ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:29.05KB ,
资源ID:367587      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-367587-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练10(必修2 UNIT 5) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高考英语导学大一轮人教广西专用考点规范练10(必修2 UNIT 5) WORD版含解析.docx

1、考点规范练10(必修2Unit 5).阅读理解AJamey Turner often performs to large crowds in Old Town Alexandria,Virginia.You can find him playing an unusual musical instrument,the glass harp(竖琴),near Alexandrias historic waterfront.A glass harp is made up of different-sized drinking glasses,each filled with water.Turner

2、 makes music by running his fingers over the tops of the glasses.By doing so,each glass makes a different musical sound.He became interested in playing the glass harp at the age of six,when he heard his father playing with a glass of water at the dinner table.Today Turner puts together his instrumen

3、t by placing 60 different glasses on a wooden soundboard.He holds the glasses in place with rubber bands,which keep them from breaking.He then adds different amounts of water to each one to create different musical notes.Adding or taking away just a little water will change the sound.Adding water to

4、 a glass will make a lower sound.The smaller bowls of water produce a higher sound,while the larger ones produce a lower,deeper sound.Turner always uses the low-priced glass because it sounds better than costly crystal(水晶) one and he has more control over the sound.Before buying new glasses,he will

5、test them in stores.The glass harp was popular 300 years ago when composers like Wolfgang Mozart wrote music for the instrument.There have been about 400 pieces of music written just for the glass harp.But Turner plays all kinds of music,even popular music from China.He hopes the next generation wil

6、l continue making their music.1.What do we know about Turner?A.He began playing the glass harp at six.B.He often teaches glass harp lessons online.C.He is a great master of the Chinese language.D.He was inspired by his father to learn the glass harp.2.What does the author say about the glass harp?A.

7、Its inventor is Wolfgang Mozart.B.It is made up of glasses of the same size.C.It appears to be gaining in popularity today.D.Its sounds are affected by the water in the glasses.3.Why does Turner prefer to use cheap glasses?A.To save money.B.To produce better sounds.C.To help recycle drinking glasses

8、.D.To increase difficulty in performing.4.What would be the best title for the text?A.A Musician Pleases Crowds by Playing GlassesB.Playing the Glass Harp:a New TrendC.Jamey Turners Dream Coming TrueD.Wonderful Music Has No BordersBWhen asked about her childhood in the documentary Alive Inside,a 90-

9、year-old woman with dementia(痴呆) replies,“Ive forgotten so much.”Film-maker Michael Rossato-Bennett then plays music from her past for her.“Thats Louis Armstrong,”she says.“Hes singing When the Saints Go Marching In and it takes me back to my school days.”She then recalls exact details from her life

10、.Why does it happen?Music tends to accompany events that arouse emotions or otherwise make strong impressions on ussuch as weddings and graduations.These kinds of experiences form strong memories,and the music and memories likely become intertwined(紧密相连) in our neural(神经的) networks,according to Jule

11、ne Johnson,a professor at the University of California.Movements,such as dancing,also often pair with our experience of music,which can help form memories.Even many years later,hearing the music can bring back memories of these long-past events.As Alive Inside shows,music has this power even for man

12、y people with dementia.Researchers note that the brain areas that process and remember music are typically less damaged by dementia than other areas,and they think it may explain the phenomenon.They also pay attention to elderly people with dementia,especially those in nursing homes.“Its possible th

13、ose long-term memories are still there,”Johnson says,“but people just have a harder time accessing them because theyre in a strange place and therere not a lot of circumstances in which someone could pull out those memories.”Johnson also notes that music is not universally useful for all people with

14、 dementia since there are some people with dementia whose brain area that recognizes music is damaged.Despite musics apparent benefits,few studies have explored its influence on memory recall in people with dementia.“Its really an untapped area,”Johnson says.Petr Janata is a researcher investigating

15、 the topic of music and memory.He says that scientists still do not have the answers to why and how music reawakens memories in people with dementia,but this phenomenon is real and its just a matter of time before its fully borne out by scientific research.5.What helps the old woman in Alive Inside

16、recall her childhood?A.A film she watched before.B.A song she listened to before.C.The voice of her childhood friend.D.The description of her school days.6.What benefit of music is discussed in paragraph 2?A.It helps make lasting memories.B.It helps cure patients of dementia.C.It helps arouse emotio

17、ns in special events.D.It helps remember dance movements easily.7.According to Johnson,what should we do for elderly people with dementia?A.Send them to nursing homes for good care.B.Provide familiar environments for them.C.Play lots of classical music to them.D.Talk to them about their past.8.What

18、do we know about the study into music and memory recall in people with dementia?A.It is criticized by Petr Janata.B.It is a ground-breaking study.C.It is supported by solid evidence.D.It applies to all people with dementia.七选五阅读(2019浙江)Rock music consists of many different styles.Even though there i

19、s a common spirit among all music groups,they make very different music.1At that time the Beatles entered the world of music from Liverpool.After they were given an invitation to appear live on BBC,the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours.By mid-1963,the Beatles had been ex

20、tremely popular in England.2 They held large concerts and performed at clubs.They became the hottest thing on the pop music scene in England.They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends(传说).John Lennon and Paul McCartney were named composers of the y

21、ear.3 They were not sure how the Americans would react to the new type of music.Beatlemania hit New York on February 7,1964.Hundreds of fans jammed the airport to greet them.4The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television up to that time.The

22、Beatles were described as a British invasion(入侵) by local and nationwide newspapers at that time.Their victory in America was still remembered as a major turning point in the history of rock and roll.Thanks to the Beatles,a lot of opportunities were opened up to new faces on the market.5A.They decid

23、ed on a tour to the United States in 1964.B.Even their hairstyles became major trends at that time.C.Rock music developed in the 1950s and the early 1960s.D.However,their songs changed the lives of generations to come.E.Many rock bands were able to follow in the footsteps of the Beatles.F.They appea

24、red in the films A Hard Days Night(1964) and Help!(1965).G.They performed their first concert in America at CBS televisions 53rd street studio.短文改错The aim of this report is to show the opinions on reading paper books.On the one hand,reading paper books do bring us benefits.First,its much more conven

25、ience to read paper books but we can take notes in places where we want to express our opinions.Second,it does less harm to your eyesight.Third,it helped us develop the habit of reading.On the other hand,paper books have some disadvantage.For example,they are not easily to carry.Besides,they cost a

26、lot of paper,that is not very friendly to our environment.In the general,paper books cannot be replaced in spite their disadvantages.考点规范练10(必修2Unit 5).【解题导语】本文是记叙文。杰米特纳多年来一直坚持用玻璃竖琴演奏美妙的音乐。1.D细节理解题。根据第三段可知,特纳是受父亲的影响对玻璃竖琴产生了兴趣。2.D细节理解题。根据第四段的第四句“Adding or taking away just a little water will change t

27、he sound.”可知,通过增加或减少玻璃杯中的水量,演奏者就可以演奏出不同的乐调。故选D项。3.B推理判断题。根据第五段的第一句“Turner always uses the low-priced glass because it sounds better than costly crystal one and he has more control over the sound.”可知,特纳选用便宜的玻璃杯是为了演奏出更美妙的音乐。4.A主旨大意题。通读全文可知,在弗吉尼亚,游人可以看到杰米特纳的精彩表演,他使用玻璃竖琴演奏出美妙的音乐,故A项做标题可以概括文章主题。【解题导语】本文是

28、说明文。音乐对唤醒痴呆病人的记忆十分有用。5.B细节理解题。根据第一段中的“.plays music from her past for her.Thats Louis Armstrong,she says.She then recalls exact details from her life.”可知,这位老人的记忆是被她过去听过的一首歌唤醒的。6.A细节理解题。根据第二段中的form strong memories及“.help form memories.Even many years later,hearing the music can bring back memories of

29、these long-past events.”可知,本段主要讨论了音乐可以帮助人们形成深刻的记忆,多年后都可能被唤醒。7.B推理判断题。根据第四段中的“.theyre in a strange place and therere not a lot of circumstances in which someone could pull out those memories.”可知,如果患有痴呆症的老人住在养老院的话,由于处在不熟悉的环境中,他们很难找回回忆,因此我们应该给这些老人提供熟悉的环境,以便唤醒他们失去的记忆。8.B细节理解题。根据最后一段中的“.few studies have

30、explored its influence on memory recall in people with dementia.Its really an untapped area,.”可知,关于音乐唤醒痴呆病人记忆功效的研究是项全新的研究。.【解题导语】本文是说明文。本文主要介绍了摇滚乐队“披头士乐队”的组建与流行。1.C根据本段的首句“Rock music consists of many different styles.”可知,空处应该与rock music有关,再根据该空后的At that time可知,空处应该有表示时间的结构与之呼应。C项“Rock music develope

31、d in the 1950s and the early 1960s.”满足了这两个条件,所以选C项。2.B根据该空上一句“By mid-1963,the Beatles had been extremely popular in England.”可知,此处应该讲述那时候乐队受欢迎的情况。B项“Even their hairstyles became major trends at that time.”能够承接上文。所以选B项。3.A根据该空的下一句“They were not sure how the Americans would react to the new type of mu

32、sic.”可知,该空应该讲述the Beatles要去美国巡演,所以选A项。4.G根据该空的下一句“The concert was broadcast.”可知,应选G项。5.E根据该空的上一句“Thanks to the Beatles,a lot of opportunities were opened up to new faces on the market.”可知,披头士乐队为摇滚方面的新人创造了许多机会。E项讲述的许多摇滚乐队能够沿着披头士乐队的足迹走下去,与上一句内容相吻合。所以选E项。.The aim of this report is to show the opinions

33、on reading paper books.On the one hand,reading paper books dodoes bring us benefits.First,its much more convenienceconvenient to read paper books butand we can take notes in places where we want to express our opinions.Second,it does less harm to yourour eyesight.Third,it helpedhelps us develop the habit of reading.On the other hand,paper books have some disadvantagedisadvantages.For example,they are not easilyeasy to carry.Besides,they cost a lot of paper,thatwhich is not very friendly to our environment.In the general,paper books cannot be replaced in spiteof their disadvantages.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1