ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:50KB ,
资源ID:382134      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-382134-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年高二英语寒假提升天天练之阅读理解:DAY 1 日常生活 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年高二英语寒假提升天天练之阅读理解:DAY 1 日常生活 WORD版含解析.doc

1、Day 1日常生活ASome years ago, writing in my diary used to be a usual activity. I would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary. I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain sa

2、tisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isnt collectingmemories a way of preserving the past?When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well-equipped with pens, a diary, and a camera. During the trip, I was busy recording ev

3、ery incident, name any place I came across. I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detaileddescriptionof my travels. On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand. The sky was clear and lit by the light of the moon, and the

4、walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows. I automatically took out my penAt that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramaticbeauty of the valley. All I remembered of the previous few day

5、s were the boring characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. I still love to record ideas and quotations(经典语录) that touch me in books, or observations that are particularly meaningful. I take pictures, but not ve

6、ry oftenonly of objects I find really beautiful. Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old. I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to wake up one day and hav

7、e nothing but a pile of pictures and notes. Maybe I wont have as many exact representations of people and places;maybe Ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me. I dont live to make memoriesI just live, and the memories form themselves.1. Before the age of t

8、hirteen, the author regarded keeping a diary as a way of _.A. observing her school routine B. expressing her satisfactionC. impressing her classmates D. preserving her history2. What does the author put in her diary now?A. Notes and beautiful pictures. B. Special thoughts and feelings.C. Detailed ac

9、counts of daily activities. D. Descriptions of unforgettable events.3. The author comes to realize that to live a meaningful life is _.A. to experience it B. to live the present in the futureC. to make memories D. to give accuraterepresentations of itBA night at the movies is always a good idea. But

10、 when you leave the theater and realize you just dropped $45 on a ticket and some snacks, youll wish you had been patient enough to wait until the movie came out on Netflix. The average movie ticket price in the United States in 2000 was $5.39; now, a ticket is over $9.The main reason that movie tic

11、kets have gotten so expensive is because of inflation(通货膨胀). It was actually more expensive to go to the movies in the 70s than it is now. A ticket in 1978 cost $2.34. If you plug that into an inflation calculator, the same ticket would cost you $9.46 today. According to the National Association of

12、Theater Owners, the average cost for a ticket today is $9.11.Another reason you need to dip into your life savings to see a movie on the big screen is that theaters are competing with streaming services that produce their own films, such as Netflix, Hulu, and Amazon. And lets be honest, sitting at h

13、ome on your couch or in your bed is more comfortable than sitting in a cold theater.Because of streaming technology, movie theaters have to do something to bring in customers. Attractionsincluding alcohol, reclining seats(躺椅), surround sound, and 3-D movies are all examples of that. And those upgrad

14、es come at a price, leading to more expensive tickets.“Theres all that extra cost, and its really important for theater owners and companies to make that experience as enjoyable as possible,” Patrick Corcoran, vice president of the National Association of Theatre Owners told Marketplace. “Because yo

15、ure offering a superb experienceaudience expectations are for the latest and greatest technology. Audiences are willing to pay more for a particular experience.”1. According to the passage, what makes movie tickets so expensive?A. The viewers are wealthier than before.B. The movie theatres offer pop

16、corns, alcohol for free.C. Inflation has made the ticket price appear higher than before.D. The popular movies with famous stars deserve the high price.2. We can learn from the passage that _.A. Netflix is always a better choice for movie viewers than theatresB. comfortable seats ensure movie theatr

17、es a distinct advantage over streaming servicesC. the viewers actually pay for the updates of the movie theatres via more expensive ticketsD. the theater owners and companies update the theaters to win good fame3. Which of the following would Patrick Corcoran most probably agree with?A. Its unwise f

18、or viewers to pay so much to watch a movie in the theater.B. The high price of a movie ticket is supposed to be in line with a wonderful experience.C. Its a waste of money to provide the latest technology in the theatre.D. The viewers would prefer to sit at home on the couches or in the beds.4. What

19、 is the best title for the text?A. Behind the Increasing Price of Movie TicketsB. Technological Improvement on Movie TheatresC. The Competition between Movie Theatre and Streaming ServicesD. How to Save the Viewers WalletsCRecently, as the British doctor Robert Winston took a train from London to Ma

20、nchester, he found himself having to listen to a loud conversation of a fellow passenger woman. Boiling with anger, Winston took her picture and sent it to his more than 40,000 followers on the Tweet. By the time the train reached the station in Manchester, some journalists were waiting for the woma

21、n. And when they showed her the doctors messages, she used just one word to describe Winstons actions: rude.Winstons tale is a good example of increasing rudeness, fueled by social media in our age. Studies show that rudeness spreads quickly and virally, almost like the common cold. Just witnessing

22、rudeness makes it far more likely that we, in turn, will be rude later on. Once infected, we are more aggressive, less creative and worse at our jobs. The only way out is to make a conscious decision to do so. We must have the courage to call it out, face to face. We must say, Just stop. For Winston

23、, that would have meant approaching the woman, telling her that her conversation was frustrating other passengers and politely asking her to speak more quietly or make the call at another time.The anger we feel at the rude behavior of a stranger can drive us to do out-of-place things. Research disco

24、vered that the acts of revenge (报复) people had taken ranged from the ridiculous to the disturbing. Winston did shine a spotlight on the womans behaviorbut in a way that shamed her.When we see rudeness occur in public places, we must step up and say something. And we can do it with grace, by handling

25、 it without a bit of aggression and without being rude ourselves. Because once rude people can see their actions through the eyes of others, they are far more likely to end the rudeness themselves. As this wave of rudeness rises, civilization needs civility (举止文明).1. Robert Winstons reaction to the

26、woman behavior at the train can be described as _.A. a way of returning good for evil B. an answer to the call of the journalistsC. a good example of stopping rudeness D. an act of answering rudeness with rudeness2. Being infected with rudeness can possibly lead to _.A. wiser decisions B. more frust

27、rated passengersC. poorer work performance D. more face-to-face communication3. What can be a suitable title for the text?A. What to say to a rude person. B. Civilization Calls for Civility.C. How to Fix Rudeness Spread Online D. Rude Behavior Makes a Rude ManDEveryone procrastinates(拖延). “Its part

28、of the human condition, ”says procrastination researcher Tim Pychyl. “We want to feel good now. The way to do that is avoid the task.” He admits that in the short term, procrastination is powerfully rewarding. The present self-benefits, of course, but not the future self. His research has shown that

29、 people can procrastinate on nearly anything, even enjoyable tasks such as planning a vacation. Some people procrastinate cleaning. Some people procrastinate by cleaning. The top tasks people delay are advancing their careers, taking care of their health, and planning their finances. One big factor

30、for them is fear of failure, of not living up to expectations. Kelli Saginak, a 57-year-old health coach from Wisconsin, procrastinated about looking for a new job for years. That inability to take action only confirmed her belief that she would never do any better. “Its totally fear of judgment,” s

31、ays Saginak. “If I dont take the risk, I dont have to face the judgment. Yet its simply me judging myself.” Some people embrace procrastination, insisting that the white-hot pressure of a last-minute completion makes his or her work better. But researchers have proved it wrong. “I did an experiment,

32、 putting procrastinators under restrictions of time. They did worse than non-procrastinators, but they thought they did better.” says Joseph Ferrari, a psychology professor. “Non- Procrastinators focus on the task that needs to be done. They have a stronger personal identity and are less concerned a

33、bout what psychologists call social esteems how others like us.” Procrastination is usually not going to be good for you. Just thinking about what you havent done may cause discomfort. So if you have been procrastinating on starting an exercise routine, just put on your walking shoes. If youve been

34、putting off a work project, reread your bosss notes about it.1. According to Tim Pychyl, people procrastinate because .A. it simplifies the tasks B. it offers temporary reliefC. it allows more time for planning D. it benefits ones self development2. What did Kelli Saginak mean by “Yet its simply me

35、judging myself”?A. She has false expectations. B. She makes quick judgement.C. She regrets taking no action. D. She values her present career.3. What does Joseph Ferraris experiment show?A. Procrastinators usually lack confidence.B. Procrastinators turn pressure into motivation.C. Non-procrastinator

36、s care much about others feelings.D. Non-procrastinators perform better within a time limit.4. What is the authors attitude towards procrastination?A. Favorable. B. Reserved. C. Opposed. D. Objective.答案A【答案解析】 1. D 2. B 3. A这是一篇记叙文。作者小时候喜欢写日记,每天忙着把“现在”记录在本子上。但她13岁时的一次经历使她意识到,我们应该学会享受而不是记录“现在”,“活着不是为

37、了记忆”。【1题详解】细节理解题。根据第一段的“I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.”(我记日记并不是真的需要表达感情,而是看到我的经历永远记在纸上会让我有一种满足感。)可知,在13岁以前,作者记日记只是为了把自己的过去记录下来,即保存她的历史。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第四段的“Now, I only write in

38、my diary when I need to write down a special thought or feeling.”(现在,我只有在需要记下一个特殊的想法和感情时才写在日记中。)可知,现在作者只在日记中记下特别的想法和感受。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第四段的“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.”(我意识到,如果我盲目地活在照相机后面、忙着保存现在

39、以便未来重现它,那么生活会与我擦肩而过。)和最后一段的“Maybe I wont have as many exact representations of people and places;maybe Ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me. I dont live to make memoriesI just live, and the memories form themselves.”(或许我不会有那么多对人和地方的确切描述,也许我会忘了一些事实,但至少,这些

40、经历将一直在我的脑海里。我活着不是为了制造回忆我只是生活,回忆自然会形成。)可推知,主人公对生活的感悟是:把握现在,感受今天;生活,重在感受而不是为了回忆而记忆。故选A。B【答案解析】 1. C 2. C 3. B 4. A本文是一篇议论文。文章分析了电影院高票价背后的原因。【1题详解】细节理解题。根据第二段中The main reason that movie tickets have gotten so expensive is because of inflation(通货膨胀).可知,电影票变得如此昂贵的主要原因是通货膨胀。故选C项。【2题详解】推理判断题。根据第四段中的And tho

41、se upgrades come at a price, leading to more expensive tickets.可知,而这些升级是有代价的,使电影票更贵。由此可知,观众实际上是通过购买更贵的电影票来支付电影院的更新升级费用。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段Patrick Corcoran说的话可知,对于影院所有者和公司来说,使观众的体验尽可能愉快是很重要的。因为提供了极好的体验,而体验里也包含了观众对最新和最伟大的技术的期待。观众愿意为特别的体验花更多的钱。由此可知,Patrick Corcoran认为高票价应搭配一场美妙的体验。故选B项。【4题详解】主旨大意题。本

42、文通篇讲述电影院服务与票价的关系,并分析了高票价背后的原因。A项Behind the Increasing Price of Movie Tickets(在电影票价上涨的背后)概括文章大意。故选A项。C【答案解析】 1. D 2. C 3. A【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了当我们看到在公共场所发生粗鲁行为时,我们该说些什么。【1题详解】推理判断题。根据第一段Boiling with anger, Winston took her picture and sent it to his more than 40,000 followers on the Tweet.(温斯顿怒火中烧,

43、拍下了她的照片,并发送给他在推特上的4万多名粉丝。)和And when they showed her the doctors messages, she used just one word to describe Winstons actions: rude.(当他们给她看医生的留言时,她只用一个词来形容温斯顿的行为:粗鲁。)推断出,罗伯特温斯顿对这名女子在火车上的行为的反应,可以说是以粗鲁回应粗鲁。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段Once infected, we are more aggressive, less creative and worse at our jobs.

44、(一旦被感染,我们会变得更有攻击性,创造力更差,工作表现也更差。)可知,被无礼行为感染可能会导致工作表现不佳。故选C。【3题详解】主旨大意题。最后一段When we see rudeness occur in public places, we must step up and say something. And we can do it with grace, by handling it without a bit of aggression and without being rude ourselves.(当我们看到在公共场所发生粗鲁行为时,我们必须站出来说点什么。我们可以优雅地处理

45、它,不带一点攻击性,也不粗鲁地对待自己。)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了当我们看到在公共场所发生粗鲁行为时,我们该说些什么。A选项“对粗鲁的人说什么”是最合适的题目,故选A。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确

46、选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第2小题,根据第二段Once infected, we are more aggressive, less creative and worse at our jobs.(一旦被感染,我们会变得更有攻击性,创造力更差,工作表现也更差。)由此可知,被无礼行为感染可能会导致工作表现不佳。故选C。D【答案解析】 1. B 2. C 3. D 4. C这是一篇说明文。文章主要说明了每个人都会拖延,这是人类状态的一部分。研究拖延症的Tim Pychyl的研究表明人们可以拖延几乎任何事情,甚至是愉

47、快的任务,如计划假期。文章还分析了导致人们拖延的一些因素,以及拖延带来的不良后果。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Its part of the human condition, ”says procrastination researcher Tim Pychyl. “We want to feel good now. The way to do that is avoid the task.” He admits that in the short term, procrastination is powerfully rewarding. The present self-bene

48、fits, of course, but not the future self.可知“这是人类状态的一部分,”研究拖延症的Tim Pychyl说。“我们现在想要感觉良好。这样做的方法是避免任务。他承认,从短期来看,拖延是非常有益的。当然,现在的自我利益,而不是未来的自我利益。由此可知,Tim Pychyl认为,人们拖延是因为它能提供暂时的缓解。故选B。【2题详解】句意猜测题。根据第三段中Kelli Saginak, a 57-year-old health coach from Wisconsin, procrastinated about looking for a new job for

49、 years. That inability to take action only confirmed her belief that she would never do any better. “Its totally fear of judgment,” says Saginak.可知来自威斯康辛州、现年57岁的健康教练Kelli Saginak拖延了好几年才开始找新工作。无法采取行动只会让她坚信自己永远不会做得更好。“这完全是对评判的恐惧,”Saginak说。由此可知,Kelli Saginak所说的“Yet its simply me judging myself”的意思是她后悔没

50、有采取行动。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第四段中“I did an experiment, putting procrastinators under restrictions of time. They did worse than non-procrastinators, but they thought they did better.” says Joseph Ferrari, a psychology professor. “Non- Procrastinators focus on the task that needs to be done. They have a st

51、ronger personal identity and are less concerned about what psychologists call social esteems how others like us.”可知“我做过一个实验,将拖延者置于时间限制之下。他们比不拖拉的人做得更差,但他们认为自己做得更好。”心理学教授Joseph Ferrari说。“非拖延者会专注于需要完成的任务。他们有更强的个人认同感,不太关心心理学家所说的社会尊重,即别人如何喜欢我们。”由此可知,Joseph Ferrari的实验说明了不拖拉的人在限定的时间内表现得更好。故选D。【4题详解】推理判断题。根据最后一段中Procrastination is usually not going to be good for you. Just thinking about what you havent done may cause discomfort.可知拖延症通常对你没有好处。仅仅想到你没有做的事情可能会让你感到不适。由此可推知,作者对拖延症的态度是反对的。故选C。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1