ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:111KB ,
资源ID:376626      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-376626-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西梧州市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西梧州市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc

1、广西梧州市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1. 答题前,考生务必将姓名、座位号、考籍号填写在答题卡上。2. 考生作答时,请在答题卡上作答(答题注意事项见答题卡),在本试题上作答无效。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the weather like now? A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy. 2.

2、 What is the mans favorite food? A. Beef. B. Mutton. C. Chicken. 3. Which club will the man choose? A. Poetry club. B. Chess club. C. Painting club. 4. What is the mans mother going to do? A Study Chinese in China. B. Travel around France. C. Do some business in England. 5. What did the man want the

3、 woman to do? A. See a film with him. B. Go to Qingdao with him. C. Meet his brother in his home. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do the speakers want to do? A. Buy two suitcas

4、es. B. Catch a train. C. Visit a mine. 7. How will the speakers get to their destination? A. By taxi. B. By bus. C. On foot. 听第7段材料,回答第8至10题。8. What day is it today? A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday. 9. What did the woman do last week? A. She cleaned the blackboard. B. She cleaned the windows. C

5、. She swept the floor. 10. Where are the speakers? A. At school. B. At home. C. In a cinema. 听第8段材料,回答第11至13题。11. Why is the man looking for a job? A. To get some experience. B. To save money for traveling. C. To pay for his school. 12. What will the man do this afternoon? A. Send some emails. B. Go

6、 to the community center. C. Buy concert tickets. 13. What does the woman plan to do over summer vacation?A. Get a part-time job. B. Give a concert. C. Practice her guitar.听第9段材料,回答第14至16题。14. How many people are there in the mans family? A. Four. B. Five. C. Six.15. What does the mans father do? A.

7、 He is a doctor. B. He is a professor. C. He is a boss. 16. What gift will the woman get? A. A purse. B. A fan. C. A doll听第10段材料,回答第17至20题。17. When did America scientists start to develop self-driving cars? A. About 40 years ago. B. About 14 years ago. C. About 11 years ago. 18. What can cameras on

8、the top of the self-driving cars draw? A. A 3D map of the passengers. B. A 3D map of the environment. C. A 3D map of the driving routes. 19. How many lives will be saved a year if 90% of vehicles are self-driving? A. 12,000. B. 21,700. C. 100,000. 20. Why is it impossible for self-driving cars to be

9、 popular in the near future? A. They cost too much. B. They are not safe. C. The always change. 第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhere Does the Garbage Go?When you throw something in the dustbin soon a garbage truck will come to take it away. Then where does

10、 it go? That depends on where you live. Different towns deal with rubbish in different ways. Recycling A recycling truck picks up paper, cardboard, metal, plastic, and glass. These go to the recycling plant to be sorted and made into new things. Incinerator An incinerator is a huge furnace that burn

11、s rubbish to make heat and electricity. The ash thats left gets buried in a landfill. Rubbish ash can be harmful, so it has to be stored carefully. But it takes up a lot less room than just plain rubbish. Compost(堆肥)Food waste might go to a composter. In a compost heap(堆), bacteria and worms break d

12、own dead plants and old food. They turn it into good, rich soil. Some people keep compost heaps in their gardens. Big commercial composters handle waste from restaurants and farms. Landfill Some rubbish gets buried in landfills. A landfill starts as a big hole. Trucks dump rubbish. Big earth movers

13、push it into place and crush it down. They cover the rubbish with dirt to keep scavengers(食腐动物, 拾荒者)away. The bottom of a landfill is lined with a barrier to keep bad things from leaking(渗透)into the ground. Pipes carry away liquid.Microbes that eat rubbish make methane gas. Landfills have openings t

14、o let the gas out so it doesnt explode. Some gain the methane. They use it to fuel garbage trucks or make electricity. When the landfill is full, its covered with earth. It might become a park.1. Where should the rubbish be sent to in order to make it into new things? A. The cycling plantsB. The rec

15、ycling trucks.C. The compost heaps.D. The Commercial composters.2. What is An incinerator in the third paragraph? A. A room.B. A container.C. A factory.D. A wasteland.3. Why do landfills have openings? A. To let the microbes in.B. To carry away liquid.C. To keep bad things from leaking.D. To avoid t

16、he explosion of the methane gas.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四种垃圾处理的方式回收利用、焚烧、堆肥和填埋。【1题详解】细节理解题。根据小标题Recycling下的“These go to the recycling plant to be sorted and made into new things.”可知,垃圾需要被运送到回收站进行分类然后制造出新的东西。故选A项。【2题详解】词义猜测题。根据小标题Incinerator下的“An incinerator is a huge furnace that bu

17、rns rubbish to make heat and electricity. ”可知,Incinerator是一个巨大的垃圾焚烧炉,相当于一个容器,可以生产电和热。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据小标题Landfill下的“Landfills have openings to let the gas out so it doesnt explode. ”可知,填埋地设置开口是为了使甲烷气体排出,防止爆炸。故选D项。【点睛】BIt has been two months since I moved to China, but its digital advancement hasnt

18、 stopped impressing me ever since. One of the major things that I cannot imagine living without anymore is mobile payment. There are two major mobile payment apps here, Alipay and WeChat Pay. Both have similar payment features, though WeChat has more like a social media. Thats why I will focus on th

19、is super app.So far, Ive been shocked by how efficient life can be with WeChat. It is present in every aspect of peoples daily life, from paying water and electricity bills, meals, cinema tickets to calling a taxi, following news, and chatting with friends. Most merchants have adopted it, from tiny

20、local street food stalls to high-end(高端的)stores. A cashier may be surprised if you do not pay with WeChat or Alipay at the grocers or in restaurants. And it seems like the entire payment industry has encouraged this shift to mobile payment, equipping payment terminals with QR code scanners to simpli

21、fy payments. Mobile payments are so common here that I realize that I can perfectly survive if I forget my wallet at home one day because most days I just dont take it out of my bag!As mentioned earlier, WeChat is also a major social media platform with about one billion daily users, which is more t

22、han the entire population of European Union. So I have to say Chinese technological and digital development is a real miracle.4. What impresses the author most since he came to China?A. The rapid progress of digital technology in China.B. The living condition of the Chinese people.C. The similar fea

23、tures of Alipay and WeChat PayD. The efficient life brought by WeChat.5. What can be inferred from the second paragraph?A. Nowadays wallet is unnecessary in China.B. Cashiers refuse to accept cash in China.C. Mobile payment are very popular in China.D. QR code scanners are very expensive in China.6.

24、 Whats the authors attitude to WeChat?A. Doubtful.B. Favorable.C. Opposed.D. Uncaring.7. What is the main idea of the text?A. Two major mobile payment apps.B. The development of mobile payment.C. The different opinions about mobile payment.D. The miracle of Chinese mobile payment.【答案】4. A 5. C 6. B

25、7. D【解析】这是一篇说明文。主要内容为讲述作者在中国体验到微信和支付宝移动支付普及所带来的便捷性,作者感叹于中国的科技和数字发展是一个真正的奇迹。【4题详解】细节理解题。根据第一段第一句It has been two months since I moved to China, but its digital advancement hasnt stopped impressing me ever since.( 我搬到中国已经两个月了,但它的数字进步从未停止过让我印象深刻)可知,来到中国后给作者印象最深刻的是中国数字科技的快速发展。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段的It is

26、present in every aspect of peoples daily life, from paying water and electricity bills, meals, cinema tickets to calling a taxi, following news, and chatting with friends. Most merchants have adopted it, from tiny local street food stalls to high-end(高端的)stores.(它存在于人们日常生活的各个方面,从支付水电账单、膳食、电影票到叫出租车、跟

27、踪新闻和与朋友聊天。大多数商人都采用它,从当地的小街食品摊到高端商店)可推断,移动支付在中国很受欢迎。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段的Mobile payments are so common here that I realize that I can perfectly survive if I forget my wallet at home one day because most days I just dont take it out of my bag!(移动支付在这里是如此常见,以至于我意识到,如果有一天我忘了我的钱包在家里,我都能完美地生存下来,因为大多数日子我不

28、把它从我的包里拿出来!)可推断,作者对于微信是赞成的。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中It has been two months since I moved to China, but its digital advancement hasnt stopped impressing me ever since. One of the major things that I cannot imagine living without anymore is mobile payment.可知我搬到中国已经两个月了,但中国的数字技术进步至今仍令我印象深刻。我无法想象生活中没有移动支付会

29、是什么样子。结合文章其它内容可知,文章主要讲述作者在中国体验到移动支付普及所带来的便捷性,故文章的主旨是移动支付的奇迹。故选D。CEach year thousands of U.S. families open their homes and hearts to student visitors from all over the world. In a homestay, students can observe, learn and experience a new lifestyle and culture, while practicing English skills in a h

30、ome environment. Successful homestay experiences can help to ease homesickness. Often students feel that they have found a second family who loves and cares for them. This experience can also help students make a smooth transition into an American university or enable them to reach a future career g

31、oal. Hosts involve their student guests in day-to day family activities and also include them in social gatherings such as summertime barbecues, holiday celebrations, or trips to local attractions. Homestay hosts will reflect the variety of the region in which they live. They may be single parents,

32、retired couples, widows, or families with young children. They will come from different socioeconomic and ethnic backgrounds. What they will have in common is a desire to share their homes and their time with international students. Usually, international visitors enjoy staying with hosts who have f

33、amily members of similar ages or with similar interests. The homestay coordinator will consider a students needs, interests and requests before matching the student with a host. Living in a homestay will always require an adjustment period. There may be simple house rules or guidelines about Interne

34、t usage, laundry, television viewing, meal times, cleanliness, and money matters. Universities that offer homestays programs set certain standards for hosts. For example, at the University of Delaware, all hosts living more than one mile from campus must provide students with transportation to and f

35、rom campus every weekday. Hosts must also provide each student with a private, furnished room and access to a shared or private bathroom. The homestay coordinators carefully screen host applicants to make sure they have a passion for hospitality and an interest in other cultures. Coordinators will a

36、lso interview and visit applicants to determine the suitability of the living space and meet the family members. Regular meetings, phone calls, and emails keep the hosts up to date in order to keep high standards of operation within the homestays.8. What benefits do students who live in a homestay h

37、ave?A. They can experience a new lifestyle and culture.B. They can practice their English skills day and night.C. They can be admitted to American universities.D. They can reach their future career goals easily.9. What do homestay hosts have in common?A. A big house to hold holiday celebrations.B. E

38、nough space for having summertime barbecues.C. A desire to share their homes and time with students.D. Time for taking trips to local attractions with students.10. What will be taken into consideration before matching the students with the homestay?A. The hosts needs, interests and requests.B. The s

39、tudents needs, interests and requests.C. The hosts socioeconomic and ethnic backgrounds.D. The students and their familys education backgrounds.11. What are the last 3 paragraphs about?A. Making house rules or guidelines.B. Setting certain standards for hosts.C. Screening host applicants.D. Adjustin

40、g to the household.【答案】8. A 9. C 10. B 11. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了美国的寄宿家庭。每年都有成千上万的美国家庭向来自世界各地的学生访客敞开家门,敞开心扉。在寄宿家庭,学生可以观察、学习和体验一种新的生活方式和文化,同时在家庭环境中练习英语技能。介绍了寄宿家庭的一些共同点以及寄宿家庭中的一些相关规则制定问题。8题详解】细节理解题。根据第一段中In a homestay, students can observe, learn and experience a new lifestyle and culture, while practic

41、ing English skills in a home environment.可知在寄宿家庭,学生可以观察、学习和体验一种新的生活方式和文化,同时在家庭环境中练习英语技能。由此可知,住在寄宿家庭的学生的好处是他们可以体验一种新的生活方式和文化。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第四段中What they will have in common is a desire to share their homes and their time with international students.可知他们的共同点是渴望与国际学生分享他们的家和时间。由此可知,寄宿家庭的共同之处是渴望与学生分享

42、他们的家和时间。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第五段中The homestay coordinator will consider a students needs, interests and requests before matching the student with a host.可知寄宿家庭协调员将考虑学生的需要,兴趣和要求,然后为学生匹配一个寄宿家庭。由此可知,在将学生与寄宿家庭配对之前,我们会考虑学生的需要、兴趣和要求。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据倒数第三段中There may be simple house rules or guidelines abou

43、t Internet usage, laundry, television viewing, meal times, cleanliness, and money matters.(可能会有一些简单的家规或关于互联网使用、洗衣、看电视、吃饭时间、清洁和金钱问题的准则);倒数第二段中Universities that offer homestays programs set certain standards for hosts.(提供寄宿计划的大学会为寄宿者设定一定的标准)以及最后一段中Regular meetings, phone calls, and emails keep the hos

44、ts up to date in order to keep high standards of operation within the homestays.(定期的会议,电话和电子邮件让主人了解最新情况,以保持高标准的运作)由此可知,最后三段是关于制定寄宿家庭规则或准则。故选A。DWe all have a favorite little spot to eat. Maybe its a noodles cart or a sandwich shop. Well, it seems that you dont have to make that difficult choice now.

45、A new Netflix documentary(纪录片)series, Street Food, aims to tell the world about all of our favorite little spots. Released on April 26,2019, the series takes viewers through nine Asian countries and regions in search of local communities and their cuisines, from Tom Yum in Bangkok, Thailand, to snai

46、ls in Ho Chi Minh City, Vietnam. Despite the series title, Street Food is actually about people. “At its heart the show explores how and why some people end up selling noodles, sweets or rice on the street, and the answers arent always easy,” wrote Zach Johnston of news website UPROXX. Take Toyo fro

47、m Osaka, Japan, as an example. Hes locally famous for serving food and jokes. “He seems like the happiest man alive,” writes Calum Henderson in the New Zealand Herald, “until he talks about his father and starts crying.” Toyo learned how to cook as a child, out of necessity. His father didnt care ab

48、out feeding him. Without any money, Toyo would cook weeds and leaves he found in the fields near his school. Today, Toyo has a job that he loves. What about the people who love to eat street food? “In India, theres this Nihari stew(炖菜),” recalled the series creator Brian McGinn in an interview with

49、the website Mashable. “Every morning, hundreds of people line up for this stew in this alleyway(小巷)as everyone tries to be one of the people who are going to get some of this stew before they run out.” Moments like these can be found throughout the series, showing that street food is important to lo

50、cal cultures and communities. McGinn says food is a way to look at and understand peoples lives. Its not just nice food shots, Gelb told Mashable. “Its the story, the context and the character that make the food more delicious, more meaningful and more powerful.”12. What does the documentary mainly

51、talk about?A. Spots.B. People.C. Viewers.D. Countries.13. The author takes Toyo as an example to show that_.A. Toyo is locally famous for serving food and jokesB. Toyo began to cook street food when he was a childC. people who sell street food have their own storiesD. people who was poor can have jo

52、bs that they love14. Scenes where people rush to buy street food appear in the series because_.A. street food is important to local cultures and communitiesB. food is a way to look at and understand peoples livesC. street food is more delicious,more meaningful and more powerfulD. people have no time

53、 to cook breakfast at home or eat at restaurants15 Whats the suitable title for the text?A. Favorite Little Spot to EatB. A New Netflix DocumentaryC. Taste Life from Street FoodD. Local Cultures and Communities【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】本文为一篇说明文。文章介绍了一部记录片街头美食。【12题详解】细节理解题。根据第一段A new Netflix doc

54、umentary(纪录片)series, Street Food, aims to tell the world about all of our favorite little spots一部全新的网飞纪录片街头美食目的就在于和全世界分享我们最爱的小吃摊。及结合全文可知,文章主要介绍了街头的一些小吃摊。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第四段Toyo learned how to cook as a child, out of necessity. His father didnt care about feeding him. Without any money, Toyo woul

55、d cook weeds and leaves he found in the fields near his school. Today, Toyo has a job that he loves. 东洋从小就学会了如何做饭,这是出于需要。他父亲不在乎如何抚养他。东洋没有钱,他会煮他在学校附近田野里发现的杂草和树叶。今天,东洋有一份他喜欢的工作。推测作者举东洋的例子是为了说明卖街头食品的人都有自己的故事。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段Moments like these can be found throughout the series, showing that str

56、eet food is important to local cultures and communities. McGinn says food is a way to look at and understand peoples lives.这样的场景在整部电视剧中随处可见,表明街头小吃对当地文化和社区的重要性。麦金恩说,食物是一种看待和理解人们生活的方式。可知,人们争先恐后地购买街头食品的场景出现在这部电视剧中是因为食物是一种看待和理解人们生活的方式,通过看人们购买的街头食物,能够了解人们的生活方式。故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段 McGinn says food is

57、 a way to look at and understand peoples lives. Its not just nice food shots, Gelb told Mashable. “Its the story, the context and the character that make the food more delicious, more meaningful and more powerful.”麦金恩表示,食物是了解体会人们生活的一种方式。这部纪录片不仅仅是些诱人的食物镜头,”贾柏在接受Mashable网站采访时表示。这是个故事,有自己的情节和角色令食物更美味,更

58、有意义,更有力量。所以C项“街头美食下的人生百味”为短文最佳标题。故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Looking through photos on WeChat or reading updates on Weibo can be considered as a waste of time. Whats more, everyone else seems to be having more fun or achieving greater success or getting more li

59、kes for their photos than you are._16_Yet social media is how many people stay connected with long-distance friends or cousins theyd otherwise see only once a year._17_Researchers have come up with a few easy-to follow tips. Limit when and where you use social media. _18_Consider turning your media

60、notifications(通知)off or putting your phone in airplane mode during meals, important conversations or important meetings. Try not to keep your phone or computer in your bedroom or use social media right before bed; studies show that using phones or iPads at this time affects your sleep. _19_Instead o

61、f mindlessly looking through TikTok or watching Weibo stories, try to be mindful every time you use social media. Do you check WeChat first thing in the morning because you want to read the breaking news or because its a habit? Does viewing photos of your friends vacation make you happy? Each time y

62、ou check social media, think about why youre doing it, how it makes you feel, and whether thats really what you want. Pay more attention to your real-life relationships. Over time, people have more and more online friends and organizations that are no longer connected with them. So unfollow or hide

63、them._20_Humans have a need for connection. Spending time with friends in person and building networks offline can be protective for your health.A. Be mindful while using social media.B. This can make you feel unhappy or uneasy.C. Pay attention to what you do and how you feel.D. Using social media c

64、an have a bad influence on in-person communications.E. More and more real-life relationships have been replaced by online connections.F. Remember that online connections cannot take the place of real-life relationships.G. So how can people get the benefits of social media without letting it harm the

65、ir health?【答案】16. B 17. G 18. D 19. C 20. F【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了了怎样在不伤害健康的前提下合理地正确地使用社交媒体。【16题详解】根据上文“Whats more, everyone else seems to be having more fun or achieving greater success or getting more likes for their photos than you are.”可知,在微信或微博上,其他人好像都比自己开心或比自己成功或照片更多点赞;再根据下文“Yet social media is ho

66、w many people stay connected with long-distance friends or cousins theyd otherwise see only once a year”可知,社交媒体已经成为人们联系的重要方式,根据其中表示转折的yet可推断,设空句要与yet后所表达的内容形成转折对比关系,所以B选项“这会是你感到不开心或者不安”切题,this指上文中的自己和别人的对比结果。故选B项。【17题详解】根据下文“Researchers have come up with a few easy-to follow tips.”可知,研究者已经想出了一些实用的小技

67、巧,可推断上文提出了一个问题,这些小技巧是针对这个问题的,所以G选项“所以人们怎样从社交媒体中获益而不伤害他们的健康呢”切题。故选G项。【18题详解】根据下文“Consider turning your media notifications(通知)off or putting your phone in airplane mode during meals, important conversations or important meetings.”可知,在一些面对面的场合中,最好关闭手机通知或把手机调为飞行模式,可推断使用社交媒体对于面对面的交流是有影响的,所以D选项“在使用社交媒体可能

68、对于面对面的交流产生不好的影响”切题。故选D项。【19题详解】根据设空位置可知,设空处要选择一个能概括下文内容的小标题;根据下文“Each time you check social media, think about why youre doing it, how it makes you feel, and whether thats really what you want.”可知,在每次使用社交媒体的时候,想想自己为什么使用它,这样做的感受是什么,这是否是你真正想要的,可知本段论述的是要去关注自己在做什么以及自己的感受,所以C选项“注意自己在做什么以及自己的感受”切题。故选C项。【2

69、0题详解】根据小标题“Pay more attention to your real-life relationships”可知,我们要多关注自己实际生活中的人际关系,所以本段内容都是围绕这一点来展开论述的;根据上文“Over time, people have more and more online friends and organizations that are no longer connected with them. So unfollow or hide them.”可知,对于那些不再联系的朋友和组织,应该选择不关注;再结合下文“Humans have a need for

70、connection. Spending time with friends in person and building networks offline can be protective for your health.”可知,人与人之间需要实际的联系,所以设空处强调的应该是真实生活中人际关系的重要性,所以F选项“要记住网络联系不能取代真实生活中的联系”切题。故选F项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。As a teenager, I felt

71、 I was always letting people down. I was rebellious(叛逆的)outside, but I wanted to be_21_inside. Once I left home to hitch-hike(搭便车)to California with my_22_Penelope. The trip wasnt_23_, and there were many times I didnt feel safe. One situation in particular kept me_24_to still be alive. When I_25_ho

72、me, I was different, not so outwardly sure of myself. I was_26_to be home. But then I noticed that Penelope, who was_27_with us, was wearing my clothes. And my family seemed to like her_28_than me. I wondered if I would be_29_if I werent there. I told my mom, and she explained that though Penelope w

73、as a lovely girl, no one could_30_me. I pointed out, She is more patient and is neater than I have ever been. My mom said these were wonderful_31_, but I was the only person who could fill my role. She made me realize that even with my_32_and there were manyI was a loved member of the_33_who couldnt

74、 be replaced. I became a searcher, wanting to_34_who I was and what made me unique. My view of myself was_35_. I wanted a solid base to start from. I started to_36_pressure to act in ways that I didnt like any more, and I was delighted by who I_37_was. I came to feel much more sure that no one can_3

75、8_take my place. Each of us holds a unique place in the world. You are_39_, no matter what others say or what you may think. So_40_about being replaced. You cant be.21. A. likedB. hatedC. rewardedD. blamed22. A. auntB. friendC. sisterD. teacher23. A. interestingB. importantC. funnyD. easy24. A. tire

76、dB. excitingC. gratefulD. disappointed25. A. returnedB. droveC. flewD. ran26. A. confusedB. happyC. luckyD. eager27. A. studyingB. workingC. stayingD. traveling28. A. lessB. harderC. deeperD. better29. A. missedB. praisedC. awardedD. mentioned30. A. beatB. replaceC. harmD. match31. A. experiencesB.

77、exercisesC. skillsD. qualities32. A. faultsB. advantagesC. charactersD. manners33. A. houseB. familyC. schoolD. town34. A. look forB. find outC. give upD. push away35. A. challengingB. interestingC. changingD. surprising36. A. useB. receiveC. resistD. accept37. A. hardlyB. reallyC. finallyD. origina

78、lly38. A. neverB. oftenC. everD. always39. A. usefulB. specialC. valuableD. strange40. A. rememberB. imagineC. argueD. forget【答案】21. A 22. B 23. D 24. C 25. A 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. D 32. A 33. B 34. B 35. C 36. C 37. B 38. C 39. B 40. D【解析】本文是一篇记叙文。本文讲述了作者从一名外表叛逆内心却极不自信的少年通过和朋友的旅行与母亲的谈话中

79、逐渐认识到每个人都是独一无二的,无可取代的,获得自信的心路历程。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:外表上我叛逆,内心里我却希望人们能喜欢我。A. liked喜欢;B. hated 讨厌;C. rewarded奖励;D. blamed责备。根据上文I was rebellious(叛逆的)outside, but 可知,内心希望人们喜欢我。故选A。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:一次我离开家搭便车与我的朋友Penelope去加利福尼亚。A. aunt阿姨;B. friend朋友;C. sister姐妹;D. teacher教师。Penelope是作者的一个朋友。故选B。23题详解】考查

80、形容词词义辨析。句意:旅途并不容易,有很多次我都感到不安全。A. interesting有趣的;B. important重要的;C. funny有趣的;D. easy容易的。由下文here were many times I didnt feel safe.可知,很多次我感到不安全,可推断,旅途并不容易。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:特别是有一次的状况让我一直感恩自己还能活着,A. tired疲惫的;B. exciting令人兴奋的;C. grateful感恩的;D. disappointed失望的。 根据上文可知,许多次我感到不安全,因此推断有一次的状况让我一直感恩自己还活

81、着。故选C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:当我回到家的时候,我变了,对自己不再那么自信。 A. returned返回;B. drove开车;C. flew飞;D. ran跑。上文提到去旅行,因此推断此处指回到家。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:我很高兴又回到了自己的家中。A. confused困惑的;B. happy高兴的;C. lucky幸运的;D. eager热切的。根据上文there were many times I didnt feel safe. One situation in particular kept me_4_to still be alive.

82、可知,旅途不安全,因此能够回到家应是感觉是高兴的。故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:但是接着我注意到和我们在一起的Penelope穿着我的衣服。A. studying学习;B. working工作;C. staying待;逗留;D. traveling旅行。根据was wearing my clothes可推断,Penelope和我们呆在一起。 stay with sb与某人待在一起。故选C。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:我的家人似乎比喜欢我还喜欢她。A. less更少;B. harder更努力地;C. deeper更深地;D. better更。根据下文I wondered

83、 if I would be_9_if I werent there.可推断,作者感觉家人更喜欢Penelope。故选D。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我甚至怀疑如果我不在那儿,他们是否还能想起我。A. missed想念;B. praised表扬;C. awarded奖励;D. mentioned提到。根据下文if I werent there可知,作者认为家人更喜欢朋友,因此想知道,如果自己不再,家人还会想念自己吗。可知选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我母亲解释说,虽然Penelope是一个可爱的女孩,但是没有人能替代我。A. beat打败;B. replace代替;C.

84、 harm伤害;D. match匹配。根据下文 be replaced.尽管Penelope是可爱的女孩,但是没有人代替我。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:我母亲说这些都是好的品质,可是我是唯一的,谁也无法充当我的角色。A. experiences经历;B. exercises练习;C. skills技能;D. qualities品质;素质。these指代上文提到的patient,neat都是好品质。故选D。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:她让我意识到,即使我有缺点,而且还不少,但是我是这个家庭中被爱的一名成员,谁也无法代替我。A. faults缺点;错误;B. advan

85、tages优点;C. characters特征;品质;D. manners礼貌。 由and there were many并结合上文内容可知,此处说的是作者的缺点。故选A。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. house房子;B. family家人;家庭;C. school学校;D. town城镇。由a loved member推断,是家庭中被爱着的一名成员。故选B。【34题详解】考查动词短语词义辨析。句意:我成了一名研究员,想要查明我是谁,是什么使我成了独一无二的。A. look for寻找;B. find out找出,查明;C. look back回顾;D. push a

86、way推开。根据I became a searcher可知,我想要查明一些关于我的一些事情。故选B。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意是:我对自己的看法在改变。A. challenging有挑战性的; B. interesting有趣的;C. changing改变;D. surprising有趣的。根据下文I started to_16_pressure to act in ways that I didnt like any more可知,作者对自己的看法改变了。故选C。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:我开始忍受住压力,以我不喜欢的一些方式行事,而且我为真实的我感到高兴。A. us

87、e使用;B. receive收到;C. resist忍受;抵制;D. accept收到。由pressure to act in ways that I didnt like any more推断,作者忍受住压力,以自己不喜欢的一些方式行事。故选C。【37题详解】考查副词词义辨析。句意:我为真实的我感到高兴。A. hardly几乎不;B. really真正地;C. finally最终;D. originally起初。根据上文可知,作者感觉自己不如别人,后来对自己的观点改变了,因此推断对于真实的我,感动高兴。故选B。【38题详解】考查副词词义辨析。句意:我开始更加确定没有人能代替我。A. neve

88、r从不;绝不;B. often经常;C. ever曾经;D. always总会。ever用于否定句表示强调。故选C。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:你是特别的,无论别人说什么或者你认为什么。A. useful有用的;B. special特别的;C. valuable有价值的;D. strange奇怪的。根据上文Each of us holds a unique place in the world. 可知,你是特别的。故选B。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:忘掉被取代的事吧。A. remember记住;B. imagine想象;C. argue争论;D. forget忘记。根据下

89、文You cant be.可知,你不肯能被代替,因此忘记被代替吧。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。London is the shopping capital of the world. Every year millions of overseas_41_(visit)shop there. But what_42_(make)shopping there so great? The following is a brief introduction about it. The first one is

90、Knightsbridge, where the rich and famous come_43_(buy)their socks. The next one is Harvey Nichols-a great place for designer fashion _44_people can find different cosmetics(化妆品). Then its Hamleys, the_45_(big)toy shop in the world. If people like_46_(shop)all under one roof, there are also big shopp

91、ing centers all over Britain. The last one is Locks. They sell the must-have(必备品)in gentlemens fashion: the hats. Locks opened in London in 1679. Their hats can_47_(see)across the world. We may not see many bowler hats now. People dont call_48_a bowler there at Locks. They call it “coke hat” because

92、 it was invented in 1850 for Thomas Coke. Next, the classic top hat. It was invented originally _49_wearing in open-top cars, but now its more_50_(common)worn on the hills out shooting and this keeps the ears warm and stops it blowing away.【答案】41. visitors 42. makes 43. to buy 44. where 45. biggest

93、46. shops 47. be seen 48. it 49. for 50. commonly【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了英国著名的一些购物商店和时尚的帽子。【41题详解】考查名词的数。句意:每年都有数百万的海外游客在那里购物。此处表示“游客”作主语,应用名词visitor,且visitor为可数名词,由millions of修饰应用复数。故填visitors。【42题详解】考查主谓一致。句意:但是,是什么让在那里购物如此美妙呢?此处主语为what,且陈述客观事实用一般现在时,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填makes。【43题详解】考查非谓语动词。句意:第一个是Knight

94、sbridge,富人和名人都来这里买袜子。根据短语表示“来做某事”短语为come to do sth.。故填to buy。【44题详解】考查定语从句。此处为定语从句修饰先行词Harvey Nichols,且先行词在从句中作地点状语,故应用关系副词where。故填where。【45题详解】考查最高级。句意:然后是Hamleys,世界上最大的玩具店。根据上文定冠词the以及结合语境表示“世界上最大的”应用形容词最高级biggest。故填biggest。【46题详解】考查名词的数。句意:如果人们喜欢商店都在同一个地方,那么英国各地也有大型购物中心。此处作宾语,应用名词shop,且shop为可数名词,

95、由all修饰应用复数形式。故填shops。【47题详解】考查动词语态。句中主语hats与谓语动词see构成被动关系,且情态动词can后跟动词原形。故填be seen。【48题详解】考查代词。句意:在Lock商店,人们不叫它“圆顶礼帽”。此处指代bowler应用it。故填it。【49题详解】考查介词。句意:它最初是为了戴在敞篷汽车上而发明的,但现在它更常在山上拍摄时佩戴,这样可以保持耳朵温暖,也不会被风吹走。结合句意表示“为而发明”短语为invent for。故填for。【50题详解】考查副词。修饰后文动词worn应用副词commonly,作状语,表示“通常地”。故填commonly。第四部分

96、写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多只有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Almost every family owns a car now. Although car have improved

97、our lives a lot, they have also bring many problems. So we should try our best ensure traffic safety. We must be obey the traffic rules. When we cross the road, we should waiting at zebra crossings until the traffic light turns green. We should walk on the pavement. We should tell your parents never

98、 to drive after drinking, or talking in the phone while driving. And as students, we shouldnt play and chase each other on the road, that is very dangerous. We have only one life. I hope everyone can know the important of traffic safety.【答案】1.carcars2.bringbrought3. best后添加to4.去掉be5. waitingwait6. y

99、ourour7. inon8. andor9. thatwhich10.importantimportance【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了重视交通规则的重要性,提到了一些应该遵守的交通规则,倡导每个人都能知道交通安全的重要性。【详解】1.考查名词的数。car为可数名词,根据后文助动词have可知此处应用复数形式。故car改为cars。2.考查动词时态。bring在句中作谓语动词,根据上文they have also可知为现在完成时。故bring改为brought。3.考查介词。句意:所以我们应该尽力保证交通安全。结合句意表示“尽某人最大的努力做某事”短语为try ones b

100、est to do sth.。故best后添加to。4.考查动词语态。句意:我们必须遵守交通规则。此处主语we与谓语动词obey为主动关系,故去掉be。5.考查情态动词用法。上文should为情态动词,后跟动词原形。故waiting改为wait。6.考查代词。句意:我们应该告诉我们的父母不要酒后开车,不要边开车边打电话。结合上文We should tell可知此处指告诉“我们的”父母应用代词our。故your改为our。7.考查介词。句意同上。结合句意表示“打电话”短语为talk on the phone。故 in改为on。8.考查连词。句意:作为学生,我们不应该在路上玩耍或追逐,这是非常危险

101、的。根据上文we shouldnt可知此处为否定句,应用or,表示“或者”,and用于肯定句中。故 and改为or。9.考查定语从句。此处为非限制性定语从句修饰上文整个句子,且从句中缺少主语,故应用关系代词which,that不能引导非限制性定语从句。故 that改为which。10.考查名词。句意:我希望每个人都能知道交通安全的重要性。根据上文the可知此处应用important的名词形式importance,表示“重要性”。故important改为importance。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你叫李华,你校将举办中国古代诗词大赛(Chinese Ancient Poetr

102、y Competition)。你想邀请一直对中国古代诗词非常感兴趣的外教Mr. White观看本次比赛。请给他写封邮件,内容包括:1.比赛目的;2.比赛时间、地点;注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,使行文连贯;3.开头与结尾已写好,不计入总词数。Dear Mr. White,How are you going?_Looking forward to your early reply!Yours faithfully,Li Hua【答案】Dear Mr. White,How are you going? I am writing to invite you to watch the

103、Chinese Ancient Poetry Competition for high school students of our city, which will be held in our school concert hall this Friday afternoon, from 2 pm to 5 pm. It is aimed to arouse students interest in Chinese culture and popularize Chinese poetry. Ive heard that you are fond of Chinese culture, e

104、specially Chinese ancient poetry, so this competition is the one you cant miss. The competition will provide an opportunity for you to make a better understanding of our traditional culture and feel the enthusiasm for learning Chinese poetry. Hope it is convenient for you to come. Looking forward to

105、 your early reply.Yours faithfully,Li Hua【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假定你叫李华,你校将举办中国古代诗词大赛(Chinese Ancient Poetry Competition)。你想邀请一直对中国古代诗词非常感兴趣的外教Mr. White观看本次比赛。请给他写封邮件,内容包括:1.比赛目的;2.比赛时间、地点;第2步:根据写作要求,确定关键词(组):the Chinese Ancient Poetry Competition (中国古代诗词大赛);arouse (唤起,激发);be fond of(喜欢)等。第

106、3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般将来时和一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I am writing to invite you to watch the Chinese Ancient Poetry Competition for high school students of our city, which will be held in our school concert hall this Friday afternoon, from 2 pm to 5 pm.运用非限制性定语从句;Ive heard that you are fond of Chinese culture, especially Chinese ancient poetry, so this competition is the one you cant miss.运用宾语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1