1、课时分层作业(一)语言知识练习固基础.单句语法填空1Its generally agreed that small talk is a kind of informal(formal) talk about unimportant things.2With the help of the advanced(advance) technology, we can complete the task in advance.3Hard work and lack of sleep have worn out her beauty and youth in recent years.4Twenty s
2、tudents want to attend the lecture that aims to teach how to read(read) fast.5The young girl expressed confidently(confidence) that she was fit for that task.6Dont take it seriously(serious) hes only telling a joke.7In addition to reading(read) for knowledge, we read for fun and inspiration.8Find wa
3、ys to praise your children often, and youll find they will open their hearts to you.9This painting has been highly(high) thought of by some famous experts.10Many bad habits can be especially difficult to cure(cure) because they are likely to have been formed at a very young age.选词填空(be) nervous abou
4、t;think of;look away from;in addition;find out1. Whenever I see the photo, I cant help thinking of the happy days on that beautiful island.2. He was a shy boy and very nervous about speaking in public.3. Youd better stay in bed for a few days. In addition, you should drink more water.4. If you look
5、away from a person or yawn, he may think you are not interested in him.5. As soon as all the facts were found out, we can begin to form a theory.高考题型练习提能力.阅读理解In most languages,a greeting is usually followed by “small talk”Small talk means the little things we talk about at the start of a conversati
6、on.In Englishspeaking countries people often make small talk about the weather:“Nice day,isnt it?”“Terrible weather,isnt it?”But there is something special about small talk.It must be something that both people have the same opinion about.The purpose of small talk is to let both people agree on some
7、thing.This makes meeting people easier and more comfortable.People usually agree about the weather,so it is a safe topic for small talk.But people often disagree about religion or politics so these are not suitable topics for small talk in English.The topics for small talk also depend on where the c
8、onversation is taking place.At football matches,people make small talk about the game they are watching:“Great game,isnt it?”At bus stops,people may comment about the transport system:“The bus service is terrible,isnt it?”Greetings and small talk are an important part of conversation in any language
9、.The way people greet each other and the things they talk about,however,may be different from one language to another.This shows that there is much more to learn when we learn a language than just the vocabulary and the grammar of the language.We also have to learn the social behavior of the people
10、who speak it.【语篇解读】本文讲述了在西方文化中,经常用闲谈聊天来开始一段对话,而且对话的内容的选择也是有一定讲究的。1Which of the following is the common topic over small talk for native speakers of English?APolitics.BFamilies.CEducation. DWeather.D细节理解题。根据第一段的“In Englishspeaking countries people often make small talk about the weather”可知选D。2Why do
11、we make small talk according to the passage?ATo let both people argue about something.BTo let both people agree on something.CTo enlarge our knowledge.DTo kill our time.B细节理解题。根据第一段的“The purpose of small talk is to let both people agree on something.”可知选B。3The passage suggests that when we learn a l
12、anguage, Awe should understand the importance of the languageBits necessary to learn about the culture of the countryCwe should learn about the transport system of the countryDits enough to grasp the grammar and vocabulary of the languageB推理判断题。通读全文可知,要掌握一门语言,学习这个国家的文化是很必要的。4It can be learned from t
13、he passage that Aits important to find a suitable small talk subjectBsmall talk depends on the purpose of the conversationCin Englishspeaking countries we should talk about the weatherDagreeing with each other is the key to a successful conversationA推理判断题。根据文章可知,在谈话时找到一个合适的话题是非常重要的,故选A。.完形填空Life is
14、to be lived.No excuses.No holding back.A story about the violinist Fritz Kreisler tells how he once 1 a beautiful instrument he wanted to get.When he 2 raised the money for the violin, he returned to 3 it and learned that it had already been sold to a(n) 4 He went to the new owners home in order to
15、try to 5 him to sell the violin. 6 , the collector said it was one of his valuable possessions and he could not let it go.Kreisler felt 7 and turned to leave, but then asked a favor,“May I play the instrument once more 8 it is put away?” 9 was given and the great musician began to play.The 10 sang o
16、ut a quality of music which was so beautiful that the collector himself could only listen in 11 “I have no 12 to keep that to myself,” he said after the musician finished.“The violin is yours, Mr Kreisler.Take it into the world, and let people 13 it.”For you and I are excellent violinsour 14 is mean
17、t to be heard.I want to live my 15 that wayto take it into the world and live it fully.Id rather be 16 than die not having done whatever I could.Im not talking about 17 ourselves by doing too much.Happiness is never found in overmuch (过多) busyness (忙碌)But it is found in applying our lives to helping
18、 others.Say yes when asked for a hand. 18 to work for a charity organization.Spend an hour with a 19 relative.In the end, I know that my happiness is not about what I can or cannot do.It is about how much I 20 to others.My life is meant to be lived.【语篇解读】一把小提琴的美妙乐音应该被世人听到,同样,我们的生活也要过得有意义。帮助他人,我们会感到无
19、比幸福。1A.found outBgave upCtook overDcame acrossD根据下文可知,此处是说Fritz Kreisler偶然遇见了一把小提琴,想把它买下来。find out“查明”;give up“放弃”;take over“接管”;come across“偶然遇见”。2A.possiblyBrecentlyCfinallyDseriouslyC根据上下文可知,Fritz Kreisler当时没有钱买那把小提琴,最后终于凑够了钱才回去买它。3A.showBpickCbuyDplayC根据下文中的“it had already been sold”以及“try to hi
20、m to sell the violin”可知,此处是说Fritz Kreisler去买那把小提琴。4A.collectorBmusicianCperformerDinventorA根据下文中的“.the collector said it was one of his valuable possessions”可知,此处应选collector。5A.expectBpersuadeChelpDforceB上文说Fritz Kreisler十分想买那把小提琴,下文中又有收藏家坚持不卖小提琴的细节,由此可知,此处是说Fritz Kreisler试着说服收藏家把小提琴卖给他。6A.BesidesBO
21、therwiseCHoweverDThereforeCFritz Kreisler希望收藏家能把小提琴卖给他,而收藏家却说那把小提琴是他最宝贵的财富之一,前后句之间是转折关系,故选C项。7A.angryBdisappointedChelplessDbraveB收藏家没有将小提琴卖给购琴心切的Fritz Kreisler,所以Fritz Kreisler应该会感到失落,所以应选disappointed。8A.so thatBunlessCas ifDbeforeD根据上下文内容可知,Fritz Kreisler喜欢这把小提琴却又得不到它,所以请求在小提琴被收起来之前用这把小提琴演奏一次。9A.P
22、ermissionBJudgment CAwardDMoneyA根据下文中的“the great musician began to play”可知,收藏家同意了他的请求,所以应选Permission。10A.ownerBradioCviolinDsingerC此处是说Fritz Kreisler用小提琴演奏出美妙的音乐。11A.painBamazementCsecretDsorrowB根据上文中的“so beautiful that”以及下文中收藏家将小提琴送给Fritz Kreisler等细节可知,收藏家被小提琴美妙的乐音和Fritz Kreisler的精彩演奏震惊了,所以此处应选amaz
23、ement。12A.rightBfreedomCtimeDinterestA根据下文中的“The violin is yours,Mr Kreisler”可知,收藏家听完Fritz Kreisler的演奏之后认为他自己没有“权利(right)”继续拥有那把小提琴,所以把它送给了Fritz Kreisler。13A.discussBuse CknowDhearD根据上下文的内容可知,收藏家希望更多的人能“听到(hear)”小提琴的美妙乐音。下文中的“our is meant to be heard”也是提示。14A.storyBmusicCmessageDvoiceB上一句说“For you a
24、nd I are excellent violins”,所以此处应选music。15A.wordBinstrumentClifeDworkC作者在下文中谈到人生应该怎样度过才充实,所以此处应选life。后文中的“it is found in applying our lives to helping others”以及“My life is meant to be lived”也是提示。16A.dressed upBused upCbeaten upDwoken upB根据上文中的“live it fully”可知,作者希望自己的生活充实一些,宁可终日繁忙也不愿虚度年华。use up在此表示“
25、使筋疲力尽”。17A.protectingBcontrollingCamusingDexhaustingD作者在此进一步解释了自己的观点,他所说的“充实地生活”并不是指做很多的事情把自己弄得疲惫不堪。exhaust“使疲惫不堪”。18A.VolunteerBStruggleCContinueDWaitA根据上文中的“.applying our lives to helping others”以及下文中的“charity organization”可知,此处是指做志愿者。19A.lonelyBbusyCspecialDproudA由常识可知,需要花时间陪伴的是一个孤独的人。20A.talkBturnCgiveDadaptC根据上文中的“.applying our lives to helping others”可知,此处作者重申主题幸福不在于我能做什么或不能做什么,而在于我能给予别人多少。give“赠予,给予”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有