1、限时规范练18 Module 6 Old and New核心素养关键词:培养学生人与科学、了解新闻制作的素养能力意识一、阅读理解AGoogle Maps made some major progress in making it more accessible for millions of users.It announced that its public transportation navigation option will now include a “wheelchair-accessible” feature that presents the best possible ro
2、ute for users in wheelchairs and with other physical disabilities.The new feature is only accessible in six major cities around the world.If you do live in one of these cities,its very easy to program Google Maps to show you accessible routes.All you have to do is enter your start and end points in
3、the app as usual,choose the public transportation option,and click“Options”.Now,you should see the “wheelchair-accessible” option;click it and go back to the route options,and youll see start,end,and transfer points (换乘点) that take place at stations accessible to everyone,including those who are in
4、a wheelchair.Google also notes that theyve introduced other features to the app to increase accessibility.Google Maps users can now add accessibility details about restaurants,stores,and attractions to each locations information page,where other users can check to see whether a place has a step-free
5、 entrance or wheelchair-friendly washroom.Theyve also sent Street View cameras into transfer stations and other busy areas so users can take a look at a place before going there and make sure theyll be able to get in and out easily.Transport for All,an organization that asks for more accessible publ
6、ic transportation in London,welcomed the option.“This is a big step forward.But the success of this new option will depend on accurate information to prevent disabled people from coming across broken lifts or inaccessible routes,” they wrote.In 2017,actor Zach Anner tried to make his way across New
7、York City through public transportation,and found that he often couldnt navigate his wheelchair around subway stations that were said to be accessible;the journey,which was supposed to take 28 minutes,according to Google Maps,ended up taking several hours.1.Whats Google Maps new invention?A.New mean
8、s of transport.B.Street View cameras.C.A new map function.D.A new photos app.2.What is Paragraph 2 mainly about?A.How to access the new option.B.The features of Google Maps.C.What wheelchair users should know.D.The details of options in Google Maps.3.What does Transport for All think of the inventio
9、n?A.It should be tested before coming into service.B.It fails to guide disabled people.C.It needs improvement.D.It is a success.4.How might Zach Anner feel about routes planned by Google Maps?A.Time-saving.B.Blocked.C.Clear.D.Busy.BIf you could design your own school and study whatever you wanted,wh
10、at would you choose to learn?This isnt an unlikely question for students at Monument Mountain Regional High School,who are taking part in an activity called the Independent Project.The program is a special school within the Massachusetts public high school thats completely run by studentsno teachers
11、,parents,or adults are allowedand theyre in charge of deciding their whole curriculum.These teens homework and what they study in the classroom are all totally up to them.Charles Tsai,a journalist,made a 15-minute film about the project that shows the wide variety of activities different students jo
12、in.Students arent taking this lightly instead of reacting irresponsibly to the freedom to design their own studies,theyre dealing with their own interests by writing poetry collections,learning instruments and taking flight lessons.The program is this:On Mondays students come up with questions in re
13、lation to one of their school subjects,and then they spend the rest of the week researching and coming up with possible conclusions to these questions.On Fridays,they present this information to their classmates.“I think the more choices we have in our school,the more students we will help develop i
14、nto the kind of citizens that we need,” Principal (校长) Marianne Young explains in the film.In the video,teens express their satisfaction with the program because it holds different kinds of learners,even those who dont always succeed in a traditional study situation.“I have difficulty in reading and
15、 writing.School has always been a big problem for me,” one student named Sergio explains in the video.“If it were not for this program,I dont know if Id be graduating I dont know where Id be right now.I think this has really been my savior (救星) and got me through the last two years of high school.”5
16、.What is the Independent Project about?A.Various activities for students.B.Student-centered curricula.C.A self-designed school.D.Teacher-free classes.6.How does the program work?A.Teachers work out a curriculum for students.B.Students research topics they put forward.C.Teachers work together with st
17、udents.D.Students serve as teachers in turn.7.Whats Marianne Youngs attitude towards the project?A.Curious.B.Doubtful.C.Uncertain.D.Optimistic.8.What do we know about Sergio?A.He finds it hard to graduate.B.He has bitter memories of high school.C.He feels grateful to the Independent Project.D.He per
18、forms badly in the Independent Project.二、完形填空Chess is called the game of kings.It has been 1for a long time.People have been playing it for over 500 years.The chess we play today is from Europe.Chess is a two-player game.One 2uses the white pieces.The other uses the black pieces.Each piece 3in a spe
19、cial way.One piece is called the king.Each player has one.The players take turns moving their 4.If a player lands on a piece,he or she takes it.A player 5when his or her king cannot move without being taken.There are a few more rules,6those are the basics.Some people think that chess is more than a7
20、.They think that it makes the mind stronger.Good chess players use their 8.They take their time.They think about what will 9next.These skills are 10in life and in chess.Chess is kind of like a(n) 11for the mind.You dont always have lots of12to think when playing chess.There is a type of chess with s
21、hort time limits.Its called speed chess.Each player gets ten minutes to 13for the whole game.Your clock runs during your14.You hit the time clock after your move.This stops your clock.It also 15the other players clock.16you run out of time,you lose.Chess is not just for17.Computers have been playing
22、 chess since the 1970s.At first they did not play 18.They made mistakes.As time went on they grew 19.In 1997,a computer beat the best player in the world for the first time.It was a computer called Deep Blue.Deep Blue was 20.It took up a whole room.1.A.aroundB.awayC.back D.here2.A.student B.playerC.
23、winner D.trainer3.A.changes B.dropsC.breaks D.moves4.A.balls B.pieces C.kingsD.seats5.A.loses B.findsC.chooses D.passes6.A.or B.becauseC.but D.so7.A.game B.competition C.test D.skill8.A.brains B.advantages C.power D.belief9.A.offer B.comeC.appear D.happen10.A.new B.unusualC.helpful D.interesting11.A
24、.adventure B.exerciseC.task D.trouble12.A.things B.waysC.time D.courage13.A.use B.waitC.discuss D.rest14.A.search B.turnC.stay D.visit15.A.checks B.stopsC.starts D.quiets16.A.Before B.Unless C.Though D.If17.A.computers B.matchesC.people D.schools18.A.fast B.wellC.alone D.often19.A.weaker B.largerC.s
25、lower D.stronger20.A.old B.expensiveC.cute D.big三、短文改错The other day,Tom was riding along the street when a car ran fastly towards him.He turned left quickly and it was too late.The car hit himself and he fell off his bike.The driver of the car was so frightening that he ran away as fast he could.Soo
26、n the driver is out of sight,leaving Tom helpless on the spot.Fortunate,a woman happened to seeing it and remembered the number of the car.She called a policeman and told him when had happened.At the last,the driver was caught and punished for his wrong doing.限时规范练18(必修3Module6)一、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了谷
27、歌地图新发明的地图功能,该功能可为残障人士提供导航服务。1.C细节理解题。根据第一段中的“Itannouncedthatitspublictransportationnavigationoption.forusersinwheelchairsandwithotherphysicaldisabilities”可知,谷歌地图发明了新的功能,该功能可为残障人士提供导航服务。2.A段落大意题。根据第二段中的“itsveryeasytoprogramGoogleMapstoshowyouaccessibleroutes”和click可知,该段介绍了如何使用这项新功能。3.C推理判断题。根据最后一段中的“
28、Thisisabigstepforward.Butthesuccessofthisnewoptionwilldependonaccurateinformationtopreventdisabledpeoplefromcomingacrossbrokenliftsorinaccessibleroutes”可知,该机构认为该项发明有待提高。4.B推理判断题。根据末段中的“heoftencouldntnavigatehiswheelchairaroundsubwaystationsthatweresaidtobeaccessible”可知,ZachAnner认为谷歌建议的路线并不通畅。【篇章导读】本
29、文是说明文。文章介绍了一所高中的独立项目,该项目完全由学生负责,他们可以根据自己的兴趣、爱好和特长制定自己的学习内容。5.C细节理解题。根据第一段中的“Ifyoucoulddesignyourownschool”和第二段中的“Tpletelyrunbystudents”可知,该项目是关于一个由学生自己设计的学校。6.B细节理解题。根据第五段中的“OnMondaysstudentscomeupwithquestions.researchingandcomingupwithpossibleconclusionstothesequestions”可知,学生们提出问题并对其进行研究。7.D推理判断题。
30、根据倒数第三段中的“Ithinkthemorechoiceswehaveinourschool,themorestudentswewillhelpdevelopintothekindofcitizensthatweneed”可知,校长赞成这个项目,对其持乐观的态度。8.C推理判断题。根据末段中的“Ithinkthishasreallybeenmysavior”可知,Sergio认为该项目是他的救星,由此可推断,他很感激这个项目。二、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了国际象棋的规则、类型及发展。1.A根据下文中的“Peoplehavebeenplayingitforover500years.”
31、可知,国际象棋的存在已经有很长一段时间了。故填around,bearound意为“在某一领域或行业中活跃而突出”。2.B根据文中的“Chessisatwo-playergame.Theotherusestheblackpieces.”可知,国际象棋是两人对局的,一名“玩家(player)”使用白棋,另一名玩家使用黑棋。3.D下文中的“Theplayerstaketurnsmoving”是提示,每个棋子都有特别的“移动(moves)”方式。4.B根据语境及上文中的“One.Theotherusestheblackpieces”可知,玩家们轮流移动他们的“棋子(pieces)”。5.A根据下文中的
32、“cannotmovewithoutbeingtaken”可知,当一名玩家的王被对方将死,则判定这名玩家“输掉(loses)”了比赛。6.C上文中的“Thereareafewmorerules”与下文中的“thosearethebasics”形成转折关系,故用but。7.A根据语境及下文中的“Theythinkthatitmakesthemindstronger.”可知,有些人认为国际象棋不只是一个“游戏(game)”,它还可以让你的大脑变得更强大。8.A根据语境及文中的“Theytaketheirtime.Theythinkaboutwhatwill.next.”可知,优秀的国际象棋选手会动
33、“脑(brains)”。9.D他们从容不迫并会考虑好接下来会“发生(happen)”的事。10.C这些技巧在生活中和国际象棋中都很“有用(helpful)”。11.B根据上文中的“Theythinkthatitmakesthemindstronger.”可知,国际象棋是一种“锻炼(exercise)”思维的活动。12.C根据下文中的“Thereisatypeofchesswithshorttimelimits.”可知,有一种国际象棋让你在玩的时候没有太多的“时间(time)”思考。13.A根据文中的“Itscalledspeedchess.forthewholegame”可知,国际象棋中有一种
34、叫“快棋”,在每一场比赛中每一方只能“消耗(use)”十分钟的时间。14.B根据文中的“Yourclockrunsduringyour.theotherplayersclock”可知,“轮到(turn)”你的时候你的棋钟就开始计时。15.C在你走完一步棋后,你按棋钟就会停止计时,这时对方的棋钟就会“开始(starts)”计时。16.D根据下文中的“yourunoutoftime,youlose”可知,“如果(If)”你的时间用完了,你就输了。17.C根据下文中的“Computershavebeenplayingchesssincethe1970s.”可知,不只是“人类(people)”可以下国
35、际象棋,电脑也可以。18.B根据文中的“Atfirsttheydidnotplay.Theymademistakes”可知,一开始电脑下得并不“好(well)”,它们总出错。19.D根据下文中的“In1997,acomputerbeatthebestplayerintheworldforthefirsttime.”可知,随着时间的推移,电脑“更擅长(stronger)”下国际象棋了。20.D根据下文中的“Ittookupawholeroom.”可知,这个叫“深蓝”的电脑体积很“大(big)”。三、第一句:fastlyfast第二句:andbut / yet第三句:himselfhim第四句:frighteningfrightened;fast后加as第五句:iswas第六句:FortunateFortunately;seeingsee第七句:whenwhat第八句:去掉第一个the
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有