1、限时规范练32(选修7Unit 2)核心素养关键词:培养学生人与社会、前沿科技的素养能力意识一、阅读理解ABiorobotics is a field within robotic science that is based on the movements of living things.The most famous biorobots look and move a lot like humans.However,there are several robots that have been made to mimic (模仿) animals.While many companies
2、 develop such robots as toys,some are used for practical purposes.One example of a biorobot is a flying robot that is based on the movements of bees.The robot,named “Carlton”,was developed by the German Research Center for Artificial Intelligence.Built to be both light and powerful,it can hover like
3、 a bee in tight spaces and also change direction without losing speed.This robots abilities make it very useful for military and police search and rescue missions.For example,Carlton can hide behind a tall wall,rise up to quickly look at what is on the other side,and then hide again.It can also send
4、 video images of what it sees to soldiers in a safe location far away.“Modsnake” is a robot that was modeled on snakes.This robot was developed by the Carnegie Mellon University Biorobotics Lab.It is made to move like a snake,so it can pass through narrow spaces,move over all sorts of obstacles,clim
5、b poles,and even swim.The way Modsnake moves makes it useful for a variety of tasks such as checking for survivors in fallen buildings,finding damaged areas inside of pipes and cleaning up oil spills in lakes and rivers.A third robot,based on cockroaches,also has several uses.“Sprawl” was designed b
6、y a research team at Stanford University to take videos and recover small objects.Like many six-legged robots,Sprawl was made to move like an insect.However,Sprawl is uncommonly fast and strong for its size,just like a real cockroach.These characteristics make it particularly useful for military sit
7、uations in which an enemy might try to disable it.It is very difficult to shoot because it moves quickly and is relatively small.Even if an enemy shoots Sprawl,it can usually keep functioning.1.What is the text mainly about?A.Biorobots military uses.B.Biorobots based on animals.C.Biorobots flying ab
8、ilities.D.Biorobots that work like humans.2.Whats the characteristic of Carlton?A.Unbreakable.B.Changeable.C.Weighty.D.Swift.3.What does the author suggest about Modsnake?A.It has six legs.B.It can be dangerous.C.It is multi-functional.D.It moves like an insect.4.Which of the following is true about
9、 Sprawl?A.It is small but very tough.B.It is smaller than a cockroach.C.It was developed by a German research team.D.It was originally built to destroy small objects.BThe American writer J.D.Salinger is known for his reclusive (隐居的) nature.He has not given an interview since 1974,or published any ne
10、w work since 1965.Salingers entire published works consist of one novel and 13 short stories,all written in the period 1948-1959.In 1997,a rumour started that Salinger was going to bring out the first book version of his last published story.Fans became very excited.However,because of the publicity,
11、Salinger quickly receded from the arrangement.Ironically (讽刺地) for a future writer,when he was at college one of his professors insisted he was the worst English student in the history of the college.Before writing his famous book,he had only published a few short stories in magazines.Salinger estab
12、lished his reputation with a single novel,The Catcher in the Rye (1951),an immediate bestseller which still sells 250,000 copies per year.The main character,Holden Caulfield,is a sensitive,rebellious (叛逆的) teenager experiencing the growing pains of high school.Salinger did not do much to help public
13、ise his masterpiece and asked that his photograph should not be used in connection with it.The public attention which followed the success of the book led him to move from New York to the faraway hills of Cornish,New Hampshire.Since the late 1960s he has tried to escape publicity.In 1974 he told a r
14、eporter that he liked to write but that he wrote for himself and his own pleasure.Later,he tried to stop the publication of a biography which included letters he had written to other authors and friends.In 2000 his daughter published a biography.In it she stated her father was not a recluse.She said
15、 he travelled often and had friends all over the world.She added that he enjoyed being with people and was friendly except where publicity and celebrity are concerned.Salinger refused to sell the movie rights to any of his stories to Hollywood and would not allow any of his works to be involved with
16、 film.5.What does the underlined word “receded” in Paragraph 1 mean?A.Suffered.B.Benefited.C.Recovered.D.Withdrew.6.What can be inferred about J.D.Salinger when he was in college?A.He was locally well-known.B.He didnt do well in his studies.C.He was deeply interested in world history.D.He was greatl
17、y influenced by his professors.7.What do we learn about The Catcher in the Rye?A.It focuses on a teenagers psychological growth.B.It received a great deal of criticism.C.It brought Salinger much trouble.D.It still tops the best-seller list.8.Why did J.D.Salinger move to New Hampshire?A.To work on a
18、report.B.To avoid public attention.C.To advertise his new book.D.To return to his birthplace.二、完形填空When I became CEO of a hospital,I feared one thing greatly public speaking.Ive always 1public speaking because I 2thought I did it very well.3in this high position,presentations are a big part of my 4.
19、Just recently,I was the 5for the ribbon-cutting ceremony of our new building.I also spoke to the Rotary Club and was on the 6for our annual gala (庆典) where I 7introductions and awards presentations.Soon after I took the job,my wife and I went to8with a married couple who both hold high 9like me in t
20、heir companies.As we ate,I started complaining about how I had to do so much 10,and Bob,the husband,said something that really 11me.He said that,as a CEO,the most 12aspect of my job was public speaking! The days of having to prove my 13in other areas were over;I had obviously done that to get where
21、I was.Communication skills were all I 14now.And he was 15.I realized I needed to make the time to properly 16and practice for each speaking situation.So,Ive17that.I now schedule time into my workday calendar to write and practice my 18.I spend a long time perfecting the presentation before I ever st
22、and in front of a group to 19it.When I take the time first to write a presentation,Ill 20a much better,more finished product.1.A.missedB.hatedC.forgottenD.appreciated2.A.stillB.neverC.alwaysD.sometimes3.A.AndB.SoC.ButD.Or4.A.timeB.lifeC.jobD.plan5.A.hostB.reporterC.guestD.actor6.A.wayB.sideC.stageD.
23、phone7.A.collectedB.recordedC.acceptedD.handled8.A.marketB.dinnerC.hospitalD.church9.A.situationsB.LevelsC.standardsD.positions10.A.writingB.teachingC.speakingD.awarding11.A.frightenedB.affectedC.troubledD.confused12.A.satisfyingB.importantC.worryingD.difficult13.A.interestsB.pointsC.skillsD.persona
24、lities14.A.enjoyedB.wastedC.sharedD.needed15.A.rightB.perfectC.politeD.friendly16.A.waitB.searchC.prepareD.hunt17.A.doneB.lostC.spreadD.discussed18.A.statementsB.explanationsC.presentationsD.introductions19.A.holdB.changeC.attendD.deliver20.A.come acrossB.depend onC.pay attention toD.end up with三、短文
25、改错Three years ago,I went to the Sunshine Coast in Thailand and take my first adventure to an underwater world.Pattaya,fascinating place,attracts many tourist from around the world every year.On arriving,I was filling with excitement because this was my first trip to the seaside.The sea was as blue a
26、s the sky and bathed in the sunshine on the beach was really an enjoyably thing.Then I started my underwater trip.At the beginning,and I had a hard time adapt my eyes to the water pressure,but after a while,I was in a paradise! I was amazed with the brightness of the tropical fish,the beauty of the
27、sea horses as good as the power of the sharks.参考答案限时规范练32(选修7Unit 2)一、【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了三款模仿动物研发的机器人。1.B主旨大意题。由第一段中的“there are several robots that have been made to mimic animals”以及文中对Carlton,Modsnake和Sprawl的描述可知,本文主要介绍了三款模仿动物而研发的机器人。2.D细节理解题。由第二段中的“Built to be both light and powerful.change direc
28、tion without losing speed”和“Carlton can hide behind a tall wall,rise up to quickly look at what is on the other side,and then hide again”可知,Carlton很轻便,可以像蜜蜂一样在狭小的空间盘旋,而且动作很敏捷。3.C推理判断题。由第三段中的“it can pass through narrow spaces,move over all sorts of obstacles,climb poles,and even swim”和“useful for a v
29、ariety of tasks.cleaning up oil spills in lakes and rivers”可知,Modsnake可以通过狭窄的空间,翻越各种障碍物,攀爬电线杆,甚至可以游泳,它的行动方式使得它可以参与很多任务,由此可推断,Modsnake用途广泛。4.A细节理解题。由最后一段中的“Sprawl is uncommonly fast and strong for its size”和“it moves quickly and is relatively small”可知,Sprawl虽然小,但是非常坚固。【篇章导读】本文是记叙文。美国著名作家J.D.塞林格坚持着隐居避
30、世主义,他留下了一部经典著作麦田里的守望者,本文介绍了他的艺术成就和处世哲学。5.D词义猜测题。由第一段中的“J.D.Salinger is known for his reclusive nature”和“Fans became very excited”以及“However,because of the publicity”可知,J.D.塞林格喜欢隐居的生活,不喜欢受到公众的追捧,所以当活动公开后,他就打退堂鼓了,不想参加活动安排。6.B细节理解题。由第二段中的“one of his professors insisted he was the worst English student
31、in the history of the college”可知,J.D.塞林格在大学时期,学习表现不佳。7.A推理判断题。由第三段中的“The main character,Holden Caulfield,is a sensitive,rebellious teenager experiencing the growing pains of high school.”可知,J.D.塞林格的麦田里的守望者主要讲述青少年Holden Caulfield的惶惑和成长的痛苦。8.B细节理解题。由第四段中的“The public attention.led him to move.to the fa
32、raway hills of Cornish,New Hampshire.”和“Since the late 1960s he has tried to escape publicity.”可知,J.D.塞林格从纽约搬到新罕布什尔州是为了避免惹人注意。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章讲述了害怕公众演讲的作者与友人交谈后开始积极改变的故事。1.B由上文的“I feared one thing greatly public speaking”可知,作者“讨厌(hated)” 公众演讲,因为他“从不(never)”觉得自己能做好这件事。2.B3.C“作者讨厌公众演讲”和“他身居要职不得不演讲”之间
33、是转折关系,故用But。4.C由上文的“I became CEO of a hospital”可知,作为医院的CEO,做演讲是作者“工作(job)”中重要的一部分。5.A由作者身居要职不得不演讲可知,他是医院新楼落成剪彩仪式上的“主持人(host)”,同时还出现在庆典的“舞台(stage)”上“进行(handled)”各种介绍和颁奖陈词。on the stage本意为“登台演出”,此处指作者出现在庆典仪式的舞台上。6.C7.D8.B由下文的“As we ate”推测,作者和妻子是与另外一对夫妇去吃“饭(dinner)”。9.D由上文作者对自己的介绍“became CEO.in this hig
34、h position”以及本段对这对夫妇的介绍“both.like me in their companies”可知,这对夫妇也像作者一样身居要“职(positions)”。10.C由上文作者恐惧公众演讲但不得不讲可知,他抱怨自己做了太多的“演说(speaking)”。11.B由下文作者与友人交谈之后的改变可知,Bob的话“影响(affected)”了他。12.B由上文的“presentations are a big part”可知,Bob认为作为CEO,公众演讲是工作中最“重要的(important)”一部分。13.C由下文的“I had obviously done that to ge
35、t where I was”和“Communication skills”可知,已经走到CEO这个位置的作者,想要证明自己在其他领域的“技能(skills)”的那些日子已经结束,而他现在“需要(needed)”的是交流技能。14.D15.A由下文的“I realized I needed to make the time to.”可知,作者认为Bob的话是“对的(right)”。16.C由下文的“write and practice”可知,作者意识到他需要花时间为每一次演讲“做准备(prepare)”和练习。17.A由下文作者的行动“I now schedule time into my wo
36、rkday calendar to.”可知,他意识到需要改变并为此“付出行动(done)”。18.C由下文的“perfecting the presentation”可知,作者安排出时间写和练习他的“演讲(presentations)”。19.D在公众面前“发表(deliver)”演讲之前作者会花很长的时间来完善他的演讲。20.D由上文的“I spend a long time perfecting the presentation before I ever stand in front of a group to.it”可知,作者花时间好好写一份演讲,“最终会收获(end up with)”一份更加完善的作品。三、第一句:taketook第二句:fascinating前加a;touristtourists第三句:fillingfilled第四句:bathedbathing;enjoyablyenjoyable第六句:去掉and;adaptadapting第七句:withat/by;goodwell
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有