ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:10 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380747      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380747-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练12 模块2 Unit 3 School life B 牛津译林版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练12 模块2 Unit 3 School life B 牛津译林版.docx

1、限时规范练12 模块2 Unit 3 School life B核心素养关键词:培养学生人与科学、关注前沿科技的素养能力意识一、阅读理解ABiorobotics is a field within robotic science that is based on the movements of living things.The most famous biorobots look and move a lot like humans.However,there are several robots that have been made to mimic (模仿) animals.Whil

2、e many companies develop such robots as toys,some are used for practical purposes.One example of a biorobot is a flying robot that is based on the movements of bees.The robot,named “Carlton”,was developed by the German Research Center for Artificial Intelligence.Built to be both light and powerful,i

3、t can hover like a bee in tight spaces and also change direction without losing speed.This robots abilities make it very useful for military and police search and rescue missions.For example,Carlton can hide behind a tall wall,rise up to quickly look at what is on the other side,and then hide again.

4、It can also send video images of what it sees to soldiers in a safe location far away.“Modsnake” is a robot that was modeled on snakes.This robot was developed by the Carnegie Mellon University Biorobotics Lab.It is made to move like a snake,so it can pass through narrow spaces,move over all sorts o

5、f obstacles,climb poles,and even swim.The way Modsnake moves makes it useful for a variety of tasks such as checking for survivors in fallen buildings,finding damaged areas inside of pipes and cleaning up oil spills in lakes and rivers.A third robot,based on cockroaches,also has several uses.“Sprawl

6、” was designed by a research team at Stanford University to take videos and recover small objects.Like many six-legged robots,Sprawl was made to move like an insect.However,Sprawl is uncommonly fast and strong for its size,just like a real cockroach.These characteristics make it particularly useful

7、for military situations in which an enemy might try to disable it.It is very difficult to shoot because it moves quickly and is relatively small.Even if an enemy shoots Sprawl,it can usually keep functioning.1.What is the text mainly about?A.Biorobots military uses.B.Biorobots based on animals.C.Bio

8、robots flying abilities.D.Biorobots that work like humans.2.Whats the characteristic of Carlton?A.Unbreakable.B.Changeable.C.Weighty.D.Swift.3.What does the author suggest about Modsnake?A.It has six legs.B.It can be dangerous.C.It is multi-functional.D.It moves like an insect.4.Which of the followi

9、ng is true about Sprawl?A.It is small but very tough.B.It is smaller than a cockroach.C.It was developed by a German research team.D.It was originally built to destroy small objects.BThe American writer J.D.Salinger is known for his reclusive (隐居的) nature.He has not given an interview since 1974,or

10、published any new work since 1965.Salingers entire published works consist of one novel and 13 short stories,all written in the period 1948-1959.In 1997,a rumour started that Salinger was going to bring out the first book version of his last published story.Fans became very excited.However,because o

11、f the publicity,Salinger quickly receded from the arrangement.Ironically (讽刺地) for a future writer,when he was at college one of his professors insisted he was the worst English student in the history of the college.Before writing his famous book,he had only published a few short stories in magazine

12、s.Salinger established his reputation with a single novel,TheCatcherintheRye (1951),an immediate bestseller which still sells 250,000 copies per year.The main character,Holden Caulfield,is a sensitive,rebellious (叛逆的) teenager experiencing the growing pains of high school.Salinger did not do much to

13、 help publicise his masterpiece and asked that his photograph should not be used in connection with it.The public attention which followed the success of the book led him to move from New York to the faraway hills of Cornish,New Hampshire.Since the late 1960s he has tried to escape publicity.In 1974

14、 he told a reporter that he liked to write but that he wrote for himself and his own pleasure.Later,he tried to stop the publication of a biography which included letters he had written to other authors and friends.In 2000 his daughter published a biography.In it she stated her father was not a recl

15、use.She said he travelled often and had friends all over the world.She added that he enjoyed being with people and was friendly except where publicity and celebrity are concerned.Salinger refused to sell the movie rights to any of his stories to Hollywood and would not allow any of his works to be i

16、nvolved with film.5.What does the underlined word “receded” in Paragraph 1 mean?A.Suffered.B.Benefited.C.Recovered.D.Withdrew.6.What can be inferred about J.D.Salinger when he was in college?A.He was locally well-known.B.He didnt do well in his studies.C.He was deeply interested in world history.D.H

17、e was greatly influenced by his professors.7.What do we learn about TheCatcherintheRye?A.It focuses on a teenagers psychological growth.B.It received a great deal of criticism.C.It brought Salinger much trouble.D.It still tops the best-seller list.8.Why did J.D.Salinger move to New Hampshire?A.To wo

18、rk on a report.B.To avoid public attention.C.To advertise his new book.D.To return to his birthplace.二、完形填空Do you like talking or working together with your parents? It goes without saying that there are many1 in which young people can 2 the older generation.In both their work and their private live

19、s,youngsters can get a lot from the 3 of their elders.As for work,the older generation can4 how young people can achieve the career they 5.For example,they can 6 what to do in order to develop the skills that will give young people the best chance of success.They may 7 be able to give invaluable adv

20、ice as to which 8 young people should take or not take.It may even be the case that the older person will be able to ask their friends to help the younger one find a 9.Older people may also be able to use the10 of their own life experience to help young people with advice on 11.It can happen that ol

21、der people wish they had acted 12 in their own relationships,so they may wish to encourage youngsters to avoid similar 13.If young people are prepared to listen to this kind of 14,it may well prove 15 for them.Of the two16 of life discussed above,I think young people can learn more from the older ge

22、neration in the field of 17.After all,no relationship is the same,18 what might be 19 in one situation might not in another.Advice on careers is more likely to be 20 in a variety of differing situations.1.A.placesB.waysC.stylesD.habits2.A.hear ofB.look afterC.learn fromD.talk about3.A.joyB.experienc

23、eC.kindnessD.courage4.A.decideB.predictC.changeD.explain5.A.dream ofB.believe inC.give awayD.give up6.A.chooseB.requireC.planD.suggest7.A.alsoB.neverC.insteadD.only8.A.vacationB.examC.jobD.subject9.A.roleB.hobbyC.positionD.task10.A.difficultyB.introductionC.improvementD.advantage11.A.travelsB.relati

24、onshipsC.educationD.housework12.A.unusually B.differentlyC.quicklyD.patiently13.A.questionsB.accidentsC.conversationsD.mistakes14.A.answerB.storyC.adviceD.promise15.A.normalB.helpfulC.enoughD.impossible16.A.fieldsB.rulesC.eventsD.patterns17.A.studyB.workC.sportD.art18.A.butB.ifC.becauseD.so19.A.simp

25、leB.hardC.specialD.right20.A.givenB.noticedC.followedD.found三、短文改错When I was young,my family moved around a lot,but I went to lots of different schools and meet people from different places and backgrounds.I think of that experience gave me a lot of communication skills.Im a good listener,and Im goo

26、d at help people get on with each other.It proves to being,of course,really usefully at work.For the last two years,Ive been running a social club with some of my friend.Its a club for elderly people,paying for by the government.Of course,I use my communication skills there.I think being a good comm

27、unicator is important part of management,maybe the more important of all.限时规范练12(模块二Unit3B)一、【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了三款模仿动物研发的机器人。1.B主旨大意题。由第一段中的“thereareseveralrobotsthathavebeenmadetomimicanimals”以及文中对Carlton,Modsnake和Sprawl的描述可知,本文主要介绍了三款模仿动物而研发的机器人。2.D细节理解题。由第二段中的“Builttobebothlightandpowerful.chang

28、edirectionwithoutlosingspeed”和“Carltoncanhidebehindatallwall,riseuptoquicklylookatwhatisontheotherside,andthenhideagain”可知,Carlton很轻便,可以像蜜蜂一样在狭小的空间盘旋,而且动作很敏捷。3.C推理判断题。由第三段中的“itcanpassthroughnarrowspaces,moveoverallsortsofobstacles,climbpoles,andevenswim”和“usefulforavarietyoftasks.cleaningupoilspills

29、inlakesandrivers”可知,Modsnake可以通过狭窄的空间,翻越各种障碍物,攀爬电线杆,甚至可以游泳,它的行动方式使得它可以参与很多任务,由此可推断,Modsnake用途广泛。4.A细节理解题。由最后一段中的“Sprawlisuncommonlyfastandstrongforitssize”和“itmovesquicklyandisrelativelysmall”可知,Sprawl虽然小,但是非常坚固。【篇章导读】本文是记叙文。美国著名作家J.D.塞林格坚持着隐居避世主义,他留下了一部经典著作麦田里的守望者,本文介绍了他的艺术成就和处世哲学。5.D词义猜测题。由第一段中的“J

30、.D.Salingerisknownforhisreclusivenature”和“Fansbecameveryexcited”以及“However,becauseofthepublicity”可知,J.D.塞林格喜欢隐居的生活,不喜欢受到公众的追捧,所以当活动公开后,他就打退堂鼓了,不想参加活动安排。6.B细节理解题。由第二段中的“oneofhisprofessorsinsistedhewastheworstEnglishstudentinthehistoryofthecollege”可知,J.D.塞林格在大学时期,学习表现不佳。7.A推理判断题。由第三段中的“Themaincharacte

31、r,HoldenCaulfield,isasensitive,rebelliousteenagerexperiencingthegrowingpainsofhighschool.”可知,J.D.塞林格的麦田里的守望者主要讲述青少年HoldenCaulfield的惶惑和成长的痛苦。8.B细节理解题。由第四段中的“Thepublicattention.ledhimtomove.tothefarawayhillsofCornish,NewHampshire.”和“Sincethelate1960shehastriedtoescapepublicity.”可知,J.D.塞林格从纽约搬到新罕布什尔州是为

32、了避免惹人注意。二、【篇章导读】本文是议论文。年轻人可以从上一辈人身上学到很多东西。1.B由下文年轻人可以在工作和人际关系上从上一辈人身上学到很多东西可知,此处表示在很多“方面(ways)”。2.C由下文第二、三段可知,年轻人在工作和人际关系上可以向上一辈人“学习(learnfrom)”。3.B第三段中的theirownlifeexperience对本空有提示。4.D本段主要介绍的是上一辈人对年轻人在工作上的帮助。因此此处表示:上一辈人可以给年轻人“说明(explain)”如何能够获得“梦想(dreamof)”的工作。5.A见上题解析。6.D上一辈人“建议(suggest)”年轻人应该做什么以

33、获得必需的技能从而最大限度地获得成功。7.A本句是对上一句的递进,下一句是对本句的递进,故此处用also符合语境。8.C本段主要讲的是上一辈人对年轻人在工作上的帮助,因此此处指应该接受哪份“工作(job)”。9.C上一辈人甚至可以请自己的朋友帮助年轻人找到“岗位(position)”。10.D上一辈人已经经历过生活中的很多事情,因此有生活经验这个“优势(advantage)”。11.B下文中的intheirownrelationships对本空有提示。12.B根据上下文语境以及常识可知,上一辈人会反思自己的经历,对于有些事情,他们认为当时可以采取的做法会有所“不同(differently)”(

34、从而使事情更加完美)。13.D而他们的经验教训可以避免年轻人犯类似的“错误(mistakes)”。14.C本文旨在说明上一辈人对年轻人的帮助,因此此处表示:如果年轻人听从这些“建议(advice)”。15.B那么这些建议一定会对他们有所“帮助(helpful)”。16.A第二、三段分别提到了生活中的两个“方面(fields)”。17.B由下文中的“Afterall,norelationshipisthesame”可知,对于上文提到的两个方面,作者认为上一辈人对年轻人在“工作(work)”方面的帮助更大。18.D作者在对比工作和人际关系两个方面之后认为,上一辈人对年轻人在人际关系上的帮助稍小,因为没有哪一种人际关系是一成不变的,“因此(so)”在一种情况下“对的(right)”,并不一定适用于另一种情况。19.D见上题解析。20.C相比人际关系,上一辈人对年轻人事业的建议更容易“遵循(followed)”。三、第一句:butso / and;meetmet第二句:去掉of第三句:helphelping第四句:beingbe;usefullyuseful第五句:friendfriends第六句:payingpaid第八句:important前加an;moremost

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1