ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:14 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380931      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380931-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练8 Unit 4 Cyberspace B 北师大版必修2.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练8 Unit 4 Cyberspace B 北师大版必修2.docx

1、限时规范练8 Unit 4 Cyberspace B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解科技的思维意识限时规范练第16页一、阅读理解AFebruary was a hard month for Internet-connected toys.First,Germany stopped the sale of My Friend Cayla.The German government believed that hackers (电脑黑客) could use the talking toy to get information on kids.Then U.S.computer users

2、learned that CloudPets,made by Spiral Toys,had a problem.The toys Internet connection allows users to send and receive voice messages.Computer experts discovered that CloudPets database was not safe.The private information of more than 820,000 users was at risk of being stolen.Computer hackers didnt

3、 only hit toys.Many big companies in the U.S.have also been hacked.The hits showed emails,card numbers,fingerprints,and other private information.Experts are looking for ways to fight hackers.Kids are joining the fight and getting ready to lead.The organizers of CyberPatriot see the advantages of ge

4、tting an early start in cybersecurity (网络安全).In 2016,69,000 students took part in the cyber-education program.Its goal is to encourage kids to make achievements in cybersecurity and in STEM fields,including science and technology.CyberPatriots central project is the yearly National Youth Cyber Defen

5、se Competition.Winners receive some money to help pay for their education.The competition takes place over several months.Student teams manage the computer network at a fictional company.They must find and fix its security problems.From April 3 to 5,the nations top teams competed in the finals,in Ba

6、ltimore,Maryland.Team Error 37,from Summit Lakes Middle School,in Lees Summit,Missouri,won the middle school group.“There will be a lot of jobs that require cybersecurity knowledge,” said team member Keenan Curp,13.Arjun Pratap Ghoshal,13,also competed in Baltimore.He was the leader of a team from O

7、ak Valley Middle School,in San Diego,California.“We have to teach kids around us about cybersecurity,” he says,“so that we can prevent harmful hacking.”【篇章导读】本文是新闻报道。在网络安全遭受威胁的时候,孩子们加入了共同抵抗电脑黑客的战斗中。1.WhywasFebruaryhardforMyFriendCayla?A.Itwaslesspopularamongkids.B.Itwastakenoffthemarket.C.Itcouldntp

8、rovideinformationforkids.D.ItcouldntbeconnectedtotheInternet.答案B解析推理判断题。由第二段中的“stoppedthesale”和“hackerscouldusethetalkingtoytogetinformationonkids”可知,二月份,由于担心受到电脑黑客的攻击,该玩具被停售。2.What was the problem with CloudPets?A.Their database was in danger.B.Their information was missing.C.Their Internet connect

9、ion didnt work.D.Their users couldnt send voice messages.答案A解析细节理解题。由第三段中的“ComputerexpertsdiscoveredthatCloudPetsdatabasewasnotsafe.”可知答案。3.Whats the purpose of CyberPatriot?A.To get kids to work with scientists.B.To teach kids how to fix computers.C.To keep kids away from computers.D.To educate kid

10、s about cybersecurity.答案D解析推理判断题。由第五段中的“ItsgoalistoencouragekidstomakeachievementsincybersecurityandinSTEMfields,includingscienceandtechnology.”可推断,该组织的目的是让孩子们获得更多有关网络安全的知识。4.What do students do at National Youth Cyber Defense Competition?A.They deal with security problems.B.They help a company solv

11、e problems.C.They take exams on security knowledge.D.They discuss things with computer experts.答案A解析细节理解题。由倒数第三段中的“Theymustfindandfixitssecurityproblems.”可知答案。BThe mind of an elephant should not be underestimated.They are intelligent animals born with both excellent memory and artistic talent.Elepha

12、nts eat about 495 pounds of vegetarian food a day.They spend about 16 hours a day eating,but must walk about 4 miles a day in search of food.The average elephant lives about 70 years,and its sharp memory allows it to remember places where it has found food as long as 30 years earlier,even as a baby.

13、In an elephants travels,it comes across other elephants also looking for food.Some elephants are friendly,and some are not so nice.Elephants remember every elephant they have ever met.They can even recognize an elephant they perhaps havent seen for 30 years.They immediately remember whether this ele

14、phant is an enemy or a friend.When elephants are not searching for food,they sometimes produce art in the sand with their trunks (象鼻).They seem to enjoy just relaxing and painting in the sand.One day,an elephant zoo-keeper noticed this and gave an elephant a paint brush filled with red paint to see

15、if the elephant would paint on a canvas (画布).Sure enough,it did,and since then elephants in most zoos have been given paint brushes,paints,and canvases.The resulting abstract art has been sold for high prices around the world.The money goes to support feeding the elephants in the zoos.Most felt that

16、 the elephants were only capable of painting abstracts.However,they have been trained to paint trees,flowers,and other things in nature.This has enabled us to understand “elephant genius” even more.【篇章导读】本文是说明文。大象是一种特别聪明的动物,不仅过目不忘而且还是艺术天才。5.Whatdoestheunderlinedword“underestimated”mean?A.Mistaken.B.

17、Controlled.C.Undervalued.D.Underdeveloped.答案C解析词义猜测题。根据画线词后一句“Theyareintelligentanimalsbornwithbothexcellentmemoryandartistictalent.”可知,千万不要“低估”大象的智力。6.What can we learn about elephants memory?A.It remains excellent for 70 years.B.It differs greatly among elephants.C.It is at its best in the first 3

18、0 years.D.It can reach as far back as 30 years.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“itssharpmemoryallowsittorememberplaceswhereithasfoundfoodaslongas30yearsearlier”和第二段中的“Theycanevenrecognizeanelephanttheyperhapshaventseenfor30years.”可知,大象的记忆力可以追溯到30年前。7.Why did the zoo-keeper give the elephant a brush?A.To attract v

19、isitors to it.B.To train it to paint pictures.C.To prove it was a born artist.D.To find out whether it could draw.答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“anelephantzoo-keepernoticedthisandgaveanelephantapaintbrushfilledwithredpainttoseeiftheelephantwouldpaintonacanvas”可知,动物园的管理员给大象画笔是想看看它会不会画画。8.Which can best describe

20、 elephants according to the text?A.Really brave.B.Highly smart.C.Unusually quiet.D.Extremely friendly.答案B解析推理判断题。根据文中的intelligentanimals以及具体介绍大象的记忆力如何超强和艺术才能如何了得可知,大象是非常聪明的动物。二、完形填空I took my son to a popular restaurant for a lunchtime treat.And it seems everyone else had the same1.The place was full

21、 of 2!I drove around the small parking lot for 10 minutes3 a spot.Finally I 4 one.A lady was returning to her car so I 5 her and waited patiently.As I did this I looked in my rear vision mirror and 6 a young man quickly pull up behind me.As soon as he saw my indicator (转向灯) on for the spot,he seemed

22、 very 7 and began hitting his steering wheel.I knew this wasnt directed at me but at the disappointment that he had 8 a spot.I felt his 9.I too had been 10 the place for ages.As the lady left I11 something that surprised even me.I turned off my indicator and drove straight past.I let the man 12 the

23、spot.The man behind me was13,unsure what to do.14 I lowered my window and gave him a(n) 15 to take it,calling out at the same time “Its yours.”I16 driving further down the road to another car park,where although I had to walk quite a bit further,I was 17 I could.Perhaps the man couldnt walk easily a

24、s his 18 wasnt as good as mine? I will 19 know.But I knew the spot 20 more to him than it did to me,when I saw him react the way he did.【篇章导读】本文是记叙文。作者在停车场等待了很久终于找到了一个车位,然而当看到紧随其后的一名司机因为没抢到车位的失望表现时,作者决定将车位让给他。1.A.experienceB.dreamC.ideaD.chance答案C解析由thesame可知,设空处指“toapopularrestaurantforalunchtimetr

25、eat”这一想法,故填idea。2.A.peopleB.noiseC.pleasureD.peace答案A解析由上文中的“itseemseveryoneelsehadthesame”以及文中的“Idrovearoundthesmallparkinglotfor10minutes”可知,这个地方“人(people)”很多,我在停车场绕了十分钟想“找(lookingfor)”个车位,最后终于“找到(found)”一个。3.A.calling for B.looking forC.asking forD.paying for答案B解析见上题解析。4.A.borrowedB.foundC.bought

26、D.accepted答案B解析见第2题解析。5.A.followedB.helpedC.guidedD.met答案A解析由本句中的“Aladywasreturningtohercar”以及“waitedpatiently”可知,我“跟着(followed)”她,耐心地等待着。6.A.suggestedB.noticedC.madeD.required答案B解析由本句中的“Ilookedinmyrearvisionmirror”可知,我“注意到(noticed)”一名年轻的男子快速地在我后面停下车。7.A.seriousB.interestedC.angryD.careful答案C解析由本句中的

27、“Assoonashesawmyindicatoronforthespot”以及“beganhittinghissteeringwheel”可知,这名男子似乎很“生气(angry)”。8.A.refusedB.chosenC.reachedD.missed答案D解析由上文中的“Assoonashesawmyindicatoronforthespot”以及“Iknewthiswasntdirectedatme”可知,这名男子之所以有这种表现是因为他“错过(missed)”了一个车位,感到很失望。9.A.fearB.painC.courageD.wish答案B解析由上文中的“Idrovearoun

28、dthesmallparkinglotfor10minutes3aspot”可知,我能感受到他的“痛苦(pain)”,因为我也在这个地方“绕了(circling)”许久才找到一个车位。10.A.circlingB.protectingC.keepingD.changing答案A解析见上题解析。11.A.sawB.heardC.didD.said答案C解析由下文中的“Iturnedoffmyindicatoranddrovestraightpast”可知,我“做了(did)”一件让自己都感到惊讶的事。12.A.searchB.passC.leaveD.have答案D解析由上文中的“Iturned

29、offmyindicatoranddrovestraightpast”以及下文中的“Iloweredmywindow.callingoutatthesametimeItsyours.”可知,我让这名男子“占用(have)”那个车位。13.A.worriedB.surprisedC.tiredD.pleased答案B解析由本句中的unsurewhattodo可知,这名男子很“惊讶(surprised)”。14.A.ButB.SoC.AgainD.Still答案B解析“Themanbehindmewas13,unsurewhattodo”与“Iloweredmywindow.callingouta

30、tthesametimeItsyours.”之间是因果关系,故填So。15.A.signB.orderC.reasonD.promise答案A解析由上文中的“Ilettheman12thespot”以及本句中的“Iloweredmywindowand.callingoutatthesametimeItsyours.”可知,我摇下车窗,“示意他(gavehimasign)”使用那个车位。16.A.stoppedB.mindedC.gave upD.ended up答案D解析由下文中的“althoughIhadtowalkquiteabitfurther”可知,我“后来(endedup)”开车到一

31、个较远些的停车场。endup意为“最终成为,最后处于”。17.A.hopefulB.sorryC.thankfulD.afraid答案C解析由本句中的“Ihadtowalkquiteabitfurther”以及下文中的“Perhapsthemancouldntwalkeasily”可知,此处指虽然我得走一段路,但我很“感激(thankful)”自己可以走路。18.A.jobB.carC.luckD.health答案D解析由“Perhapsthemancouldnt”可知,我在猜想也许他的“身体状况(health)”不如我。19.A.seldomB.neverC.surelyD.often答案B

32、解析由下文中的ButIknew可知,此处表示我将“不会(never)”知道。20.A.provedB.broughtC.showedD.meant答案D解析结合全文可知,我将自己等了许久找到的车位让给那名男子,因为我知道那个车位对他来说“更重要(meantmore)”。三、短文改错I was raised by my grandparent.They have taught me so much things about life.However,the one thing that has always stayed with me is to always be friendly and

33、nicely.My grandpa always tells me no matter where life leads you,remembering your values.He was a pilot for twenty years and then became businessman and owned his own company for other twenty years.Now,he works for a volunteer in our community,help those in need.He has taught me that it doesnt matter what you do or have been done.What matters are who you are.He really does teach by example.答案第一句:grandparentgrandparents第二句:muchmany或删除things第三句:nicelynice第四句:rememberingremember第五句:businessman前加a;otheranother第六句:foras;helphelping第七句:去掉been第八句:第一个areis

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1