1、课时分层作业(十三)Section (建议用时:30分钟)高考题型练习提能力阅读理解ASeeing a volcano erupt is a wonderful experience,and you can really feel the beat by climbing to the summit (山顶) of Pacaya for a closeup viewThere are guided tours every day up this highly active volcano from Antigua,giving travellers a chance to see Mother
2、 Nature at her most powerfulPacaya is an easy drive from Antigua,a beautiful city with many colorful houses along its old streets that are turned into artworks during its Holy Week festivalNo matter when you come to Antigua,you wont miss the Pacayatour companiesBut climbing Pacaya is no easy job:it
3、is 2,560 metres high,and reaching the summit takes two to three hours of seemingly onestepforward and twostepback movementsAs you climb,you hear the dull sounds of eruptions high aboveSteaming hot remains from recent eruptions begin to line the path as you near the active summitthe McKenney Cone(火山锥
4、)Just as though you were going to walk over to the edge of the cone,the road turns to the left and up to the relative safety of the old,inactive summitMany tours are timed so that you arrive at the cone of the volcano in plenty of time for sunset and the full contrast between the erupting red lava a
5、nd the darkening skyOn a good day the view from the summit is extremely excitingThe active mouth boils,sending red lava over its sides,and once in a while shoots hot streams up to 100 metres into the airThere is a strong bad smell in the air even if you take care to be upwind of the coneAs evening t
6、urns deeper into the night,the burning lava quietly falls down to a side of the volcanoFor you,too,it is time to get down【语篇解读】本文主要介绍帕卡亚火山。1What is the main purpose of this passage?ATo attract tourists to PacayaBTo describe the beauty of PacayaCTo introduce guided tours to PacayaDTo explain the powe
7、r of nature at PacayaA写作目的题。纵观全文可知,本文是一则旅游广告,目的是吸引游客去参观帕卡亚火山喷发,故A项正确。2Antigua is a city Awhere people can enjoy cultural festivalsBwhere the climbing Pacaya tour startsCthat gives a closeup view of PacayaDthat is famous for its tour companiesB细节理解题。根据第一段第二句话可知:安提瓜是此次火山之旅开始的地方,故B项正确。3Climbing to the
8、McKenney Cone,people will Awalk directly to the active summitBhear the continuous loud noise from aboveCmake greater efforts than to other summitsDsee a path lined with remains of earlier eruptionsD细节理解题。根据第三段第三句话可知D项正确。BIn the second half of each year,many powerful storms are born in the tropical A
9、tlantic and Caribbean seasOf these,only about half a dozen generate the strong,circling winds of 75 miles per hour or more that give them hurricane status,and several usually make their way to the coastThere they cause millions of dollars of damage,and bring death to large numbers of peopleThe great
10、 storms that hit the coast start as innocent circling disturbances (气旋) hundredseven thousandsof miles out to seaAs they travel aimlessly over water warmed by the summer sun,they are carried westward by the trade windsWhen conditions are just right,warm,moist (潮湿的) air flows in at the bottom of such
11、 a disturbance,moves upward through it and comes out at the topIn the process,the moisture in this warm air produces rain,and with it the heat is switched to energy in the form of strong windsAs the heat increases,the young hurricane begins to turn around in a counterclockwise motion (逆时针方向)The aver
12、age life of a hurricane is only about nine days,but it contains almost more power than we can imagineThe energy in the heat released (释放) by a hurricanes rainfall in a single day would satisfy the entire electrical needs of the United States for more than six monthsWater,rather than wind,is the main
13、 source of death and destroying in a hurricaneA typical hurricane brings 6to12inch downpours resulting in sudden floodsWorst of all is the powerful movement of the seathe mountains of water moving towards the lowpressure hurricane centerThe water level rises as much as 15 feet above normal as it mov
14、es towards shore【语篇解读】文章讲述了飓风的形成过程和飓风给大自然和人类带来的巨大危害。4An ordinary tropical storm is called a hurricane when Ait occurs in the Caribbean seasBits winds reach 75 miles per hourCit makes its way to the coastlineDits winds begin to circle on the seaB细节理解题。根据第一段第二句可知其中只有约一半会形成至少每小时75英里的强热带气旋,这样就会形成飓风,有些还会
15、登陆海岸。5The counterclockwise movement of the hurricane is caused by Athe lowpressure area in the center of the stormBthe force of waves of waterCthe increasing heatDthe trade windsC细节理解题。根据第二段“As the heat increases,the young hurricane begins to turn around in a counterclockwise motion”可知,当热度上升,刚产生的飓风就
16、开始以逆时针方向盘旋。6What does the third paragraph mainly talk about?AThe hurricane is extraordinarily powerfulBThe hurricane is used to generate electricityCThe hurricane can otherwise offer an unusual sightDThe hurricane can give people an unforgettable experienceA段落大意题。第三段内容:一般一场飓风的持续时间大约是9天,但是它所携带的能量是我们无
17、法想象的。飓风的降雨所释放的能量在一天里就可以满足整个美国6个多月的电力需要。7What is the worst thing about a hurricane?AThe rough waterBThe violent windsCThe heat it gives out DThe length of its lifeA细节理解题。根据第四段“Water,rather than wind,is the main source of death and destroying in a hurricane”可知,水是飓风造成死亡和破坏的主要因素,而不是风。阅读七选五Do you have a
18、place youve always wanted to visit?If the answer is yes,have you ever considered taking a trip alone there just for a few days? 1 Although seeing the world on their own has always been a dream in their hearts since childhood,most people have repeatedly been told that the outside world is dangerousTh
19、e thought of going on a trip alone excites and terrifies them at the same timeFew end up stepping out of their comfort zone and going on meaningful adventuresIt is normal to have some trouble travelling alone 2 For example,being alone on the road,you might have to ask strangers to take your photo wh
20、erever you goIf you join a tour halfway,you may be asked why you dont have friends or family around 3 First,travelling alone gives you a good opportunity to do everything you wish to do without worrying about others needs and wantsIf you want,you can read on a bench beside a river for the whole afte
21、rnoon without being disturbedYou are free to wander around on different streets 4 You can also get rid of that dull daily routine that always makes you feel tiredIf you make good use of it,travelling alone can also be a wonderful journey of selfdiscovery,as youll finally have time to think about you
22、r life 5 All you need to do is pack your bags,take your passport,gather up your courage and go somewhereGo out and enjoy being alone,explore the unknown,make some friends,read a book,and get to know more about yourself and the worldATravelling by yourself is also quite easyBFor many people,travellin
23、g alone can be scaryCThere are also some embarrassing moments one might run intoDYou can hang out at little stores and explore the cityEIt is important to take some time off and think about the solutionsFBut anyhow,I still recommend that you travel alone at least once in your lifeGTravelling alone h
24、elps us figure out what we really want to fight for in this big world【语篇解读】你是否一直梦想独自旅行却从未付诸实际?鼓起勇气出发吧,你会收获颇丰。1B根据本段的段意再结合选项内容可知B项正确。本段讲尽管独自旅行是很多人的梦想,但是很多人依旧充满了恐惧。2C前一句讲独自旅行会有一些麻烦,后文列举了一些比较尴尬的例子,结合选项内容可知C项最符合。3F前文讲独自旅行会遇到麻烦和尴尬的事情,接下来的两段讲了独自旅行的好处,所以此处应该填一个表示转折的句子,F项符合。4D本段列举了独自旅行可以做的一些比较惬意的事情,结合选项可知D项
25、最符合。5A后文讲独自旅行需要做的就是收拾行李,带上护照,然后鼓足勇气出发。A项符合段意。语法填空Each year 1 (thousand) of tourists visit the polar regions of the Arctic and AntarcticaBut the increasing number of people travelling to the ends of the Earth can have 2 negative effect on fragile ecosystemsShould tourists 3 (allow) to visit polar reg
26、ions?About 40,000 tourists visit Antarctica each yearMore than five million travel to the Arctic and subArcticTransporting tourists to the regions 4 (increase) ship and airplane traffic,adding to the risk of pollution,oil spoils,and other 5 (environment) damageBecause the places where wildlife is ac
27、cessible 6 (be) few in number,tourist traffic can become concentrated in specific areas,7 (put) Arctic vegetation at riskOthers say that the access 8 these very special parts of the world should not be restricted to only researchers and scientistsPolar tourism allows people to develop deep 9 (person
28、) connections with polar regions“Those 10 travel to the Arctic or Antarctica often become cheerleaders for supporting those places”Jim Sano,vice president for travel and conservation at World Wildlife Fund,told TFK【语篇解读】 越来越多的人喜欢去极地旅游,而这对南、北极的生态环境产生了很大影响。到底该不该去极地旅游呢?1thousandsthousands of“成千上万的”。2ah
29、ave a(n)effect on“对有影响”,negative的读音以辅音音素开头,故用不定冠词a。3be allowedallow sbto do sth“允许某人做某事”,句中sb作主语,因此此处用被动语态。4increases动名词短语作主语时谓语动词用单数形式。5environmental修饰名词应用形容词形式。6are此处叙述的是客观情况,用一般现在时,主语为places,故应用are。7putting此处为现在分词短语作结果状语。8toaccess to 为固定短语,意为“接近,有权使用”。9personal修饰名词connections,应用形容词形式。10who先行词为Those,在定语从句中关系代词作主语,故用who。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有