ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:83.50KB ,
资源ID:369923      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-369923-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021_2022版高中英语Module5TheGreatSportsPersonalityIntroduction.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021_2022版高中英语Module5TheGreatSportsPersonalityIntroduction.doc

1、课时素养评价十三Module 5Introduction & Reading and Vocabulary. 单句语法填空1. They have an advantage over the visiting team in players skills. 2. During the past year, the number of traffic accidents in that city has increased (increase). 3. It was with the help of the local guide that the mountain climber was re

2、scued. 4. The main disadvantage(advantage) of being a nurse is working irregular hours. 5. This hall is five times bigger(big) than our classroom. 6. In China, the peach is a symbol of long life and therefore it becomes an ideal birthday present. 7. Johnson is a very successful fashion designer(desi

3、gn) and many people enjoy his thoughts of fashion. 8. The man above 60 years can select the time of retirement(retire). 9. Tickets may be purchased(purchase) in advance from the box office. 10. Yvonne Castillo works as a personal trainer(train) in a fitness center in New York. . 选词填空as well as, make

4、 a list of, together with, perform well, be made up of, on the increase, have an advantage over, even though, retire from, the number of1. Even though I am not together with my friends, we keep in touch with one another. 2. Those with a higher education will have an advantage over others when applyi

5、ng for a well-paid job. 3. I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy. 4. The community committee which is made up of five members is responsible for the relevant community affairs. 5. The number of shared bikes is on the increase for they are bringing great

6、 convenience for our getting around. 6. Before shopping, you need to make a list of all the things needed in case you forget some. 7. The research shows that black tea, as well as green tea, oolong tea and Puer tea, ranks the top four choices. 8. Much to my satisfaction and joy, my son performed wel

7、l in the English Speech Contest. 9. In the 1994 Diego played the world Cup in America, he wanted to lead his team to the final victory and then retire from football. 10. The number of applicants for the course has been tapering off recently. . 完成句子1. There is no guarantee that we will succeed. 不能保证我

8、们会成功。(guarantee)2. Whenever/No matter when I am in trouble, he offers to help me. 无论我何时有困难, 他总是主动帮助我。3. The chances are that he will come at any time. 他可能随时会来。(the chances are. . . )4. It is not their interest but the need of the market that influences students choices of college major. 不是兴趣而是市场需求影响

9、着大学生的专业选择。(强调句型)5. The new stadium is five times as big as the previous one. 新体育场是原来那个的五倍大。(as. . . as). 阅读理解(2020青铜峡高二检测)It seems that the Englishmen just cannot live without sports of some kind. A famous French humorist once said that this is because the English insist on behaving like children al

10、l their lives. Wherever you go in this country, you will see both children and grown-ups knocking a ball about with a stick or something, as if in Britain men shall always remain boys and women girls! Still, it can never be bad to get exercise, can it? Taking all amateur(业余)and professional sports i

11、n Britain into consideration, there can be no doubt that football is at the top of the list. It is called soccer in the United States. The game originated(起源于)in Britain and was played in the Middle Ages or even earlier, though as an organized game, or “association football”, it dates only from the

12、beginning of the 19th century. The next is rugby, which is called “football” in the United States. It is a kind of football played by two teams of fifteen players than eleven. In rugby, an oval-shaped ball is used which can be handled as well as kicked. It is a pretty rough game. In summer, cricket

13、is the most popular sport. In fact, it has sometimes been called the English national game. Most foreigners find the game rather slow or even boring, but it enjoys great popularity among the British. Tennis rates high on the list, too. It was introduced into England from France in the 15th century,

14、but it was from England that it spread to practically every country in the world. Table tennis, or “ping-pong”, surely is not played on a great scale as it is in China or Japan. Basketball and volleyball were introduced into Britain during the late 19th century from America and are gaining popularit

15、y. Horse-back riding, swimming, rowing and golf all attract a lot of people. 【文章大意】本文是一篇说明文。本文主要说明了英国人热爱运动, 似乎他们离开运动就无法生存。还介绍了英国人的足球, 橄榄球, 板球, 网球及乒乓球运动。1. The main purpose of Paragraph 1 is to tell us that the English_. A. are all sports loversB. behave like childrenC. like to kick a ball aroundD. c

16、an remain young all their lives【解析】选A。推理判断题。根据文章第一句“It seems that the Englishmen just cannot live without sports of some kind. ”英国人离开运动之后似乎就无法生存。及第三句“Wherever you go in this country, . . . women girls! ”可知英国到处都可以看到在运动的人。因此说明了英国人都是运动爱好者。故选A。2. According to the passage, which of the following is NOT t

17、rue about football and rugby? A. They differ in the shape of the ball. B. They are played by different numbers of players. C. They both can be handled. D. They both can be kicked. 【解析】选C。细节理解题。由第三段对橄榄球的介绍“It is a kind of football. . . an oval-shaped ball is used which can be handled as well as kicke

18、d. ”可知橄榄球是橄榄形状的球既可手传又可脚传, 而足球只可脚传。故选C。3. The game that was never played in Britain until the late 19th century is_. A. basketballB. tennisC. rugbyD. football【解析】选A。细节理解题。由最后一段“Basketball and volleyball were introduced into Britain during the late 19th century from America and are gaining popularity.

19、 ”19世纪末, 篮球和排球从美国传入英国, 并越来越受欢迎。因此直到19世纪英国人才开始打篮球。故选A。4. What would be the best title for this passage? A. The Most Popular SportsB. The English SportsC. History of SportsD. Sports in Britain【解析】选D。主旨大意题。文章第一段说明了英国人热爱运动, 似乎他们离开运动就无法生存。第二段开始直到最后一段介绍了英国人玩的体育运动, 有足球, 橄榄球, 板球, 网球及乒乓球运动。因此D项在英国的体育运动为最佳标题。

20、. 阅读填句(2020泸县高二检测 )Sports offer kids the ability to exercise while having fun, the chance to learn how to play as a team, and a good way to develop athletic skills. Despite these benefits, 70% of kids quit sports by the age of 13. 12Have you ever watched kindergarteners play soccer against another t

21、eam of kindergarteners? It is both enjoyable and amusing. No matter what the score, all the kids have a good time and are happy. 3 The focus changes from having fun to practicing skills. Only the pre-teens with the best skills can get the most time in the game. What was a fun activity at age 5 becom

22、es a source of stress and pressure for a pre-teen. Those who are not among the most talented players tend to quit and find something else they might be good at. It costs more. 4 Parents of a pre-teen are going to need to purchase a uniform, gear, and equipment. Teams need to travel to compete agains

23、t teams from other schools or districts. Parents who want to watch the games now have extra gas costs to deal with. Therefore, when an activity becomes expensive, parents start pushing their pre-teen to do well in it. Perhaps the parents complain that if their pre-teen is sitting on the bench, or is

24、nt the star player, the money wasnt worth it. This adds extra pressure on a pre-teen who might quit the team. Its the age. Parents need to remember that pre-teens are going through a lot of changes. Their bodies are changing. School has become more challenging (and requires them to manage a lot of h

25、omework). 5 If your pre-teens friends quit playing soccer, your pre-teen might quit as well. A. Their peers are becoming more important to them than their family is. B. The more money in a sport, the less participation in it. C. As kids get older, the experience of playing sports changes. D. The old

26、er a player gets, the more expensive the participation in a sport becomes. E. It stops being fun. F. Here are some reasons why that happens. G. Their friends are becoming bored of some sport. 【文章大意】本文是一篇说明文。体育运动给孩子们提供了运动的能力, 同时玩得开心, 有机会学习如何作为一个团队, 以及发展体育技能的好方法。尽管有这些好处, 70%的孩子在13岁之前就放弃了运动。文章叙述了其中的一些原

27、因。1. 【解析】选F。上文提示“尽管有这些好处, 70%的孩子在13岁之前就放弃了运动。”承接上文, F项Here are some reasons why that happens. “以下是其中的一些原因”切题。故选F。2. 【解析】选E。此空是小标题。结合下文标题结构可知E项有可能对。再根据下文提示“你看过幼儿园的孩子和另一队幼儿园的孩子踢足球吗? 它既有趣又好笑。”可知, E项 It stops being fun. “它不再有趣。”切题。故选E。3. 【解析】选C。下文提示“重点从玩乐转向练习技巧。”承接下文, C项As kids get older, the experience

28、 of playing sports changes. “随着孩子年龄的增长, 运动的体验也会发生变化。”切题。故选C。4. 【解析】选D。下文提示“未成年人的父母需要购买制服、装备和设备。”承接下文, D项The older a player gets, the more expensive the participation in a sport becomes. “运动员年龄越大, 参加一项运动的费用就越高。”切题。故选D。5. 【解析】选A。下文提示“如果你十几岁的朋友不踢足球了, 你也可能就不踢了。”承接下文, A项 Their peers are becoming more imp

29、ortant to them than their family is. “对他们来说, 同龄人比家人更重要。”切题。故选A。. 单句改错1. The number of burglaries in the area seems to be on increase. (on后面加the)2. This tourist group is made up 44 people from Shandong Province. (up后面加of)3. E-mail has obvious advantage over the telephone because the former helps one

30、reach a group of people at one time conveniently. (has后面加an) 4. Examinations cause students to compete for other students. (for改为with) 5. The economist Mariana Mazzucato has made a list 12 key technologies that make smartphones work. (list后面加of)6. Who will take the advantage of this chance to beat y

31、ou? (去掉the)7. The woman, together with her two sons, are fond of the film. (are改为is)【知识链接】主谓一致四原则 1. 语法一致, 即在语法形式上取得一致。例如: The number of mistakes was surprising. Li Ping and her twin sister naturally look a lot alike. 2. 意义一致, 即从意义上着眼处理一致关系。例如: The crowd were fighting for their lives. Three years in

32、 a strange land seems like a long time. 3. 就近原则, 即谓语动词的单复数取决于最靠近它的主语。There is a teacher and some students in our classroom. 4. 就前原则, 当主语后面跟有as well as, as much as, no less than, along with, with, like, rather than, together with, but, except, besides, including, in addition to等词组时, 其谓语动词的单复数按主语的单复数而

33、定。例如: The teacher, with 6 girls and 8 boys of her class, was visiting a museum when the earthquake struck. . 阅读理解(2020徐州高二检测)It was April 14, 2016. It was the first full day of Kobe Bryants new chapter as a retired NBA player. All he had done the night before was score 60 points in his farewell game

34、, not getting out of Staples Center until around midnight. His staff at Kobe Inc. were certain they would beat their boss to the office that morning. They were wrong. He beat everyone there by two hours. “We have a lot of work to do, ” Bryant told them. Even in retirement, Bryant found no substitute

35、 for hard work. Kobe Bean Bryant was many things: one of the greatest players in basketball history, a five-time NBA champion, Olympic gold medalist, a fluent speaker of multiple languages, a resident of the world, an Oscar winner, the self-described Black Mamba that started as a nickname and became

36、 his brand, someone so good he had two numbers retired by the Los Angeles Lakers. Tears, as would be expected once the news broke of Bryants death in a helicopter crash in Southern California on Sunday, flowed freely in the NBA world. The best ones, the ones like James and Leonard and Lonescu and Ne

37、ymar, were all like Bryant. Driven. Obsessed with their skill. Those are the sort of people Bryant enjoyed most. He didnt have much patience for any thing else. His toughness was legendary (享有盛名的). Bryant hurt his knees on a play in 2013 but he played through the game because the game was so importa

38、nt in the playoff race. “We were down two. Had to tie the game first. ” Bryant said years later, when asked why he stayed in the game. His commitment (敬业) was legendary. There was a game in 2011 in Miami where the Lakers lost by six, and Bryant was so displeased with his performance that he went bac

39、k to the court for 90 minutes of uninterrupted shooting that went on until after midnight. His teammates were on Miami Beach for dinner. Bryant was working instead. “Its my job, ” Bryant said. He was as driven in his storytelling life as he was in his playing days. Kobe, Inc. wasnt just a cool name.

40、 It was his world. He wanted to inspire kids through books that combined the worlds of sports and story. He was considering the idea of taking his stories to Broadway. He won an Oscar for “Dear Basketball, ” a short film in 2018 that had been converted from a poem that he penned when he decided it w

41、as time to retire from playing the game. He wasnt joking when talking to his staff on April 14, 2016. Kobe Bryant still had a lot of work to do. The tribute (悼念) will continue, though at last fade away. The influence will be forever. 【文章大意】本文是说明文。文章讲述了篮球巨星科比布莱恩特的事迹, 介绍了科比取得的成就, 做出的贡献等, 深深的悼念对科比的去世,

42、科比精神将长久存在。1. The underlined word “converted” in Paragraph 6 can be replaced by_. A. adaptedB. adoptedC. acceptedD. achieved【解析】选A。词句猜测题。由语境可以推断出, 短片是由诗歌改编的, 与adapt意义相同, 故选A。2. Why did Kobe Bryant have two numbers retired by the Los Angeles Lakers? A. It was the common practice to do so in NBA. B. It

43、 was the reward for his excellent performance. C. The numbers once used are not accepted by others. D. The numbers are forever in memory of his death. 【解析】选B。推理判断题。根据上文Kobe Bean Bryant was many things: . . . and became his brand可知科比布莱恩特是篮球史上最伟大的球员之一, 五次获得NBA冠军, 奥运会金牌得主, 一位流利的多种语言演讲者, 一位世界居民, 奥斯卡获奖者,

44、 据此可推断, 他是如此优秀以至于他有两个号码被洛杉矶湖人队退役, 这是对他优秀表现的奖励。故选B。3. Which of the following statements is true according to the passage? A. Kobes spirits will be long-lasting after his death. B. Kobe never goes out dining with his teammates. C. Kobe got the nickname Black Mamba from his fans. D. Kobe had a good rel

45、ax after his farewell game. 【解析】选A 。细节理解题。根据最后一句The tribute will continue, though at last fade away. The influence will be forever. 可知, 科比精神在他死后将长久存在。故选A。4. Suppose this passage is from a magazine, which column do you think it belongs to? A. Current Affairs. B. Global Personage. C. Financial window. D. Culture Online. 【解析】选B。推理判断题。文章讲述有关篮球巨星科比的事情, 因此推断, 文章如果来自杂志, 应该出现在环球人物上。故选B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1