ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:130KB ,
资源ID:371771      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-371771-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省济南一中2013-2014学年高一英语上学期期中质量检测试题冀教版.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省济南一中2013-2014学年高一英语上学期期中质量检测试题冀教版.doc

1、山东省济南一中2013-2014学年高一英语上学期期中质量检测试题冀教版 第卷(选择题,共105分)第一部分 听力(共两节,满分20分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力题时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节:(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置上。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. Which dance machine does the man think better?A.

2、 The old one. B. The black one C. The blue one.2. Whom does the machine help? A. The mans uncle. B. The womans uncle. C. The woman herself.3. How many people are mentioned? A. Two. B. Three. C. Four.4. When was the word “okay” first used in writing? A. In the 18th century. B. In the 19th century. C.

3、 In the 20th century.5. What does the man advise the woman to do? A. Guess the first three letters. B. Read the word. C. Find a chance.第二节 (共15小题;每小题 1 分,满分 15 分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. W

4、hen does the conversation probably take place? A. After the woman finished her performance. B. Before the woman goes to an interview.C. After the woman goes to an interview.7. What does the man advise the woman to do? A. Make them believe that they need her. B. Try to show that she needs the job. C.

5、 Try her best to be a successful actress.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does the man want to drive there? A. Its too far away. B. Its crowded on a bus. C. Its cheaper to drive.9. Where will the man spend his weekend? A. In the countryside. B. In the center of the city. C. In another city.10. How much will t

6、he man pay for the car for this weekend? A. 20 dollars. B. 40 dollars. C. 60 dollars.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where does the conversation most probably take place? A. At a health club. B. At an art club. C. At a music club.12. How many times does the man go to the club every week? A. Once. B. Three time

7、s. C. Five times.13. What should the woman do according to the man? A. Do exercise without supper. B. Eat something before exercise. C. Relax her muscles after exercising.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the boy want to buy?A. A pair of casual shoes. B. A pair of dancing shoes. C. A pair of sports sho

8、es.15. What does Mr Black most probably do?A. A music teacher. B. A bus driver. C. A house keeper.16. Why is Mrs Black in hospital? A. She got a bad cold. B. Her leg was hurt. C. She got a stomachache.17. When will the two speakers go to see Mrs Black? A. In a few days. B. After dinner. C. Tomorrow.

9、听第10段材料,回答第18至 20 题。18. How does the speaker know what movie is playing? A. By checking the movie listings in newspapers. B. By surfing the Internet. C. By reading movie reviews.19. What will the speaker do if tickets have been sold out? A. See it on another day. B. Buy a DVD of it. C. Buy a ticket

10、for a later showing.20. What does the speaker dislike during a movie? A. Eating. B. Sleeping. C. Talking.第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共25小题;每小题1分,满分25分)21. Dont be afraid of making_ mistakes, because they are chances for _ person to learn something new.A. the; the B. /; the C. the; a D. /; a22. -W

11、ould you mind if I opened the door?-_.A. Yes, go ahead. B. No, go ahead C. Yes, please D. Never mind.23. She _ her father to give up smoking, but he wouldnt listen.A. persuaded B. tried to persuade C. advise D. suggested24. Ratherthan_bybus,Iprefer_there. A.go,towalk B.togo,walking C.going,towalk D.

12、go,walking25. -Oh, it is you! I _ you.-I have just had my hair cut and I am wearing new glasses.A. didnt recognize B. hadnt recognized C. havent recognized D. dont recognize26. The education he received _ no more than one year.A. adds to B added to C. added up to D. added up27._ you make a promise,

13、you should not break it.A. Once B. Unless C. Even though D. Even if28.It is not how much you read but what you read _mattersA. that B. what C. whether D. which29. Ted told his father he _ his homework three hours before.A. finished B. has finished C. had finished D. was finishing30. So you didnt say

14、 “Hi” to your partner when you saw her?Well,I stopped and smiled at her,but she _me and walked on with her head high.Arefused Bfailed Cmissed Dignored31. I felt very sad _ what he said to me. A. instead of B. because of C. as D. since32. You can believe in him for he is the most_ person in our class

15、.A. reliable B upset C stubborn D special33. They are talking so warmly and it looks _ they were old friends. A. as if B even if C. even though D. whether34.Heinsistedthathe_right,andsoheinsistedthathisplan_carriedoutatonce.A.was;be B.be;wouldbe C.was;was D.be;shouldbe35. It is the second time that

16、John _ an art exhibition. A. hold B held C. has held D. had held36. _ dusk, the traffic often becomes heavy. A. On B. In C. At D. For37. Who called just now, Sam?Its Terry. She asked _.A. that Alice was in B. if was Alice in C. if Alice was in D. whether was Alice in38. Since he has gone _ a lot of

17、hardship, he looks older than his real age. A. over B. out C. on D. through39. She was becoming fat, _ _ bothered(困扰) her very much.A. which B. that C. it D. of whom40. _ number of books sold this month _2000.A. A; has reached B. The; has reached C. A; have reached D. The; have reached 41. Hundreds

18、of jobs _ if the factory closes.A. lose B. will be lost C. are lost D. will lose42. A great person is someone who devotes his / her life _ others. A. to help B. to helping C. helping D. and helping43. The computer _ in offices and homes since the 1970s. A. has used B. has been used C. had used D. ha

19、d been used44. Ive won a holiday for two days to Florida. I _ my mum. A. am taking B. have taken C. take D. will have taken45. In the car crash(车祸) 10 people died and 13 were seriously _. A. harmed B. wounded C. damaged D. injured第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳

20、选项,并在答题卡将该项涂黑。There are thousands of people across the United States without any food or shelter(住所).Every Saturday or Sunday night,my family and I go out and _46_the homeless people in the city.There is one_47_thing I like to mention here. Before we begin our_48_,my family and I do not eat. We do t

21、his_49_we know how it feels to be hungry. We all get together in the kitchen and_50_the food. We then_51_the food for 30 or more people. I like to write a special_52_on the bags like “God loves you”.A lot of people_53_homeless people. Not all homeless people are bad people. Some are really_54_.Many

22、people hate them_55_no good reason. In the beginning,when my family and I went out on the street, we had to_56_their trust. Later,as they_57_us every week,they started to trust us.We_58_know some of their names. We all have to keep in mind that they also have_59_.Some of them shake our hands for giv

23、ing them food,and_60_ us. Some of them do really funny dances because they are_61_.We have become_62_close to a man named Tony and his wife. After meeting with them several times,he has told us a lot about his_63_.He graduated from college and has a PHD. He used to teach French and Spanish.After we

24、get done feeding the homeless,it makes me_64_what I have at home. Sometimes it makes me sad,and makes my mom cry. I love feeding the homeless,and _65_in someones life.46A. visit Bintroduce Csave Dfeed47A. hopeful Bexciting Cspecial Dcruel48A. show Bjourney Cvacation Dmeal49A. so Bwhen Cif Dbecause50

25、A. design Bprepare Cbuy Dgive51A. pack Bcook Cfetch Dfind52A. passage Bsaying Cnote Darticle53A. please Bhelp Clove Dmisunderstand54A. helpful Bnice Cfunny Dbeautiful55A. for Bat Cof Don56A. found Bearn Ccreate Dshare57A. served Btold Csaw Dneeded58A. hardly Bnever Csometimes Deven59A. words Blooks

26、Copinions Dfeelings60A. change Bthank Cimpress Dattack61A. happy Bgreat Csurprised Dpeaceful62A. only Btoo Calso Dreally63A. dream BfutureClife Dfriend64A. want BappreciateCkeep Dthink65A. taking care Bwatching outCshowing up Dmaking a difference第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D

27、)中选最出佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。( A )A good way to pass an examination is to work hard every day in the year. You may fail in an examination if you are lazy for most of the year and then work hard only a few days before the examination. If you are taking an English examination, do not only learn rules of gramm

28、ar. Try to read stories in English and speak English whenever you can. A few days before the examination you should start going to bed early. Do not stay up late at night studying and learning things. Before you start the examination, read the question paper over carefully. Try to understand the exa

29、ct meaning of each question before you pick up your pen to write. When you have at last finished your examination, read your answers over. Correct the mistakes if there are any and make sure that you have not missed anything out. 66. You should _ in order not to fail in the examination. A. work hard

30、 every day B. work hard a few days before the examination C. be lazy every day D. take an examination every day 67. If you want to improve your English, you must _. A. learn rules of grammar by heart B. speak English all day long C. stay up late at night D. practise it as often as possible 68. A few

31、 days before the examination it is suggested that you should _. A. go to bed early B. stay up late C. get up late D. work far into the night 69. Before you begin to write in the examination paper, you should _. A. read the examination paper over carefully B. try to understand the exact meaning of ea

32、ch question C. correct the mistakes you may have made D. pay attention to the rules of grammar 70. The underlined phrase “miss out” here means _. A. your examination paper is missing B. you want to go out of the classroom C. the examination has already been finished D. you forget to answer some of t

33、he questions (B) “Mother,you know I am now a part of Purple Girls Club and we have some rules about people we can be friends with,”Farah answered.“Really?And what are the rules?”her mother asked.“Well,only very pretty girls can be part of our group. And Hafsa is so.you know.dark.”“I cannot believe i

34、t,”her mother said angrily. As Farah left the kitchen,her father called her from the living room.Farah went to her father and paled when she saw the exam report in his hands.“Farah,what has happened to your grades?You have failed in Mathematics,”her father said.Farah had no answer. The truth was tha

35、t the activities of Purple Girls Club left her with very little time for studies.“Farah,it says that you can take part in supplementary exams(补考).If your grades dont improve then,Ill cancel(取消) your trip to Spain.”Farah went to her room and called Gina,the leader of Purple Girls Club, “Gina,can you

36、help me to complete my notes before the exams?”Gina laughed.“Exams?Who cares about exams?”One by one,she called her friends in the club but no one seemed to care or wanted to help.Farah knew Hafsa would help her. Farah also knew Hafsa had been hurt by her,but Hafsa said,“If you need any help,just le

37、t me know. We can study together till your exams.”Next Monday,as two friends entered the school together,Gina called out.“Farah,you know our rules. You cannot be friends with those who do not belong to our club.”“Gina,I have a new rule about friendship,”Farah replied.71After Farah became a member of

38、 Purple Girls Club,she chose a friend according to a persons_.Alooks Busual activities Cgrades Dfavorite colors72Farah became pale after going to her father because_.Ahe didnt allow her to go to SpainBshe didnt do well in her examsCshe had to leave Purple Girls ClubDhe asked her to improve her grade

39、s73Which word can best describe Hafsa?ASilly. BBeautiful. CRude. DKind.74What lesson can we learn from the passage?AA friend in need is a friend indeed.BA perfect friend will never be found.CBe slow in choosing a friend.DFriendship can be developed easily.75. What may be Farahs new rule about friend

40、ship?A. Only pretty girls can be her friends.B. Only members of the Purple Girls Club can be her friends.C. She will get along with top students in the school only.D. She will make friends with those who never turned back on her. ( C )In the United States the most popular form of folk dancing since

41、the early days has been square dancing. In early times, when men and women worked in groups to build a barn (谷仓) or harvest crops, they danced when the work was done. The music came from the violin for the most part, but if there was no one to play a musical instrument, clapping was used to produce

42、the rhythm by which to dance. The early settlers danced in a store, in a barn, or in a farm kitchen. A square is formed by four couples (对)who stand facing the centre of the square. Each couple stand on one side of the square, the boy on the left and the girl on the right. The caller is an important

43、 part of the dance, since he tells the dancers which steps to do. If the dancers do not know the steps, he teaches them. It takes time to learn to be a good caller, and good callers are always in demand(被需要). These are the names of some of the steps the dancers do: Form a square; Circle; Honour your

44、 partner; Swing your partner; Form a star. There are many more. As the callers tell the dancers what to do next, they move to form the pattern(图形)he calls. Large or small numbers of people can dance at one time. Sometimes 800 or 1,000 people may be dancing at the same time. Or there may be only one

45、square of eight people. Special clothes are worn by some when dancing. This makes the dance more colourful to watch. The special clothes are different from place to place. Women often wear full skirts of various colours with a pretty blouse. Men have coloured shirts and western trousers that they we

46、ar only when square dancing. In some country areas, everyone wears his best clothes. Today in some parts of the United States you will find some schools, clubs, or groups square dancing for fun. 76. From the passage we know that square dancing came from_. A. the clubs B. the schools C. the countrysi

47、de D. big cities77. How many steps do the dancers usually do while square dancing? A. At most four. B. At least five. C. At most eight. D. At least one thousand.78. Which of the following statements is true? A. The caller is the most beautiful person in square dancing. B. Its easy to learn to be a g

48、ood caller. C. The caller plays an important part in square dancing. D. There are always enough good callers.79. For what purpose do the American men and women dance? A. For money. B. For fun. C. To lose weight. D. To show their beautiful clothes.80. If 800 people dance at the same time,how many squ

49、ares can be formed? A. 100 squares. B.200 squares. C. 400 squares. D. One big square.(D)There are several ways from which to choose for you to keep your kids safe in your neighborhood. But the first step to keeping your child safe in your neighborhood is to know your neighbors.Knowing your neighbors

50、 can save you a lot of worry. It lets you know that the car that has just driven down the street belongs to “the yellow house on the corner”,or the truck that has just driven by the playground looks unfamiliar,but the guy in the passenger seat resides two doors down. Its these simple things that kee

51、p you from going out of your mind whenever you see someone driving by where children are playing.But you shouldnt just know what they look like. The next step is to know them well. What do they do?How do they act?You might be OK with them driving by the playground since they live in the neighborhood

52、,but are you OK with them being on the playground?Knowing your neighbors solves several things. First you find out what kind of people they are. This helps you know if you should let your child go out in an area that they gather. Lets face it:you dont want your child to play around people or peoples

53、 children that curse(咒骂)or hit each other. Sometimes you have to protect your child against your own neighbors.Knowing them also makes them know you. Being neighbors is an interesting thing. You might not like them or have the same views as them,but we all usually protect those that we consider our

54、own. If you know your neighbors,they know you. They are more likely to look after the child of the nice lady down the street in the brick(砖)house,than the people,in the house on the corner,that no one ever sees.81This passage is mainly to tell us_.Ahow to keep your child safe in the neighborhoodBhow

55、 to set a good example to your neighborsChow to get along with your neighborsDhow to teach your child to protect himself82If someone resides two doors down,he_.Astudies at the same school with your kidBoften comes to the neighborhood to offer helpClives in the same neighborhood as youDlikes driving

56、the truck around the neighborhood83The underlined phrase “going out of your mind” in Paragraph 2 probably means_.Abecoming very excited Bbecoming very worriedCbecoming very disappointed Dbecoming very relaxed84From the third paragraph we can know that_.Ait is important for you to be polite to your n

57、eighborsBpeople in the same neighborhood are quite differentCpeople like enjoying themselves on the playgroundDknowing your neighbors helps to keep your kids safe85The neighbors would like to look after your kid_.Aif they are often encouragedBif you are getting on well with themCif you are the one n

58、obody knowsDif they think you are a beautiful lady第卷(非选择题,共45分)注意事项:1、 第二卷用碳素笔直接答在答卷纸上。2、 答卷前将密封线内的项目填写清楚。第四部分:书面表达(共两节,满分45分)第一节 阅读表达:(15分,每小题3分,共5小题)阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题(请注意问题后的词数要求。答案写在答卷纸上)Scientists have showed the 10 commandments(法则)for a long and happy life. And the rules even allow for sunbat

59、hing, drinking alcohol and eating chocolate.Enjoy yourselfThe first rule, as published in the New Scientist magazine, is to enjoy yourself.MarriedSecond on the list is remaining sociable, with a happy marriage and good family life being essential for health.Studies have shown that marriage can add a

60、s much as seven years to a mans life and two years to a womans life.A Drink So called vices like wine, partying and chocolate provide the fourth rule, with countless studies showing that a little of what you fancy does you good rather than harm.Work Your BrainThe fifth rule says that you should exer

61、cise your brain to stay active.Last month scientists at Cambridge University said puzzles could help prevent a range of conditions, from depression to schizophrenia(精神分裂症).Knitting, doing crosswords or just walking also help.See the DoctorIts simple really. If youre sick, get treatment fast .Eat Hea

62、lthily As is well-known, you are what you eat.Scientists have recommended that the low-fat, high-fiber Mediterranean diet is a model for healthy eating and a long life.High in fruit and vegetables, the diet also uses beans ,breads and cereals.Small amounts of meat and moderate amounts of fish are al

63、so eaten.Take RisksRule eight urges people to put more excitement into their lives.Intellectual challenges, traveling, or learning a new language can all help make you live longer.Embrace Technology Rule nine advises those seeking a long life to embrace new technologies.Be HappyRule ten is that you

64、should smile and in life.Research showed that older men with an optimistic attitude towards life were only half as likely to suffer from cardio-vascular disease(心血管疾病)as those whose world view was more negative.86. Whats the best title of the passage ?(Please answer within 10 words.) 87. Which sente

65、nce in the passage can be replaced by the following one? Everybody knows that good health depends on a good diet. 88. Please fill in the blank in Rule 10 with proper words or phrases to complete the sentence. (Please answer within 10 words.) 89. Which of the suggestions do you think is the best for

66、you ?Why ?(Please answer within 30 words .) 90. Translate the underlined sentence in the passage into Chinese. 第二部分 书面表达(30分)请用英语介绍一下你自己并说说你在学习英语方面的打算。提示: 1. 个人情况:年龄,性别,爱好,善于交际,乐于助人) 2. 认真听课,利用图书馆,不懂的问题问同学和老师注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯;济南一中20132014学年度第一学期期中质量检测高一英语试题答题纸86. 87. 88. 89. 90. 书面表达 座

67、号 54解析:选B。在作者看来,有些无家可归的人还是很好的,与前面的bad相对应。55解析:选A。根据no good reason的语境,可知应选A,表示很多人讨厌无家可归的人并没有什么好的原因。56解析:选B。这里是指赢得那些无家可归者的信任,故选B。57解析:选C。作者他们经常去给那些无家可归的人送吃的,所以他们每周都看见作者他们。58解析:选D。这里表示递进,表示作者他们甚至还知道一些无家可归者的名字。59解析:选D。作者希望我们记住,无家可归者也是有感情的。60解析:选B。无家可归者也是有感情的人,所以他们得到作者他们给的食物后,也会感谢他们。61解析:选A。无家可归者之所以跳舞,是因

68、为他们开心。62解析:选D。这里是指作者他们和那个叫Tony的男人以及他的妻子变得很亲近,故选D,表强调。63解析:选C。根据后文的具体内容,可知那个男人告诉了作者他们他的一些人生故事,故选C。64解析:选B。通过和这些无家可归者打交道,作者学会了感激自己在家里拥有的东西。65解析:选D。作者应该是希望能让那些无家可归者的人生有些改变,故选D。阅读A66-70 ADABD阅读 B 【解题导语】Farah参加了一个都是漂亮女孩子的团体,为此抛弃了多年的挚友Hafsa,但是当Farah需要帮助的时候,只有Hafsa愿意提供帮助。71解析:选A。细节理解题。结合文章的pretty girls及And

69、 Hafsa is so.you know.dark.可知,Farah加入Purple Girls Club之后,是根据人的长相选择朋友的。故答案选A项。72解析:选B。细节理解题。从Farah看到父亲手中的成绩报告单脸色的变化,及父亲对她的质问可知,她考试没有考好。故答案选B项。73解析:选D。推理判断题。由文章的If you need any help,just let me know.可知虽然Farah伤了Hafsa的心,但是在看到朋友需要帮助的时候,她还是伸出了援助之手。故答案选D项。74解析:选A。推理判断题。Farah参加了一个名为Purple Girls Club的小团体,在这个

70、团体里都是漂亮的女孩,Farah为此抛弃了自己多年的挚友Hafsa,但是当Farah需要帮助的时候,只有Hafsa愿意提供帮助,这个故事说明了患难之交才是真朋友。75. D阅读C76-80 CBCBA阅读 D【解题导语】保证孩子在社区的安全方法很多,但是最为重要的是你要了解邻居的情况。当然了解他们不只是认识他们就足够了,要深入了解他们的职业、性格等。81. 解析:选A。主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了如何保护孩子在社区的安全首先要深入了解你的邻居,故选A项。82解析:选C。细节理解题。根据第二段中的or the truck that has just driven by the pla

71、yground looks unfamiliar,but the guy in the passenger seat resides two doors down可知,如果一个人resides two doors down,这个人住的地方和你家隔两家,他应该和你住在同一个社区。83解析:选B。词义猜测题。你对进入社区的车或者人是熟悉的,这会使得你无论什么时候看见有人开车经过孩子们玩的地方都不会担心害怕。84解析:选D。推理判断题。根据第三段最后五个句子可以推断出,熟悉邻居对保护孩子的安全很有帮助。85解析:选B。细节理解题。根据第四段中的They are more likely to look after the child of the nice lady down the street in the brick(砖) house可知,和邻居关系处得好,他们会照顾你的孩子。阅读表达 86. How to live / enjoy a long life ? / Ten commandments for a long and happy life.87. As is well-known, you are what you eat.88. feel happier/be happy89. 略90. 第五条规则是你应该锻炼大脑来保持活跃。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1