ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:30.31KB ,
资源ID:381383      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-381383-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语(外研版)一轮复习限时规范练34(选修6 MODULE 4) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语(外研版)一轮复习限时规范练34(选修6 MODULE 4) WORD版含解析.docx

1、限时规范练34(选修6Module 4)核心素养关键词:培养学生人与自我、积极人生的素养能力意识一、阅读理解AA baby may fall back asleep at 2 am to a gentle song,but new music designed to help adults relax sounds rather different from Rock-a-bye Baby.Boston-based start-up Sync Project uses biometrics (生物统计学) to play music that fits your mood.Its Unwind

2、 app measures your heart beat via your smartphone and uses these readings to play different songs by UK band Marconi Union.After listening,you take a brief survey on how relaxed you feel.“Music can be used for everyday wellness as well as for clinical applications,” says Sync Project co-founder Ketk

3、i Karanam.The state of sleep and relaxation was an obvious place to start.“We decided to start by focusing on relaxation as we felt that was one area where people were using music to calm themselves down or relax,” she says.As well as the Unwind app,the company plans to collect biometric data from a

4、ttendees at an overnight performance of composer Max Richters 8-hour album Sleep,designed to help people nod off,in London next month.Concertgoers will be invited to wear activity-tracking OURA rings,which also measure heart rate and body temperature.In addition,the volunteers will wear the rings wh

5、ile going to sleep at home,with and without the help of Richters music.By analyzing these readings,the Sync Project team finally aims to develop its own artificial intelligence-based tools that will use music to improve general well-being and even treat clinical conditions.“Music has certain obvious

6、 ways it can excite or relax us,but there are limits and it certainly cant replace real treatments,” says David Eagleman at Stanford University in California,who was an adviser to Richter on the Sleep album.Music can help with insomnia (失眠症) or pain relief,says Kevin Morgan,director of the Clinical

7、Sleep Research Unit at Loughborough University,UK.“That said,if the presenting insomnia is so mild it can be effectively managed with Spotify (which gives you access to millions of songs),its unlikely to have been a major clinical problem in the first place,” he says.1.What can users benefit from th

8、e Unwind app?A.Have a health check.B.Prevent heart attack.C.Fall asleep quickly.D.Become calm.2.What does the Sync Project team want to find by analyzing the biometric data?A.How babies fall back to sleep quickly.B.How music might affect sleep and relaxation.C.How body temperature changes during the

9、 night.D.How music tools help people appreciate music.3.Whats David Eaglemans attitude towards music treating clinical conditions?A.Curious.B.Doubtful.C.Favorable.D.Disappointed.4.Which of the following does Kevin Morgan probably agree with?A.Music only works on mild insomnia.B.Insomnia isnt a clini

10、cal condition at all.C.Music cant be used for clinical applications.D.Mild insomnia cured by music doesnt require medical help.BScott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their move to an accommodation support house in Kurwongbah,north o

11、f Brisbane last year.Disability Services Queenslands Strengthening Non-Government Organisations project provided an accommodation support model that would enable residents like Daniel and Scott to live more independently.The house is just one of many accommodation support services funded through the

12、 project.The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs,including medical support.Care and staffing levels are varied and flexible,depending on each residents requirements.Scott and Daniel,who have a severe form of Duchenne Muscular Dystrophy,require 24-ho

13、ur support in all activities of daily living.Before they moved to the house,they lived with their family.Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breath

14、ing machines.“We were heavy-hearted,” says Scott,who is planning to write a book about his life experiences.“But our parents now have a lot more time for themselves.We now manage ourselves on a day-to-day basis.”Daniel is an enthusiastic gardener,taking care of his own vegetable garden.The men share

15、 the house with one other young man,and they go to rugby league games,meeting up with friends.Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah.Manager Lee Garniss says setting up the facilities has not been without its challenges.“It is an unconventional model of care,” Lee says.“The h

16、ome is Scott and Daniels home,however,it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all.”“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months.However,by working as a team we try our best to meet the needs of both reside

17、nts and staff and I think we have achieved the right balance.”5.What do we know about the house Scott and Daniel live in now?A.It was built by their parents.B.It can accommodate four residents.C.It belongs to a governmental project.D.Its located in the center of Brisbane.6.Why did Scott and Daniels

18、parents wake up frequently at night? A.To help them do exercise.B.They were making a lot of noise.C.To check on their breathing.D.They were under emotional pressure.7.How did Scott feel while living with his parents?A.A bit guilty.B.Quite happy.C.Very proud.D.Slightly angry.8.What was a challenge wh

19、ile setting up the facilities?A.Lack of fund.B.No workplace.C.Inexperienced staff members.D.Satisfying both staff and residents needs.二、完形填空My Mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never 1.When she had me and my three siblings,she treated us with the same

20、 2 hand.It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything,but she never 3 showed love.Instead,she 4 in more practical ways.My parents couldnt have been more different5.My dad is a really openhearted person who 6 shows us with hugs and kisses no matter what the occasion is.After much persuas

21、ion from him,my mother did try to 7,but it was clear that she never felt quite right 8 her emotions.Eventually,she returned to her 9 self.Last year,I was called for an entrance interview at a private medical university in Kuala Lumpur.I desperately wanted to get10.Since we lived in Penang,two states

22、 away,I 11 to go there by bus.My mum said it was not safe for me to take the five-hour bus trip alone and insisted on 12 along.As soon as we13 the bus,I took a window seat and turned my back to my 14.As the bus pulled into the highway,drowsiness (睡意) began to take over and I was15 in no time.Not lon

23、g afterwards,I was16 by rain on the window.Just as I was about to open my eyes,I felt her hand on my cheek and I heard her say 17,“I love you.”Never in all my life did I expect such a gesture from my “18 than stone” mom.It made me realize that she did 19 me,even though she never made a big 20 of it.

24、1.A.recordedB.formedC.describedD.encouraged2.A.rightB.hardC.greenD.clean3.A.openlyB.quicklyC.repeatedlyD.quietly4.A.workedB.caredC.taughtD.drove5.A.physicallyB.creativelyC.intellectuallyD.emotionally6.A.neverB.seldomC.alwaysD.sometimes7.A.helpB.changeC.explainD.believe8.A.hidingB.sharingC.expressing

25、D.controlling9.A.normalB.innerC.cheerfulD.old10.A.stoppedB.forgottenC.acceptedD.thanked11.A.refusedB.agreedC.regrettedD.decided12.A.studyingB.comingC.walkingD.picnicking13.A.calledB.boardedC.missedD.left14.A.dadB.sisterC.momD.classmate15.A.hungryB.worriedC.asleepD.excited16.A.invitedB.inspiredC.welc

26、omedD.awakened17.A.loudlyB.softlyC.patientlyD.happily18.A.smallerB.heavierC.colderD.smoother19.A.loveB.trustC.needD.understand20.A.hugB.pictureC.showD.use三、短文改错Last week,Professor Li,which is a famous expert on earthquakes,gives us a speech on how to save ourselves during an earthquake.First,he impr

27、essed us with importance of learning earthquake safe tips.He proved that a little knowledge and a few necessary measure can increase our chances of surviving an earthquake or any other type of dangers.Then he showed us how to do,especial during an earthquake.If we are indoors,we should hide us in a

28、place such as under a strong desk or table.If outdoors,we should move to an open area where fallen objects are unlikely to strike us.I think the speech was very useful as we need to know that how to protect ourselves during an earthquake.限时规范练34(选修6Module 4)一、【篇章导读】本文是说明文。一家科技公司正在研发一项可以自动选择符合用户心情的音乐

29、来改善人体健康并用于医学治疗的人工智能系统。1.D推理判断题。由第二段的“uses these readings to play different songs.After listening,you take a brief survey on how relaxed you feel”和第三段的“people were using music to calm themselves down or relax”可知,Unwind是一款利用生物统计学根据用户心情播放音乐的应用程序,用户在听到舒缓的音乐之后可以得到放松。2.B推理判断题。由第三段的“The state of sleep and

30、relaxation was an obvious place to start.where people were using music to calm themselves down or relax”和第五段的“aims to develop its own artificial intelligence-based tools that will use music to improve general well-being and even treat clinical conditions”可知,该公司通过分析这些数据,了解音乐对人的睡眠和放松状况的影响,从而研发出利用音乐可以改

31、善人体健康并用于医学治疗的人工智能工具。3.B推理判断题。由倒数第二段David Eagleman的观点“Music has certain obvious ways it can excite or relax us,but there are limits and it certainly cant replace real treatments”可知,他对音乐治疗临床病症的疗效持怀疑的态度。4.D细节理解题。由最后一段的“if the presenting insomnia is so mild it can be effectively managed with Spotify.its

32、 unlikely to have been a major clinical problem in the first place”可知,Kevin Morgan认为能通过音乐改善的失眠是不需要通过医疗手段干预的。【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了一项让Scott兄弟俩可以更加独立地生活的残疾人住宿支持服务。5.B细节理解题。由第三段的“The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs.”可知,这个房子可以住4个人。6.C细节理解题。由第四段的“their p

33、arents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines”可知,父母晚上起来是因为要查看Scott和Daniel两兄弟的呼吸状况。7.A推理判断题。由第四段的“it placed a physical and emotional strain on their parents”和第五段Scott说的“We were heavy-hearted”可知,他感到内疚。8.D细节理解题。由倒数第二段的“The home is Scott and

34、Daniels home,however,it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all”可知,同时满足服务人员和被照顾者的需求是个挑战。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章描述了一位表现冷漠实则深爱着子女的母亲。1.D由下文作者描述不擅长公开表达爱的母亲可知,母亲成长在一个不“被鼓励(encouraged)”公开表达爱的传统中国家庭里。2.B由下文的解释“a slave driver”可知,作者的母亲对待他们四个兄妹都一样看似

35、冷漠。这里用hard hand来描述看似硬心肠的母亲。3.A由上文的“open expressions of love”可知,作者的母亲不会“公开(openly)”表达爱。4.B由Instead一词的转折和下文描述母亲用自己的方式表达爱可知,母亲用更加实际的方式来“关心(cared)”子女。5.D由下文的“My dad is a really openhearted person”可知,相较于母亲不会公开表达爱,父亲在“情感表达上(emotionally)”与母亲完全不同。6.C由openhearted一词可知,父亲不论是什么场合,“总是(always)”给予孩子们拥抱和亲吻。7.B由上文的“

36、After much persuasion from him”可知,在父亲的劝说下,母亲尝试“改变(change)”她“表达(expressing)” 情感的方式。8.C见上题解析。9.D由上文的“but it was clear that she never felt quite right”可知,试图改变的母亲总也感觉不到正确的表达方式,于是她又回到了“原来的(old)”自己。10.C由上文的“an entrance interview”和“desperately”可知,作者渴望能通过那所私立医学院的面试并被“录取(accepted)”。11.D由下文作者和母亲一起坐大巴可知,由于大学离家

37、远,于是他“决定(decided)”乘坐大巴前往。12.B由上文的“My mum said it was not safe for me to take the five-hour bus trip alone”可知,母亲不放心作者独自一人出门,于是坚持要跟他“同行(coming along)”。13.B由下文的“As the bus pulled into the highway”可知,“上了(boarded)”大巴以后,作者找了个靠窗的位置坐下,并背对着“母亲(mom)”。14.C见上题解析。15.C由上文的“drowsiness began to take over”可知,上了车,困意袭

38、来,作者立刻“睡着了(asleep)”。16.D由上文的“drowsiness began to take over”和下文的“I was about to open my eyes”可知,作者被窗外的雨声“弄醒(awakened)”。17.B由上文的“I felt her hand on my cheek”可知,母亲在作者睡着的时候轻抚他的脸颊,并“温柔地(softly)”说了一句“我爱你”。18.C不擅长公开表达爱的母亲在作者眼里比石头“还冰凉(colder)”。19.A由上文的“I heard her say.I love you.”可知,作者意识到母亲是“爱(love)”他的,只是不太会“表达(show)”爱。20.C见上题解析。三、第一句:whichwho;givesgave第二句:importance前加the;safesafety第三句:measuremeasures第四句:howwhat;especialespecially第五句:usourselves第六句:fallenfalling第七句:去掉that

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1