ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:14 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380776      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380776-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练18 Unit 9 Wheels B 北师大版必修3.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练18 Unit 9 Wheels B 北师大版必修3.docx

1、限时规范练18 Unit 9 Wheels B核心素养关键词:培养学生人与科学、了解新闻制作的素养能力意识限时规范练第36页一、阅读理解AGoogle Maps made some major progress in making it more accessible for millions of users.It announced that its public transportation navigation option will now include a “wheelchair-accessible” feature that presents the best possibl

2、e route for users in wheelchairs and with other physical disabilities.The new feature is only accessible in six major cities around the world.If you do live in one of these cities,its very easy to program Google Maps to show you accessible routes.All you have to do is enter your start and end points

3、 in the app as usual,choose the public transportation option,and click“Options”.Now,you should see the “wheelchair-accessible” option;click it and go back to the route options,and youll see start,end,and transfer points (换乘点) that take place at stations accessible to everyone,including those who are

4、 in a wheelchair.Google also notes that theyve introduced other features to the app to increase accessibility.Google Maps users can now add accessibility details about restaurants,stores,and attractions to each locations information page,where other users can check to see whether a place has a step-

5、free entrance or wheelchair-friendly washroom.Theyve also sent Street View cameras into transfer stations and other busy areas so users can take a look at a place before going there and make sure theyll be able to get in and out easily.Transport for All,an organization that asks for more accessible

6、public transportation in London,welcomed the option.“This is a big step forward.But the success of this new option will depend on accurate information to prevent disabled people from coming across broken lifts or inaccessible routes,” they wrote.In 2017,actor Zach Anner tried to make his way across

7、New York City through public transportation,and found that he often couldnt navigate his wheelchair around subway stations that were said to be accessible;the journey,which was supposed to take 28 minutes,according to Google Maps,ended up taking several hours.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了谷歌地图新发明的地图功能,该功能可为残障人士

8、提供导航服务。1.Whats Google Maps new invention?A.New means of transport.B.Street View cameras.C.A new map function.D.A new photos app.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Itannouncedthatitspublictransportationnavigationoption.forusersinwheelchairsandwithotherphysicaldisabilities”可知,谷歌地图发明了新的功能,该功能可为残障人士提供导航服务。2.What is Par

9、agraph 2 mainly about?A.How to access the new option.B.The features of Google Maps.C.What wheelchair users should know.D.The details of options in Google Maps.答案A解析段落大意题。根据第二段中的“itsveryeasytoprogramGoogleMapstoshowyouaccessibleroutes”和click可知,该段介绍了如何使用这项新功能。3.What does Transport for All think of the

10、 invention?A.It should be tested before coming into service.B.It fails to guide disabled people.C.It needs improvement.D.It is a success.答案C解析推理判断题。根据最后一段中的“Thisisabigstepforward.Butthesuccessofthisnewoptionwilldependonaccurateinformationtopreventdisabledpeoplefromcomingacrossbrokenliftsorinaccessib

11、leroutes”可知,该机构认为该项发明有待提高。4.How might Zach Anner feel about routes planned by Google Maps?A.Time-saving.B.Blocked.C.Clear.D.Busy.答案B解析推理判断题。根据末段中的“heoftencouldntnavigatehiswheelchairaroundsubwaystationsthatweresaidtobeaccessible”可知,ZachAnner认为谷歌建议的路线并不通畅。BIf you could design your own school and stud

12、y whatever you wanted,what would you choose to learn?This isnt an unlikely question for students at Monument Mountain Regional High School,who are taking part in an activity called the Independent Project.The program is a special school within the Massachusetts public high school thats completely ru

13、n by studentsno teachers,parents,or adults are allowedand theyre in charge of deciding their whole curriculum.These teens homework and what they study in the classroom are all totally up to them.Charles Tsai,a journalist,made a 15-minute film about the project that shows the wide variety of activiti

14、es different students join.Students arent taking this lightly instead of reacting irresponsibly to the freedom to design their own studies,theyre dealing with their own interests by writing poetry collections,learning instruments and taking flight lessons.The program is this:On Mondays students come

15、 up with questions in relation to one of their school subjects,and then they spend the rest of the week researching and coming up with possible conclusions to these questions.On Fridays,they present this information to their classmates.“I think the more choices we have in our school,the more student

16、s we will help develop into the kind of citizens that we need,” Principal (校长) Marianne Young explains in the film.In the video,teens express their satisfaction with the program because it holds different kinds of learners,even those who dont always succeed in a traditional study situation.“I have d

17、ifficulty in reading and writing.School has always been a big problem for me,” one student named Sergio explains in the video.“If it were not for this program,I dont know if Id be graduating I dont know where Id be right now.I think this has really been my savior (救星) and got me through the last two

18、 years of high school.”【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了一所高中的独立项目,该项目完全由学生负责,他们可以根据自己的兴趣、爱好和特长制定自己的学习内容。5.What is the Independent Project about?A.Various activities for students.B.Student-centered curricula.C.A self-designed school.D.Teacher-free classes.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Ifyoucoulddesignyourownschool”和第二段中的“Tple

19、telyrunbystudents”可知,该项目是关于一个由学生自己设计的学校。6.How does the program work?A.Teachers work out a curriculum for students.B.Students research topics they put forward.C.Teachers work together with students.D.Students serve as teachers in turn.答案B解析细节理解题。根据第五段中的“OnMondaysstudentscomeupwithquestions.researchin

20、gandcomingupwithpossibleconclusionstothesequestions”可知,学生们提出问题并对其进行研究。7.Whats Marianne Youngs attitude towards the project?A.Curious.B.Doubtful.C.Uncertain.D.Optimistic.答案D解析推理判断题。根据倒数第三段中的“Ithinkthemorechoiceswehaveinourschool,themorestudentswewillhelpdevelopintothekindofcitizensthatweneed”可知,校长赞成这

21、个项目,对其持乐观的态度。8.What do we know about Sergio?A.He finds it hard to graduate.B.He has bitter memories of high school.C.He feels grateful to the Independent Project.D.He performs badly in the Independent Project.答案C解析推理判断题。根据末段中的“Ithinkthishasreallybeenmysavior”可知,Sergio认为该项目是他的救星,由此可推断,他很感激这个项目。二、完形填空

22、Chess is called the game of kings.It has been 1for a long time.People have been playing it for over 500 years.The chess we play today is from Europe.Chess is a two-player game.One 2uses the white pieces.The other uses the black pieces.Each piece 3in a special way.One piece is called the king.Each pl

23、ayer has one.The players take turns moving their 4.If a player lands on a piece,he or she takes it.A player 5when his or her king cannot move without being taken.There are a few more rules,6those are the basics.Some people think that chess is more than a7.They think that it makes the mind stronger.G

24、ood chess players use their 8.They take their time.They think about what will 9next.These skills are 10in life and in chess.Chess is kind of like a(n) 11for the mind.You dont always have lots of12to think when playing chess.There is a type of chess with short time limits.Its called speed chess.Each

25、player gets ten minutes to 13for the whole game.Your clock runs during your 14.You hit the time clock after your move.This stops your clock.It also 15the other players clock.16you run out of time,you lose.Chess is not just for17.Computers have been playing chess since the 1970s.At first they did not

26、 play 18.They made mistakes.As time went on they grew 19.In 1997,a computer beat the best player in the world for the first time.It was a computer called Deep Blue.Deep Blue was 20.It took up a whole room.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了国际象棋的规则、类型及发展。1.A.aroundB.awayC.backD.here答案A解析根据下文中的“Peoplehavebeenplayingit

27、forover500years.”可知,国际象棋的存在已经有很长一段时间了。故填around,bearound意为“在某一领域或行业中活跃而突出”。2.A.student B.playerC.winner D.trainer答案B解析根据文中的“Chessisatwo-playergame.Theotherusestheblackpieces.”可知,国际象棋是两人对局的,一名“玩家(player)”使用白棋,另一名玩家使用黑棋。3.A.changes B.dropsC.breaks D.moves答案D解析下文中的“Theplayerstaketurnsmoving”是提示,每个棋子都有特别

28、的“移动(moves)”方式。4.A.balls B.pieces C.kingsD.seats答案B解析根据语境及上文中的“One.Theotherusestheblackpieces”可知,玩家们轮流移动他们的“棋子(pieces)”。5.A.loses B.findsC.chooses D.passes答案A解析根据下文中的“cannotmovewithoutbeingtaken”可知,当一名玩家的王被对方将死,则判定这名玩家“输掉(loses)”了比赛。6.A.or B.becauseC.but D.so答案C解析上文中的“Thereareafewmorerules”与下文中的“tho

29、searethebasics”形成转折关系,故用but。7.A.game B.competition C.test D.skill答案A解析根据语境及下文中的“Theythinkthatitmakesthemindstronger.”可知,有些人认为国际象棋不只是一个“游戏(game)”,它还可以让你的大脑变得更强大。8.A.brains B.advantages C.power D.belief答案A解析根据语境及文中的“Theytaketheirtime.Theythinkaboutwhatwill.next.”可知,优秀的国际象棋选手会动“脑(brains)”。9.A.offer B.c

30、omeC.appear D.happen答案D解析他们从容不迫并会考虑好接下来会“发生(happen)”的事。10.A.new B.unusualC.helpful D.interesting答案C解析这些技巧在生活中和国际象棋中都很“有用(helpful)”。11.A.adventure B.exerciseC.task D.trouble答案B解析根据上文中的“Theythinkthatitmakesthemindstronger.”可知,国际象棋是一种“锻炼(exercise)”思维的活动。12.A.things B.waysC.time D.courage答案C解析根据下文中的“The

31、reisatypeofchesswithshorttimelimits.”可知,有一种国际象棋让你在玩的时候没有太多的“时间(time)”思考。13.A.use B.waitC.discuss D.rest答案A解析根据文中的“Itscalledspeedchess.forthewholegame”可知,国际象棋中有一种叫“快棋”,在每一场比赛中每一方只能“消耗(use)”十分钟的时间。14.A.search B.turnC.stay D.visit答案B解析根据文中的“Yourclockrunsduringyour.theotherplayersclock”可知,“轮到(turn)”你的时候

32、你的棋钟就开始计时。15.A.checks B.stopsC.starts D.quiets答案C解析在你走完一步棋后,你按棋钟就会停止计时,这时对方的棋钟就会“开始(starts)”计时。16.A.Before B.Unless C.Though D.If答案D解析根据下文中的“yourunoutoftime,youlose”可知,“如果(If)”你的时间用完了,你就输了。17.A.computers B.matchesC.people D.schools答案C解析根据下文中的“Computershavebeenplayingchesssincethe1970s.”可知,不只是“人类(peo

33、ple)”可以下国际象棋,电脑也可以。18.A.fast B.wellC.alone D.often答案B解析根据文中的“Atfirsttheydidnotplay.Theymademistakes”可知,一开始电脑下得并不“好(well)”,它们总出错。19.A.weaker B.largerC.slower D.stronger答案D解析根据下文中的“In1997,acomputerbeatthebestplayerintheworldforthefirsttime.”可知,随着时间的推移,电脑“更擅长(stronger)”下国际象棋了。20.A.old B.expensiveC.cute

34、 D.big答案D解析根据下文中的“Ittookupawholeroom.”可知,这个叫“深蓝”的电脑体积很“大(big)”。三、短文改错The other day,Tom was riding along the street when a car ran fastly towards him.He turned left quickly and it was too late.The car hit himself and he fell off his bike.The driver of the car was so frightening that he ran away as fa

35、st he could.Soon the driver is out of sight,leaving Tom helpless on the spot.Fortunate,a woman happened to seeing it and remembered the number of the car.She called a policeman and told him when had happened.At the last,the driver was caught and punished for his wrong doing.答案第一句:fastlyfast第二句:andbut / yet第三句:himselfhim第四句:frighteningfrightened;fast后加as第五句:iswas第六句:FortunateFortunately;seeingsee第七句:whenwhat第八句:去掉第一个the

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1