1、课时素养评价十四Module 5Grammar. 选词填空since, as long as, when, as, whatever, before, until, as soon as, once, unless 1. I wont change my mind, whatever happens. 2. Great changes have taken place in China since it opened to the outside world. 3. Mary went to France in 2010, and it wasnt long before she became
2、 a French citizen. 4. You can go wherever you like tomorrow as long as you get back before dark today. 5. They were riding a horse when a truck hit them. 6. My friends walked me to the bus stop and waited with me until the bus arrived. 7. He felt excited as soon as he got into the theatre. 8. Young
3、as the girl is, she is good at communicating with various people. 9. Once the furniture is destroyed, it cant be repaired. 10. The students in the dormitories are forbidden, unless they have special passes, from staying out. . 单句语法填空1. If you dont mind, Ill stop and take a deep breath. 2. I could ha
4、rdly believe it when I read this letter. 3. Why didnt you tell me the truth? Before/When I booked the ticket, you promised to drive non-stop from Aye to Norwich. 4. John failed in the exam, though/although he had prepared a lot for it before. 5. When/Whenever the merchant faced some problems, he alw
5、ays turned to his old friends. 6. His works were not highly regarded until he died in 1936. 7. Mr Gates was only 21 years old when he first helped to set up the company in 1976. 8. As is reported, it is over 100 years since Qinghua University was founded. 9. You stay at home and wait for a while in
6、case he comes back to your house. 10. Unless we have enough evidence, we cant win the case. . 阅读理解(2020梅州高二检测)In January 2015, I left my hometown and family in Virginia and moved to Iowa so I could be coached by Jackson. Id been dreaming of an Olympic gold medal since I was eightbut gradually, that
7、dream seemed like a million miles away. On February 2, 2016, while Mom was visiting me in Iowa, I told her, “ I dont like swimming any more. I want to try dancing, or become a singer. I can get a job in Virginia. I just want to come home. ”Moms eyes narrowed and her expression turned to stone. “Your
8、e breaking my heart, Brie! ” she said. “Youve been doing swimming for ten years, and now you want to quit? Have you lost your mind? ”I hadnt lost my mind, but I had lost my fire. Its an entirely different thing to push toward that dream when you feel alone. “Im not trying to break your heart, Mom, ”
9、I said. “I just dont want to do it any more. ”“I know you miss home. But youve signed a contract that says you will represent your country to the best of your ability. Youve got a responsibility to your teammates. And now you just want to walk away? I will not let you be dishonorable. If you dont li
10、ke swimming, then at the very least, youll finish the season. ”The next afternoon as I dragged myself into Jacksons swimming center, I thought of the efforts Mom had made in order to pay for my training. I thought of my two sisters: Arielle, who gave up ballroom dancing, and Joyelle, who stopped ice
11、 skating so that our single mom could afford to keep me in swimming. For now, heres what you need to know: Exactly 210 days before I ever attempted my first event(赛事)in the Rio Summer Olympics, my leap(飞跃, 跳跃) of faith came this close to ending in a crash of disaster. 【文章大意】这是一篇记叙文。作者离开家乡, 怀揣儿时的奥运金牌
12、梦到他乡学习游泳, 因为想家想放弃游泳训练, 但母亲的一席话让她最终选择了坚持下去。1. How did the authors mother feel toward her intention to quit swimming? A. Heart-brokenB. DishonorableC. HelplessD. Calm【解析】选A。推理判断题。根据第三段的“Moms eyes narrowed and her expression turned to stone. ”妈妈眯起眼睛, 表情变得僵硬。以及母亲所说的话“Youre breaking my heart! Brie, ”你在伤我
13、的心, Brie! 可推知, 作者想放弃游泳让母亲很伤心, 故选A。2. We can infer from the passage that the author_. A. changed her mind in the endB. realized her Olympic dreamC. loved singing and dancing moreD. was so overcome with homesickness that she gave up her dream【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段母亲的话让作者想起家人为她所做出的牺牲以及文章最后一段的“Exactly 210
14、 days before I ever attempted my first event in the Rio Summer Olympics. . . ”在我第一次尝试参加里约夏季奥运会前整整210天可推知, 作者改变了最初的想法, 选择了坚持。故选A。3. What would be the best title for the passage? A. My DreamB. My MotherC. My Leap of FaithD. Responsibility【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 文章主要讲作者因为想家最初想放弃游泳, 但母亲的一席话让她最终选择了坚持下去。C项“我
15、信仰的飞跃”概括了文章的主旨并与文章最后一段的“my leap of faith came this close to ending in a crash of disaster(我信仰的飞跃在这场灾难的破碎中接近尾声)”相呼应。故选C。4. Who will be interested in the passage? A. Those who are graduating from university. B. Those who want to give up dreams. C. Those who are looking for customers. D. Those who disl
16、ike swimming. 【解析】选B。推理判断题。作者离开家乡, 怀揣儿时的奥运金牌梦到他乡学习游泳, 因为想家想放弃游泳训练, 但母亲的一席话让她最终选择了坚持下去, 由此可推知, 想要放弃自己梦想的人能从本文中受到启发, 应该对这篇文章感兴趣。故选B。. 完形填空Our son Jason was born with cerebral palsy (脑瘫). My wife and I often 1 him as he faced many challenges in his early years. It was 2 to see him chosen last for baseb
17、all 3, but he was happy and well 4 by his peers (同龄人) throughout primary school. His most 5 time came when he began high school. One afternoon, he returned home with 6. He threw his bag on the floor, shouting angrily, “Ill never go to school again! ” He was 7 with food other kids had thrown at him o
18、n the way home. He didnt tell us what had happened until later. Several days earlier, he had8 the school running team. That day, a few older students made fun of his 9 on the track and made him the 10 of their one-sided food fight. I called the headmaster about the matter and it never happened again
19、. He stayed on the team 11 trouble continued. One day in October, we had snow and freezing rain. As the other kids exercised in the gym, they noticed Jason jogging around the snow-covered 12. A few weeks later, he told us each month students 13 an “athlete of the month”. The coach would list the top
20、 athletes, and students voted for the winner. Jasons 14 had never been listed. But that day, one of the students said, “Id like to nominate (提名) Jason for the athlete of the month, sir! ” The coach looked 15. “He works harder than any of us, sir, ” the student continued. “But well have to have someo
21、ne 16 the nomination, ” the coach replied. Tears formed in Jasons eyes as he told us what happened next. “Mom, Dad, everyone in the class 17 their hand. ”We, also in tears, looked at him as he 18 showed his certificate. Whenever I despair, I think of this story. I 19 myself that challenges are not o
22、vercome by force, but by patience, 20 and faith. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者的儿子贾森患有先天性脑瘫, 在学校田径队的表现受到同学们的取笑, 但在严寒天气里, 贾森仍坚持练习, 最终他被选为“月度田径运动员”。作者通过儿子的经历得出感悟: 挑战不是靠武力战胜的, 而是靠耐心、决心和信心。1. A. comfortedB. persuadedC. protectedD. instructed【解析】选A。根据文章首句可知, 对于患病的孩子, 在成长过程中父母给予的是安慰。comfort“安慰”符合语境。2. A. boringB. conf
23、usingC. heartbreakingD. challenging【解析】选C。下文提到孩子在棒球运动的队员选拔中排名最后, 所以这是一件令人心碎的(heartbreaking)事。3. A. purposelyB. regularlyC. exactlyD. eventually【解析】选B。根据上文可知, 作者的孩子患有先天疾病, 在棒球运动的队员选拔中排名最后, 这应该是经常(regularly)发生的事情。4. A. praisedB. admiredC. respectedD. accepted【解析】选D。根据but可知, 此处与上文形成对比, 尽管作者的孩子经常排名最后, 但
24、是同学们都接纳(accepted)他。5. A. mercifulB. enjoyableC. difficultD. unforgettable【解析】选C。根据下文“One afternoon, he returned home. . . shouting angrily, Ill never go to school again! ”的提示可知, 此处表示他最艰难的(difficult)时期。merciful“仁慈的”。6. A. confidenceB. sadnessC. courageD. fear【解析】选B。根据语境可知, 此处应该是伤心(sadness)。7. A. cove
25、redB. packedC. facedD. supplied【解析】选A。根据下文的“with food other kids had thrown at him on the way home”可知, 他的身上有其他同学扔的食物, be covered with. . . “被覆盖”符合语境。8. A. played forB. voted forC. prepared forD. signed up for【解析】选D。根据第三段第二句的描述可知, 此处为报名参加(signed up for)学校的田径队。9. A. promiseB. performanceC. goalD. abil
26、ity【解析】选B。根据语境可知, 此处表示那天, 一些年龄大一点的学生因为他在跑道上的表现(performance)取笑他。10. A. targetB. causeC. focusD. role【解析】选A。根据上文中的“That day, a few older students made fun of his _on the track”可知, 此处表示同学们取笑他而且还把他当成食物大战的靶子(target)。11. A. in case B. as ifC. ever since D. even though【解析】选D。句意: 即使麻烦不断, 他仍留在队里。根据语境可知前后形成转折
27、, even though“尽管, 即使”符合语境。12. A. street B. campC. track D. field【解析】选C。根据上文“That day, a few older students made fun of his _on the track”的提示可知此处为原词复现, 表示当其他孩子在体育馆锻炼时, 他们注意到贾森在白雪覆盖的跑道(track)上慢跑。13. A. trained B. foundC. dismissed D. chose【解析】选D。根据下文“The coach would list the top athletes, and students
28、 voted for the winner. ”的提示可知, 此处表示学生们选出(chose)“月度田径运动员”。14. A. name B. progressC. score D. application【解析】选A。根据上文“The coach would list the top athletes, and students voted for the winner. ”的提示可知, 此处表示名字(name)。15. A. satisfied B. surprisedC. excited D. disappointed【解析】选B。根据上文“Jasons _had never been
29、listed. ”的提示可知, 此处教练的反应应该是惊讶的(surprised)。16. A. invite B. seekC. support D. consider【解析】选C。根据上文“The coach would. . . the winner. ”的提示可知, 此处教练想表达的是必须有人支持(support)提名。17. A. put up B. put backC. put down D. put out【解析】选A。根据文章倒数第二段可推知, 最终大家都同意了提名, 所以此处应该是举起(put up)了手。18. A. carefully B. firmlyC. eagerly
30、 D. proudly【解析】选D。根据上文中的“Tears formed in Jasons eyes as he told us what happened next. ”可知, 此处表示对于这份荣誉, 贾森应该是自豪地(proudly)展示他的证书。19. A. warn B. remindC. inform D. teach【解析】选B。根据上文中的“Whenever I despair, I think of this story. ”可知, 此处表示作者提醒(remind)自己。20. A. honesty B. knowledgeC. determination D. devel
31、opment【解析】选C。句意: 我提醒自己, 挑战不是靠武力战胜的, 而是靠耐心、决心(determination)和信心。. 句型转换1. Practice more, and you will make progress in spoken English. If you practice more, you will make progress in spoken English. 2. Ill tell her the good news immediately she comes back. Ill tell her the good news the moment/as soon
32、 as she comes back. 3. He came to China two years ago. Since then he has lived here. He has lived here since he came to China two years ago. 4. Though it was raining hard, she was still waiting for her son in the rain. Hard though it was raining, she was still waiting for her son in the rain. 5. I w
33、ill buy an umbrella in case of the bad weather. I will buy an umbrella in case the weather is bad. 6. He didnt begin to do his homework until he was urged to twice. Not until he was urged to twice did he begin to do his homework. 7. No matter how busy you are, you should take out some time to do som
34、e sports. However busy you are, you should take out some time to do some sports. 8. When completed, the museum will be open to the public. When it is completed, the museum will be open to the public. 9. With time going by, an increasing number of countries use nuclear power. As time goes by, an incr
35、easing number of countries use nuclear power. 10. As soon as they went out, the house fell down. No sooner had they gone out than the house fell down. 11. When I first listened to the song, I was moved by it. The first time I listened to the song, I was moved by it. . 语法填空First it was cherries. Now,
36、 the young red leaves of the Chinese toon tree are being talked about as a gauge (标准) of financial health among the middle class. The spring vegetable, which 1. _(taste) a bit like onion and is used in a 2. (various) of dishes, is not cheap. And in some places in the north of the country, like Beiji
37、ng, 3. _(it) popularity has been driving up prices. It has been selling for 80 yuan to 200 yuan for 500g at markets in Beijing in recent weeks, China News Service reported. That has led some consumers to take to social media, 4. _(say) they can no longer afford to buy the vegetable, which is known 5
38、. xiangchun in Chinese. One post on microblogging site Weibo, which has drawn more than 10, 000 comments, said a bunch of the leaves could now cost as much as a lobster, 10 abalone, or 39 crayfish. “You can buy this vegetable 6. (show) off your wealth, ” one person commented. Another said, “There ar
39、e plenty of xiangchun 7. _(tree) at my grandmothers house. I feel like Ive just found 8. fastest way to be rich. ” The first spring leaves of the tree are 9. _(traditional) used in Chinese cooking, especially in the north 10. _ it is fried with eggs, mixed with tofu, or used in stuffing for dumpling
40、s. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述香椿在中国变得越来越受欢迎, 因此价格水涨船高, 引发人们的热议。1. 【解析】tastes。考查动词时态和语态。分析句子可知, which _(taste) a bit like onion. . . 为非限制性定语从句, 修饰先行词The spring vegetable, 从句缺少谓语, taste为系动词, 意思为“尝起来”, 陈述一般事实, 故用一般现在时, 故用tastes。2. 【解析】variety。考查名词。a修饰可数名词单数, 故用variety。a variety of大量的。3. 【解析】its。考查形容词性物主代词。修饰限定
41、名词popularity用形容词性物主代词, 故用its。4. 【解析】saying。考查非谓语动词。分析句子可知, 空格处作状语, 与其逻辑主语consumers为主谓关系, 故用现在分词形式saying。5. 【解析】as。考查介词。本句为短语be known as, 意为“作为而出名”, 故用as。6. 【解析】to show。考查非谓语动词。句意: 你可以买这种蔬菜来炫耀财富。表示目的, 故用不定式to show。7. 【解析】trees。考查名词单复数。plenty of修饰可数名词复数, 故用trees。8. 【解析】the。考查冠词。修饰形容词最高级用定冠词the, the fastest最快的, 故用the。9. 【解析】traditionally。考查副词。修饰动词used用副词traditionally。10.【解析】where。考查定语从句。分析句子可知, 本句为限制性定语从句修饰先行词north, 从句缺少地点状语, 故用关系副词where。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有