ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:16 ,大小:133KB ,
资源ID:382243      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-382243-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:单元素养提升 UNIT 6 THE MEDIA WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年新教材北师大版英语英语选择性必修二练习:单元素养提升 UNIT 6 THE MEDIA WORD版含解析.doc

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(三)Unit 6. 单句语法填空1. Most news outlets, while supposedly unbiased(无偏见的), do have certain political (politics)preference. 2. Eventually, he won the election(elect)and served as President of South Africa from 1994 to 1999. 3. Under his

2、 editorship, the newspaper has introduced regular sports coverage(cover). 4. To make this possible, he perfected the mixture(mix) of materials used by typing factories up to the present century. 5. Nobody knows precisely(precise) how many people are still living in the camp. 6. Many of us fail to re

3、spond to this increased expectation(expect). 7. The story is based on a Richard Mathesons novel, and this is its third film adaptation(adapt). 8. She has argued that wild animals should be left in the wild and not used for entertainment or advertisements(advertise). 9. I was given the freedom(free)

4、of the whole house. 10. Amazon. com Inc. is checking out of Chinas fiercely competitive(compete) domestic e-commerce market. . 选词填空stand out, as well as, put down, fall down, deal with, because of, consist of, leave out, check out, go through1. A regular breakfast can consist of an egg and two kinds

5、 of fruit. 2. On the other hand, we dont want to leave out an essential detail either. 3. E-mail as well as mobile phones is playing an important part in our daily life. 4. I know how fortunate I am to have gone through this and responded to this. 5. Weak buildings will fall down in an earthquake, b

6、ut strong ones may stay up. 6. However, it gave up that project because of technological difficulties and high costs. 7. I managed to stand out among the candidates and survive the test alone. 8. He didnt know how to deal with the accident. 9. Guests should check out of their rooms by noon. 10. Lack

7、ing this, ideas should be put down on paper. . 完成句子1. The question is when he can arrive at the hotel. 问题是, 他什么时候可以到达酒店。2. It was in the street that I saw him yesterday afternoon. 昨天下午我是在街上看见他的。3. At this age, many children find it difficult to complete their chores. 在这个年龄, 许多孩子发现很难完成他们的家务。4. Now my

8、 sister was always coming up with “good ideas”, most of which didnt work out to plan. 现在, 我妹妹总是想出“好主意”, 但大多数都没有按计划实施。5. To take a bicycle, you have to insert a special card. 要骑自行车, 你必须插入一张特殊的卡。. 阅读理解A(2021秦皇岛高二检测)Trolls World TourThe long-awaited follow-up(续集)to the 2016 hit Trolls has come to your

9、screens! Anna Kendrick and Justin Timberlake continue to play their roles in the movie, which hit theaters on April 10 and was made available online the same day for $19. 99. The Call of the WildThough it hit theaters in February, this big-screen adaptation(改编) of the Jack London novel is now availa

10、ble at home. Whether youre an animal lover, a Harrison Ford fan or both, this is a must-watch, available now on Amazon Prime for $5. 99. BloodshotIf action is what youre into, look no further. The super-hero film is about Vin Diesels Ray Garrison, a fighter whos killed in action but brought back to

11、life by an organization hoping to use him as a weapon. The film became digitally available two weeks after it was on show in the theatre. Buy on Amazon Prime for $19. 99. ParasiteWhat fun it is if youre getting to see this four-time Oscar winner (including one for best picture) for the first time, b

12、ut trust us, it only gets better with several viewings. The LighthouseIt is true that the film is not for a chicken, the well-received black-and-white horror starring Robert Pattinson and Willem Dafoe is unlike anything youve seen before. 【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了五部不同类型的电影。1. If you want to watch a mov

13、ie receiving great awards, which movie should you choose?A. Trolls World Tour. B. The Call of the Wild. C. Bloodshot. D. Parasite. 【解析】选D。细节理解题。由小标题Parasite下的“如果你第一次看到这位四届奥斯卡奖得主, 那该多有趣啊”可知, 这部电影获得过四次奥斯卡奖。故选D。2. Which of the following is TRUE according to the information above?A. Trolls World Tour is

14、 the first movie of Trolls series. B. You can only enjoy The Call of the Wild in the cinema. C. The plots in the movie Bloodshot can be real in daily life. D. The Lighthouse can give you something different. 【解析】选D。细节理解题。由小标题The Lighthouse下的“这部黑白恐怖片大受欢迎, 由罗伯特帕丁森和威廉达福主演, 不同于你以前看过的任何一部电影”可知, 这部电影不同于之前

15、看过的任何电影。故选D。3. What kind of readers may this column(专栏)most appeal to?A. Young directors desiring to shoot a movie. B. People being fond of animals. C. People being crazy about films. D. Kids fancying becoming a superhero. 【解析】选C。推理判断题。结合全文可知, 文章主要介绍了不同类型的电影, 所以主要针对的是喜欢看电影的人。这个专栏最吸引痴迷于电影的人, 故选C。B(20

16、21长春高二检测)The Master of Suspense(悬念)One of Englands greatest movie directors was a man by the name of Alfred Hitchcock, born in 1899. He made many famous black and white movies that were scary and full of suspense, therefore his nickname is the “Master of Suspense”. His most famous films include The

17、Birds and Psycho. Most of his films were murder mysteries, with clever dialogues, interesting plots and talented actors and actresses. He was also a revolutionary filmmaker and introduced many new techniques to the movie-making industry. Hitchcock had a roundish belly and a big nose, which made his

18、profile very recognizable. He was not an actor but he loved to make cameo appearances in his own films. Hitchcock was an unusual man. For example, he produced frightening movies about mysterious murders, and yet once he said his own greatest fear was the fear of small children!Hitchcock also had a v

19、ery clever imagination, which is especially clear in his movie The Birds. In this terrifying movie, a town is attacked by a large flock of black birds. The angry birds break into peoples homes to take revenge. This mans great imagination is also reflected in Psycho, which is one of the most famous B

20、ritish movies of all time. In Psycho, a young man claims to run a small motel with his elderly mother. But it turns out that the mother is fictional; she exists only in the young mans head. At night, he dresses up like his mother and sits near the window for people to see. But after midnight he brea

21、ks into his guests bedrooms and murders them. In Hitchcocks time and era, murder mysteries were not gruesome(可怕的), like many of todays horror films with lots of blood. They thrilled audiences with their focus on plot and suspense. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了作为英国最伟大的电影导演之一的Alfred Hitchcock的一些情况, 介绍了他所取得的成

22、就、他电影的特色和他个人的一些特点。4. Which of the following is NOT true about Hitchcocks movies?A. They were all murder mysteries. B. They have clever dialogues and interesting plots. C. They have talented actors and actresses. D. They are black and white movies. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中第四句可知, 他的大部分电影都是关于神秘的谋杀案, 电影里有机智的

23、对话, 有趣的情节和才华横溢的男女演员。由此可知, 关于希区柯克的电影描述中, A选项“它们都是神秘的谋杀案”不正确。故选A。5. Why was Hitchcock an unusual man in the writers opinion?A. He was a large man with a big nose. B. His movies are horrible movies. C. He produced frightening movies, but he thought small children frightened him the most. D. His mysteri

24、ous movies scared children the most. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, 希区柯克是一个不寻常的人。例如, 他制作了关于神秘谋杀的恐怖电影, 但有一次他说他自己最大的恐惧是对小孩子的恐惧!由此可知, 在作者看来, 希区柯克是个不同寻常的人, 因为他制作恐怖的电影, 但他认为小孩子最让他害怕。故选C。6. What does the phrase “make cameo appearances” in the first paragraph most probably mean?A. Appear with a camera. B. Play an u

25、nimportant part. C. Make a short appearance. D. Play in a funny way. 【解析】选C。句意猜测题。根据画线词上文以及后文可知, but表示前后文的转折, 说明希区柯克不是一个演员, 但是他喜欢在自己的电影里短暂露面, 进行友情客串, 由此可知, 画线短语意思为“短暂露面”。故选C。7. About Alfred Hitchcock, which is NOT mentioned in the passage?A. His contribution. B. His career. C. His nickname. D. His w

26、eakness. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中他也是一位革命性的电影制作人, 并为电影制作行业引进了许多新技术可知, 文章提到了A选项“他的贡献”; 以及第一段中1899年出生的阿尔弗雷德希区柯克是英国最伟大的电影导演之一。他制作了许多著名的恐怖片和充满悬念的黑白电影, 因此被称为“悬念大师”。他最著名的电影包括鸟和惊魂记可知, 文章提到了B选项“他的事业”和C选项“他的绰号”; 文章没有提到D选项“他的弱点”。故选D。. 阅读填句(2021合肥高二检测)If you have ever been in a school play or even made believe you w

27、ere a doctor, detective, or a space traveler, you know the enjoyment that acting brings. Almost all of us have the wish to play the part of someone-or something else. 1. _In the ancient world, acting was often associated with religious ceremonies and other special occasions. As far back as 2200 B. C

28、. trained Chinese actors performed ceremonial dances in costume and makeup at harvest festivals. 2. _ To the dance was gradually added pantomime-the imitation of movements and gestures-as well as the wearing of masks, the singing of chants, and finally the use of dialogue. While acting was coming in

29、to its own in the ancient Chinese classical theatre, it was doing the same in the western world, in Greece. From about 500 B. C. on, acting became a highly specialized art in Greece. Greek actors, however, still wore masks, and their motions were largely fixed by custom. 3. _Modern acting, by contra

30、st, gives the individual actor great opportunity to develop his or her personal talents for serious, comic, or musical drama. The names, faces, and styles of famous movie actors are known worldwide. 4. _ A special form of acting takes place in radio drama, which was highly popular before television.

31、 In radio drama the actors face a unique challenge. They are unseen by their audience. So they must rely on voice alone to make their characters real to the listeners. 5. _ Only forty percent of Broadway actors are employed, most of them for only part of the year. Those who become stars need not onl

32、y talent, but determination. They must not be easily discouraged. Otherwise, they might give up before the opportunity for stardom presents itself. A. The origins of acting are in the act of remembering. B. Drama in Greece began with festivals honoring Dionysus. C. It is believed that this was the f

33、irst step in the development of acting. D. Historical records indicate that this desire is as old as civilization itself. E. Acting is not, as many people think, a quick, easy road to fame and riches. F. Therefore, they had little opportunity to show their individual personalities. G. Broadway and t

34、elevision provide other stages on which actors can display their talent. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍表演的起源、古代和现代的表演形式以及表演职业的艰难。表演会给人带来快乐, 但是演戏并非是许多人认为的快速、轻松的成名和致富之路。1. 【解析】选D。上句Almost all of us have the wish to play the part of someone-or something else. 中的wish对应D选项的this desire。故选D。2. 【解析】选C。提到历史起源的选项有两个, A和C,

35、 而A选项的act of remembering与相邻句的dance没有任何关系, 所以排除。故选C。3. 【解析】选F。根据下一段中的by contrast和上段构成对比关系可知选择F项, 其中little opportunity与下段第一句中的great opportunity形成转折关系。故选F。4. 【解析】选G。本段在讲述“现代的表演形式”。下文提示“广播剧是一种特殊的表演形式, 在电视出现之前很受欢迎。”承接下文, G项(百老汇和电视也为演员提供了施展才华的舞台。)切题。故选G。5. 【解析】选E。此段提到表演职业的困难。选项中只有E项(表演并不是像许多人认为的那样, 是一条通往名

36、利的捷径。)切题。故选E。. 完形填空(2021保山高二检测)Everybody knows Charlie Chaplin, a world-famous funny actor. People 1 have laughed at Charlie Chaplins films until tears run down their faces. From his very first 2 they know what will happen. The little man is always with black moustache, wide-open eyes, round black h

37、at and shoes too large for his feet. Hell 3 through snow, and fall from windows. Hell fight men who are twice his size or fall in love with women, who 4 notice him and try to hug(拥抱) them. The poor man that Charlie Chaplin 5 in dozens of films makes all kinds of stupid mistakes. He is always in trou

38、ble, but he never 6. He dreams of becoming a great man. Even people who 7 understand English can enjoy Chaplins films, because they are mostly 8. It isnt what he 9 that makes people laugh. His comedy(喜剧) doesnt depend on words. It depends on little 10 which mean the 11 thing to people all over the w

39、orld. Chaplin raises his thick eyebrows or rolls his eyes. He hides behind a fat lady or under a table to escape from his 12. He dresses well and pretends to be a 13 and important man. It is all so hopeless and 14 that he makes us laugh. This is the 15 of Chaplins huge success. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要向我

40、们讲述了一位世界闻名的喜剧演员卓别林的故事, 作者主要讲述了他的电影形象以及他取得成功的秘诀。1. A. hereB. everywhereC. abroadD. there【解析】选B。句意: 各地的人们看到卓别林的电影都会笑, 直到眼泪顺着脸颊往下流。根据前文的“Everybody knows Charlie Chaplin, a world-famous funny actor. ”可知卓别林是举世闻名的滑稽演员, 因此各地的人们看到他都会笑, 故选B。2. A. disappearanceB. appearanceC. wordsD. emotions【解析】选B。句意: 从他一出场,

41、 人们就知道要发生什么事了。根据前文的“Everybody knows Charlie Chaplin, a world-famous funny actor. ”可知卓别林是滑稽演员, 所以他一出场观众就知道他要做什么, 故选B。3. A. sleepB. sitC. playD. struggle【解析】选D。句意: 他在雪中挣扎, 从窗户上跌下。结合常识可知, 此处是指在雪地里艰难地走路, 用“挣扎”符合语境, 故选D。4. A. hardlyB. deeplyC. widelyD. luckily【解析】选A。句意: 同身材比自己大一倍的人抗争, 或是爱上对他不屑一顾的女人, 并试图拥

42、抱她们。结合常识可知, 只有爱上几乎注意不到他的人, 并试图拥抱对方, 这样的事才滑稽可笑, 故选A。5. A. playedB. recognizedC. lovedD. fooled【解析】选A。句意: 卓别林在很多电影里扮演的那个可怜的人犯很多愚蠢的错误。卓别林是一个演员, 在很多电影中他扮演一个可怜的人, 故选A。6. A. comes downB. gets awayC. goes backD. gives up【解析】选D。句意: 他总是陷入麻烦中, 但从来不放弃。comes down下来; gets away逃脱; goes back追溯到; gives up放弃。根据下文的“H

43、e dreams of becoming a great man. ”可推测, 他虽然遇到困难, 但不放弃, 因为他有伟大的梦想, 故选D。7. A. dontB. canC. doD. may【解析】选A。句中Even一词着重强调; 再者, 卓别林主演的电影字幕是英文, 故此处须用否定形式, 表示“即使不懂英文的人都可以欣赏他的电影”, 故选A。8. A. frighteningB. silentC. pleasantD. moving【解析】选B。句意: 即使不懂英语的人也可以欣赏卓别林的电影, 因为他们大都是无声的。根据下文的“His comedy doesnt depend on wo

44、rds. ”可知, 卓别林大多数的电影是无声的, 故选B。9. A. playsB. actsC. expectsD. says【解析】选D。句意: 不是他所说的让人们大笑。根据下文的“His comedy doesnt depend on words. ”可知, 卓别林的电影大都不是通过语言来传递信息, 所以让人们大笑的不是他所说的, 故选D。10. A. actionsB. expressionsC. storiesD. words【解析】选A。句意: 它取决于细微的动作, 这些动作对全世界人来说是相同的。根据常识, 电影是通过语言和动作这两个主要媒介来传达信息的, 既然不是语言, 则肯定

45、是行为动作, 故选A。11. A. someB. differentC. sameD. bitter【解析】选C。句意: 它取决于细微的动作, 这些动作对全世界人来说是相同的。结合常识可知, 世界各地的人看卓别林的电影都会大笑, 因此推测, 他选取了一些对全世界人来说都相同的一部分文化, 故选C。12. A. enemiesB. ownC. charactersD. films【解析】选A。句意: 为了躲避敌人, 他藏在一位肥胖妇女的后面或者是桌子底下。 根据上文的“hides behind a fat lady or under a table”可推测他这样做是为了躲避敌人, 故选A。13.

46、 A. poorB. sadC. richD. beautiful【解析】选C。句意: 他衣着华丽去假装富有和地位显赫。根据“dresses well and pretends”和“important man”可知, 他衣着华丽是假装富裕, 故选C。14. A. possibleB. impossibleC. instructiveD. tired【解析】选B。句意: 如此无助和无法变成可能的表演(内容)使我们大笑。根据上文的“hopeless ”和“and”可知, 此处应选择一个和hopeless感情色彩相同的词, impossible“不可能的”符合语境, 故选B。15. A. wayB. beginningC. theoryD. secret【解析】选D。句意: 这就是卓别林取得巨大成功的秘密所在。结合本段内容可知, 上文陈述他的一些滑稽表演, 最后一句进行总结, “这就是卓别林成功的秘密”, 故选D。关闭Word文档返回原板块

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1