1、小学升外国语学校英语阅读专项50-191 This is my friend . Her name is Mary Green. Shes twelve. Shes in No. 18 Middle school. Shes in Class 3, Grade 1.This is our (我们的) Chinese teacher. His name is Yang Ming. Hes twenty-eight. Hes a good teacher.(D)1. Mary Green is a _. A. man B. woman C. boy D. girl 1根据文意,玛丽是个女学生,故选
2、D。(A)2. Mary Green is _. A. my friend B. a teacher C. the teachers friend D. Yang Mings teacher 2本题问玛丽的身份,短文中第一句即表达了此意,是我的朋友,应选A。(A)3. Yang Ming is _. A. a teacher in No. 18 Middle School B. an Englishman C. a boyD. a woman 3本题问杨明是什么人,根据短文提供的信息,是十八中的老师,故选A。(A)4. Yang Ming is _ teacher. A. a man B. a
3、n English C. a Japanese D. a woman 4从文中的His name is Yang Ming,可知杨明是男老师,应选A。(A)5. Yang Ming is _. A. my teacher. He is Marys teacher, too. B. not my teacher, Hes Marys teacher. C. is Marys friend. Hes not my friend. D. my friend. He isnt Marys friend. 5本题问的是文中三个人之间的关系,即杨明是教师,我、玛丽是学生。据此,应选A。2Meimei is
4、 a student. She likes shopping very much. She wants to buy a yellow dress for herself. After class, she goes into(走进) a shop. She buys many things. She buys a white shirt for her father. Its only 100 yuan. And she buys a nice coat for her mother. She takes a pair of shoes for her sister for 50 yuan.
5、 Then(接着) she goes home. She forgets(忘记) to buy a dress for herself.根据短文内容,判断正(T)误(F)。( F )1. Meimei doesnt like shopping.F 由She likes shopping very much. 可知。( F 2. She buys a T-shirt for her father for 80 yuan.F 由She buys a white shirt for her father. Its only 100 yuan. 可知。( T )3. She buys a pair of shoes for her sister.T 由She takes a pair of shoes for her sister for 50 yuan. 可知。( T )4. She goes home with many things.T 结合上下文分析, 她给家人买了许多东西, 所以回家时带了许多物品。( F )5 She buys a dress for herself.F 由文章中最后一句She forgets to buy a dress for herself. 可知。