1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day29)今日训练内容:完型填空1篇+阅读理解4篇+七选五阅读1篇+书面表决1篇一、完形填空I always preferred to take on more than I should when I was a young man. At times, it was to prove to myself that I could 1 it. At other times, it was to please someone and gain 2 for my efforts. This sometimes led to 3 or frustratio
2、n. When I was an IT manager after college graduation I was 4 to work with a wealthy customer and be a go-between (中间人) for my company. I took on the task 5 , thinking that this might be my time to shine. 6 , the customers demands proved to be more than I could do with. And the company chose to 7 the
3、 customer and try to meet his unreasonable requirements rather than stick to what we had 8 offered in the contract (合同). As you can imagine, this led to a lot of unexpected 9 and arguing with some of the staff who 10 to do anything outside their range of work. I remember walking into my office one m
4、orning, opening my laptop and 11 the blank screen for long, thinking to myself: What should I do? That was a(n) 12 time in my life and then I finally had to give up my first job and 13 that company sadly. Perhaps, I thought then, I could find the 14 that didnt involve dealing with difficult people a
5、nd difficult situations. But later I realized: Is this 15 in our modem world? No, it is impossible. Now, I know, I shouldnt run away from the 16 I faced in life. I had to learn how to deal with them. I 17 not persevering (坚持) in my job. We should train ourselves to look at things from a 18 point of
6、view, because that is far better than being 19 in the bad circle depression. Ive come to 20 that when faced with difficulties, I should not give up, but persevere.1AsendBresearchChandleDattempt2ArecognitionBhonorCinformationDnews3ApatienceBpleasureCstressDappreciation4AappointedBhopedCforbiddenDwish
7、ed5AstronglyBhappilyCunwillinglyDanxiously6AMoreoverBAdditionallyCThereforeDHowever7Alook intoBbe againstCwait forDbe for8AfrequentlyBfluentlyCoriginallyDgradually9AprogramsBproblemsCgoalsDresults10AlongedBrefusedCpreferredDagreed11Astaring atBaiming atCpointing atDshouting at12AfunnyBeasyCdifficult
8、Damazing13AleftBchargedCshutDlost14AlessonBlifeCtruthDjob15AurgentBnecessaryCreasonableDpossible16AchoicesBchallengesCfactsDchances17AregretBthinkCconsiderDallow18AcommonBsimpleCpositiveDvaluable19ArequiredBlimitedChiddenDtrapped20AsupposeBseeCconsumeDexpect二、阅读理解ASummer Camp Job OpportunitiesPacifi
9、c Science Center is hiring camp staff at multiple locations around the Great Seattle area and we want you on our team.Spend your summer engaging children in the wonders of science! Pacific Science Centers camps Curious Minds is looking for staff to help youth explore, experiment and discover. Our su
10、mmer camps feature challenging classroom science projects, hands-on science exploration and traditional camp games and songs. If you have a passion(激情)for science and education, and experience working with children in grades PreK-8, this is the perfect way to spend your summer.Application DeadlineTh
11、e application deadline for Summer Camp 2022 positions is March 31, 2022. Interviews will begin on January 20, 2022.Available PositionsWe are accepting applications for the following camp positions at all locations:Camp Site LeadCamp Supply LeadCamp Supply AssistantCamp EducatorAssistant EducatorClas
12、sroom AidePosition Start: June through August 2022Job Status: Full Time (40 hours per week), TemporaryCompensation: Camp Site Lead: $17/hour, Camp Supply Lead: $17/hour, Camp Supply Assistant: $16/hour, Camp Educator: $16. 50/hour, Assistant Educator: $16. 25/hour, ClassroomAide: $15.75/hourSummer C
13、amp LocationsCamps for Curious Minds are offered at the following locations for grades PreK-8:Pacific Science Center in SeattleMercer Slough Environmental Education Center in BellevueSt. Thomas School in Medina Kirkland Seventh-day Adventist School in KirklandThe Overlake School in RedmondBrighton S
14、chool in Mountlake TerraceUW Bothell in BothellExplorer West Middle School in West SeattleWe are looking for flexible and positive team players with a high level of initiative, enthusiasm and passion. We want to talk to you-apply today!21Who are the Pacific Science Center looking for?APeople who lik
15、e camping in summer.BPeople who enjoy science and education.CPeople who have experience in camping.DPeople who have children in his family.22When will you go to work if admitted?AOn March 31.BOn January 21.COn June 1.DOn August 31.23How much can you get being a Camp Educator?A$17/hour.B$16/hour.C$15
16、.75/hour.D$16.50/hour.B Beatrice Finkelstein, as chief of the Food Technology Section of the Life Support Systems Laboratory at Wright Patterson Air Force Base, bore responsibility for managing the nutritional needs of the astronauts. Her work in the field of space feeding was important in developin
17、g the equipment and techniques used in early space flight. Few, if any, female contributors played as important a role as she did during the early years of the U. S. crewed space program, and she deserves to be better remembered.Finkelsteins value to Americas space tasks went well beyond her technic
18、al contributions. She was frequently described in the popular press at the time as “the Nutritionist to the Astronauts”, as well as the proprietor or of “Beas Diner”, a restaurant designed to appeal to the public as a very friendly place.In her role as nutritionist for the early space program, Finke
19、lstein grew to know the astronauts well, as she communicated with them frequently. At times, she would step beyond her formal role as nutritionist, providing emotional and psychological support to the astronauts. On many occasions, she was one of the last people the astronauts communicated with befo
20、re launch (发射), and theres a lot of evidence that shows her friendship was a source of comfort during the stressful pre-launch activities.The image of nutritionist Beatrice Finkelstein showed that the agencies that insured NASAs successful space flights were staffed by smart women as well as smart m
21、en. Her role in Americas success in conquering space in the technical field of space feeding served as an example of the role women could and did play in the early space program.24Why does Beatrice Finkelstein deserve to be remembered?AShe was a really great astronaut.BHer astronaut team made signif
22、icant achievements.CShe bore responsibility for early space flight.DHer feeding work was vital in early space flight.25What does the underlined word “proprietor” in Paragraph 2 mean?ATutor.BEditor.COwner.DEngineer.26What can we infer about Beatrice Finkelstein from Paragraph 3?AShe was also a psycho
23、logist.BShe relieved astronauts pressure.CShe communicated with astronauts after launch.DShe cooked much nutritious food for astronauts.27What is the best title for the text?AOne Special NutritionistBA Great Space AstronautCThe First Woman AstronautDThe Most Popular NutritionistCA one-armed 13-year-
24、old basketball player in a video moves China. He is Zhang Jiacheng, from Guangdong Province. In the video, facing a taller, stronger, and older opponent (对手), he isnt afraid at all.Attracted by his good skills in the video, many people even fail to know that Zhang Jiacheng has only one arm. Although
25、 the young boy lost one of his arms in an accident, he became crazy about playing basketball at 12. Work hard or just give up, he always says. Thus, he spent all of his free time on it without considering his body condition.Peoples attention has encouraged him to work harder towards his goal-to beco
26、me a top basketball player. I just keep practising every day to improve myself whether at home or in the playground, he says, My biggest challenge is to control the ball much better. After only a year of hard practising, Zhang Jiacheng has improved his skills greatly. Through patience, confidence an
27、d determination, the young basketball player is getting closer to his life goal.His effort and courage finally caught the attention of Yi Jianlian, a Chinese professional (职业的) basketball player, who shared the video on his own Weibo.28Why do people fail to know the boy has only one arm?ABecause his
28、 good skills attract people.BBecause his life goal encourages people.CBecause he jumps to an amazing height.DBecause he hides the other arm carefully.29What is the biggest challenge for the boy?AControlling the ball better.BKeeping his balance.CMaking some more friends.DGetting closer to his family.
29、30What is the boys goal according to the text?ATo live a comfortable life.BTo become a top basketball player.CTo set up a basketball team.DTo build a large gym for his school.31What will probably be talked about in the following paragraph?AYi Jianlians cute pets.BYi Jianlians courage.CThe videos inf
30、luence.DThe videos quality.D“Did you hear what happened to Adam last Friday?” Lindsey whispers to Tori.With her eyes shining, Tori brags, “You bet I did. Sean told me two days ago.”Who are Lindsey and Tori talking about? It just happens to be yours truly, Adam Freedman. I can tell you that what they
31、 are saying is (a) not nice and (b) not even true. Still, Lindsey and Tori arent very different from most students here at Linton High School, including me. Many of our conversations are gossip. I have noticed three effects of gossip: it can hurt people, it can give gossipers a strange kind of satis
32、faction, and it can cause social pressures in a group.An important negative effect of gossip is that it can hurt the person being talked about. Usually, gossip spreads information about a topic breakups, trouble at home, even dropping out that a person would rather keep secret. The more embarrassing
33、 or shameful the secret is, the juicier the gossip it makes. Probably the worst type of gossip is the absolute lie. People often think of gossipers as harmless, but cruel lies can cause pain.If we know that gossip can be harmful, then why do so many of us do it? The answer lies in another effect of
34、gossip: the satisfaction it gives us. Sharing the latest rumor can make a person feel important because he or she knows something that others dont. Similarly, hearing the latest rumor can make a person feel like part of the “in group.” In other words, gossip is satisfying because it gives people a s
35、ense of belonging or even superiority(优越感).Gossip also can have a third effect: it strengthens unwritten, unspoken rules about how people should act. Professor David Wilson explains that gossip is important in policing behaviors in a group. Translated into high school terms, this means that if every
36、body you hang around with is laughing at what John wore or what Jane said, then you can bet that wearing or saying something similar will get you the same kind of negative attention. The dos and donts conveyed through gossip will never show up in any student handbook.The effects of gossip vary depen
37、ding on the situation. The next time you feel the urge to spread the latest news, think about why you want to gossip and what effects your “juicy story” might have.32The author uses a conversation at the beginning of the passage to _.Aintroduce a topicBpresent an argumentCdescribe the charactersDcla
38、rify his writing purpose33An important negative effect of gossip is that it _.Abreaks up relationshipsBembarrasses the listenerCspreads information aroundDcauses unpleasant experiences34In the authors opinion, many people like to gossip because it _.Agives them a feeling of pleasureBhelps them to ma
39、ke more friendsCmakes them better at telling storiesDenables them to meet important people35What advice does the author give in the passage?ANever become a gossiper.BStay away from gossipers.CDont let gossip turn into lies.DThink twice before you gossip.三、七选五阅读Most people dont need convincing that h
40、appy relationships are the key to a successful life. When Harvard researchers followed 268 men for more than 70 years, the studys founding director summarized its finding with a single sentence: Happiness is love.36The magic ratio(比例)for happy relationshipsThe piece comes from newsletter The Profile
41、. Just seven days married, Polina Marinova asked The Profile readers for their best marriage tips.37But in the middle of it comes this one essential but dead simple tip: Make sure your relationship follows the 5:1 ratio.38Hes perhaps the most respected expert in the field of marriage stability. As t
42、he Gottman Institute website explains, “The difference between happy and unhappy couples is the balance between positive and negative interactions(相互影响)during conflict. The magic ratio is 5 to 1. This means that for every negative interaction during conflict, a stable and happy marriage has five(or
43、more)positive interactions.”A real thing for other relationships, tooIts important to note that the 5:1 ratio was not invented merely for couples.39Friendships are more pleasant when both parties make sure that small kindnesses outweigh slights.40Whats more, the details of maintaining healthy, posit
44、ive relationships can get tricky, but all relationships are off to a great start if you begin by setting the 5:1 ratio as a baseline for how you interact with each other.AHumans are, as we all know, complex.BIts a handy standard to keep in mind for all relationships.CThe whole article is worth a rea
45、d due to the excellent advice.DThe tips were finally collected by a love expert John Gottman.E.This ratio is actually backed by decades of research by John Gottman.F.However, marriage life can be far happier if the 5:1 ratio is carried out.G.The study also shows loving relationships improve your phy
46、sical health and job satisfaction.四、书面表达你校将举办英语演讲比赛。请你以Be smart online learners为题写一篇发言稿参赛,内容包括:1. 分析优势与不足;2. 提出学习建议。注意:1. 词数100左右;2. 题目和首句已为你写好。_2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案一、完形填空1-20:CACAB DDCBB ACADD BACDB这是一篇记叙文。文章讲述了作者年轻时,总是喜欢承担更多的事情,难题使作者放弃了第一份工作。最后,作者渐渐意识到,当面对困难时不应该放弃,而是坚持不懈。1考查动词词义辨析。句意:有时,这是为了向自己证明
47、,我能应付得来。A. send发送,寄;B. research研究,调查;C. handle操纵,触摸,处理;D. attempt试图,企图。根据上文“I always preferred to take on more than I should when I was a young man.”可知作者这是为了向自己证明能应付得来。故选C。2考查名词词义辨析。句意:其他时候,我是为了取悦别人,让自己的努力得到认可。A. recognition识别,认可;B. honor荣誉;C. information信息;D. news新闻,消息。根据“ it was to please someone”
48、可知作者是为了让自己的努力得到认可。故选A。3考查名词词义辨析。句意:这有时会导致压力或挫折。A. patience耐心;B. pleasure快乐,希望;C. stress压力,强调,紧张;D. appreciation欣赏,感谢。根据“or frustration”可知这有时会导致压力或挫折。故选C。4考查动词词义辨析。句意:大学毕业后,我做IT经理时,被任命为一个富有的客户工作,充当公司的中间人。A. appointed任命,约定,命令;B. hoped希望;C. forbidden禁止;D. wished渴望。根据“When I was an IT manager after coll
49、ege graduation”和下文“I took on the task 5 ”可知作者被任命为一个富有的客户工作。故选A。5考查副词词义辨析。句意:我很高兴地接受了这项任务,认为这可能是我闪耀的时刻。A. strongly坚定地,强烈地;B. happily快乐地,幸福地;C. unwillingly不情愿地,勉强地;D. anxiously不安地,忧虑地。根据“thinking that this might be my time to shine”可知作者认为这可能是自己闪耀的时刻,很高兴地接受了这项任务。故选B。6考查副词词义辨析。句意:然而,客户的要求却超出了我的能力范围。A. M
50、oreover而且,此外;B. Additionally此外,又;C. Therefore因此;D. However无论如何,不管怎样。根据“the customers demands proved to be more than I could do with”和上文“thinking that this might be my time to shine”形成了转折,可知要用表示转折的副词。故选D。7考查动词短语词义辨析。句意:而公司选择了为客户服务,并试图满足客户不合理的要求,而不是坚持我们最初在合同中提供的条件。A. look into调查,观察;B. be against反对,违背;
51、C. wait for等待;D. be for赞成,支持。根据“and try to meet his unreasonable requirements ”可知公司选择为客户提供服务,并试图满足他的不合理要求。故选D。8考查副词词义辨析。句意:而公司选择了为客户服务,并试图满足客户不合理的要求,而不是坚持我们最初在合同中提供的条件。A. frequently频繁地,经常;B. fluently流利地;C. originally最初,本来;D. gradually逐步地,渐渐地。根据“rather than”可知公司选择了为客户服务,并试图满足客户不合理的要求,而不是坚持最初在合同中提供的条件
52、。故选C。9考查名词词义辨析。句意:你可以想象,这导致了许多意想不到的问题,一些员工拒绝做任何超出他们工作范围的事情。A. programs程序;B. problems问题;C. goals目标;D. results结果,成绩。根据上文“try to meet his unreasonable requirements rather than stick to what we had 8 offered in the contract (合同)”可知这导致了许多意想不到的问题。故选B。10考查动词词义辨析。句意:你可以想象,这导致了许多意想不到的问题,一些员工拒绝做任何超出他们工作范围的事情。
53、A. longed渴望;B. refused拒绝;C. preferred偏爱;D. agreed同意。根据“ to do anything outside their range of work”可知一些员工拒绝做任何超出他们工作范围的事情。故选B。11考查动词短语词义辨析。句意:我记得有一天早上,我走进办公室,打开笔记本电脑,盯着空白的屏幕很长时间,我在想:我该怎么办?A. staring at凝视,盯住;B. aiming at针对,瞄准;C. pointing at指向;D. shouting at对大喊。根据“opening my laptop and11 the blank scr
54、een for long”可知作者打开笔记本电脑,盯着空白的屏幕很长时间。故A。12考查形容词词义辨析。句意:那是我生命中的一段艰难时期,然后我最终不得不放弃我的第一份工作,遗憾地离开了那家公司。A. funny有趣的;B. easy容易的,简单的;C. difficult困难的;D. amazing令人惊异的。根据“and then I finally had to give up my first job”和下文“when faced with difficulties, I should not give up, but persevere”可知那是作者生命中的一段艰难时期。故选C。13
55、考查动词词义辨析。句意:那是我生命中的一段艰难时期,然后我最终不得不放弃我的第一份工作,遗憾地离开了那家公司。A. left离开,留下;B. charged收费;C. shut关闭,停止营业;D. lost失去,遗失。根据“and then I finally had to give up my first job”可知作者最终不得不放弃第一份工作,遗憾地离开了那家公司。故选A。14考查名词词义辨析。句意:我当时想,我也许能找到一份不涉及到与困难的人打交道、不需要处理困境的工作。A. lesson教训,课;B. life生活,生命;C. truth真理,事实;D. job工作。根据上文“and
56、 then I finally had to give up my first job ”可知作者想找到一份不涉及到与困难的人打交道、不需要处理困境的工作。故选D。15考查形容词词义辨析。句意:但后来我意识到:这在我们的现代世界可能吗? A. urgent紧急的,迫切的;B. necessary必要的;C. reasonable合理的;D. possible可能的。根据下文“No, it is impossible.”可知作者在想在现代世界找到一份不涉及到与困难的人打交道、不需要处理困境的工作有可能吗。故选D。16考查名词词义辨析。句意:现在,我知道,我不应该逃避我在生活中面临的挑战。A. c
57、hoices选择;B. challenges挑战;C. facts事实;D. chances机会。根据下文“I had to learn how to deal with them.”和下文“when faced with difficulties, I should not give up, but persevere”可知作者认为自己不应该逃避在生活中面临的挑战。故选B。17考查动词词义辨析。句意:我后悔没有坚持我的工作。A. regret后悔,感到痛惜;B. think思考;C. consider考虑;D. allow允许。根据上文“I shouldnt run away from th
58、e16 I faced in life”可知此时作者后悔没有坚持自己的工作。故选A。18考查形容词词义辨析。句意:我们应该训练自己以积极的态度看待问题,因为这比陷入恶性循环的沮丧要好得多。A. common共同的;B. simple简单的;C. positive积极的;D. valuable有价值的。根据上文“I had to learn how to deal with them. ”和与“because that is far better than being19in the bad circle depression”可知作者认为应该训练自己以积极的态度看待问题。故选C。19考查动词词
59、义辨析。句意:我们应该训练自己以积极的态度看待问题,因为这比陷入恶性循环的沮丧要好得多。A. required需要,要求;B. limited限制;C. hidden隐藏,躲藏;D. trapped使险入困境,夹住,绊住,捕捉。根据上文“ thinking to myself: What should I do? ”可知训练自己以积极的态度看待问题,因为这比陷入恶性循环的沮丧要好得多。故选D。20考查动词词义辨析。句意:我逐渐认识到,当面临困难时,我不应该放弃,而是坚持不懈。A. suppose认为,假设;B. see看见,明白;C. consume消耗,消费;D. expect期望。根据“w
60、hen faced with difficulties, I should not give up, but persevere”可知作者逐渐认识到,当面临困难时不应该放弃,而是坚持不懈。故选B。二、阅读理解21-23:BCD21细节理解题。根据文章第二段最后一句“If you have a passion (激情) for science and education, and experience working with children in grades PreK-8, this is the perfect way to spend your summer.(如果你对科学和教育有热情
61、,并且有与学前八年级的孩子一起工作的经验,这是度过暑假的完美方式。)”可知,太平洋科技中心正在寻找喜欢科学和教育的人。故选B。22细节理解题。根据Position Start部分中的“June through August 2022(2022年6月至8月)”可知,如果被录用,你将要在6月1日开始工作。故选C。23细节理解题。根据Compensation部分中的“Camp Educator: $16.50/ hour(营地教育者:16.50美元/小时)”可知,一名营地教育者的薪资是每小时16.50美元。故选D。24-27:DCBA24细节理解题。根据第一段中“Her work in the fi
62、eld of space feeding was important in developing the equipment and techniques used in early space flight. (她在太空补给领域的工作对开发早期太空飞行中使用的设备和技术非常重要)”可知,Beatrice Finkelstein在太空饮食领域的工作对于开发早期太空飞行所用的设备和技术是很重要的,因此她值得被人们铭记。故选D项。25词义猜测题。根据第二段中“She was frequently described in the popular press at the time as “the
63、Nutritionist to the Astronauts”, as well as the proprietor or of “Beas Diner”, a restaurant designed to appeal to the public as a very friendly place. (在那时,她经常被大众媒体描述为“宇航员的营养学家”,她也是Beas Diner的_,Beas Diner是一家餐厅,这家餐厅被设计成了一个非常友好的地方来吸引公众)” 在那时,她经常被大众媒体描述为“宇航员的营养学家”,名为“Beas Diner”这家餐馆被设计成了一个非常友好的地方来吸引公众,
64、可知,她是Beas Diner餐馆的老板。因此,划线词 proprietor应意为“所有者”,与C项意思相近。故选C项。26推理判断题。根据第三段中“At times, she would step beyond her formal role as nutritionist, providing emotional and psychological support to the astronauts. On many occasions, she was one of the last people the astronauts communicated with before launc
65、h (发射), and theres a lot of evidence that shows her friendship was a source of comfort during the stressful pre-launch activities. (有时,她会超越营养学家的正式角色,为宇航员提供情感和心理支持。在很多情况下,她是宇航员在发射前最后联系的人之一,而且有很多证据表明,在发射前紧张的活动中,她的友谊是一种安慰)”可知,Beatrice Finkelstein 帮助宇航员减轻了压力。故选B项。27主旨大意题。根据第一段中“Beatrice Finkelstein, as
66、chief of the Food Technology Section of the Life Support Systems Laboratory at Wright Patterson Air Force Base, bore responsibility for managing the nutritional needs of the astronauts. (Beatrice Finkelstein是莱特派特森空军基地生命支持系统实验室食品技术部的负责人,负责管理宇航员的营养需求)”和“Few, if any, female contributors played as impor
67、tant a role as she did during the early years of the U. S. crewed space program, and she deserves to be better remembered. (很少有女性贡献者在美国载人航天计划的早期发挥了像她那样重要的作用,她值得人们更好地记住。)”可知,文章主要介绍了一位特别的营养学家Beatrice Finkelstein 及其为美国航空航天事业所做出的贡献。因此选项A“一位特别的营养学家”是本文的最佳标题。故选A项。28-31:AABC28细节理解题。根据第二段第一句“Attracted by hi
68、s good skills in the video, many people even fail to know that Zhang Jiacheng has only one arm. (被他在视频中出色的技巧所吸引,很多人甚至不知道张家城只有一只胳膊)”可知,因为被张家城的出色的球技吸引,所以人们不知道他只有一只胳膊。故选A。29细节理解题。根据第三段中“I just keep practising every day to improve myself whether at home or in the playground, he says, My biggest challeng
69、e is to control the ball much better.(“我只是每天坚持练习,提高自己,无论是在家里还是在操场上, ”他说,“我最大的挑战是更好地控制球”)”可知,张家城最大的挑战是如何更好地控制球。故选A。30细节理解题。根据第三段中“Peoples attention has encouraged him to work harder towards his goal-to become a top basketball player. (人们的关注鼓励他朝着自己的目标努力成为一名项尖的篮球运动员)”可知,张家城的目标是成为一名顶尖的篮球运动员。故选B。31推理判断题。
70、根据最后一段“His effort and courage finally caught the attention of Yi Jianlian, a Chinese professional (职业的) basketball player, who shared the video on his own Weibo. (他的努力和勇气终于引起了中国职业篮球运动员易建联的注意,他在自己的微博上分享了这段视频) ”可推知,视频被易建联分享后,会有更广泛的传播,会被更多的人看到,会产生更大的影响,所以接下来的段落可能将讲述这段视频的影响。故选C。32-35:ADAD32推理判断题。根据第三段中“
71、Still, Lindsey and Tori arent very different from most students here at Linton High School, including me. Many of our conversations are gossip. I have noticed three effects of gossip: it can hurt people, it can give gossipers a strange kind of satisfaction, and it can cause social pressures in a gro
72、up.(不过,Lindsey和Tori和林顿高中的大多数学生,包括我,并没有太大的不同。我们的很多谈话都是闲话。我注意到闲话的三个影响:它会伤害别人,它会给说闲话者一种奇怪的满足感,它会在一个群体中造成社会压力)”可推知,作者使用对话的主要目的在于引出本文的话题“人们为什么喜欢说闲话”。故选A。33推理判断题。根据第四段“An important negative effect of gossip is that it can hurt the person being talked about. Usually, gossip spreads information about a topi
73、cbreakups, trouble at home, even dropping outthat a person would rather keep secret. The more embarrassing or shameful the secret is, the juicier the gossip it makes. Probably the worst type of gossip is the absolute lie. People often think of gossipers as harmless, but cruel lies can cause pain.(闲话
74、的一个重要负面影响是它会伤害被谈论的人。通常情况下,闲话会传播一些话题分手、家里的麻烦,甚至是偶尔发生的事情一个人宁愿保守秘密。秘密越令人尴尬或丢脸,闲话就越有价值。也许最糟糕的闲话是绝对的谎言。人们通常认为说闲话者无害,但残酷的谎言会造成痛苦)”可推知,闲话的一个重要的负面影响是它会带来不愉快的经历。故选D。34细节理解题。根据第五段中“If we know that gossip can be harmful, then why do so many of us do it? That answer lies in another effect of gossip: the satisfa
75、ction it gives us.(既然我们都知道八卦是有害的,那为什么还有那么多人这么做呢?答案就在于闲话的另一种效果:它给我们带来的满足感)”可知,在作者看来,许多人喜欢闲话是因为它给他们一种快乐的感觉。故选A。35细节理解题。根据最后一段中的“The next time you feel the urge to spread the latest news, think about why you want to gossip and what effects your “juicy story” might have.(下次你想要传播最新消息的时候,想想你为什么要说闲话,你的“有趣的
76、故事”可能会有什么影响)”可知,作者在文章中给出的建议是:在你说闲话之前要三思。故选D。三、七选五阅读36-40:GCEBA36根据前文“When Harvard researchers followed 268 men for more than 70 years, the studys founding director summarized its finding with a single sentence: Happiness is love”(哈佛大学的研究人员在70多年的时间里跟踪调查了268名男性,该研究的创始主任用一句话总结了研究结果:幸福就是爱)可知,前文讲了研究结果,选项
77、G “这项研究还表明,充满爱的关系能改善你的身体健康和工作满意度。”也是讲研究结果,对应选项G中的also。所以选项G切合文意。故选G。37根据前文“The piece comes from newsletter The Profile. Just seven days married, Polina Marinova asked The Profile readers for their best marriage tips.”(这篇文章来自时事通讯The Profile。刚结婚7天,波琳娜马里诺娃就向The Profile网站的读者请教了最好的婚姻小贴士。)可知,此处是讲这篇文章包含了很好
78、的婚姻建议,所以选项C“整篇文章都值得一读,因为其中的建议非常好。”切合文意。故选C。38根据前文“But in the middle of it comes this one essential but dead simple tip: Make sure your relationship follows the 5:1 ratio.”(但在文章中,有一个非常重要但非常简单的建议:确保你们的关系遵循5:1的比例。)可知,选项E中的“This ratio”是指5:1比例,根据后文“Hes perhaps the most respected expert in the field of ma
79、rriage stability.”(他可能是婚姻稳定领域最受尊敬的专家。)可知,空格处提到了一个婚姻专家,根据后文“As the Gottman Institute website explains”(正如戈特曼研究所网站所解释的那样)可知,这个专家是Gottman。所以选项E“这一比例实际上得到了John Gottman数十年研究的支持。”切合文意。故选E。39根据前文“Its important to note that the 5:1 ratio was not invented merely for couples.”(值得注意的是,5:1的比例并不仅仅是为夫妻发明的。)可知,5:1
80、比例还适用于除了夫妻关系之外的其它关系,所以选项B“对于所有关系来说,这是一个易于记住的标准。”切合文意。故选B。40根据后文“Whats more, the details of maintaining healthy, positive relationships can get tricky”(并且,维持健康、积极的人际关系的细节可能会变得棘手)可知,此处是讲人际关系非常复杂,根据“Whats more”可知,空格处也是类似的内容,所以选项A “众所周知,人类是复杂的。”切合文意。故选A。四、书面表达one possible version:Be smart online learner
81、sNetwork learning has increasingly become an important means for people to acquire knowledge and solve problems.But being smart online learners has its advantages and disadvantages. First of all, as smart online learners, we can make full use of the most extensive educational resources to broaden th
82、e horizon. Besides, We can take the initiative in our study by ourselves without time and space limit. Of course, these disadvantages are as follows.Faced with all kinds of information on the internet, We cant tell the difference between the true and the false, which may be harmful to our study and life. On the other hand, online learning itself has some imperfections, making it difficult for us not to be affected.In conclusion , we should have a good understanding of its advantages and disadvantages and find a proper way to make our study more efficient.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有