1、限时规范练27 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化文学的思维意识一、阅读理解ABased on a true story,the novel SafeasHouses by Eric Walters is an amazing book.It is about a 13-year-old girl named Elizabeth Hardy who babysits the McBride children David and Suzie.One rainy,stormy evening th
2、ey walk home from school.When they arrive home,water floods the backyard,cuts the power and floods roads,which stops Mr and Mrs McBride from coming home.Soon the flooding begins to invade the McBrides home and Elizabeth,David,Suzie and their dog Daisy try very hard to escape and survive the flood.My
3、 favorite character is David because I find him very funny and brave,and although he can be stubborn and rude at times,he is still a nice and friendly person.As much as I want to be like David I could never be like him.At least,I dont think I could ever do something as brave as he does.I think Eric
4、Walters does a great job in describing the characters and telling the story.I really feel like this all just happened in front of my eyes.Ever since I started reading SafeasHouses I never wanted to put the book down,and considering I was not a big fan of reading that did not happen very often.Safeas
5、Houses changed my opinion in regard to reading and now I enjoy reading very much.Eric Walters writing career all started in 1993 when Eric was teaching a grade 5 class.His students were not good readers and did not like reading,so Eric created a book called StandYourGround for his students and used
6、some of the students names to create the story.Ever since Eric published that book he has become a big time writer and has published many amazing different books like CampX,TigerTrap,Camp 30,WeAllFallDown andFlyboy.1.What happened on that particular evening?A.A 13-year-old got lost.B.A terrible rain
7、storm broke out.C.Three children were trapped on the way home.D.The McBrides home was completely destroyed by floods.2.What does the author like about David?A.His creativity.B.His great skill.C.His personality.D.His good behavior.3.What can we infer about the author?A.He is a man full of courage.B.H
8、e used to enjoy reading very much.C.He is very like David in SafeasHouses.D.He has been greatly affected by SafeasHouses.BNearly 100 girls from 12 different countries went together to Mountain View,California,on August 10.They were finalists in Technovation,the worlds largest entrepreneurship (创业) c
9、ompetition for girls ages 10-18.Nearly 1,100 teams from more than 100 countries took part in it.The teams built mobile apps to solve problems in their community.Over the course of five months,the girls went through 100 hours of training and created an app and a business plan with the help of a teach
10、er.Girls from across the U.S.and as far away as Cambodia,Kazakhstan,India,and Kenya created apps to help change the lives in their community.Their apps help disadvantaged women and encourage people to reuse objects,to name a few examples.At the awards ceremony,Google CEO Sundar Pichai welcomed “crea
11、tors and future entrepreneurs”,telling the young finalists that there would be a place for them in the tech industry and that they would have a great future ahead of them.After a family friend had the illness of dementia (痴呆),Katrina from Hong Kong,China,organized a team to build a Dementia Care Com
12、panion app.“We realized that dementia is a serious problem worldwide,” Katrina said.The team created a type of mahjong,a Chinese game,using photos and voices of loved ones to help patients remember their family.The girls won first prize in the Junior Division,which included $10,000 in prize money.Qa
13、mCare,an app created by a team from Kazakhstan,is a good helper when people are walking alone at night.One of the girls explained how she was followed while walking home.In Kazakhstan,nine people,mostly young girls,go missing every day.QamCare won first prize of $15,000 in the Senior Division.Techno
14、vation founder Tara Chklovski encouraged the finalists to help other girls develop their tech skills.“Technovation has given you wings,” Chklovski said.“Now it is your turn to give wings to others.”4.What do we know about Technovation?A.It is a mobile app.B.It is open to girls.C.It was started in 20
15、17.D.It is welcome in 12 countries.5.How did Sundar Pichai feel seeing the finalists?A.Lucky.B.Shocked.C.Hopeful.D.Thankful.6.Why did Katrina create a type of mahjong?A.To make dementia patients live a colorful life.B.To raise money for research on dementia.C.To help dementia patients remember.D.To
16、learn more about dementia.7.What makes QamCare important?A.It helps people stay safe.B.It helps find missing girls.C.It offers people a tour guide at night.D.It shows people the shortest way home.二、七选五BeingasuperherotoothersEwan Drum has always liked superheroes.He likes how they help people.At age
17、seven,he told his parents,“I want to dress up like a superhero and help the homeless.”1 Wearing his red superhero cape (斗篷),Ewan helped pass out 70 bag lunches to hungry people in a park in Detroit,Michigan.Thats how Super Ewan was born.2 People donated money and supplies,and Ewan took them to those
18、 in need.When someone donated jugs of water,Ewan and his family drove their car to get even more.They took the water to Flint,Michigan,a city that had unsafe drinking water.Another time,a businessman donated six turkeys for Thanksgiving.3“In the end,” he says,“we gave 64 turkey dinners to families a
19、ll around Detroit.”Ewan has a motto:Everyone can be a superhero to someone.At an event called the Hero Round Table,Ewan told the audience,“Its not hard to help people.You can keep some socks and food in your car to help people in need.You can help a neighbor with doing the garden.4”Its been several
20、years since Super Ewan started his task.Every month,he still visits the same park to hand out clothes,food,and supplies to people who are hungry or homeless his Super Friends.5“No matter what,” Ewan says,“I will always keep helping people.”A.Word spread about Ewans act of kindness.B.This superhero s
21、ays hell never take off his cape.C.Ewan says he wants more adults to act like superheroes.D.Every little thing helps and can make someone feel happy.E.A few months later,Ewans family planned a day of giving.F.Several days later,his parents drove to Flint and helped him raise a lot of money.G.With hi
22、s parents help,Ewan asked for more turkeys through the Internet,plus side dishes.三、语法填空Thomas Stearns Eliot OM was thought 1. (be) one of the most influential poets of the 20th century.He also wrote plays and some important essays about literature.He was born in St.Louis,Missouri,and went to college
23、 in Harvard.2. (spend) most of his adult life in London,England,he 3. (become) a British citizen in 1928.One of his books 4. (write) for children is called OldPossumsBookofPracticalCats.The 5. (song) in the Andrew Lloyd Webber musical Cats are based 6. poems in it.He also wrote a famous poem,TheWast
24、eLand,and helped start a new style called Modernism.His friend,Ezra Pound,another modern poet,helped 7. (he) finish it.His poem TheLoveSongofJ.AlfredPrufrock and his play MurderintheCathedral were also very 8. (success).He was married twice.He worked at a bank in England and later as the head editor
25、 of a famous publishing company in London 9. is now called Faber and Faber.In 1948,at 10. age of 60,he won the Nobel Prize for Literature.He died in London in 1965.限时规范练27(必修5Module3)一、【篇章导读】本文是议论文。作者在文中主要对SafeasHouses一书及其作者作出了相关评论。1.B细节理解题。根据第一段中的“Onerainy,stormyevening”和“waterfloodsthebackyard,cut
26、sthepowerandfloodsroads”可知,那天晚上有一场可怕的暴风雨。2.C推理判断题。根据第二段中的“Ifindhimveryfunnyandbrave,andalthoughhecanbestubbornandrudeattimes,heisstillaniceandfriendlyperson.”可知,作者喜欢David的性格。3.D推理判断题。根据第三段中的“SafeasHouseschangedmyopinioninregardtoreadingandnowIenjoyreadingverymuch.”可知,这本书改变了作者对阅读的看法并使他从此爱上了阅读,因此该书对他的
27、影响颇深。【篇章导读】本文是新闻报道。女孩们通过开发手机app帮助他人、造福社区、改变世界。4.B细节理解题。由第一段中的“forgirlsages10-18”可知答案。5.C推理判断题。由第四段中的“therewouldbeaplacefortheminthetechindustryandthattheywouldhaveagreatfutureaheadofthem”可知,SundarPichai看到参加决赛的选手们时,内心充满希望。6.C细节理解题。由倒数第三段中的“tohelppatientsremembertheirfamily”可知答案。7.A推理判断题。由倒数第二段中的“isag
28、oodhelperwhenpeoplearewalkingaloneatnight”和“InKazakhstan,ninepeople,mostlyyounggirls,gomissingeveryday.”可推断,这款app可以帮助人们解决夜晚独自行走时的安全问题。二、【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了一个小男孩以超人为榜样帮助他人的故事。1.E根据上文中的“Iwanttodressuplikeasuperheroandhelpthehomeless.”和下文中的“Wearinghisredsuperherocape,Ewanhelpedpassout70baglunchestohungr
29、ypeopleinaparkinDetroit,Michigan”可知,设空处起承上启下的作用,由于Ewan想打扮成超人的样子来帮助无家可归的人,所以他的父母为他筹划了一个帮助他人的日子,在那天他为饥饿的人们送出了70包午餐。2.A根据下文中的“Peopledonatedmoneyandsupplies,andEwantookthemtothoseinneed”可知,关于Ewan做好事的故事流传开来,人们会把钱和物品捐给Ewan,再由他送给那些需要帮助的人。A项符合此处语境。3.G联系上文中的“Anothertime,abusinessmandonatedsixturkeysforThanks
30、giving”及下文中的“Intheend,hesays,wegave64turkeydinnerstofamiliesallaroundDetroit.”可知,有一次,一名商人在感恩节捐了六只火鸡,Ewan在父母的帮助下通过网络筹集到了更多的火鸡。G项在这里起承上启下的衔接作用。4.D根据上文中的“Itsnothardtohelppeople.doingthegarden”可知,做好事并不难,每一件生活中的小事都可以让别人感到快乐。D项是对上文的总结。5.B根据下文中的“Nomatterwhat,Ewansays,Iwillalwayskeephelpingpeople.”可知,Ewan将继
31、续帮助他人,他永远都不会脱下他的斗篷。此处的“斗篷”代表着超人,即一种乐于助人的精神。B项与下文是语义上的重复,故选B项。三、1.to be考查不定式做宾语的用法。bethoughttobe.意为“被认为是”。2.Having spent考查动词-ing形式做状语的用法。设空处做状语,又因为he与spend之间是逻辑上的主谓关系,且spend所表示的动作发生在主句谓语动作之前,故填Havingspent。3.became考查一般过去时。由后面的in1928可知,设空处是对过去事实的描述,应用一般过去时,故填became。4.written考查过去分词做定语的用法。books后跟定语,又因为wr
32、ite与books之间是逻辑上的动宾关系,且write所表示的动作已完成,故填written。5.songs考查名词复数。由后面的are可知,应填名词复数形式songs。6.on/upon考查介词。bebasedon/upon意为“以为基础”。7.him考查代词。设空处做helped的宾语,故填him。8.successful考查形容词做表语的用法。设空处做表语,意为“成功的”,故填successful。9.that/which考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词company,且在从句中做主语,故填that或which。10.the考查固定短语。attheageof.意为“在岁时”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有