1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: May I speak to Mary, please? W: Shes not here right now. This is her sister speaking. Can I take a message? M: Could you ask her to c
2、all Max Peterson at 465-878-4931? W: Hold on one second, Mr Peterson. Let me just get a pen. 1. Who is the woman? A. Mary. B. Marys sister. C. Marys mother. 答案: BText 2W: Im going to spend the next year studying in London. Someone told me that you once lived there. M: Oh, but I was just a kid at tha
3、t time. 2. When did the man live in London? A. Last year. B. Last month. C. When he was a child. 答案: CText 3W: As most of our customers are foreigners, you must be able to speak at least one foreign language to be employed. M: In that case, Im fit for the position I think. I can speak Spanish fluent
4、ly and can understand French. 3. What is the requirement for the job? A. Knowing a foreign language. B. Working at night. C. Leaving on business. 答案: AText 4M: Is Mr Stephen in his room, please? He has called to see me after dinner. W: If he is in, his key will be here. Yes, sir. Room 202. He is in
5、his room. Would you like to ring up first, sir? 4. What does the man want to do? A. Book a room. B. Pay Mr Stephen a visit. C. Invite the woman to dinner. 答案: BText 5M: Are you ready? We need to get going. We are going to be late! W: Oh, you say that every time, Jay, and we always end up getting to
6、the place 20 minutes early. 5. What does the woman mean? A. They are always late. B. They dont need to hurry. C. They still have 10 minutes. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6
7、、7题。Text 6W: Where do you want to go for the summer holiday ? M: Im not sure. But I would like to go to Republic of Korea or maybe Japan. W: Ive been to Republic of Korea before. So, maybe Japan is a better idea for this year. M: When did you go to Republic of Korea? W: I went during high school wit
8、h my class. Remember? Thats why I missed Chelseas birthday party that year. M: Oh Yeah! And you couldnt stop talking about kimchi for weeks. W: OK, OK. Its delicious! So, shall we go to Japan, then? I will look for tickets online. Hopefully, they wont be too expensive. M: Great, I cant wait ! 6. Why
9、 wont the speakers travel to South Korea? A. The woman likes Japan more. B. The woman has already been there. C. The tickets are too expensive. 答案: B7. What had the woman kept talking about? A. A city in Republic of Korea. B. A type of food. C. A popular clothing brand. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W:
10、 Hi, Tony. Nice to meet you here. So you must have had a lot of fun since the summer vacation? M: Yes. As my father puts it, have fun while it lasts, as the excitement wears off really fast. And now Im considering going to New York for a visit, because my parents wanted me to go to an American unive
11、rsity for my further education. W: Indeed, itll be a good experience to take a vacation to a different country, so that you can learn about different cultures. How I envy your good luck. Ill have to take a part-time job to help support my family. M: Well, we cannot choose our family background, but
12、we have to try to make a difference. 8. What does the mans father say? A. Its nice to have friends. B. Life is a struggle. C. Have fun when you can. 答案: C9. What will the woman do during the holiday? A. Get a part-time job. B. Travel to America. C. Look after her brother. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text
13、8M: Hi, Carol. Did you see the pictures Amy just posted? I think shes in Germany. W: Yeah, she and her friends decided to go at the last minute. Theyre visiting for about two weeks, then theyre going to France after that. Then on to London. M: I feel like an awful friend. I had no idea. Sometimes I
14、wonder if Id have any idea whats going on in my friends lives if it werent for WeChat. W: Its strange, isnt it? Sometimes I feel like I know more about strangers who post frequently than I do about my closest friends. People write everything on the Internet. M: Yes, youre right. Its interesting how
15、much social media has changed the way we interact with each other. W: So do you think theres a healthier way to use social media? M: Good question. I think its important to limit your time online and put the phone down when youre with others. 10. Where is Amy now? A. In Germany. B. In London. C. In
16、France. 答案: A11. How does the man know what his friends are doing? A. Through face-to-face talk. B. Through strangers posts. C. Through WeChat. 答案: C12. How does the man think we should use social media? A. We should stop using it. B. We should post frequently. C. We should limit our time online. 答案
17、: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hey, Mom. Whats up ? W: Hi, Chris. Your father and I are coming home tomorrow. Can you pick us up at the train station in the afternoon ? M: What time will you arrive ? W: We land around noon. So, we should be at the train station by 1: 30 p. m. M: Oh, but I have to pick
18、 up Sandy from the vet at 1: 30 p. m. I wont be able to get to the station until 2: 00 p. m. at the earliest. W: Whats wrong with Sandy ? M: Nothing too serious. The vet said she might have caught a cold or something. W: Oh, Im sure she will be OK. Shes a strong girl. M: Thanks. Now, what should we
19、do about tomorrow? W: Let me think. . . Your dad and I can just eat lunch at the airport. That way, no one will feel rushed to be anywhere. Well plan to see you around 2: 00 p. m. at the station. OK? M: Works for me. W: Oh, hang on a second. Where are we going to sit? If you are bringing Sandy in th
20、e car, we wont have room to sit in the back seat. M: Thats true. Also, what about your luggage? W: Son, cant you put off picking up Sandy until later in the afternoon? That would make everything a whole lot easier. M: I will call the vet and see if thats possible. Ill call you right back. W: OK. 13.
21、 When had the man planned to pick up Sandy? A. 1: 30 p. m. B. 2: 00 p. m. C. 2: 30 p. m. 答案: A14. Who might Sandy be? A. The mans classmate. B. The womans daughter. C. The mans pet. 答案: C15. Whats the woman mostly worried about? A. Enough space in the car. B. Sandys health. C. Where to have lunch. 答
22、案: A16. What will the man do next? A. Make a phone call. B. Go to the train station. C. Send a text message. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: It seems that money plays an important role in our daily life. Everyone has an opinion on money. What do you think about it? Do you think money is the most im
23、portant thing? Do you find yourself a slave to money? Now Ill introduce a book to you, which can help you stop worrying about money. When Susan was 13 she watched her father dive into the flames of his burning house in order to rescue his cash. At that moment she learned that money was very importan
24、t. And so she tried every means to become rich. But years later, when Susan became a wealthy woman with a huge firm, she was unhappy. What went wrong? She had not yet achieved financial freedom. In this book, Susan covers the keys to financial success and her own experience of achieving happiness. I
25、f you want to be happy with money, just buy one book and have a look at it. Maybe you will find your answer in this book and have a better understanding of money. 17. What is the speaker mainly introducing? A. A friend. B. A book. C. A programme. 答案: B18. Why did Susan think that money was important
26、? A. Her father couldnt buy her clothes. B. Her father was always worried about money. C. Her father went into his burning house to save his money. 答案: C19. What did Susan do when she grew up? A. An advisor. B. A businesswoman. C. A professional writer. 答案: B20. What does Susan try to tell people in
27、 her book? A. How to achieve happiness. B. How to run a firm. C. How to get freedom. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020平遥高二检测)Britain seems to have great creativityespecially in the performing and visual arts. Theatrical traditionTheaters in Britain date back at least to the 16t
28、h century, and the most famous playwright is of course William Shakespeare. A company was founded in his name, with a stage at his birthplace, Stratford-upon-Avon. It has trained generations of actors. In the 20th century, classical and more modern plays were also performed at many regional theaters
29、, where actors and writers gained experience. Film starsThe world of film-making has involved British creative talent from the beginning. Charlie Chaplin, born in poverty in Londons East End, began as a child entertainer in music halls. He then became a pioneer of silent movies in Hollywood and crea
30、ted many black-and-white classics during the First World War. British actors, who were often classically trained in theater, Laurence Olivier and Alec Guinness became house-hold names after the Second World War. Supporting talentFilm-making creativity has been supported by two major studios. Product
31、ions at Shepperton have included Richard Attenboroughs Gandhi and Ridley Scotts Alien. Pinewoods most famous products must be the James Bond films. Both theater and film have their own annual festivals, including one of the biggest festivals in Scotlands capital, Edinburgh. Visual expressionThe visu
32、al arts also show Britains creative spirit, from Romantic Age painters like Turner and Constable to groups such as the Pre-Raphaelites and the modernist sculpture of Henry Moore and Barbara Hepworth. Todays famous artistsDamien Hirst or Tracey Emin regularly show in the newspapers, and their works a
33、re sold at high prices. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了英国似乎有很大的创造力, 尤其是在表演和视觉艺术方面, 具体介绍了英国在戏剧的传统、电影明星、辅助人才以及视觉表达四个方面的创造力。21. Which of the following helps actors and writers a lot? A. Musical theaters. B. Stratford-upon-Avon. C. Londons West End. D. Regional theaters. 【解析】选D。细节理解题。根据Theatrical tradition部分中“In
34、the 20th century, classical and more modern plays were also performed at many regional theaters, where actors and writers gained experience. ”可知, Regional theaters对演员和作家有很大帮助。故选D。22. What can we learn from the passage about Charlie Chaplin? A. He came from a rich family. B. He went to theater school
35、 as a child. C. He began as a child entertainer in Hollywood. D. He contributed to the early film industry in Hollywood. 【解析】选D。细节理解题。根据Film stars部分中“He then became a pioneer of silent movies in Hollywood and created many black-and-white classics during the First World War. ”可知, 查理卓别林为好莱坞的早期电影产业做出了贡
36、献。故选D。23. What do we know about Damien Hirst and Tracey Emin? A. You have to pay a lot to buy their works. B. They have both invented new art forms. C. They mainly learnt from Romantic Age painters. D. You can buy their works from many major galleries. 【解析】选A。细节理解题。根据Visual expression部分中“. . . their
37、 works are sold at high prices. ”可知, 你得花很多钱才能买到Damien Hirst和Tracey Emin的作品。故选A。B(2020宜春高二检测)As we all know, there are plenty of different parks to visit in the UK. All theme parks in Britain have cafes, restaurants, picnic areas and gift shops, so youll still have plenty to see and do when you and t
38、he kids have been on enough rides. There are usually smaller “funfair” rides and games as well, so younger children wont get bored. Several theme parks also have other attractions next to them, e. g. water parks often open all year round, unlike the theme parks. Whenever you are in Britain, theres l
39、ikely to be a theme park within one or two hours drive, bus ride or train journey. Several theme parks even have accommodation (膳宿) so you can stay for a day or two if you want to make a trip into a short holiday. Prices for UK theme parks vary considerably; some have an entrance price which allows
40、you to go on all the rides, while in others you have to pay for every ride individually. It can also make a difference whether you go during peak time or not. For example, tickets always cost more during school holidays and weekends than they do during the weekdays. Theme parks always get very busy
41、during the summer months, so if you dont like crowds its usually a good idea to go earlier or later in the year! If youre thinking of visiting a UK theme park, its worth having a look for special offers on tickets. Products such as chocolate bars and cereals sometimes have “buy one get one free” off
42、ers on theme park tickets, so keep a look out in shops and supermarkets. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了英国的主题公园所提供的服务项目以及去主题公园需要注意的一些事项。24. This passage mainly talks about all the following EXCEPT_. A. things to doB. prices for theme parksC. rules to obeyD. special offers【解析】选C。细节理解题。选项A在第一段中可知, 英国所有的主题公园都有咖啡馆、
43、餐馆、野餐区和礼品店, 所以当你和孩子们玩够了游乐设施后, 你还有很多可看可做的事情。选项B在第三段“Prices for UK theme parks vary considerably”可知, 英国主题公园的价格差别很大。选项D在最后一段“If youre thinking of visiting a UK theme park, its worth having a look for special offers on tickets. ”可知, 如果你想去参观英国的主题公园, 那就去看看有什么特价门票吧。所以A、B、D都有提及, 故选C。25. If you go to the the
44、me park during the weekdays, youll probably_. A. have to spend moreB. save some moneyC. have a good timeD. get something free【解析】选B。推理判断题。根据第三段最后一句“For example, tickets always cost more during school holidays and weekends than they do during the weekdays. ”可知, 如果你在工作日去游览主题公园, 你可能会节省一些钱。故选B。26. What
45、should you do if you are tired of crowds in the theme park according to the passage? A. Avoid the busiest months. B. Go earlier or later in the daytime. C. Choose one with few visitors. D. Go there when no one is in it. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段Theme parks always get very busy during the summer months, s
46、o if you dont like crowds its usually a good idea to go earlier or later in the year! 可知, 如果你厌倦了主题公园里的人群, 你应该避开最繁忙的月份去游览主题公园。故选A。27. What can we learn from the passage? A. Going to Theme Parks in the UK. free of charge. B. There are many Theme Parks in the UK for a visit. C. There is no one to visit
47、 Theme Parks on workday. D. No one likes to visit Theme Parks. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段内容可知, 英国的主题公园较多, 游览方便。故选B。C(2020福州高二检测)Laresce was born with a condition called hypermobility(运动过度) which meant her joints were “bent”. The condition can cause severe joint pain and lead to dislocations(脱臼). But rather
48、than feel sorry for herself, she used her misfortune to inspire herself to become Britains strongest schoolgirl. Just two years ago, the condition left Laresce in so much pain that she couldnt even take part in sports. But now she has six British and World Champion powerlifting records. Its an amazi
49、ng achievement. Laresces trainer Tania George said her condition is the secret to her success. “She has more flexibility(灵活性) in her back than most people, which gives her the technique of bending her back strongly and safely. Most powerlifters would kill to try to bend their backs like Laresce. She
50、 has perfected the technique to lift heavy weights, ” Tania said. “I used to suffer a lot of pain from my hypermobility. I remember coming home from school with pains in my knees, joints and hips. It would stop me doing normal things at school. The pain would be so much that some nights I couldnt sl
51、eep at all and I just couldnt face going to school like that. And after each dislocation, I had to have six months of treatment to recover, ” said Laresce. However, since taking up the sport of powerlifting 18 months ago she is now effectively cured. “Really enjoyed the feeling of power I got and th
52、e excitement of people encouraging me to do my very best, ” she said. “Ive made lots of friends. Its an incredible feeling when everyones cheering me on. Its the support of other people that makes the difference to winning. Becoming a champion was a big surpriseI just started off for fun and wasnt e
53、xpecting anything. So to win six titles over just a few months was amazing. ”【文章大意】本文是一篇记叙文, 叙述了一个患有运动过度症的女孩Laresce在教练的指导下成了力量举重冠军、英国最强女学生的故事。 28. We can learn from the passage that_. A. Laresce is suffering a little from hypermobilityB. hypermobility is helpful to increase ones strengthC. Laresce d
54、idnt go to school because of her illnessD. the flexibility in Laresces back helps her to lift heavy weights【解析】选D。细节理解题。根据第四段“She has more flexibility in her back than most people, which gives her the technique of bending her back strongly and safely. ”可知, Laresce 背部的柔韧性, 帮助她举起重物。故选D。29. Why did Lar
55、esce have to have long-time treatment? A. To reduce the pains in knees and joints. B. To recover from joint dislocations. C. To fall asleep easily during nights. D. To do normal things freely at school. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第三段最后一句“And after each dislocation, I had to have six months of treatment to rec
56、over, ”可知, 每次脱臼后Laresce 都必须接受六个月的治疗来恢复。故选B。30. What can we know from Laresces words in the last paragraph? A. Laresce was determined to become a champion. B. Laresce trained for a long time to win the titles. C. Laresce didnt expect to gain such a great success. D. Laresces friends contributed a lot
57、 to her success. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中Becoming a champion was a big surpriseI just started off for fun and wasnt expecting anything. 可知, 从Laresce在最后一段的话, 我们知道Laresce没有预料到获得如此巨大的成功。故选C。31. What could be the best title for this passage? A. A Disease Leading to Severe Joint Pains and DislocationsB. A Be
58、ndy-jointed Teen Becoming Britains Strongest SchoolgirlC. An Inspiring Girl Who Has Made Great AchievementsD. A British Girl with Great Spirit and Determination【解析】选B。主旨大意题。根据第二段But rather than feel sorry for herself, she used her misfortune to inspire herself to become Britains strongest schoolgirl
59、. 可知, 她不但没有为自己感到难过, 而是用自己的不幸激励自己成为英国最强壮的女学生。结合本文内容讲述了一个患有运动过度症的女孩Laresce在教练的指导下利用超出常人的后背弯曲技能成为力量举重冠军、英国最强女学生的故事。所以, B选项“一个关节弯曲的青少年成为英国最强壮的女学生”符合文章标题。故选B。D(2020长春高二检测)For the past 3000 years, when people thought of money, they thought of cash. From buying food to paying bills, day-to-day dealings inv
60、olved paper or metal money. Over the past decade, however, digital payments have taken offtapping your credit card on a machine or having the QR Code (二维码) on your smart phone scanned has become normal. Now this revolution is about to turn cash into an endangered species in some rich countries. That
61、 will make the economy more efficient, but it also brings new problems. Countries are getting rid of cash at different speeds. In Sweden the number of retail cash transactions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years. Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway. Britain
62、is probably four or six years behind it. America is perhaps a decade behind. Outside the rich world, cash is still king. However, in China, digital payments rose from 4% of all payments in 2012 to 34% in 2017. Cash is dying out because of two forces. One is demandyounger consumers want to enjoy thei
63、r digital lives with payment systems. But equally important, suppliers such as banks and tech firms are developing fast, easy-to-use payment technologies from which they can pull data and pocket fees. In general, the future of a cashless economy is excellent news. When cash payments disappear, peopl
64、e and shops are less likely to be stolen. Besides, digitalisation greatly expands the playground of small businesses by enabling them to sell beyond their borders. It also creates a credit history, helping consumers borrow. Yet it is not without problems. Electronic payment systems may suffer techni
65、cal failures, power blackouts and cyber-attacks. Whats more, in a cashless economy the poor, the elderly and country folk may be left behind. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了过去十年, 数字支付形式的兴起, 并分析其原因和利弊。32. What do we know about digital payments in paragraph 1? A. Theyve been used in daily dealings for 3000 year
66、s. B. They have become popular in the past ten years. C. They can only be made on the smart phones. D. They are leading to cashs dying out worldwide. 【解析】选B。细节理解题。从第一段内容可知, 过去十年(decade=ten years), 数字支付开始流行, 人们通过刷卡和扫描手机二维码进行支付。在一些富裕的国家, 数字支付将现金支付逼到濒临灭绝的地步, B选项“数字支付在过去十年里流行起来”符合原文内容。故选B。33. Which coun
67、try is the slowest in getting rid of cash? A. America. B. Britain. C. SwedenD. Norway. 【解析】选A。推理判断题。从第二段可知, 过去十年, 瑞典数字支付发达, 零售业现金交易额人均降低了 80%, 挪威现金交易只占交易额的 6%。与之相比, 英国落后 4 到 6 年, 美国落后或许 10 年。因此几个国家中目前使用现金比例最高的是美国, 在数字支付取代现金方面速度最慢。故选A。34. Which of the following would the author most probably agree wi
68、th? A. Cash payments are less likely to disappear. B. Digitalisation enables small businesses to sell nationally. C. Customers can have their credit history built through digital payments. D. Digital payments may benefit the poor, the elderly and country folk. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段“It also creates a c
69、redit history, helping consumers borrow. ”可知, 数字支付也能让消费者建立自己的信用历史, 从而有助于借贷。故选C。 35. What is the text mainly about? A. The future of a cashless society. B. The rising of digital payments. C. The reasons for cash being endangered. D. The development of payment technologies. 【解析】选B。主旨大意题。纵观全文, 作者第一段介绍数
70、字支付兴起的现状, 接下来三段分别介绍数字支付的发展速度, 兴起原因, 正反影响, 同时结合位于首段的主题句“digital payments have taken off”, 因此本文围绕的是“数字支付的兴起”(即B选项The rising of digital payments), 进行多方面的分析。故选B。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020衡阳高二检测)City life is cool; but is country life cooler? Apparently yes. Th
71、e population of British cities has been falling for years. 36 Where are the people going? Answer: to the country. People imagine that life in the country is slow and calm, that there are no traffic jams, no pollution, and no crime. In some places, this is true, but in others it is not. Small towns a
72、nd villages are becoming more and more popular; people have more space and most houses have gardens. 37Lots of people want to live in the country and work in the city, so more and more people travel long distances each day to go to work. Of course they dont use buses or trains; they use cars. 38Ther
73、e is not enough to do; there are not enough activities and excitements. Little villages now have traffic problems in the morning, just like big cities! And they are getting worse. The problems are very complicated! If everyone moves into the country, large parts of the countryside will disappear! Pe
74、ople leave cities and big towns to escape from urban problems. 39On warm summer days, and cold winter days, air pollution can be a big problem in large parts of the south of England. Crime has become a serious problem in rural areas. 40 Soon Britains population will stop rising. From about the year
75、2020, it will perhaps start to fall. In 100 years time, there will be less people in Britain than todayperhaps two million less. No doubt there will be less pollution too; oil and petrol will probably be rare by then. A. But problems are growing. B. Perhaps there is hope for the future. C. But Brita
76、ins population is still growing. D. People like the local scenery of the country. E. But they are bringing their problems with them. F. Besides, lots of young people say that life in the country is boring. G. It is free from the noise and air pollution and traffic jams of the city. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介
77、绍了英国城市人口多年来一直在下降, 但英国的人口仍在增长, 这是因为大部分人都去了乡村生活。小城镇和乡村变得越来越受欢迎, 但是这一现象也带来了一些问题。36. 【解析】选C。结合上文“The population of British cities has been falling for years. ”以及下文“Where are the people going? ”可知, 英国城市人口一直在下降, 而实际上英国的人口仍在增长, 那么增加的人们都去哪里了呢。C项“But Britains population is still growing. ”但英国的人口仍在增长, 符合上下文语境
78、。故选C。37. 【解析】选A。根据下文可知, 是在叙述这一情况出现的问题。A项“But problems are growing. ”但问题越来越多, 符合文意。故选A。38. 【解析】选F。根据下文“There is not enough to do; there are not enough activities and excitements. ”可知, 是在描述有人认为乡下的生活很无聊。F项“此外, 许多年轻人说乡下的生活(很)无聊”, 符合上下文语境。故选F。39. 【解析】选E。根据下文On warm summer days, and cold winter days, air
79、pollution can be a big problem in large parts of the south of England. Crime has become a serious problem in rural areas. 可知, 是在说人们离开城市来到乡村也带来了一些问题。E项“But they are bringing their problems with them. ”但他们也带来了自己的问题, 符合上下文语境。故选E。40. 【解析】选B。根据下文“Soon Britains population will stop rising. From about the
80、year 2020, it will perhaps start to fall. ” 可知, 不久英国人口将停止增长。从大约2020年开始, 它可能会开始下降。因为未来英国的人口将停止增长, 那么这一问题还是有解决的希望的。B项“Perhaps there is hope for the future. ”也许未来还有希望, 符合上下文语境。故选B。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)I was the fool at school, regarded as a special needs student. I was terme
81、d as such, obviously, because I was not interested in school and did not care for my 41. Over time, I started to believe in my stupidity. I 42 the fact that I was in special needs classes and poured it out as anger and depression. But one activity 43 this view of myself: chess. I started to play che
82、ss with my father after school simply because I wanted to44 him at something. My father was a45 man, fond of physics, writing, religion. . . , almost every 46. He was called a walking dictionary. So, winning in chess against my father would be a 47that I had intellectual power. On the small chessboa
83、rd, I had a chance to 48 my so-called inability. Game after game. I wanted to beat my father even more. I started to study chess books and play against a chess computer to 49 my skills. One weekend, I finally checkmated (将杀) my father on a ferry ride, which made me feel 50. Two years later, I became
84、 the second board on my school chess team, with our top board being the best high school player in the state. But before the tournament season, our top player 51 to come. There came my chance to play as top board against the best players in other states. I was determined to show who I had become: a(
85、n) 52 person able to win with calculation, logic and will. My most 53game came in the final round. Our team was facing a high school which only excellent students attended. It was 54 a match between a special needs student and a smart soul. My opponent (对手) was playing well and kept 55 while I kept
86、defending to keep my king safe. He spent long trying to break down my defenses, but could not find the final push. I 56with more defensive moves, trying to make it as difficult for him as possible. With little 57 left, he started to make rapid moves. 58he could make the final decision, he ran out of
87、 time. Honestly, as his clock flag fell, I jumped up out of my seat and kissed the floor out of excitement. Of course it was not the most sportsmen-like 59, but I could not control my emotions. While holding my winners cup, I knew I was not60. The inferiority complex (自卑感) had melted away, and I rea
88、lized that underneath our thoughts, each person is a genius. 【文章大意】本文讲述了作者一个学习不好的孩子, 但通过玩象棋, 并最终在象棋锦标赛中获得冠军, 又重新找回自信的故事。41. A. habitsB. gradesC. plansD. benefits【解析】选B。词语辨析题。我对学业不感兴趣, 所以我不在意我的分数。habits习惯; grades等级, 分数; plans计划; benefits利益。42. A. noticed B. explained C. accepted D. ignored【解析】选C。词语辨析
89、题。我接受了我在特殊需要班里的事实。 noticed注意; explained解释; accepted接受; ignored忽视。43. A. changed B. supportedC. questioned D. showed【解析】选A。词语辨析题。一项活动改变了我对自己的看法。changed改变; supported支持; questioned 询问; showed展示。44. A. please B. comfortC. beat D. disturb【解析】选C。词语辨析题。放学后开始和父亲下象棋, 只是因为在某些事上想打败他。 please使喜欢; comfort使舒适; bea
90、t打败; disturb干扰。45. A. smart B. strictC. quietD. strong【解析】选A。词语辨析题。我的父亲是一个聪明人, 喜爱物理、写作、宗教几乎每个领域。smart聪明的; strict严格的; quiet安静的; strong强壮的。46. A. method B. topic C. event D. field【解析】选D。词语辨析题。我的父亲几乎喜欢每个领域。method方法; topic话题; event活动; field领域。47. A. dream B. lesson C. theoryD. sign【解析】选D。词语辨析题。在象棋上打败我父亲
91、是我有智力的一个标志。 dream梦想; lesson教训; theory理论; sign标志, 迹象。48. A. prove B. exposeC. overcome D. promote【解析】选C。词语辨析题。在小棋盘上我有机会战胜我所谓的无能。 prove证明; expose揭露, 暴露; overcome克服, 战胜; promote促进, 提升。49. A. teach B. sharpen C. choose D. invent【解析】选B。 词语辨析题。我开始研究象棋书, 和电脑象棋游戏对抗来磨砺我的技能。 teach教; sharpen变锋利; choose选择; inve
92、nt发明。50. A. overjoyed B. disappointed C. puzzled D. interested【解析】选A。词语辨析题。一次周末, 战败我的父亲, 这使我感到狂喜。 overjoyed狂喜的; disappointed感到失望的; puzzled困惑的; interested感兴趣的。51. A. promisedB. managedC. happened D. failed【解析】选D。词语辨析题。但是锦标赛之前, 我们的顶尖选手没有来。fail to do sth. 未能做某事。52. A. brave B. luckyC. active D. intelli
93、gent【解析】选D。词语辨析题。我一定要展示我已经变成了一个聪明的人。 brave勇敢的; lucky幸运的; active活跃的; intelligent聪明的。53. A. terrible B. memorable C. dangerous D. popular【解析】选B。词语辨析题。我最难忘的比赛就是最后的决赛。terrible可怕的; memorable难忘的, 值得纪念的; dangerous危险的; popular受欢迎的。54. A. normallyB. possiblyC. actually D. partly【解析】选C。逻辑推理题。这其实是一个特殊需要的学生和一个聪
94、明的灵魂之间的比赛。normally正常地; possibly可能地; actually事实上; partly在一定程度上。55. A. attackingB. smilingC. pausing D. escaping【解析】选A。词语辨析题。我的对手下得很好, 他不停地攻击而我不停地防守。 attacking攻击; smiling微笑; pausing暂停; escaping逃跑。56. A. returnedB. quit C. won D. exchanged【解析】选A。词语辨析题。他想攻破我的防御, 但找不到方法, 我带着更多的防守动作回来了, 尽可能为他设置困难。 returne
95、d归还, 返回; quit停止; won赢得; exchanged交换。57. A. patienceB. time C. energyD. wisdom【解析】选B。词语辨析题。几乎没有剩下的时间了, 他开始快速移动。 patience耐心; time时间; energy精力; wisdom智慧。58. A. OnceB. Until C. Before D. Unless【解析】选C。逻辑推理题。在他做出最后的决定以前, 已经用完了时间。once一旦; until直到为止; before在之前; unless除非。59. A. spiritB. thoughtC. comment D. b
96、ehavior【解析】选D。词语辨析题。我胜了, 我从座位上跳起来, 兴奋地亲吻地板, 当然这不是一个最好运动员应该做出的行为, 但我无法控制自己的情绪。spirit 精神; thought思想; comment评论; behavior行为。60. A. proudB. stupidC. bright D. lazy【解析】选B。逻辑推理题。我拿起我的冠军奖杯, 我知道我不笨。 proud自豪的; stupid愚蠢的; bright聪明的; lazy懒惰的。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020保定高二
97、检测) The United Kingdom consists of four countries: England, Wales, Scotland and Northern Ireland. Wales was linked 61. _England in the 13th century. In the 17th century England and Wales were joined to Scotland, 62. _(form) Great Britain. They were united in 63. _ peaceful way. The southern part of
98、Ireland was unwilling to join the English government and broke away to found its own government. England is the 64. _(large) of the four countries, and for convenience it is divided 65. (rough) into three zones: the South of England, the Midlands and the North. Most of the population lives in the so
99、uth, but most of the industrial cities 66. _(locate) in the Midlands and the North. It is a pity that the industrial cities which were constructed in the nineteenth century do not attract 67. (visit). London is the capital city with great historical treasures, 68. _is the centre of national governme
100、nt and its administration. It has the oldest port, building and castle 69. _(build) by the invaders. Without the historical evidence, we would not be able 70. _(learn)more about the history and culture of the UK. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了英国的四大部分, 英格兰、苏格兰、威尔士和北爱尔兰, 以及英国的首都伦敦。61. 【解析】to。考查介词。句意: 在十三世纪, 威尔士
101、与英格兰连接在一起。此处考查短语be linked to与连接在一起。故填to。62. 【解析】forming。考查现在分词作状语。句意: 在十七世纪, 英格兰和威尔士与苏格兰结合, 形成了英国。根据句意可知此处为结果状语, 英格兰和威尔士与苏格兰结合的结果是形成了英国, 并且这是一个自然的结果, 因此用现在分词作结果状语, 表示顺其自然的结果。 63. 【解析】a。考查冠词。句意: 它们以和平的方式联合在一起。此处way为可数名词单数, 结合句意可知应用不定冠词a。64. 【解析】largest。考查最高级。句意: 英格兰是这四个组成部分中最大的一个。根据句意可知此处应用最高级。 65. 【
102、解析】roughly。考查副词。句意: 为了方便起见, 英格兰被大体分成三个区域: 南部英格兰, 中部地区和北方地区。此处为副词修饰动词divided, roughly大体地, 粗略地。 66. 【解析】are located。考查被动语态。句意: 大部分的工业城市坐落于中部地带和北方地区。此处考查短语be located in坐落于, 位于。故填are located。67. 【解析】visitors。考查名词复数。句意: 可惜的是, 建造于19世纪的工业城市并不吸引游客。visitor为可数名词, 结合语境可知此处应用名词复数。 68. 【解析】which。考查非限制性定语从句。句意: 伦
103、敦是拥有巨大历史财富的首都, 它是中央政府和行政中心。此处为非限制性定语从句修饰先行词London, 且从句中缺少主语, 故应用关系代词which。69. 【解析】built。考查过去分词作定语。句意: 它拥有最古老的港口, 建筑物, 以及入侵者建造的城堡。分析句子结构可知. . . (build) by the invaders应该是作定语, 且castle与build构成动宾关系, 故用过去分词作定语。 70. 【解析】to learn。考查不定式。句意: 没有这些历史证据, 我们就无法更多地了解英国的历史和文化。根据be able to do sth. 可知, 此处用不定式结构。第四部分
104、写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误, 每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。(2020桂林高二检测)Last term, I accommodated an exchange stud
105、ent calling Jacob from the Great Britain to our school. He really cares for Chinese culture. Jacob asked me to show himself around the city on weekends. I took him to many local place of interest and we also go to the theater to watch a show of Peking opera. He was so attracted by the performance as
106、 he decided to learn it. My father happened to know a master of Peking opera and introduced Jacob to him. Jacob was great honored to be one of his students. Put his heart into it, Jacob made a rapid progress. When he returned England, he gave a performance, for what he won much admiration from his c
107、lassmates. 答案: Last term, I accommodated an exchange student calling Jacob from the Great Britain to our school. He really cares for Chinese culture. Jacob asked me to show himself around the city on weekends. I took him to many local place of interest and we also go to the theater to watch a show o
108、f Peking opera. He was so attracted by the performance as he decided to learn it. My father happened to know a master of Peking opera and introduced Jacob to him. Jacob was great honored to be one of his students. Put his heart into it, Jacob made a rapid progress. When he returned England, he gave
109、a performance, for what he won much admiration from his classmates. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介绍了上学期来中国学习的英国交换生Jacob, 作者带Jacob参观了许多名胜古迹和观看了京剧。Jacob对京剧很感兴趣并在作者父亲的帮助下跟大师学习了京剧。1. 【解析】第一句callingcalled。考查非谓语动词。句意: 上学期, 我接待了一个来自英国、叫Jacob的交换生到我们学校。此句中谓语是accommodated, 根据an exchange student和call之间是被动关系, 可知要用过去分词形式。 2.
110、 【解析】第三句himselfhim。考查代词。句意: Jacob让我在周末带他参观这座城市。根据to show可知此处要用宾格him作宾语。 3. 【解析】第四句place places。考查名词的复数。句意: 我带他去了许多当地的名胜古迹, 我们也去剧院看了一场京剧表演。根据many可知此处名词要用复数形式, 短语places of interest名胜古迹。 4. 【解析】第四句gowent。考查动词的时态。根据上文谓语took 可知此处时态也是一般过去时, 是由and连接的并列谓语。 5. 【解析】第五句asthat。考查从属连词。句意: 他被这种表演所吸引, 以至于他决定学习它。本句
111、为so. . . that. . . 如此以至于, 引导的结果状语从句。6. 【解析】第七句greatgreatly。考查副词。根据honored 可知此处要用副词修饰形容词。故将great改为greatly。7. 【解析】第八句Put Putting。考查非谓语动词。句意: Jacob把心思放在这上面, 进步很快。分析句子成分可知, put的逻辑主语是Jacob, 且它们之间是主动关系, 因此要用现在分词形式。故将Put改为Putting。8. 【解析】第八句去掉rapid前面的a。考查冠词。根据progress是不可数名词, 可知冠词a多余。故将rapid前面的a去掉。9. 【解析】第九句
112、在return后面加to。考查固定搭配。根据England可知此处缺少to, return to +地名, 表示“回到某地”。 10. 【解析】第九句what which。考查非限制性定语从句的关系词。句意: 回到英国后, 他进行了一次演出, 赢得了同学们的钦佩。根据介词 for 可知此处要用which引导非限制性定语从句, which指的是先行词performance。 第二节书面表达(满分25分)某电视台英语频道今年暑假准备举办“外国人游中国”的夏令营活动。假定你是李华, 是这个活动的志愿者。你的美国网友Mike发来邮件询问该活动。请你给他回复一封邮件, 邮件内容包括: 1. 活动的时间和
113、地点; 2. 活动内容; 3. 邀请他参加活动。注意: 1. 词数100个左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。参考词汇: 夏令营summer camp; 频道channel_【参考范文】Dear Mike, Im glad to receive your e-mail, asking about the summer camp for foreigners to travel in China. The camp will be held both in Beijing and Chengdu by an English channel of a TV station from N
114、ovember 7 to 17, during which time foreigners will visit the well-known places, such as the Great Wall, Chengdu Panda Base. Besides this, foreigners will have opportunities to enjoy Chinese operas and Chinese folk music, which will surely help foreigners understand Chinese culture more deeply. As a volunteer of this camp, I work as an interpreter because I have a good knowledge of English. This is a meaningful activity, so why not join it? Yours, Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有