ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:10 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380899      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380899-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练40 模块8 Unit 2 The universal language 牛津译林版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练40 模块8 Unit 2 The universal language 牛津译林版.docx

1、限时规范练40 模块8 Unit 2 The universal language核心素养关键词:培养学生人与自我、国家国际的素养能力意识一、阅读理解AGrowing up in my household meant often hearing live music.When I was six years old,I took a traditional Irish step dance class.I fell in love and stuck with it for the next seven years.During that time my father also became

2、more involved in the Irish music world,so he would play,and I would dance.My ethnic heritage (族裔归属) is German and Irish,but because I was surrounded by traditional Irish music and dance in my home,I have grown to be more interested in and connected to my Irish heritage.When I started interning (实习)

3、for the Folklife Festival,I became interested in traditional Basque music and dance and I learned that their experience with dance is very similar to my own.There are so far over 170 Basque organizations in 24 countries,with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it.Th

4、e separation they experience from their homeland is both physical and psychological,so being part of a group with the same interests is an important social support system.These organizations contribute to the continuation of Basque culture,language,and community,and encourage future generations to l

5、earn about their ethnic heritage.One of the ways through which they achieve this is dance.While learning and performing Basque dances,they connect to their heritage,experience a part of their homeland,preserve Basque culture,and create connections and friendships that last a lifetime.Californian Val

6、erie Arrechea began teaching alongside her father at the age of thirteen and on her own at sixteen.For her,dance is her preferred expression of heritage;it provides a way to be proud of her Basque heritage.The dance performances of North American Basque organizations have developed the interest of n

7、on-Basque Americans as well.Janet Iribarne from the Basque Dancers explained that their organization is open to anyone,and after seeing her group perform,several of her non-Basque friends have developed their own love of Basque traditions as well.1.What is the reason for the authors preference for I

8、rish dance?A.Her dance teacher.B.Her love of Irish music.C.Her interning experience.D.Her familys strong root in dance.2.What do we know about Basque people?A.Most of them live abroad.B.Their culture is being lost.C.They live in poor conditions.D.Their population is increasing.3.What is the purpose

9、of Basque organizations?A.To help Basques in need.B.To preserve Basque culture.C.To provide medical treatment for Basques.D.To support overseas Basque children for education.4.Whats non-Basque Americans attitude towards Basque dance?A.They show no interest in it.B.They find it difficult to learn.C.T

10、hey are enthusiastic about it.D.They are concerned about its future.BClimate change,not human hunting,may have wiped out the thylacine (袋狼),according to a new study based on DNA from thylacine bones.The meat-eating marsupials (有袋动物) died out on mainland Australia a few thousand years ago,but survive

11、d in Tasmania,an island of southeast Australia separated from the mainland,until the 1930s.Until now,scientists had believed the cause of this mainland extinction was increased activity from native Australians and dingoes (Australian wild dogs).Scientists behind the University of Adelaide study,whic

12、h was published in the JournalofBiogeography on Thursday,collected 51 new thylacine DNA samples from fossil bones and museum skins the largest data set of thylacine DNA to date.The paper concluded that climate change starting about 4,000 years ago in particular drier seasons caused by the weather sy

13、stems known as El Nino-Southern Oscillation was likely the main cause of the mainland extinction.The ancient DNA showed that the mainland extinction of thylacines was rapid,and not the result of loss of genetic diversity.There was also evidence of a population crash in thylacines in Tasmania at the

14、same period of time,reducing their numbers and genetic diversity.Associate Professor Jeremy Austin,deputy director of the Universitys Australian Centre for Ancient DNA,said Tasmania would have been protected from mainland Australias warmer,drier climate due to its higher rainfall.He argued that clim

15、ate change was “the only thing that could have caused,or at least started,an extinction on the mainland and caused a population crash in Tasmania.”“They both occurred at about the same time,and the other two things that have been talked about in the past that may have driven thylacines to extinction

16、 on the mainland were dingoes and humans.So the only explanation thats left is climate change.And because that population crash happened at the same time that the species went extinct on the mainland,our argument is theres a common theme there and the only common theme thats there is this change in

17、climate.”5.What happened to thylacines in the 1930s?A.They died out on mainland Australia.B.They were hunted in large numbers.C.They survived in Tasmania.D.They were no longer seen.6.What did scientists believe before the University of Adelaide study?A.Marsupials were all meat-eating animals.B.Dingo

18、es should be removed from Australia.C.Thylacines had no enemies on mainland Australia.D.Native people were responsible for the extinction of thylacines.7.Whats the difference between mainland Australia and Tasmania?A.Tasmania has more dingoes.B.Tasmania has more wet days.C.Tasmania has a higher temp

19、erature.D.Tasmania has more native Australians.8.Whats the best title for the text?A.DNA is playing an important roleB.Climate change led to thylacines disappearanceC.Australian animals are facing a population crashD.Native Australians and dingoes were misunderstood二、完形填空I was fifteen and a high sch

20、ool freshman when I started rapidly losing weight.I was about 130 pounds,and I was 1 ten pounds every couple of weeks.I couldnt understand why I was always hungry,thirsty,and never 2.Every night I 3 five or six times,feeling like I had to go to the bathroom,but I never 4 had to.Finally,I decided to

21、go to the hospital to 5 nothing bad was going on.I remembered being 6 in the hospital,confused,hungry,and with an extremely 7 blood sugar level.The doctors and nurses thought I might pass out,so they injected me and told me the 8 news I could have imagined9 showed that I had Type 1 juvenile diabetes

22、 (青少年1型糖尿病).I was so 10 that the only question I could think to ask was,“Am I going to die?” A nurse told me to go out,enjoy a meal with my family,and 11,because tomorrow my new, 12 life would begin.I dont remember what time I had to be at the hospital, 13 I know it was early.Three nurses,one dietic

23、ian,and a doctor all trained me,over the course of two days,to 14 me.Every needle hurt,but in some way I began to feel 15 every time I was able to think about the needles without crying.Now,nearly three years later,I still remember the 16 when the doctors told me I was a Type 1 diabetic.Im 17 when I

24、 look back that I was able to be strong,and that my family and friends 18me.Im now two months shy of eighteen.To this day,I have had 3,438 needle injections,but each of them helps me to remember I must be strong.19,I am grateful for my diseaseit has made me the person I am today,and I would never 20

25、 who I am.1.A.keepingB.carryingC.droppingD.measuring2.A.satisfiedB.tiredC.determinedD.excited3.A.stood upB.woke upC.dressed upD.cheered up4.A.suddenlyB.reallyC.completelyD.certainly5.A.point outB.explainC.make sureD.know6.A.looked afterB.operated onC.paid forD.checked over7.A.goodB.acceptableC.highD

26、.safe8.A.latestB.interestingC.worstD.important9.A.testsB.researchesC.instructionsD.activities10.A.shyB.angryC.sadD.serious11.A.recoverB.relaxC.escapeD.exercise12.A.meaningfulB.difficultC.unfairD.special13.A.soB.andC.becauseD.but14.A.make fun ofB.make use ofC.take control ofD.take care of15.A.stronge

27、rB.healthierC.strangerD.simpler16.A.messageB.dreamC.feelingD.courage17.A.thankfulB.regretfulC.successfulD.hopeful18.A.supportedB.correctedC.amazedD.advised19.A.FortunatelyB.DoubtfullyC.NaturallyD.Surprisingly20.A.mindB.recognizeC.shapeD.change三、短文改错My grandmother dont even know how to call someone f

28、rom a mobile phone.Last week I read report and it said unless seniors felt connecting to technology,it could be harmful for their physical and mental health.Being able to use a mobile phone can help improve their healthy.Therefore,I decided to teach she how to use one.Now she can not only make calls

29、,and she can also text and play games to have a fun.She asked me to teach her friends as well,to that I gladly agreed.Her friends were all quite happily.Now Im thinking about teach them more new things.限时规范练40(模块八Unit2)一、【篇章导读】本文是记叙文。作者在一次实习中接触到了巴斯克传统音乐和舞蹈并了解到:它们不仅带给巴斯克裔美国人民族认同感,由此建立的友谊也使他们终生难忘。1.D细

30、节理解题。根据第一段中的“becauseIwassurroundedby.tomyIrishheritage”可知,作者喜欢爱尔兰舞蹈是源于家庭氛围的熏陶。2.A细节理解题。根据第三段中的“withagreaterpopulationofBasquesoutsideoftheBasquecountrythaninit”可知,大多数巴斯克人生活在国外。3.B细节理解题。根据第三段中的“TheseorganizationscontributetothecontinuationofBasqueculture,language,andcommunity,andencouragefuturegenera

31、tionstolearnabouttheirethnicheritage”可知,这些巴斯克组织旨在保护、传承传统文化。4.C观点态度题。根据末段中的“ThedanceperformancesofNorthAmericanBasqueorganizationshavedevelopedtheinterestofnon-BasqueAmericans”可知,其他美国人对巴斯克舞蹈感兴趣。【篇章导读】本文是说明文。最新研究发现,澳洲袋狼的灭绝源于气候变化,而非土著人和野狗的威胁。5.D细节理解题。由第二段中的“Themeat-eatingmarsupials.untilthe1930s”可知,到二十

32、世纪三十年代,袋狼彻底绝种了。6.D细节理解题。由第二段中的“Untilnow,scientistshadbelieved.nativeAustraliansanddingoes(Australianwilddogs)”可知,在这项研究发布之前,科学家们一直认为是土著人和澳大利亚野狗造成了袋狼的灭绝。7.B推理判断题。由第五段中的“TasmaniawouldhavebeenprotectedfrommainlandAustraliaswarmer,drierclimateduetoitshigherrainfall”可知,塔斯马尼亚降雨量大,气候潮湿。8.B标题归纳题。文章首段即点明中心袋狼的

33、灭绝是由气候变化造成的,文末又对这一观点进行了呼应。B项做标题最能概括文意。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者在15岁时不幸罹患糖尿病,但与病魔的斗争也让作者变得越来越坚强。1.C根据上文中的“Istartedrapidlylosingweight”可知,作者的体重下降得很快,每几周就“降(dropping)”十磅。2.A根据上文中的“Iwasalwayshungry,thirsty”可知,作者总感觉饥饿,口渴,永不“满足(satisfied)”。3.B根据文中的“feelinglikeIhadtogotothebathroom,but.”可知,作者每晚总会“醒来(wokeup)”五六次,却并

34、不是“真的(really)”需要去厕所。4.B见上题解析。5.C根据上文中对各种症状的描述可知,作者最终决定去医院做检查来“确定(makesure)”自己没有问题。6.D根据下文中的“inthehospital”及“bloodsugarlevel”可知,作者去医院接受了“检查(checkedover)”。7.C根据文中的“ThedoctorsandnursesthoughtImightpassout,sotheyinjectedme”及“IhadType1juvenilediabetes”可知,作者的血糖水平很“高(high)”,医生和护士告诉了作者他所能想到的“最坏的(worst)”消息“化

35、验(tests)”显示作者罹患了1型糖尿病。8.C见上题解析。9.A见第7题解析。10.C根据该空后的“theonlyquestionIcouldthinktoaskwas,AmIgoingtodie?”可知,作者非常“难过(sad)”。11.B根据上文中的“Anursetoldmetogoout,enjoyamealwithmyfamily”及下文中作者接受治疗的描述可知,一位护士让作者去和家人吃顿饭“放松(relax)”一下,因为第二天作者新的、“艰苦的(difficult)”生活就会开始。12.B见上题解析。13.D“IdontrememberwhattimeIhadtobeattheh

36、ospital”(“我”不知道自己什么时候到的医院)与“Iknowitwasearly”(“我”知道很早)之间是转折关系,故选but(但是)。14.D根据上文中“Threenurses,onedietician,andadoctoralltrainedme,overthecourseoftwodays”可知,医护人员是在“照顾(takecareof)”作者。15.A根据上文中的“Everyneedlehurt”及下文中的“Iwasabletothinkabouttheneedleswithoutcrying”可知,作者开始觉得自己“越来越坚强(stronger)”。16.C根据上文中作者对自己

37、发病、确诊及治疗的描述可知,作者仍然记得当初医生告诉自己罹患糖尿病时的“感觉(feeling)”。17.A根据文中的“whenIlookbackthatIwasabletobestrong”可知,作者对于自己能坚强面对病痛和家人朋友能够“支持(supported)”自己,内心是非常“感激的(thankful)”。18.A见上题解析。19.D根据本段中的“Tothisday,Ihavehad3,438needleinjections,buteachofthemhelpsmetorememberImustbestrong”及“ithasmademethepersonIamtoday”可知,作者“惊奇地(Surprisingly)”发现自己竟然很感谢这场病,因为自己已由原先患病时的悲伤无助变得坚强,而且作者会继续做坚强的人,不会“改变(change)”。20.D见上题解析。三、短文改错第一句:dontdidnt第二句:report前加a;connectingconnected第三句:healthyhealth第四句:sheher第五句:andbut或去掉and;去掉a第六句:thatwhich第七句:happilyhappy第八句:teachteaching

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1