ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:19 ,大小:1.03MB ,
资源ID:377072      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-377072-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西玉林市育才中学2021-2022学年高二上学期开学检测考试英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西玉林市育才中学2021-2022学年高二上学期开学检测考试英语试题 WORD版含解析.doc

1、2021-2022学年广西玉林市育才中学高二上学期开学检测考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation most probably take place?A. In a bank. B. In a restaurant. C. In a post office2. What time is it probably?A. 8:15am B. 9:00am C.

2、 9:45am3. What does the woman probably do?A. A librarian B. A teacher C. A bookseller.4. what will the man do on Saturday?A. Watch a movie B. Prepare his math lesson. C. Buy a math textbook5. Why did John feel uneasy yesterday?A. He couldn t attend the party. B He was fired that day. C. He quarreled

3、 with his boss第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题6. where are the two speakers most probably?A. At school B In the hospital C. At the police station7. What was the cause of the accident?A. The bad weather. B. Th

4、e drunk driver C. A careless passer-by听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the woman offer to do?A. Get some fresh towels B. Change the bed sheets C. Turn off the lights9. Where will the man go with his friends?A. To a farm B. To a park. C. To a factory听第8村料,回答第10至12题10. Whats wrong with the computer?A. It ca

5、nt be connected to the Internet. B. It doesnt have any instructionsC. It has been attacked by virus.11. What does the man agree to do?A. Exchange another computer for the woman. B Give the woman her money back.C. Send a repairman to check the computer.12. When will the woman be free?A. On Tuesday af

6、ternoon B. On Wednesday morning. C. On Wednesday afternoon听第9段材料,回答第13至16题。13. Which of the following is mentioned in the conversation?A. The Christmas cards B. The colored lights. C. The Christmas trees14. What does the woman say about her brother?A. He is boring sometimes. B He likes shopping very

7、 much. C. He is very good company15. What did the speakers buy for the womans brother?A. Some CDs B. Some pictures C. A camera.16. What can we learn from the conversation?A. Its the mans second Christmas away from home. B. The two speakers dont like the snowC. The two speakers are in China now听第10段材

8、料,回答第17至20题。17. Where can people see Hamlet?A. In the concert hall B. In the main theater C. In the smaller theater18. who is the author of The Wild Duck?A. Beethoven B Shakespeare C. Ibsen19. What can people do on the third floor?A. See paintings in a childrens artwork exhibition. B Enjoy a show of

9、 South American photosC. Have some cakes at Charlie s Coffee Shop20. When should people leave the center?A Before 10:30 B Before 11: 15. C. Before 11:30二、阅读理解。第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APlan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can

10、 make your American dream come true.www.101usaholidays.co.ukThis is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. Its a diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in Californias Na

11、pa Valley. Narrow down what youre looking forwhether by price, region, theme and who will be travelingand then just the photos of the relevant holidays remain on view. Its a really clever design.http:/byways.orgThe National Scenic Byways Program covers 150 memorable roads. Some are natural scenic ro

12、utes, such as Route 1 along the California coast. Others focus on history (such as Route 66) or man-made attractions (the Las Vegas Strip). For each, youre provided with a map telling the routes length and how long is allowed.This is the best website for reviews of hotels in US cities and tourist si

13、tes. There are photos of each hotel. Importantly, these are not promotional photos provided by the hotels, but more honest and revealing ones taken by inspectors. From the 243 hotels reviewed in New York, you can narrow down what you are looking for by locations, facilities and styles, or just pick

14、out a selection of the best.SeaWorld in San Diego can make dreams come true, but the price is not affordable for the majority of people. So turn to long-established , giving big discounts on tickets, hotel and dining at SeaWorld.1. The text is probably from _.A. a science reportB. a news articleC. a

15、 travel brochureD. a book review2. Travel ideas for wine lovers are available at _.A. www.101usaholidays.co.ukB. http:/byways.orgC. D. 3 What can be inferred from the text?A. You can see some man-made attractions driving along Route 66.B. The National Scenic Byways Program covers all American roads.

16、C. Photos on can be trusted by tourists.D. is a newly established website.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。这篇文章摘选了一些著名的网址,帮你选择在美国旅游的可去之处。【1题详解】推理判断题。根据第一段“Plan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can make your American dream come true.”(打算环游美国吗? 有许多优秀网站可以让你的

17、美国梦成真)可推知本文可能出自旅游手册。故选C。【2题详解】细节理解题。根据www. 101usaholidays. co. uk下面的介绍 “Its a diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in Californias Napa Valley. ”(这里有各种各样的选择,从跟随马丁路德金的脚步旅行,到亚利桑那州的高尔夫度假,再到加州纳帕谷的骑

18、行和品酒之旅)可知对于爱喝酒的游客可以去www. 101usaholidays. co.uk寻求旅游的想法。故选A。【3题详解】 推理判断题。根据www. oyster. com下面的介绍 “Importantly, these are not promotional photos provided by the hotels, but more honest and revealing ones taken by inspectors.”(网站上关于宾馆的照片都是实地拍摄的,没有广告宣传的成分在里面),可知这个网站提供的照片是游客可以信任的。故选C。 【点睛】BAs is known to

19、all. the first modern Olympics were held there in 1896. But the history of the Olympics in Greece dates back to much earlier.The first ancient Olympics were held in 776 B. C. The games got their name from Olympia, the Greek city where they took place.Like the Summer Olympics of today, the ancient Ol

20、ympics were held every four years. One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectators could compete and travel in peace. Thousands of people from all over the Greek world came to watch.During th

21、e first Olympics, there was only one competitiona 218-yard (200-meter) race. But over time the games grew to include wrestling, chariot racing, boxing and other sports. Women were not allowed to compete, but they had their own separate games.“The ancient athletes became celebrities (名人), just like t

22、oday. They often lived the rest of their lives being treated to free dinners.” Cerrato said “City-states even tried to steal away each others athletes by offering them various awards.”Unlike todays Olympics, the ancient Olympics were held to honor Zeus. Greeks thought that Zeus was the leader of the

23、 many gods and goddesses they believed in. But what comes as a surprise to many people is the fact that many athletes competed completely naked(裸体的)!The ancient Olympics existed until 393 A. D. But the modern Olympics are still going strong. “The Olympics” gather athletes from around the world,said

24、Sue Macy, author of a new National Geographic book, Swifter, Higher, Stronger: A Photographic History of the Summer Olympics. “Its so much bigger today.”4. What would be the best title of the passage?A. History of the Olympics.B. Features of the Olympics.C. Truce of the Olympics.D. Swifter. Higher,

25、Stronger.5. From the passage we can see that _.A. the ancient Olympics attracted people all over the worldB. men as well as women could compete in the gamesC. the ancient Olympics were an important event in GreeceD. there were many kinds of races at that time6. In ancient times,when the Olympics wer

26、e held, _.A. all the people in Greece would stop workingB. people stopped fighting to take part in the gamesC. people from all over the world came to see the gamesD. most of the athletes came from those who won the fight7. In this passage the underlined word “spectators” means people who _.A. organi

27、zed the gamesB. played in the gamesC. watched the gamesD. had no chance to watch the games【答案】4. A 5. C 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是奥运会的历史和古代奥运会与现代奥运会的区别。【4题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“As is known to all. the first modern Olympics were held there in 1896. But the history of the Olympics in Greece dates

28、 back to much earlier”(众所周知,第一届现代奥运会于1896年在那里举行。但是希腊奥运会的历史可以追溯到更早的时候)可知,本文主要讲的是奥运会的历史,因此最好的题目是A选项History of the Olympics(奥运会的历史),故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段的“One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and sp

29、ectators could compete and travel in peace”(古代奥运会的一个主要特点就是奥林匹克休战,休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行了)可知,休战去参加奥运会,说明奥运会很重要,故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectato

30、rs could compete and travel in peace”(古代奥运会的一个主要特点就是奥林匹克休战,休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行了)可知,在古代,当奥运会举行的时候,人们停止战斗来参加比赛,故选B。【7题详解】词句猜测题。根据第三段的“The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectators could compete and travel in peace”(休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行)可知,运动

31、员是参加比赛,那么spectators就是观看比赛的人,故选C。CMore than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain.The wooden bridge across the river has been washed away. The town is cut off by flood waters. At the fifth mile, Jalan Ten

32、gkn, the water is two meters deep. It is closed to all traffic. Flooding first happened at mid-afternoon yesterday along the river banks. People trying to get to higher ground were just in time to escape the destroying of the flood. Most of the flood victims(受害者) had to leave all their things behind

33、.The National Flood Relief(救济) Center was reported to give its help and by early evening the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers(志愿者).The flood victims are now housed in different simple relief centers in the nearby town of Ternang. “Everything poss

34、ible is being done to help the unlucky people,” a government spokesman said, “In fact, money, food and clothing have begun to come in from public organizations and helpful people. A Disaster Relief Fund(救灾基金会) will be started as soon as possible.”According to the latest reports it is still raining h

35、eavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported.8. This passage is probably taken from _.A. a storybookB. a textbookC. a magazineD. a newspaper9. It seems that the flood happened just because _.A. the banks were too lowB. the woode

36、n bridge is solid (坚固)C. the river was too narrowD. they had had wet days for some time10. From the passage we know that _.A. though the town was flooded, you could still go there by busB. as soon as the water flowed over the banks people began to go to higher landsC. the government and the whole so

37、ciety are taking great care of the flood victimsD. the flood hasnt brought a large loss to the town as nobody died in the flood11. What is the best title for this passage?A. A Big FloodB. Ternang Is destroyedC. Over 10,000 People Are HomelessD. Rescue Team Arrived【答案】8. D 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】本文是

38、一篇新闻报道,报道了发生在特南市的洪水。【8题详解】推理判断题。根据最后一段的“According to the latest reports it is still raining heavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported”(根据最新的报道,特南仍在下大雨。预计整个城镇将被水完全淹没。到目前为止还没有死亡报告)可知,本文是一篇新闻报道,最可能出自报纸,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第一段“Mor

39、e than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知连日大雨导致洪水的发生,故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“The National Flood Relief(救济) Center was reported to give its help and by early evening

40、 the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers”(据报道,国家抗洪救灾中心提供了帮助,到傍晚时分,在军队、警察、红十字会和志愿者的帮助下,整个城镇都被撤离了)可知灾民受到政府和社会各界的救助。故选C。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“More than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday a

41、fter six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知,本文是一篇新闻报道 ,报道了发生在特南市的洪水,因此A选项A Big Flood(一场大洪水)是最好的题目,故选A。DWhats a spacewalk? Any time an astronaut gets out of a spacecraft(航天器) while in space, it is called a spacewalk. Astronauts go on spacewalks for many reasons. For exa

42、mple, experiments can be placed on the outside of a spacecraft. This lets scientists learn how being in space af ects(影响) different things. By going on spacewalks, astronauts can also fix things instead of bringing them back to the earth to fix.When astronauts go on spacewalks, they wear spacesuits

43、to keep themselves safe. Inside spacesuits, astronauts have the oxygen(氧气) they need to breathe and the water they need to drink. To keep the astronauts and the spacecraft safe, the astronauts must leave and go back to the spacecraft through a special door. When on a spacewalk, astronauts use safety

44、 tethers to stay close to their spacecraft. Tethers are like ropes, connect the spacewalkers with the spacecraft. They keep astronauts from floating(漂浮) away into space. Another way astronauts stay safe during spacewalks is by wearing a SAFER. SAFER is worn like a backpack. It helps an astronaut mov

45、e around in space.How do astronauts train for spacewalks? One way is by going for a swim. Floating in space is a lot like floating in water. Astronauts practice spacewalks underwater in a huge special swimming pool. For every one hour they will spend on a spacewalk, astronauts need to train seven ho

46、urs in the pool. Another way astronauts practice for a spacewalk is by using virtual reality(虚拟现实). It looks and feels just like a spacewalk.Today, only three countries have finished spacewalks independently. They are Russia, the United States and China. The first person to go on a spacewalk in the

47、world was Alexei Leonov from Russia. Zhai Zhigang is the first Chinese astronaut to go on a spacewalk. The world record of spacewalks is held by Russian astronaut Anatoly Solovyev. He has been on 16 spacewalks and spent more than 82 hours outside in space12. About the spacewalk, we can know _.A. som

48、e things can be fixed by astronauts during spacewalksB. all experiments must be placed on the outside of a spacecraftC. an astronaut can get out of a spacecraft any time while in spaceD. a spacewalk lets scientists learn how being in space affects different things13. How many ways to keep the astron

49、auts safe during spacewalks?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five14. Whats the meaning of the word “tethers” in Paragraph 2?A. 吊篮B. 系绳C. 笼子D. 钩子15. According to the passage, which is NOT true?A. China can finish a spacewalk independently.B. Astronauts can breathe and drink in spacesuits.C. Astronauts can

50、move around in space with the help of SAFER.D. Anatoly Solovyev is the first person to go on a spacewalk in the world.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍的是宇航员如何走出航天器,进行太空漫步的。文中还介绍了宇航员在地球上的模拟环境中如何进行太空漫步训练以及世界上实现了太空漫步的国家和宇航员。【12题详解】细节理解题。根据第一段末句“By going on spacewalks, astronauts can also

51、 fix things instead of bringing them back to the earth to fix”(通过太空行走,宇航员也可以修理东西,而不是把它们带回地球修理)可知在太空漫步期间,宇航员可以修理一些东西,而不是把它们带回到地球上去修理。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段的“When astronauts go on spacewalks, they wear spacesuits to keep themselves safe.To keep the astronauts and the spacecraft safe, the astronauts mu

52、st leave and go back to the spacecraft through a special door. When on a spacewalk, astronauts use safety tethers to stay close to their spacecraft. Tethers are like ropes, connect the spacewalkers with the spacecraft. They keep astronauts from floating(漂浮) away into space. Another way astronauts st

53、ay safe during spacewalks is by wearing a SAFER”(当宇航员进行太空行走时,他们穿着宇航服来保护自己的安全.为了保证宇航员和宇宙飞船的安全,宇航员必须通过一扇特殊的门离开和返回宇宙飞船。当进行太空行走时,宇航员使用安全系绳与航天器保持紧密联系。缆绳就像绳索一样,将太空行走者和宇宙飞船连接起来。它们可以防止宇航员漂浮到太空中去。宇航员在太空行走时保持安全的另一种方法是戴一件SAFER)可知太空漫步需要具备的四个条件:宇航员必须身穿特殊的宇航服;进出航天器必须通过一个特殊的门;宇航员必须不脱离航天器;宇航员必须身穿一个形状类似背包的“SAFER。故选C

54、。【14题详解】词句猜测题。根据第二段的“ like ropes, connect the spacewalkers with the spacecraft”(就像绳索一样,将太空漫步者和宇宙飞船连接起来)可推断tether意为“系绳”,即:当宇航员进行太空行走时,他们会使用安全绳与航天器相连。故选B。【15题详解】细节理解题。根据最后一段“Today, only three countries have finished spacewalks independently. They are Russia, the United States and China”(今天,只有三个国家独立完成了

55、太空行走。他们是俄罗斯、美国和中国)可知,中国能独立地完成太空行走,排除A;根据第二段的“Inside spacesuits, astronauts have the oxygen(氧气) they need to breathe and the water they need to drink”(在宇航服里,宇航员有呼吸所需的氧气和饮水所需的水)宇航员能够在航天服里呼吸和喝水;排除B;根据第二段的“SAFER is worn like a backpack. It helps an astronaut move around in space”(SAFER就像一个背包。它帮助宇航员在太空中移

56、动)可知,在SAFER的帮助下,宇航员可以在太空移动,排除C;根据最后一段“The first person to go on a spacewalk in the world was Alexei Leonov from Russia”(世界上第一个进行太空行走的人是来自俄罗斯的阿列克谢列昂诺夫)可知,第一个太空行走的人是苏联的阿里克谢列昂诺夫,因此D选项不正确,故选D。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you think your vocabulary is weak, a little eff

57、ort every day over six to nine months can go a long way in improving it. Here are some tips for increasing your vocabulary._16_. You may be comfortable reading a particular part but make an effort to read different articles on every page. The editorial (社论的) page is highly recommended not only for v

58、ocabulary but also for structuring and presenting thoughts. And there are different articles in the newspaper every day.Make it a habit to read a new book every week. It is not surprising that those who read a lot of books develop good vocabulary. _17_. Make a list of words that are new to you and l

59、ook up their meanings in the dictionary.Watching English movies and television shows. It is important for improving English and learning new English words. Its an interesting way to add the number of your vocabulary. _18_.Use vocabulary cards. Vocabulary cards are used by students who are trying to

60、learn many words in a short time. You can make your own cards by writing the word on one side and the meaning on the other side of a piece of paper. _19_.Use the Internet. The Internet is an unlimited (无限制的) resource for reading material. _20_. You will come across plenty of material to read, which

61、you might find interesting, and important. The Internet will also introduce you to new words. Be sure to look them up in a dictionary.A. You can consider becoming a member of the local library.B. Flash cards are a convenient tool to use to learn new words in your free time.C. You cannot learn Englis

62、h well without enough vocabulary.D. Pick up a topic of your choice and search for articles about it.E. You should develop your own way of learning vocabulary.F. Besides, by doing this you can learn the correct pronunciation as well.G. Read the newspaper every day.【答案】16. G 17. A 18. F 19. B 20. D【解析

63、】【分析】本文是一篇说明文,介绍了如何增加词汇量的几点建议。【16题详解】根据本段内容,特别是“And there are different articles in the newspaper every day.”可知,报纸上每天都有不同的文章,由此可知本段主要是说通过每天读报纸增加词汇量,故G项(每天读报纸)符合语境。【17题详解】根据本空前的“It is not surprising that those who read a lot of books develop good vocabulary.”可知,读很多书的人词汇量会增加,而图书馆里有很多书可供阅读,故A项(你可以考虑成为当

64、地图书馆的一员)符合语境。【18题详解】根据本空前的“Its an interesting way to add the number of your vocabulary”可知,看英文电影和电视节目是增加词汇量的有趣方式,此处承接上文,说的是看英文电影和电视节目的另一个好处,故F项(此外,通过这样做,你也可以学习正确的发音)符合语境。【19题详解】根据本段小标题“Use vocabulary cards.”可知,此处讲的是有关用词汇卡增加词汇量的内容,故B项(闪卡是你在空闲时间学习新单词的一个方便工具)符合语境。【20题详解】根据本空前的“The Internet is an unlimit

65、ed resource for reading material.”可知,互联网上有无限的阅读材料,此处承接上文,讲的是在网上寻找阅读材料的话题,故D项(选择一个话题,然后搜索相关的文章)符合语境。三、完型填空。(共20小题,每小题1.5分,满分30分)根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。How do you kill your time on your way to work? Most of us stare at our cell phones, and _21_ to make eye contact with others. We

66、just read, _22_ with others online or _23_ games online. Or maybe were _24_ the time between stops to do our makeup, catch up on emails, or read a few chapters of a _25_ . However, Dina Alfasi takes a very_26_ approach.Each day she has to travel hours on_27_ and trains to get to her engineering job

67、at a hospital in Israel. Rather than look at her cell phone_28_ she uses one very special way to have connection with_29_. It is portraits of the people she _30_ on public transport every day that she is taking. The paintings catch those _31_ and personal moments of people readying themselves for th

68、e day ahead. Some people lean their head _32_ the window and go to sleep, some stare into space and have a daydream, and others _33_ quietly to read their documents or books. Each_34_ catches one tiny moment in peoples lives, ripe with potential for your imagination. It is_35_ for her to look at som

69、eones commute (上下班) and make up an entire story about the rest of their daily existence, from the father travelling with a baby_36_ the woman welcoming a change.What inspires me very much are the little_37_ that happen every day, Dina_38_ My Modern Met.My work is to tell stories through a single_39_

70、, and it proves that all you need is just to look around and_40_ those magic moments.21. A. refuseB. attemptC. wantD. plan22. A. agreeB. shareC. chatD. argue23. A. attackB. offerC. playD. afford24. A. cheatingB. usingC. applyingD. contacting25. A. bookB. photoC. crowdD. poster26. A. differentB. same

71、C. easyD. tough27. A. carsB. shipsC. bikesD. buses28. A. in shortB. in silenceC. as usualD. turn to29. A. friendsB. teachersC. adultsD. strangers30. A. reflectsB. suffersC. meetsD. employs31. A. quietB. impossibleC. noisyD. sharp32. A. afterB. beforeC. alongD. against33. A. destroyB. fightC. sitD. p

72、rove34. A. pictureB. factorC. dataD. impression35. A. anxiousB. wonderfulC. actualD. gradual36. A. atB. toC. withD. in37. A. problemsB. documentsC. truthsD. moments38. A. allowedB. arrangedC. toldD. disappeared39. A. choiceB. portraitC. effortD. basis40. A. confuseB. improveC. exploreD. find【答案】21.

73、A 22. C 23. C 24. B 25. A 26. A 27. D 28. B 29. D 30. C 31. A 32. D 33. C 34. A 35. B 36. B 37. D 38. C 39. B 40. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Dina Alfasi和其他人不同,她在上下班坐公共交通工具的路上,用画乘客肖像画来记录所看到的人的一些小的瞬间,这让她很快乐。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我们大多数人都盯着手机,拒绝和别人进行眼神交流。A. refuse拒绝;B. attempt尝试;C. want想要;D .plan计划。根据前一句“Most

74、 of us stare at our cell phones,”可知,因为大多数人盯着手机看,所以此处表示他们拒绝和别人进行眼神交流。故选A。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:我们只是在网上看书、聊天或玩游戏。A. agree同意;B. share分享;C. chat聊天;D. argue争论。根据后文“with others online”可知,此处指和别人在网上聊天。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. attack攻击;B. offer提供;C. play玩耍;D. afford承担得起。根据后文“games online.”可知,此处指在网上玩游戏。故选C。【

75、24题详解】考查动词词义辨析。句意:或者,我们可能正在利用车站之间坐车的时间来化妆、回复电子邮件或阅读一本书的几章。A. cheating欺骗;B. using使用;C. applying申请,运用;D. contacting联系。根据后文“the time between stops”可知,此处指利用坐车时间做其它事情。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. book书;B. photo照片;C. crowd人群;D. poster海报。由前文“read a few chapters of”可知,此处指阅读一本书的几个章节。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。然而,D

76、ina Alfasi采取了一种非常不同的方法。A. different不同的;B. same相同的;C. easy简单的;D. tough棘手的。根据前文描述人们坐车时做的事情和转折副词however可知,Dina Alfasi的方法与别人不一样。故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:每天她都要在公交车和火车上行驶数小时才能到达以色列一家医院的工程部工作。A. cars汽车;B. ships轮船;C. bikes自行车;D. buses公交车。根据后文“on public transport every day that she is taking.”可知,Dina Alfasi乘坐的

77、是公共交通,所以此处指公交车。故选D。【28题详解】考查介词短语词义辨析。句意:她不再沉默地看着手机,而是用一种非常特别的方式与陌生人建立联系。A.in short总之;B.in silence沉默地;C.as usual像往常一样; D. turn to求助于。根据后文“she uses one very special way to have connection”可知,Dina Alfasi并没有默默地看手机,而是用特殊方式和别人交流。故选B。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. friends朋友;B. teachers老师; C. adults成年人;D. strange

78、rs陌生人。由前文描述可知,因为乘坐的是公交车和火车,公共交通上都是陌生人,所以此处指用特殊方式和陌生人交流。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:这是她每天乘坐公共交通工具时遇到的人的肖像。A. reflects反映;B. suffers遭受;C. meets遇见;D. employs雇佣,使用。由空后“on public transport every day that she is taking.”可知,此处指乘坐公共交通遇到的人。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:这些画捕捉了人们准备迎接未来一天的宁静和个人时刻。A. quiet安静的;B. impossible不

79、可能的;C. noisy吵闹的;D. sharp锋利的。根据后文“Some people lean their head12the window and go to sleep, some stare into space and have a daydream,quietly to read their documents or books.”可知,总之指人们乘车时的安静时刻。故选A。32题详解】考查介词词义辨析。句意:有些人把头靠在窗户上睡觉,有些人盯着太空做白日梦,还有一些人安静地坐着读他们的文件或书。A. after在之后;B. before在之前;C. along沿着;D. agai

80、nst靠着。根据后文“the window”可知,此处指有些人把头靠在窗户上睡觉,所以此处需用介词against“靠着”。故选D。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. destroy破坏;B. fight战斗;C. sit坐;D. prove证明。由空后“quietly to read their documents or books.”可知,还有一些人安静地坐着读他们的文件或书。故选C。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:每一张图片都捕捉到了人们生活中的一个微小时刻,充满了你想象的潜力。A. picture图片,照片;B. factor因素;C. data数据; D. impr

81、ession印象。根据前文“It is portraits of the people ”可知,因为Dina Alfasi画乘客的画像,所以此处指图片。故选A。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:对她来说,看看别人上下班,然后编造出一个关于他们日常生活其余部分的完整故事,从带着孩子旅行的父亲到欢迎改变的女性,这是一件很棒的事情。A. anxious着急的;B. wonderful美好的;C. actual实际的;D. gradual逐渐的。根据后文描述的内容可知,Dina Alfasi认为自己通过作画这一特殊方式和别人交流是很美好的。故选B。【36题详解】考查介词词义辨析。句意:同上。A.

82、at在某地,后接小地点;B.to向;C. with和;D. in在里面。由空前“from the father travelling with a baby”可知,空处需用介词to,fromto从到,固定搭配。故选B。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:“每天发生的那些小瞬间给了我很大的启发,”Dina告诉My Modern Met。A. problems问题;B. documents文件;C. truths事实;D. moments时刻。由前文“catches one tiny moment in peoples lives”可知,此处指每天发生的小瞬间。故选D。【38题详解】考查动词词义

83、辨析。句意:同上。A. allowed允许;B. arranged安排;C. told告诉;D. disappeared消失。根据空后“My Modern Met”可知,这应该是采访Dina的一个媒体,所以此处用动词told,表示Dina告诉这家媒体。故选C。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:我的工作是通过一幅肖像来讲述故事,它证明了你所需要的只是环顾四周,寻找那些神奇的时刻。A. choice选择;B. portrait肖像画;C. effort努力;D. basis基础。根据前文“It is portraits of the people”可知,此处指乘客的肖像画。故选B。【40题详解

84、】考查动词词义辨析。句意:同上。A. confuse使困惑;B. improve改善;C. explore探索;D. find发现,找到。根据前文“look around”可知,此处表示环顾四周,寻找那些神奇的时刻。故选D。四、语法填空。(共10小题,每题1.5分,满分15分)语法填空Li Daiyu and her cousin Liu Qian went to Canada to visit their cousins in Halifax _41_ the Atlantic coast. They decided to fly to Vancouver and then take the

85、 train. And the thought of crossing the whole country by rail made them _42_ (excite).Before setting off, they visited the sights in Vancouver. Though it was rainy, they were able _43_ (take)a boat ride out into the bay. The next day, they too a pleasant hike in a forest just a short _44_ (distant)

86、away.The next morning, they took the train to Lake Louise and after _45_ (get) off, a taxi took them to Lake Louise_46_ they were struck by the beauty of the blue water.Then they went to Jasper, _47_ ( enjoy ) the beautiful scenery as well as many different creatures. There, they took the train to T

87、oronto. One of the trains first stops was in Edmonton, which has one of the _48_ ( large ) shopping malls in North America. From Edmonton, the train _49_ (head)southeast across the great Canadian Prairie. They were amazed to see such _50_ open country. All in all, it took them four days to get to th

88、e capitals of Ontario, Toronto.【答案】41. on 42. excited 43. to take 44. distance 45. getting 46. where 47. enjoying 48. largest 49. headed 50. an【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了李戴宇和她的表妹刘芊的横跨加拿大之旅。【41题详解】考查介词。句意:李戴宇和她的表妹刘芊到加拿大去看望他们在大西洋海岸的哈利法克斯的表亲。此处是短语on the coast“在海岸线上,沿海岸”。故填on。【42题详解】考查形容词。句意:一想到要坐火车横穿整个国家,他们就兴

89、奋起来。此处是“make+宾语+形容词作宾语补足语”结构;所填形容词修饰宾语them,意思应为“感到激动的,感到兴奋的”。故填excited。【43题详解】考查固定短语。句意:虽然下着雨,他们还是能够乘船进入了海湾。此处是短语 be able to do“能够做”,able后接不定式形式。故填to take。【44题详解】考查名词。句意:第二天,他们也在不远的森林里进行了一次愉快的远足。在不定冠词a后应接名词形式;distant是形容词,名词形式为distance。故填distance。【45题详解】考查动名词。句意:第二天早上,他们坐火车去了露易丝湖,下车后,一辆出租车把他们带到露易丝湖,在

90、那里他们被美丽的蓝色湖水所吸引。after为介词后接动名词作宾语。故填getting。【46题详解】考查定语从句关系词。句意:第二天早上,他们坐火车去了露易丝湖,下车后,一辆出租车把他们带到露易丝湖,在那里他们被美丽的蓝色湖水所吸引。分析句子结构,“_ they were struck by the beauty of the blue water”是定语从句,先行词是Lake Louise,在从句中做地点状语,应用where引导定语从句。故填where。【47题详解】考查现在分词。句意:然后他们去了贾斯帕,欣赏美丽的风景和许多不同的动物。句子主语they和enjoy 之间为逻辑上的主动关系,

91、 此处用现在分词作状语,表示补充说明。故填enjoying。【48题详解】考查形容词最高级。句意:列车的第一站是埃德蒙顿,那里有北美最大的购物中心之一。 根据句意,此处large应用形容词的最高级形式,表示某一范围内“最的”。故填largest。【49题详解】考查时态。句意:火车从埃德蒙顿出发,向东南方向行驶,越过加拿大大草原。文章叙述的是过去发生的事情,全文用一般过去时,该句也应用一般过去时。故填headed。【50题详解】考查冠词。句意:看到一个这么辽阔的国家,他们感到很惊奇。country为可数名词,此处是“such+a/an+形容词+单数可数名词”结构;open的发音是以元音音素开头,

92、应用不定冠词an。故填an。五、短文改错。(共10小题,每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉.修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I was far behind most of my classmate when I become a senior

93、three student. Moreover, I couldnt follow the teacher completely in class. One day, I was too much exhausted and confused to concentrate on which the teacher taught. Unfortunate, I was invited to share my own idea. As you can imagine, I couldnt say a word. Feeling embarrassing, I ready to be critici

94、zed. Much on my astonishment, the teacher instructed and encouraged me patiently. I was such touched that I was determined to try his best to study hard. Now I am quite confident about my study.【答案】【解析】【分析】文章是一篇记叙文。文章讲述的是作者在受到老师鼓励后,决心努力学习的故事。【详解】1.考查名词复数。classmate是可数名词,由most of可知,此处应使用复数形式。故将classma

95、te改为classmates。2.考查动词时态。此处描述的是过去的事情,应使用一般过去时。故将become改为became。3.考查固定搭配。tooto.意为“太而不能”。故删掉much。4.考查宾语从句。分析句子,此处是宾语从句。on后面的成分做on的宾语,同时做taught的宾语,是个双重成分,应该用what。故将which改为what。5.考查副词。应该是副词做状语,fortunate的副词是fortunately。故将fortunate改为fortunately。6.考查形容词。分析句子是我感到尴尬,修饰人的感情,应该用ed形容词。故将embarrassing改为embarrassed

96、。7.考查固定搭配。be ready to do sth.意为“准备做某事”,又因为文章描述的是过去的事情,应使用一般过去时。故在ready前加was。8.考查固定搭配。此处是to+ones+抽象名词“令某人怎么样的是”。故将on改为to。9.考查固定搭配。suchthat与sothat意思相同,意为“如此以致于”,连接一个表示结果的状语从句;so修饰形容词或副词,而such修饰名词。touched是形容词要用so。故将such改为so。 10.考查形容词行物主代词。try ones best意为“尽某人最大努力”,句子的主语是我,所以要用my。故将his改为my。【点睛】在改错中,涉及固定搭

97、配时一定要弄清楚相似的固定搭配的区别。比如倒数第2小题,考suchthat与sothat的区别,学生必须清楚两者的区别是:so修饰形容词或副词,而such修饰名词。六、书面表达(满分25分)52. 第一节 应用文写作假定你是李华,计划组织一次郊游,请给你的英国朋友Chris写封邮件邀请他参加。内容包括:1. 参加者;2. 时间、地点;3. 活动:登山、野餐等。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Dear Chris,How are you doing? I am writing to invite you to a tour to the Green Hil

98、l this Saturday. As planned, we will leave by bus at 7:00 am at the school gate. About two hours will be spent climbing the mountain. After that we will have a picnic by the lake at the foot of the mountain.Up till now, 3 boys and 4 girls have joined the team. I do hope that you could join us becaus

99、e Green Hill is such a fun place to relax and surely we will have a great time. However, if you dont have spare time for this trip, it is fine. Its just up to you.Looking forward to hearing from you.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇考查的作文类型是邀请信。【详解】本应用文贴近学生实际生活,虽然是命题作文,但还是保持一定的开放程度,形式是邮件,符合当今人们常见的信息交流方式。根据提示要求,

100、本文要涵盖以下三点内容,1. 参加者;2. 时间、地点;3. 活动:登山、野餐等。考生需要认真谋篇,紧扣提示,准确全面地表达所要求的内容,在合适的地方拓展细节,使行文连贯。作为邀请信,要求语言得体,邀请的语气诚恳,有礼貌。时态可以用一般现在时和一般将来时。人称以第一人称为主,第二人称为辅。【点睛】【高分句型1】Im very honored to invite you to join us touring to the Green Hill this Saturday. 我非常荣幸邀请您加入这周六我们到绿山的旅行。Im very honored to.非常荣幸做某事【高分句型2】I hope you can take my advice into consideration. 我希望你能考虑一下我的建议。运用宾语从句,takeinto consideration顾及;考虑到

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1