1、课时作业(一)UNIT 1Section Reading and Thinking课时跟踪检测维度1单词拼写1Im g_ to my high school teachers, without whose help I wouldnt be so excellent.2What makes the farmers pleased is that this years h_ is better than last years.3I will organize various activities,r_ from guessing riddles to reciting Tang poems.4A
2、s we all know, different festivals have different o_5During this festival, people will wear traditional costumes, d_ their houses and set off fireworks.6Nowadays it is _ (典型的) of the young generation to think that parents should meet their demands.维度2单句语法填空1The green development will play a _ (signi
3、ficance) role in economic development and environmental protection.2The exhibition hall _ (decorate) with traditional Chinese paintings has been open to the public.3Xiamen University, located on a beautiful island, has a wonderful environment and _(charm) scenery.4Although many years have passed, th
4、e small town still has many of its _(origin) features.5People hold the _(believe) that the Spring Festival and other traditional Chinese festivals will not be replaced by foreign festivals.维度3完成句子/一句多译1随着互联网在多数家庭的普及,利用互联网来提高学习水平是我们学生的典型特征。With the Internet accessible to most families,_the Internet t
5、o improve our learning.2无论离家多么远,我们都会尽力回家庆祝。_, we will try to come home for the celebration.3如果您能给我一些如何提高英语口语的建议,我将感激不尽。_ how to improve my oral English.4据我所知,我们将于本周五晚上8点在学生俱乐部聚会。As far as I know, we _ at 8 pm. this Friday.5我们学生认为保护环境免受污染是我们的职责。_(think itn.to do)_(think itn.that.)维度4课文语法填空Festivals h
6、ave a wide range of 1._ (origin). However, no matter how different they may seem, the spirit of 2._ (share) joy, gratitude, love, or peace is common.Of all the traditional festivals, the harvest festival can be found in almost every culture, which takes place after all the crops 3._ (gather) in. Peo
7、ple celebrate to show that they are grateful 4._ the years supply of food.Though customs play 5._ important part in festivals, sometimes they can change over time. For example, in order to avoid air 6._ (pollute), many big cities have given up the custom of lighting firecrackers during the Spring Fe
8、stival.These days, festivals are becoming more and more 7._ (commerce). Some people believe festivals should not be commercialised, while others think the increase in spending is good for the economy and public happiness.All in all, festivals reflect peoples wishes, beliefs, faiths, and attitudes to
9、wards life. They are occasions that allow us 8._ (relax) and enjoy life, and help us understand 9._ we came from, who we are, and what to appreciate. And if you study festivals 10._ (careful), you will find different cultures have a lot in common.主题阅读训练.阅读理解A2022南阳高一检测The United States celebrates Va
10、lentines Day each year on February 14. Many other countries celebrate Valentines Day, too, each in their own way. Here is a look at the Valentines Day traditions in three countries.Wales: land of love spoonsIn Wales, it is called St. Dwynwens Day, which takes place on January 25. The traditional rom
11、antic gift on this day is a love spoon.Beginning in the 17th century, Welsh men made beautiful wooden spoons as a show of their love for that special person in their lives. Each shape of the spoons has a different meaning. For example, horseshoes mean good luck; keys represent the key to a lovers he
12、art; and wheels are a sign of support.Argentina: a week of sweetsArgentina celebrates Valentines Day in February, but also gives a whole other week to love in July. They call it Sweetness Week. If you kiss someone, they have to give you a sugary treat.Sweetness Week started in 1989 with a candy comp
13、any called Arcor. They made an advertisement called “Candy for a Kiss”. The idea was to give the companys chocolates and other candies in exchange for a sweet kiss on the cheek. The campaign had a stronger effect than the company expectedit led to a new holiday!Every July, couples who take part give
14、 each other candies and kisses all week long.South Korea: three is a charmFor South Koreans, Valentines Day happens in three parts: February 14, March 14 and April 14.On February 14, women traditionally give men gifts of chocolate to show their love. One month later, on a holiday known as White Day,
15、 men show their thanks by giving women a sweet gift. The name “White Day” comes from the custom of giving whitecolored gifts. Lets not forget Black Day on April 14. Single people who did not get gifts on February 14 or March 14 often gather on Black Day to eat noodles with black bean soup.1What does
16、 a keyshaped spoon mean?ADeep love. BGood luck. CStrong support. DReal thanks. 2When is Sweetness Week celebrated?AIn February. BIn March.CIn April. DIn July. 3What would be a good gift on White Day?ABrown chocolates.BBlack beans. CWhite milk candies.DSilver spoons. B2022山东省临沂市高一下期中On January 22, 20
17、22, the BritishBelgian 19yearold, Rutherford, successfully landed her microlight aircraft back at the Airport, from where she had departed 155 days ago, fulfilling her dream to be the youngest woman to fly around the world solo. “I feel incitant not only to break the Guinness World Record, but also
18、to narrow the gender gap by 11 years between the current youngest man record holder, 18 at the time of his record, and the previous woman record holder, who was 30 when she completed her Dreams Soar aroundtheworld flight.” Rutherford wrote on her blog. Rutherfords journey crossing five continents an
19、d 52 countries began on August 18, 2021. She met many unexpected delays along the way. They included an unscheduled stop in California, due to the fierce wildfires and a stop in Alaska, to renew her visa. She also faced several challenges in the air. Despite the severe difficulties, the determined y
20、oung pilot never gave up on her dream. Rutherford grew up around airplanes. Her British father flies commercially, while her Belgian mother is also a pilot. The young girl began learning how to fly at age 14 and got her flight license in 2020. With her goal of flying around the world completed, Ruth
21、erford now has her sights set even higher. She wants to become an astronaut and explore space.She hopes that her journey will encourage more young women to pursue careers in flight. Currently the number of women pilots is just 5 percent. Rutherford says, “Its an easy thing to say, but just go for it
22、. If you dont try and see how high you can fly, then youll never know.”4What does the underlined word “incitant” in Paragraph 2 probably mean?AUnhappy. BExcited.CSurprised. DFrightened.5Why did Rutherford have to stop in California?AThe wildfires were too fierce.BHer visa was due (到期的).CThe weather
23、was too severe.DHer engine broke down.6Whats the purpose of Paragraph 3?ATo turn to a new topic.BTo state her admirable talents.CTo summarize her achievements.DTo add some background information.7What does the passage try to convey?ADream big, aim high.BLife is not all roses.CNot to advance is to go
24、 back.DThe greatest talkers, the least doers.CWhether you believe it or not, there is a festival that honors the monkeys. Called The Monkey Buffet Festival, it is celebrated in the city of Lopburi. You may find this surprising, but when you ask some locals about the cultural significance of this fes
25、tival you will find that there is really nothing! The Monkey Buffet Festival is supposed to be for businessa creative and unique way of attracting and increasing tourists in Thailand.However, you may ask why, of all the animals in Thailand to honor with a festivity, choose monkeys? Interestingly, th
26、is is due to ancient folklore (民间传说) that tells the story of Hanuman, a Hindu monkey deity (神) who is believed to have rescued a bride (新娘) from a tenheaded evil spirit. It was said that Hanuman discovered Lopburi, and these monkeys, the ones living in Lopburi receiving a feast every year, are his d
27、escendants.The yearly Monkey Buffet Festival started in 1989 organized by a local businessman. Nowadays, the festival is a major tourist event and travelers from all over the world come here to see these huge numbers of monkeys filling their stomachs.The Monkey Buffet Festival is a unique event that
28、 will give you a new perspective (视角) on how monkeys are treated in Lopburi. It may be a strange festival, but promises a lot of fun especially for people who love animals. These longtailed monkeys are very used to humans, so tourists have no need to worry that they will go away seeing people gettin
29、g near them. However, this could be disadvantageous as well. They can be very aggressive (好攻击的) and have been known to take glasses and wallets away from tourists. So keep an eye on monkeys hanging from trees in the area.Visit Lopburi in Thailand and enjoy the Monkey Buffet. What are you waiting for
30、? Mark your calendar for the last Sunday of November and experience the festivities with the cute little monkeys. Where else can you find a festival where monkeys are fed with jellies, candies, sausages ,and a can of Coke to drink!8Why is the Monkey Buffet Festival held?ATo ask people to protect the
31、 wild animals.BTo spread Thai cultural significance.CTo develop tourism in Lopburi.DTo show respect to monkeys.9What is Paragraph 2 mainly about?AThe reason why monkeys are honored.BThe way the festival is organized.CThe influence of the festival.DThe history of Lopburi.10What is likely to happen wh
32、en humans are around?AMonkeys fear to show up.BMonkeys lose their habitats.CMonkeys show unfriendly behavior.DMonkeys hate hanging from trees.11What did the author want to do in the last paragraph?ACall on people to care about monkeys.BEncourage people to attend the festival.CAsk people to reflect o
33、n their actions toward nature.DDiscuss the relationship between humans and nature.DThe annual celebration of St. Patricks Day is coming soon to the Canton Tower. St. Patricks Day is an Irish cultural and religious celebration occurring annually on March 17. The festival celebrates the life of St. Pa
34、trick, who helped the poor and taught the Irish people good things. The Canton Tower has become one of the premier (最初的)party sites for this international and lively event. As part of the celebration, the tower will brighten the night with brilliant light shows. Participants (参加者)are sure to enjoy t
35、he festive Irish atmosphere. As in the past years, camping lovers will gather to spend a night beneath the Canton Tower. The time for the camping adventure will be from 3 p. m. on March 17 to 9 a. m. on March 18. The event offers people a great chance to enjoy this special and free camping site. Art
36、ists will perform a range of music with instruments played typically in Irish folk music, featuring tin whistles and wind pipes. Foodies also will be in for a treat, as the taste of traditional Irish food will surely attract everyone. To celebrate this festival, dancers dressed in Irish green, the c
37、olour of Ireland, will pop up around the Canton Tower. The parade will go along the main streets and thousands of people will watch, waving flags. Good luck if you meet with these “green spirits”. 12What does the underlined word “parade” most probably mean in Paragraph 4?AA ceremonial group includin
38、g people marching.B.A traditional ceremony that is held every year.CA historical place where people often gather.D.A programme specially designed by local people.13What can we infer about the Canton Tower?AIt lies in the birthplace of St. Patrick in Ireland.BIts decorated with brilliant lights at ni
39、ght.CIts been a place to celebrate St. Patricks Day for long.DIt was first built on March 17 as a cultural site.14Who may you see if you go to the event?AArtists waving flags.BCooks making Irish food.CPop stars singing.DPeople in green.15Whats the best title for the passage?AThe Canton Tower.BSt. Pa
40、tricks Day.CThe Life of St. Patrick.DThe Irish Tradition.七选五2022辽宁省辽西联合校高一下期中How to Treat Each Other WellThe following tips can help you enjoy a healthy and satisfying relationship.Create a foundation of respect. Relationships can be fun and exciting early on. However, it is important to make sure t
41、hat you and your partner are rooted in respect._1_ Struggle to treat each other with respect at all times, even when you are mad at each other. Your partners wishes, thoughts, and feelings have value. _2_ Mutual (相互的) respect is an important part of making a healthy relationship work._3_ Its easy to
42、 change from facetoface time together to digital communication. Spending quality time together can help strengthen your relationship and increase the relation you and your partner feel together.Appreciate each other. A healthy relationship should be one in which you and your partner feel appreciated
43、. Often, relationships are built from many small things added one on top of the other. Find the things your partner does for you and say “thank you”. Instead of focusing on mistakes your partner makes, focus on the ways your partner adds to your life. _4_Give each other space. Avoid giving up your f
44、riends or making your partner give up friends. _5_ In a similar way, dont allow your partner to order whether or not you can see your family.ASpend quality time together.BSupport your partner in keeping friendships.CKnow that your relationship will likely change.DAct in ways that demand respect from
45、 your partner.ECommunicate to your partner that you consider the way they feel.FWhen you notice something, speak out and show your appreciation.GIts important to have friends and the emotional support they provide.层级一课时跟踪检测维度11grateful2.harvest3.ranging4.origins5.decorate6.typical维度21significant2.de
46、corated3.charming4.original5.belief维度31it is typical of us students to take advantage of2No matter how far away3I would be grateful if you could offer me some advice on4will gather at the Students Club5We students think it our responsibility to protect the environment from being polluted.We students
47、 think it our responsibility that we should protect the environment from being polluted.维度41origins2.sharing3.are gathered/ have been gathered4.for5.an6.pollutionmercial8.to relax9where10.carefully层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了三个国家的情人节。1答案与解析:A细节理解题。根据Wales: land of love spoons段落下第二小段中“Each sha
48、pe of the spoons has a different meaning. For example, horseshoes mean good luck; keys represent the key to a lovers heart; and wheels are a sign of support.”可知, 钥匙形的勺子表示深深的爱。2答案与解析:D细节理解题。根据Argentina: a week of sweets段落下第一小段“Argentina celebrates Valentines Day in February, but also gives a whole ot
49、her week to love in July. They call it Sweetness Week.”可知, 庆祝甜蜜周是在七月。3答案与解析:C推理判断题。根据South Korea: three is a charm段落下第二小段中“The name White Day comes from the custom of giving whitecolored gifts.”可以推知, 在白色情人节, 白色奶糖应该是好礼物。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了19岁的比利时裔英国人Rutherford成功地实现了她成为独自环球飞行的最年轻女性的梦想。她的故事激励着更多的人树立远
50、大目标,克服困难,努力奋斗去实现自己伟大的梦想。4答案与解析:B词句猜测题。划线词汇后文“not only to break the Guinness World Record, but also to narrow the gender gap by 11 years between the current youngest man record holder, 18 at the time of his record, and the previous woman record holder, who was 30 when she completed her Dreams Soar ar
51、oundtheworld flight”说明Rutherford取得非常好的成绩,打破了吉尼斯世界纪录,实现了自己的梦想。从而推知,看着自己骄人的成绩,Rutherford心中应该是激动的、兴奋的。所以划线词汇incitant应为“兴奋的”的意思。5答案与解析:A细节理解题。根据第二段中“They included an unscheduled stop in California, due to the fierce wildfires and a stop in Alaska, to renew her visa.”可知,Rutherford因为野火太猛烈不得不在加利福尼亚停留。6答案与解
52、析:D推理判断题。根据第三段“Rutherford grew up around airplanes. Her British father flies commercially, while her Belgian mother is also a pilot. The young girl began learning how to fly at age 14 and got her flight license in 2020.”等内容可知,本段目的是为了添加一些背景信息。 7答案与解析:A推理判断题。通读全文,根据第一段中“On January 22, 2022, . to be th
53、e youngest woman to fly around the world solo.”最后一段中“She hopes that her journey will encourage more young women to pursue careers in flight.”以及她所说“Its an easy thing to say, but just go for it. If you dont try and see how high you can fly, then youll never know.”可知,本文主要讲述了19岁的比利时裔英国人Rutherford成功地实现了她
54、成为独自环球飞行的最年轻女性的梦想。她的故事激励着更多的人树立远大目标,克服困难,努力奋斗去实现自己伟大的梦想。从而推知,本文想要表达“梦想远大,目标远大”。C【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了泰国的猴子自助餐节。8答案与解析:C理解具体信息。根据第一段中的You may find this surprising, but when you ask some locals. attracting and increasing tourists in Thailand可知,人们创办猴子自助餐节的目的是发展泰国的旅游业,吸引人们到Lopburi观光。9答案与解析:A理解主旨要义。第二段首句H
55、owever, you may ask why, of all the animals in Thailand to honor with a festivity, choose monkeys?为本段主旨句,起到了引出下文的作用。作者在下文具体解释了人们为何选择猴子作为该节庆祝的对象。10答案与解析:C理解具体信息。根据第四段中的These longtailed monkeys are very used to humans. wallets away from tourists. So keep an eye on monkeys hanging from trees in the are
56、a可知,猴子不怕人,因为它们已经习惯了人类,但有时它们也有对人不友好的时候,可能会有一些具有攻击性的行为,如抢走人们的眼镜或者钱包。11答案与解析:B推断。根据最后一段中的Visit Lopburi in Thailand and enjoy the Monkey Buffet. What are you waiting for?以及Where else can you find a festival where monkeys are fed with jellies, candies, sausages, and a can of Coke to drink!等句可知,作者在号召、鼓励人们
57、去Lopburi游玩,参加猴子自助餐节。D【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了爱尔兰的圣帕特里克节, 在这一天所有爱尔兰人都会庆祝,文章还介绍了庆祝的方式。12答案与解析:A词义猜测题。结合最后一段第一句“为了庆祝这个节日, 身穿爱尔兰绿色服装的舞者将会突然出现在广州塔周围。”和画线词所在句句意“_将沿着主要街道行进, 成千上万的人将会观看, 手中挥舞着旗帜。”可知, parade指“游行队伍; 包括游行的人在内的仪式团体”。 13答案与解析:C推理判断题。根据第二段中前两句可知, 和往年一样, 露营爱好者会在广州塔下过夜。露营时间为3月17日下午3点至3月18日上午9点。由此可推知, 广
58、州塔一直是庆祝圣帕特里克节的地方。14答案与解析:D细节理解题。根据最后一段第一句可知, 为了庆祝这个节日, 身穿爱尔兰绿色服装的舞者将出现在广州塔周围。因此, 如果你去参加活动, 你可以看到穿绿色衣服的人们。15答案与解析:B标题归纳题。根据文章第一段第一句, 一年一度的圣帕特里克节庆典即将在广州塔举行; 圣帕特里克节是爱尔兰的一个文化和宗教节日, 每年3月17日举行, 以及纵观全文可知, 本文介绍了爱尔兰的圣帕特里克节。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了良好的人际关系有助于一个人的发展,并就如何构建良好的人际关系给出一些建议。1答案与解析:D根据上文可知,空处和尊重有关。
59、而下文“Struggle to treat each other with respect at all times, even when you are mad at each other.”仍然提及在任何时候都要尊重对方。选项D符合上下文文意,强调尊重对方。2答案与解析:E根据上文“Your partners wishes, thoughts, and feelings have value.可知,要尊重对方的想法。选项E与上文内容一致,符合文意。 3答案与解析:A空处为小标题,为本段中心内容。根据下文“Its easy to change from facetoface time tog
60、ether to digital communication. Spending quality time together can help strengthen your relationship and increase the relation you and your partner feel together.”可知,本段讲的是共度美好时光。选项A正是本段主要内容。4答案与解析:F根据上文“Often, relationships are built from many small things added one on top of the other. Find the thi
61、ngs your partner does for you and say thank you. Instead of focusing on mistakes your partner makes, focus on the ways your partner adds to your life.”可知,本段主要讲述的是要学会表达欣赏和感激。选项F与上文一致,也是希望能够多欣赏对方。5答案与解析:G根据上文“Give each other space. Avoid giving up your friends or making your partner give up friends.”可知,不应该不给对方足够的空间,也不可以不让对方拥有自己的朋友。选项G与上文相一致。14
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有