1、Module 3 Sports模块整合与拔高答 案 呈 现温馨提示:点击进入讲评习题链接1C2B3B4B6789CDAB真题真练走近中考5earlier10better答 案 呈 现习题链接1A2A3B原汁原味提升素养挑战自我体验原创作文一、语法整合真题练1.Youve done a good job,and Im sure you can do it _.【2020重庆B卷】A.worseB.worstC.betterD.bestC【点拨】考查副词比较级。worse更坏地;worst最坏地;better更好地;best最好地。根据“Youve done a good job”可知,前后有比较
2、,此处指的是可以做得更好。2.“Actions speak _ than words.”as the saying goes.【中考株洲】A.loud B.louder C.loudestB【点拨】句意为“俗语云,事实胜于雄辩。”。根据标志词than可知选择比较级。3.If we are interested in something,our brain is _ and it is also easier for us to pay attention to it for a long time【2020安顺】A.active B.more active C.the most activeB
3、【点拨】根据it is also easier for us提示,此处应用形容词的比较级,故选B。4.Which is _,the blue one or the red one?The blue one.【甘孜州】A.good B.better C.bestB【点拨】根据the blue one or the red one可知是两者之间在比较,应用比较级。5.He always arrives e than others,as he has the key to the classroom.【2020杭州】arlier二、高频考点真题练6.Judy does well in physics
4、 and she always helps me with my study.(同义替换)_ 【2020黔东南】A.is good to B.is worried aboutC.is good at D.is strict inC【点拨】句中do well in意为“在表现好,擅长”,与is good at意思相同。7.Bruce likes playing _ soccer,so his father bought him _ soccer ball.【2020凉山】A.a;an B.the;a C./;the D./;aD8.Youd better take the map with yo
5、u _ you wont get lost.【中考黔南】A.so that B.as soon asC.now that D.as long asA【点拨】根据语境可知句意为“你最好带上地图,为的是你不会迷路”。so that意为“为的是;以便”。故选A。9.Where is Mike?I saw him _ with Mr.Smith in the hallway just now.【中考内江】A.to talk B.talking C.talked D.talksB【点拨】句意为“Mike在哪里?我刚才看见他在走廊里和Smith先生谈话。”see sb do sth看见某人做了某事,强调看
6、着做的整个过程;see sb doing sth看见某人正做某事,强调正在进行。根据just now(刚刚),在这里应该是刚刚看见他在走廊里和Smith先生正在谈话,强调正在进行的动作,所以应该用see sb doing sth.。故选B。10.A good neighbour is _(good)than a brother far away.【中考盐城】better1.Todays youngsters play outdoors for _ each weekday.A.more than one hour B.more than two hoursC.fewer than five h
7、ours D.about nine hours请同学们看典中点第22页短文。A【点拨】细节理解题。由第三段中“But todays youngsters stay outdoors for just over an hour each weekday”可知,如今的孩子们在上学日每天户外活动的时间只有一个多小时。2.What does the underlined word“socialise”mean in Chinese?_A.交往B.健身C.休息D.娱乐A【点拨】词义猜测题。根据第四段可知是介绍运动的好处,由with friends猜测,词义为“交往”。3.What does the pa
8、ssage mainly tell us?_A.Children today have more outdoor activities.B.Its helpful for children today to play outdoors often.C.Children today dont know what to play.D.For parents,they should give the children free time.B【点拨】主旨大意题。综合理解全文可知,本文建议孩子们增加户外活动时间,因为户外活动有助于健康。因此B项与原文观点一致。以下是我们本模块所学的重点词汇,请同学们发挥
9、想象,用它们编写一篇60 词左右的短文。baseball,volleyball,exciting,relaxing,enjoyable,mind,hurt,train,practice,plenty of,afterschool_Tony likes playing volleyball and he thinks it is relaxing.He hurt himself several times before,but he didnt mind it.Now he can play volleyball very well.His sister likes playing baseball and she thinks it is very exciting.They both think the ball game is an enjoyable game.They need plenty of afterschool practice and training,so they can improve their skills.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有