1、考点规范练36(选修8Unit 1).阅读理解A(2019全国)For Western designers,China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source(来源) of inspiration for designers,”says Amanda Hill,chief creative officer at A+E Networks,a global media company and
2、home to some of the biggest fashion(时尚) shows.Earlier this year,the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art,with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学) on Western fashion and
3、 how China has fueled the fashionable imagination for centuries.The exhibition had record attendance,showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill.“Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over
4、 the world,which means Chinese women are not just consumers of fashionthey are central to its movement.”Of course,not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese.“Vera Wang,Alexander Wang,Jason Wu are taking
5、 on Galliano,Albaz,Marc Jacobsand beating them hands down in design and sales,”adds Hill.For Hill,it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion.“The most famous designers are Chinese,so are the models,and so are the consumers,”she says.“China is no longer jus
6、t another market;in many senses it has become the market.If you talk about fashion today,you are talking about Chinaits influences,its direction,its breathtaking clothes,and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways.”1.What can we learn about the exhibition in New Yo
7、rk?A.It promoted the sales of artworks.B.It attracted a large number of visitors.C.It showed ancient Chinese clothes.D.It aimed to introduce Chinese models.2.What does Hill say about Chinese women?A.They are setting the fashion.B.They start many fashion campaigns.C.They admire super models.D.They do
8、 business all over the world.3.What do the underlined words “taking on” in paragraph 4 mean?A.learning fromB.looking down on C.working withD.competing against4.What can be a suitable title for the text?A.Young Models Selling Dreams to the WorldB.A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC.Differences
9、 Between Eastern and Western AestheticsD.Chinese Culture Fueling International Fashion TrendsB(2019河北考前信息卷)For years,Hamzeh AlMaaytah supported a community of book lovers in Jordan,keeping his bookstore in Ammans old center open around the clock,encouraging customers to stay for a long time over rar
10、e treasures and often allowing them to set the price for a purchase.His supporters recently had a chance to repay him when the local landmark was threatened with closure,following a sudden illness that put him out of action for several months as bills were piling up.By April,330 people from more tha
11、n 20 countries had contributed $18,000 in a crowd-funding(众筹) campaign launched by two friends.The money allows AlMaaytah to repair his small space and expand to a storefront next to it,where he hopes to set up a literary salon,a display of rare books and a reading corner.Up to now,much of the store
12、s activity has taken place outdoors,with books laid out under a sheet on the sidewalk.Despite the recent financial scare,the 36-year-old shopkeeper is sticking to his “pay as you please” business model,applied to most books.Customers can also pay a small amount of fee to borrow books or read rare ed
13、itions in the store.“Its risky.But its also an adventure,” said AlMaaytah.“You would be surprised what putting your trust in people can do.It doesnt just make more room for generosity.They also want to come back for more.More books,more conversations.”AlMaaytah recently renamed his branch “Mahall al
14、-Maa,” loosely translated as “Source of Water,” to reflect his belief that bookslike waterare a necessity and should be accessible to all.Such access has been a problem in Jordan,which lacks government-funded community libraries,forcing readers to buy expensive books or go to university libraries,sa
15、id Sara Qudah,the culture editor of the Al-Rai newspaper.5.What did AlMaaytah advise people to do according to paragraph 1?A.To work hard for good pay.B.To keep valuable jewelry.C.To enjoy some rare books.D.To go to look for treasures.6.What did people do to repay AlMaaytah?A.People donated some mon
16、ey to him.B.People paid almost all his bills.C.People decorated his bookstore for him.D.People launched crowd-funding campaigns.7.Why has much of the stores activity been held outdoors?A.Because there is a reading corner outdoors.B.Because all the books are put outdoors now.C.Because the store tries
17、 to attract customers.D.Because the store is small.8.Whats AlMaaytahs attitude to books?A.People want to be put your trust in wherever they live.B.Books are a must and all should have access to them.C.More room should be made for people to show generosity.D.People want to read more books and make mo
18、re conversations.七选五阅读How to Love Your MondaysI used to spend the second half of Sunday dreading Monday morning.1 But now I am definitely in the “I Love Mondays” camp.Heres what Ive found that works:Start Monday morning with your Sunday night routine.When you get ready to exercise,you warm up first.
19、2 Get everything you need for the morning ready to go.Then consider a special “Sunday Night Only” winding down ritual(固定方式).It might be tea and a favorite TV show,or a long hot bath.Whatever it is,enjoy this Monday morning warm-up,and consider turning in a little earlier than youre used to.3 Turning
20、 in a little early Sunday night can help with getting up a little early Monday morning.When you have a little extra time in the morning,you can gently settle into the day and keep that weekend feeling of ease as you start your new week.Find a theme for the week.Every Monday,I post an inspiring quote
21、 or saying on the wall.These are intentional!Each week,as part of my Sunday night winding down time,I consider what Id like to focus on in the coming week,and look for a quote thats a good fit to reinforce(加强) it.4Look at the weeks tasks as opportunities instead of problems.What are you excited abou
22、t for the new week?5 Whats been hanging over your head undone from last week?Take a look at the week ahead and highlight a few things that you can reasonably accomplish.When you are intentionally creating a life you love,Mondays begin to feel like a beautiful new start!A.Get up early enough to start
23、 slowly.B.What a waste of a perfectly good evening!C.What problem-solving opportunities do you have?D.Consider Sunday nights your warm-up for Monday.E.Have them in clean,working order and a convenient location.F.It can be a word or whatever inspires you for the week ahead.G.The work is the same eith
24、er way,but our attitudes are within our control.书面表达假定你是李华,计划本周末和同学一起去河边植树。请给外教Nancy写一封邮件,邀请她一同前往。内容包括:1.集合时间及地点;2.活动安排及提醒;3.午餐及返程时间。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Nancy,_Yours,Li Hua考点规范练36(选修8Unit 1).【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。1.B推理判断题。根据第三段的最后一句“The exhibiti
25、on had record attendance,showing that there is huge interest in Chinese influences.”可知,这次展览出席的人数创了纪录,由此表明吸引了很多游客。故B项正确。2.A细节理解题。根据第四段中Hill说的话“.which means Chinese women are not just consumers of fashion they are central to its movement.(这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者她们是时尚运动的核心。)”可知,A项正确。3.D词义猜测题。画线短语的前面提到“当代一些最
26、优秀的时装设计师本身就是中国人”,接着列举了“Vera Wang,Alexander Wang,Jason Wu”三个例子,再结合下文的句意“在设计和销售方面都击败了他们”可知,该短语的意思应是“与竞争”。故选D项。4.D主旨大意题。通读全文尤其是第三段和最后一段的最后一句可知,本文主要讲述了中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。故D项“中国文化推动国际时尚潮流”最适合作为本文的标题。【解题导语】阿勒迈塔通过他经营的一家书店鼓励人们读书。他的支持者利用众筹来回报他的贡献。5.C细节理解题。根据第一段中的“.encouraging customers to
27、 stay for a long time over rare treasures and often allowing them to set the price for a purchase.”可知,他鼓励顾客在稀有书籍前驻足,允许他们确定购买价格,故C项正确。6.A细节理解题。根据第二段第二句“By April,330 people from more than 20 countries had contributed $18,000 in a crowd-funding campaign launched by two friends.”可知,为了回报他,人们给他捐款,故A项正确。7.
28、D推理判断题。根据第三段的第一句“The money allows AlMaaytah to repair his small space and expand to a storefront next to it.”可知,阿勒迈塔想用这笔资金翻修狭小、拥挤的书店。由此可推断出,书店的大部分活动都在室外进行的原因是书店狭小拥挤,故D项正确。8.B细节理解题。根据倒数第二段的“.to reflect his belief that books-like water-are a necessity and should be accessible to all.”可知,B项正确。.【解题导语】本文
29、是说明文。文章给出了四点建议帮助读者爱上周一。1.BB项与上文的“I used to spend the second half of Sunday dreading Monday morning.”相呼应。2.DD项与上文的“When you get ready to exercise,you warm up first.”相呼应,且下文的“Get everything you need for the morning ready to go.a long hot bath.”是对D项的具体说明。3.AA项与下文的“.can help with getting up a little ear
30、ly Monday morning.”及“.gently settle into the day and keep that weekend feeling of ease as you start your new week.”相呼应。4.FF项是对上文的an inspiring quote or saying的举例说明。5.CC项与本段小标题“Look at the weeks tasks as opportunities instead of problems.”相呼应,且与空前和空后的句子是并列关系,举例说明如何积极看待未来一周的工作任务。.Dear Nancy,My classmat
31、es and I are planning to plant trees by the river this weekend.We all hope you can join us.Here is the schedule.We are to meet at the school gate at 8 oclock this Saturday morning.Since well cycle there and work in the fields,youd better wear casual clothes and comfortable shoes.It would be so much better if you could bring some necessary tools.Besides,well have a picnic after the work is done.Everyone is expected to bring their lunch and share it.We may return at around 3 oclock in the afternoon.Would you like to join us?Hope to see you then.Yours,Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有