ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:70.50KB ,
资源ID:374204      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-374204-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西柳城县2016高考英语二轮:社会现象类阅读理解(2)有答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西柳城县2016高考英语二轮:社会现象类阅读理解(2)有答案.doc

1、广西柳城县2016高考英语二轮:社会现象类阅读理解(2)有答案2016高考英语阅读理解-社会现象类 The new high-speed railway line between Urumqi, capital of the Xinjiang Uygur self-governing region,and Lanzhou, capital of Gansu province,has cut train travel time by half to less than 12 hours. The dramatic improvement will benefit many families pl

2、anning reunions for Spring Festival. “For the first time,I feel home is not that far away after all,”said Liang Shaofu as he boarded a high-speed train in Urumqi with six members of his family The 35-year-old left Lanzhou to set up a dry fruit business in Xinjiang eight years ago,and he has now sett

3、led in Urumqi The 1,776-km line, which passes through Qinghai province and is the countrys first high-speed railway to be built in a high-altitude region, came into service on Dec 26. “We normally drive home for Spring Festival to avoid the difficulties of buying seven train tickets for the whole fa

4、mily during the peak season.” Liang said. “Driving can be very tiring and dangerous sometimes,so one year we even decided not to go back to Lanzhou simply to avoid the trip.” More than 600,000 passengers traveled on the line during its first month,and the Urumqi Railway Bureau said the introduction

5、of high-speed services will ease transport pressure during the Spring Festival peak season. The existing usual railway line could no longer support Xinjiangs development. All passenger trains will gradually shift to the new link,leaving the old one to be used for goods. As a result,Xinjiangs annual

6、goods ability could reach 200 million metric tons from the current 70 million The line passes through areas that experience high winds, and it also crosses parts of the deserted Qinghai-Tibet Plateau and the bone-dry sands of the Gobi Desert The project could help China to promote its high-speed rai

7、lway technology abroad,said Ma Xi zhang, director of the Lanzhou-Xinjiang railway projects management department in Xinjiang.【小题1】How long did it take to go from Urumqi to Lanzhou by the usual train before? Aabout 12 hoursBAbout 6 hoursCAbout 18 hoursDAbout 24 hours【小题2】Whats the main advantage of t

8、he new high-speed railway? AIt takes more time to go to Urumqi to Lanzhou.BIt will be more convenient for people all over the country to Xinjiang.CAll the people in Lanzhou can return home on festivals.DIt helps to improve Xinjiangs development.【小题3】From the passage we can learn_. AXinjiangs annual

9、goods ability can increase nearly four timesBthe new railway technology may help more railway lines to be built abroadCthe high-speed railway lines cant be built across the bone-dry sandsDthe old railway lines can only carry goods now【小题4】Which of the following is true according to the passage? AThe

10、 new high-speed railway line is good for all people to go home.BThe new high-speed railway line benefits businessmen to carry goods.CTaking the new train is safer than driving home from Urumqi to Lanzhou.DBusinessmen seldom went home for Spring Festival before.1、2016高考英语阅读理解-社会现象类If you see a group

11、of people dancing and singing on the street or in the railway station, you dont need to feel surprised. They are a flash mob(暴民). Who are they? Are they mobs? Dont be confused by their name. Actually, a flash mob is a group of people who gather suddenly in a public place, do something unusual for a

12、brief period of time, and then quickly disappear. They are usually organized with the help of the Internet or other digital communications networks. The messages may be sent to friends, who send to more people. At a predetermined time, they gather and perform some activities such as exchanging books

13、, coming together to look at the sky, waving their hands and yelling something at the top of their voice for 30 seconds. Then, they quickly disappear before the police can arrive. Using mobile phones, the flash mob can change its place if the first one has been cancelled for any reason. Bill Wasik,

14、senior editor of Harpers Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob gathered on June 3, 2003. Wasik claimed that he created the flash mob as a social experiment designed to laugh at fashion seekers and stress the cultural atmosphere of wanting

15、 to be an insider or part of “the next big thing”. Flash mob gatherings can sometimes shock people. Such an activity might seem amusing and magical, but it also might frighten people who are not aware of what is taking place. Undoubtedly, flash mob can serve as good political tools and have great po

16、tential, such as using flash mob to advertise a product. The flash mob is now becoming more and more popular. People use it to do many things. For example, in 2009, Michael Jacksons fans took part in a flash mob to remember him. Hundreds of his fans gathered singing and dancing Michaels famous song

17、“Beat It” together. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory.【小题1】What is NOT the feature of the flash mob? AIt can get together quickly.BIt can change its place freely.CIt can do activities suddenly.DIt can injure people seriously.【小题2】How do

18、flash mobs inform one another?By using the Internet.By writing letters.By yelling.By waving hands.By using mobile phones.By holding a meeting. A BCD【小题3】Why did Bill Wasik create the flash mob? ATo advertise some products.BTo help people make friends.CTo laugh at fashion seekers.DTo create some memo

19、ries.【小题4】What can we learn about the flash mob from the passage? ABill Wasik organized the first successful flash mob in May, 2003.BPeople are encouraged to take a more active part in an activity.CFlash mobs tend to do something illegal for a short time.DFlash mob gathering can frighten all the peo

20、ple present.2、阅读理解。Joan Chen is famous both in China, where she grew up, and in the United States,where she now lives. How did Joan become a famous actress in two countries? Its an interesting story.Joan Chen was born in Shanghai in 1961. When she was 14, some people from a film studio (制片厂) came to

21、 her school and chose her to study at the studio. She was happy about this chance, but mainly she liked the idea of getting out of school. Soon, however she discovered that she really liked acting. At age 18, she won the Golden Rooster, Chinas top film prize.In the late 1970s, Joans parents, who wer

22、e doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to college there. Her parents hoped she would study medicine. Instead, she majored in film and later looked for work as an actress. To work in the United States, Joan had to start all over again. She told Hollywood that

23、 she was an actress in China, but she only got some small parts in TV shows.One day Joan went to speak to a director who was making a movie called Tai - pan. The interview didnt go well. As she walked away, a man in a car noticed her. The man was Dino DeLaurntiis, the films producer. He immediately

24、offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last Emperor and was on her way to worldwide fame.1. What was turn about Joan Chen when she was 14?A. Some people came to her school and chose her as an actress.B. She liked to study at the studio just because she want

25、ed to be famous.C. The most important reason for her going to the studio was that she wouldnt like to stay at school.D. She found she was fond of acting even before she was 14. 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由第二段 “When she was 14, some people from a film studio came to her school and chose her to study at the s

26、tudio”可知,A错误;由 “but mainly she liked the idea of getting out of school”可以推断,她不喜欢呆在学校, 故B选项不正确,C选项正确;由 “Soon, however she discovered that she really liked acting.” 可知,D选项错误。2. When did she move to the States?A. In the late 1970s. B. After she graduated from college.C. In the late 1980s. D. In the ear

27、ly 1980s.答案解析:答案为D。本题为数字计算题。由第三段的第一、二句 “In the late 1970s, Joans parents, who were doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to college there.”可以推断,1961年出生的Joan Chen,20岁去美国上大学,此时应该是1981年,故答案为D。3. The interview with a director _.A. made her on the way to being fam

28、ous in the worldB. led to no immediate good resultC. made her play a leading part in Tai - panD. gave her a chance to act in The Last Emperor答案解析:答案为B。本题为推断题。从最后一段 “The interview didnt go well.” 可知, C选项不正确;由 “He immediately offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertolucci

29、s The Last Emperor and was on her way to worldwide fame.”可知,Joan Chen出演主角是在一年后,并开始走向世界范围内的成功之路,故A,D不正确;答案为B ,参加director的面试并没立刻产生好的效果。社会生活类阅读理解。In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decade

30、has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other w

31、ords, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a popular trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. China, for example, has s

32、et its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great grow

33、th in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can se

34、t high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger management of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and

35、 redirecting some of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chan

36、ces for sustainable product industries. 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that.A. it makes the world warmerB. it consumes natural resourcesC. it brings severe damage to forestsD. it makes growth hard to continue2. What can we infer from Paragraph 2? A.

37、China lacks wind and solar energy.B. China is the leader of the low-carbon market.C. High-speed trains are a low-carbon development.D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.3. To fully develop the low-carbon markets, governments can.A. cut public expensesB. forbid carbon emissionsC. devel

38、op public resourcesD. encourage energy conservation4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to.A. develop sustainable productsB. explore new natural resourcesC. make full use of natural resourcesD. deal with the major challenge5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model.B. To compare two business models.C. To predict a change of the global market.D. To advocate sustainable development.【参考答案】72.1-5 BCDAD

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1