1、课时作业(十二)Unit 4Section Extended reading, Project, Assessment & Further study阅读理解AWilliam Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13, 1865. His childhood lacked the harmony that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “li
2、ttle of childhood but its pain”. In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama and poetry.Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. He set himself the fres
3、h task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, however, were not received favorably at the beginning. He didnt lose heart, and finally enjoyed success in his poetical drama.Compared with his dramatic works, Yeatss poems attract much admiring notice.
4、 The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major pub
5、lic life since winning the Nobel Prize in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages
6、of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, WH. Auden wrote, among others, the following lines:Earth, receiveanhonoredguest:WilliamYeatsislaidtorest.LettheIrishvessel (器皿) lieEmptiedofitspoetry.1Which of the following can describe Yeatss family?AIt filled Yeatss childhood with laughter.BIt was shocked
7、 by Yeatss choice.CIt was a typically wealthy family.DIt had an artistic atmosphere.2What kind of feeling is expressed in WH. Audens lines?AEnvy. BAdmiration.CEmptiness. DSympathy.3What is the passage mainly about?AYeatss literary achievements.BYeatss historic influence.CYeatss artistic ambition.DYe
8、atss national honor.BWhen the Apollo astronauts landed on the Moon in 1969, millions of people were rather sad. The person to blame for this was an artist named Chesley Bonestell. For many years, Bonestell had been creating beautifully detailed paintings of the Moon and planets. Viewers of his artwo
9、rk were unhappy because the real Moon did not look like Bonestells pictures of it.As a space artist, Bonestell tried to make his drawings look exciting and as true as the Moon is. He worked closely with astronomers and scientists to get the most uptodate scientific information available. But in the
10、1940s and 1950s, no one had ever seen another planet up close. Yet Bonestells paintings looked so real that some people thought they were photographs. Even though Bonestell was interested in astronomy, he did not start out as a space artist. As a young man he studied architecturethe art and science
11、of designing and making buildings. In 1938 Bonestell became a special effects artist in Hollywood. It was here that he learned he could improve his paintings by following the methods used in the movies.In 1944, a popular magazine published a series of Bonestells paintings of the planet Saturn. He dr
12、ew Saturn as if it were seen by someone standing on each of the planets moons. The results were dazzling. Within a few years, Bonestells artwork was appearing regularly in magazines and books on astronomy and space flight. Many of Bonestells artworks had been right all along. But the biggest surpris
13、e was the Moon. Someone asked Bonestell what he was thinking when he saw the first pictures from the Moon. “I thought how wrong I was!” he said. “My mountains were sharp (陡峭的), and they arent on the Moon.”But he shouldnt have felt bad. No space artist had ever before taken so many people to so many
14、faraway worlds. In the years just before the first manned space flights, Bonestells artwork prepared people for the amazing space adventure to come.4Bonestell made his space drawings _Afrom a very early ageBby copying photographsCwith the help of scientistsDin order to make a living5What does the un
15、derlined word “dazzling” in Paragraph 4 can best be replaced by?ADoubtful. BWorrying.CTerrible. DWonderful.6What did Bonestells success lie in?AHe created a new drawing skill.BHe helped finish the first space flight.CHe made space travel more popular.DHe helped bring space closer to people.7What wou
16、ld be the best title for the text?AThe first men on the MoonBThe space art of Chesley BonestellCThe journeys of the Apollo astronautsDSpacewalking: through an astronauts eyesCAvi Wortis, known simply as Avi, writes historical novels. Historical novels mix historical facts with storytelling skills. T
17、hese stories take place in the past. The main characters are not always real; they exist only in stories.Avi decided to become a writer when he was a student in senior high school. This was quite a decision because he did not write well in school. He had a problem called dysgraphia, a writing disabi
18、lity. The problem caused people to spell words wrongly. Avi always enjoyed reading. He read many types of books as a child. Avi believes that reading is the most important activity for a person who wants to be a writer.Avi also believes that strong characters make strong stories. He creates characte
19、rs that can help to bring his ideas to life. His books often deal with questions about life. Writing stories lets him explore many sides of a subject. His favorite part is to make improvements in his writing. For him the hardest part is writing the first draft (草稿).Avis first book was published in 1
20、970. He has written more than 45 books ever since. Most of them are for young adult readers. Besides historical novels, he writes comedies, short stories about adventures, animals and so on. FightingGround, which was published in 1984, is an example of Avis historical novels. This attractive story t
21、akes place during the American Revolutionary War.8What can we learn from Paragraph 2?AHow Avi developed characters.BWhy Avi liked reading.CHow Avi became a writer.DWhy Avi decided to become a writer.9According to Avi, whats the most difficult thing in writing?A.Making improvements.BWriting the first
22、 draft.CFinding an attractive character.DWriting the first part of a novel.10What is the authors purpose of writing the text?ATo discuss how to become a writer.BTo introduce a writer of historical novels.CTo describe an important historical novel.DTo show how a historical novel is written.课时作业(十二)阅读
23、理解A【语篇解读】本文是一篇人物传记,介绍了叶芝在戏剧和诗歌等文学领域的成就。1答案与解析:D细节理解题。根据第一段中的“In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters.”可知,他继承了家里优秀的艺术品位,他的爸爸和弟弟都是画家。由此可知,叶芝的家里很有艺术氛围,故选D项。2答案与解析:B推理判断题。根据这四行诗中的关键词anhonoredguest、 vessel和poetry可知,W.H.Auden称叶芝为贵宾,并将其
24、比作为“挥洒诗歌的器皿”。可推断,W.H.Auden在诗中表达了对叶芝的钦佩之情,故选B项。3答案与解析:A主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“But he finally settled on literature, particularly drama and poetry.”及第三段中的“Compared with his dramatic works, Yeatss poems attract much admiring notice.”可知,叶芝选择了戏剧和诗歌作为自己的事业,与他的戏剧作品相比,他的诗吸引了很多赞赏的关注。所以,本文主要介绍了叶芝在戏剧和诗歌等文学领域的成就
25、,故选A项。B【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了太空美术大师Bonestell。4答案与解析:C细节理解题。由第二段中的“He worked closely with astronomers and scientists to get the most uptodate scientific information available.”可知,Bonestell的画作得到了科学家的帮助,是有科学依据的,故选C项。5答案与解析:D词义猜测题。由该段中的“Within a few years, Bonestells artwork was appearing regularly in magaz
26、ines and books on astronomy and space flight.”可知,结果喜人,Bonestell的画作在随后几年经常出现在关于天文学和太空探险的书刊杂志上,故选D项。6答案与解析:D推理判断题。由最后一段内容可知,在载人宇宙飞船探索太空之前,Bonestell的画让人们提前对太空有了了解并对之后的太空探险有所准备,所以他功不可没,故选D项。7答案与解析:B标题归纳题。本文主要介绍了太空美术大师Chesley Bonestell,故用B项作为标题最恰当。C【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了历史小说作家Avi Wortis是怎样成为作家的,他对于写作的观点及其作品。
27、8答案与解析:C主旨大意题。根据第二段可知Avi高中时就想成为一名作家,他读了大量的书,并坚信阅读是一个想成为作家的人最重要的活动。这些都是讲述他是怎样成为作家的,故选C项。9答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“For him the hardest part is writing the first draft(草稿).”可知Avi认为写作中最难的是写初稿,故选B项。10答案与解析:B推理判断题。根据文章开头点出“Avi Wortis, known simply as Avi, writes historical novels.”可知,下文介绍了他是怎样成为作家的,他对于写作的观点及作品。作者通过文章向我们介绍了一位历史小说作家,故选B项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有