1、 考试时间:90分钟 满分:100分 注意:本考试严禁使用手机,电子词典或其它电子存储设备,违者按作弊处理。第一部分 阅读理解(共两节,满分34分)第一节 (共12小题;每题2分,满分24分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Most British telephone cards are just plain green, but card collecting is becoming a popular hobby in Britain and collectors even have their own magazine, In
2、ternational Telephone Cards. One reason for their interest is that cards from around the world come in a wide variety of different and often very attractive designs. There are 100,000 different cards in Japan alone, and there you can put your own design onto a blank card simply by using a photograph
3、 or a business card. The first telephone cards, produced in 1976, were Italian. Five years later the first British card appeared, and now you can buy cards in more than a hundred countries. People usually start collecting cards mainly because they are attractive, small and light, and they do not nee
4、d much space. It is also a cheap hobby for beginners, although for some people it becomes a serious business. In Paris, for example, there is a market where you can buy only telephone cards, and some French cards cost up to 4,000 pounds. The first Japanese card has a value of about 28,000 pounds. Mo
5、st people only see cards with prices like these in their collectors magazine.1. The passage is mainly about _ A. the disadvantages of phone cards B. phone card collecting as a hobbyC. reasons for phone card collecting D. the great variety of phone cards.2When did people in Britain begin to use phone
6、 cards?A. In 1971. B. In 1975. C. In 1976. D. In 19813The main reason for most people to collect phone cards is that _ A. they find the cards beautiful and easy to keepB. they like to have something from different countriesC. they want to make money with cards D. they think the cards are convenient
7、to use4. The writer mentions a market in Paris in order to show that _ A. card collecting is popular among young people B. French and Japanese cards are the most valuableC. people can make money out of card collectingD. card collectors magazines are very useful【答案】 1B2D3A4C【解析】试题分析:本文是一篇说明文。文章记述了在英国
8、流行的一项活动收集电话卡,并说明了人们收集电话卡的原因,以及电话卡的价值。1.B 主旨大意题。根据阅读全文可知文章记述了一项流行活动即收集电话卡,故B正确。2.D细节判断题。根据第二段 “The first telephone cards, produced in 1976, were Italian. Five years later the first British card appeared,”可知第一张电话卡出现在1976年,5年后出现在英国,故D正确。3. A 细节理解题。根据最后一段“People usually start collecting cards mainly bec
9、ause they are attractive, small and light, and they do not need much space. ”可知人们收藏电话卡主要是由于具有吸引力以及不会占用很大空间。故A正确。4. C 细节理解题。根据最后一段“and some French cards cost up to 4,000 pounds. The first Japanese card has a value of about 28,000 pounds. Most people only see cards with prices like these in their coll
10、ectors magazine. ”可知在法国市场后面主要讲述卡的价值。故C正确。考点:考查说明文阅读。 BYou put a great deal of effort into reaching the college of your choice. Its time to get started. But whats next? Beginning college can be an exciting but awkward time. Follow these tips to adjust to your new life rapidly and make the most of you
11、r college experience.To save time and money, use the colleges bus system. Taking the bus to school is quick, easy and free in most college towns. You wont have to locate or afford a place to park, either. Its also a good way to be environmentally aware.Save pennies on books by waiting until class st
12、arts. You might not even need all of the recommended books. New textbooks cost an arm and a leg. Try buying used textbooksits a sure fair way to save money and serves the purpose as well.Do never look at college life as an endless series of parties and social activities. But there is a whole lot mor
13、e to college if youre serious about graduating. Having a good college experience is all about balancing work and fun.Be aware that your living environment can largely affect your academic success. If the dorm doesnt suit you, consider living at home with your family or renting your own apartment. Th
14、e best location for your studies isnt always your dorm. Find a quiet area, like the library, to do your work. Alternatively, buy some headphones that block out noise.Be mindful of your diet. Make healthy food choices and watch what you eat. Avoid foods that are processed or high in sugar. The “fresh
15、man 15” is real. Many college students gain at least 15 pounds during their freshmen year.While electives(选修课) can be helpful when figuring out your major, you shouldnt entirely rely on them. Clubs and other organizations exist around. Get involved. Make sure, though, that you still have time to stu
16、dy. Having_too_much_on_your_plate can hurt your grades.5Which of the following ideas can be financially wise?ADriving your own car. BBuying used books.CRenting an apartment. DAttending activities.6In the text, freshmen are repeatedly warned against _.Aacademic failures Bemotional problemsCtraffic ac
17、cidents Dsocial activities7The “freshman 15” tells the fact that some freshmen _.Aattend limited activities on campus Bhave little regular physical exerciseCfocus less on their academic work Dtake relaxed attitudes to their diets8The underlined phrase “Having too much on your plate” probably refers
18、to _.Ausing too much money for meals Beating too many unhealthy foodsCtaking part in too many afterclass activities Dtaking an elective that has too many students【答案】 5B6A7D8C【解析】试题分析:本文属于说明文,为同学们提出了如何更快地适应大学和如何更好地度过大学几条建议。5. B 细节理解题。根据文章第二条建议中“Try buying used textbooksits a sure fair way to save mo
19、ney and serves the purpose as well. ”可知买有用的书可以节省钱,这是经济上的明智的建议。故B正确。6. A 推理判断题。根据文章中第四条建议提及居住环境对学习的影响和第六条建议中课外活动对学习的影响,可知作者多次提及防止学术方面的失利。故A正确。7. D 推理判断题。根据第五条建议中“Be mindful of your diet. Make healthy food choices and watch what you eat. Avoid foods that are processed or high in sugar. ”可知作者建议要注意饮食,选择
20、健康的饮食习惯,避免高糖饮食。而新生往往控制不住自己的思想,导致肥胖出现。故D正确。8. C 推理判断题。这是一个比喻,根据“While electives(选修课) can be helpful when figuring out your major, you shouldnt entirely rely on them. Clubs and other organizations exist around. Get involved. ”可知在盘子里放太多比喻参加太多的课外活动。故C正确。考点:考查说明文阅读。CWhen she moved the covering cloth to l
21、ook upon his tiny face, she was shocked. The doctor turned quickly and looked out the tall hospital window. The baby had been born without ears. Time proved that the babys hearing was perfect. When he rushed home from school one day and threw himself into his mothers arms, she sighed, knowing that h
22、is life was to be full of heart- breaks for his imperfect appearance. He grew up, handsome for his misfortune and popular with his fellow students. He might have been class monitor,but for that. He developed a gift, a talent for literature and music.Two years went by. One day, his father said to the
23、 son, “Youre going to the hospital, son. Mother and I have someone who will donate the ears you need. But its a secret.” The operation was a brilliant success, and a new person turned up. His talents blossomed into genius, and his school and college became a series of success. Later he married and e
24、ntered the diplomatic service. One day ,he urged his father, “Who gave so much for me?I must know! I could never do enough for him.” “I do not believe you could, ” said the father, “but the agreement was that you are not to know. not yet.” The years kept their secret, but the day did come- one of th
25、e darkest days that a son must endure. He stood with his father over his mothers casket (棺材). Slowly, tenderly, the father reached out a hand and raised the thick, reddish-brown hair to show that the mother had no outer ears. “Mother said she was glad she never let her hair be cut, ” he whispered ge
26、ntly, “and nobody ever thought Mother less beautiful, did they?” Real beauty lies not in the physical appearance,but in the heart. Real treasure lies not in what can be seen,but in what cannot be seen. Real love lies not in what is done and known, but in what is done and not known.9. The underlined
27、word “that” (in Para. 3) stands for _.A. his handsome appearance B. his imperfect appearance C. his popularity D. his talent for literature and music 10. Which of the following is NOT true according to the passage?A. The boy couldnt hear clearly without ears at first. B. The son didnt know the truth
28、 until his mother died. C. With donated ears, the sons life developed smoothly.D. The son attempted to repay the donators kindness.11. Why did the boys mother never have her hair cut?A. Because she liked her thick and brown hair. B. Because her hair added to her beauty.C. Because her long hair was h
29、er pride. D. Because her hair helped to keep a secret.12. Which is the best title for the passage?A. A Misfortunate Boy B. Mothers Hair C. Mothers Secret Love D. A Successful Ear Operation【答案】 9 B10A11D12C【解析】试题分析:本文属于记叙文,文章讲述了一个孩子出生时没有耳朵,长大后父母谎称有人给他捐献耳朵,但不知是谁,直到母亲死后才知道是母亲捐给了他耳朵的感人故事。9. B 推理判断题。根据“H
30、e might have been class monitor,but for that.。”一句可知本句为虚拟句,意思为要不是由于那个原因,他本可能成为班长,通过上文可知他没有耳朵,故这个原因应是他不完美的的外表。故B正确。10. A 推理判断题。根据第段第一句“Time proved that the babys hearing was perfect. ”可知他的听力是好的,故A正确。11. D 细节理解题。根据文章倒数第二段和倒数第三段可知他的妈妈没有了耳朵,并且从不剪头发,就是为了保持这个秘密不让儿子知道。故D正确。12. C 主旨大意题。根据全文可知应是母亲一直隐瞒了给儿子捐赠耳朵
31、的秘密。故C正确。【名师点睛】阅读理解可遵循三原则。即快速阅读短文;认真逐题作答;复查校对答案。通过快速阅读,明确题目要求,弄清考点,带着问题去读文章。通过快速阅读可以弄清文章的段落大意,对全文有一个整体了解。例如,C 主旨大意题。根据全文可知应是母亲一直隐瞒了给儿子捐赠耳朵的秘密。另外,遇到猜题意的题,一方面可以根据上下文的意思来猜测,例如,根据“He might have been class monitor,but for that.。”一句可知本句为虚拟句,意思为要不是由于那个原因,他本可能成为班长,通过上文可知他没有耳朵,故这个原因应是他不完美的的外表。另外一方面根据转折,因果关系也
32、可以猜测词义。在上面一题中也有体现。考点:考查记叙文阅读。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项Trust has been considered as the basis of any relationship, including friendship. No relationship can last long with a lack of trust. Not many of your friends will have real faith in you as you would like to b
33、elieve. 13 Sometimes, it takes years, even a complete lifetime, to trust someone. However, how do we know if our friends have faith in us?14 With whom will you share things that you dont want everyone to know? It would be with a close friend, whom you trust as much as you trust yourself.Whom do you
34、look up to for advice when you need it the most? It has to be either your parents or your friends. 15 This is a shining example of trust. You only seek advice from people you hold in high regard and find dependable. The friends who trust you will never forget to include you in the important decision
35、s of their life.Arguments and heated discussions are a part of every relationship, and this is also true for friendship. 16 While some people find it difficult to forgive and forget, your friends will never have problems moving on. It is because they trust you and believe that you will never cause a
36、ny pain to them on purpose.There are times in life when you find yourself a lonely soldier. 17 Your friends will never let you down and will strongly stand for you when you need encouragement. You can determine that they trust you and believe in your beliefs if they side with you when you need them
37、the most.A. People can be extraordinarily jealous sometimes.B. You know they will never pass on a wrong suggestion.C. In fact, winning trust is, by far, the most challenging aspect of relationships.D. Two people cant have the same reactions to a situation and different opinions do exist.E. No matter
38、 how close you are to your friends, you cant take that comfort level for granted.F. If your friends share their secrets, theres a good possibility that they have much faith in you.G. However, people fortunate to have been blessed with true friends are never alone in any battle.【答案】13C14F15B16D17G【解析
39、】16D 根据横线前面Arguments and heated discussions are a part of every relationship。争吵和讨论是每一个友谊的一部分。后面是对这句话的解释,即两个人对一件事不会有同样的反应,争议确实存在。故D正确。17G 根据本段横线前的句子There are times in life when you find yourself a lonely soldier.生活中很多次你会发现自己是一个孤独的战士,与后面句子构成转折关系,然而那些有真正朋友的人在任何战斗中都不会孤独。故G正确。考点:考查说明文阅读第二部分 英语知识运用(共三节,满分
40、40分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,共20分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 “What r u doing? Im waiting 4 u” It is a _18_ thing to see teenagers tapping away on their mobile phones. But parents and teachers are 19_ that a “lost generation” may grow up with great technology skills, but be unable to _20_.The Qilu
41、 Evening News, in Shandong Province, has reported that parents of primary school students are facing a huge _21_ in getting their children to improve their handwriting. Schools have set _22_ special handwriting classes for pupils. In a(n) _23_ of text messages, 24, computer games and Microsoft World
42、, is it any _25_ that teens view handwriting as oldfashioned as tying your feet with a long strip of cloth?I learnt to write_ 26_ I was five years old. Armed with a big pencil, I _27_ to make sense of the alphabet. Being able to _28_ through writing proves that we have the ability for thinking intel
43、ligently, _29_ us from animals.Okay, so most teenagers will not be able to write in a few years. Whats the big _30_?Well, using a keyboard all the time may be affecting the shape of your hands. A new study _31_recently in Shandong _32_ the under 25s has shown that thumbs are taking over from other f
44、ingers as the hands most flexible and strong fingers.The Chinese _33_ view handwriting as an indication of a persons _34_. Calligraphy(书法) has _35_ been an important part of Chinese culture, but today its future is _36_. Before we lose our skills altogether, _37_ that a letter written by hand is wor
45、th a thousand times more than a quick email.18A. simple B. common C. foolish D. special19A. shocked B. disappointed C. ashamed D. worried20A. speak B. read C. write D. listen21A. hardship B. challenge C. project D. task22A. in B. out C. up D. down23A. period B. world C. time D. age(时代)24A. emails B.
46、 telephones C. videos D. radios25A. reason B. wonder C. fun D. chance26A. when B. until C. since D. while27A. realized B. wanted C. struggled D. continued28A. think B. communicate C. feel D. tap29A. dividing B. lifting C. separating D. freeing30A. fear B. benefit C. advantage D. deal31A. picked out
47、B. found out C. worked out D. carried out32A. on B. to C. for D. by33A. normally B. traditionally C. officially D. proudly34A. skill B. deed C. hobby D. character35A. always B. still C. sometimes D. even36A. bright B. AmazingC. uncertain D. different37A. remember B.enjoyC. choose D. learn 【答案】18B19D
48、20C21B22C23D24A25B26A27C28B29C30D31D32A33B34D35A36C37A【解析】试题分析:本文属于说明文,记述了随着数字时代的到来,学生们越来越多使用手机,电脑等。而手写能力越来越差。讲述了这种形式带给人们的影响以及人们采取的一些措施。18B 考查形容词辨析。形容词simple简单的;common普通的;foolish愚蠢的;special特殊的;看到青少年玩手机是一个很平常的事情。故B正确。19D 考查形容词辨析。形容词shocked震惊的;disappointed失望的;ashamed羞耻的;worried担忧的;句意:父母和老师对于伴随高科技成长但不能
49、写作的迷失的一代是担忧的。故D正确。20C 考查动词。动词speak说;read读;write写;listen听;根据下文第二段可知现在的学生在手写这方面有问题,因此伴随高科技成长的孩子都不能写了。故C正确。21B 考查名词。名词hardship艰难;challenge挑战;project计划;task任务;根据上文学生们手写能力不强,以及本句后面“getting their children to improve their handwriting”让孩子提高他们的写手写能力,可知孩子家长面临的是巨大的挑战。故B正确。22C 考查短语。Set down 设定,句意:学校已经设定了特定的写作课
50、程。故C正确。 23D 考查名词。名词period时期;world世界;time时间;age时代;根据短信,电脑游戏等属于进入信息时代的产物。故D正确。 24A 考查名词。名词emails邮件;telephones电话;videos视频;radios收音机;信息时代的产物应该的是邮件,故A正确。25B 考查名词。名词reason理由;wonder惊奇;fun乐趣;chance机会;句意:在信息时代,学生们把手写看成是像在你脚上系上长条布一样老旧的东西,那奇怪吗?故B正确。26A 考查连词。连词when当时;until直到才;since自从;while在期间;句意:当我五岁的时候,我开始学习写作
51、。故A正确。27C 考查动词。动词realized意识到;wanted想要;struggled努力,争取;continued继续;根据“Armed with a big pencil”可知句意应为,拿着长长的铅笔,我努力去弄明白字母表。故C正确。28B 考查动词。动词think思考;communicate交流;feel感觉;tap汲取;句意:能够通过写作交流证明我们有智慧思考的能力。故B正确。29C 考查动词。动词dividing划分;lifting举起;separating区分;freeing解放; separatefrom. 固定搭配,把.从.区分,句意: 能够通过写作交流证明我们有智慧思
52、考的能力,把我们与动物区分开.故C正确。30D 考查名词。名词fear害怕;benefit益处;advantage有利条件;deal交易,影响;根据上句“most teenagers will not be able to write in a few years”大部分学生将不会写作,后面应是影响是什么。故D正确。31D 考查短语。picked out 挑选,取出;found out发现,查明;worked out解决;carried out实施,执行;过去分词短语做后置定语,句意:在山东被实施的一项新研究表明故D正确。32A 考查介词。介词on 在上,关于;to到;for为了;by在旁边;
53、根据文章意思应为一项在山东的关于25岁以下的研究,此处on为关于的意思。故A正确。33B 考查副词。 副词normally正常地;traditionally传统上;officially正式地;proudly骄傲地;根据下句可知书法是中国传统文化。另外根据本句句意中国人传统意义上把书法看做是一种人性格特征的显示,故B正确。34D 考查名词。名词skill技术,技巧;deed行为;hobby爱好;character性格;根据下句及句意可知应为书写能够显示一个人的性格。故D正确。35A 考查副词。副词always总是,一直;still仍然;sometimes有时;even甚至;根据常识可知书法一直是
54、中国的重要传统。故A正确。36C 考查形容词。 形容词bright明亮的;Amazing令人惊奇的;uncertain不确定的;different不同的;根据上文现在学生用手机,电脑等越来越多,书写越来越差可知书法的未来是不明确的。故C正确。37A 考查动词。 动词 remember记得;enjoy享受;choose选择;learn学会;句意:要记住手写一封信是写邮件价值的一千倍。故A正确。【名师点睛】完形填空题做题技巧:1.通读全文,理解大意。重视首句信息,跳过空格,浏览全文,从整体上感知全文,理解文章大意,这是解题的基础。2.瞻前顾后,避难就易。在理解文章大意的情况下,结合各选项的意义和用
55、法,遵循先易后难的原则,先解决那些自己有把握的问题。对少数难题,暂时跳过,或许在上文中难以判断的题在下文中就有暗示或者明显的提示,或许一个在前面不能解答的题在填出了另一空后会令你豁然开朗。例如:20根据下文第二段可知现在的学生在手写这方面有问题,因此伴随高科技成长的孩子都不能写了。3.复读全文,解决残敌。借助已经补全的空格,我们对全文有了更清楚的理解,可以集中解决所遗留的少数疑难问题。4.再次复读,弥补疏漏。第二节 语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。Jane was wal
56、king round the department store. She remembered how difficult _38_ was to choose a suitable Christmas present for her father. She wished that he was as easy _39_ (please) as her mother, who was always delighted with perfume. Besides, shopping at this time of the year was not _40_ pleasant experience
57、:people stepped on your feet or _41_ (push) you with their elbows(肘部), hurrying ahead to get to a bargain. Jane paused in front of a counter _42_ some attractive ties were on display. “They are real silk,” the assistant tried to attract her. “Worth double the price.” But Jane knew from past experien
58、ce that her _43_ (choose) of ties hardly ever pleased her father. Jane stopped where a small crowd of men had gathered. She found some good quality pipes _44_ sale. She did not hesitate for long: although her father smoked a pipe only once in a while, she knew that this was a present which was bound
59、 to(注定) please _45_. When Jane got home, with her small but well-chosen present in her bag, her parents were already at table having supper. Her mother was _46_(excite). “Your father has at last decided to stop smoking,” Jane _47_ (tell). 【答案】38. it 39. to please 40. a 41. pushed 42. where43. choice
60、 44. on 45. him 46. excited 47. was told【解析】42. where 考查定语从句。横线后为定语从句,此处缺少引导词,横线前为地点,另从句中只缺少地点,故用where引导。43. choice 考查名词。横线前为形容词性物主代词,应修饰名词。故将动词改为名词形式。 44. on 考查固定短语。On sale 待售。句意:他发现一些好的烟斗在待售。45. him 考查上下文串联。因为她是给父亲买礼物,所以她认为这件礼物肯定会使他高兴。另外作please的宾语,故用him。46. excited 考查形容词。Be动词后为形容词,另外主语为人,故用excited
61、。47. was told 考查动词语态。根据文章句子可知她应该被告诉父亲戒烟的事。故使用was told。第三节 根据句意和提示完成句子.每空一词.( 共10小题;每小题1分,满分10分)(附中原创题)48. No one in the department but Tom and I _ _(确信)that the director is going to resign.49. The report shows that we are making _(进步)but we need to make greater _(努力).50. The rich are supposed to hel
62、p the poor move out of _(poor)51.Every possible means _ _ _ (都用过了)to prevent the air pollution, but the sky is still not clear. 52. It is so wet there that the trees are extremely tall, some _ (measure )over 90 meters.53. At last we reached a lonely village, _ _ _ _ _ (在它前面流淌着) a beautiful river.54.
63、 The person sitting_ _(在.对面) Mr. Smith is our manager.55. Eighty-five percent of that countrys population live in six cities _ _(坐落在)the coast.56.The new school is under _(建设)57.Each of them has _ _ (控制)what happens in each of the member countries.【答案】48. makes sure 49. progress, efforts 50.poverty
64、51.has been used 52. measuring 53. in front of which lay /ran 54. opposite to 55.loacted on/ situated on 56.construction57.control of/over【解析】48. makes sure 固定短语:确信,句意:在这个部门中除了我和汤姆没有人确信主任要辞职。 49. progress, efforts progress不可数名词,没有复数形式,efforts可数名词,句意:报告表明我们正在进步但我们仍需更大的努力。 50.poverty move out of pover
65、ty 固定短语:摆脱贫困。句意:富人应该帮助穷人摆脱贫困。51.has been used 使用动词的现在完成时态的被动形式。句意:每种可能的方法都已经被使用去阻止空气污染,但是填空依旧不明朗。 52. measuring 逗号前面为完整的句子,后面的动词使用非谓形式,为主动形式,故用measuring。句意:这里天气非常湿润所以树长得极高,一些树测量有90多米高。53. in front of which lay /ran 考查定语从句,用which来指代村庄,in front of 在前面,句意:最后我们到达了一个遥远的村庄,在它的前面有一条小河流淌着。 54. opposite to 句
66、意:坐在史密斯先生对面的这个人是我们的经理。 55.loacted on/ situated on 过去分词短语作后置定语。句意:百分之八十五的那个国家的人口居住在位于沿海的六个城市里。 56.construction 介词后面跟名词,构成固定短语:在建设中。句意:这所新学校仍在建设中。57.control of/over 考查动词短语。他们当中的每一个已经控制了在每一个成员国所发生的事情。第三部分 写作(共两节,满分26分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下小作文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多
67、有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last summer, my parents and I have our family holiday in Hainan. Before the trip we booked plane tickets and the hotel where we were going to live in on the Inter
68、net and got some informations about the places we were going to visit. It was very hot in Hainan that neither of us could bear the heat. Lucky for us, it rained in the evening. The next day, we went to the seaside and lied on the beach, enjoying the beautiful scenery. On third day, we went shopping
69、together and buying lots of seafood for our friends. Although the trip was short, but we had great fun.【答案】1. have had2. live in on去掉in3. informations information 4. veryso5. neither none6. lucky luckily7. liedlay8. on third 加上the9. buying bought10. but we 去掉but【解析】试题分析:本文属于记叙文,讲述了去年作者一家去海南旅游时的经历。1.
70、 have had 考查动词时态。通过Last summer可知文章为过去时,故将谓语动词have改为had。2. live in on去掉in 考查句子搭配。句子where we were going to live in为从句,意思:我们居住在那儿。Where为副词,前面不能有介词,只能用live where,故将介词in去掉。3. informations information 考查名词。Information为不可数名词,没有复数,不能加s。4. veryso 考查固定搭配。Sothat如此以至于,句意:天气如此热以至于我们都不能忍受。5. neither none 考查代词。表达两
71、者以上的否定用none,本文中有三人。故用none。6. lucky luckily 考查副词。副词可以放于句首,修饰整个句子,7. lied lay 考查 考查动词时态。lied动词躺,过去式为lay。and为连词,其前后句子时态应一致。故将lied 改为lay。8. on third 加上the 考查序数词。序数词前应加定冠词the。9. buying bought 考查动词时态。and为连词,其前后句子谓语动词时态应一致。10. but we 去掉but 考查连词。句子中Although与 but不能同时使用,故将but去掉。【名师点睛】短文改错应注意以下几个方面:第一,动词的错误。主要
72、包括两类错误:动词的时态和语态错误,以及主、谓不一致的错误。例如buying bought 考查动词时态。and为连词,其前后句子谓语动词时态应一致。第二,习惯用法的考查。主要包括多词少词和搭配错误三种。例如but we 去掉but 考查连词。句子中Although与 but不能同时使用,故将but去掉。 第二节 书面表达 (满分16分)假设你是李华。请根据写作要点用英语写一篇周记,记述你周末或在假期中帮助家人做家务的一次经历。写作要点: 1. 做家务的理由;2.做家务的过程;3.你的感受。注意:1.词数不少于100 字;2.开头已给不计入总词数;3.不可写真实姓名。注意时态。I am an
73、18-year-old middle school student._ 【答案】I am an 18-year-old middle school student. I have been busy with my study and seldom helped my parents with the housework. Feeling quite sorry for that, I begin to think about what to do to help.Last Sunday, when my parents went out shopping, I suddenly got an
74、 diea: why not give the rooms a thorough cleaning? Fistly, I collected all the books, newspapers and other things scattered in the rooms and put them in place. Then I wiped the dust off all the furniture. After that, I swept and mopped the floors.At this very moment, my parents came back and were qu
75、ite surprised to see all the rooms tidy and floors shining. My mother gave me a hug and I could see satisfaction in her eyes. Tired as I was, I never felt so happy.【解析】试题分析:文章为周记,记录自己的劳动经历及感受。要点:1. 做家务的理由;2.做家务的过程;3.自己的感受。英语作文必须做到:要点全面,条理清晰,有高级词汇及复杂句型。【名师点睛】考点:考查提纲类作文。本范文属于一般范文。其包括以下几个重要的要点,第一,文章要点全面,既有自我的介绍,也有打扫的过程,及内心感受。第二,条理清晰,文章以时间发展的顺序为切入点,另外使用Fistly, Then,After that,等表达时间顺序的词和短语来描述事件的发展,条理比较清晰。第三,恰当使用高级词汇和复杂句型,文章使用Feeling quite sorry for that和why not give the rooms a thorough cleaning?等非谓语和反问句等复杂句型,给文章增添了不少色彩。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有