ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380824      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380824-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练26 模块5 Unit 1 Getting along with others B 牛津译林版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练26 模块5 Unit 1 Getting along with others B 牛津译林版.docx

1、限时规范练26 模块5 Unit 1 Getting along with others B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化艺术的素养能力意识一、阅读理解A“You know,the soft subjects,” says the boy in maths,“the easy ones:the stupid girls at the bottom take them.Like dance.It shouldnt even be a subject.” Were choosing subjects for our A-level taster day at school.I see

2、the raised eyebrows when I explain two of my GCSE (General Certificate of Secondary Education) choices are dance and drama.I was told by advisers that dance and drama wouldnt help me to get a suitable career.My friends told me Id get bored of dance and switch to science within the first month.But ta

3、king GCSE dance was the best decision I ever made.Dance gives me something to pour my head and heart into.It gives me a feeling of belonging,creativity,security and freedom.The education secretary Nicky Morgan has put emphasis on science,technology,engineering and maths (STEM),saying that students w

4、ho focus on the arts risk their careers.Stopping young people from expressing themselves at such a young age is not doing them any favours.Perhaps Nicky Morgan has forgotten to open the door of having a drive to study that subject day in,day out.It shouldnt matter what that subject is.I dont doubt t

5、he influence that STEM subjects can have on the people that love them.But to force children into one field is cruel.As much as I try,Im not good at and dont love physics,biology or maths.I dont want a career in these areas.There has been a decrease in the number of state schools offering arts subjec

6、ts taught by specialist teachers.I cant even imagine how it feels to be told that you dont teach a “real subject” by an 8-year-old boy.To the teachers,the parents,the government I say:Let children make their own decisions.Let them live in the present.Let them have a real,unlimited education.1.How do

7、es the boy in maths feel about dance?A.Useless.B.Difficult.C.Beautiful.D.Important.2.After the author took GCSE dance,she .A.lost interest in itB.kept her mind on itC.turned to other subjectsD.struggled with her lessons3.What do we know about Nicky Morgan?A.She encourages students to learn soft subj

8、ects.B.She suggests students take a risk in their careers.C.She underlines the importance of STEM subjects.D.She allows students to express themselves freely.4.Whats the present situation of arts subjects?A.They attract much attention worldwide.B.They are taught by non-professionals.C.They are consi

9、dered less important.D.They have made great progress.BHave you ever caught yourself saying,“I hate small talk!” the minute you walk into a party? If so,you might be an introvert (内向的人).Introverts hate to chat about “small” subjects with people.They are fine when you talk one on one but seem to get l

10、ost in the crowd when theres a group around.If youre talking to an introvert,you might find that your first few conversations go one of two ways.Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more in-depth topics.What you need to know is that the

11、 introvert is not being rude.Its just that they dont like small talk.Heres why.Small talk serves as a gateway toward deeper conversation.Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics.You dont need to stay on small talk forever.However,sometimes introve

12、rts feel that even the short amount of time it takes to get into the real conversation is a waste of time.Small talk is very fast.Someone says something and this should be followed up with a quick response.But introverts like to chew on their words before saying them aloud.Before they answer,theyll

13、mull over different thoughts.Small talk by its very nature invites more people to join in.The more people who join the conversation,the more the introvert will tend to step back.As a result,theyll be quiet.Small talk is about throwing out subjects in the hope that one or more of them can be turned i

14、nto a common point of interest.The listening involved with small talk is not in-depth.The purpose is about listening “lightly” so you can figure out the right topics to spend some time on.Introverts tend to be great listeners,but they use active listening rather than light listening.This makes them

15、wonderful friends,but can also make it difficult for new people to understand why theyre so quiet.5.How do introverts respond to a chat?A.They try to avoid it.B.They get excited about it.C.They give it their full attention.D.They focus on unimportant topics.6.What do we know about small talk?A.It go

16、es slowly.B.It costs people a lot of time.C.It contributes to deeper topics.D.It provides much useful information.7.What does the underlined phrase “mull over” in Paragraph 3 probably mean?A.Give up.B.Think over.C.Write down.D.Forget about.8.How can we become a good talker in small conversations?A.F

17、igure out the deep meaning of questions.B.Think twice before answering questions.C.Try to find shared topics.D.Be a quiet listener.二、完形填空When I was younger,I loved to read.I could get through a whole book in a day,and used to 1 my parents every night to let me stay up later so I could “just 2 my cha

18、pter”.I read any literature that I could get my hands on.However,3 there are many books for younger children,once you reach your mid-teens the choices become 4.I found myself choosing between books for children that were 5 and boring,and adult books that I couldnt quite understand.This lack of choic

19、e 6 led me to read less and less.When I was in secondary school,the 7 books I read were ones we were assigned in English class,and I was never very 8 about my teachers choices.I thought too much discussion of symbolism (象征意义) and themes 9 the book.Maybe the sky being blue didnt 10 anything;maybe it

20、was just a description! Rather than make me more 11 in literature,it made me 12 want to pick up a book again.I reluctantly (不情愿地) chose a French literature course in my first year at university.I started out unhappy,determined not to 13 any of the works we were studying over the course of the year.H

21、owever,I soon 14 that at a university level,the discussion was more 15 and the books more interesting! Being able to discuss my thoughts with other people meant that I could better 16 the subtle aspects of the books even the symbolism and themes.I began reading again for17.Now,during my year abroad,

22、I spend a lot of my spare time in bookshops and 18 in cafs,and even attend a monthly book club with some other language assistants.Reading is a great way to widen your horizons,19 your vocabulary and use your imagination.Im so happy that I 20 my love of books.1.A.adviseB.encourageC.forceD.ask2.A.cho

23、oseB.changeC.finishD.study3.A.whileB.sinceC.unlessD.if4.A.freeB.clearC.wideD.limited5.A.sillyB.specialC.rareD.small6.A.hardlyB.usuallyC.finallyD.strangely7.A.nextB.onlyC.sameD.last8.A.certainB.concernedC.doubtfulD.enthusiastic9.A.reviewedB.explainedC.ruinedD.renewed10.A.representB.answerC.advertiseD

24、.affect11.A.successfulB.interestedC.confidentD.disappointed12.A.nearlyB.neverC.evenD.already13.A.shareB.learnC.touchD.enjoy14.A.realizedB.expectedC.thoughtD.supposed15.A.similarB.formalC.fruitfulD.familiar16.A.understandB.acceptC.praiseD.predict17.A.comfortB.pleasureC.hopeD.prize18.A.chattingB.playi

25、ngC.sittingD.reading19.A.knowB.measureC.expandD.show20.A.expressedB.rediscoveredC.returnedD.experienced三、短文改错Looking back on these year,I consider the friendships Ive made as very valuable.Im still very closed with all of my friends from home because of the connections we have from grow up together.

26、I regard them as my treasure but Ive taken the value of friendship with me to college,where I have rapid made a new group of good friends.Whenever I felt down or need someone to talk,I can always look to my friends.I know that they have my back and I have their.If I need anything that I can always t

27、urn to them for help.To be honestly,I really value the friendships that Ive made.限时规范练26(模块五Unit1B)一、【篇章导读】本文是议论文。很多人认为艺术是学习不好的孩子的救命稻草,是毫无用处的学科,而作者却认为艺术给了她归属感,是使她不断奋斗的动力源泉。1.A推理判断题。根据第一段中的“theeasyones:thestupidgirlsatthebottomtakethem.Likedance.Itshouldntevenbeasubject”可知,学数学的男孩认为舞蹈没有用处。2.B细节理解题。根据第

28、三段中的“Dancegivesmesomethingtopourmyheadandheartinto”可知,作者选择了舞蹈之后就全身心投入其中。3.C细节理解题。根据第四段中的“TheeducationsecretaryNickyMorganhasputemphasisonscience,technology,engineeringandmaths(STEM)”可知,NickyMorgan强调理工学科的重要性。4.C推理判断题。根据倒数第二段中的“Therehasbeenadecreaseinthenumberofstateschoolsofferingartssubjectstaughtby

29、specialistteachers”可知,艺术学科没有得到重视。【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了内向的人不善于与人闲谈并解释了其原因。5.A细节理解题。根据第二段中的“Eithertheyllseemtogetboredandnotsaymuchortheyllseemtoskateoversmalltalk”可知,内向的人总想避开闲谈。skateover意为“回避,避免涉及”。6.C细节理解题。根据第三段中的“Smalltalkservesasagatewaytowarddeeperconversation”可知,闲谈有助于向深层次对话导入。7.B词义猜测题。根据第三段中的“intro

30、vertsliketochewontheirwordsbeforesayingthemaloud”可知,内向的人在回答对方问题前会细细思量不同的想法。8.C推理判断题。根据倒数第二段中的“Smalltalkisaboutthrowingoutsubjectsinthehopethatoneormoreofthemcanbeturnedintoacommonpointofinterest”可知,想要成为好的闲谈者,我们需要找到共同话题。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者讲述了自己从热爱读书到找不到有趣的书可读再到重新爱上读书的过程。1.D根据本段中的“Ilovedtoread”及“Icouldg

31、etthroughawholebook”可知,作者小时候酷爱读书,常常“请求(ask)”父母允许自己熬夜读书,这样他才能“看完(finish)”自己想看的章节。2.C见上一题解析。3.A根据本段中的“Ifoundmyselfchoosingbetweenbooksforchildren.andadultbooks”及下一段中的“Thislackofchoice”可知,“虽然(while)”儿童书籍很多,但是当你再大一些到了少年时期,你就会发现你的选择变得“有限(limited)”了。4.D见上一题解析。5.A作者发现自己徘徊在“可笑的(silly)”、无聊的儿童书籍与自己读不懂的成人书籍之间。

32、6.C选择的限制“最终(finally)”导致作者读的书越来越少。7.B高中的时候,作者“唯一(only)”阅读的书籍是英语课上老师指定的书籍,而且作者对于老师的选择也缺乏“热情(enthusiastic)”。8.D见上一题解析。9.C根据本段中的“toomuchdiscussion”及“maybeitwasjustadescription”可知,对象征意义和主题的过度讨论“毁掉(ruined)”了书籍本身。湛蓝的天空也许并不“代表(represent)”任何事物,它或许仅仅只是描写。10.A见上一题解析。11.B根据本段中对作者读书越来越少的描述可知,作者对文学的“兴趣(interested

33、)”并未加深,也“不再(never)”爱读书。12.B见上一题解析。13.D根据本段中的“IreluctantlychoseaFrenchliteraturecourse”及“Istartedoutunhappy”可知,作者认为自己不会再“享受(enjoy)”那一学年课上学到的任何作品。14.A根据本段中的However及“thebooksmoreinteresting”可知,作者很快就“意识到(realized)”在大学里学生和老师对一本书的讨论变得更“有成效(fruitful)”,书本也更有趣。15.C见上一题解析。16.A根据本段中的“Beingabletodiscussmythough

34、tswithotherpeoplemeantthat”及“thesubtleaspectsofthebooks”可知,与他人交流想法能让作者更好地“理解(understand)”书中隐晦的意思。17.B根据本段中的again及第一段中对作者爱读书的描述可知,作者又开始享受读书的“快乐(pleasure)”了。18.D根据空前的“Ispendalotofmysparetimeinbookshops”可知,作者在书店里度过了很多闲暇的时光,也在咖啡店里“读书(reading)”。19.C根据空前的“widenyourhorizons”可知,读书是一种“扩大(expand)”词汇量的好方法。20.B根据第一段中对作者爱读书的描述可知,作者很高兴自己又“重新找回(rediscovered)”了对书籍的热爱。三、第一句:yearyears第二句:closedclose;growgrowing第三句:butand;rapidrapidly第四句:feltfeel;talk后加to/with第五句:theirtheirs第六句:去掉that第七句:honestlyhonest

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1