ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:23 ,大小:100.50KB ,
资源ID:380342      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-380342-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省广州市天河区2021届普通高中毕业班综合测试(三)英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省广州市天河区2021届普通高中毕业班综合测试(三)英语试题 WORD版含解析.doc

1、2021届广州市天河区普通高中业班综合测试(三)英语本试卷10页,满分120分,考试用时120分钟。注意事项:1. 答卷前,考生必须用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的学校、班级、姓名、座位号、和考号填写在答题卡相应的位置上。2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮檫干净后,再选涂其它答案;不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答无效。4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将本试卷和答题卡

2、一并交回。第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABritish MuseumLocated in Great Russell Street, London WC1B 3DG, the British Museum houses a vast collection of world art and artifacts and is free to all visitors. The British Museums remarkable collection spans over

3、 two million years of human history and culture, and it has more than 7 million objects, so it would probably take a week to see everything.Over 6 million visitors every year experience the collection, including world-famous objects such as the Rosetta Stone and Egyptian mummies.Admission and openin

4、g timesFree, open daily 10:00 to 17:30.Open until 20:30 on Fridays, except Good Friday.Closed on 24, 25 and 26 December and 1 January.Large luggage, suitcases and cabin baggageFor everyones safety, all bags, packages and personal items may be searched before entry. Wheeled cases and large items of l

5、uggage are not allowed on British Museum premises for safety and security reasons. Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cross.MembershipMembership allows you to discover 2 million years of human history with free unlimited entry to specia

6、l exhibitions, an exclusive discount offer on magazine subscription and many more benefits.Individual membership: 74Under 26 membership: 54Young friends (ages 8-15): 25ShopsThe Museum has four shops where you can buy books, souvenirs, and family gifts.1. When can you visit the British Museum?A. At 9

7、:00 Friday.B. On Good Friday.C. At 12:00 Monday.D. On Christmas Day.2. Where can visitors store their large luggage?A. At some crossings.B. At major train stations.C. In the hall of the Museum.D. At the entrance to the Museum.3. If two friends aged 14 and 18 apply for membership of the Museum, how m

8、uch should they pay?A. 79B. 99C. 128D. 148【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是应用文,介绍了大英博物馆。1题详解】细节理解题。根据第三段“Free, open daily 10:00 to 17:30.” 免费,每天10:00至17:30开放。可知,在周一的十二点是可以参观博物馆的。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第四段“Storage for luggage is available at major rail stations, including Euston, Kings Cross and Charing Cros

9、s.” 在主要的火车站可以存放行李,包括尤斯顿、国王十字车站和查林十字车站。可知,大件行李可以存主要的火车站。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Under 26 membership: 54。Young friends (ages 8-15): 25”,可知14岁的孩子需要支付25英镑,18岁的需要支付54英镑,总共需要支付79英镑,故选A项。BCuckoos dont bother building their own neststhey just lay eggs that perfectly imitate those of other birds and take ov

10、er their nests. But other birds are wishing up, evolving some seriously impressive tricks to spot the cuckoo eggs.Cuckoos are often know as parasites, meaning that they hide their eggs in the nest of other species. To avoid detection, the cuckoos have evolved so that eggs seem reproduction of those

11、of their preferred targets. If the host bird doesnt notice the strange egg in its nest, the little cuckoo will actually take the entire nest for itself after it comes out, taking the other eggs on its back and dropping them out of the nest.To avoid this unpleasant fate for their young, the other bir

12、ds have evolved a few smart ways to spot the fakes, which were only now beginning to fully understand. One of the most amazing finds is that birds have an extra colour-sensitive cell in their eyes, which makes them far more sensitive to ultraviolet wavelengths and allows them to see a far greater ra

13、nge of colours than humans can. This allows cautious birds to detect a fake egg which might be exactly the same to our eyes.Fascinatingly, were actually able to observe different bird species at very different points in their evolutionary war with the cuckoos. For instance, some cuckoos lay their eg

14、gs in the nests of the redstarts. The blue eggs these cuckoos lay are practically alike to those of the redstarts, and yet they are still sometimes rejected. Compare that with cuckoos who target dunnocks. While those birds lay perfectly blue eggs, their cuckoo invaders just lay white eggs with brown

15、 irregular shaped spots. And yet dunnocks barely ever seem to notice the obvious trick.Biologists suspect these more easily fooled species like the dunnocks are on the same evolutionary path as the redstarts, but they have a long way to go until they evolve the same levels of suspicion. Whats remark

16、able is that the dunnocks fakes are so bad and the redstart ones so good, and yet cuckoos are still more successful with the former than the latter.It speaks to just how thoroughly a species behavior can be changed by the pressures of natural selection, or it might just be a bit of strategic coopera

17、tion on the part of the dunnocks. Biologists have suggested that these birds are willing to tolerate a parasite every so often because they dont want to risk accidentally getting rid of one of their own eggs.4. This passage can be most likely found in a _.A. science surveyB. nature magazineC. zoo ad

18、vertisementD. travel journal5. What does the underlined word “parasite” in paragraph 2 most probably refer to?A. Animals that work together to raise young.B. Small harmful animals such as worms or mice.C. Animals that can adapt to changing environments.D. Animals which live on or inside other host a

19、nimals.6. Which of the following is TRUE about the dunnock according to the passage?A. It is colour-blind and therefore cannot identify foreign eggs in the nest.B. It can easily remove cuckoo eggs from the nest because fakes are so bad.C. It is a host bird that is more likely to raise a cuckoo chick

20、 than the redstart.D. It is unable to evolve and hence accepts cuckoo eggs that appear in the nest.7. Which of the following can be inferred from the passage?A. Dunnocks may eventually learn to recognise foreign eggs.B. Redstarts seem to be less suspicious compared to dunnocks.C. Cuckoo birds are go

21、od at taking responsibility for their own young.D. It is very easy for cuckoos to imitate the colouring of the dunnocks egg.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了布谷鸟会把卵产在其他鸟类的巢穴里,然后占领它们的巢穴,对此其它鸟类进化出了一些可以识别布谷鸟蛋的技巧。【4题详解】推理判断题。根据第一段“Cuckoos dont bother building their own neststhey just lay egg

22、s that perfectly imitate those of other birds and take over their nests. But other birds are wishing up, evolving some seriously impressive tricks to spot the cuckoo eggs.(布谷鸟不喜欢自己筑巢,它们只是产卵,产卵时完全模仿其他鸟类的产卵,然后占领它们的巢穴。但其他鸟类却在期盼,进化出了一些让人印象深刻的识别布谷鸟蛋的技巧)”结合文章主要介绍了布谷鸟会把卵产在其他鸟类的巢穴里,然后占领它们的巢穴,对此其它鸟类进化出了一些可以识

23、别杜鹃蛋的技巧。可推知,文章可能选自自然杂志。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据画线词后文“meaning that they hide their eggs in the nest of other species”可知,布谷鸟会把卵产在其他鸟类的巢穴里,然后占领它们的巢穴,即布谷鸟是寄生在其他鸟类的巢穴里,故画线词指的是“生活在其他宿主动物身上或体内的动物”,用于鸟类则为“寄生鸟”。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“While those birds lay perfectly blue eggs, their cuckoo invaders just lay white

24、 eggs with brown irregular shaped spots. And yet dunnocks barely ever seem to notice the obvious trick.(这些鸟下的蛋是完美的蓝色,而入侵的布谷鸟只下带有棕色不规则斑点的白色蛋。然而,篱雀似乎从来没有注意到这个明显的把戏)”以及倒数第二段中“Biologists suspect these more easily fooled species like the dunnocks are on the same evolutionary path as the redstarts, but th

25、ey have a long way to go until they evolve the same levels of suspicion.(生物学家怀疑,这些更容易被愚弄的物种,比如篱雀,与红雀的进化路径相同,但要达到同样的怀疑水平,它们还有很长的路要走)”可知,关于篱雀的说法中,C选项“它是一种宿主鸟,比红雀更有可能养一只布谷鸟雏”正确。故选C。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Biologists suspect these more easily fooled species like the dunnocks are on the same evolutionary pa

26、th as the redstarts, but they have a long way to go until they evolve the same levels of suspicion. (生物学家怀疑,这些更容易被愚弄的物种,比如篱雀,与红雀的进化路径相同,但要达到同样的怀疑水平,它们还有很长的路要走)”可推知,篱雀最终会学会识别外来的卵。故选A。CDisease-carrying mosquitoes can spread diseases without affecting themselves. Nearly 700 million people get a mosquit

27、o-borne illness each year, which results in over one million deaths. Humans experience continuous pressures from disease-carrying mosquitoes in many parts of the world, so we have to find ways to fight against those insects because they keep getting scarier.Even though DEET remains the most commonly

28、 used, and most powerful, mosquito repellent ever developed, scientists are actively pursuing effective products based entirely on plant oils. While DEET is an effective contact repellent, many people dislike the oily feel and smell on their skin, and sometimes some people are sensitive to it. Consu

29、mers are always interested in alternatives to DEET and other synthetic repellents, so there are numerous natural repellents on the market.In his lab at Iowa State University, Dr. Joel Coats and his team have successfully tested these repellents against three species of dangerous mosquitoes. The firs

30、t group of the new repellents act through the air. These chemicals have a vapor action that provides protection, and they are called “spatial” repellents, since they act through space. These are potentially most useful in backyards, parks, and houses. The other group are the classic ones that stop i

31、nsects from standing on a treated surface, such as human skin, clothing or tents; collaborators at the USDA-ARS and BioGents have conducted testing with humans to confirm the effectiveness and identify the very best ones.The new repellents were designed and made from the natural materials in plant e

32、ssential oils. They maintain many of the advantages of the natural repellents: They are fully biodegradable, with no ecological concerns or environmental wastes, and generally considered safe like the thousands of types of plant essential oils used in the flavor and perfume industries. However, thor

33、ough testing will be conducted to determine if they are truly non-poisonous because there is still no enough evidence.8. What does the author mainly want to show in paragraph 1?A. The way mosquitoes spread disease.B. The high death rate of mosquito-borne illness.C. The difficulty of fighting disease

34、-carrying mosquitoes.D. The urgency of finding tools to fight against mosquitoes.9. What is a disadvantage of DEET?A. It wont be effective for long.B. It cant be applied universally.C. It causes discomfort to the users.D. It greatly harms peoples health.10. What can we learn about the second group o

35、f the new repellents?A. They can kill mosquitoes indirectly.B. They are mainly used in the open air.C. They are more effective on human skin.D. They can prevent mosquitoes from contacting users.11. Whats the authors attitude to the new repellents?A. Subjective.B. Objective.C. Doubtful.D. Disapprovin

36、g.【答案】8. D 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。在世界许多地方,人类承受着携带疾病的蚊子的持续压力,所以我们必须找到对付这些昆虫的方法,因为它们变得越来越可怕。文章主要介绍了三种类型的驱虫剂以及它们各自的特点。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Disease-carrying mosquitoes can spread diseases without affecting themselves. Nearly 700 million people get a mosquito-borne illness each year, which results

37、in over one million deaths. Humans experience continuous pressures from disease-carrying mosquitoes in many parts of the world, so we have to find ways to fight against those insects because they keep getting scarier.(携带疾病的蚊子可以传播疾病而不影响自身。每年有近7亿人感染由蚊子传播的疾病,导致超过100万人死亡。在世界许多地方,人类承受着携带疾病的蚊子的持续压力,所以我们必须

38、找到对付这些昆虫的方法,因为它们变得越来越可怕)”可推知,作者在第一段主要想表达找到对付蚊子的工具的紧迫性。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“While DEET is an effective contact repellent, many people dislike the oily feel and smell on their skin, and sometimes some people are sensitive to it.(虽然避蚊胺是一种有效的接触驱避剂,但许多人不喜欢皮肤上油腻的感觉和气味,有时有些人对避蚊胺很敏感)”可知,避蚊胺的缺点是给使用者带来不适。故选

39、C。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“The other group are the classic ones that stop insects from standing on a treated surface, such as human skin, clothing or tents; collaborators at the USDA-ARS and BioGents have conducted testing with humans to confirm the effectiveness and identify the very best ones.(另一组是经典的阻

40、止昆虫站在处理过的表面,如人体皮肤、衣服或帐篷;美国农业部和美国生物制剂研究所的合作者已经进行了人体试验,以确认其有效性,并确定最优方案)”可知,第二组新型驱蚊剂可以防止蚊子接触使用者。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“The new repellents were designed and made from the natural materials in plant essential oils. They maintain many of the advantages of the natural repellents: They are fully biodegrada

41、ble, with no ecological concerns or environmental wastes, and generally considered safe like the thousands of types of plant essential oils used in the flavor and perfume industries. However, thorough testing will be conducted to determine if they are truly non-poisonous because there is still no en

42、ough evidence.(以植物精油为主要原料,设计并制备了新型驱避剂。它们保持了天然驱蚊剂的许多优点:它们是完全可生物降解的,没有生态问题或环境垃圾,通常被认为是安全的,就像香精和香水工业中使用的数千种植物精油一样。然而,将进行彻底的测试来确定它们是否真的无毒,因为仍然没有足够的证据)”可推知,作者在最后一段提到了新驱虫剂的优点,但是也指出需要测试来确定它们真的无毒,即作者对这些新的驱虫剂的态度客观的。故选B。DIn order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers,

43、researchers have developed new low-cost, smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.One in three UK consumers throw away food just because it reaches the use-by date, but 60% of the 12.5 billion-worth of food we throw away each year is safe to eat.The researchers,

44、whose findings were published in ACS Sensors, say the sensors could also eventually replace the use-by datea widely used indicator of being fresh and eatable.The sensors cost two US cents each to make. Known as “paper-based electrical gas sensors (PEGS)”, they detect spoilage gases like ammonia (a p

45、oisonous gas with a strong unpleasant smell) in meat and fish products. The information provided by the electronic nose is received by a smart phone, and then you can know whether the food is fresh and safe to eat.The Imperial College London researchers who developed PEGS made the sensors by printin

46、g carbon electrodes onto a special type of paper. The materials are eco-friendly and harmless, so they dont damage the environment and are safe to use in food packaging. The sensors, combined with a tiny electronic system, then inform nearby mobile devices, which identify and understand the data abo

47、ut spoilage gases.Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering, said, “Although theyre designed to keep us safe, use-by dates can lead to eatable food being thrown away. They dont always reflect its actual freshness. In fact, people often get sick from food-borne diseases due

48、 to poor storage, even when an item is within its use-by date.”“These sensors are cheap enough so we hope to see supermarkets using them within three years. Our goal is to use PEGS in food packaging to reduce unnecessary food waste.”The authors hope that PEGS could have applications beyond food proc

49、essing, like sensing chemicals in agriculture, air quality, and detecting disease markers in breath like those involved in kidney disease.12. What is the function of PEGS according to the text?A. To improve the taste of foods.B. To improve the service of stores.C. To help supermarkets store foods.D.

50、 To help people test food freshness.13. What role does the smartphone play while PEGS are functioning?A. It acts as an electronic nose.B. It reads the data collected by PEGS.C. It helps print the gas sensors onto paper.D. It discovers the spoilage gases from foods.14. What does Dr. Firat Guder say a

51、bout use-by dates?A. They are not completely reliable.B. They can help reduce food waste.C. They are based on scientific research.D. They are not accepted by the consumers.15. What does the author mainly talk about in the text?A. The process of researching spoilage sensors.B. A new technology in pac

52、kaging to reduce food waste.C. The application of spoilage sensors beyond food processing.D. The influence of use-by dates on supermarkets and consumers.【答案】12. D 13. B 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。【12题详解】细节理解题。根据第四段“The sensors c

53、ost two US cents each to make. Known as “paper-based electrical gas sensors (PEGS)”, they detect spoilage gases like ammonia (a poisonous gas with a strong unpleasant smell) in meat and fish products. The information provided by the electronic nose is received by a smart phone, and then you can know

54、 whether the food is fresh and safe to eat.(每个传感器的制造成本为2美分。它们被称为“纸质电气气体传感器(PEGS)”,可以检测出肉类和鱼类产品中的氨气(一种有强烈难闻气味的有毒气体)等腐败气体。 电子鼻子提供的信息被智能手机接收,然后你就可以知道食物是否新鲜和安全的食用)”可知,PEGS的功能是帮助人们检测食物的新鲜度。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第五段中“The sensors, combined with a tiny electronic system, then inform nearby mobile devices, whic

55、h identify and understand the data about spoilage gases.(这些传感器与一个微型电子系统结合,然后通知附近的移动设备,这些移动设备可以识别并了解有关变质气体的数据)”可知,当PEGS运行时,智能手机的作用是读取PEGS收集的数据。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第六段“Lead author Dr Firat Guder of Imperials Department of Bioengineering, said, “Although theyre designed to keep us safe, use-by dates can

56、 lead to eatable food being thrown away. They dont always reflect its actual freshness. In fact, people often get sick from food-borne diseases due to poor storage, even when an item is within its use-by date.”(帝国理工大学生物工程系的第一作者Firat Guder博士说:“尽管保质期是为了保护我们的安全,但它可能导致可食用的食物被扔掉。它们并不总是反映它的实际新鲜度。事实上,人们经常会

57、因为储存不当而患上食源性疾病,即使是在保质期内。”)”可推知,Firat Guder博士认为保质期不是完全可靠的。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“In order to help discover spoilage and reduce food waste for supermarkets and consumers, researchers have developed new low-cost, smart phone-linked, eco-friendly spoilage sensors for meat and fish packaging.(为了帮助超市和消费者发

58、现食物的腐败现象,减少食物浪费,研究人员开发了一种新型低成本、智能手机连接、环保的腐败传感器,用于肉类和鱼类的包装)”结合文章主要介绍了一种可以减少食物浪费的新技术,名为“纸质电气气体传感器(PEGS)”。介绍了这种技术的工作方式以及人们对此技术未来应用领域的看法。可知,作者在文中主要谈到了减少食物浪费的包装新技术。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选倾。选项中有两项为多佘选项。The Adoption OptionThere are many wonderful pets looking for new homes

59、. _16_. The following is some advice about introducing a rescue dog into your life. Choose wiselyNo matter how cute a dog is, its important not to let the heart rule the head when choosing a rescue dog. People naturally love puppies, but mature dogs are a great choice for many people. _17_. The dogs

60、 personality and size are usually apparent, so there should be no surprises. _18_That a dog is available for adoption doesnt mean they are automatically a problem dog. _19_. However, some may exhibit unruly(难以驾驭的)behavior due to a lack of training. Its important not to confuse a lack of training wit

61、h more serious behavioral issues. Good shelters and rescue groups will have every dog assessed by a qualified behavioral trainer to identify potential problem behaviors. Coming homeArriving in a new home can be stressful for an adult dog. For many dogs you will have to take a trial-and-error approac

62、h to understanding what they like, what makes them feel secure and what they fear. You had better gradually expose your rescue dog to a range of different experiences and other dogs to judge and manage their behavior appropriately. _20_. In this way, they will have company and can be supervised in t

63、he early stages.A. What to expectB. What you see is what you getC. Common problems and special behaviorsD. Adoption provides a pet that second chanceE. Many rescue dogs are well trained and well behavedF. Most of these issues can be overcome with good trainingG. Therefore, its wise to get time off w

64、ork when the dog arrives【答案】16. D 17. B 18. A 19. E 20. G【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讲述了收养救援犬的一些建议。【16题详解】根据前文“There are many wonderful pets looking for new homes.”(有很多很棒的宠物在寻找新家)后文“The following is some advice about introducing a rescue dog into your life.”(以下是一些关于将救援犬引入你生活的建议)可知,空白处描述的为收养宠物对宠物的意义,与接下来谈到的收养建

65、议构成逻辑上的连贯。选项D.“Adoption provides a pet that second chance”(收养宠物给了宠物第二次机会)符合题意,故选D。【17题详解】根据上文“People naturally love puppies, but mature dogs are a great choice for many people.” (人们天生就喜欢小狗,但对很多人来说,成熟的狗是一个很好的选择)后文“The dogs personality and size are usually apparent, so there should be no surprises.”(狗

66、的个性和大小通常是显而易见的,所以应该不会有什么意外)可知,狗狗的外在通常一览无余,不会有所隐藏。选项B.“What you see is what you get”(你看到的就是你得到的)符合题意,故选B。【18题详解】本句处于段首,结合上文“Choose wisely”下文的句首句子“Coming home”,可知,此处用祈使句,且句式结构简单。根据下文“That a dog is available for adoption doesnt mean they are automatically a problem dog.”(一只狗可以被收养,并不意味着它们就是问题狗)可知,我们打算收养

67、救援犬的时候,要有自己的期望,知道我们期待得到什么。选项A.“What to expect”(期待什么)符合题意,故选A。【19题详解】根据后文“However, some may exhibit unruly(难以驾驭的)behavior due to a lack of training. ”(然而,一些狗可能会表现出不守规矩的行为,由于缺少训练)可知,空白处表示的内容和后文是相反的含义,即多数的狗都是经过训练的,也守规矩。选项E.“Many rescue dogs are well trained and well behaved”(许多救援犬训练有素,举止得体)符合题意,故选E。【20

68、题详解】根据前文“You had better gradually expose your rescue dog to a range of different experiences and other dogs to judge and manage their behavior appropriately. ”(为了恰当地判断和管理它们的行为,你最好逐渐让你的救援犬接触一系列不同的经历和其它的狗)后文“In this way, they will have company and can be supervised in the early stages.”(通过这种方式,它们将会有同伴

69、,并且在早期阶段可以被监督)可知,空白处讲述的是收养了救援狗后,要让它和其它的狗共同适应,这样对接下来的相处会有好处。选项G.“Therefore, its wise to get time off work when the dog arrives”(因此,明智的做法是在救援犬到了新环境后留出时间让它适应)符合题意,故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I was always complaining about wind or rain. Although

70、it was nothing unusual for the arrival of wind or rain, it caused inconvenience for me to go out, and sometimes it even created an awful atmosphere, so I _21_ it strongly.On a rainy day a meteorologist (气象学家) I met was very _22_ at my great anger caused by rain that made a little inconvenience for m

71、e.He asked, “Have you ever seen typhoon? Do you know what would happen to the world if there were no typhoon?” I shook my head. I had no experience of how overwhelming it was when it _23_ everything away in its way.“Well, let me tell you,” the meteorologist said. “Without it the _24_ of fresh water

72、will be more serious, for it is a great _25_ of water supply on earth. Without it, there would be a greater imbalance in the distribution of _26_. The equatorial area that receives the most sunshine on earth _27_ entirely on typhoon to disperse (驱散) heat. Without typhoon the tropics would be even _2

73、8_ while the frigid zones much colder. As a result the temperate zones (温带) would _29_ from the world.”Ignorance made me_30_. I disliked wind only because it ruffled (吹乱) my hair. I hated rain merely because I had to carry an umbrella. But I had no idea at all that typhoonsomething much more violent

74、, something a thousand times more_31_ than wind or rainwas a(n) _32_ to the existence of mankind._33_ no road on earth goes all the way on level ground, theres no person in the world who can do whatever he pleases. Wrong as it is for people to guard against typhoon, it is advisable for a man to stop

75、 to think for a moment before he complains. “_34_ typhoon disappeared all together? What would the world become then?” The _35_ will keep him calm and lead him closer to truthhe will be better aware of the world he lives in.21. A. blamedB. refusedC. foughtD. punished22. A. excitedB. puzzledC. deligh

76、tedD. encouraged23. A. frightenedB. washedC. sweptD. swung24. A. supplyB. shortageC. wasteD. amount25. A. powerB. resourceC. sourceD. strength26. A. timeB. wealthC. energyD. warmth27. A. movesB. reliesC. keepsD. holds28. A. betterB. coolerC. hotterD. warmer29. A. removeB. escapeC. moveD. disappear30

77、. A. shortsightedB. anxiousC. frightenedD. worried31. A. frighteningB. appealingC. disturbingD. exciting32. A. successB. advantageC. leadD. must33. A. AsB. SinceC. WhileD. When34. A. What aboutB. How comeC. Even ifD. What if35. A. answersB. theoriesC. complaintsD. phenomena【答案】21. A 22. B 23. C 24.

78、B 25. C 26. D 27. B 28. C 29. D 30. A 31. C 32. D 33. A 34. D 35. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者总是抱怨风或雨,因为它们给自己造成了不便,直到作者听到气象学家解释台风的重要作用后,才意识到自己目光短浅,认识到台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:虽然刮风下雨并没有什么不正常的,但它给我的外出带来了不便,有时甚至造成了一种糟糕的气氛,所以我强烈地责怪它。A. blamed责备;B. refused拒绝;C. fought打架;D. puni

79、shed惩罚。根据上文“it caused inconvenience for me to go out, and sometimes it even created an awful atmosphere”可知糟糕的天气给作者带来了不便,因此作者责怪天气。故选A。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:在一个下雨天,我遇到一位气象学家,他对我因为下雨给我带来一点不便而大发雷霆很是不解。A. excited激动的;B. puzzled困惑的,不解的;C. delighted高兴的;D. encouraged受到鼓舞的。根据后文“at my great anger caused by rain

80、that made a little inconvenience for me”结合后文气象学家解释下雨的作用,可知气象学家对于作者责备天气感到困惑。故选B。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:我从来没有经历过,当它把一切都卷走的时候,它是多么的势不可挡。A. frightened使害怕;B. washed清洗;C. swept清扫,席卷;D. swung摇摆。根据常识和后文“everything away in its way”可知,台风会把一切卷走,sweep away“一扫而空”。故选C。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:没有它,淡水短缺将会更严重,因为它是地球上水供应的一大来源。

81、A. supply供给;B. shortage缺乏;C. waste废物;D. amount数量。根据后文“fresh water will be more serious”可知没有台风,淡水的短缺会更严重。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:没有它,淡水的短缺将会更严重,因为它是地球上水供应的一大来源。A. power力量;B. resource资源;C. source来源;D. strength力量。根据后文“of water supply on earth”指台风是地球水供应的来源,应用source。故选C。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:没有它,热量的分布就会出现更大的

82、不平衡。A. time时间;B. wealth财富;C. energy能量;D. warmth温暖,热量。结合后文提到没有台风,热带地区会更热,而寒带会更冷,可知没有台风,热量的分布就会出现更大的不平衡。故选D。27题详解】考查动词词义辨析。句意:地球上日照最多的赤道地区完全依靠台风来散热。A. moves移动;B. relies依靠;C. keeps保持;D. holds持有。根据地理知识和后文“entirely on typhoon to disperse heat”指赤道地区依靠台风散热,rely符合语境。故选B。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果没有台风,热带地区会更热,而寒

83、带会更冷。A. better更好的;B. cooler更凉爽的;C. hotter更热的;D. warmer更温暖的。根据后文“while the frigid zones much colder”可知热带更热,寒带更冷。故选C。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:结果就是,温带将从世界上消失A. remove去除;B. escape逃走;C. move移动;D. disappear消失。根据上文提到寒带更冷,热带更热和后文“from the world”可知,此处是指温带从世界上消失,disappear符合语境。故选D。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:无知使我目光短浅。A. sho

84、rtsighted目光短浅的;B. anxious焦虑的;C. frightened害怕的;D. worried担心的。结合上文可知作者仅仅因为天气给自己造成了不便就责备天气,没有意识到下雨的重要作用,可见此处指无知使作者目光短浅。故选A。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:但我根本不知道台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。A. frightening令人恐惧的;B. appealing吸引人的;C. disturbing令人不安的;D. exciting激动的。根据第一段中“I was always complaining about wind or r

85、ain.”可知作者本来抱怨刮风下雨,而台风是比风或雨更令人不安一千倍的东西。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:但我根本不知道台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。A. success成功;B. advantage优势;C. lead领导;D. must必须的事物。根据后文“to the existence of mankind”以及上文介绍的台风的作用,可知台风是人类生存所必须的。故选D。【33题详解】考查连词词义辨析。句意:就像世界上没有一条路是平坦的一样,世界上也没有一个人可以随心所欲。A. As正如,像一样;B. Since自从;C. Whil

86、e虽然;D. When当时候。引导方式状语从句,表示“像一样”应用as。故选A。【34题详解】考查固定短语辨析。句意:如果台风全部消失了怎么办?A. What about怎么样;B. How come怎么会;C. Even if即使;D. What if假设将会怎么样。根据后文“typhoon disappeared all together”可知是在假设台风如果全部消失会怎么样,what if符合语境。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:答案会让他保持冷静,引导他更接近真理他会更好地了解他所生活的世界。A. answers答案;B. theories理论;C. complaints

87、投诉;D. phenomena现象。上文“typhoon disappeared all together? What would the world become then?”提出了两个问题,所以此处是指问题的答案。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分;满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many of van Goghs paintings were inspired by warm, yellow sunlight because he loved how it could light up the world in different wa

88、ys. His painting Sunflowers, for example, _36_ (fill) with vivid yellows and browns. These colors give _37_ painting a feeling of warmth and well-being. _38_, the sunflowers are actually dead and dying.The result is a painting that combines the warmth of life that van Gogh loved with the feelings of

89、 sadness that were all around him. It is a painting that is warm, beautiful and sad, all at the same time.Van Goghs most famous painting, The Starry Night, takes this _39_ (mix) of joy and sadness one step further. It is a landscape full of deep blues and shadows _40_ represent the sadness van Gogh

90、was feeling as he _41_ (paint), rather than what he was actually seeing.This is why van Goghs _42_ (image) in his painting look more imagined _43_ real. The stars and moon in The Starry Night are _44_ (unusual) bright, their light swirling (旋动) above the darkening hills. A tree that looks like black

91、 fire cuts through the view of the night, _45_ (interrupt) its beauty.【答案】36. is filled 37. the/his 38. However 39. mixture 40. which/that 41. was painting 42. images 43. than 44. unusually 45. interrupting【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了画家梵高的油画特征。【36题详解】考查动词语态。句意:他油画向日葵被栩栩如生的黄色和棕色填满。分析句子结构可知,for example是插入语

92、,不影响句子结构,可以去掉。His painting是句子主语,而Sunflowers 是同位语,由句意可知用一般现在时的被动语态,故填is filled.【37题详解】考查冠词。句意:这些颜色给他的油画带来一种温暖和安乐的感觉。根据句意painting前面缺少一个修饰限制词,此处可以使用定冠词表示特指,也可以指“他的油画”,故填the或his。【38题详解】考查副词。句意:然而太阳花事实上死了。上一句说太阳花的颜色栩栩如生,而后一句却说它死了。显然空格处应该起承上启下作用,表转折,且有逗号隔开,应用转折副词however。故填However。【39题详解】考查名词。句意:梵高的油画星夜将欢乐

93、和悲伤结合得更深。根据空格前的this以及空格后的of joy and sadness做定语,修饰前面名词,因此空格处应是名词形式。故填mixture。【40题详解】考查关系代词。句意:这是一个充满深蓝色和阴影风景画,象征着梵高当时作画时的悲伤。分析句子结构,此处是限定性定语从句,先行词是blues and shadows,指物,在定语从句中作主语,应用关系代词that或which引导。故填that或which。【41题详解】考查动词语态。句意:当时他正在作画时感到的悲伤,而不是他正在看什么。这是由as引导的时间状语从句,表示他当时正在进行的动作,应用过去进行时,故填was painting。

94、【42题详解】考查名词。句意:这就是为什么梵高在他油画中的印象看起来比现实的更具有想象力。由van Goghs可知,空格处缺少名词,再由谓语look more imagined可知,这个名词作主语,应用复数,故填images。【43题详解】考查连词。句意:他油画中的印象看起来比现实的更具有想象力。根据空格前的more imagined可知,他油画中的印象和现实中的印象比较,故填than。【44题详解】考查副词。句意:作品星夜中的星星和月亮特别明亮。分析句子结构,主系表完整。空格处的词应修饰形容词bright,要用副词形式。故填unusually。【45题详解】考查非谓语动词。句意:看起来像黑色

95、火焰的一棵树切断了夜晚的风景,打搅了它的美。根据空格前是一个完整的句子,空格处应是状语,interrupt和句子主语A tree构成逻辑上的主谓关系,表示自然而然的结果,故填interrupting。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你在伦敦某校做交换生。学校准备成立一个以中国文化为活动主题的俱乐部,请你用英语写一篇短文,向同学们介绍你希望成立的俱乐部。内容包括:1. 情况简介;2. 目的和意义;3. 你的期待。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。What I have in mind is_【答案】One possib

96、le version:What I have in mind is that a Chinese calligraphy club shall be established. Chinese calligraphy, a form of art with a long history, stands for the civilization of ancient China. Anyone interested can learn more about the profound Chinese culture.Members will have a get-together once a we

97、ek, each time with a different activity related to Chinese calligraphy. Some basic Chinese handwriting skills will be taught and famous Chinese calligraphy works appreciated as well. Moreover, lectures on related topics will be given and interesting competitions will be held.Hopefully, our club will

98、 have a membership of 20 students at most for the time being. Welcome to join us!【解析】【分析】本篇书面表达属于说明文,要求考生向同学们介绍你希望成立有关中国文化的俱乐部。【详解】1. 词汇积累 建立:setestablish 有关的:relevantrelated渊博的:greatprofound代表:representstand for2.句式拓展 合并简单句原句:Some basic Chinese handwriting skills will be taught and famous Chinese c

99、alligraphy works appreciated as well.拓展句:Some basic Chinese handwriting skills will be taught while famous Chinese calligraphy works will be appreciated.【点睛】高分句型1 What I have in mind is that a Chinese calligraphy club shall be established. (运用了what引导的主语从句和that引导的表语从句)高分句型2 Anyone interested can lear

100、n more about the profound Chinese culture.(运用了过去分词作后置定语)第二节(满分25分)47. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Over the years, Ive been guilty of hurriedly shutting the front door to many strangers when they came to my home knocking with the intention of selling things. I hated it when they tried their best to

101、 persuade me to buy the things they promoted. But earlier this year, around Easter time, a dear friend of mine, Linda, had an experience that changed my mind and attitude towards these intruders. Last winter, Linda went through a very messy divorce and was very depressed. So she quit her job and lef

102、t Los Angeles, where she encountered her ex-husband in college. She flew to Boston on the east coast of the US. Later, she settled in a new neighborhood in East Boston. However, shortly afterwards, the company where she worked went bankrupt(破产). Suffering a series of bitter blows. she fell ill, a se

103、vere case of flu. She had to stay at home for the whole week, feeling extremely bad and hopeless. Early one morning, Linda lay in bed, feeling painful all over. Then all of a sudden, there was an upsetting knock on her front door. Struggling out of the bed, she dragged herself to the window. There,

104、outside, she saw a young lady carefully holding some leaflets(传单)and a TV set model. She knew of a large TV set establishment nearby and assumed a message was about to be gently delivered. This is the last thing I need today. She muttered to herself and hesitantly opened the door. Coughing bitterly,

105、 Linda stuck her head out. Excuse me, madam the young lady said with a smile. Im sorry but I am not the slightest bit interested in any TV whatever. Linda interrupted her impatiently. As a matter of fact, I am feeling terribly awful. Is there anything I can do for you, madam? the young lady asked wi

106、th concern. No thanks, just leave me alone. Linda then shut the door in her face. The young lady politely turned and left in silence. 注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1:A few hours later, another knock. _Paragraph 2:Linda was surprised by this lovely action. _【答案】One possible

107、version:A few hours later, another knock. Linda glanced out of the window and to her surprise, there at the door was the same lady, back again. Really annoyed this time, Linda opened the door but before she could speak, with a concerned look on her face, the young lady handed Linda a warm pot, sayin

108、g, Im so sorry I disturbed you earlier. I thought you may like this homemade chicken soup. Hopefully it might make you feel a little better. (74)Linda was surprised by this lovely action. Being new to the area, she didnt know any neighbors, so the gesture was all the more appreciated. She could only

109、 smile embarrassedly and sincerely thanked her. With that, the lady left. After she related this story to me, I thought about how touching this deed really was. Especially in todays world where, sadly, kindness and thoughtfulness seen so rare. I also realized that thinking about others and showing k

110、indness is the real meaning of love.(76)【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了作者讨厌那些上门推销产品的人,然而通过作者的朋友琳达在复活节的一次经历之后,改变了作者对这些“入侵者”的看法和态度。朋友琳达在经历过离婚之后,独自定居到东波士顿的一个新社区。一天早晨,在她生病时,一位手持传单和电视模型的女士敲她的门。琳达剧烈地咳嗽着,犹豫地打开门,告诉女士她不需要推销的东西。之后女士默默的离开了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“几小时后,又有人敲门。”可知,第一段可描写琳达发现敲门的人还是那位女士,她给琳达带了鸡汤。由第二段首句内容“琳达被这个可

111、爱的动作吓了一跳。”可知,第二段可描写琳达对自己之前的行为感到尴尬的同时,对于女士的热情帮助表示感激。2.续写线索:敲门生气道歉带着鸡汤惊讶愧疚感谢我的改变3.词汇激活行为类生气:get angry/pissed off/take offence道歉:apologize/make an apology for情绪类.惊讶:shocked/astonished/astounded.感谢:showing his appreciation/show his gratitude/be grateful愧疚:feel guilty/sebse of guilt【点睛】高分句型1.Being new to the area, she didnt know any neighbors, so the gesture was all the more appreciated. (运用了现在分词作状语)高分句型2.After she related this story to me, I thought about how touching this deed really was. (运用了how引导的宾语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1