1、山东省济南市2014届高三上学期期末考试英语试题本试卷分第卷和第卷两部分,共12页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号、县区和科类填写在答题卡和试卷规定的位置上。2第卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3第卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置,不能写在试卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。
2、第卷(共100分)第一部分 英语知识运用(共两节,满分50分)第一节 语法和词汇知识(共20小题;每小题1分,满分20分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. Hurry up! I think its going to rain._ The skies are dark and cloudy.A. Not really.B. I guess so.C. Why not?D. What if?【考点】考察交际用语【答案】B【解析】A不是的;表示否定;B我也这么认为的;C为什么不?D要是又如何?句义:快点,我想很快就要下雨了。我也这么认为的。天上
3、乌云密布的又黑了。根据The skies are dark and cloudy.可知后者也认为要下雨。故B正确。【举一反三】We could invite John and Barbara to the Friday night party. Yes, _ ? Ill give them a call right now. A. why not B. what for C. why D. what【答案】A【考点】考察情景交际。句意:我们邀请约翰和芭芭拉来参加周五的派对好么?好啊,我现在就给他们打电话。从题意可知,说话人B同意了A的观点,why not为什么不,表赞成,故选A。2. We w
4、andered along the street, _ over the leaves that had fallen down in the night.A. to stepB. steppedC. steppingD. having stepped【考点】考察非谓语动词用法【答案】C【解析】本题考察的是非谓语动词中的分词做状语用法,当动词与句子的主语构成主动关系的时候,就使用现在分词在句中做状语,当两者构成被动关系的时候就时候过去分词做状语。本句中的主语we和后面的动词step构成主动关系,所以使用现在分词,而且现在分词还可以表示这个动作与谓语动词的动作同时发生。句义:我们沿着街道在闲逛,
5、走在晚上落下的树叶上面。根据句义可知wander和step over这两个动作是同时发生的。故C正确。【举一反三】The glass doors have taken the place of the wooden ones at the entrance, _ in the natural light during the day. A. to let B. letting C. let D. having let答案B考点考查非谓语动词。解析句意为:在入口处玻璃门已取代了木头门, 在白天能让自然光进来。空白处在句中作状语, let与句子的主语之间是主谓关系, 且动作是同时发生的, 故用现在
6、分词形式。3. Change-3 was sent onto the moon successfully, _ rocked the world again.A. whereB. thatC. whatD. which【考点】考察非限制性定语从句【答案】D【解析】非限制定语从句一般由which引导,可以指代整个句子,也可以指代前句的某一个词,对于此类题平时的学习要多解题,对定语从句和名词性从句的异同及概念都要了如指掌,在解题过程中,对于做错的题目要勤于积累,并加以复习,巩固。本句中which指代前面一句话的内容,在定语从句中做主语。句义:嫦娥3号被成功地送上了月球,这件事情再次让全世界很震惊。
7、Where不能在句中做主语,what不能引导定语从句,that不能引导非限制性定语从句。故D正确。【举一反三】After graduating from college, I took some time off to go travelling, turned out to be a wise decision. A. that B. which C. when D. where答案B考点考查定语从句。解析此处应为which引导的非限制性定语从句, which代替前边整个句子。句意为: “大学毕业后, 我们休假一段时间去旅游, 这结果证明是一个明智的决定。”4. _ I suggest th
8、at you consider the matter further before taking any action?A. MustB. MayC. NeedD. Should【考点】考察情态动词用法【答案】B【解析】情态动词must必须,非得,偏偏;may也许,可能;need需要;should应该;句义:我可以建议你在采取行动之前更深入地考虑一下吗?本题的四个选项中may的语气是最委婉的。而本句正好的给对方提出建议,语气较为委婉。故B正确。5. Over the past ten years, the hot balloon festival _ almost two million pe
9、ople.A. has attractedB. attractsC. attractedD. will attract【考点】考察时态【答案】A【解析】本题的关键词是时间状语over the past ten years在过去的10年里,与over/during/in the past/last.在过去的时间里这样的时间状语连用的时候,通常都使用现在完成时的时态。建议:在过去的10年里,热气球节一句吸引了几乎2百万人。故A正确。【举一反三】Over the past decades, sea ice in the Arctic as a result of global warming.A.
10、had decreased B. decreased C. has been decreasing D. is decreasingC考查动词时态。句意:在过去的几十年里,海中的冰由于全球气候变暖一直在减少。6. While cleaning Pauls room, Mary _ his diary and started to read it.A. set down B. came across C. turned overD. put up【考点】考察动词短语辨析【答案】B【解析】set down写下,记下;come across遇见,发现;turn over移交,翻转;put up张贴,
11、搭建,留宿;句义:当打扫Paul的房间的时候,Mary发现了他的日记,开始阅读起来。根据句义说明B项正确。【举一反三】If you _faults but you still want the bicycle, ask the shop assistant to reduce the price.A. come acrossB. care aboutC. look forD. focus upon【答案】A【考点】考查短语动词的辨析。【解析】句意为“如果你发现这辆自行车有毛病但还是想要,你就要求这家商店的营业员减价。”come across偶然遇到;care about关心,在乎;look f
12、or寻找;focus upon专注于。7. Salina sold the house even though it was _ her husbands wishes.A. withB. for C. against D. in【考点】考察介词辨析【答案】C【解析】with和,跟;随着;关于;和一致;for为,为了;倾向于;关于;当作,支持;against(表示态度)反对;(表示方位)紧靠着;(表示对象)对不利;以兑换;in采用(某种方式);穿着,带着;(表示位置)在里面,(表示领域,范围)在以内;(表示品质、能力等)在之中;句义:尽管这是违背了他丈夫的遗愿,Salina还是把这栋房子卖掉了
13、。根据句义本句中的against表示反对,违背。故C正确。【举一反三】Although my opinion, the old professor didnt come up with his own.A.against B.on C.for D.in答案A考点本题考查介词。解析against ones opinion反对某人的见解;介词on不与opinion搭配;for ones opinion同意某人的见解;in ones opinion在某人看来。由句意 “虽然反对我的见解, 但老教授却没提出自己 的见解。”可知应选A项。8. The manager was shocked when I
14、 made _ clear that I was quitting my job.A. this B. thatC. meD. it【考点】考察it用法【答案】D【解析】英语中只有it可以作为形式主语或者形式宾语。当it做形式宾语的时候,通常和下列动词连用: consider, think, make, find, believe, feel, guess.。一般说来,当不定式、动名词、从句等用作宾语且其后跟有宾语补足语时,就应在宾语补足语前使用形式宾语,而将真正的宾语移至句末。本句中it是形式宾语,真正的宾语是后面的that I was quitting my job;句义:当我说清楚我要辞
15、职的时候,经理很震惊。故D正确。【举一反三】He didnt make _ clear when and where the meeting would be held.A. thisB. thatC. itD. these【答案】C 【解析】考查代词的用法。此处 it作形式宾语,when and where the meeting would be held是真正的宾语。当复合宾语中的宾语是宾语从句时,往往把宾语放在它的补语的后面,而把代词it放在全句谓语动词和宾语补语的中间。宾语补语后面的宾语是真正的宾语,谓语动词和宾语补语中间的it是形式宾语。9.Theres a notice outs
16、ide the restaurant which says men will not be _ without a tie.A. admitted B. permitted C. recognizedD. requested【考点】考察动词词义辨析【答案】A【解析】admit承认,允许进入,录取;permit允许;recognize认出;request请求;句义:在餐厅外面有一个通知,上面写着没有领带任何人都不允许进入。根据句义本句中的admit表示“允许进入”。故A正确。10. _ this may sound like a simple process, great care is nee
17、ded. A. AlthoughB. If C. WhenD. Because【考点】考察连词辨析【答案】A【解析】although尽管;if如果;when当时;because因为;句义:尽管这听起来是一个很简单的过程,但需要特别的关心。根据句义可知上下文之间存在着转折关系,故使用although连接上下文。故A正确。11. Animals need many different things _, including food, water, and air.A. survivedB. survivingC. having survivedD. to survive【考点】考察非谓语动词用法
18、【答案】D【解析】本句考察的是不定式做目的状语的用法,做目的状语是不定式的一个非常重要的用法。句义:要想活下来动物需要不同的东西,包括食物,水和空气。过去分词,现在分词以及现在分词的完成式都不能做目的状语。故D正确。12. Thank you so much for looking after the children while I was away.Thats OK. I _ having them then.A. enjoyed B. had enjoyed C. would enjoy D. enjoy【考点】考察时态【答案】A【解析】根据第二句的时间状语then可知这里的then就是
19、指第一句的时间状语while I was away当我不在的时候,这是一个过去时的时间状语,所以本句也要使用一般过去时。句义:谢谢你在我不在的时候照顾我的孩子。没关系。你不在的时候我很喜欢和他们在一起。故A正确。【举一反三】Guess what, weve got our visas for a short-term visit to the UK this summer. -How nice! You_a different culture then. A. will be experiencing B. have experiencedC. have been experiencing D
20、. will have experienced答案A考点考查将来进行时解析-猜猜看, 我们已经得到了今年夏天去香港的短期签证-太棒了, 你到时候将会感受到不同的文化13. I used to live in Bangalore, India, _ the traffic is heavy for most of the day. A. whereB. whichC. that D. when【考点】考察定语从句【答案】A【解析】本题定语从句的先行词是Bangalore这是印度的一个城市,是地名;后面的定语从句the traffic is heavy for most of the day句子结
21、构很完整,所以要使用关系副词引导起这个定语从句,因为先行词是表示地点的名词,所以使用where。句义:我过去常常住在印度的Bangalore,在那里大部分时间交通都很拥挤。故A正确。【举一反三】-Can you believe I had to pay 30 dollars for a haircut?-You should try the barbers I go. Its only 15. A. as B. which C. where D. that答案C考点考查定语从句。解析句意:你能相信我理一次发得花20美元吗?你应该到我去的那家理发店试试, 只需要15美元。句中the barber
22、s 是先行词, 从句中go 是不及物动词, 所选关系代词在从句中作状语, 所以要用where。14. Everyone can achieve _ they set out to do if they try their best.A. that B. which C. whatD. where【考点】考察宾语从句【答案】C【解析】本题中的宾语从句作为动词achieve的宾语,在这个宾语从句中what作为引导词,同时也作为动词do的宾语。That引导宾语从句,不能在句中做成分,where不能在宾语从句中做宾语。句义:如果他们全力以赴,每个人都可以实现自己决定要做的事情。故C正确。【举一反三】T
23、he shocking news mad me realize _ terrible problems we would face. A. whatB. howC. thatD. why【答案】A【考点】考查名词性从句中的宾语从句。【解析】由句中的IS可知其前面是由what引导的主语从句,且what在从句中作offer的宾语,故答案为A项。15. Its well known that _ church was built in _ 13th century.A. the; a B. the; theC. a; theD. a; a【考点】考察冠词【答案】B【解析】本题第一空使用定冠词the表
24、示特指,表示说话双方都知道的事物;第二空的13th是序数词,前面也要加上the表示特指。句义:众所周知,这多教堂是在13世纪被建造的。故B正确。【举一反三】I knocked over my coffee cup. It went right over _ keyboard. You shouldnt put drinks near _ computer. A. the;不填 B. the;a C. a;不填 D. a;a答案B考点考查冠词的用法。解析keyboard表示特指, 特指双方心目中的那个键盘, 所以要用定冠词the。computer表示泛指, 所以要用不定冠词a。16. He ma
25、de a short speech expressing thanks to _ had sent him letters of support. A. whomever B. whichever C. whoeverD. whatever【考点】考察宾语从句【答案】C【解析】本题中宾语从句whoever had sent him letters of support是作为介词to的宾语,whoever指人,引导起这个宾语从句,并在宾语从句中做主语。Whomever指人,在句中做宾语。Whichever指特定范围之内的某一个;whatever通常指事物。句义:他作了一个简短的发言,对那些写信表
26、示支持的人表示感谢。故C正确。【举一反三】Could I speak to is in charge of International Sales please?A. who B. what C. whoever D. whatever答案C考点考查宾语从句。解析我能够和负责国际业务的人谈谈吗?whoever既作了to的宾语, 又作is in charge of International Sales please?的主语。“whoever”作代词, any person whothe person who “任何人”、 “无论谁”、 “的人”。17. Last night I knocked
27、 on your door but nobody answered. Sorry, perhaps I _ a shower. A. had taken B. was taking C. took D. am taking【考点】考察时态【答案】B【解析】本句的关键是抓住上下文的时间。句义:昨天晚上我敲你的门,但是没有人来开门。对不起,也许那时我正在洗澡吧!根据句义可知是在对方敲门这个过去的时间点上正在进行,正在发生的事情,所以使用过去进行时表示在过去的一个时间点上正在进行的事情。故B正确。【举一反三】Did you watch the basketball match yesterday?Y
28、es, I did.You know, my brother_in the match.A.is playingB.was playingC.has playedD.had played答案B考点本题考查时态。解析句意为:你昨天看篮球赛了吗?看了。你要知道, 我的弟弟在那场比赛中上场打球。故此处应该用过去进行时态。解答此类题目的关键是要把握进行时态的三个特点, 即“临时性”、“未完成性”和“延续性”。18. _ from a distance, the new human-like robot can conduct dangerous tasks for mankind.A. Control
29、ledB. ControllingC. Having controlled D. To control【考点】考察分词做状语【答案】A【解析】分词做状语的关键在于分词和主句主语的关系,如果二者构成主动关系就使用现在分词,如果构成被动关系就使用过去分词。本句中的动词control与后面句子的主语the new human-like robot之间构成被动关系。所以使用过去分词表示被动;句义:被远程控制的这个像人一样的机器人可以为人们执行一些危险的任务。故A正确。【举一反三】_for the breakdown of the school computer network, Alice was i
30、n low spirits. A. Blaming B. Blamed C. To blame D. To be blamed答案B考点考查非谓语动词。解析blame为及物动词, 后面必须跟宾语, blame与Alice是动宾(被动)关系, 这里过去分词作状语表被动、完成。19. It was not until 2012, when I got married, _ I could afford to buy my own house.A. when B. thatC. whereD. how【考点】考察强调句型【答案】B【解析】强调句型的基本结构为It is/was被强调成分that/wh
31、o其它成分;其最大的特点就是去掉it is/wasthat/who句子仍然成立。要注意强调句型能强调除谓语动词以为的所有的句子成分。在考查的时候,经常会把强调句型和定语从句结合在一起考查,要注意分析句子的成分。本题的强调的是时间状语not until 2012, when I got married。句义:直到2012年我结婚的时候,我才买得起自己的房子。故B正确。【举一反三】It wasnt until nearly a month laterI received the managers reply. A.since B.when C.as D.that答案D考点考查强调句的用法。解析强调
32、句型的构成是:It is/was+强调部分+that/who/whom+其他, 不管强调什么成分, 都可用that, 在强调指人的 “主语”时可用who, 强调指人的 “宾语”时可用whom。如果强调的是状语, 只能用that。在这个句子中, 所强调的是时间状语nearly a month later。20. Im sorry I didnt finish my paper on time. _.I know youre suffering a bad cold these days.A. Its beyond meB. That all dependsC. You are welcomeD.
33、 Thats all right【考点】考察交际用语【答案】D【解析】本题四个交际用语考察较多.A超出了我的能力;B看情况而定;C不用谢(用来回答对方的感谢);D没关系(回答对方的道歉);句义:对不起我没有准时完成我的论文。没关系,我知道这些天你感冒了。根据句义说明D项正确。【举一反三】Im sorry I broken the vase. Oh, _. It wasnt very expensive. A. youd better notB. Im afraid notC. as you wishD. thats all right【答案】D【考点】考查交际用语。【解析】句意:对不起,我打碎
34、了花瓶。-哦,没关系,它不很贵。根据句子情境上下文,用来回答sorry.其他选项不符合英语表达习惯A.“你最好别那样做”。B“我恐怕不是这样”C“正如你期待的”第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A lesson for life“Fenil is so fat! Fenil is so fat!”A11 the classmates used to laugh at Fenil about his 21 but Fenil 22 responded.One
35、Friday, Fenil was playing football during the physical education class. The 23 was competitive. When Fenil was near the net, a 24 passed on the ball to him. Fenil tried his best to 25 a goal but missed somehow. The game was over and Fenils team 26 . Arjun said to Fenil, “How could you be so irrespon
36、sible?”Fenils eyes were full of 27 .Fenil sat near Arjun for art class. Someone 28 Fenil and he fell on Arjun, who hit his foot quite badly against the desk. The whole class laughed at Fenil. Just then, the 29 walked into the classroom and saw Arjun and Fenil 30 . “I want both of you to go out on th
37、e playground and run one mile 31 each others hands,” said the teacher. They went out to run one mile 32 the teacher said. During this time, Fenil said, “Im sorry for losing the game today 33 my mistake.”At that point, Arjun 34 his mistake. He was the one who 35 Fenil for losing the game. He hurt Fen
38、il, 36 Fenil never hurt him back either by words or by action.Arjun said with tears in his eyes, “Dont say sorry, Fenil! It is my fault and I 37 .It is a team game and no single person is 38 for winning or losing. I am very sorry for blaming and hurting you.”Arjun and Fenil became good friends from
39、that time. It was a(n) 39 lesson Arjun learned during the 40 of hand-in-hand running with Fenil just for one mile. 21. A. heightB. weightC. identity D. hair22. A. alwaysB. hardlyC. neverD. sometimes23. A. gameB. class C. trainingD. ball24. A. teacher B. classmateC. friendD. teammate25. A. reach B. s
40、core C. hitD. set26. A. wonB. survived C. failed D. continued27. A. tears B. doubtC. fear D. puzzles28. A. foundB. pushed C. spottedD. frightened29. A. headmaster B. teacherC. judgeD. parent30. A. cryingB. playingC. laughingD. fighting31. A. shaking B. waving C. raisingD. holding32. A. as B. ifC. th
41、ough D. until33. A. instead of B. because ofC. in place of D. in spite of34. A. recognized B. rememberedC. realizedD. recalled35. A. blamedB. forgave C. supported D. left36. A. soB. for C. orD. but37. A. apologizeB. agreeC. admit D. argue38. A. powerfulB. reasonable C. rewardingD. responsible39. A.
42、bitterB. serious C. amazing D. easy40. A. discussion B. punishmentC. lesson D. performance【考点】考察故事类短文【文章大意】本文讲述的是Fenli在校是一个经常被别人嘲笑的人,有一次足球赛因为他的失误,他们队输了比赛。后来又被同学捉弄,他和Arijun发生了些矛盾。被老师惩罚到操场上手拉手跑,在跑步的过程中这两个人都意识到自己的问题,成为了好朋友。1. 【答案】B 【试题分析】上下文串联。A高度;B体重,重量;C身份;D头发;根据前面“Fenil is so fat! Fenil is so fat!”学
43、生都在说Fenli太胖,可知同学们都在嘲笑Fenli的体重问题。2. 【答案】C 【试题分析】副词辨析。A总是,一直;B几乎不;C从未;D有时;根据but可知上下文表示转折;同学们都在嘲笑他,但是他从来都不做出回应。3. 【答案】A 【试题分析】上下文串联。A游戏,比赛;B班级,课程;C训练;D球;根据Fenil was playing football during the physical education class可知他们是在体育课上玩足球,这属于游戏项目。4. 【答案】D 【试题分析】名词辨析。A老师;B同学;C朋友;D队友;当Fenli靠近球网的时候,他一起玩的队友把球传给他,让
44、他射门得分。5. 【答案】B 【试题分析】动词辨析。A到达,得到;B得分;C击中;D设立;本句中的score a goal进球;队友把球传给他,让他射门得分。6. 【答案】C 【试题分析】动词辨析。A赢,获胜;B幸存,存活;C失败,输;D继续;根据Fenil tried his best to 25 a goal but missed somehow可知Fenli并没有能够得分,在比赛结束的时候,他们所在的队伍输了比赛,故使用fail表示比赛失败。7. 【答案】A 【试题分析】名词辨析。A眼泪;B怀疑;C恐惧;害怕;D困惑;Fenli输了比赛,而且被队友责备,Fenli应该很难受,所以会流泪。
45、8. 【答案】B 【试题分析】动词辨析。A发现;B推;C发现,找到;D使害怕;句义:上课的时候Fenli坐在Arjun的旁边,有人推了Fenli,Fenli就跌倒在Arijun的身上。本句表示有人做了恶作剧。9. 【答案】B 【试题分析】上下文串联。A校长;B老师;C法官;D父母亲;根据“I want both of you to go out on the playground and run one mile 31 each others hands,” said the teacher.可知是老师进入教室,看见了这一幕,决定要惩罚他们两个人。10. 【答案】D 【试题分析】词义辨析。A哭
46、;B玩耍;C大笑;D打架,斗志;有人推了Fenli,Fenli又跌到了Arijun的身上,看起来好像这两人在打架一样。这也正是老师要惩罚他们两个的原因。11. 【答案】D 【试题分析】动词辨析。A摇晃,摇摆;B挥动;C提高,抬起;D抓住,握住;老师惩罚他们两个人到操场上手拉着手跑步。根据40空后的hand-in-hand running也可知道这两个人是手拉手一起在奔跑。12. 【答案】A 【试题分析】连词辨析。A像.一样;B如果;C尽管;D直到才;句义:他们就像老师要求的那样一起到操场上手拉着手去跑步。13. 【答案】B 【试题分析】介词短语辨析。A代替,而不是;B因为;C代替;D尽管;在跑
47、步的时候,Fenli对Arijun说:对不起,因为我的错误我们输掉了比赛。由此可以看出Fenli是一个很厚道的人,勇于承认自己的问题和错误。14. 【答案】C 【试题分析】动词辨析。A认出;B记得;C意识到;D回忆,重新想起;句义:在这个时候,Arijun也意识到了自己的错误,不能把比赛的失败归咎于某一个人的身上。15. 【答案】A 【试题分析】动词辨析。A责备;B原谅;C支持;D离开;本句实际上是一个固定搭配blame sb for sth因为某事责备某人;他就是那个把输掉比赛的责任归咎在Fenli身上的人。16. 【答案】D 【试题分析】连词辨析。A于是;B因为;C否则;D但是;Ariju
48、n知道自己伤害了Fenli,但是Fenli从来没有在语言和行动上伤害到他。素所以Arijun也很内疚。17. 【答案】A 【试题分析】动词辨析。A道歉;B同意;C承认;D争论;Arijun含着眼泪说:不要说对不起,这是我的错。我应该向你道歉。从这段话里我们可知这两个人都主动承认自己的错误。18. 【答案】D 【试题分析】形容词辨析。A强有力的;强大的;B合理的;C有回报的;D负责任的;句义:Arijun说这是一个集体项目,没有哪一个人要为输赢负责任的。也就是说这不是一个人的问题。19. 【答案】C 【试题分析】形容词辨析。A苦涩的;B严格的;严重的;C很棒的,非常好的;令人惊异的;D容易的;从
49、那以后这两个人成为了好朋友,这是Arijun从这次惩罚中得到的一个很好的教训。20. 【答案】B 【试题分析】名词辨析。A讨论;B惩罚;C教训;D表演,表现;本句是指他们两个人是从老师罚他们到操场上手拉手跑步中所得出的教训。【长难句解析】Someone pushed Fenil and he fell on Arjun, who hit his foot quite badly against the desk.【翻译】有人推了Fenli一把,他摔倒在Arijun身上,他的脚重重的撞到椅子上了。【分析】本句中含有一个定语从句,先行词是Arijun,that指代先行词在句中做主语。另外句中的副词
50、badly的用法,badly可以表示“迫切地”。第二部分 阅读理解(共25小题;每小题2分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe coat my son John and I spotted in a store was different from the others. It was thick soft and well preserved, with a black velvet collar, beautiful tailoring, and a Fifth Avenue label at an unbeli
51、evable price: MYM28 (171 yuan). I looked at my son and we both said nothing, but Johns eyes gleamed(隐约闪光). Dark, woolen topcoats were popular with teenage boys, but they could cost several hundred dollars. This coat was even better. John tried it on and turned from side to side, eyeing himself in th
52、e mirror. The fit was perfect.He wore the coat to school the next day and came home with a grin. “Did the kids like your coat?”I asked. “They loved it,” he said.Over the next few weeks, John changed. He was polite, less argumentative, more thoughtful, and overall much happier. “Good dinner, Mom,” he
53、 would say every evening. Without a word of objection(反对) he would carry in wood for the stove. One day when I suggested that he might start on his homework before dinner, John, who always put things off, said: “Youre right. I guess I will.” When I mentioned this to one of his teachers, she joked th
54、at the coat must have changed him. John and I both know that clothes do not define a person, but there is something to be said for looking good. Sometimes, watching John leave for school, Ive remembered what it felt like to be in the eighth grade a time when it is as easy to try on different approac
55、hes to life as it is to try on a coat. The whole future is stretched out ahead, where all the doors are open. And if I were there right now, I would picture myself walking through those doors wearing my wonderful, magical coat.41. What can be the best title of the text?A. A magical coat B. A promisi
56、ng boyC. A shopping experienceD. A bright future42. From Paragraph 2 we can know that John _.A. refused to try on the coatB. liked the coat very muchC. intended to leave the storeD. enjoyed shopping with Mom43. What does the underlined word “grin” in Paragraph 3 mean?A. A joking tone. B. A worried l
57、ook.C. A low spirit.D. A big smile.44. After John wore the new coat, he _.A. began to start homework after dinnerB. was willing to follow others adviceC. tended to argue with his motherD. failed to help do any housework45. What message does the author intend to deliver in the text?A. We should not j
58、udge people by their appearance.B. Life is full of possibilities when we are young.C. What we wear can help shape what we are inside.D. Its beneficial to try different things in our lives.【考点】考察人生感悟类短文阅读【文章大意】本文主要通过描述我的儿子John穿了一件新的衣服以后发生了很大的变化,作者想告诉有时候外在的东西也能够影响我们内心的世界。1. 【答案】A 【试题分析】主旨大意题。本文主要讲述的是我
59、的儿子John在穿了一件新的衣服以后,无论是行为还是性格都发生了很大的变化,变得更礼貌,更爱学习。对他来说这就是一件有魔力的外套。故A正确。2. 【答案】B 【试题分析】细节题。根据第二段最后一句This coat was even better. John tried it on and turned from side to side, eyeing himself in the mirror. The fit was perfect.可知这件衣服和适合他,他穿起来很完美,他也很喜欢这件衣服。故B正确。3【答案】D 【试题分析】推理题。根据本句He wore the coat to sch
60、ool the next day and came home with a grin. “Did the kids like your coat?”I asked. “They loved it,” he said.可知他的同学都很喜欢这件衣服,那么该词应该是一个褒义的表示心情好的词。故D项符合上下文。4. 【答案】B 【试题分析】推理题。根据文章第4段3,4行One day when I suggested that he might start on his homework before dinner, John, who always put things off, said: “Yo
61、ure right. I guess I will.”可知儿子很愉快地接受了我的建议,这在以前是不太可能的。故B正确。5. 【答案】C 【试题分析】推理题。根据文章最后一句 And if I were there right now, I would picture myself walking through those doors wearing my wonderful, magical coat.可知当我们穿着自己喜欢的衣服的时候,我们就 会变得更好。也就是说我们所穿的衣服也会影响和塑造我们的内在。故C正确。【长难句解析】Sometimes, watching John leave f
62、or school, Ive remembered what it felt like to be in the eighth grade a time when it is as easy to try on different approaches to life as it is to try on a coat.【翻译】有时候,看着John去学校,我就会记得8年级的样子,八年级是一个就像试穿外套一样的很容易地采用不同的方法的时期。【分析】本句中有分词做状语的用法,现在分词watching John leave for school在句中做状语,与后面句子主语I构成逻辑上的主动关系。句中
63、还有一个宾语从句what it felt like to be in the eighth grade,连词what引导起这个宾语从句,并作为介词like的宾语。同时本句中还有一个定语从句when it is as easy to try on different approaches to life as it is to try on a coat修饰先行词a time。B If youre ever in central London between Covent Garden and Holborn, look up. You might spot three letters some
64、where between the Starbucks angels and the pub signs: “LSE”. They may not look much. But these three letters welcome you to one of the worlds leading universities for social and political sciences.The London School of Economics and Political Science (LSE) offers more than just economics. You can stu
65、dy all sorts of things, from history to mathematics to psychology. The university was founded in 1895. It has always set very high standards for its students. Today, it accepts fewer students every year than any other British university. Its not surprising that 17 Nobel Prize winners and 34 world le
66、aders went to LSE including John F. Kennedy. Those who do get a place can enjoy teaching from LSEs top-class staff. Students have the chance to learn in the universitys great facilities(设施). The LSE has the worlds largest social and political sciences library, its own theater, and many other lecture
67、 theaters. These host lectures and debates for both students and the public. Some of the most important people in the world come to speak. Recent speakers have included former UN SecretaryGeneral Kofi Annan, former US President Bill Clinton, and even controversially Colonel Gaddafi. In 2008, the LSE
68、 started “LSE Live”, a series of live online lectures.Theres still time for fun at LSE. Students can join up with the LSE student union to take part in sports, arts and drama clubs. They can also join up with other London universities. Whats more, LSE is big on China. The university has a strong lin
69、k with Peking University. A two-week LSEPKU summer school takes place every year. The course covers economics, management, international relations, media and law, all with a focus on China and Asia. Hows that for strengthening East-West relations?46. What can we infer from the first two paragraphs?A
70、. The sign of LSE is hidden among other signs.B. LSE students often go to Starbucks or pubs.C. LSE may not be eye-catching at first sight.D. LSE is a top university for natural sciences.47. Why does the author mention Kofi Annan, Bill Clinton and Colonel Gaddafi?A. To promote the program of “LSE Liv
71、e”.B. To provide examples of famous speakers.C. To introduce LSEs outstanding graduates.D. To show the influence of the university.48. What can students at LSE enjoy according to the text?a. a large campusb. first class staffc. a large libraryd. good drama classes e. good facilities f. good lectures
72、A. b, c, e, fB. a, b, d, eC. a, c, d, fD. b, d, e, f49. Which of the following is true of LSE?A. It is the oldest political university in Great Britain.B. It has the smallest number of students in the world.C. It is outstanding in other fields besides economics.D. It is similar to Peking University
73、in many ways.50. What can be learned from the last paragraph?A. LSE courses focus a lot on East-West relations.B. LSE has more arts courses involved in China.C. LSE sets a higher goal for Chinese students.D. LSE has attached great importance to China.【考点】考察说明文【文章大意】本文主要介绍了英国著名的“LSE”,这所学校的很多特色以及课程内容。
74、1. 【答案】C 【试题分析】推理题。根据文章第1段1,2,行 You might spot three letters somewhere between the Starbucks angels and the pub signs: “LSE”. They may not look much.可知LSE这三个字母不是很显眼突出,不仔细看还看不出来。故C正确。2. 【答案】B【试题分析】推理题。根据文章第4段 Some of the most important people in the world come to speak. Recent speakers have included
75、former UN SecretaryGeneral Kofi Annan, former US President Bill Clinton, and even controversially Colonel Gaddafi. 可知有很多著名的人来到这所学校,接着就列举了安南,克林顿的例子,说明这些例子为了证明有如此多的人来到这里。故B正确。3. 【答案】A 【试题分析】细节题。根据文章第三段Those who do get a place can enjoy teaching from LSEs top-class staff. Students have the chance to le
76、arn in the universitys great facilities(设施). The LSE has the worlds largest social and political sciences library, its own theater, and many other lecture theaters. 可知b,c,e,f这4项中提及的东西都可以在这所大学里得到。a,d这两项没有涉及。故A正确。4. 【答案】C 【试题分析】细节题。根据文章第二段1,2行The London School of Economics and Political Science (LSE)
77、offers more than just economics. You can study all sorts of things, from history to mathematics to psychology. 可知在这所大学里除了经济学之外,我们还可以学到很多其他的东西。故C正确。5. 【答案】D 【试题分析】细节题。根据本段 A two-week LSEPKU summer school takes place every year. The course covers economics, management, international relations, media a
78、nd law, all with a focus on China and Asia. Hows that for strengthening East-West relations?可知这所学校和北大的关系非常好,而且有和亚洲以及中国有关的课程,说明这所学校很重视中国。故D正确。【长难句解析】Those who do get a place can enjoy teaching from LSEs top-class staff.【翻译】那些可以进入这所大学的人都可以享受到LSE顶尖的教职员公共的教育。【分析】要特别注意本句中有一个定语从句who do get a place,who指代先行
79、词在句中做主语。当those作为先行词指人的时候,后面的定语从句要使用who来引导。CWhen I was 12, I got a part-time job on a dairy farm, milking cows. We milked 65 cows twice a day. One day, I complained to my father about having to go milk those cows, saying it was tiring. He said, you know, boy, to work is a blessing. I looked at the me
80、n whod worked harder. I had a feeling I had been told something really important, but it took many years before it sunk in. Back then, going to college was a rare privilege. My father told me if Id picked something to study that I liked doing, Id always look forward to my work. But he also added, ev
81、en having a job you hate is better than not having a job at all. I wanted to be a farmer, but I joined a military program to help pay for college. And what started out as an obligation to the Army became a way of life that I stayed committed to for 37 years.In the late 1980s, during a visit to Bangl
82、adesh, I saw a woman with her baby on her back, breaking bricks with a hammer. I asked a local officer why they werent using a machine to make the work easier. He told me a machine would put that lady out of work. And as bad as that womans job was, it was enough to keep a small family alive. It remi
83、nded me of my fathers words: to work is a blessing. After seeing a lot of people like that woman in Bangladesh, Ive come to believe that people without jobs are not free. Theyre victims of crime, poor health, and depression. People who have jobs can have a home, send their kids to school, develop a
84、sense of pride, contribute to the good of the community and even help others. When we can work, we are free. We are blessed.51. Which can be the best title of the text? A. To work is a blessingB. My chosen way of life C. Why should I work D. Inspiration from a woman52. What can we learn from the fir
85、st paragraph?A. The writers parents were rich farmers.B. The writer admired his fathers job. C. The writer didnt enjoy his part-time job.D. The writer disagreed with his father.53. The writer joined a military program because _.A. his parents forced him to do soB. he intended to find a lifetime jobC
86、. he could travel abroad with the armyD. he couldnt afford his college education54. According to Paragraph 3, machines were not used because _.A. machines were too expensiveB. people needed jobs to liveC. women could do the work betterD. machines were hard to operate55. What does the writer intend t
87、o say through the last paragraph?A. People without jobs could achieve more.B. Freedom is not always free for people.C. We should feel fortunate to have a job.D. Rich people should help those in need.【考点】考察人生感悟类短文阅读【文章大意】作者在本文中通过自己的亲身经历告诉我们有工作是一件很幸运的事情,因为有了工作我们就有了我们需要的一切。所以我们要珍惜自己的工作机会。1. 【答案】A 【试题分析
88、】主旨大意题。在本文中作者详细描述了自己的人生道路中父亲的话的影响多次提到 He said, you know, boy, to work is a blessing. 有工作是好事。有了工作才可以有一切。故A正确。2. 【答案】C 【试题分析】细节题。根据文章第1段第2行One day, I complained to my father about having to go milk those cows, saying it was tiring.可知我认为挤牛奶这份工作很让人厌倦很乏味。故C正确。3. 【答案】D 【试题分析】细节题。根据文章第2段2,3行 I wanted to be
89、 a farmer, but I joined a military program to help pay for college. 可知我参军主要是因为自己付不起大学的学费。故D正确。4. 【答案】B 【试题分析】细节题。根据文章第3段2,3行He told me a machine would put that lady out of work. 可知有了机器,工作效率就会提高,那么就会让一些人失业。而人们需要工作来养活自己。故B正确。5. 【答案】C 【试题分析】段落大意题。根据文章最后3行People who have jobs can have a home, send their
90、 kids to school, develop a sense of pride, contribute to the good of the community and even help others. When we can work, we are free. We are blessed.可知有工作是很幸运的事情,有了工作我们就有了一切。故C正确。【长难句解析】One day, I complained to my father about having to go milk those cows, saying it was tiring.【翻译】一天,我向父亲抱怨不得不去给那些
91、奶牛挤奶,说这件事情很乏味。【分析】本句中有一个固定搭配complain to sb about sth向某人抱怨某事。另外本句中的动词say与句子主语I构成主动关系,所以使用现在分词短语在句中做状语。如果动词与句子主语构成被动关系,就应该使用过去分词做状语。DCanadas Alice Munro, called the “master of the contemporary short story”, won the 2013 Nobel Prize in literature, the Swedish Royal Academy of Sciences announced Thursda
92、y. After that, the Nobel committee said on Twitter that it hadnt been able to contact Munro and left a phone message to tell her the good news. But The Canadian Press contacted her, and she was quoted as saying the award was “quite wonderful” and she was “terribly surprised.”Doug Gibson, Munros publ
93、isher read a statement on the authors behalf. “I am amazed and very grateful. I am particularly glad that winning this award will please so many Canadians. Im happy that this will bring more attention to Canadian writing,” she said, according to Gibson.“Munro is acclaimed for her finely tuned storyt
94、elling, which is characterized by clarity and psychological realism,” the Nobel committee said.The author has won many honors over the years, including the 2009 Man Booker International Prize. “Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth, wisdom and precision
95、 to every story as most novelists bring to a lifetime of novels.” the Man Booker judging committee said at the time.Munro, who lives in the southwestern Ontario town of Clinton, was born near there in Wingham. She started writing stories in her teen years and studied journalism and English at the Un
96、iversity of Western Ontario. She published in various magazines starting in the 1950s.In 1968, she published Dance o f the Happy Shades, a collection of short stories. In 1971 she published a collection of stories entitled Lives o f Girls and Women, which critics have described as a coming-of-age wo
97、rk. Munro gained world fame for writing about everyday people. “Here we have a world prize being won by someone who writes about housewives in Vancouver, booksellers in Victoria, bean farmers in Huron County and accountants and teachers and librariansordinary Canadian people, and she turns it into m
98、agic,” Gibson said.56. How did Alice Munro feel about her winning the Nobel Prize?A. Surprised and happy. B. Puzzled but grateful.C. Satisfied and proud.D. Concerned but lucky.57. The underlined word “acclaimed” in Paragraph 3 is closest in meaning to “_”A. assessedB. admired C. awardedD. adopted58.
99、 What do we know about Munros writing?A. It concerns the life of women.B. It contains depth and wisdom.C. It usually tells lifetime stories.D. It tends to avoid realistic problems.59. Which of the following shows the correct order of what happened in Munros life?a. She published Lives o f Girls and
100、Women.b. She won the Man Booker International Prize.c. She studied at the University of Western Ontario.d. She won the Nobel Prize in literature.e. She published Dance of the Happy Shade.A. cabde B. abcdeC. acbed D. ceabd60. Whats the last paragraph mainly about?A. Magic created by Alice Munro.B. Ch
101、aracters in Munros stories.C. Life of common Canadian people.D. Alice Munros unique writing style.【考点】考察人物传记类短文阅读【文章大意】本文主要介绍了2013年诺贝尔奖获得者加拿大短篇小说家Alice Munro以及她的作品的特点。1. 【答案】A 【试题分析】细节题。根据文章1,2段 But The Canadian Press contacted her, and she was quoted as saying the award was “quite wonderful” and sh
102、e was “terribly surprised.”和Doug Gibson, Munros publisher read a statement on the authors behalf. “I am amazed and very grateful. I am particularly glad that winning this award will please so many Canadians可知她对于自己能够得到这个奖非常高兴也很惊讶。故A正确。2. 【答案】C 【试题分析】推理题。根据本句“Munro is acclaimed for her finely tuned st
103、orytelling, which is characterized by clarity and psychological realism,” the Nobel committee said.可知这所诺贝尔奖委员会对于她获奖的解释。正是因为她完美的写作所以她才获得这个殊荣。故该词是指C项含义。3. 【答案】B 【试题分析】细节题。根据文章第三段Alice Munro is mostly known as a short story writer and yet she brings as much depth, wisdom and precision to every story as
104、 most novelists bring to a lifetime of novels.可知她的作品给人们带来了很多的思考,作品里有很多理性的有深度的思想。故B正确。4. 【答案】D 【试题分析】细节题。根据文章倒数第2段Munro, who lives in the southwestern Ontario town of Clinton, was born near there in Wingham. She started writing stories in her teen years and studied journalism and English at the Unive
105、rsity of Western Ontario. She published in various magazines starting in the 1950s.In 1968, she published Dance o f the Happy Shades, a collection of short stories. In 1971 she published a collection of stories entitled Lives o f Girls and Women, which critics have described as a coming-of-age work可
106、知c-e-a的顺序是正确的,之后她获得了 Booker International Prize和Nobel Prize in literature,故D项顺序是正确的。5. 【答案】B 【试题分析】主旨大意题。本文主要介绍了2013年诺贝尔奖获得者加拿大短篇小说家Alice Munro以及她的作品的特点。故B正确。【长难句解析】Canadas Alice Munro, called the “master of the contemporary short story”, won the 2013 Nobel Prize in literature。【翻译】被称为现代短片小说大师的加拿大作家A
107、lice Munro赢得了2013年诺贝尔文学奖。【分析】本句考察的是分词做定语,相当于定语从句。过去分词短语called the “master of the contemporary short story”作为定语修饰Canadas Alice Munro,正是因为两者之间构成被动关系,所以使用过去分词短语作定语修饰名词。相当于定语从句who were called the “master of the contemporary short story”,EKeeping ears cleanSome peoples ears produce wax like busy little b
108、ees. This can be a problem even though earwax appears to serve an important purpose. It protects and cleans the ear. It traps dirt and other matter, and it keeps insects out. Doctors think earwax might also help protect against infections. And the waxy oil keeps ears from getting too dry.But you can
109、 have too much of a good thing. Some peoples ears produce too much wax. Earwax normally falls out of the ear or gets washed away. But extra wax can harden and form a blockage that interferes with sound waves and reduces hearing. People can also cause a blockage when they try to clean out their ears,
110、 but only push the wax deeper inside.Experts at the National Institutes of Health, NIH, suggest some ways to treat extra earwax yourself. The wax can be softened with mineral oil, glycerin or ear drops. Hydrogen peroxide or carbamide peroxide may also help. Another way to remove wax is known as irri
111、gation. With the head upright, take hold of the outer part of the ear. Gently pull upward to straighten the ear canal. Use a syringe device(洗涤器) to gently direct water against the wall of the ear canal. Then turn the head to the side to let the water out.The experts at NIH say you may have to repeat
112、 this process a few times. Use water that is body temperature. If the water is cooler or warmer, it could make you feel dizzy. Never try irrigation if the eardrum is broken. It could lead to infection and other problems.61. Which of the following is NOT the function of earwax?A. Keeping insects out.
113、B. Protecting against infection.C. Keeping ears dry.D. Trapping dirt and other matter.62. The underlined sentence in Paragraph 2 probably means “_”.A. Earwax has too many benefitsB. Too much earwax is producedC. Earwax can also bring problemsD. Earwax has more good than bad63. Hydrogen peroxide and
114、carbamide peroxide are probably _.A. liquids used to help soften earwaxB. medicines taken to cure illnessesC. mineral oil to clean away earwaxD. chemicals to kill insects in ears64. What is the main idea of Paragraph 3?A. Why you need to remove earwax.B. Ways to get rid of earwax by yourself.C. What
115、 you should use in clearing earwax.D. Tools you might need to treat earwax.65. The above text is likely to be taken from _.A. a medicine brochureB. a research journalC. a biology book D. a health magazine【考点】考察健康类短文阅读【文章大意】本文主要讲述的是the ear wax的作用以及the ear wax也有一些不好的方面,介绍了一些自己清洁耳朵的方法。1. 【答案】C 【试题分析】推理
116、题。根据文章第一段最后一句 And the waxy oil keeps ears from getting too dry.可知保持让给耳朵不过去干燥是很好的。故C项的说法是错误的。2. 【答案】C 【试题分析】推理题。根据本段后两行But extra wax can harden and form a blockage that interferes with sound waves and reduces hearing. People can also cause a blockage when they try to clean out their ears, but only pu
117、sh the wax deeper inside可知耳朵里的耳屎太多也有很多不好的影响,故该句是指C项含义。3. 【答案】A 【试题分析】推理题。根据文章第三段The wax can be softened with mineral oil, glycerin or ear drops. Hydrogen peroxide or carbamide peroxide may also help. 可知使用mineral oil, glycerin or ear drop让the wax软化。接着又列举了Hydrogen peroxide or carbamide peroxide,说这两种物质
118、可能也有帮助,那么也是指在软化the wax方面的作用。故A正确。4. 【答案】B 【试题分析】段落大意题。本段的主题句第一句Experts at the National Institutes of Health, NIH, suggest some ways to treat extra earwax yourself. 说明本段主要讲述的是自己清洁耳朵的方法。故B正确。5. 【答案】D 【试题分析】推理题。本文主要讲述的是the ear wax的作用以及the ear wax也有一些不好的方面,介绍了一些自己清洁耳朵的方法。属于健康类短文话题,所以应该是从健康类的杂志里抽取出来的。故D正
119、确。【长难句解析】With the head upright, take hold of the outer part of the ear.【翻译】让头部向上,抓住耳朵的外面部分。【分析】本句中有一个祈使句,表示具体的说明。另外句中有with复合结构的用法:with +宾语+宾语补足语。本句中的宾语补足语是副词upright。with的复合结构相当于一个状语从句,其基本结构为:with+宾语+宾语补足语;宾语补足语可以是名词,代词,形容词,副词,现在分词,或者过去分词,也可以是不定式。对宾语的情况进行补充说明。当做宾语补足语的动词与宾语构成被动关系的时候,使用过去分词的形式;当二者构成主动关
120、系的时候,使用现在分词的形式。要特别要注意With的复合结构经常与独立主格结构转换使用。第卷(共50分)第三部分 书面表达(共两节,满分50分)第一节 阅读表达(共5小题;68题,70题每小题2分;69题4分,其余每小题3分,共20分)阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。1 How often does your child automatically pick up a book, a magazine, a newspaper, or other printed materials simply for the pleasure of rea
121、ding? Experts have begun to realize that a young persons interest in independent reading seems to be important to long-term success. However, not all children will naturally love reading. Thats where you_ as a parent.2 First, understand that independent reading is not guided or shared reading. You m
122、ay be present in the room with your son or daughter, but you will not be engaged in reading the book for your child. Instead, the child should pick up a book on his or her own, whether or not he or she can read all the words.3 Not only does this kind of independent reading increase a childs imaginat
123、ion, focus, comprehension and vocabulary, but it also allows him or her to build interest in a subject. For example, if he or she finds the Roman Empire fascinating, independently reading about that time period could broaden his or her understanding of society.4 One of the best ways to raise a young
124、sters interest in independent reading is to become an independent reader yourself. Turn off the TV and open the newspaper. Take time at the end of the day as a family to enjoy some free reading moments. The more you do it yourself, the more likely your child will be to accept it as a proper, regular
125、 thing to do. You can also begin building your childs personal “library”. That way, he or she will have many choices of books to peruse during independent reading.5 Remember that reading achievement is linked to a love of independent reading. So the next time your child picks up a book, allow him or
126、 her to have some private moments. Youll never regret your decision to embrace independent reading.66. What is the text mainly talking about?(no more than 3 words) 67. Fill in the blank in Paragraph l with proper words.(no more than 6 words) 68. Complete the following sentence with proper words.(no
127、more than 6 words)According to Paragraph 2, independent reading is a kind of reading that _.69. List four of the benefits of independent reading.(no more than 16 words) 70. What do the underlined words “that time period” in Paragraph 3 probably refer to?(no more than 5 words) 71. What is the main id
128、ea of Paragraph 4? (no more than 8 words) 72. What should a parent do when his/her child picks up a book on his/her own? (no more than 12 words) 1. 【答案】Independent reading【试题分析】主旨大意题。根据文章主题段第一段内容可知主主要讲述的是 independent reading的作用以及训练孩子 independent reading的方法。2. 【答案】should do your part/bit/ do somethin
129、g about it【试题分析】推理题。根据本句However, not all children will naturally love reading. Thats where you_ as a parent.可知不是所有的孩子都自然地久喜欢阅读,这正是作为父母亲的我们所要做的事情。我们有义务来帮助孩子喜欢上阅读。3【答案】.increase a childs imagination;increase a childs focus;increase a childs comprehension;increase a childs vocabulary; allow the child t
130、o build interest in a subject(以上五条任选四条即可)【试题分析】细节题。根据文章第3段1,2行Not only does this kind of independent reading increase a childs imagination, focus, comprehension and vocabulary, but it also allows him or her to build interest in a subject. 可知讲述的都是independent reading的诸多好处。本题中是一个定语从句,只要选择其中的4个作为答案即可。4.
131、 【答案】Time of the Roman Empire.【试题分析】推理题。根据本句For example, if he or she finds the Roman Empire fascinating, independently reading about that time period could broaden his or her understanding of society.如果他或者她发现罗马帝国很吸引人,那么关于罗马帝国的阅读材料就可以拓宽他们对于社会的理解。划线部分应该就是指Time of the Roman Empire.5. 【答案】Ways to incre
132、ase childrens interest in independent reading.【试题分析】根据本段第一句ne of the best ways to raise a youngsters interest in independent reading is to become an independent reader yourself. 可知本段讲述的是提高孩子独立阅读能力的方法。6. 【答案】Allow the child to have some private moments and read alone.【试题分析】细节题。根据文章最后一段 So the next ti
133、me your child picks up a book, allow him or her to have some private moments. 可知当 孩子要读书的时候,我们应该给孩子一些私人的时间去独立阅读,不要去打扰孩子的阅读。第二节 写作(满分30分)假如你是新华中学的学生李华,你的美国网友Jack在给你的电子邮件中询问中国人在生活中使用手机的情况,请根据下面的漫画及要点提示,给他回复一封电子邮件。1漫画所反映的现象;2该现象所带来的问题;3你的观点。注意:1可适当增加细节使行文连贯;2字数:120150。【考点】考察漫画类短文【写作指导】本文属于漫画类短文,讨论的中心是中国人使用手机的情况。所以使用第三人称和一般现在时,在发表个人观点的时候可以使用第一人称。要点:1.漫画中表现出中国人使用手机非常普遍,几乎人人都有手机。2.使用手机带来的问题,学生,年轻人,商业人士等不同阶层的人的不同的问题;3.你的观点,手机虽然有很多好处,但是我们不能受到它太多的影响,特别是会影响到我们的正常生活。【参考范文】(略)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有