ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:26 ,大小:162.50KB ,
资源ID:382457      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-382457-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021版新教材高中英语 Unit 3 Festivals and customs单元评价(含解析)牛津译林版必修第二册.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021版新教材高中英语 Unit 3 Festivals and customs单元评价(含解析)牛津译林版必修第二册.doc

1、单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its going to be another warm day. M: Of course. You know, I miss living somewhere that has four seasons. W: Me, too. I especially m

2、iss those cool autumn mornings. 1. What is the weather like today? A. Cool. B. Warm. C. Hot. 答案: BText 2W: Do you have any change for one dollar? M: What do you want it for? W: I need to pay for the parking fee. M: I can just give you 4 quarters if thatll help you. 2. What does the woman want? A. A

3、one-dollar bill. B. Some coins. C. A parking place. 答案: BText 3M: Your pronunciation is getting much better, and you dont make many grammatical mistakes now. W: Yes. I practice speaking every day, but I still make a lot of spelling mistakes. 3. What is the woman worst at? A. Pronunciation. B. Gramma

4、r. C. Spelling. 答案: CText 4M: Hi, Julie. Im ringing to remind you that Ill pick you up tonight. W: Thank you. When will you come? M: The film doesnt start until 8: 15, so Ill leave here at 7: 20, and itll take 20 minutes to get to your house. 4. When will the man get to the womans house? A. At 7: 20

5、. B. At 7: 40. C. At 8: 15. 答案: BText 5M: Im going to New York next week, but the hotel I booked is so expensive. Ive got to start saving. W: Why book a hotel? My parents have two spare rooms in their apartment. 5. What does the woman mean? A. The man can live with her parents. B. She will rent an a

6、partment for him. C. The man should book a cheaper hotel. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: This is quite a nice hotel, isnt it? W: Ill say. Are you here on busin

7、ess? M: Oh, no. I stay here in Los Angeles for a study on urban traffic. What about you? W: Im here for a meeting. Im Jane. M: Hi, Jane. Im Bernard Smith. Nice to meet you. So, Jane, what do you think is the best part of this hotel? W: Well, the service here is much better than that of most other ho

8、tels. M: I agree that the service is great, but my favorite thing about this place is its delicious breakfast. 6. Why does the woman come to Los Angeles? A. For a study. B. To attend a meeting. C. To be on vacation. 答案: B7. What is the mans favourite part of the hotel? A. Price. B. Breakfast. C. Ser

9、vice. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, I dont think weve met. My names Tom. W: Hi, Tom. Nice to meet you. My name is Juanita, but everybody calls me Jenny. M: Nice to meet you, Jenny. So, where are you from? W: Well, I was from Australia, but we moved to the United States when I was about five year

10、s old. My parents now live in Chile. Thats where they first met. How about you, Tom? M: I was born in California, and we lived there until I was seven. W: Oh yeah? Where did you go after that? M: Well, we spent a total of ten years in Germany and Japan, and then we returned to the United States, but

11、 I think my parents would have stayed in Japan, lets say, another 20 years had it not been for my education. W: Wow. It sounds like youve had an interesting life. So, what do you do now? M: Im a student at Purdue University. 8. Where was the woman born? A. In Chile. B. In Australia. C. In the United

12、 States. 答案: B9. How old was the man when he returned to the United States? A. 20. B. 17. C. 15. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: So, what sort of person are we looking for? W: Well, theyd have to be reliable, of course. I dont want to find that we are about to go out and they havent shown up, or they

13、 are running late or something. M: Sure. That last kidwhat was her name? She. . . W: Oh, please, she was always late, but you have to admit she was hard-workingalways cleaned the house while we were out. M: Well, thats not so important as far as Im concerned. I mean, they are being paid to take care

14、 of the kids. If they clean the place, its a bonus, but. . . W: But, no. . . we need to be able to trust them, of courseI mean, leaving them here in the house with the kids, you know. . . M: Yeah. Honesty is definitely important. W: And also they have to be friendly. Its no good if the kids dont lik

15、e them. M: Absolutely. So, who should we interview, then? 10. What is the shortcoming of the last girl they mentioned in the dialogue? A. She didnt work hard. B. She wasnt on time. C. She didnt tell the truth. 答案: B11. Why are they going to have an interview? A. To find someone to teach their kids.

16、B. To find someone to clean the house. C. To find someone to look after their kids. 答案: C12. What quality is a must in the mans opinion? A. Being hard-working. B. Being honest. C. Being friendly. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman. Youre a frequent traveler. And we also know

17、 that you eat out twice a day. How come are you so fond of eating out? M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good. The secret

18、was the quality of the food and how well the food was prepared. I made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, people asked me

19、where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot of ideas. Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I started to do that

20、. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 13. What does Jan

21、 consider most important when he judges a restaurant? A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C14. When did Jan begin to write for a magazine? A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States. C. As soon as he got his fi

22、rst job in 1982. 答案: A15. What may Jan do to find a good restaurant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A16. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题

23、。Text 10The Huawei Watch is a smart watch for Android Wear. The watch was first announced on March 1st, 2015 at the Mobile World Congress, and officially released in Berlin on September 2nd, 2015. Although it looks more like a traditional watch than a smart watch, it has built-in Wi-Fi and Bluetooth

24、 and supports Google Now voice commands. It also has a heart rate monitor, 4GB of storage, and more than 4, 000 apps to choose from in the Google Play Store. It can also receive texts and emails, as well as make and receive calls. Users describe the watch as beautiful, fashionable, and comfortable.

25、Even though the watch is a costly $400, some users have complained about its short battery life, its large body, and the fact that it doesnt have GPS. The watch face is also hard to see at times, especially in the sun. Because the brightness doesnt change automatically, users must set it themselves

26、when going inside or outside. The watch comes in gold, silver, or black, and users can pick from 50 different watch faces that either come pre-loaded or can be downloaded from Google Play. 17. When did the watch officially go on sale? A. On March 1st, 2015. B. On March 2nd, 2015. C. On September 2nd

27、, 2015. 答案: C18. What has been built into the watch? A. Automatic brightness. B. Wi-Fi. C. GPS. 答案: B19. What do some users dislike about the watch? A. Its too large. B. It looks too traditional. C. It doesnt have enough storage. 答案: A20. How many watch faces can users choose from? A. 50. B. 400. C.

28、 4, 000. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020济南高一检测)March, April and May are months full of festivals and events all over the world. Here are four wonderful festivals around the world that happen in spring. SongKranThailandDates: 13th-15th, Apr

29、ilIn Thailand, its time to celebrate the coming monsoon season, which will bring the rain many people have been looking forward to. They celebrate it with a festival called Songkran, when people head out to the streets with water guns to spray (喷洒) everyone who walks past. NagholVanuatuDates: Every

30、Saturday from April to MayEvery year, villagers come together to celebrate the harvest of yams, a kind of root vegetable popular in Vanuatu. The festival is most famous for its “land diving ceremony”. During the ceremony men and boys dive to the ground from high wooden towers with only two thin vine

31、s (葡萄藤) attached to their ankles. Cherry Blossom Viewing JapanDates: The cherry blossom season is different from year to year depending on the weather forecast. The cherry blossom season has huge importance to the people of Japan, who celebrate the days when the flowers finally blossom. In Japan, al

32、most everyone has picnics in the parks to view the flowers. Sinhalese New YearSri LankaDates: 13th or 14th, AprilJust like in many other countries in South or South East Asia, this is the time when the Sinhalese celebrate the traditional New Year, an ancient celebration which marks the end of the ha

33、rvest season and is one of two times of the year when the sun is straight above Sri Lanka. There are a lot of delicious food during the celebration. 【文章大意】3月、4月和5月是世界各地充满节日和活动的月份。文章介绍了泰国、瓦努阿图、日本和斯里兰卡这四个国家发生在这三个月里的节日。21. What does the underlined phrase “monsoon season” probably refer to? A. Windy sea

34、son. B. Rainy season. C. Dry season. D. Foggy season. 【解析】选B。词义猜测题。根据画线词组所在句子可知, 在泰国, 到庆祝即将到来的雨季的时间了, 这将带来许多人期待已久的降雨。which will bring the rain many people have been looking forward to 是 which引导的非限制性定语从句修饰限定先行词the coming monsoon season, 结合此句和常识可知, 降雨的季节被称之为雨季, 故选B。22. Who may be most interested in Na

35、ghol? A. A gardener. B. A sports lover. C. A woodcutter. D. A music fan. 【解析】选B。细节理解题。根据NagholVanuatu部分可知, 该节日最著名的是它的“陆地弹跳仪式”。在仪式上, 男人和男孩们从高高的木塔上俯冲到地面, 脚踝上只系有两根细细的葡萄藤蔓。由此推断, 一个体育爱好者可能对这种陆地蹦极最感兴趣, 故选B。23. What can people enjoy during Sinhalese New Year? A. Summertime sunshine. B. Ancient Architecture

36、. C. Traditional dances. D. Excellent food. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的There are a lot of delicious food during the celebration. (在庆祝活动中有很多美味的食物。)可知, 在斯里兰卡人的新年里, 人们可以享受饕餮盛宴, 故选D。 B(2020长沙高一检测) Whether its hanging the stockings or baking cookies, all of our favorite Christmas traditions have an interesting

37、history. But no matter where or how you celebrate the holiday season, you might notice a rather unusual custom: finding oranges in your stocking on Christmas morning. As it turns out, there are several arguments as to why people began to put oranges in Christmas stockings. According to the original

38、story of St. Nicholas (now called Santa Claus), the saint gave three bags of gold to a poor man. The money helped the man pay for his daughters weddings, and St. Nick has had a reputation for being generous ever since. Meanwhile, the oranges are thought to represent the gold he left the girls. Some

39、believe, on the other hand, that the practice began during the Great Depression. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy, luxury (奢侈) foods, like oranges and walnuts were placed under the tree, instead. Another explanation is that the oranges are a reminder to share what

40、 you have with others, as December is the season of giving. And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter especially for children living in the north. Therefore, there appeared oranges in the stockings. 【文章大意】文章主要讲述了一个圣诞节的习俗: 圣诞节早上在你的长袜里发现了橘子, 然而事实证明, 关于为什么人们开始在圣诞袜里放橘子有很多

41、争论。24. What does the underlined word “reputation” in Paragraph 2 mean? A. Great system. B. Future generation. C. Big celebration. D. Good name. 【解析】选D。词义猜测题。根据单词所在句子St. Nick has had a reputation for being generous ever since中介词for意为“凭借; 因为”, 即being generous (慷慨的)为原因, 这是一个褒扬的词语, 因此可以推断had a reputatio

42、n可以理解为“有一个好名声”, D项Good name(美名)为同义表达。故选D。25. Why are the oranges a reminder to share what you have with others? A. Because December is the season of giving. B. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy. C. Because the oranges are thought to represent the gold he left the g

43、irls. D. Because the oranges were once a “special treat” in winter. 【解析】选A。细节理解题。根据文章末段Another explanation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving. (另一种解释是, 橘子是提醒你与他人分享你所拥有的, 因为12月是给予的季节。)可知, 12月被看作为给予的季节。故选A。26. How many arguments a

44、re there according to the passage? A. 2. B. 3 C. 4. D. 5. 【解析】选C。细节理解题。文章结构为总分结构, 首段为中心论点, 其他段落分别提出了分论点。第二段提出第1个分论点the oranges are thought to represent the gold he left the girls; 第三段提出第2个分论点Some believe, on the other hand, that the practice began during the Great Depression; 第四段提出第3个分论点Another expl

45、anation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving和第4个分论点And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter。因此可知, 文章有4个分论点。故选C。27. What can we learn from the passage? A. People can only put oranges in Christmas St

46、ockings. B. Many families were rich during the Great Depression. C. St. Nicholas helped the man pay for his daughters weddings. D. The oranges were not a “special treat” in winter for children living in the south. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段可知, 根据圣尼古拉斯(现在被称为圣诞老人)的最初的故事, 圣人给了一个穷人三袋金子。这些钱帮助他支付女儿的婚礼费用。由此判断C选项

47、St. Nicholas helped the man pay for his daughters weddings. (圣尼古拉斯帮助这个人支付他女儿的婚礼费用)论述正确。C Outside, its a cold winters day. Inside a large shopping center, people are hanging around. But then, without warning, a pop song starts to play loudly. A teenager boy walks lazily to the center of the open spac

48、e, and dances crazily to the music. Hes joined by two of his friends, then some of the old people. Within the space of a few seconds, more than sixty people are dancing to the musicall in time and all in step. At first, onlookers are baffled, then they start smiling and clapping. They now know what

49、theyre seeing: a flash mob (快闪). According to Wikipedia, the term “flash mob” was created by Bill Wasik, an editor at Harpers Magazine, in 2003. Within a year, the phrase had entered the Concise Oxford English Dictionary. Since then, hundredspossibly thousandsof flash mobs have been carried out arou

50、nd the world, in almost every kind of public space imaginable! Each flash mob has its own style, but most flash mobs follow a similar formula (方案). Often, the organizers search for willing participants using social media. Instructions and dance moves are given through email or video download. There

51、are usually several rehearsals (排练) before the big day. While its happening, a few lucky passers-by watch it live. Most people who watch it, however, will see it later online. Some of the most popular flash mobs on YouTube have been watched more than 10 million times. A famous example is Mp3 Experim

52、ent Eight, a flash mob that took place in New York City in July 2011 with over 3, 500 participants. This event differed from normal flash mobs in that much of it was completely silentand there were no rehearsals. Flash mobs provide the participants, onlookers and online viewers with a lot of enjoyme

53、nt and pleasure. For this reason alone, theyre a modern, popular art form that should be celebrated. 【文章大意】文章介绍了一种新的艺术形式快闪。根据维基百科可知, “快闪”一词是Bill Wasik在2003年原创的。不到一年的功夫, 这个词就进入到了简明牛津英语词典中。 快闪是都市时尚文化的一种, 是一种现代的流行的应该被庆贺的艺术形式。28. What does the underlined word “baffled” in Paragraph 1 mean? A. Excited. B

54、. Puzzled. C. Satisfied. D. Disappointed. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段At first, onlookers are baffled, then they start smiling and clapping. They now know what theyre seeing: a flash mob. (起初, 旁观者们很好奇, 之后他们开始欢笑和鼓掌。他们现在知道正在看什么: 快闪。)可知, 起初, 旁观者们是困惑的, 故选B。29. Why does the author mention the Concise Oxford Englis

55、h Dictionary? A. To argue against Bill Wasik. B. To compare it with Wikipedia. C. To explain the meaning of “flash mob”. D. To show the rapid development of flash mobs. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段According to Wikipedia, the term “flash mob” was created by Bill Wasik, an editor at Harpers Magazine, in 2003. W

56、ithin a year, the phrase had entered the Concise Oxford English Dictionary. (根据维基百科, “快闪”一词是Bill Wasik在2003年原创的。不到一年的功夫, 这个词就进入到了简明牛津英语词典中。)可知, 作者之所以提到Concise Oxford English Dictionary, 是要说明“快闪”一词发展得如此之快, 故选D。30. What is special about Mp3 Experiment Eight? A. It was played online. B. It was the earl

57、iest flash mob. C. It was played with no sound. D. It was most accepted by the audience. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段可知, 一个著名的例子就是Mp3 Experiment Eight, 它是2011年7月在纽约举办的一场参加者超过3 500人的快闪活动。它不同于常规的快闪是因为它大部分都是完全无声的。由此判断, Mp3 Experiment Eight的特殊之处是它是无声的, 故选C。31. What is the authors opinion on flash mobs? A. Support

58、ive. B. Hopeless. C. Uncaring. D. Doubtful. 【解析】选A。推理判断题。根据文章最后一句 For this reason alone, theyre a modern, popular art form that should be celebrated. (单单由于这一个原因, 他们就是一种现代的流行的应该被庆贺的艺术形式。)可知, 作者对“快闪”的态度是支持的, 故选A。DPeople all have something to say. Some express their passion (强烈的感情) through clothes, art

59、, or community involvement. Others express themselves with poetry, which has diverse poetic forms to express unique thoughts, experiences, and imagination at the fourth annual Peoples Poetry Festival held Feb. 28 through March 2. “The Peoples Poetry Festival keeps getting bigger and biggerits an eve

60、nt were really proud of, ” said Dr. Mark Hartlaub, College of Liberal Arts Dean at Texas. The festival covered a wide variety of topics including nature, humor, women and history. From the panels to the open microphone night, the islanders community, along with 43 published poets from around the cou

61、ntry, local high school students, and the general public came together to share their love of poetry. The panels were full of passionate readings and lively discussion. For the first time ever, musical poetry was performed at the event. The “Homebrewed” panel was made up of all local poets. The “Fro

62、m Page to the Stage” panel focused on slam (抨击) poetry, and the “Humor” panel greeted levels of laughter from the crowd. All the panels were live streamed on the Peoples Poetry Facebook page. “The poetry and poets were all my students wanted to talk about in class this week, ” said Dr. Chuck Etherid

63、ge, professor of English who attended many of the panel readings. Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival. On opening night, the Peoples Poetry Festival committee named Madeline Ricondo of Tuloso-Midway as the winner of the Robb Jackson Writing Award for high schoo

64、l students. This award honors the late Dr. Robb Jackson, Texas A&M University System Regents Professor and professor of English at A&M-Corpus Christi, whose poetry shared his life experiences and observation of Corpus Christi. Ricondo received a $100 gift card, plus, three poetry books with local ti

65、es including a copy of Jacksons “Open Heart”. The Peoples Poetry Festival committee also recognized Juan Manuel Perez, award-winning poet and local history teacher, as the 20192021 Poet Laureate (桂冠诗人) of Corpus Christi. 【文章大意】文章从诗歌节的主题、组织形式以及获奖情况等方面, 介绍了第四届人民诗歌艺术节。32. What can be inferred about the

66、 Peoples Poetry Festival? A. It tends to last a week. B. It is held once a year. C. Its poetic form is single. D. It is catching on globally. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段最后一句“the fourth annual Peoples Poetry Festival held Feb. 28 through March 2”中可知, 第四届人民诗歌艺术节举行的时间仅有三天。即使是闰年, 也只有四天, 不到一周的时间, 故排除A项; 根据第一段中“di

67、verse poetic forms”, 排除C项; 根据第二段可知, 这不是全球性的节日, 故排除D项。根据“the fourth annual Peoples Poetry Festival”中“annual”意为“每年一度的”由此推断出, 人民诗歌艺术节是每年举行一次。故选B。33. Which can possibly replace the underlined word “panels” in Paragraph 2? A. Groups. B. Days. C. Topics. D. Poems. 【解析】选A。词义猜测题。根据第三段“The Homebrewed panel w

68、as made up of all local poets. ”可知“Homebrewed”小组由当地的所有诗人组成, panel应为“group (组)”较为适宜, 而非day (日子), topic (话题) 或poem (诗歌)。故选A。34. What was special about the 4th Peoples Poetry Festival? A. It was on live television. B. Diversity was highlighted. C. All the poets were local. D. Musical poetry was introdu

69、ced. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“For the first time ever, musical poetry was performed at the event. ”可知, 音乐诗歌是首次出现在诗歌节上, 和前几届相比, 它的出现是独特的。故选D。35. What is the main idea of the last paragraph? A. Celebrating award-winning poets. B. Honoring the late Robb Jackson. C. The 4th Peoples Poetry Festival. D. Poet La

70、ureate of Corpus Christi. 【解析】选A。段落大意题。根据最后一段“Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival”可知, 庆祝杰出作家是人民诗歌艺术节的另一个组成部分。所以最后一段主要介绍了在诗歌节上诗人获奖的情况。故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020绍兴高一检测)The first World Friendship Day was propo

71、sed for July 30, 1958 by the World Friendship Crusade, an international civil organization to foster a culture of peace through friendship. 36 Just as in the US and several other countries, the festival has been greatly commercialized(商业化). Days before the festival, card and gift companies launch a

72、large campaign(活动) to attract people into buying cards and gifts for their friends. Streets and stores are filled with advertising programs aimed at young people. 37 This marketing strategy(策略) has been severely criticized(批判) by many people. Many feel that such crazy commercialization has damaged t

73、he meaning of Friendship Day. 38 especially the pink and yellow ones. The day is observed with great pleasure and merry. A highly popular thing connected with the day is the well-known friendship bandthe modern day symbol of friendship that friends give to one another to form an everlasting bond. Fr

74、iendship bands are the favorite items for youngsters and available in stores all over the country. Friendship poems and Friendship Day gifts are exchanged between best friends to renew the bond of friendship and express gratitude and love for each other. 39Since its beginning in 1935, Friendship Day

75、 celebrations have come a long way. 40 Friendship Day remains the time when you acknowledge your friends contribution in your life, express love for them, cherish their presence in your life and pay them a salute. Today, Friendship Day is being celebrated around the globe, across diverse cultures an

76、d social periods. A. The popular customs of Friendship Day include handing over roses, B. The idea of honoring friendship was adopted by a few countries in Asia. C. Restaurants offer special discounts to make the most of the time as well. D. These days, however, it is celebrated with a lot of showin

77、g off and expenses. E. These are new ways of celebration of this day that have grown in popularity. F. The original idea for a day of friendship came from Hallmark cards in the 1930s. G. But however much the ways of celebration have changed, the basic idea behind the occasion remains the same. 【文章大意

78、】今天, 世界各地不同文化和社会时期的人们都在庆祝友谊日。文章介绍了的世界友谊日的来历及发展。36. 【解析】选D。根据下文Just as in the US and several other countries, the festival has been greatly commercialized. (就像在美国和其他几个国家一样, 这个节日已经被极大地商业化了。)可知, 现在世界友谊日被极大地商业化了。由此可知, D项These days, however, it is celebrated with a lot of showing off and expenses. (然而, 如

79、今人们用大量排场和花费来庆祝这个节日。)符合语境。37. 【解析】选C。根据上文Streets and stores are filled with advertising programs aimed at young people. (街道和商店里到处都是针对年轻人的广告节目)可知, 此处列举各种营销策略。由此可知, C项Restaurants offer special discounts to make the most of the time as well. (餐馆也提供特别的折扣来让年轻人充分利用时间(来消费)。)符合语境。as well“也”是解题的关键。38. 【解析】选A。

80、根据下文especially the pink and yellow ones(尤其是粉红色和黄色的)以及此处是半句, 选项中只有A项不是完整句子, 可以补全这个句子。由此可知, A项The popular customs of Friendship Day include handing over roses, (友谊日的流行习俗包括送玫瑰)符合语境。39. 【解析】选E。根据上文可知, 友谊带是年轻人的最爱, 在全国各地的商店都能买到。最好的朋友之间交换友谊诗和友谊节礼物, 来更新友谊的纽带, 表达对对方的感谢和爱意。由此得出, 此处在介绍一些庆祝友谊日的新方式。由此可知, E项(这些都是

81、庆祝这一天的新方式, 而且越来越受欢迎)符合语境。40. 【解析】选G。根据上文“从1935年开始, 友谊日的庆祝活动已经走了很长的路。”及下文“在友谊日, 你要感谢朋友对你生活的贡献, 表达你对他们的爱意, 珍惜他们在你生活中的存在, 向他们致敬。”可知, G项(但是, 不管庆祝的方式发生了多大的变化, 这个节日背后的基本思想是不变的)符合语境。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Last year, I told my family that I didnt

82、 want or need anything for my birthday. Instead, I 41 them to think of a way to share a 42 in their world for me. My husband and my daughter did something different, but 43. The week of my birthday my husband went to a local cafe and told a waitress that he wanted to 44 pay for the breakfast of a fa

83、mily. The waitress was 45 and said it was her last day at work there and this had never 46. When the family finished eating, the waitress told them their 47 had been paid. The mom started crying and the dad stood up, trying to 48 who might have done it, but my husband was outside 49 the whole thing.

84、 He told me he had such a wonderful 50 in his heart and he would like to 51 it a few more times. My daughter was on a tight budget(手头很紧) so she52 the week smiling more at people, and letting someone go before her at the market. She just took the time during my birthday week to slow down and be 53 an

85、d kind to a stranger and her co-workers. When we finally all got together for Mothers Day and my birthday, everyone was in tears as each person54 what they had done. As you can see, it was the 55 birthday ever! 【文章大意】文章主要讲述了作者想要一个特殊的生日礼物希望丈夫和女儿做一件善良的事情。丈夫给一个陌生家庭付早餐费、女儿对别人友好是作者最好的生日礼物, 他们一家因为能做善事帮助别人

86、而非常开心, 同时作者也度过了一个最好的生日。41. A. wantedB. encouragedC. orderedD. permitted【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 相反, 我想要他们想出一种方法来分享他们世界里的善良。 wanted想要; encouraged鼓励; ordered命令, 点餐; permitted允许。根据上文的I told my family that I didnt want or need anything for my birthday可知此处用“想要”符合语境, want是原词复现, 故选A项。42. A. storyB. feelingC. ki

87、ndnessD. responsibility【解析】选C。考查名词词义辨析。story故事; feeling感觉; kindness善良; responsibility责任。根据下文内容可知, 作者的丈夫和女儿都做了好事, 故此处用“善良”符合语境, 且下文的and be _and kind to a stranger and her co-workers也有暗示, kind是原词复现, 故选C项。43. A. crazyB. wonderfulC. interestingD. silly【解析】选B。考查形容词词义辨析。句意: 丈夫和女儿做了不同的事, 但都是绝妙的。 crazy疯狂的;

88、wonderful绝妙的; interesting有趣的; silly愚蠢的。根据下文的He told me he had such a wonderful _可知此处用“绝妙的”符合语境, wonderful是原词复现, 故选B项。44. A. partlyB. normallyC. quicklyD. secretly【解析】选D。考查副词词义辨析。句意: 我生日的那周, 丈夫去了当地一家小餐厅, 并告诉服务员他想暗自为一个家庭付早餐费。 partly部分地; normally正常地; quickly快速地; secretly暗自地。根据下文的trying to _who might ha

89、ve done it可知这家人不知道是谁付了早餐费, 故此处用“暗自”符合语境, 故选D项。45. A. frightenedB. satisfiedC. surprisedD. disappointed【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意: 服务员有点惊讶, 说那是她在那里工作的最后一天, 这样的事情从来没有发生过。 frightened害怕的; satisfied满意的; surprised惊讶的; disappointed失望的。结合常识可知, 听到要为陌生家庭付早餐的想法, 大部分人都会感到惊讶, 故选C项。46. A. failedB. matteredC. existedD. h

90、appened【解析】选D。考查动词词义辨析。failed失败; mattered重要; existed存在; happened发生。结合上下文可知, 此处是指帮别人付钱的事在这个咖啡馆是第一次发生, 以前从来没有过, 故选D项。47. A. coffee B. bill C. money D. lunch【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: 当这家人吃完饭时, 服务员告诉他们已经有人给他们买单了。 coffee咖啡; bill账单; money钱; lunch午饭。结合上文 pay for the breakfast of a family可知, 此处考查短语pay the bill付款/

91、买单, 故选B项。48. A. find outB. lookC. think ofD. remember【解析】选A。考查动词和动词短语辨析。句意: 这位母亲感动的哭了, 父亲站起来试图找出是谁做了这件事, 而我的丈夫站在外面观看着整件事情的经过。find out查明, 找出; look看; think of想, 想起; remember记得。结合上下文可知, 此处是指这位父亲站起来看看谁可能做这件事, 故选A项。49. A. watchingB. listeningC. askingD. telling【解析】选A。考查动词词义辨析。 watching观察; listening听; ask

92、ing问; telling告诉。结合上下文可知, 此处是指作者的丈夫付款之后到店外观察事情的发展, 故选A项。50. A. feelingB. dayC. experienceD. idea【解析】选A。考查名词词义辨析。句意: 他告诉我他心中有种非常奇妙的感觉, 并且想多做几次这样的事情。 feeling感觉; day天, 日子; experience经历, 经验; idea主意。结合上下文可知, 此处是指作者的丈夫因为帮助了别人而心情愉快, 故选A项。51. A. sayB. discussC. doD. cost【解析】选C。考查动词词义辨析。 say说; discuss讨论; do做;

93、 cost花费。结合句意可知, 此处是指作者的丈夫以后还想做这种帮助别人的事情, 故选C项。52. A. wastedB. foundC. tookD. spent【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 我女儿的手头很紧, 所以她花这周的时间多向别人微笑, 在超市里让别人走在她前面。 wasted浪费; found发现; took拿, 花费; spent花费。结合句意可知, 此处考查短语spend. . . in doing sth. “花来做某事”, 故选D项。53. A. healthyB. simplyC. honestD. friendly【解析】选D。考查形容词和副词词义辨析。句意:

94、 她在我生日那周慢下来, 而且友好的、善良的对待陌生人和她的同事。 healthy健康的; simply简单地; honest诚实的; friendly友好的。根据kind可知此处用“友好的”符合语境, friendly和kind是同义词复现, 故选D项。54. A. sharedB. practicedC. recordedD. watched【解析】选A。考查动词词义辨析。句意: 当我们最终一起度过母亲节和我的生日时, 一分享他们所做的事情大家都热泪盈眶。 shared分享; practiced练习; recorded记录; watched观察。结合句意可知, 此处是指在作者生日的那天,

95、他们一家把作者生日这周自己所做的好事讲出来给大家听, 故用“分享”符合语境, 故选A项。55. A. biggestB. longestC. bestD. quietest【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意: 正如你所见, 这是我有史以来最好的生日。 biggest最大的; longest最长的; best最好的; quietest最安静的。结合上句内容可知, 作者的丈夫和女儿都做了自己力所能及的好事作为作者的生日礼物, 故推测作者很开心, 认为这是最好的生日, 故选C项。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式

96、。 Double 11 falls 56. _November 11 th each year. “Double eleven” in Chinese is the name of that date. Also the number “1” 57. _(mean) singleness in Chinese culture, so the date with the 58. _(many) ones “11. 11” is considered to be “Singles Day”. Many 59. _choose to be singles choose this day to cel

97、ebrate their lifestyle. Double 11 60. _(become) an online shopping festival in 2009. Tmall (formerly Taobao Mall), a B2C platform 61. _(belong) to Alibaba, has taken full advantage. In 2009, Zhang Yong, president of Tmall, saw the opportunity. He wanted 62. _(raise) sales and customer awareness of t

98、he Tmall brand. Only 27 63. _(shop) took part in the first Double 11 festival. At that time, the online shopping festival was a new idea and a challenge for all people, 64. _its sales performance showed great potential in the Chinese market. Each year Tmall has a different theme on Double 11. In 201

99、9, Tmalls Double 11 theme is “Make your dream come true. ” Recently, the rapid expansion of the e-commerce market 65. _(make) Double 11 the busiest ever shopping festival in the world. 【文章大意】文章介绍了双十一购物节的来源、发展过程, 每一年的双十一购物节都有着不一样的主题, 而且随着电子商务市场的快速发展, 双十一购物节也成为了全球范围内最火热的购物节。56. 【解析】on。考查介词。句意: 双十一在每年的

100、十一月十一日。具体到哪一天用介词on。故填on。57. 【解析】means。考查动词时态。句意: 数字1在中国文化中被认为是“单身”的意思。分析句子可知, 此处为一般事实, 因此用一般现在时。故填means。58. 【解析】most。考查形容词最高级。句意: 所以1最多的十一月十一日就被认为是“光棍节”。分析句子可知, 在这一天数字“1”的数量是最多的, 且定冠词the后需修饰形容词最高级, 故填most。59. 【解析】who。考查定语从句关系代词。句意: 许多单身的人选择在这一天来庆祝他们的生活方式。分析句子可知, 先行词Many指代人, 从句中缺少主语成分, 因此需使用关系代词在从句中作

101、主语, 故填who。60. 【解析】became。考查动词时态。句意: 双十一在2009年时成为了网上购物节。分析句子可知, 该句中的时间状语2009年, 可判断谓语应用一般过去时。故填became。61. 【解析】belonging。考查现在分词。句意: 天猫, (也就是之前的淘宝商城), 阿里巴巴的零售平台, 已经充分利用了这一天。分析句子可知, 这句话的谓语动词为has taken full advantage, 空处应填非谓语动词, belong与platform为主动关系, 因此需使用现在分词。故用belonging。62. 【解析】to raise。考查动词不定式。句意: 他想要提

102、高天猫品牌的销售和顾客意识。分析句子可知, 此处为固定搭配want to do sth. “想要做某事”, 故填to raise。63. 【解析】shops。考查名词复数形式。句意: 只有27家商店参与了第一届双十一购物节。分析句子可知, 数词27后应使用名词复数形式。故填shops。64. 【解析】but。考查连词。句意: 那时, 网上购物节是一个新的理念和挑战, 但其销售业绩在中国市场显示出了巨大的潜力。根据前后句可判断这里是一个转折关系, 故填but。65. 【解析】has made。考查动词时态。句意: 迅速扩大的电子商务市场已经使双十一成为世界上最繁忙的购物节。分析句子可知, 电子商

103、务市场的扩展从过去开始, 持续到现在已经完成, 对现在造成了影响, 并可能持续发展下去, 因此需用现在完成时。故填has made。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)近年来, 越来越多的中国年轻人热衷于过洋节, 忽略了中国传统节日。为了更好地传承中国的传统节日, 最近国家出台了不提倡过洋节的规定。作为年轻人, 我们要不要传承(inherit)和发展中国传统节日? 请就此问题写一篇短文表达你的观点并阐述理由。注意: 1. 词数80个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 文章开头已给出, 不计入总词数。An increasing number of Chin

104、ese young people are fond of celebrating western festivals these days. _【参考范文】An increasing number of Chinese young people are fond of celebrating western festivals these days. But traditional Chinese festivals seem to be losing their attraction. To inherit our traditional festivals, celebrating wes

105、tern festivals is not advocated in our country. Personally, we should celebrate and value our traditional festivals. The reasons are as follows. First of all, as a new generation in China, we should shoulder the responsibility to protect and inherit the traditional festivals carried down from our an

106、cestors. Furthermore, traditional festivals provide opportunities for family reunion so we can enjoy more happiness when celebrating festivals with our family. Finally, only by cherishing our own traditional festivals can we keep our cultures and customs alive. In a word, we should protect our cultu

107、res, keep them in mind and remember who we are and where we are from. 第二节(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。A 15-year-old boy planned to put a ball covered with petrol into his mouth and set it on fire. He would film the dangerous action and put it on YouTube. And, he hoped to become famous on the In

108、ternet. But things didnt go the way he imagined. His clothing caught fire, and he was rushed to the hospital with serious burns on his body. YouTube hosts millions of videos of people attempting dangerous actions. Many of them are by kids and young adults. Some experts say that by hosting these vide

109、os, YouTube encourages young viewers to take deadly risks. Research by the Centers for Disease Control and Prevention shows that more than 180, 000 Americans die from accidental injuries each year. Thats one person every three minutes. More than 14, 000 of those killed are kids under the age of 19.

110、Is YouTube to blame? People have always found it interesting to watch others try risky things. Audiences are mad about these kinds of things. Some of the earliest Greek comedies had characters followed by wild animals and knocking into walls. Now, in the age of the Internet, anyone with a camera and

111、 a YouTube account can create this kind of “fun”. Many viewers, especially teenagers, are influenced by what they see and want to try it themselves. “YouTube has taken the playing in the neighborhood to a worldwide level, ” says Clair Mellenthin, a researcher from the Centers. Supporters of YouTube

112、argue that it isnt YouTubes responsibility to examine its content. “Parents should be the ones to make sure that kids are behaving safely, ” they say. In fact, YouTube has a rule on content. For example, dangerous activities that have a risk of serious physical harm or death are not allowed. Staff o

113、f YouTube, carefully watch the website 24 hours a day, looking for videos that are against their rules. But is this enough? _【参考范文】Millions of people, some of whom are teenagers, are attempting dangerous actions and put them on YouTube, which makes people believe YouTube should answer for such trage

114、dies. The fact is that people, whether ancient or modern, love watching others try risky or deadly things. Therefore, not only YouTube but also parents and teenage viewers themselves should be responsible for their monitoring and behaviors. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。(2020邢台高一检测)I fi

115、rst played ping-pong in our basement (地下室) at home. My brother and I asked for an old wooden table from my grandfather. It was painted green. Although it was very simple, it served its purpose every day. My father never really played any other sports with me, but ping-pong was one that he played qui

116、te well and it took me plenty of time before I could beat him. My elder brother was also a very good competitor. When I got to university, I was happy to discover a ping-pong table in the common room. I spent a great deal of time there, often until the midnight. There were about three or four friend

117、s that I often played against. We were all at the same skill level. One of them had ever played in a tournament (锦标赛). A friend from Germany said his father had ever won the German national tournament. We took part in a tournament. My ranking (名次) is the third place, but I had beaten the first and s

118、econd place winners when we had played for fun. I sometimes played with other friends who didnt play ping-pong well, so I would use my left hand to give them an advantage. But before long I became so skilled with my left hand that they no longer had the advantage. Later, I played in a ping-pong comp

119、etition which was held by my university. I lost at first. But because it was double elimination (双淘汰制), I went to the loser group. I beat all the players and then played against the student who had beaten me in the first round. Surprisingly, I beat him 3 times and won the competition. 注意: 续写词数应为150左

120、右。Later, there was a tournament held in the city where I studied. _After the tournament I didnt often play the sport because of the busy study. _【参考范文】Later, there was a tournament held in the city where I studied. It was a tournament for university students. Players came from all the northern unive

121、rsities. I felt very proud because I took part in it for my university. I believed that I could play pretty well. I expected to get a good ranking in the tournament. I felt very nervous, because I played against a student who had won many times. I played very hard and tried my best. Although I lost

122、the tournament, it was a good practice. After the tournament I didnt often play the sport because of the busy study. But I played ping-pong with my friends when I was free. I thought it was a great deal of fun to play ping-pong with friends. Its also a good way to make our friendship closer and keep us healthier. We sometimes took part in a competition together, but we didnt care about winning or not. We all knew that a win was not everything. We just enjoyed playing together and had a wonderful time.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1