1、Unit 4 I have a pen pal Part B 练习一、翻译短语。1. 做中餐 _ 2. 学汉语_ 3. 笔友 _ 4. 去远足 _ 5. 舞蹈课 _二、用所给单词的适当形式填空。1. My parents _(cook) for us every day.2. Toms sister _ (read) books in the library after class.3. Mr. Wang _ (teach) us English.4. My hobby is _ (dance). 5. Where _she _ ( come) from?三、选择填空。( ) 1. -_ -I
2、 am from Beijing.A. Where are you from? B. Are you from Beijing? C. What do you do? ( ) 2.-Where do you live? -_. A. I live with my parents. B. I live on a farm. C. I go to school. ( ) 3.-Do you have_ cakes?-Yes. I have _.A. some, any B. any, some C. any, any ( ) 4. -What do you do every afternoon?
3、-_ A. I play football with my friends B. Im going to the libraryC. I am watching TV. ( ) 5. -_- At 5:00 every day. A. Where does she go? B. What does she do? C. When does she have dance class? 四、根据汉语提示完成句子,每空一词。1. 周日有一节舞蹈课。 There is _ _ _ on Sunday.2. 他教我们制作机器人。 He_ us _ _ robots.3. 我可以成为他的笔友吗? Can
4、I_ his _ _?4. 我对澳大利亚很感兴趣。 I_ _ _ Australia.5. 你的网友住在中国吗? _ your pen pal _ _ China? 五、阅读理解,判断正误。Anna: What are you going to do this afternoon?John: I am going to see my pen pal.Anna: Where does he live? John: He lives on Fifth Road. Anna: Whats his name?John: Mike. Anna: What is his hobby?John: He li
5、kes playing basketball.( ) 1. John is going to see his aunt. ( ) 2. Mike is Johns pen pal.( ) 3. Mike lives on Fourth Road. ( ) 4. John likes playing basketball.( ) 5. Mike and Anna are friends.Unit 4 I have a pen pal Part B 答案一、【答案】1. cook Chinese food 2. learn Chinese 3. pen pal 4. go hiking 5. da
6、nce class二、【答案】1. cook 2. reads 3. teaches 4. dancing 5. does; come 【解析】 1. 根据时间状语可知是一般现在时态,主语是复数,故用动词原形。 2. 根据句意可知是一般现在时态,主语是第三人称单数,故用动词单三式reads。 3. 根据句意可知是一般现在时态,主语是第三人称单数,故用动词单三式teaches。 4. 考查动名词作表语。5. 根据句意可知是一般现在时态,主语是第三人称单数,故用助动词does。三、【答案】1. A 2. B 3. B 4. A 5. C【解析】 1. 根据答语“我来自北京”可知要询问“你来自哪里?
7、” 故选A. 2. 问句用where就地点进行提问,故选B。 3. 考查some/any的用法: some用语肯定句中,any用于疑问句和否定句中,故选B。 4. 根据疑问词what可判断选A。 5. 根据答语的时间可以判断,应用when提问,故选C。四、【答案】1. a dance class 2. teaches; to make 3. be; pen pal 4. am interested in 5. Does; live in五、【答案】1. F 2. T 3. F 4. F 5. F【解析】 1. 根据文中John: I am going to see my pen pal.可知是错误的。 2. 根据文中Anna: Whats his name? John: Mike.可知是正确的。 3. 根据He lives on Fifth Road.可知是错误的。 4. 根据John: He likes playing basketball.判断是错误的。 5. 根据短文Anna向John询问Mike的情况可知他们并不是朋友,所以是错误的。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有