ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:32.48KB ,
资源ID:380965      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380965-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语人教通用版大一轮复习限时规范练28(选修6 UNIT 3) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语人教通用版大一轮复习限时规范练28(选修6 UNIT 3) WORD版含解析.docx

1、限时规范练28(选修6Unit 3)核心素养关键词:培养学生人与社会、健康生活的素养能力意识一、阅读理解ASquirrels arent natural city dwellers (居民).In 1856 the sight of one in a tree near New Yorks city hall so surprised passers-by that a newspaper published a report about the “unusual visitor”.Around that time,the tree-dwelling animals were being se

2、t free in Americas urban areas to “create pockets of peace and calm like the countryside,” says University of Pennsylvania historian Etienne Benson,who studied our relationship to squirrels over the course of five years.First they were introduced to Philadelphia,then to New Haven,Boston,and New York

3、 City.Park visitors were encouraged to feed them,and security guards ensured their safety.In the 1910s a leader of the Boy Scouts of America (an organization teaching boys practical skills) said that teaching children to feed squirrels could show the rewards of treating a weaker creature with sympat

4、hy,says Benson.By the early 20th century,though,America began to regret the friendliness it had shown squirrels.Cities had once been filled with animals from horses pulling goods to dairy cows.By the 1950s those working animals had been moved to the countryside.Pets and wild animals such as birds an

5、d squirrels were all that remained of the urban animal kingdom.Before long,peoples enthusiasm for squirrels wore off,and they started to see them as annoyances (讨厌的东西).By the 1970s many parks banned feeding the creatures.Today,it is rare to find kids with their parents offering food to squirrels und

6、er a tree.And,unfortunately,with more and more buildings being constructed in the city,fewer inhabitable areas are left for the little tree-dwelling animals.What would be lost if the last of these city dwellers were forced to leave? “I think theres something constructive to have other living creatur

7、es in the city that are not humans and not pets but share the land with us,” says Benson.“Its a good thing to live in a landscape where you see other creatures going around making lunch.Its good for the soul.”1.Why were squirrels introduced to Philadelphia?A.To entertain park visitors.B.To keep the

8、natural balance.C.To encourage kids to protect animals.D.To make the urban life more peaceful.2.What was the Boy Scout leaders attitude towards feeding squirrels?A.Disagreeable.B.Doubtful.C.Supportive.D.Uncaring.3.What might have happened to squirrels in cities around the 1960s?A.They might have inh

9、abited more homes.B.They might have begun to go out of favor.C.They might have been introduced to more cities.D.They might have been moved to the countryside.4.What does Benson suggest in the last paragraph?A.Squirrels living in cities are annoying.B.Feeding squirrels should be discouraged.C.Squirre

10、ls should be allowed to live in cities.D.It is possible for people to keep squirrels as pets.BIt is 7 a.m.on a gray Thursday,and I am on the telephone to a group of strangers struggling with excited laughter.There must be 20 of them men and women;young and old laughing.These people have never met;no

11、r do they know each others names.Yet for 10 minutes,five mornings a week,they simply pick up the phone and laugh.This is the “laughter line”,part of the growing industry in laughter treatment,Britains latest and most unusual treatment.The simple act of laughing is increasingly being used as a method

12、 for dealing with mental and physical disorders.Since it was founded in 2004,the UK Laughter Network has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health.So how does it work? It reduces stress.A Maryland study found that it expands the inner lining of our blood vesse

13、ls (血管) and so improves circulation.“Your immune system is strengthened by up to 40 percent,” explains laughter therapist Julie Whitehead,whose work includes training those who work at Great Ormond Street Hospital.Laughter has also been shown to lower blood pressure and improve mental function.But L

14、otte Mikkelson,45,founder of the laughter line,warns that its important to see it as a method of treatmentnot a cure.“In 2008,I was diagnosed with an incurable disease,” she explains.“My sister died at the age of 32 from it,so I know what could happen.Since I started laughing,I havent had any worsen

15、ing and my health is great.Id never say laughter is a cure but it can help.”5.Why do the strangers laugh on the phone?A.They want to make more friends.B.They are struggling with mental illness.C.They do so for the good of their health.D.They are taking an optimistic attitude to life.6.How does the U

16、K Laughter Network help people?A.By training them to use laughter.B.By providing them with free medicine.C.By inspiring them to realize their dreams.D.By involving them in effective communication.7.What can we learn from Lotte Mikkelsons words in the last paragraph?A.She has recovered from her illne

17、ss.B.She thinks of laughter as a cure for her disease.C.She believes laughter is helpful for her condition.D.She regrets not teaching her sister laughter treatment.8.What is the best title of the text?A.How did a laughter line come into being?B.Why do people seldom laugh in life?C.Laughter makes you

18、 more popularD.Laughter is the best medicine二、完形填空When I was younger,I loved to read.I could get through a whole book in a day,and used to 1 my parents every night to let me stay up later so I could “just 2 my chapter”.I read any literature that I could get my hands on.However,3 there are many books

19、 for younger children,once you reach your mid-teens the choices become 4.I found myself choosing between books for children that were 5 and boring,and adult books that I couldnt quite understand.This lack of choice 6 led me to read less and less.When I was in secondary school,the 7 books I read were

20、 ones we were assigned in English class,and I was never very 8 about my teachers choices.I thought too much discussion of symbolism (象征意义) and themes 9 the book.Maybe the sky being blue didnt 10 anything;maybe it was just a description! Rather than make me more 11 in literature,it made me 12 want to

21、 pick up a book again.I reluctantly (不情愿地) chose a French literature course in my first year at university.I started out unhappy,determined not to 13 any of the works we were studying over the course of the year.However,I soon 14 that at a university level,the discussion was more 15 and the books mo

22、re interesting! Being able to discuss my thoughts with other people meant that I could better 16 the subtle aspects of the books even the symbolism and themes.I began reading again for17.Now,during my year abroad,I spend a lot of my spare time in bookshops and 18 in cafs,and even attend a monthly bo

23、ok club with some other language assistants.Reading is a great way to widen your horizons,19 your vocabulary and use your imagination.Im so happy that I 20 my love of books.1.A.adviseB.encourageC.forceD.ask2.A.chooseB.changeC.finishD.study3.A.whileB.sinceC.unlessD.if4.A.freeB.clearC.wideD.limited5.A

24、.sillyB.specialC.rareD.small6.A.hardlyB.usuallyC.finallyD.strangely7.A.nextB.onlyC.sameD.last8.A.certainB.concernedC.doubtfulD.enthusiastic9.A.reviewedB.explainedC.ruinedD.renewed10.A.representB.answerC.advertiseD.affect11.A.successfulB.interestedC.confidentD.disappointed12.A.nearlyB.neverC.evenD.al

25、ready13.A.shareB.learnC.touchD.enjoy14.A.realizedB.expectedC.thoughtD.supposed15.A.similarB.formalC.fruitfulD.familiar16.A.understandB.acceptC.praiseD.predict17.A.comfortB.pleasureC.hopeD.prize18.A.chattingB.playingC.sittingD.reading19.A.knowB.measureC.expandD.show20.A.expressedB.rediscoveredC.retur

26、nedD.experienced三、短文改错Looking back on these year,I consider the friendships Ive made as very valuable.Im still very closed with all of my friends from home because of the connections we have from grow up together.I regard them as my treasure but Ive taken the value of friendship with me to college,w

27、here I have rapid made a new group of good friends.Whenever I felt down or need someone to talk,I can always look to my friends.I know that they have my back and I have their.If I need anything that I can always turn to them for help.To be honestly,I really value the friendships that Ive made.参考答案限时

28、规范练28(选修6Unit 3)一、【篇章导读】本文是议论文。文章讨论了松鼠是否应该留在城市生活的问题。1.D细节理解题。根据第二段中的“Around that time,the tree-dwelling animals were being set free in Americas urban areas to create pockets of peace and calm like the countryside,”可知,松鼠被引进费城是为了让城市生活变得更宁静。2.C推理判断题。根据第三段中的“a leader of the Boy Scouts of America (an org

29、anization teaching boys practical skills) said that teaching children to feed squirrels could show the rewards of treating a weaker creature with sympathy”可知,这名童子军领导支持喂养松鼠的行为。3.B推理判断题。根据第四段中的“By the 1950s those working animals had been moved to the countryside”和第五段中的“Before long,peoples enthusiasm f

30、or squirrels wore off,and they started to see them as annoyances.By the 1970s many parks banned feeding the creatures.”可推断,在20世纪60年代左右,城市松鼠开始失宠。4.C推理判断题。根据最后一段中的constructive和 a good thing等关键词,以及“Its good for the soul”可判断,Benson认为松鼠应该被允许留在城市里。【篇章导读】本文是说明文。文章说明了笑对健康的促进作用。5.C推理判断题。根据第二段中的“This is the l

31、aughter line,part of the growing industry in laughter treatment.”可知,这是“笑声疗法”,因此他们在电话中笑是出于健康原因。6.A细节理解题。根据第二段中的“the UK Laughter Network has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health”可知,UK Laughter Network训练人们使用大笑来改善他们的健康状况。7.C推理判断题。根据末段中的“Since I started laughi

32、ng,I havent had any worsening and my health is great.”可知,Lotte Mikkelson认为大笑会对她的身体状况有好处。8.D标题归纳题。通读全文可知,本文说明笑对健康起到了重要的作用,用“笑是最佳良药”作标题符合文章主旨。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者讲述了自己从热爱读书到找不到有趣的书可读再到重新爱上读书的过程。1.D根据本段中的“I loved to read”及“I could get through a whole book”可知,作者小时候酷爱读书,常常“请求(ask)”父母允许自己熬夜读书,这样他才能“看完(finish

33、)”自己想看的章节。2.C见上一题解析。3.A根据本段中的“I found myself choosing between books for children.and adult books”及下一段中的“This lack of choice”可知,“虽然(while)”儿童书籍很多,但是当你再大一些到了少年时期,你就会发现你的选择变得“有限(limited)”了。4.D见上一题解析。5.A作者发现自己徘徊在“可笑的(silly)”、无聊的儿童书籍与自己读不懂的成人书籍之间。6.C选择的限制“最终(finally)”导致作者读的书越来越少。7.B高中的时候,作者“唯一(only)”阅读的书

34、籍是英语课上老师指定的书籍,而且作者对于老师的选择也缺乏“热情(enthusiastic)”。8.D见上一题解析。9.C根据本段中的“too much discussion”及“maybe it was just a description”可知,对象征意义和主题的过度讨论“毁掉(ruined)”了书籍本身。湛蓝的天空也许并不“代表(represent)”任何事物,它或许仅仅只是描写。10.A见上一题解析。11.B根据本段中对作者读书越来越少的描述可知,作者对文学的“兴趣(interested)”并未加深,也“不再(never)”爱读书。12.B见上一题解析。13.D根据本段中的“I relu

35、ctantly chose a French literature course”及“I started out unhappy”可知,作者认为自己不会再“享受(enjoy)”那一学年课上学到的任何作品。14.A根据本段中的However及“the books more interesting”可知,作者很快就“意识到(realized)”在大学里学生和老师对一本书的讨论变得更“有成效(fruitful)”,书本也更有趣。15.C见上一题解析。16.A根据本段中的“Being able to discuss my thoughts with other people meant that”及“

36、the subtle aspects of the books”可知,与他人交流想法能让作者更好地“理解(understand)”书中隐晦的意思。17.B根据本段中的again及第一段中对作者爱读书的描述可知,作者又开始享受读书的“快乐(pleasure)”了。18.D根据空前的“I spend a lot of my spare time in bookshops”可知,作者在书店里度过了很多闲暇的时光,也在咖啡店里“读书(reading)”。19.C根据空前的“widen your horizons”可知,读书是一种“扩大(expand)”词汇量的好方法。20.B根据第一段中对作者爱读书的描述可知,作者很高兴自己又“重新找回(rediscovered)”了对书籍的热爱。三、第一句:yearyears第二句:closedclose;growgrowing第三句:butand;rapidrapidly第四句:feltfeel;talk后加to/with第五句:theirtheirs第六句:去掉that第七句:honestlyhonest

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1