ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:27 ,大小:251KB ,
资源ID:369964      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-369964-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021_2022版高中英语单元素养评价五Unit5Firstaid含解析新人教版必修5202103091243.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021_2022版高中英语单元素养评价五Unit5Firstaid含解析新人教版必修5202103091243.doc

1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Did you turn the dryer off? My clothes werent dry yet. W: No, I didnt. Maybe the power went out. M: Yeah, the refrigerator isnt worki

2、ng, so I bet youre right. Oh, well, I guess Ill just have to go to put on a dirty shirt. 1. What will the man probably do next? A. Put on a shirt. B. Turn the dryer off. C. Fix the refrigerator. 答案: AText 2M: What are you eating? W: Some cheesecake Brian picked up at the bakery. Do you want a slice?

3、 M: No, thanks. I had some cherry pie after lunch, so I dont need any more dessert today. W: Suit yourself. This cake is amazing. 2. What did the man do today? A. He ate some pie. B. He went to the bakery. C. He forgot to bring dessert. 答案: AText 3W: Jason, you are recovering so quickly. You look mu

4、ch better today. I think youll be home in a few days. M: I hope so. Then Ill be able to play in the football match next month. Ive been looking forward to that day. 3. Where does the conversation probably take place? A. On the playground. B. In the office. C. In the hospital. 答案: CText 4W: Hello, Mr

5、 Smith. Is it possible for us to talk at your office now? M: Id love to , Miss Wilson, but I have to finish this report now and after lunch, Ill drive to the airport to pick up an engineer at 1 oclock. Shall we make it after that? 4. Where will Mr Smith probably be at 1 oclock? A. At the office. B.

6、At the airport. C. At the restaurant. 答案: BText 5M: Every morning, I eat an egg at 7: 00, brush my teeth at 7: 05, leave my house at 7: 15, and ride my bike to the subway. W: Do you have to do everything at the same time every day? Sounds like you need to relax. . . 5. What does the woman think of t

7、he mans schedule? A. Too relaxing. B. Too realistic. C. Too stressful. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Id like to set up a meeting so that you can come in and t

8、alk to us about your services in more detail. W: I am available next Monday or Tuesday, and after 1: 00 p. m. M: Lets say Monday at 2: 00p. m. Do you know where our offices are? W: Yes, I have been there before. M: Will you need any equipment set up for your presentation? W: No. I have a computer. A

9、s long as we have a conference room, we should be all set. M: OK, see you on Monday at 2: 00 p. m. W: See you then. 6. What will the woman do at the meeting? A. Talk about their equipment. B. Introduce their services. C. Offer their services. 答案: B7. When will the meeting begin? A. On Monday at 2: 0

10、0 p. m. B. On Tuesday at 2: 00 p. m. C. On Tuesday after 1: 00 p. m. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Becky, can I speak to you for a moment in my office? W: Yes, sir. Is everything all right? M: All right? Everything is wonderful! You put up some amazing numbers this year. Profits are increasing thank

11、s to that plan of years! W: Thank you, sir. Im just trying to do my best for the company. M: No need to be modest. What you did was brilliant. Im promoting you! W: Promoting me? Wow, I never expected that. What about the Johnson project? M: The project youre in charge of ? We can get someone else on

12、 that. I want you to work that magic of yours. W: I will continue to do my best, sir. M: I expect nothing less from someone as talented as you, Becky. 8. What seems to be the womans main concern? A. Her project at the moment. B. The company. C. Getting a promotion. 答案: A9. What does the man hope the

13、 woman will do? A. Work overtime frequently. B. Be modest. C. Continue to do her best. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Can I help you, madam? W: Yes. Im looking for a new winter coat since the weather is getting colder. M: Do you have any particular colour in mind? W: I dont know really. Can you tell

14、 me what fashionable colours you have? M: Certainly. Red is very popular this year. W: Good! I like the colour. It suits me very well. Its a cheerful colour, isnt it? M: Yes, madam, I guess so. What size do you wear? W: Well, I used to wear Size 14. But Ive put on some weight recently, so my size no

15、w may be 16. M: Mm, 16. Here it is. All these are 16. W: I like this one very much. What is the price? M: Its 175 dollars, madam. W: Oh, thats too expensive. Do you have any cheaper ones of this size? M: These are our cheapest coats, madam. W: Yes, I see. Ill take it. Here is 200 dollars. M: Thank y

16、ou. Here is your change. 10. What season is it probably now? A. Early spring. B. Late autumn. C. Late winter. 答案: B11. What does the woman say about the price of the coat? A. Low. B. High. C. Reasonable. 答案: B12. How much change should the man give the woman? A. $15. B. $20. C. $25. 答案: C听第9段材料, 回答第

17、1316题。Text 9W: Hello. Care for the Community. How can I help you? M: Oh, good morning. Im interested in doing some part-time work for your organization. My name is Philippa Tailor. Im a student at Brookfield University. W: Good morning, Philippa. When would you be available to work? Days? Evenings?

18、M: Well, days would be difficult, as I have classes then. I was thinking maybe a couple of evenings a week, or maybe three. But no more than that. W: OK. Philippa, why are you interested in working for us? M: Well, I major in Social Care Studies. Im hoping to apply for a job in social care when I gr

19、aduate, and this would give me some work experience in this field. W: Great. And what makes you suitable for this kind of work, do you think? M: Well, I have very good communication skills. Thats my strong point, I think. And Im a good listener. Sometimes you can help by just listening, you know. W:

20、 I agree. Hmm, right. What Id like to do, if its OK with you, is fix an appointment so we can meet and talk about this some more. It wouldnt be anything formal, not an interview or anything like that. Er, how are you fixed for Tuesday 9th September at 4: 30? M: Ah, Im sorry. I have a lesson then. Wo

21、uld Wednesday be possible? W: The 10th? Yes, that would be fine. 13. How often will the man be available to work? A. No more than two evenings a week. B. Up to three evenings a week. C. At least three evenings a week. 答案: B14. Why does the man apply for a part-time job? A. To gain work experience. B

22、. To improve his social skills. C. To earn money. 答案: A 15. What is the man good at? A. Solving problems. B. Communicating with people. C. Working in a group. 答案: B16. What will the man do on September 10th? A. Have a lesson. B. Work for the community. C. Meet the woman. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text

23、10W: Good evening. You are listening to Pop World of BCD International. Im Susan. Well, first, I would like to say a few words to my dear listeners who are not very familiar with this programme. Since many people want to listen to and understand pop songs, radio producers at BCD International have m

24、ade hundreds of programs over the years. We not only have access to the stars of the music world, but we also have a large library of “golden oldie” classics, as well as the “latest releases”. For those of you who like a bit of background with your favourite musictheres The History of PO or The Road

25、 to Music. If you want to hear from the artists themselves, theres a new series called About the Big Hits. This is based on interviews with popular singers and songwriters. If you want to understand the words to the big music hits, Pop Words is the programme for you. After all, its hard enough for n

26、ative English speakers to understand most pop songsso, if English isnt your first language, you shouldnt be surprised if the words of many songs leave you in the dark. 17. What did the speaker do at the beginning of the programme? A. She played a new record. B. She described some singers. C. She int

27、roduced the programme. 答案: C18. What should you listen to if you want to hear from the artists themselves? A. About the Big Hits. B. The History of Pop. C. Pop Words. 答案: A19. What is the programme The Road to Music intended for? A. Introducing new songwriters. B. Hearing from listeners opinions. C.

28、 Providing the background with music. 答案: C20. Which is important to understand most pop songs? A. Chinese. B. English. C. Japanese. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)ASunstroke (中暑) is a condition that can quickly go from dangerous to deadly, especially if proper care isnt given imme

29、diately. Sunstroke, sometimes called heatstroke, is a result of the body temperature rising above safe limits. This causes the bodys necessary functions to stop working. Its usually pretty easy to avoid sunstroke, as long as proper action is taken. In that case, you need to act as quickly as possibl

30、e to return that persons body to a safe temperature. Here are a few tips to help treat sunstroke. Call for helpCall to get an ambulance as quickly as possible. This should be the first thing you do, especially if the sunstroke person has fainted(昏倒). Also, call for help from anyone nearby if you re

31、in a public place. If theres no one around, call someone nearby if they can get there sooner than an ambulance. Ask everyone to bring you as much water as possible, if there isnt much nearby. Get the person to a cooler areaIf theres a building nearby, aim for that. Anywhere with plenty of air condit

32、ionings and water is perfect. If a building isnt available, bring the person to a well shaded area. Get the water flowingIf the person is still conscious, get him or her to drink water. If theres a bathtub available, fill it with cool water and put the person in it. If your water supply is limited,

33、you have to save it. Dampen a towel or shirt and put it on the persons body. Focus on the face, neck, and chest. Fan the personGetting moving air over the person cools him or her down. Use anything, a towel or sheet, a shirt, your hands, or a piece of board. This is where having many people around r

34、eally helps, as they can combine to fan the entire body. 【文章大意】本文主要讲述中暑的急救知识。21. When does a person get sunstroke? A. When the body temperature goes up beyond what one can bear. B. When proper care is not given immediately. C. When someone is exposed to the sun working too long. D. When the bodys ne

35、cessary functions stop working. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段第一句“Sunstroke, sometimes called heatstroke, is a result of the body temperature rising above safe limits. ”可知, 当体温上升超出人的承受范围时便会发生中暑。22. What is mainly discussed in the passage? A. The chief symptoms of sunstroke. B. The cause of sunstroke. C. The fir

36、st aid for sunstroke. D. The essential preventions of sunstroke. 【解析】选C。主旨大意题。根据第三段中“Here are a few tips to help treat sunstroke. ”可知, 本文主要讲述中暑的急救知识。23. The passage probably comes from _. A. a guide bookB. a book reviewC. an official documentD. a medical magazine【解析】选D。推理判断题。本文主要讲述了中暑的急救知识, 所以本文应出现在

37、医疗杂志上。BGive yourself a test. Which way is the wind blowing? How many kinds of wildflowers can be seen from your front door? If your awareness is as sharp as it could be, youll have no trouble answering these questions. Most of us observed much more as children than we do as adults. A childs day is f

38、illed with fascination, newness and wonder. Curiosity gave us all a natural awareness. But distinctions that were sharp to us as children become unclear; we are numb(麻木的)to new stimulation(刺激), new ideas. Relearning the art of seeing the world around us is quite simple, although it takes practice an

39、d requires breaking some bad habits. The first step in awakening senses is to stop predicting what we are going to see and feel before it occurs. This blocks awareness. One chilly night when I was hiking in the Rocky Mountains with some students, I mentioned that we were going to cross a mountain st

40、ream. The students began complaining about how cold it would be. We reached the stream, and they unwillingly walked ahead. They were almost knee-deep when they realized it was a hot spring. Later they all admitted theyd felt cold water at first. Another block to awareness is the obsession(痴迷) many o

41、f us have with naming things. I saw bird watchers who spotted a bird, immediately looked it up in field guides, and said, a “ruby-crowned kinglet” and checked it off. They no longer paid attention to the bird and never learned what it was doing. The pressures of “time” and “destination” are further

42、blocks to awareness. I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see whats around them. I asked them what theyd seen. “Oh, a few birds, ” they said. They seemed bent

43、 on their destinations. Nature seems to unfold to people who watch and wait. Next time you take a walk, no matter where it is, take in all the sights, sounds and sensations. Wander in this frame of mind and you will open a new dimension to your life. 【文章大意】我们有多久没有仔细观察我们周围的世界了。作者通过此文要告诉我们: 放慢脚步, 带着我们

44、所有的感官来感受周围世界的奇妙。24. According to Paragraph 2, compared with adults, children are more_. A. anxious to do wondersB. sensitive to others feelingsC. likely to develop unpleasant habitsD. eager to explore the world around them【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段Most of us observed much more as children than we do as ad

45、ults. A childs day is filled with fascination, newness and wonder. 可知, 与成人相比较, 孩子观察得更多, 孩子的一天充满了魔力、新奇和惊奇。从而可以推断出孩子更急于探索他们周围的世界。25. The bird watchers behavior shows that they_. A. are very patient in their observationB. are really fascinated by natureC. care only about the names of birdsD. question t

46、he accuracy of the field guides【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段全段及首句Another block to awareness is the obsession many of us have with naming things. 可知, 赏鸟的人发现鸟后只关心鸟的名字, 并不关心它在做什么。26. Why do the hikers take no notice of the surroundings during the journey? A. The natural beauty isnt attractive to them. B. They f

47、ocus on arriving at the camp in time. C. The forest in the dark is dangerous for them. D. They are keen to see rare birds at the destination. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第五段I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to t

48、hem to wander a bit, to take a moment to see whats around them. 可知, 徒步旅行者只关心能够及时到达目的地, 而很少关心周围的事物。27. In the passage, the author intends to tell us we should _. A. fill our senses to feel the wonders of the worldB. get rid of some bad habits in our daily lifeC. open our mind to new things and ideasD

49、. try our best to protect nature【解析】选A。推理判断题。作者想要通过此文告诉我们: 大自然只展现给那些善于观察和等待的人, 带着我们所有的感官来感受周围世界的奇妙吧。CMost couples know you should never go to bed on an argument. But anger wont just harm your relationship it could also ruin your sleep, researchers claim. A study has found those who were angry genera

50、lly, and struggled to keep their temper (脾气), slept worse. They are believed to keep themselves awake by thinking over their disappointment and find it harder to achieve the calmness they need to drop off. There may even be a physical reason, as feelings of anger increase cardiovascular (心血管的) activ

51、ity, which makes it harder to go to sleep. Psychologists from Iowa State University based their findings on 436 volunteers whose sleep was monitored after they completed an anger questionnaire. Writing in the Journal of Research in Personality, they state: “These findings add to the growing evidence

52、 that being easy to get angry may lead to poor sleep and that anger and sleep are closely connected. ”Study participants were asked questions designed to determine if they were quick-tempered and became angry easily. They were asked how angrily they would react to specific provocations (挑衅), such as

53、 being criticized by others. Finally they were sorted into groups based on how they dealt with anger the“anger-in” group, the“anger-out” group and the “anger-control” group. The people who controlled their anger, saying they would “keep my cool” under pressure, got better quality sleep during a week

54、 of being tracked. But those who held back their anger, within the“anger-in” group, got worse sleep by comparison. The study showed those who did not let their anger out by saying “unpleasant things”, but instead chose to “boil inside” still lost out on sleep. Previous research has suggested that pe

55、ople are angry because they lose out on sleep, which makes it harder to hold back negative feelings and creates a vicious circle. 【文章大意】本文是一篇说明文。研究表明, 生气不仅伤害感情, 而且不利于睡眠。28. Which of the following is closest in meaning to the underlined part “drop off” in Paragraph 1? A. Relieve anger. B. Fall asleep

56、. C. Behave reasonably. D. Improve a relationship. 【解析】选B。词义猜测题。根据上下文可知, 人们反复地思考让自己失望的事情会使自己处于清醒的状态, 并且更难达到入睡的平静状态即使人睡眠不佳。drop off的意思应是“打盹儿, 小睡”, 与fall asleep的意思相近。29. How did psychologists carry out the research? A. By asking volunteers specific questions. B. By designing interesting group activiti

57、es. C. By recording volunteers daily behaviour. D. By collecting data from previous studies. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Psychologists from Iowa State University based their findings on 436 volunteers whose sleep was monitored after they completed an anger questionnaire”及第三段中的“Study participants were asked

58、 questions designed to determine if they were quick-tempered and became angry easily. They were asked how angrily they would react”可知, 心理学家通过问志愿者们特定的问题来展开他们的研究。30. What does the study find? A. Sleep problems can be avoided by controlling anger. B. Poor anger control is associated with sleep shortage

59、. C. Anger is not necessarily a negative feeling. D. Anger can lead to low-quality sleep. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Writing. . . anger and sleep are closely connected”可知, 愤怒可能会导致低质量的睡眠。31. Which would be the best title of the passage? A. Dealing with anger properly guarantees good sleepB. When and how pe

60、ople sleep when they are angry? C. Going to bed angry can stop you from sleeping wellD. How are sleep problems and mental disorders linked? 【解析】选C。主旨大意题。纵观全文可知, 本文主要介绍了一项研究发现带着怒气睡觉不利于睡眠。故C项作本文标题最佳。DHeres an idea whose time has come: A flu shot that doesnt require an actual shot. For the first time,

61、researchers have tested a flu vaccine patch (疫苗贴) in a human clinical trial and found that it delivered as much protection as a traditional injection with a needle. Doctors and public health experts have high hopes that it will increase the number of people who get immunized (使免疫) against the flu. S

62、easonal flu is responsible for up to half a million deaths around the world each year according to the World Health Organization. A team led by Georgia Tech engineer Mark Prausnitz has come up with an alternative method that uses “micro needles”. These tiny needles are so small that 100 of them, arr

63、anged in order on a patch, can fit under your thumb (拇指). Yet theyre big enough to hold vaccine against three types of flu. None of the study volunteers had serious side effects. The groups that got patches had mild skin reactions that were not seen in the regular needle group, while the volunteers

64、in the regular needle group were more likely to experience pain. Overall, 70 percent of the volunteers who got vaccine patches said theyd rather use them again than get a traditional flu shot. The study authors declared it a success on all fronts. The biggest beneficiaries could be people in low-and

65、 middle-income countries, where it is hard to come by flu vaccines. Reducing pain is nice, but other benefits the patch costs less, is easier to transport, doesnt require refrigeration, can be self-administered and doesnt cause waste of needles are even better. “Microneedle patches have the potentia

66、l to become ideal candidates for vaccination programs, ” wrote Katja Hoschler and Maria Zambon of Public Health England. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种不用传统注射的流感疫苗贴。32. What is the passage mainly about? A. A vaccine that cures people of their flu. B. A team that does research on seasonal flu. C. A patch th

67、at makes flu shots a thing of the past. D. A method that makes traditional flu shots painless. 【解析】选C。主旨大意题。通读文章可知, 本文介绍了一种新型的流感疫苗贴, 故选C项。33. What do we know about the vaccine patch? A. It causes slight side effects. B. It causes serious skin reactions. C. It delivers vaccine on the head. D. It work

68、s badly on 30% of the volunteers. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段中的“None of the study volunteers had serious side effects. The groups that got patches had mild skin reactions”可知, 没有一个志愿者出现严重的副作用, 也就是说这种疫苗贴有轻微的副作用。34. The new patch has all the following benefits EXCEPT that_. A. it is provided free of chargeB. it

69、 can be used without doctorsC. it can be kept at room temperatureD. it needs less care in transportation【解析】选A。细节理解题。根据第五段中的“the patch costs less”可知, A项不是这种疫苗贴的好处。35. What is Katja and Marias attitude towards the new patch? A. Cautious. B. Favorable. C. Ambiguous. D. Disapproving. 【解析】选B。观点态度题。根据最后一

70、段中的“Microneedle patches have the potential to become ideal candidates for vaccination programs”可知, 他们对这种新型的疫苗贴持肯定态度。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Lavender essential oil (薰衣草精油) is obtained mostly from the flowers of the lavender plant. It has not only been used in

71、 making perfumes for many years but also has various health benefits. 36 Lavender essential oil is known as an excellent treatment for various types of pains including those caused by sore and tense muscles, muscular aches, backache, and so on. A study on postoperative pain relief showed that combin

72、ing lavender essential oil vapor with the oxygen significantly reduced the amount of pain experienced. Induce (引起) sleep. Frequent studies on elderly patients have shown an increase in their sleep regularity when their normal sleep medication is replaced with some lavender essential oil being placed

73、 on their pillows. 37 Therefore, it often replaces modern medicines for sleep issues. Reduce mental stress and anxiety. Lavender essential oil has a calming scent which makes it an excellent treatment for the nerve and anxiety issues. The refreshing aroma removes nervous exhaustion and restlessness

74、while also increasing mental activity. 38Provide hair care. 39 A Scottish study reported that more than 40% of alopecia (脱发) patients in the study reported an increase in hair growth when they regularly applied lavender essential oil to the skin under their hair. Therefore, lavender oil is sometimes

75、 recommended as a preventative measure for male pattern hairlessness. 40 There is a significant research on the effects of lavender, in combination with other essential oils, as a way to prevent the occurrence of breast cancer in mice. However, this could be an indication of an increased chance of l

76、avender battling the presence of other cancers. A. Prevent cancer. B. Relieve muscle pain. C. It has a relaxing impact on people. D. Promote muscle strength and health. E. It has a well-researched impact on the automatic nervous system. F. Lavender essential oil is very helpful in the treatment of h

77、air loss. G. Therefore, it can be helpful in treating depression, nervous tension and emotional stress. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了薰衣草精油的健康效益。36. 【解析】选B。根据下文中的“an excellent treatment for various types of pains” “pain relief”可知, 本段主要介绍的是薰衣草精油在缓解肌肉疼痛方面的作用。故B项“缓解肌肉疼痛”符合语境。37. 【解析】选C。根据本段的主题句“Induce sleep”, 及

78、空后一句可知, 此处应是解释薰衣草精油为什么能够诱发睡眠及被用来替代药品解决睡眠问题的, 故C项符合语境。38. 【解析】选G。根据本段的主题句可知, 本段主要讲的是薰衣草精油在缓解精神压力和忧虑方面的作用。而G项中的“depression, nervous tension and emotional stress”能够呼应这一主题, 故G项符合语境, 且与上文构成因果关系。39. 【解析】选F。根据本段的主题句“Provide hair care”及下文中的“an increase in hair growth when they regularly applied lavender ess

79、ential oil to the skin under their hair”“a preventative measure for male pattern hairlessness”可知, 此处强调的是薰衣草精油在治疗脱发上是很有帮助的, 故F项符合语境。40. 【解析】选A。根据下文中的“a way to prevent the occurrence of breast cancer in mice. However, this could be an indication of an increased chance of lavender battling the presence

80、 of other cancers”可知, 本段主要讲的是薰衣草精油在预防癌症方面的作用, 故A项符合语境。 第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)In April I had a major operation. The day after it the nurse 41 me that I had to get out of bed and walk a little. 42 I felt very tired and every movement made me 43, I could get up and I just 44

81、to sit on a chair by the bed. I was short of breath and the pain worsened after the great 45 I made. While I was there an old lady came in and walked directly toward me. Her hair was white and her pale face glowed (发红) more 46 the bright, red and long coat she wore. I could 47 that she was wearing a

82、 hospital gown (医院手术服) under her coat. She 48 me and said “You are very pretty. ” Her kind 49 took me by surprise as in that moment the 50 I believed is that I looked pretty. However, I thanked her. Then she took my hand and said “I am going to pray for you. ” And a very warm and comforting feeling

83、51 me. I really have an urgent 52 for those words in those moments. This complete 53 lady made me feel safe and loved. I thanked her for her 54 and I asked her name. “My name is Pat, ” she 55, and then left, leaving me a bit 56 but feeling much better and I even 57 the pain for a little while. I had

84、 looked for Pat but it was in vain. Finally the day came when I made a full 58 and I had to leave the hospital. I 59 saw Pat since then but that special and brief moment I met her will 60 in my mind and my heart forever. 【文章大意】本文为记叙文。作者在医院做了个大手术, 心情十分抑郁, 同时身体上十分疼痛。在这期间一位素不相识的病友的赞美改变了作者的心情, 让作者感受到了善意

85、和温暖。41. A. informedB. promisedC. convincedD. astonished【解析】选A。根据上文中的“In April I had a major operation”可知, 此处指手术之后护士告诉作者她必须下床稍微走动一下。inform“告知, 通知”, 符合语境。promise“许诺”; convince“使相信”; astonish“使吃惊”。42. A. SinceB. OnceC. AlthoughD. Unless【解析】选C。尽管作者感到非常累, 而且每个动作都让她很痛苦, 但是她还是站了起来。although“尽管”, 引导让步状语从句。si

86、nce“因为”; once“一旦, 曾经”; unless“除非”。43. A. annoyedB. discouragedC. regretfulD. painful【解析】选D。每个动作都让她很痛苦。annoyed“恼怒的”; discouraged“灰心的”; regretful“后悔的”; painful“令人痛苦的”。下文中的“the pain worsened”亦是提示。44. A. attemptedB. preparedC. managedD. failed【解析】选C。根据语境可知, 作者不仅站了起来, 还成功地坐到了病床旁边的椅子上。manage“努力完成”, 符合语境。a

87、ttempt“尝试”; prepare“准备”; fail“未能”。45. A. effortB. adventureC. progressD. change【解析】选A。作者刚做完手术, 因此走动对她来说是很困难的, 是要付出很大努力的。effort“努力”, 符合语境。adventure“冒险”; progress“进步”; change“改变”。上文中的“I was short of breath”亦是提示。46. A. in agreement withB. in comparison withC. in reference toD. in terms of【解析】选B。根据上文中的“

88、her pale face”和下文的“the bright, red and long coat”可知, 老太太脸色苍白, 被她身上穿的亮红色的大衣映衬着, 显得她的脸色(比大衣)更红。此处作者把老太太脸上的红晕与其所穿的红色大衣作对比, 故in comparison with“与比较”符合语境。in agreement with“同意, 与一致”; in reference to“关于”; in terms of“就而言”。47. A. figure outB. work outC. point outD. make out【解析】选D。根据语境可知, 作者看出老太太大衣下穿着病号服。mak

89、e out“看出, 看透”, 符合语境。figure out“理解, 弄清”; work out“计算出”; point out“指出”。48. A. approachedB. recognizedC. receivedD. accompanied【解析】选A。根据上文中的“walked directly toward me”可知, 此处指老太太走到作者身边并赞美了作者。approach“靠近, 接近”, 符合语境。recognize“认出”; receive“接纳”; accompany“陪伴”。49. A. approvalB. devotionC. commentD. personali

90、ty【解析】选C。根据上文中的“You are very pretty”可知, 老太太对作者的评论让她很吃惊, 因为在那样的时刻, 作者最不相信的就是自己看起来很漂亮。comment“评论, 解释”, 符合语境。approval“赞成”; devotion“奉献”; personality“个性”。50. A. lastB. leastC. mostD. first【解析】选B。当作者最不相信老太太当时所说的话。the least最少, 表示程度。51. A. struckB. rescuedC. defendedD. reminded【解析】选A。听到老太太对自己的赞美之后, 一种非常温暖和

91、令人欣慰的感受向作者袭来。strike“打, 击, 侵袭”, 符合语境。rescue“援救”; defend“保护, 防御”; remind“提醒”。52. A. arrangementB. alternativeC. replacementD. demand【解析】选D。作者在那时非常需要这样的话语。demand“需要, 要求”, 符合语境。arrangement“安排”; alternative“可供选择的事物”; replacement“替代品”。53. A. elegantB. strangeC. honestD. fragile【解析】选B。根据下文的“I asked her nam

92、e”可知, 作者是不认识这位老太太的, 故strange“陌生的”符合语境。elegant“优美的”; honest“诚实的”; fragile“虚弱的”。54. A. kindnessB. guidanceC. contributionD. sacrifice【解析】选A。根据语境可知, 此处表示作者对这位老太太的善举表示了感谢并询问了她的名字。kindness“善良, 友好”, 符合语境。guidance“指导”; contribution“贡献”; sacrifice“牺牲”。55. A. explainedB. addedC. repliedD. acknowledged【解析】选C。

93、根据上文中的“I asked her name”可知, 此处指老太太回答道: “我的名字是Pat。”reply“回答, 答复”, 符合语境。explain“解释”; add“补充说”; acknowledge“承认, 告知”。56. A. amusedB. worriedC. ashamedD. confused【解析】选D。根据语境可知, 老太太回答作者之后就离开了, 这让作者感到有点迷惑。confused“迷惑的”, 符合语境。amused“有趣的”; worried“担心的”; ashamed“羞愧的”。57. A. expectedB. forgotC. blamedD. accept

94、ed【解析】选B。根据上文中的“feeling much better”可知, 作者甚至暂时忘却了自己身上的疼痛。forget“忘记”, 符合语境。expect“期待”; blame“指责”; accept“接受”。58. A. judgmentB. recoveryC. scheduleD. consideration【解析】选B。根据下文中的“I had to leave the hospital”可知, 此处指作者的身体完全康复了。recovery“恢复, 康复”, 符合语境。judgment“判断”; schedule“日程安排”; consideration“考虑”。59. A. n

95、everB. stillC. justD. even【解析】选A。根据上文中的“I had looked for Pat but it was in vain”可知, 此处指自那以后, 作者再也没有见到Pat。never“从未”, 符合语境。60. A. wanderB. growC. swingD. remain【解析】选D。但是作者遇到Pat的那个特殊、短暂的时刻会永远留在作者的心中。remain“仍然是, 保持不变”, 符合语境。wander“徘徊”; grow“生长”; swing“摇摆”。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词

96、或括号内单词的正确形式。The energy that so many outsiders feel when they are in China comes not just from the hurrying footsteps that can 61. _ (see) everywhere. It also comes from a sense that it is used for something bigger. A few years ago, I interviewed Zhang Xin, a young man from a 62. _ (deep) poor agricu

97、ltural province in central China. His parents were wheat63._(farmer) and lived in a tiny one-room house next to the fields. He 64. _(graduate) from Tsinghua University and gotten a job as a software engineer at Huawei. His success, Zhang told me one day, had changed his family forever, 65. _(keep) h

98、is families away from hard labor forever. Not his parents. Not his children. That kind of life was over. Multiply that young mans story by millions, 66. _ you will get a sense that this once very backward society has become 67. _ forward-looking country. A smart American who lived in China for years

99、 put it this way: “China is making a great effort to become 68. _ it has not yet become. It is upwardly mobile, proudly so. ”Proudly so, because as Zhang understood, hard work today means a much 69._ (good) life decades from now for 70. _ (he) later generations and the country. 【文章大意】本文是社会生活类说明文。作者采

100、访了一位出身贫苦、毕业于清华大学的张先生, 说明了知识能够改变命运、改变家庭的道理。61. 【解析】be seen。考查被动语态。that引导的是定语从句, 修饰先行词footsteps, 并且在从句中作主语; 定语从句中主语与动词see之间是动宾关系, 所以要用被动语态; 因空前为情态动词can, 故填be seen。62. 【解析】deeply。考查副词。空处修饰形容词poor, 作状语, 要用副词。deep作副词讲时意为“在深处, 深深地”; deeply为副词, 意为“非常”, 符合语境。63. 【解析】farmers。考查名词单复数。他的父母都是种植小麦的农民, 根据语境可知空处应用

101、名词; 根据空前的His parents和were可知, 空处应用名词复数。64. 【解析】had graduated。考查动词的时态。根据and之后的gotten可知, 这里要用完成时; 大学毕业的动作是在“interviewed”这个过去的动作之前发生的, 所以要用过去完成时。65. 【解析】keeping。考查非谓语动词。keep与主语His success之间是逻辑上的主谓关系, 故此处用现在分词短语作状语, 对谓语动词had changed进行补充说明。66. 【解析】and。考查连词。“祈使句+and+陈述句”是固定句型, 故空处应填and。67. 【解析】a。考查冠词。此处泛指一

102、个国家, 要用不定冠词, 且forward-looking的发音以辅音音素开头, 故用不定冠词a。68. 【解析】what。考查连接词。空处是一个连接词, 引导了一个从句, 作become的表语。空处在表语从句中作become的表语, 表示“什么”, 所以要用what。69. 【解析】better。考查形容词的比较级。根据空前的much, 并结合语境可知, 此处要用比较级。70. 【解析】his。考查代词。空处作定语, 修饰后面的名词later generations, 所以要用形容词性物主代词。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求

103、同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Dear Alice, I was delighted to receive your letter. Thank you on the English dictionary you bought it for

104、 me. I received it this morning. There is no doubt which it is of great help to me. Im deep grateful for your advice that I should pay more attentions to practicing my spoken English. Ive made up my mind to speak English both in and out of class. Next month Ill take trip to Australia, organizing by

105、my school. I hope I can practiced my spoken English there as much as possible. By the way, I am sending you a set of stamps with this letter, but Ill send you more if I got any. I do hope you will have a good holiday. Yours, Jack答案: 【文章大意】这是杰克写给爱丽丝的感谢信, 感谢她送给他的英语词典和学习英语的建议, 并决定努力提高英语。1. 【解析】第二句中的on改

106、为for。考查介词。谢谢你给我买的英语词典。Thank you for. . . , 因为而感谢某人, 故将on改成 for。2. 【解析】第二句中去掉it。考查定语从句, 先行词是dictionary, 在定语从句中作宾语, 所以从句中去掉it。3. 【解析】第四句中的which改为 that。考查固定句型。毫无疑问这对我很有帮助。这里是固定句型: There is no doubt that. . . , which改成 that。4. 【解析】第五句中的deep改为 deeply。考查副词用法。我非常感激你的建议。用副词deeply修饰grateful, 故将deep改为deeply。5

107、. 【解析】第五句中的attentions改为 attention。考查名词单复数形式。多注意练习英语口语。此处attention 为不可数名词, 故将attentions改为attention。6. 【解析】第七句中的take后面加a。考查冠词。句意: 下个月我要到澳大利亚旅行。take a trip旅行, 为固定说法。take后面加a。7. 【解析】第七句中的organizing 改为organized。考查非谓语动词。这是我的学校组织的。school和organize之间是被动关系, 应用organized作后置定语。故将organizing改为organized。8. 【解析】第八句中

108、的practiced改为 practice。考查动词形式。我要在那里尽可能多地练习英语口语。在情态动词can后, 用动词原形, 故将practiced改为practice。9. 【解析】第九句中的but改为and。考查连词。随信寄给你一套邮票, 如果有的话, 我会给你更多。这里是并列关系, 故将but改成 and。10. 【解析】第九句中的got改为get。考查时态。主句用一般将来时, 从句用一般现在时, 故将got 改成get。第二节书面表达(满分25分)在“世界急救日”即将到来之际, 你校英语报计划出版一期急救常识专刊, 现面向全校学生公开征集稿件, 你有意参加。请你根据下面的提示内容,

109、用英语写一篇短文, 介绍在车祸现场对伤者进行急救的方法和步骤。1. 首先确保现场的安全; 2. 询问伤者, 确保其呼吸正常; 3. 检查伤口, 如流血则应采取止血措施; 4. 如需急救, 确保其处于康复位置。注意: 1. 词数100个左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 参考词汇: 康复位置 recovery position_【参考范文】If there has been a traffic accident, we should first make sure that the accident scene is safe so that we wont get hurt.

110、 We should ask the injured person if he or she is OK, and see if the injured person is breathing. If not, we must try to start his or her breathing. Next, we should check for cuts and wounds. If he or she is bleeding, we should try to stop the bleeding by using proper methods. Do remember: when givi

111、ng first aid, please place the person in a recovery position. . 单句改错1. He had previously aided him money and legal advice. 2. What I have said applies only some of you. 3. Dont take anything away. Father likes everything to be in the place. 4. Tom honoured for his bravery after what he had done for

112、others the other day. 5. I dont know what to do, because a number of problems have been arisen. . 根据提示词和结构补全句子1. If you take a pair of gloves along with you, they will make a great difference. (difference)如果你随身携带一副手套, 它们会起很大作用。2. You will have difficulty in understanding Tang poems unless you have previewed them in advance. (unless)如果你不提前预习, 你会在理解唐诗上有困难。3. She wishes to be treated as nothing more than a common girl. (treat)她希望被当作一个普通的女孩子来对待。4. A man immediately rushed to the girl to give her first aid and I joined in without hesitation. (aid) 一个人立刻冲向那位姑娘给予急救, 我也毫不犹豫地加入这一行列。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1