ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:29KB ,
资源ID:371730      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-371730-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021届高考英语二轮复习:词汇串记与阅读训练(四十四) WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021届高考英语二轮复习:词汇串记与阅读训练(四十四) WORD版含解析.doc

1、2021高考英语词汇串记与阅读训练(四十四)Part 1 词汇精炼初级词汇Dragon totem worship in China (be)around for the last 8,000 years. The ancients in China considered the dragon (or long) a fetish that combines animals including the fish, snake, horse and ox . with cloud, thunder, lightning and other natural celestial phenomena.

2、 The Chinese dragon (form)in accordance the multicultural fusion process of the Chinese nation. To the Chinese, the dragon signifies innovation and cohesion.Exercise 1:将蓝色标记的词汇或者短语写出中文意思1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Exercise 2:将短文中的空格处补充完整1 2 3 4 答案:1. has been 2. as 3. was form

3、ed 4.with Exercise 3:全文翻译 答案:对龙图腾的崇拜在中国大约已绵延了八千多年。中国龙是古人将鱼、蛇、马、牛等动物与云雾、雷电等自然天象集合而成的一种神物。 中 国龙的形成与中华民族的多元融合过程同步。在中国人的心目中,龙具有振奋腾飞、开拓变化的寓意和团结凝聚的精神。高级词汇Yangko is one of tradition folk dance of Han in China.It is usually .(perform)in northern provinces. The dancers usually wear (color)and light costumes,

4、 and the performance is powerful and rapid. During some festivals such as Spring Festival, Lantein Festival, people hear the sound of drum and gong, no matter how cold the weather is , they will come to street and appreciate the Yangko. Recent years, the old people in city of east-northern of China

5、organized the team of Yangko themselves, the teammates keep their health by dancing Yangko the whole year.Exercise 1:将蓝色标记的词汇或者短语写出中文意思1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Exercise 2:将短文中的空格处补充完整1 2 3 4 答案:1. performed 2.colorful 3. if 4.by Exercise 3:全文翻译 答案:秧歌舞是中国汉族的一种民间传统舞蹈, 通常在北方省份表演。秧歌舞者通常穿上明亮多彩

6、的表演服装,他们的表演动作有力迅速。在农历春节、元宵节等节日期间,人们一旦听到锣鼓声,不管外面天气有多冷,他们都会蜂拥到街上看秧歌舞表演。近年来,中国东北某些城市的老年人自发组织了了秧歌队,队员常年通过跳秧歌舞来保持健康,同事他们也乐在其中。Part 2 阅读练习“You can use me as a last resort(选择),and if nobody else volunteers,then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers f

7、or my kids lacrosse(长曲棍球) club.I guess that theres probably some demanding work schedule,or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport.She may just need a little persuading.So I try again and tug at the heartstrings.I mention the single parent with four kids running the show and

8、I talk about the dad coaching a team that his kids arent even on. At this point the unwilling parent speaks up,“Alright.Yes,Ill do it.”Im secretly relieved because I know theres real power in sharing volunteer responsibilities among many.The unwilling parent organizes the meal schedule,sends out ema

9、ils,and collects money for end-of-season gifts.Somewhere along the way,the same parent ends up becoming an invaluable member of the team.The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another season.Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids c

10、an be as exciting as watching your own kid score a goal.Still,most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to a close.That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more:Connecting to the community(社区)as you freely give your time,

11、money,skills,or services provides a real joy.Volunteering just feels so good.In that sense,Im pretty sure volunteering is more of a selfish act than Id freely like to admit.However,if others benefit in the process,and I get some reward too,does it really matter where my motivation lies?1.What can we

12、 infer about the parent from her reply in paragraph 1?A.She knows little about the club.B.She isnt good at sports.C.She just doesnt want to volunteer.D.Shes unable to meet her schedule.2.What does the underlined phrase “tug at the heartstrings” in paragraph 2 mean?A.Encourage teamwork.B.Appeal to fe

13、elings.C.Promote good deeds.D.Provide advice.3.What can we learn about the parent from paragraph 3?A.She gets interested in lacrosse.B.She is proud of her kids.C.Shell work for another season.D.She becomes a good helper.4.Why does the author like doing volunteer work?A.It gives her a sense of duty.B

14、.It makes her very happy.C.It enables her to work hard.D.It brings her material rewards.参考答案:本文是一篇夹叙夹议类文章。作者介绍了自己说服他人参与志愿者工作的经历,论述了志愿者工作的特殊意义。1.C推理判断题。根据第一段的第一句“You can use me as a last resort,and if nobody else volunteers,then I will do it.”可知,这位家长让作者最后再考虑她,如果没有其他人当志愿者,她才会做。由此可知,她不想做志愿者工作。2.B词义猜测题。

15、开头提到这位家长不愿当志愿者,再根据第二段的“She may just need a little persuading.”以及下文作者提到的两个例子可知,作者是想让她内心有所触动。对比四个选项可知,B项正确。3.D推理判断题。根据第三段的第二句“The unwilling parent organizes the meal schedule,sends out emails,and collects money for end-of-season gifts.”可知,这位家长安排就餐时间表、发送电子邮件,并且为季末礼品筹款。这些都可表明她是一位好帮手。故选D项。4.B细节理解题。根据第四段中的“Connecting to the community as you freely give your time,money,skills,or services provides a real joy.Volunteering just feels so good.”可知,志愿者工作给她带来了快乐。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1