ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:10 ,大小:553KB ,
资源ID:375875      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-375875-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(高考英语二轮复习精品课件:专题六 第4讲如何解答推理判断题(大纲版湖北专用).ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

高考英语二轮复习精品课件:专题六 第4讲如何解答推理判断题(大纲版湖北专用).ppt

1、阅读理解第4讲如何解答推理判断题1这种题是用来查看考生是否能够正确地掌握文章的隐含信息。它要求考生根据文章的表面信息和作者的意图,客观而合理地进行推理。这种题要求考生具有很强的阅读理解能力,做这种题的好坏决定着考生能否在考试中取得高分。出题的形式主要有:1.This passage implies that.2.It can be inferred from the passage that.3.We can conclude that.4.When the writer talks aboutwhat he really means is that?5.Which of the follow

2、ing can be inferred from the passage?2判断推理题属于主观性极强的高层次阅读理解题,所以必须用细读的方法,对相关的段落、句子和单词进行反复推敲,从而找出隐含的信息。做这类题目时,要严格依据作者所陈述的细节事实以及作者的措词,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。应注意:当问及作者的看法、意图与态度时,不是在问你作为学生的想法,而是作者本人在字里行间所表述的观点。3例(2009湖北卷)C篇When I was seven my father gave me a Timex,my first

3、watch.I loved it,wore it for years,and havent had another one since it stopped ticking a decade ago.Why?Because I dont need one.I have a mobile phone and Im always near someone with an iPod or something like that.All these devices(装置)tell the time which is why,if you look around,youll see lots of em

4、pty wrists;sales of watches to young adults have been going down since 2007.4(2009湖北卷)C篇But while the wise have realized that they dont need them,others apparently including some distinguished men of our time are spending total fortunes on them.Brands such as Rolex,Patek Philippe and Breitling comma

5、nd shocking prices,up to 250,000 for a piece.This is ridiculous.Expensive cars go faster than cheap cars.Expensive clothes hang better than cheap clothes.But these days all watches tell the time as well as all other watches.Expensive watches come with extra functions but who needs them?How often do

6、you dive to 300 metres into the sea or need to find your direction in the area around the South Pole?So why pay that much of five yearsschool fees for watches that allow you to do these things?例5(2009湖北卷)C篇If justice were done,the Swiss watch industry should have closed down when the Japanese discov

7、ered how to make accurate watches for a five-pound note.Instead the Swiss reinvented the watch,with the aid of millions of pounds worth of advertising,as a message about the man wearing it.Rolexes are for those who spend their weekends climbing icy mountains;a Patek Philippe is for one from a rich o

8、r noble family;a Breitling suggests you like to pilot planes across the world.例6(2009湖北卷)C篇Watches are now classified as“investments(投资)”.A 1994 Patek Philippe recently sold for nearly 350,000,while 1960s Rolexes have gone from 15,000 to 30,000 plus in a year.But a watch is not an investment.Its a t

9、oy for self-satisfaction,a matter of fashion.Prices may keep going up theyve been rising for 15 years.But when fashion moves on,the owner of that 350,000 beauty will suddenly find his pride and joy is no more a good investment than my childhood Timex.例7()60.It seems ridiculous to the writer that.A.p

10、eople dive 300 metres into the sea B.expensive clothes sell better than cheap ones C.cheap cars dont run as fast as expensive ones D.expensive watches with unnecessary functions still sell推理判断题。根据第二段,既然很多设备都能报时,人们还花费很多钱购买那些拥有一些新的但并不实用的功能的世界名表,这显得很荒谬,应选择D才符合作者的意思。剖析剖析8()61.What can be learnt about Sw

11、iss watch industry from the passage?A.It targets rich people as its potential customers.B.Its hard for the industry to beat its competitors.C.It wastes a huge amount of money in advertising.D.Its easy for the industry to reinvent cheap watches.推理判断题。根据第四段the Swiss reinvented the watch,with the aid of millions of pounds worth of advertising,as a message about the man wearing it.可知瑞士表工业主要是针对有钱人。剖析剖析9感谢观赏!10

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1