1、 2016届安徽省示范高中高三第一次联考英语参考答案第一部分:1-5 AABCB 6-10 CBACB 11-15 BCACB 16-20 CCBBA第二部分:第一节: 21-25 BCBDA 26-30 BDACB 31-35 DABAC 第二节: 36-40 DFGAE第三部分:第一节: 41-45 BDACA 46-50 BCDAD 51-55 ACBBC 56-60 ACDAB第二节: 61. Based 62. much 63. a 64. that/which 65. opportunities 66. differs 67. to contribute 68. be spent
2、69. over/of 70. valuable 第四部分:第一节:I am Corn a delicious food favoring favored by people and animals. More than 450 years ago, I am was introduced into China. And in the 17th century, I was grown a lot in Tibet and Sichuan so because I did not need much water like rice. Today you can see me nowhere e
3、verywhere/anywhere around the world. People living in the west preferred prefer to boil and eat my fruits with salt and butter. However, people in each other places often make my fruits into powder, that which will later be mixed with water and other things. In this way, many different kind kinds of
4、 food can be made. So now you see, people can not live in the absent absence of me. 第二节:Possible versionWill E-books replace traditional books?With the rapid development of information technology, e-books have become more and more popular among the young generation. However, there has been an increa
5、sing controversy over the question of whether they will replace traditional books or not. Many people believe that it wont take long for e-books to replace traditional books because they have quite a few advantages over traditional ones. First, e-books are more accessible to readersOne can just log
6、onto the Internet and read online. Second, the cost of e-books is much lower, saving readers much more money. Last but not least, reading e-books has developed into part of our daily life, which is particularly appealing to young users, who are the body part of the users of electronic products. As f
7、or me, its not likely for e-books to replace traditional books for lots of reasons. For example, long time of reading e-books will do more harm to our eyes. Besides, many readers will find themselves more accessible to printed materials because computers and the Internet havent yet been popularized
8、to every corner of our life. 【参考答案解析】阅读理解21. B。写作意图题。从该段making it one of the worlds most complex and varied ecosystems可知。22. C。推理判断题。结合第1段及本段I firmly believe that were 可知。23. B。细节理解题。综合第4段Worried about planned coastal developments, including ports,倒数第2段的a ban on the century-old practice of emptying
9、dredge waste及最后一段的introduce laws to limit port development等处信息可知。24. D。细节理解题。从第4段But as their eight fellow finalists failed one by one处可知。25. A。推理判断题。从第5段a repeat of last years surprise可知。26. B。篇章结构题。从文章后两段的描述主体可知。27. D。细节理解题。从第5段The contestwas about to run out of words可知。28. A。写作意图题。本文旨在倡议人们多站少坐。故选
10、A。29. C。主旨大意题。本段主要把久坐与吸烟进行比较,得出久坐的危害,故选C。30. B。观点态度题。从文章最后一句Weve sat on this problem for far too long可知Bradley对此比较“关切”。 31. D。推理判断题。纵观全文可知本文的对象为“关注健康的人”,故选D。32. A。主旨大意题。本文旨在介绍北京出台的最严厉的禁烟法令。四个选项中只有A选项最符合。33. B。词义猜测题。根据上下文可知:控(禁)烟不力的企业要接受处罚故选择B。control:控制,抑制34. A。细节理解题。从第6段Since previous anti-smoking
11、laws have been poorly enforced可知。35. C。推理判断题。从该段主要描述在禁烟中父母、教师及影视作品对孩子的影响巨大,故归纳为education(教育)起重要作用。3640 DFGAE完形填空4160 BDACABCDAD ACBBCACDAB41. B。“每当我有灵感想写点什么的时候,我就会听到隔壁有个女孩在唱歌。”inspired:有灵感的42. D。“她唱的不怎么样,甚至有点跑调。”out of tune: 走调43. A。“慢慢地,这(女孩唱歌)成为了我每天都要忍受的事。”routine: 日常事务44. C。“这样我又怎么能有心情继续写下去呢?”spi
12、rits: 心境,情绪45. A。“有一天,唱歌的声音太吵了,扰乱了我的思绪。”disturb:干扰,扰乱46. B。“我叫我丈夫去交涉一下。”approach sb. about sth.:向某人交涉(商量)47. C。“女孩只有17岁,却得了骨癌。”but表转折。48. D。“我脑子一片空白。”(be) a blank: (头脑)处于空白状态; (记忆)想不起来49. A。“她母亲说唱歌可以帮她减轻疼痛:疼得越厉害,她唱得声音就越响。”50. D。“可怜的母亲一再请求我们的原谅”beg ones pardon:请求某人的原谅(宽恕)51. A。我立即说,告诉她母亲:她想唱就唱吧,我一点都不
13、介意的。52. C。见上。As long as:只要53. B。“从那天起,我再也不觉得那女孩有什么不对了,甚至有点习惯她唱歌了。”no longer:不再54. B。见上。Get used to (doing) sth.:习惯于55. C。“我感觉就像沐浴花的芬芳。”the smell of flowers:花的芳香(芬芳)56. A。“后来我出差了。”on business:出差57. C。“丈夫打电话告诉我,女孩住院了,由于化疗头发也没了。”due to:由于58. D。“我不由得感到少了些什么”missing: 不见的, 缺少的59. A。“风刮得再大,有我的陪伴你都不会走失”comp
14、any:陪伴,友谊60. B。“歌声在我脑中回响。”rise:变响,浮现附:听力录音稿Text 1:M: Nice day, isnt it? The sun is shining brightly.W: Yes. Its neither hot nor cold. After all, its autumn already.Text 2:W: Mike, would you like to go shopping with us today?M: Sorry, but I promised Billy Id play basketball with him.Text 3:M: This is
15、 the third time youve been late for work this week, Carol. Be punctual, or youll get the boot.W: Im sorry, Mr. Anderson. It wont happen again.Text 4:W: Excuse me, Sir. I need some stamps and some envelopes as well.M: Will you please step right over there to the second window, please?Text 5:M: Hows y
16、our salad? W: Nice and fresh. What about yours?M: Its kind of rubbish.Text 6:W: Hi, Tony! M: Hello, Cathy. What are you doing here?W: Oh, I was just passing. Would you like a ride in my car?M: Id love to, but I have classes from two to four. W: Do you always come on your bicycle?M: Not really. When
17、it rains, I come by bus.W: Do you have to work long hours here?M: No. We start at nine, and finish at four. And we have an hour for lunch from one to two. Oh, I have to go now. See you.Text 7:M: When are you leaving for the seaside town, Michael?W: Im not sure yet, but maybe Friday after work. Its a
18、 long drive. But Id rather get there late Friday than mid Saturday. M: How long does it take to get there?W: Four or five hours.M: So, leave at 4:30 pm, right after work, then youll be there around nine or so.W: I suppose so. Thus, we could still have a good nights sleep. M: What about clothes? What
19、 are you going to take?W: Mostly shorts and T-shirts. M: Im afraid it will be a bit cold at night at the seaside. W: OK, take a sweater or a light coat, just in case. Text 8:W: Hello! Is that Sam?M: Speaking.W: This is Anne. Youve finished all your exams, havent you?M: Yes, but I have to help my lit
20、tle sister with her French. W: That can be hard. You see, Im calling to ask you to go to the cinema with me this evening.M: Sounds nice, but Im afraid I cant. A friend of mine is coming from the south and I have to pick him up at the train station. W: What a pity! How about the weekend then?M: Im so
21、rry, but Ive arranged to go to an art exhibition with my parents. Shall we make it next week? W: When will you be available then?M: What about Monday evening? Is it OK?W: Fine. Text 9:M: Excuse me.W: Yes. What can I do for you, sir?M: My suitcase was left on the train this morning. W: Which train di
22、d you take?M: I came from Southampton. W: Ah, a suitcase. Let me check. Ah, heres one. Whats your suitcase like, sir?M: Well, its black with a silver handle and a yellow lock. W: Im sorry, but this one is red. Oh, heres a second one and its black. Can you unlock it?M: Yes, the password is 202901.W:
23、You made it. Then, whats in the suitcase, sir?M: There is a cell phone, some money, several credit cards, some letters and my passport. W: Passport? You cant afford to lose that. M: Yes. Ive been looking for it everywhere all morning.W: OK. Sir, take care of it. M: Thank you very much. Text 10: I am
24、 sure almost every one of you looked at your watch or clock before you came to class today. Watches and clocks are very important in our lives, but they were seldom seen in the United States before the 1850s. In the late 1700s, people did not know the exact time unless they were near a clock. There
25、were delightful clocks on the squares of some European towns built for the public. After all, most people didnt have enough money to buy their own watches or clocks. In the 1800s in Europe and the United States, the main purpose of a watch was to show others how wealthy you were. By then, with the rapid industrial development in the United States, measuring time had become very important since industrialization made it possible to produce large numbers of watches and clocks in factories. They became very cheap, and “being on time” gradually came into the language and our lives.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有