1、PART 3 课后习题一、阅读理解 (从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,每小题2.5分。)【Passage 1】Father expresses his love for his son by writing letters父亲通过写信表达对儿子的爱文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:346 【文章导读】 本文是一篇记叙文,文章主要记叙了作者父亲在作者上大学后每周都会给作者写一封信,信里都是日常的一些琐事。甚至作者大学毕业后,这些信也没有中断过,一开始作者不理解父亲的行为,直到作者自己成了一名父亲,开始给自己的儿子们写信,才开始感受到只有父母才能体会到的心痛,开始欣赏起父亲的信。
2、【你的笔记】When I went off to college in the fall of 1991, I was an 18yearold man whose favorite letters were the ones on the sports sweater. Four years later, I was crazy about the letters of the poet Keats, but one authors penned letters stood out above the rest. You see, my father wrote me one letter
3、per week from the time I left home.In an age before email, these letters seemed too ordinary. But they arrived. Each week. One after another. Again and again. In snowstorms. On holidays. From foreign countries. They detailed what Dad referred to as “the week that was”a daybyday description of my fat
4、hers life.In 1995, I graduated from college, like many 22year olds, with plenty of uncertainty. Some of my questions were pretty typical:What was I going to do?Where was I going to live?When was I going to apply for graduate school?But one question was more vital than any other thing. What would hap
5、pen to the weekly letters?Would they continue?To my surprise, the letters kept coming, more heartfelt and emotional than before and always on time. I mean the guy never missed.As much as I enjoyed my fathers weekly letters, I didnt fully appreciate them all those years when they arrived like clockwo
6、rk. And I never fully understood why my dad would always ask if Id received the letter when we spoke.But now, as I pen my first official letters to my own sons Jackson and Cassius, it all seems clear. Although our boys have yet to leave for college, I have to accept that day will soon come. Just the
7、 idea of their leaving from our home makes me ache with sadness only a parent can know.I am writing about “the week that was” with my daily details. With a box of over 500 of Dads letters nearby and his pen in hand, I write a letter, fighting back the tears I make it to the end and sign it just as h
8、e did. All my love, Dad.1. What were the letters from the authors father mainly about?A. Daily details.B. Keats poems.C. College and family.D. Weather and holidays.2. What does the underlined word “vital” in Paragraph 3 refer to?A. Professional.B. Interesting.C. Difficult. D. Important.3. What leads
9、 the author to fully understand his fathers letters?A. Entering college.B. Writing to his own sons.C. Graduating from college.D. Sending his sons to college.4. Which of the following can be the best title for the text?A. What We Can Learn from Graduate SchoolB. How I Communicated with My Sons by Let
10、terC. How I Came to Appreciate My Fathers LettersD. What We Know About Kids After Being Parents【参考答案】1. A细节理解题。根据第二段中“They detailed what Dad referred to as the week that wasa daybyday description of my fathers life.(他们详细描述了父亲所说的那一周对父亲生活的一天又一天的描述。)”可知,作者父亲的信主要讲了日常的细节。故选A。2. D词义猜测题。根据画线词上文“Some of my
11、questions were pretty typical:What was I going to do?Where was I going to live?When was I going to apply for graduate school?But one question was more”以及后文“What would happen to the weekly letters?Would they continue?”可知作者有一些问题是关于自己要做什么?要住在哪里?打算什么时候申请研究生?但有一个问题比其他任何事情都重要,那就是每周的信件会怎么样呢?他们会继续吗?故画线词意思为“
12、重要的”。故选D。3. B细节理解题。根据第四段中“And I never fully understood why my dad would always ask if Id received the letter when we spoke.(我一直不能完全理解为什么我父亲总是在我们谈话的时候问我是否收到了那封信。)”以及倒数第二段中“But now, as I pen my first official letters to my own sons Jackson and Cassius, it all seems clear.(但现在,当我给我自己的儿子杰克逊和卡修斯写第一封正式信件时
13、,一切似乎都清楚了。)”可知,作者给自己的儿子们写信,才让作者完全理解了他父亲的书信。故选B。4. C主旨大意题。根据倒数第二段中“Although our boys have yet to leave for college, I have to accept that day will soon come. Just the idea of their leaving from our home makes me ache with sadness only a parent can know.(虽然我们的孩子们还没有去上大学,但我不得不接受这一天很快就会到来的事实。一想到他们要离开我们的
14、家,我就感到只有父母才能体会到的心痛。)”结合文章主要记叙了作者父亲在作者上大学后每周都会给作者写一封信,信里都是日常的一些琐事。甚至作者大学毕业后,这些信也没有中断过,一开始作者不理解父亲的行为,直到作者自己成了一名父亲,开始给自己的儿子们写信,才开始感受到只有父母才能体会到的心痛,开始欣赏起父亲的信。故C选项“我是如何开始欣赏父亲的来信的”最符合文章标题。故选C。 【Passage 2】The Missing Tooth 丢失的牙齿文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:278 【文章导读】 本文是一篇记叙文,文章通过讲述孩子掉了一颗乳牙,描写了自己对待孩子成长的情绪变化。【你的笔记】O
15、n Friday afternoon when I picked Gabriel up from school, he came running towards me smiling widely. Straight away I noticed a gap on the bottom row of his teeth. I felt my heart stop for a moment. At first I thought perhaps he had had some accident, such as falling down the stairs. Gabriel wasnt old
16、 enough to lose teeth, was he?!Before I managed to ask him, he shouted “Mummy! Mummy!Ive lost a tooth!” To my amazement, Gabriel appeared to be happy!“Wow! When did that happen?” I asked. He thought for a few seconds and told me that he wasnt sure. He remembered eating a cake at lunchtime, and later
17、 when he checked in the mirror, his tooth was gone! No pain, no stressing and no worries!I admit I did feel a little emotional. We focused the early years on his teeth growing, but now Gabriel would lose all those baby teeth and get adult ones!I told Gabriel to write to the tooth fairy(仙子), who woul
18、d certainly visit, locate the tooth and leave a coin. Surely enough, a shiny coin was under his pillow(枕头)on Saturday. When Gabriel broke the news to Daddy, we laughed about the amount of cash kids make out of their teetha child usually has twenty teeth. A nice profit!Im proud of Gabriel. He wasnt f
19、rightened or confused, although the missing tooth may be in his stomach, which he thought was quite funny!Later I got some knowledge about which teeth are likely to go at specific ages. Of course, the ages arent quite exact, but at least I know where were heading.1. How did the author feel at the si
20、ght of Gabriels tooth gap?A. Angry. B. Anxious.C. Helpless. D. Disappointed.2. When did Gabriel probably lose his tooth?A. After school.B. In class.C. While falling down the stairs.D. While having lunch.3. What can we know from Paragraph 3?A. Gabriel received 20 shiny coins.B. The couple made fun of
21、 Gabriel.C. The writer accepted Gabriels growth.D. The fairy visited Gabriel on Friday night.4. What is the best title for the text?A. The Missing ToothB. Focus Less on LossC. A Letter to the Tooth FairyD. Cash in on Teeth【参考答案】1. B推理判断题。根据第一段中“Straight away I noticed a gap on the bottom row of his
22、teeth. I felt my heart stop for a moment. At first I thought perhaps he had had some accident, such as falling down the stairs. Gabriel wasnt old enough to lose teeth, was he?!(我立刻注意到他的牙齿下排有一个缺口。我感到我的心脏停止了一会儿。起初我以为他可能出了什么事故,比如从楼梯上摔下来。加布里埃尔还不到掉牙的年龄,是吗!)”可知,作者发现孩子掉了颗牙,原来以为孩子不到掉牙的年龄,担心孩子是出了事故,心脏还紧张一会儿,
23、所以推断作者当时心情焦虑。故选B。 2. D推理判断题。根据第二段中“He remembered eating a cake at lunchtime, and later when he checked in the mirror, his tooth was gone!(他记得午饭时吃了一块蛋糕,后来当他照镜子的时候,他的牙齿不见了!)”可以推断,他是在吃午饭的时候掉的牙。故选D。3. C推理判断题。根据第三段中“I admit I did feel a little emotional. We focused the early years on his teeth growing, b
24、ut now Gabriel would lose all those baby teeth and get adult ones!(我承认我确实有点情绪激动。我们早年专注于他的牙齿生长,但现在加布里埃尔将失去所有的乳牙,长出成人的牙齿!)”以及后文讲述的儿童换牙时期所做的一些事情,给牙仙子写信,告知爸爸等可知,作者一开始情绪紧张,到现在已经接受了加布里埃尔的成长。故选C。4. A主旨大意题。通读全文可知,作者围绕着孩子掉的一颗牙,描写了自己从情绪焦虑到接受孩子的成长,再到为孩子的成长而感到骄傲。所以,选项A“丢失的牙齿”点明主题,简明扼要,吸引读者,适合作标题。故选A。【Passage 3】
25、Discussion on the development of parent-child relationship 对亲子关系的发展的讨论文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:342 【文章导读】 本文是一篇记叙文,文章通过讲述孩子掉了一颗乳牙,描写了自己对待孩子成长的情绪变化。【你的笔记】Parents and kids today dress alike, listen to the same music, and are friends. Is this a good thing?Sometimes, when Mr. Ballmer and his 16yearold daugh
26、ter, Elizabeth, listen to rock music together and talk about interests both enjoy, such as pop culture, he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.“I would never have said to my mom, Hey, the new Weezer album is really great. How do you like it?” says Ballmer.
27、 “There was just a complete gap in taste.”Music was not the only gulf. From clothing and hairstyles to activities and expectations, earlier generations of parents and children often appeared to move in different directions.Today, the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow in ma
28、ny families. Conversations on subjects such as sex and drugs would not have taken place a generation ago. Now they are comfortable and common. And parentchild activities, from shopping to sports, involve a feeling of trust and friendship that can continue into adulthood.No wonder greeting cards toda
29、y carry the message, “To my mother, my best friend.”But family experts warn that the new equality(平等)can also result in less respect for parents. “Theres still a lot of strictness and authority on the part of parents out there, but there is a change happening,” says Kerrie, a psychology professor at
30、 Lebanon Valley College. “In the middle of that change, there is a lot of confusion among parents.”Family researchers offer many reasons for these evolving(进化的)roles and attitudes. They see the 1960s as a turning point. Great cultural changes led to more open communication and a more democratic(民主的)
31、process that encourages everyone to have a say.“My parents were on the before side of that change, but todays parents, the 40yearolds, were on the after side,” explains Mr. Ballmer. “Its not something easily accomplished by parents these days, because life is more difficult to understand or deal wit
32、h, but sharing interests does make it more fun to be a parent now.”1. The underlined word “gulf” in Para.4 most probably means “ ”.A. interestB. distance C. difference D. taste2. The change in todays parentchild relationship is A. more confusion among parentsB. new equality between parents and child
33、renC. less respect for parents from childrenD. more strictness and authority on the part of parents3. The purpose of the passage is to .A. describe the difficulties todays parents have met withB. discuss the development of the parentchild relationshipC. suggested the ways to handle the parentchild r
34、elationshipD. compare todays parentchild relationship with that in the past【参考答案】1. C词义猜测题。根据画线词所在句后面的“From clothing and hairstyles to activities and expectations, earlier generations of parents and children often appeared to move in different directions. (从服装和发型到活动和期望,早期的父母和孩子往往表现出不同的方向。)”可知,前文是讲音乐
35、并不是仅有的不同。由此可知,画线词gulf意为“不同”。故选C。2. B细节理解题。根据第七段第一句“But family experts warn that the new equality(平等) can also result in less respect for parents. (但家庭专家警告说,新的平等也会导致对父母的尊重减少。)”可知,现在的亲子关系出现了新的平等。故选B。3. B推理判断题。根据第二段中的“he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager(他还
36、记得自己十几岁时和父母的关系比较疏远)”及第五段中的“Today, the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow in many families.(今天,代沟没有消失,但它在许多家庭正在缩小。)”可知,文章将过去的亲子关系中的疏远和代沟与现在的亲子关系中的相对亲密和平等进行了对比和分析,所以文章的目的是讨论亲子关系的发展。故选B。【Passage 4】Family Unity Builds Success 家庭团结的重要性文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:301 【文章导读】 本文是一篇记叙文。Hel
37、ene和丈夫离开越南时,他们并不富有。Helene给她的女儿讲述了一个关于团结的故事。几双筷子被绑在一起将会很难被折断,家庭亦是如此。文章通过讲述一个家族企业的发展历程来强调家庭团结的重要性。【你的笔记】When her five daughters were young, Helene An always told them that there was strength in unity(团结).To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into tw
38、o pieces. Next, she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up.Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when H
39、elene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didnt have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Dannys mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop. Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese r
40、estaurant. The five daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard.Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, the
41、daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains,“Our mother taught us that to succeed we
42、must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business.”Their expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans corporation makes more than $20 million each year. Although they b
43、egan with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success.1. Helene tied several chopsticks together to show A. the strength of family unityB. the difficulty of growing upC. the advantage of chopsticksD. the best way of giving a lesson2. We can learn fro
44、m Paragraph 2 that the Helene An family A. started a business in 1975B. left Vietnam without much moneyC. bought a restaurant in San FranciscoD. opened a sandwich shop in Los Angeles3. What can we infer about the five daughters?A. They did not finish their college education.B. They could not bear to
45、 work in the family business.C. They were influenced by what Helene taught them.D. They were troubled by disagreement among family members.4. Which of the following can be the best title for the passage?A. How to Run a CorporationB. Strength Comes from PeaceC. How to Achieve a Big DreamD. Family Uni
46、ty Builds Success【参考答案】1. A细节理解题。根据第一段“she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity”可知,Helene把筷子绑在一起并试着折断它们,是为了显示团结的力量。故选A。2. B细节理解题。根据“when Helene and her husband Danny left their home in V
47、ietnam in 1975, they didnt have much money”可知,当离开越南时,Helene夫妇并没有太多的钱。故选B。3. C推理判断题。根据倒数第二段Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elisabeth explains,“Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to
48、 have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business.”可知,尽管有时家庭成员之间意见不一致,但他们一起努力使生意成功。女儿伊丽莎白解释说:“我们的母亲教导我们。要成功,我们必须团结;要团结,我们必须和平相处。没有家庭的力量,就没有生意的成功。”所以通过关键词“disagreed with、 make the business successful”以及伊丽莎白所说的话可以判断出,这五个女儿受到妈妈教诲的影响,团结一心,把生意越做越大。故选C。4. D主旨大意题。根据第一
49、段“Helene An always told them that there was strength in unity (团结).”和第三段“to succeed we must have unity”与第四段“and they worked together.Now they are a big success.”可知,文章主要讲的是家庭团结对取得成功的重要性。所以短文最佳标题为“家庭团结成就成功”。故选D。【Passage 5】A fathers love and responsibility 一名父亲的爱和责任文章来源:同步练习题 体裁:记叙文 词数:337 【文章导读】 本文是一篇
50、记叙文,文章主要讲述了第一个孩子Joseph John Mazzella 出生之后,作者因为爱孩子又害怕照顾不好他而感到既兴奋又有点焦虑的心理,表达了作为父亲的爱和责任。【你的笔记】It was the day after Christmas 33 years ago. My wife gave birth to our first child. We were full of appreciation to have Joseph John Mazzella , also called JJ, sleeping peacefully in the cradle(摇篮)next to our
51、bed.We had been on the road showing off our little baby to all of the grandparents and greatgrandparents. It had been a busy Christmas and hard on my wife who was still recovering from her operation. Now we were back in our tiny flat trying to get a few extra hours of sleep before starting the day.J
52、ust then I heard JJ stirring in his cradle. I leaned over and picked him up before he started to cry and then carefully stole out into the living room so that my wife could keep sleeping. I picked up a bottle and sat in our rocking chair with JJ in my arms. I rocked quietly and fed him in the living
53、 room while he looked up at me with his loving eyes. I spoke softly to him but also felt a little nervous and scared as I watched him. How was I going to take care of him?I was a new father and had no idea what the future had in store for us. I rocked and rocked. But luckily, I had so many elders to
54、 help me.After a few minutes I saw the sun slowly rising in the sky outside my window. The bright light was shining down from the heavens making the freshly fallen snow shine with beauty that touched my soul. As I watched it, my fear escaped and I felt such a sense of peace, harmony, love and joy. T
55、he Christmas spirit had entered my heart and I smiled. I knew then that whatever the future would hold, it would be smooth as long as I kept love in my heart. New life is precious and I believed my child would be grateful, too and bring us new sunshine in the future.1. How did the couple feel about
56、the birth of JJ?A. Appreciative. B. Calm.C. Helpless. D. Disappointed.2. Why did the author carry JJ to another room?A. To look for a bottle.B. To appreciate the sun.C. To make him sleep again.D. To avoid disturbing his wife.3. Whats the authors attitude towards his familys future when he saw the su
57、nrise?A. Doubtful. B. Positive.C. Uncertain. D. Unconcerned.4. What does the text mainly show?A. The familys difficulty.B. The mothers pain and fear.C. The babys life experiences.D. The fathers love and responsibility.【参考答案】1. A细节理解题。根据第一段“We were full of appreciation to have Joseph John Mazzella ,
58、also called JJ, sleeping peacefully in the cradle(摇篮)next to our bed.Joseph John Mazzella (又名JJ)在我们床边的摇篮里安然入睡,我们对此充满感激之情。”可知,这对夫妇对JJ的出生充满感激。故选A。2. D细节理解题。根据第三段“I leaned over and picked him up before he started to cry and then carefully stole out into the living room so that my wife could keep sleepi
59、ng.(在他开始哭之前,我弯下腰把他抱起来,然后小心翼翼地溜到客厅里,好让我的妻子继续睡觉。)”可知,作者把JJ抱到客厅是为了避免打扰妻子休息。故选D。3. B推理判断题。根据最后一段“As I watched it, my fear escaped and I felt such a sense of peace, harmony, love and joy. The Christmas spirit had entered my heart and I smiled. I knew then that whatever the future would hold, it would be
60、smooth as long as I kept love in my heart.(当我看着它的时候,我的恐惧消失了,我感受到一种平和、和谐、爱和快乐的感觉。圣诞的精神进入了我的心里,我笑了。那时我知道,无论未来会发生什么,只要我心中有爱,一切都会很顺利。)”可知,作者看到日出之后,他内心感受到平和、爱和快乐,认为未来一切会顺利,所以他对未来抱有积极的期许。故选B。4. D主旨大意题。根据第一段“We were full of appreciation to have Joseph John Mazzella , also called JJ, sleeping peacefully in the cradle(摇篮)next to our bed.Joseph John Mazzella (又名JJ)在我们床边的摇篮里安然入睡,我们对此充满感激之情。”以及全文内容可知,文章主要讲述第一个孩子Joseph John Mazzella 出生之后,作者因为爱孩子又害怕照顾不好他而感到既兴奋又有点焦虑的心理,表达了作为父亲的爱和责任。D选项“The fathers love and responsibility.(父亲的爱和责任。)”概括了文章主旨。故选D。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有