1、广西大学附属中学2013届高三第四次月考英语试题本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷1至12页。第卷13至14页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。第卷注意事项:答题前,考生在答题卡上务必用黑色签字笔将自己的姓名、准考证号填写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7
2、.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.15.C.9.18.答案是B。1.How much will the man pay for the tickets?A.7.5. B.15. C.50.2.Which is the right gate for the mans flight?A. Gate 16. B .Gate 22. C. Gate 25.3.How do
3、es the man feel about going to school by bike?A .Happy. B. Tired. C. Worried.4.When can the woman get the computers?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C .On Thursday.5.What does the woman think of the shirt for the party?A. The size is not large enough.B. The material is not good.C. The color is not su
4、itable.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What can we learn about Mr.Brown?A .He is in his office.B. He is at a meeting.C. He is out for a meal.7. What will the man probably do next?A .
5、Call back.B. Come again.C. Leave a message.听第7段材料,回答第8、9题。8. What kind of room does the man want to take?A .A single room.B .A double room.C. A room for three.9. What does the man need to put in the from?A. Telephone and student card numbers.B. Student card number and address.C .Address and telephon
6、e number.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the relationship between the speakers?A. Fellow clerks.B. Boss and secretary.C. Customer and salesperson.11 .What does the man like about his job?A. Living close to the office.B. Chances to go abroad.C. Nice people to work with.12. What do we know about the woma
7、n?A .She likes traveling.B. She is new to the company.C. She works in public relations.听第9段材料,回答第13至16题。13.When will the visitors come?A. In March. B. In April. C. In May.14.How many visitors are coming?A.8. B.10. C.12.15.What will the visitors do on the second day?A. Go to party. B. Visit schools.
8、C. Attend a lecture.16.Where will the visitors go on the final day?A. To London. B. To Scotland. C. To the coast.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the first word the baby tried to say?A. Truck. B.OK. C. Duck.18.How old was the baby when he learned to say that word correctly? A. About 18 months B. About 2
9、1 months C. About 24 months19.What did the father do when the baby screamed that word at the airport?A. He corrected the baby.B. He tried to stop the baby.C. He did himself somewhere.20.Why did the mother pretend not to know the baby?A .She got angry with the father.B .She was frightened by the nois
10、e.C .She felt uneasy about the noisy baby.第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21Im not good at playing chess,you know._ Were playing for fun. Just try and youll see you can do it.AWhy not?BAll right.CDont worry.DWell done!22I dont think the experiment is _failure. At least we have gained
11、 _ experience for future success.A/;the Ba;the C/;/ Da;/23Jane enjoys a peaceful family life while her husband loves a more _and challenging life.Anormal Badventurous Ccautious Dreasonable24Some equipment as well as a number of maps and books _ to the area since the earthquake occurred.Ahas been off
12、ered Bhave offeredCare offered Dis being offered25AIDS breaks down ones immune system which_ the body from being attacked by diseases.Aholds Bprotects Cpredicts Dpresents26Nobody can achieve anything of real significance _ he works very hard.Aif Bas Cbefore Dunless27_ and Ill get your cellphone repa
13、ired.Just take your time. I can use the old one these days.AOne more hour BGiven one more hourCHave one more hour DIf I am given one more hour28_ your steps when skating on the lakethe ice might not be thick enough to bear your weight.ALook for BWatch out CWatch for DWatch out for29_ many girls of h
14、er age,my 16yearold daughter is a crazy fan of David Beckham.AAs for BAs though CAs with DAs to30As soon as the gate was opened,the people around me rushed into the supermarket and I got _from my mother.Aseparated Bdivided Cmissed Dlost31The new film is popular with both children and adults,and tick
15、ets must be booked_.Ain advance Bin return Cin turn Din case32How long _ in Shanghai?Ill be there for just the weekend. Ive to be back for an important meeting to be held next Monday.Ahave you stayed Bare you stayingCdid you stay Ddo you stay 33Im sure that I reminded you of the appointment with Mr
16、Bill._,but something else spoiled my plan.ASo did you BSo you did CYou did so DSo you do34I wonder why Sara looks worried today.Im not sure,but she _a small accident driving here.Acould have Bmight haveCmight have had Dmust have had35This is not the right _ to ask for my help;I am far too busy even
17、to listen.Amoment Bsituation Ccondition Dposition 第二节完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)Across the street from our home was a school and I would often watch the kids as they played basketball during the break .I often noticed a small_36_playing with boys .I watched in_37_as she ran circles around the other ki
18、ds.She_38_to shoot jump shots just over their heads and into the net. The boys always tried to stop her but no one could .At other times I saw her playing alone,sometimes until_39_.One day I asked her why she_40_so much. She looked_41_in my eyes and without a moment of hesitation (犹豫) she said,“The
19、only way I can go to_42_is to get a scholarship (奖学金)I believe that I would get it if I were good enough at_43_.My dad told me if the dream is big enough,the facts dont_44_.” Then with a determined smile she ran towards the court .I watched her_45_those junior high years and into high school. Every
20、week,she led her team to victory.One day in her senior year,I saw her sitting in the grass,head_46_in her arms. The coach (教练) told her that at 5 feet 5 inches she would_47_never get to play for a top ranked teammuch less offered a scholarshipso she should_48_dreaming about college .I asked her if s
21、he had talked to her dad about it yet.She_49_her head from her hands and told me that her father said those coaches just did not understand the_50_of a dream. He told her that if she truly wanted a scholarship,_51_could stop her except one thingher own attitude.The next year,_52_she and her team wen
22、t to the Northern California Championship game,she was seen by a college coach. She was indeed_53_a scholarship,a full one. She was going to get the college education that she had_54_and worked toward for all those years.Its_55_:If the dream is big enough,the facts dont count.36A .boy Bgirl Cstudent
23、 Dteacher37A. doubt Bshock Cwonder Ddelight38A. managed Btried Cfailed Dattempted39A. morning Bnoon Cdark Ddawn40A .practised Bsuffered Cperformed Ddrilled41A .slowly . Bquickly Cquietly Ddirectly42A .work Bcourt Ccollege Dschool43A. football Bbasketball Cmy lessons Dthe exams44A. damage Bdelay Ccou
24、nt Dfail45A .past Bover Cbeyond Dthrough46A. buried Bplaced Chidden Ddropped47A. firmly Bsadly Cnearly Dprobably48A .stop Bbegin Ccontinue Dstart49A .lowered Blifted Cturned Dmoved50A. effect Bpower Caim Dadvantage51A .something Banything Cnobody Dnothing52A .after Bbefore Cas Donce53A. brought Bhan
25、ded Csent Doffered54A .thought of Bdreamed of Casked for Dreferred to55A .true Bpossible Cproper Dperfect第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)ABoth my parents came from towns in Mexico. Then I was born in El Paso,Texas,and when I was four,my family moved to a housing project in East Los Angeles.Even though w
26、e struggled to make ends meet,my parents stressed to me and my four brothers and sisters how fortunate we were to live in a great country with limitless opportunities. They influenced us with the concepts of family,faith and nationalism.I got my first real job when I was ten. My dad injured his back
27、 working in a cardboard box factory and was retrained as a hairstylist .He rented space in a little shopping mall and gave his shop the fancy name of Mr Bens Coiffure.The owner of the shopping center gave Dad a discount on his rent for cleaning the parking lot three nights a week,which meant getting
28、 up at 3 am. To pick up rubbish,Dad used a little machine that looked like a lawn mower. Mom and I emptied garbage cans and picked up litter by hand. It took two to three hours to clean the lot .Id sleep in the car on the way home.I did this for two years,but the lessons I learned have lasted a life
29、time. I acquired discipline and a strong work ethic (道德),and learned at an early age the importance of balancing lifes competing interestsin my case,school,homework and a job .This really helped during my senior year of a high school,when I worked 40 hours a week flipping burgers at a fast food join
30、t while taking a full load of college preparation courses.The hard work paid off. I attended the US Military Academy and went on to receive graduate degrees in law and business from Harvard .Later,I joined a big Los Angeles law firm and was elected to the California State Assembly (州议会)In these jobs
31、 and in everything else Ive done,I have never forgotten those nights in the parking lot. The experience taught me that there is dignity in all work and that if people are working to provide for themselves and their families that is something we should honor.56Before my father got injured,we_.Adidnt
32、like living in the USABlived a poor but happy lifeCwere lucky to move to the USADhad many ways to make money57When he recovered,to make a living my father_.Aran a small shopping mall Bdid a part-time jobCworked as a barber Dbecame a street cleaner58Working in the parking lot for two years had taught
33、 me_.Ahow to obey school disciplineBhow to do two things well at a timeCthat discipline and work were of equal valueDthat I must do as many things as possible at a time59The author tells us in the last paragraph that we should be proud of those who_.Ahave done all kinds of jobsBare cleaning the park
34、ing lotChave achieved a lot in their livesDare bearing their responsibilitiesBI am trying to muster (鼓起) the courage to toss_ away my mobile phone to enjoy a more peaceful and ring free life.Can you imagine not having your mobile phone?In our high-tech,in a hurry age,a cell free life is a hard conce
35、pt to swallow .Our mobile phones can now access the Internet,and many people feel the need to express their every thought on their blog pages. If I gave up my cellphone,people would think I was mad.I wish I had the strength to toss away my technology. I have an office phone,a home phone,an email and
36、 if people want to contact me,they can. If Im out,people can leave a message .Do they really need to find me?However,Im a bit like Frodo in the movie Lord of the Rings .The power of the ring is too strong and I cant let it go.Mobile phones have become necessary tools in our busy life. For most peopl
37、e,they hold all contacts and many of us dont write up address books any more. The latest phones carry our music,pictures,movies and everything else. We feel lost without this device and when we do misplace it,we feel cut off from our fellow.“Where have you been?” said a friend,who saw me a week afte
38、r I lost my cellphone,“I tried calling you,but you disappeared .You disappeared off the face of the Earth.” See,when you dont have a mobile phone,you dont exist.Im not really going to toss my mobile phone away,in fact. We humans are such social animals and mobile phones serve us well .So in 2011.,Iv
39、e decided not to serve my mobile phone. Like all machines,I can always turn it off.60What does the underlined phrase “toss away” mean?Agive away Bget away Cbreak away Dthrow away61The writer mentions Frodo to_.Ashow it is difficult to get rid of the mobile phoneBshow how much he likes FrodoCsuggest
40、a cellfree life is what he wantsDintroduce a film character to us62What do we know about mobile phones in the 4th paragraph?AMobile phones can do anything for us.BMobile phones have become very important in our life.CWe could not live without mobile phones.DWe would be cut off by our fellow without
41、mobile phones.63What can be inferred from the last paragraph?AThe writer is not really going to toss his mobile phone away.BWhen you dont have a mobile phone,you dont exist.CThe writer decides not to serve his mobile phone.DWe humans can control ourselves and machines.CAn Australian researcher is ur
42、ging parents to load up their teenagers backpack and make them walk to school.Professor Leon Straker says students who walk or cycle to school are less likely to have back and neck pain. But the study of 1,202 Western Australian 14yearold found that 72% of students travelled to school by car or bus.
43、 Straker says the study suggests walking or cycling while carrying a schoolbag helps improve trunk (躯干) and spinal (脊柱的) muscle strength.This helps reduce back pain because greater muscle strength improves support for the back during load carrying .Despite advocating that parents get their children
44、moving,Straker warns bag load should not exceed (超过) 15% of body weight.Straker says the study also stresses that neck pain is as common as back pain among young teenagers. This is an area that has been largely ignored,he says,but can be an important indicator of neck pain into adulthood.For the stu
45、dy,students were asked a series of questions such as how long they carried their bags for,how they carried their schoolbags,the method of travel,and their perceptions about the bags weight.Straker says about half of all participants experienced back and neck pain,with slightly more females reporting
46、 neck pain. However,the gender (性别) difference may also be due to the fact that females have lower pain tolerance.Studies from the 1980s found carrying a bag over one shoulder was most common among teenagers. However in this study 85% of participants carried their bag over both shoulders.Straker bel
47、ieves the change has been driven partly through education campaigns,but also by increasing fashion status of backpacks and improved design.64In the opinion of Leon Straker,parents should_.Areduce the load of their childrens schoolbagsBput more books in their childrens schoolbagsCget their childrens
48、schoolbags ready for schoolDask their children to walk to school carrying schoolbags65If a child weighs 40 kilograms,the weight of his schoolbag should be_.Ano more than 15 kg Bless than 6 kgCas heavy as 9 kg Dmore than 6 kg66We can learn from the passage that_.Amost of the students in Australia wal
49、k to schoolBneck pain is uncommon among young teenagersCwalking while carrying a backpack helps reduce back painDmales are more likely to experience back pain than females67According to the passage,what change has taken place since the 1980s?AHow students carry their schoolbags.BHow heavy studentssc
50、hoolbags are.CHow students go to school every day.DHow long students carry their schoolbags for. D“When one of the doctors criticizes (批评) me,I get defensive .I feel like a child again,being scolded,and I want to explain that Im not wrong,” says Viola,a nurse. This is a common reaction to criticism,
51、but not a good one. There are better ways of dealing with criticism.Try to be objective (客观的)When Sol was criticized by his new employer for not having made a sale,Sols reaction was to feel sorry for himself.“I had put everything I had into making that sale,” Sol says.“And I felt that I had failed a
52、s a person. I had to learn through experience not to react like that to each failure.”Take time to cool down. Rather than react at once to criticism,take some time to think over what was said. Your first question should be whether the criticism is fair from the other persons position. The problem ma
53、y be a simple misunderstanding of what you did or your reasons for doing it.Take positive action. After you cool down,consider what you can do about the situation. The best answer may be “nothing”“I finally realized that my boss was having personal problems and taking them out on me because I was th
54、ere,” says Sheila.“His criticisms didnt really have anything to do with my work,so nothing I said or did was going to change them.” In Sheilas case,the best way to deal with it was to leave her job. However,thats an extreme reaction.You may simply explain your opinion without expecting an in-depth d
55、iscussion. You may even decide that the battle isnt worth fighting this time. The key,in any case,is to have a reasonable plan.68When Sol was criticized by his employer,he_.Aargued bitterly with his employerBwas angry and gave up his jobCwas sorry for what he didDwas sad and self- pitying69According
56、 to the writer,you should take time to think about criticism because_.Apeople may have a mistaken idea of what you didByou should welcome other peoples opinionsCpeople may discuss it with you in depthDyou need time to understand yourself70When the writer says that “The best answer may be nothing”,he
57、 means you may decide_.Ato take no notice of the criticismBto argue with your bossCyou need to change your jobDyouve done nothing wrong71The writer thinks Sheila might decide to leave her job because her boss_.Adidnt like her appearanceBrefused to change his opinionCmade an unreasonable criticismDre
58、fused to talk to her about the criticismEBring the Family?Port Regis is well situated for exploring the beautiful South and West of England and Wales.The school has excellent hotels and guest houses nearby for parents who are dropping off or collecting their children from the school.Please note:All
59、students attending English Country Schools must live in the appointed place.We do not recommend that parents live locally while their children are at school .Experience suggests that this often upsets the child and disturbs progress.Howards House Country Hotel & RestaurantAbout 15 minutes from Port
60、Regis School,Howards House is set in large gardens hidden in the quietness of the lovely Nadder Valley.Plumber ManorPlumber Manor is a comfortable manor house built of local stones,situated about 20 minutes from Port Regis School. The 17th century house is surrounded by lawns and is set in quiet Dor
61、set countryside. The stream runs through the grounds.Woodville Farm Bed & Self-cateringWoodville Farm is a family run farm set in the Dorset countryside about 5 minutes from Port Regis School .Bed and breakfast accommodation:one double bedroom & one twin bedroom both with bathrooms,tea & coffee maki
62、ng facilities,color television & hairdryer. There is also a selfcatering 2bedroom bungalow (平房) nearby.Stock Hill Country House Hotel & RestaurantStock Hill Country House Hotel & Restaurant is a late Victorian building set in eleven acres of mature,beautifully planned grounds on the borders of Dorse
63、t,Somerset and Wiltshire. About 10 minutes from Port Regis School.72The passage is mainly written for _.Astudents Bgeneral readersCparents Doverseas travelers73Parents are advised not to live locally when children are having classes because _.Achildren are not too excited to be with their parentsBpa
64、rents stay with their children for too longCtheir visit makes children uneasy about themselvesDtheir stay there affects childrens studies74If you prefer to live in a stone house,which hotel would you choose?APlumber Manor.BWoodville Farm Bed & Selfcatering.CHowards House Country Hotel & Restaurant.D
65、Stock Hill Country House Hotel & Restaurant.75Woodville Farm is different from other hotels in that _.Ait is hidden in a large gardenBguests can cook their own foodCit dates back to Victorian timesDit has a very beautiful country scenery 第二卷四、写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 以下标有题号的每一行均有一个错误
66、,请找出,并按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词注意:请在答题卡上作答。 Last summer I go to America and studied at a language 76._school. I had many wonderful experience, but I also 77._had a sad one. One day, the school held party, where 78._I invited to talk about Tianjin. After that they asked me a lot of 79._things about China
67、. But I couldnt explain them with English 80._clearly. I felt sadly. I learnt a lesson from this experience. I 81._have already studied English for eight years, I cant use it 82._very good. I must work hard to improve my spoken English 83._so that I will not be able to communicate freely with foreig
68、ners. 84._I hope I can be a bridge between China and others countries 85._in the future.第二节书面表达(满分25分)假如你是张林,担任某校学生英文报纸English Corner的编辑。该报打算开办“校园生活”版。请你用英文为此写一则征稿启事。该版的主要栏目与相关内容要求如下:开设栏目内容说说你我Say You and Say Me校园内新闻趣事怎么了Whats Wrong对不当之事提出意见透视Insight简评时事,发表看法关注Focus介绍学校重大活动注意:欢迎来稿附相关照片;所有稿件内容均要求与学校有
69、关;必须是自己的作品;稿件可投入学校大门口的信箱或发电子邮件到:English corner 2010。要求:1.词数100左右;2开头已为你写好(不计入你所写的词数);3参考词汇:征稿启事invitation to contribute。Invitation to ContributeThe Campus Report Page of English Corner is for you,our dear readers to report happenings around campus._答案:听力1-5 BCAAC 6-10 CAACA 11-15 BBABB 16-20 CABBC21
70、C由空格后的句子可知,说话人是在给对方打气,所以C项正确。22Da failure常用来表示“一个失败的人或一件失败的事”,这里指“一次失败的实验”;experience作“经验”解时是不可数名词,前面通常不用冠词。23B句意为:Jane喜欢过宁静的家庭生活,而她丈夫喜欢更“冒险刺激(adventurous)”、更富有挑战性的生活。24A句子的主语为some equipment,为不可数名词,谓语动词用单数;而且根据时间状语从句可判断,本空时态为现在完成时,主语与动词offer之间为被动关系,因此A项正确。25B 句意为:免疫系统保护我们免遭疾病侵袭。protect sb.from.保护某人不
71、受危害,符合题意。26D句意为:一个人要是不努力,他就将一事无成。unless除非,如果不,引导条件状语从句。27A句型“祈使句and陈述句”中的祈使句表示条件。本题中One more hour相当于Give me one more hour,全句可改为:If you give me one more hour,Ill get your cellphone repaired。28D句意为:在湖上滑冰时小心脚底下。watch out for.look out for.,意思是“小心、提防”,符合题意。29Cas with 表示“正如、像那样”,符合题意。as for和as to意思是“至于、关于
72、”;as though意思是“好像、仿佛”。30Aget separated分散,分离,分开,其它选项语意不对。31A句意为:大人小孩都喜欢这部新电影,票必须提前订。in advance提前。in return作为回报;in turn轮流;in case万一。32B根据下文的回答可知此处是问“你将在上海呆多久”。此处用进行时表示将来。 33B考查so引导的句式结构用法。句意为:我确信我提醒过你与比尔先生约会的事。你确实提醒过我,但是其他的事情把我的计划毁掉了。so放在句首,而句子的主语和谓语用正常语序,表示说话人同意对方所说的事实,或对上面的情况加以肯定。34C考查情态动词的用法。由答语“Im
73、 not sure”可知应用might have had表示不肯定的推测。35A考查名词辨析。句意为:这不是找我帮忙的时候,我忙得甚至都没有时间去听。moment 时机,时刻;situation形势,情况;condition条件,状态;position地位,状态,境况,形势。36B根据下文提到的人称代词she可判断这里指的是一个“女孩”。作者当时注意到的应该是这些孩子打球时的场面,而不是打球人的身份,因此C项不恰当。37C结合本句后半句中的内容以及下一句中的内容可知作者对她的出色表现“惊奇不已”。B项多用来表示对不好的消息感到震惊,所以不合适。 38Amanage to do sth.表示“设
74、法做成某事”。 39C下文提到她苦练篮球的目的是获得奖学金,由此可知她为了实现自己的梦想不懈地奋斗,有时独自练习到“天黑”。40A作者询问她为什么如此刻苦“练习”。B项表示“遭受苦难”;C项表示“表演”;D项通常指军队等的操练。41D她“直视”着作者的眼睛,毫不犹豫地回答了作者提出的问题。42C最后一段提到一位大学教练看到了她的优异表现,她最终获得了全额奖学金,由此可推测她上大学的唯一途径是获得奖学金。 43B上文提到她一直苦练篮球技术,由此可推断她是想通过“打篮球”进入大学的殿堂。44C此处count表示“很重要”。意思是只要志向远大,事实不重要。45D作者目睹她上完了初中并转入到高中学习的
75、全过程,所以用through。46A根据下一句教练所说的话可知她当时极度痛苦,将头“埋”在双臂中。B项表示“放置”;C项表示“掩藏”;D项表示“落下”,语意都不恰当。47D教练认为她个头不高,“也许”永远无法入选到顶尖球队,更不要说获得奖学金了。48A教练觉得她的身高条件不够,她应该“放弃”上大学的梦想。49B上文提到她当时将头埋在双臂中,所以此时应该是将头“抬起”。50B她的父亲说那些教练根本不理解梦想的“力量”。effect表示“影响”。51D她的父亲告诉她如果她真想获得奖学金,除了她自己的态度之外,“没有什么”可以阻止她。52C此处叙述的是她和自己的球队在比赛期间发生的事情,所以用as“
76、当时候”。53D她确实被“提供”了奖学金,而且是全额奖学金。54B她终于进入了自己“梦寐以求”而且多年来一直为之苦苦奋斗的大学。55A作者通过她的成功历程感悟到了冒号后面的内容是真的【语篇解读】一名澳大利亚的研究人员鼓励父母让孩子们背上双肩包步行上学。64D细节判断题。根据第一段的researcher is urging parents to load up their teenagers backpack and make them walk to school可知,研究人员希望父母们让孩子们背着书包步行去上学。65B细节判断题。根据第三段的Straker warns bag load sh
77、ould not exceed 15% of body weight可知答案。66C细节判断题。由第二段最后一句以及第三段首句可知,背书包步行上学可以缓解背痛的问题。67A细节理解题。由倒数第二段可知,以前单肩背书包在青少年中很流行,但是,这次的研究表明现在越来越多的学生用双肩背书包。最后一段解释了这种变化的原因,一方面是由于教育,另外,双肩包日趋流行以及式样上的改观也促成了这种变化。【语篇解读】面对别人的批评和指责我们应该如何做出反应?是找对方理论呢?还是反思自己是否存在过失?还是置之不理呢?对于不同的情况我们都要保持冷静,不要走极端。68C细节理解题。根据第二段的第二句“Sols reac
78、tion was to feel sorry for himself”可判断答案为C。69A细节理解题。根据第三段的最后两句可知,在被批评后应先花点时间冷静地思考(这些)批评,分析该批评是否公平,有时批评者可能会误解我们的所作所为和做这件事的理由,A项的陈述符合此意。70A推理判断题。根据第四段的内容可知,我们要用积极的态度面对批评,冷静地思考我们该怎么处理目前的局面,最好的办法可能是“无为而治”。因为下面的例子说明Sheila根本没有过错,老板只是拿她发了一通脾气而已,所以,这时受批评者根本没有必要反思自己的过失或者采取其他的做法,那么只能对批评“置之不理”了。71C推理判断题。结合上题的解
79、析以及第四段的最后两句“In Sheilas case,the best way to deal with it was to leave her job.However,thats an extreme reaction.”可知,作者认为Sheila应该辞职,因为她的老板无缘无故地对她发脾气,不过这是一种极端的做法。【语篇解读】这是一则食宿广告,为学生家长们介绍了在Port Regis School 附近提供食宿的四个地方。72C主旨大意题。根据第二段可判断文章主要为到Port Regis School接送孩子的家长提供学校周围的住宿信息。73D推理判断题。“Please note:”部分的
80、第二段表明:在孩子学习期间,家长住在学校所在地会妨碍孩子的学习和进步。74A细节理解题。从Plumber Manor部分的内容可知,这是一座用石头建筑的旅馆。75B推理判断题。浏览四个旅馆的主要情况,我们可发现只有在Woodville Farm Bed & Selfcatering旅馆住宿的客人才可以自己下厨做饭。Invitation to ContributeThe Campus Report Page of English Corner is for you,our dear readers to report happenings around campus.There will be
81、columns including“ Say You and Say Me”,for interesting things about yourself or your friends that take place on campus;“Whats Wrong”,for your opinions of anything you find unreasonable;“Insight” for your viewpoints on hot issues and “Focus” for ongoing campus activities.Photos related to your writin
82、gs are also appreciated. They can be a record of a wonderful moment or a meaningful event,or anything you think worthy of sharing with others.Well be glad to have your contributionjust bear in mind that it must be campusrelated,and make sure it is your original work.You can send letters and photos to our mailbox at the gate of the school. Or email us at:English corner 2008.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有