ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:79KB ,
资源ID:376978      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-376978-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)及答案.doc

1、广西玉林市2016高考英语阅读理解(二轮)精练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Switzerland is the best place to be born in the world in 2013,and the US is just 16th. A new study made by the Economist Intelligence Unit says American babies will have a dimmer future than those born in Hong Kong,Ireland and even Cana

2、da. The EIU,a sister company of the Economist,tried to measure how well countries will provide the best opportunities for a healthy,safe and prosperous life in years to come.People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life judged in terms of wealth,health and

3、 trust in public institutions,according to the analysis. The Scandinavian countries of Norway,Sweden and Denmark also all make the top five in a qualityoflife index(指数)highlighting where it is best to be born next year.One of the most important factors is being rich,but other factors come into playi

4、ncluding crime,trust in public institutions and the health of family life. In total,the index takes into account 11 factors. These include fixed factors such as geography,others that change slowly over time such as demography (人口统计学),social and cultural characteristics, and the state of the world ec

5、onomy. The index also looks at income per head in 2030,which is roughly when children born in 2013 will reach adulthood. Small economies take up the top 10 countries,with Australia coming second and New Zealand and the Netherlands not too far behind.Half of the top 10 countries are European,but only

6、 one,the Netherlands,is from the eurozone. The crisisridden south of Europe,including Greece,Portugal and Spain,falls behind despite the advantage of a favourable climate. Interestingly,the largest European economiesGermany,France and Britaindo not do particularly well. Nigeria has the unenviable(不值

7、得羡慕的)title of being the worst country for a baby to enter the world in 2013.11According to the passage,the happiest people live in_ADenmark BSwitzerlandCGermany DNigeria12The factors of telling the best place to be born dont include_Aeconomy BgeographyCtrust in public institutions Dpollution13Which

8、of the following is TRUE according to the text?AThe Economist Intelligence Unit is a company.BThe Economist attempted to measure the best place to live.CThe Scandinavian countries are hardly at the top of the list.DHalf of the top 10 countries are from the eurozone.14The purpose of the text is to sh

9、ow people_.Athe best place to be born in 2013Ba new study made by the EIUCthe worst country to be born in 2013Dthe factors of measuring the best place to be born【语篇导读】 本文主要通过经济学人智库对国家的幸福指数的研究得出在瑞士出生的人是最幸福的,生活质量也最高,而挪威、瑞典和丹麦这几个斯堪的纳维亚国家也跻身前五名。11. B细节理解题。 根据文章第一段“Switzerland is the best place to be bor

10、n in the world in 2013”和第二段“People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life”可知,一般来说,在瑞士出生的人是最幸福的,其生活质量也最高。故答案为B项。12. D细节理解题。根据文章第二段中对于判断最佳居住地的因素介绍可知,没有提到“污染”的问题。故答案为D项。13. A推理判断题。根据文章第一段中“The EIU, a sister company of the Economist”可知经济学人智库是一家公司。故A项正确。14. B主旨

11、大意题。本文的目的是展示经济学人智库的研究结果,而其他三个选项只是其中的一个部分,不能作为文章的目的。故答案为B项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When we talk about stars ,especially women stars ,it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. But recently a Britains Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views abs

12、olutely. Simon Cowell ,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyles voice. This lady camp up ,and Im thinking, This will take five seconds and I can go to have a cup of tea. That changed when she began to sing I Dreamed to Dream from Les Miserables. She knew we were going t

13、o have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments, Cowell said. The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world. Speaking from her home in Scotland, Ms Boyle said

14、 that she hasnt thought of changing her appearance. She said that her friend helped her with make-up. I mean, thats hardly a makeover, she added.Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents, I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hid

15、ing behind that and thus it built my confidence.72.Susan Boyle is _ A. a judge B. a reporter C. a beautiful D. a Scottish woman73.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing because_. A. she was confident of her singing B. she was satisfied with the judges C. she was pret

16、ty and in good shape D. she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables74.According to the passage, which is NOT true? A. It was the vocal talents that built Susans confidence B. Susan Boyle was not good at her lesson when at school. C. Susan Boyle became famous because of her appearance. D.

17、 Simon Cowell didnt think Susan Boyle a good singer at the first sight.75.What can we learn from Susan Boyles success A. Its never too old to learn. B. Its easier to succeed at the age of 47. C. If you have a dream, try to make it come true! D. If you are not able to study well, to be a singer inste

18、ad.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲诉了英国达人”苏珊波伊尔不是以貌红遍全球,而是以她美妙的歌声出名的。72.【答案】D【解析】根据第三段The performance was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world可知答案为D。【考点定位】考查细节理解能力。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。It is pretty much a one-way street. While it may be com

19、mon for university researchers to try their luck in the commercial world, there is very little traffic in the opposite direction. Pay has always been the biggest deterrent, as people with families often feel they cannot afford the drop in salary when moving to a university job. For some industrial s

20、cientists, however, the attractions of academia (学术界) outweigh any financial considerations.Helen Lee took a 70% cut in salary when she moved from a senior post in Abbott Laboratories to a medical department at the University of Cambridge. Her main reason for returning to academia mid-career was to

21、take advantage of the greater freedom to choose research questions. Some areas of inquiry have few prospects of a commercial return, and Lees is one of them.The impact of a salary cut is probably less severe for a scientist in the early stages of a career. Guy Grant, now a research associate at the

22、Unilever Centre for Molecular Informatics at the University of Cambridge, spent two years working for a pharmaceutical (制药的) company before returning to university as a post-doctoral researcher. He took a 30% salary cut but felt it worthwhile for the greater intellectual opportunities.Higher up the

23、ladder, where a pay cut is usually more significant, the demand for scientists with a wealth of experience in industry is forcing universities to make the transition (转换) to academia more attractive, according to Lee. Industrial scientists tend to receive training that academics do not, such as how

24、to build a multidisciplinary team, manage budgets and negotiate contracts. They are also well placed to bring something extra to the teaching side of an academic role that will help students get a job when they graduate, says Lee, perhaps experience in manufacturing practice or product development.

25、“Only a small number of undergraduates will continue in an academic career. So someone leaving university who already has the skills needed to work in an industrial lab has far more potential in the job market than someone who has spent all their time on a narrow research project.”1. By “a one-way s

26、treet” (Line 1, Para. 1), the author means _.A .university researchers know little about the commercial worldB. there is little exchange between industry and academiaC. few industrial scientists would quit to work in a universityD. few university professors are willing to do industrial research2. Wh

27、at was Helen Lees major consideration when she changed her job in the middle of her career?A. Flexible work hours. B. Her research interests.C .Her preference for the lifestyle on campus. D. Prospects of academic accomplishments.3. Guy Grant chose to work as a researcher at Cambridge in order to _.

28、A. do financially more rewarding work B. raise his status in the academic worldC. enrich his experience in medical research D. exploit better intellectual opportunities4. What contribution can industrial scientists make when they come to teach in a university? A. Increase its graduates competitivene

29、ss in the job market. B. Develop its students potential in research.C. Help it to obtain financial support from industry. D. Gear its research towards practical applications.【参考答案】14、CBDA阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。About a third of all common cancers in the United States, China and Britain co

30、uld be prevented each year if people ate healthier food, drank less alcohol and exercised more, health experts said on Friday. Reports from the World Cancer Research Fund (WCRF) suggest that making simple lifestyle changes could prevent some 40 percent of breast cancers alone in Britain and the Unit

31、ed States, as well as tens of thousands of stomach cancers. “Even in 2011, people are dying unnecessarily from cancers that could be prevented through keeping a healthy weight, diet, physical activity and other lifestyle factors,” said a WCRF medical and scientific adviser. WCRF findings are support

32、ed by World Health Organization (WHO) reports, which say regular exercise can prevent many diseases such as cancers and heart diseases. Cancer is a leading cause of death around the world and its incidence(发病率) is rising. Each year around 12.7 million people discover they have cancer and 7.6 million

33、 people die from some form of the disease. There are about 200 known types of cancer. Rachel Thompson, the WCRFs head of science, said that while the message was simple that not smoking, eating good food and being a healthy weight can help ward off many cancers it was still a difficult one to get ac

34、ross. The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. This could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day. Peter Baldini, head of the World Lung Foundation, also called on all governments to introduce smoke-free laws and raise the p

35、rice of cigarettes. Tobacco kills millions of smokers every year, and tobacco-related lung cancers also kill hundreds of thousands of people who dont smoke but have been exposed to it second-hand. “There isnt a magic bullet to cure all forms of cancer, but we have the opportunity and the duty to pro

36、tect people from developing cancer wherever possible,” Baldini said.63. Which of the following words can best take the place of the phrase “ward off” in the sixth paragraph? A. protect B. prevent C. develop D. cure【答案】B【解析】词义猜测题。根据not smoking, eating good food and being a healthy weight can help及man

37、y cancers可以推测是不吸烟,吃好的食物及有一个健康的体重有助于阻止癌症的发生,故选B。64. Which of the following statements is Not true according to the text? A. Exercising and eating healthily can help to reduce cancer risk. B. Each year about 12.7 million people are diagnosed with cancer around the world. C. Every year millions of peop

38、le die from smoking and lung cancers. D. Adults should walk for fifty minutes three times per week.【答案】D【解析】细节理解题。根据The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. This could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day.世界卫生组织建议一周五次一次30

39、分钟的锻炼时间,故选D。65. Which of the following can be the best title of this text? A. Simple life changes could stop millions of cancers B. Cancer is a leading cause of death C. Our bad lifestyle caused many diseases D. The incidence of common cancers is rising【答案】A【解析】标题归纳题。根据making simple lifestyle change

40、s could prevent some 40 percent of breast cancers及短文的内容可知要人们平时注意生活能够阻止癌症的发生,故选A。66. By writing the passage, the author mainly intends to _. A. advise people to develop healthier lifestyle. B. warn people of the danger of cancers C. explain why many people die from cancers every year. D. introduce th

41、e ways to protect people from developing cancers【答案】A【解析】细节理解题。根据短文的内容可知主要建议人们发展健康的生活,故选A。67. We can infer from Peter Baldinis opinion in the last two paragraphs that _. A. all the lung cancers are linked to smoking B. there is no medicine to cure the cancers but its our duty to find one C. all governments should take measures to control smokers and protect peoples health D. its our opportunity and duty to persuade people to give up smoking【答案】C【解析】推理判断题。根据called on all governments to introduce smoke-free laws and raise the price of cigarettes.建议政府要采取措施控制人们吸烟进而来保护人们的身体健康,故选C。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1