ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:10 ,大小:2.27MB ,
资源ID:380736      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380736-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版高考英语一轮复习 限时规范练10 模块2 Unit 2 Wish you were here B 牛津译林版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版高考英语一轮复习 限时规范练10 模块2 Unit 2 Wish you were here B 牛津译林版.docx

1、限时规范练10 模块2 Unit 2 Wish you were here B核心素养关键词:培养学生人与自然、探索未知自然的素养能力意识一、阅读理解AThe ruins of a huge Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR,according to the NationalGeographic on Thursday.This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors,which

2、 can survey landscapes in 3D by bouncing laser pulses(激光脉冲) off the ground from unmanned air vehicles and others.LiDAR is exceptionally useful for detecting archeological sites,as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground.The technique has been the activator(催

3、化剂)of many discoveries in recent years.For instance,major finds at Angkor,Cambodia and Caracol,Belize can explain what it did.This large lost city envelops sites like Tikal,Holmul,and Witznaknown for their temples and pyramidsbut shows that these famous heritage areas are the tip of the iceberg of t

4、his lost urban network.Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve,more than 60,000 human-made featureshomes,canals,highways,some of which can even reach the modernized standardhave been identified by an international cooperation of researchers headed by the PACUNAM Foundation,a Maya cult

5、ural and natural heritage organization.Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya empire.These ancient people obviously established these imaginative cultures based on their known relics,but the new research has shown that the scale of this lost society is far beyond what

6、experts had imagined.The findings will be explored in an hour-long documentary called“Lost Treasures of the Maya Snake Kings,” premiering(首映) Tuesday,February 6 on the National Geographic Channel.“There are entire cities we didnt know about now showing up in the survey data,” said Francisco Belli,on

7、e of the lead archeologists on the project.“There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities there that we dont know about,and we will push the frontiers,” he added.1.How does the author stress the importance of LiDAR sensors?A.By giving examples.B.

8、By making a comparison.C.By doing researches.D.By listing an exception.2.What does the underlined word “Those” in Paragraph 4 refer to?A.The jungles of the Reserve.B.The man-made projects of the Reserve.C.The outlines of the Maya empire.D.The researches of the organization.3.Which of the following w

9、ords can best describe the Maya empire?A.Enormous and controversial.B.Imaginative and aggressive.C.Famous and dangerous.D.Vast and advanced.4.What do archeologists hope to do next?A.They plan to restudy the history of Maya.B.They will use the LiDAR sensors as usual.C.They will continue to explore th

10、e unknown.D.They plan to study the documentary carefully.BFrance has the most beautiful castles throughout Europe.Here are some of the best French castles to visit.Youll surely want to visit one of them during your travels in France.Have a look and enjoy!ChteaudeVersaillesThe Chteau de Versailles is

11、 about 20 kms southwest of Paris.When the castle was built,Versailles was a small village.Today,however,it is a famous area in Paris.The castle was built as a small hunting lodge (乡间小屋) for Louis 􀃼 in the 1620s.Years later,he made it bigger.Later,Louis 􀃽 also made it larger,making

12、it one of the largest palaces of the world.ChteaudeChambordThe Chteau de Chambord is one of the largest castles around the world.It sits in the Loire Valley.Being at the heart of Europes largest enclosed wooded park,Chambord,it was built for King Francis to serve as a hunting lodge.It is one of the

13、worlds most well-known castles in the world because of its French Renaissance (文艺复兴) building.ChteaudeChenonceauAs one of the most famous castles in the Loire Valley,the castle was built during the 11th century on the River Cher.It was passed through many hands.The castle was not destroyed during th

14、e French Revolution because it was the only bridge across the river for many miles.ChteaudeChantillyThis historic castle sits in the town of Chantilly,France.This beautiful castle is made up of two buildings:the Petit Chteau built around 1560 for Anne de Montmorency,and the Grand Chteau which was de

15、stroyed during the French Revolution and rebuilt in the 1870s.There are many interesting pieces of 17th century history concerning the castle.Every two years a fireworks competition is held in the castle gardens.5.What do we know about the Chteau de Versailles?A.It sits in a small village.B.It serve

16、s as a hunting place.C.It was first built for Louis 􀃼.D.It was the largest castle in the 1620s.6.What makes the Chteau de Chambord special?A.Its long history.B.Its building style.C.Its wealthy owner.D.Its important position.7.Why did the Chteau de Chenonceau manage to get through the French

17、 Revolution?A.It was far from Paris.B.It hid in the Loire Valley.C.It played a very important role.D.It was built by a famous French king.8.Which castle has a fireworks show every two years?A.The Chteau de Versailles.B.The Chteau de Chantilly.C.The Chteau de Chambord.D.The Chteau de Chenonceau.二、完形填

18、空Sometimes I thought I was a good mom.Sometimes,I felt like I spent the day nagging (唠叨不休) my kids rather than 1 them,especially my strong-willed son.2 a family get-together taught me an important 3.My son was ten at the time and we were on a late night family4 trip to Cleveland for the get-together

19、 the next day.I was taking my 5 at the wheel while my husband and my small daughter 6.My son,full of energy,was wide awake in the back seat.I 7 to stay awake,too,and I didnt want to 8 the radio,so I asked him to talk to me to help keep me 9.“Sure,Mom,” he said,“what do you want to 10?” I told him Id

20、 talk about 11 he wanted to talk about.“How about frogs?” he asked.I said that would be 12,and for the next hour or so we talked about the 13 between frogs and toads (蟾蜍),and 14 basketball and soccer.He was quite 15 when we talked about Michael Jordan and Michael Jackson and how they got to be so fa

21、mous.Now and then he would 16,but wed continue to talk as I drove down the 17 road.About an hour and a half later,when I finally18,the bright lights woke everyone,and the magic of our discussion 19.But I knew that I had taken the first step toward changing a bad 20 habit with someone I love very muc

22、h.1.A.visitingB.knowingC.worrying aboutD.dealing with2.A.OrB.SoC.SinceD.But3.A.ideaB.planC.lessonD.reason4.A.carB.planeC.bikeD.train5.A.offerB.stepC.placeD.turn6.A.learnedB.ateC.exercisedD.slept7.A.failedB.neededC.refusedD.agreed8.A.moveB.takeC.playD.touch9.A.patientB.pleasedC.awakeD.strong10.A.disc

23、ussB.doC.proveD.say11.A.anyoneB.someoneC.nothingD.anything12.A.luckyB.fineC.simpleD.dangerous13.A.studiesB.rulesC.differencesD.competitions14.A.tasksB.sportsC.showsD.programs15.A.interestedB.surprisedC.angryD.sorry16.A.stayB.stopC.watchD.leave17.A.darkB.mainC.wideD.beautiful18.A.passedB.followedC.fi

24、nishedD.arrived19.A.workedB.continuedC.disappearedD.changed20.A.readingB.listeningC.livingD.driving三、短文改错My hero is Helen Thayer.She was the first women to walk to the magnetic North Pole alone.Helen Thayer were born in New Zealand,and she lived there where she was a girl.Later,she lived in Guatemal

25、a for the four years and then in the United States.When she was 50,she has a dream.She wanted walk to the magnetic North Pole alone,but she decided to do it.On her journey,Helen didnt have some help.She was complete alone except for her dog,Charlie.She walked 555 km in temperatures of -50! She was v

26、ery strong-minded,even in very dangerous and difficulty situations.限时规范练10(模块二Unit2B)一、【篇章导读】本文是说明文。国家地理杂志周四的一篇报道称,科学家们在激光探测与测量的帮助下,在危地马拉发现了一处巨大的玛雅“城市”遗迹。文章介绍了被发现的玛雅古城的一些情况。1.A推理判断题。根据第二段内容尤其是最后两句可知,本段主要介绍激光探测这项技术的作用。因为这项技术近年来有许多显著的发现,包括吴哥窟、柬埔寨和伯利兹城的主要发现。因此,文章主要是通过举例来强调其重要性的。2.B词义推测题。根据本段意思可知,隐藏在玛雅保

27、护区的茂密丛林里,由PACUNAM基金会和研究人员从空中搜集的图像显示有超过6万多座房屋、宫殿和其他人造设施,甚至还有公路。这些让专家们重新思考玛雅帝国的规模和复杂性。因此,Those此处是指保护区内的人造设施。3.D推理判断题。根据文章内容和倒数第二段可知,通过这些古人建造的遗址得知,他们有非常丰富的文化基础,但新的研究显示,这个社会的规模程度远远超出了专家们的想象。因此,综合可形容玛雅帝国是浩瀚巨大的和先进的。4.C推理判断题。根据文章最后一段可知,国家地理探险家贝利是该项目的联合负责人,他说:“我们从不知道的城市群都在调查数据中出现,还有两万多平方千米需要探索,将有数百个我们不知道的城市

28、在那里”。由此可知,他们接下来会继续探索未知的城市。【篇章导读】本文是应用文。文章主要介绍了法国一些著名的城堡。5.C细节理解题。由ChteaudeVersailles部分中的“ThecastlewasbuiltasasmallhuntinglodgeforLouis􀃼inthe1620s”可知答案。6.B细节理解题。由ChteaudeChambord部分中的“Itisoneoftheworldsmostwell-knowncastlesintheworldbecauseofitsFrenchRenaissancebuilding”可知,该城堡的特别之处在于其独特的建筑风格。

29、7.C细节理解题。由ChteaudeChenonceau部分中的“ThecastlewasnotdestroyedduringtheFrenchRevolutionbecauseitwastheonlybridgeacrosstheriverformanymiles”可知,该城堡没有遭到破坏是因为它的重要性。8.B细节理解题。由ChteaudeChantilly部分中的“Everytwoyearsafireworkscompetitionisheldinthecastlegardens”可知,该城堡每两年举办一次烟火比赛。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者开车途中为了保持清醒让儿子不断与她交谈

30、,这一路的交谈也让作者对儿子有了更多的了解。1.B通读全文可知,经过一路的交谈,作者对儿子有了更多的了解,所以此处指作者觉得自己整天唠叨孩子们,却不“了解(knowing)”他们。2.D由最后一段中的“ButIknewthatIhadtakenthefirststeptowardchanging”可知,作者通过路上和儿子聊天对儿子有了更多的了解,之后,她懂得了如何更好地爱孩子。本句作者的收获和上一句作者认为自己不够了解孩子构成转折关系,故用转折连词But。3.C这次家庭聚会给作者提供了重要的“经验(lesson)”。4.A由下文中的“atthewheel”和“asIdrovedown”可知,作

31、者一家开“车(car)”去参加家庭聚会。5.D根据上下文语境可知,作者和丈夫“轮换(takeonesturn)”开车。6.D由下文中的“Myson,fullofenergy,waswideawake”可推断,丈夫和女儿“睡(slept)”着了。7.B作者在夜晚开车,因此“需要(needed)”保持清醒。8.C由下文中的“Iaskedhimtotalktome”可知,作者不想通过“播放(play)”收音机使自己清醒。9.C上文中的“tostayawake”对本空有提示。10.A由下文作者的回答可知,此处作者的儿子问她想“讨论(discuss)”什么。11.D由下文作者的儿子引出话题可知,作者愿意

32、谈论“任何(anything)”她的儿子想谈论的话题。12.B由本句中的“forthenexthourorsowetalkedabout”可知,作者认为这个话题很“好(fine)”。13.C由本句中的“frogsandtoads”以及生活常识可知,这里谈论的是它们的“不同(differences)”。14.B由本句中的“basketballandsoccer”可知,此处谈论的是两个“运动(sports)”项目。15.A根据上下文语境可知,儿子对谈论球星的话题很“感兴趣(interested)”。16.B由本句中的“butwedcontinuetotalk”可知,作者的儿子有时候会暂“停(sto

33、p)”谈话。17.A根据上文中的“wewereonalatenightfamily”可知,作者开夜车,行驶在“黑暗的(dark)”道路上。18.D由本句中的“thebrightlightswokeeveryone”可推断,作者一家“到达了(arrived)”目的地。19.C由下文中的“ButIknewthatIhadtakenthefirststeptowardchanging”可知,虽然谈话的魔力“消失(disappeared)”了,但作者收获了很多,并且开始改变。20.B作者通过一路上和儿子的交谈,听儿子谈论他所感兴趣的话题,对儿子有了更多的了解,同时,作者也改变了自己以前不良的“倾听(listening)”习惯。三、第二句:womenwoman第三句:werewas;wherewhen第四句:去掉第一个the第五句:hashad第六句:wanted后加to;butand / so第七句:someany第八句:completecompletely第十句:difficultydifficult

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1