ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:838KB ,
资源ID:376979      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-376979-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)及答案.doc

1、广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(4)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。What would you do if you were lost in the dark forest at night? The first sensible lesson is that you shouldnt bother trying to find your way in the dark at all, but just stay put until dawn. Because then you wont trip over things? No,

2、mainly because youll have an idea of direction. The sun rises in the east. But you will be amazed at how many people forget they know that. Apparently, the area underneath a holly bush provides a good makeshift shelter they are thick, and evergreen. The next thing to do or rather not to do is panic,

3、 for the obvious reason that unless there is someone there to hear you scream, it will get you nowhere. Just try to think of nice, happy things.There is always a point in films when a person who is lost in the desert or the snow, dehydrated(脱水的) and exhausted, comes across a set of their own footpri

4、nts and realizes they have just walked in a huge, round circle. It is wrong to owe it to the unequal strengths or different lengths of your legs. Experiments prove that, without the sun or the moon (or landmarks) as a fixed guide, lots of small errors add up over time so the brain cant correctly ide

5、ntify the “straight ahead” direction. To just get out of somewhere, pick a spot on the horizon and just head for it.There are several ways to find directions in the dark, and by far the best is to establish north using the stars. Most people can identify the Plough, which is part of Ursa Major. It l

6、ooks a lot like a saucepan. The Plough rotates through the sky, but lets imagine the saucepan lying horizontally (水平地), with its handle on the left. You need to trace a line from the star at the right-hand base of the pan, through the star at the right-hand rim (边沿), and follow it upwards; the north

7、 star is roughly five times the distance between those two “pointer” stars. Then drop a vertical line from the North Star to the horizon and thats north.“Tonight is very cloudy and I cant see the Plough.” Maybe luckily, it is quite windy. Keep in mind that almost all of our weather comes from a sout

8、h-westerly direction. (This only works if you are in the British Isles). To find the direction, you can throw light bits of dried-out grass in the air and see which way they blow; or, if there are clouds and patches of clear sky, see which way they blow across the stars. You can also get an idea of

9、direction from leggy plants. If they look as if they have been blown over, they will probably be pointing north-east. If they are simply leaning in one direction as they grow, theres a good chance that is south (they will be reaching towards the sun). The last thing to do is to judge your direction

10、and off you go.12. What might be the best title of the passage ?A. How to survive in the forestB. How to protect yourself in the forest C. How to direct your way out of the wildD. What to do if you are lost13. Which of the following pictures matches the description of the position of the north star?

11、14. Why will people often walk in a circle if they are lost in the desert or the snow?A. Because without anything to refer to for directions, the brain will be confused by errors.B. Because one of the legs is longer and stronger than the other.C. Because the desert or the snow usually covers a large

12、 area for people to get across.D. Because people usually feel dehydrated and exhausted in the desert or the snow.15. If you were lost in Taklimakan Desert in China, _ would NOT be dependable for you to identify the directions.A. the sun B. the North Star C. wind D. the moon阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)

13、中,选出最佳选项。 Have you got any wonderful plans for your coming winter vacation? Here are some wonderful films for you to kill time.Away We Go With a baby on his way, a young couple, Burt and Verona, look at their lives and are puzzled about what they really want. So they hit the road and seek a place to

14、 call home.On their journey, they visit a handful of characters and learned a lot. Its about taking the scenic route in life, preparing for the hope and excitement and fear of new beginnings, while never forgetting to look out of the window.Orphan Esther, a bright and well-behaved child, however, is

15、 not as innocent as she appears. Soon after being taken home, the peace of her adoptive family is completely changedYou want a good horror film about a child from hell? Then you got one! Do not, in any cases, take children to see it. 500 Days of Summer Tom is in love with Summer from the moment he s

16、ees her. Can he accept that she simply likes him for now, not for forever? The movie is about Tom wrestling with that reality. Tom remembers his love, Summer, as a series of joys and bafflements. But Summer is just herself and he cannot have her. Here is a rare movie that begins by telling us how it

17、 will end and is about how the hero has no idea why.2012The director Roland Emmerich successfully dresses a corny story with an old Mayan prediction, which is believed by many to happen in the coming 2012 and as a result, attracts millions of people into the cinema. Its just an entertaining Hollywoo

18、d blockbuster(大片) with plenty of jokes, instead of a description of what the end of the world is really like. Dont take it too seriously!8. This passage aims to _.A. make comments on films for a cinema B. introduce films for a film corporationC. recommend several films for fun D. advertise several f

19、ilms for a website9. If you bring your seven-year-old sister to the cinema, which of the following film should you avoid?A. Away We Go. B. Orphan. C. 2012. D. 500 Days of Summer.10. Among all the characters mentioned in the passage, who directed films in Hollywood? A. Roland Emmerich. B. Tom and Sum

20、mer. C. Burt and Verona. D. Esther.11. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Orphan is a comedy about Esther adopted by a kind family. B. 500 Days of Summer is a romance with a happy ending. C. Away We Go shows beautiful scenery on the young couples journey.D. The anc

21、ient Mayan prediction is going to happen in 2012.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Mark and his brother Jason both were looking at the shining new computer enviously. Jason was determined not to go against their fathers wishes but Mark was more adventurous than his brother. He loves experimenting and hi

22、s aim was to become a scientist like his father.“Dad will be really mad if he finds out youve been playing with his new computer” Jason said, “He told us not to touch it.”“He wont find out,” Mark said, “Ill just have a quick look and shut it down.”Mark had been scolded before for touching his father

23、s equipment. But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.It was a strange-looking machine one his dad had brought home from the laboratory where he worked. “Its an experimental model,” his father had explained, so dont touch it under any circumstances.” But hi

24、s fathers warning only served to make Mark more curious. Without any further thought, Mark turned on the power switch. The computer burst into life and seconds later, the screen turned into colours, shifting and changing, and then two big white words appeared in the centre of the screen: “SPACE TRAN

25、SPORTER.” “Yes!” Mark cried excitedly, “Its a computer game. I knew it! Dads only been pretending to work. Hes really been playing games instead!” A new message appeared on the screen:“ENTER NAMESVOYAGEVOYAGEMarks finger flew across the keyboard as he typed in both of their names. “INPUT ACCEPTED. S

26、TART TRANSPORT PROGRAM.AUTO-RETRIEVE INITIATED(自动回收程序已启动).” The screen turn even brighter and a noise suddenly rose in volume.“I think wed better shut it off, Mark,” Jason yelled out in terror, reaching for the power switch. A beam(光束) of dazzling white light burst out of the computer screen, wrappi

27、ng the boys in its glow(光芒),until they themselves seemed to be glowing. Then it died down just as suddenly as it had burst into life. And the boys were no longer there. On the screen, the letters changed:“TRANSPORT SUCCESSFULDESTINATION: MARS. RETRIEVE DATE: 202526. Why did Mark touch the computer a

28、gainst his fathers warning?A. He wanted to take a voyage.B. He wanted to practice his skills.C. He was so much attracted by it.D. He was eager to do an experiment.【答案】C【解析】细节理解题。由“But his curiosity was difficult to control and this new computer really puzzled him.”这一句“Mark的好奇心难以控制而且这部新电脑真的使他很困惑。”可知M

29、ark被它深深吸引了。故选C。27. Where did the boys father most likely work?A. In an electronic factory.B. In a computer company. C.In a scientific research center.D. In an information processing center.【答案】C【解析】推理判断题。从第一段说Mark的目标是成为像他爸爸一样的科学家,以及第五段说电脑是从爸爸的实验室带回来的,可知爸爸是做科研工作的。后来电脑又把他们带到了火星可以推测他在科学研究中心工作。故选C。28. M

30、ark thought “SPACE TRANSPORTER” on the screen was the name of _.A. a computer gameB. a company website C.a software producerD. an astronomy program【答案】A 【解析】细节理解题。由第六段“Yes!” Mark cried excitedly, “Its a computer game. ”可知Mark以为这是电脑游戏的名字。故选A.29. Why did Jason want to shut off the computer?A. He was a

31、fraid of being scolded.B. He didnt like the loud noise and light.C.He didnt want to play games.D. He was afraid something dangerous might happen【答案】D【解析】细节理解题。由“Jason yelled out in terror,”可知他很恐惧,是害怕危险会发生。故选D。30. What happened to the boys at the end of the story?A. They were blown into the air.B. Th

32、ey were sent to another planet.C.They were hidden in the strong light. D. They were carried away to another country.【答案】B【解析】细节理解题。结尾说孩子们不在那里了,屏幕显示:输送成功。且有“DESTINATION: MARS”得知他们被送往了火星。所以故事的结尾是男孩们被送去了另一个星球。故选B。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The Cave Crawler mining robotWhy do human beings still

33、risk their lives under ground and doing one of the dirtiest and most dangerous jobs in the world? Its an increasingly urgent question,given the recent high-profile(引人注目的)mining accidents in Sago, W. Va., and Huntington, Utah. A small group of engineers and robotics experts envision(展望)a day in the n

34、ot-too-distant future when robots and other technology do most of the dangerous mining work.One of the first mining robots was developed five years ago at Carnegie-Mellon Universitys Robotics Institute. It was called Groundhog and it looked like a golf cart. It used lasers to “see” in dark tunnels a

35、nd map abandoned minessome of the most dangerous work in the business. The latest prototype is called Cave Crawler. Its a bit smaller than Groundhog, and even more advanced. It can take photos and video and has sensors mounted that can detect the presence of dangerous gases. Incredibly, the robot ha

36、s a real sense of logic. If it comes across an obstacle it gets momentarily confused, it has to think through the process and where to go next, and sometimes it throws a fit just like a real person. The biggest obstacle, though, is cost. The original research project was federally funded, but that m

37、oney has dried up, and its not clear where future funding will come from. Partly for that reason, and partly because of advances in safety, mining is not nearly as dangerous as it was in the past. Since 1990, fatalities have declined by 67 percent, and injuries by 51 percent, according to the Nation

38、al Mining Association.Some experts predict that robots in mines will serve much of the same function that they do in the automotive industry. The robots do the most repetitive and dangerous jobs, but dont eliminate the need for human workers. 1.The latest robot is more advanced than Groundhog mainly

39、 because . A. it can map abandoned mines B. the robot has a real sense of logic C. it can see in the dark tunnel D. its a bit smaller than Groundhog2.We can infer from the last paragraph that . A. the mine robots will have a very bright future B. robots in mines will serve much in the automotive ind

40、ustry C. there will be no need for human workers in mines D. robots in mines have a long way to go3. Which of the following can be the best title of this passage?A. High-profile mining accidents in America. B. The development of robot.C. Could robots replace humans in mines?D. Cave Crawler, the latest robot.【参考答案】BAC

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1