ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:4 ,大小:18.50KB ,
资源ID:370570      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-370570-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021届高考二轮英语高频短语词块梳理及阅读:(二十三) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021届高考二轮英语高频短语词块梳理及阅读:(二十三) WORD版含答案.doc

1、2021高考英语高频短语词块梳理及阅读(二十三)一:短语词块梳理 marry sb. 娶/嫁某人=bemarried to sb. 与某人结婚 master several languages 精通多种语言 chemical materials 化学材料 as a matter of fact 实际上 sth. doesnt matter 某事不要紧 become mature gradually 逐渐成熟 be elected mayor of Shanghai 当选为上海市市长 mean doing sth. 意味着做某事 mean to do sth. 打算去做某事 by means o

2、f 用;以某种方式 in the meantime 与此同时=atthe same time measure the height of a building 测量大楼的高度 take effective measures to do sth. 采取有效的措施做某事 a skilled mechanic 一个熟练的技工 win a gold medal 得金牌 medical insurance 医疗保险 a memorable event 一件值得纪念的事情 in memory of 为了纪念 physical and mental health 身心健康 as mentioned abov

3、e 如上所提及21 in a mess 一团糟22 leave a message for sb. 给某人留个条23 learning methods 学习方法24 mind doing sth. 介意做某事25 the minority 少数民族26 ones miserable experiences 某人悲惨的经历27 a missing child 失踪的孩子alost child28 complete ones mission 完成某人的任务,使命29 make a mistake 犯错commitan error30 have a misunderstanding of 误解31

4、mix A with B 把A 与B相混合32 a mobile phone 一部手机33 modern society 现代社会34 be modest about sth. 对很谦虚35 at the moment 目前,此刻二:阅读拔高训练Fire Capt Kevin Lloyd arrived at the scene of a car accident in West Point,Utah,north of Salt Lake City.A pregnant woman and her screaming 2-year-old daughter were trapped in th

5、e car.While his partner,Allen Hadley,was lending to the driver,Lloyd couldnt get the frightened girl to calm down.He saw she was holding several bottles of nail polish,and then he had a better idea.He asked her if she wanted to paint his nails.Soon her eyes lit up.At the same time,Hadley showed up t

6、o check on the scene.Lloyd had calmed her down and was in the process of getting his fingers painted.Then Hadley just put his hand in there.The girl began to color his nails pink.By this time,she was not only calm,but she was also happy.The girls mother was not injured.She thanked them for helping h

7、er daughter feel better,and they all chuckled,looking at the nails,and took some photos.The firefighters brought the photos back to the headquarters and showed them around.The department put them up on the social media,and thousands of people responded,with many thanking the firefighters for going o

8、ut of their way to calm down a frightened girl.Fire Chief Mark Becraft said he had been surprised at all the attention.He said he was proud of his firefighters,and added that he had known members of the department who had done many things that werent part of the job.After the fact,Lloyd and Hadley h

9、ad a small matter to tend to: the layers of polish on their nails.They bought a bottle of nail polish remover,and used almost all of it.1.Why was the 2-year-old girl frightened?A.She was caught in an accident.B.Her mother was badly injured.C.Her nails were hurt by the bottles.D.She was afraid of see

10、ing firefighters.2.Which is the closest in meaning to the underlined word “chuckled” in Paragraph 4?A.Sighed.B.Shouted.C.Laughed.D.Hugged.3.Which of the following can best describe the two firefighters?A.Knowledgeable.B.Caring.C.Humorous.D.Courageous.4.What is the purpose of the text?A.To ask us to

11、learn to calm down in times of danger.B.To speak highly of the warm-hearted firefighters.C.To introduce the little girl who likes painting nails.D.To praise the two firefighters who learn to decorate nails.参考答案:1.A细节理解题。根据第一段第一句中的“a car accident”以及第二句 “A pregnant woman and her screaming 2-year-old d

12、aughter were trapped in the car”可知,小女孩之所以害怕是因为她遇到了车祸,故选A项。2.C词义猜测题。根据第三段中的“color his nails pink”“she was also happy”以及画线词所在句中的“She thanked them for helping her daughter feel better”和“looking at the nails”可推知,当时那位母亲没有受伤,她感谢消防员安慰自己的女儿;看着被涂了指甲油的指甲,他们都笑了,而且拍了一些照片。故选C项。3.B推理判断题。根据第三段最后一句“By this time,she

13、 was not only calm,but she was also happy”以及第五段第二句中的“thousands of people responded,with many thanking the firefighters for going out of their way to calm down a frightened girl”可知,消防员通过让小女孩给自己涂指甲不仅使她镇静了下来,而且使小女孩很开心;在社交媒体上,很多人感谢消防员们设法安慰那个受了惊吓的小女孩。由此可推知,这两个消防员是关心他人的。故选B项。4.B推理判断题。文章讲述了两位消防员为了使一个两岁的受了惊吓的小女孩镇静下来,就让她给自己涂指甲油,这一做法在社交媒体上广受好评;这本来是他们的分外之事,但是他们却想方设法来帮助他人。由此可推知,本文的目的是称赞热心肠的消防员。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1