ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:367560      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-367560-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高考英语大一轮复习 考点规范练36 Unit 1 A land of diversity 新人教版选修8.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高考英语大一轮复习 考点规范练36 Unit 1 A land of diversity 新人教版选修8.docx

1、考点规范练36 Unit 1 A land of diversity.阅读理解A(2019全国)For Western designers,China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source(来源) of inspiration for designers,”says Amanda Hill,chief creative officer at A+E Networks,a global me

2、dia company and home to some of the biggest fashion(时尚) shows.Earlier this year,the ChinaThroughALookingGlass exhibition in New York exhibited 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art,with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学) on Western

3、 fashion and how China has fueled the fashionable imagination for centuries.The exhibition had record attendance,showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill.“Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to wo

4、men all over the world,which means Chinese women are not just consumers of fashionthey are central to its movement.”Of course,not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese.“Vera Wang,Alexander Wang,Jason W

5、u are taking on Galliano,Albaz,Marc Jacobsand beating them hands down in design and sales,”adds Hill.For Hill,it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion.“The most famous designers are Chinese,so are the models,and so are the consumers,”she says.“China is n

6、o longer just another market;in many senses it has become the market.If you talk about fashion today,you are talking about Chinaits influences,its direction,its breathtaking clothes,and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways.”1.What can we learn about the exhibiti

7、on in New York?A.It promoted the sales of artworks.B.It attracted a large number of visitors.C.It showed ancient Chinese clothes.D.It aimed to introduce Chinese models.2.What does Hill say about Chinese women?A.They are setting the fashion.B.They start many fashion campaigns.C.They admire super mode

8、ls.D.They do business all over the world.3.What do the underlined words “taking on” in paragraph 4 mean?A.learning fromB.looking down on C.working withD.competing against4.What can be a suitable title for the text?A.Young Models Selling Dreams to the WorldB.A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC

9、.Differences Between Eastern and Western AestheticsD.Chinese Culture Fueling International Fashion TrendsB(2019河北考前信息卷)For years,Hamzeh AlMaaytah supported a community of book lovers in Jordan,keeping his bookstore in Ammans old center open around the clock,encouraging customers to stay for a long t

10、ime over rare treasures and often allowing them to set the price for a purchase.His supporters recently had a chance to repay him when the local landmark was threatened with closure,following a sudden illness that put him out of action for several months as bills were piling up.By April,330 people f

11、rom more than 20 countries had contributed $18,000 in a crowd-funding(众筹) campaign launched by two friends.The money allows AlMaaytah to repair his small space and expand to a storefront next to it,where he hopes to set up a literary salon,a display of rare books and a reading corner.Up to now,much

12、of the stores activity has taken place outdoors,with books laid out under a sheet on the sidewalk.Despite the recent financial scare,the 36-year-old shopkeeper is sticking to his “pay as you please” business model,applied to most books.Customers can also pay a small amount of fee to borrow books or

13、read rare editions in the store.“Its risky.But its also an adventure,” said AlMaaytah.“You would be surprised what putting your trust in people can do.It doesnt just make more room for generosity.They also want to come back for more.More books,more conversations.”AlMaaytah recently renamed his branc

14、h “Mahall al-Maa,” loosely translated as “Source of Water,” to reflect his belief that bookslike waterare a necessity and should be accessible to all.Such access has been a problem in Jordan,which lacks government-funded community libraries,forcing readers to buy expensive books or go to university

15、libraries,said Sara Qudah,the culture editor of the Al-Rai newspaper.5.What did AlMaaytah advise people to do according to paragraph 1?A.To work hard for good pay.B.To keep valuable jewelry.C.To enjoy some rare books.D.To go to look for treasures.6.What did people do to repay AlMaaytah?A.People dona

16、ted some money to him.B.People paid almost all his bills.C.People decorated his bookstore for him.D.People launched crowd-funding campaigns.7.Why has much of the stores activity been held outdoors?A.Because there is a reading corner outdoors.B.Because all the books are put outdoors now.C.Because the

17、 store tries to attract customers.D.Because the store is small.8.Whats AlMaaytahs attitude to books?A.People want to be put your trust in wherever they live.B.Books are a must and all should have access to them.C.More room should be made for people to show generosity.D.People want to read more books

18、 and make more conversations.七选五阅读HowtoLoveYourMondaysI used to spend the second half of Sunday dreading Monday morning.1 But now I am definitely in the “I Love Mondays” camp.Heres what Ive found that works:StartMondaymorningwithyourSundaynightroutine.When you get ready to exercise,you warm up first

19、.2 Get everything you need for the morning ready to go.Then consider a special “Sunday Night Only” winding down ritual(固定方式).It might be tea and a favorite TV show,or a long hot bath.Whatever it is,enjoy this Monday morning warm-up,and consider turning in a little earlier than youre used to.3 Turnin

20、g in a little early Sunday night can help with getting up a little early Monday morning.When you have a little extra time in the morning,you can gently settle into the day and keep that weekend feeling of ease as you start your new week.Findathemefortheweek.Every Monday,I post an inspiring quote or

21、saying on the wall.These are intentional!Each week,as part of my Sunday night winding down time,I consider what Id like to focus on in the coming week,and look for a quote thats a good fit to reinforce(加强) it.4Lookattheweekstasksasopportunitiesinsteadofproblems.What are you excited about for the new

22、 week?5 Whats been hanging over your head undone from last week?Take a look at the week ahead and highlight a few things that you can reasonably accomplish.When you are intentionally creating a life you love,Mondays begin to feel like a beautiful new start!A.Get up early enough to start slowly.B.Wha

23、t a waste of a perfectly good evening!C.What problem-solving opportunities do you have?D.Consider Sunday nights your warm-up for Monday.E.Have them in clean,working order and a convenient location.F.It can be a word or whatever inspires you for the week ahead.G.The work is the same either way,but ou

24、r attitudes are within our control.书面表达假定你是李华,计划本周末和同学一起去河边植树。请给外教Nancy写一封邮件,邀请她一同前往。内容包括:1.集合时间及地点;2.活动安排及提醒;3.午餐及返程时间。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Nancy,_Yours,Li Hua考点规范练36(选修8Unit1).【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。1.B推理判断题。根据第三段的最后一句“Theexhibitionhadrecordatte

25、ndance,showingthatthereishugeinterestinChineseinfluences.”可知,这次展览出席的人数创了纪录,由此表明吸引了很多游客。故B项正确。2.A细节理解题。根据第四段中Hill说的话“.whichmeansChinesewomenarenotjustconsumersoffashiontheyarecentraltoitsmovement.(这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者她们是时尚运动的核心。)”可知,A项正确。3.D词义猜测题。画线短语的前面提到“当代一些最优秀的时装设计师本身就是中国人”,接着列举了“VeraWang,Alexander

26、Wang,JasonWu”三个例子,再结合下文的句意“在设计和销售方面都击败了他们”可知,该短语的意思应是“与竞争”。故选D项。4.D主旨大意题。通读全文尤其是第三段和最后一段的最后一句可知,本文主要讲述了中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。故D项“中国文化推动国际时尚潮流”最适合作为本文的标题。【解题导语】阿勒迈塔通过他经营的一家书店鼓励人们读书。他的支持者利用众筹来回报他的贡献。5.C细节理解题。根据第一段中的“.encouragingcustomerstostayforalongtimeoverraretreasuresandoftenallow

27、ingthemtosetthepriceforapurchase.”可知,他鼓励顾客在稀有书籍前驻足,允许他们确定购买价格,故C项正确。6.A细节理解题。根据第二段第二句“ByApril,330peoplefrommorethan20countrieshadcontributed$18,000inacrowd-fundingcampaignlaunchedbytwofriends.”可知,为了回报他,人们给他捐款,故A项正确。7.D推理判断题。根据第三段的第一句“ThemoneyallowsAlMaaytahtorepairhissmallspaceandexpandtoastorefront

28、nexttoit.”可知,阿勒迈塔想用这笔资金翻修狭小、拥挤的书店。由此可推断出,书店的大部分活动都在室外进行的原因是书店狭小拥挤,故D项正确。8.B细节理解题。根据倒数第二段的“.toreflecthisbeliefthatbooks-likewater-areanecessityandshouldbeaccessibletoall.”可知,B项正确。.【解题导语】本文是说明文。文章给出了四点建议帮助读者爱上周一。1.BB项与上文的“IusedtospendthesecondhalfofSundaydreadingMondaymorning.”相呼应。2.DD项与上文的“Whenyouget

29、readytoexercise,youwarmupfirst.”相呼应,且下文的“Geteverythingyouneedforthemorningreadytogo.alonghotbath.”是对D项的具体说明。3.AA项与下文的“.canhelpwithgettingupalittleearlyMondaymorning.”及“.gentlysettleintothedayandkeepthatweekendfeelingofeaseasyoustartyournewweek.”相呼应。4.FF项是对上文的aninspiringquoteorsaying的举例说明。5.CC项与本段小标题

30、“Lookattheweekstasksasopportunitiesinsteadofproblems.”相呼应,且与空前和空后的句子是并列关系,举例说明如何积极看待未来一周的工作任务。.Dear Nancy,My classmates and I are planning to plant trees by the river this weekend.We all hope you can join us.Here is the schedule.We are to meet at the school gate at 8 oclock this Saturday morning.Sin

31、ce well cycle there and work in the fields,youd better wear casual clothes and comfortable shoes.It would be so much better if you could bring some necessary tools.Besides,well have a picnic after the work is done.Everyone is expected to bring their lunch and share it.We may return at around 3 oclock in the afternoon.Would you like to join us?Hope to see you then.Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1