ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:367537      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-367537-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高考英语大一轮复习 考点规范练24 Unit 4 Making the news 新人教版必修5.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高考英语大一轮复习 考点规范练24 Unit 4 Making the news 新人教版必修5.docx

1、考点规范练24 Unit 4 Making the news.阅读理解ARobert Michael Lipsyte is an American sports journalist and author.He was born on January 16,1938 in New York.Lipsytes father was a school head teacher,his mother a teacher.Instead of sharing a game of catch with his father,the two often visited the library and re

2、ad books.One of Lipsytes children,Sam Lipsyte,is also an author and teacher at Columbia University in New York.In the first chapter of his book SportsWorld,Lipsyte points out that he did not even attend his first Major League Baseball game until he was thirteen years old.Lipsyte says he was very dis

3、appointed with his experience at the game and went to only one more game “as a paying customer”.His third Major League Baseball game was as a sports reporter for TheNewYorkTimes.As a boy,Lipsyte did play sports,but he felt acute pressure to do better than others at sports which discouraged his inter

4、est.This experience later developed into a major theme in some of Lipsytes non-fiction works such as SportsWorld and novels like JockandJill and OneFatSummer.The main character of OneFatSummer,Bobby Marks,is an adolescent in the 1950s.He is overweight and does something about it.In 1952,Lipsyte took

5、 a summer job as a lawn(草坪) boy and lost forty pounds,ridding himself of the youthful reputation for being fat.In 1978,Robert Lipsyte was diagnosed(诊断) with cancer.His experience with the illness led to another novel for young adults,TheChemoKid.Fred Bauer,the main character,is an ordinary high scho

6、ol junior and discovers he has cancer.Amazingly,Fred acquires superpowers,apparently due to the treatments,and becomes “The Chemo Kid”,fighting for the environment and against drug dealers.Lipsyte was given a position in the New Jersey Literary Hall of Fame (名人堂) in 1993.The Margaret A.Edwards Award

7、 is an American Library Association literary award that annually recognizes an author and a specific body of his or her work for “significant and lasting contribution to young adult literature”.Lipsyte won the award in 2001,citing(表彰) four books published from 1967 to 1993.According to the citation,

8、“Lipsytes books focus on the search for self-definition by young adults.”1.What can we learn about Lipsyte?A.He devoted his childhood to sports.B.He taught at Columbia University.C.He came from an educated family.D.He has only one child in his life.2.What did Lipsyte do the second time he went to a

9、Major League Baseball game?A.He watched the game.B.He reported the game.C.He played the game and lost it.D.He collected material for his book.3.What do Bobby Marks and young Lipsyte have in common?A.They didnt play sports.B.They didnt like summer.C.They dealt with their weight problem.D.They reached

10、 adulthood in the 1950s.4.Why was Lipsyte given the Margaret A.Edwards Award in 2001?A.Because he has achieved widespread fame.B.Because he has written good books for teens.C.Because he has talked about hot topics in his books.D.Because he has published a significant number of books.B(2019全国)Before

11、the 1830s,most newspapers were sold through annual subscriptions in America,usually $8 to $10 a year.Today $8 or $10 seems a small amount of money,but at that time these amounts were forbidding to most citizens.Accordingly,newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades.In

12、addition,most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience.They were dull and visually forbidding.But the revolution that was taking place in the 1830s would change all that.The trend,then,was toward the “penny paper”a term referring to papers made widely available to the publi

13、c.It meant any inexpensive newspaper;perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.This development did not take place overnight.It had been possible(but not easy)to buy single copies of newspapers before 1830,but this usually meant the reader had t

14、o go down to the printers office to purchase a copy.Street sales were almost unknown.However,within a few years,street sales of newspapers would be commonplace in eastern cities.At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older well-kno

15、wn papers charged five or six cents.But the phrase “penny paper” caught the publics fancy,and soon there would be papers that did indeed sell for only a penny.This new trend of newspapers for “the man on the street” did not begin well.Some of the early ventures(企业)were immediate failures.Publishers

16、already in business,people who were owners of successful papers,had little desire to change the tradition.It took a few youthful and daring businessmen to get the ball rolling.5.Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?A.Academic.B.Unattractive.C.Inexpensive.D.Con

17、fidential.6.What did street sales mean to newspapers?A.They would be priced higher.B.They would disappear from cities.C.They could have more readers.D.They could regain public trust.7.Who were the newspapers of the new trend targeted at?A.Local politicians.B.Common people.C.Young publishers.D.Rich b

18、usinessmen.8.What can we say about the birth of the penny paper?A.It was a difficult process.B.It was a temporary success.C.It was a robbery of the poor.D.It was a disaster for printers.七选五阅读(2017浙江)How to Do Man-on-the-Street InterviewsThe man-on-the-street interview is an interview in which a repo

19、rter hits the streets with a cameraman to interview people on the spot.1 But with these tips,your first man-on-the-street interview experience can be easy.When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story,think about the topic and develop a list of about ten ge

20、neral questions relating to it.For example,if your topic is about environmental problems in America,you might ask,“Why do you think environmental protection is important in America?”2Hit the streets with confidence.3 Say,“Excuse me,I work for XYZ News,and I was wondering if you could share your opin

21、ion about this topic.” This is a quick way to get people to warm up to you.Move on to the next person if someone tells you she is not interested in talking on camera.Dont get discouraged.4Each interview that you get on the street shouldnt be longer than ten minutes.As soon as you get the answer you

22、need,move on to the next person.Make sure that as you go from interview to interview,you are getting a variety of answers.If everyone is giving you the same answer,you wont be able to use it.A safe number of interviews to conduct is about six to ten.5If your news station or school requires interview

23、ees to sign release forms to appear on the air,dont leave work without them.A.Limit your time.B.As you approach people,be polite.C.If you dont own a camera,you can buy one.D.For new reporters,this can seem like a challenging task.E.To get good and useful results,ask them the same question.F.That num

24、ber of interviews should give you all the answers you need.G.With a question like this,you will get more than a “Yes” or “No” reply.书面表达假定你是李华,你的美国朋友Peter想来中国旅行,他写信向你了解他到北京后乘坐何种交通工具旅行比较适宜。请你给他写封回信,建议他乘坐高铁。建议理由:1.便捷、准点;2.舒适、安全;3.购票方便、价格适宜。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已为你写好。参考词汇:中国高铁 CRH(Chin

25、a Railway High-speed)自助售票机self-service ticket machineDear Peter,Im expecting you to come to China._Yours,Li Hua考点规范练24(必修5Unit4).【解题导语】本文是记叙文。罗伯特迈克尔利普斯特不仅是一名体育记者,还是一名作家,他写了很多青少年读物。1.C细节理解题。根据第一段中的“Lipsytesfatherwasaschoolheadteacher,hismotherateacher.”可知,利普斯特来自书香门第。2.A细节理解题。根据第二段中的“.wenttoonlyonemor

26、egameasapayingcustomer.”可知,利普斯特第二次参与美国职业棒球大联盟比赛是作为观众,买票观赛。3.C细节理解题。根据第三段中的“.BobbyMarks.isoverweightanddoessomethingaboutit.In1952,Lipsyte.lostfortypounds,riddinghimselfoftheyouthfulreputationforbeingfat.”可知,鲍比马克斯和青少年时期的利普斯特都受肥胖困扰,并积极解决了这个问题。4.B细节理解题。根据最后一段中的“TheMargaretA.EdwardsAward.recognizesanaut

27、horandaspecificbodyofhisorherworkforsignificantandlastingcontributiontoyoungadultliterature.”及利普斯特的表彰词“Lipsytesbooksfocusonthesearchforself-definitionbyyoungadults.”可知,利普斯特获奖是因为他写的青少年读物对青少年产生了深远影响。【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了“便士报”产生的背景及其发展的艰难过程。5.B细节理解题。根据第一段的第四、五句“Inaddition,mostnewspapershadlittleinthem

28、thatwouldappealtoamassaudience.Theyweredullandvisuallyforbidding.”可知,当时的报纸枯燥无味,没有吸引力。6.C推理判断题。根据第二段的“.papersmadewidelyavailabletothepublic.”和“.thatcouldbeboughtinsinglecopiesonthestreet.”可知,街头销售能让报纸有更多的读者。7.B细节理解题。根据最后一段的第一句“Thisnewtrendofnewspapersforthemanonthestreetdidnotbeginwell.”中提到的“themanont

29、hestreet”可知,报纸的目标读者是普通人。8.A推理判断题。最后一段中提到“早期的一些企业是直接失败的。那些拥有成功报纸的出版商几乎不想改变传统。一些年轻大胆的商人才把这件事情推动起来。”由此推测,便士报的推动过程比较艰难。.【解题导语】本文是总分结构,介绍了应如何进行街道采访。作者针对采访要提问的问题、采访的时间、采访的人数、采访的方式等方面提出了一些建议。1.D根据后面的But以及canbeeasy可知,这里要填的句子表示街道采访对新记者来说有一定的难度,故选D项。D项的意思是:对新记者而言,这似乎是一项具有挑战性的任务。2.G上一句是一个问题,这与G项中的aquestionlike

30、this相呼应。G项的意思是:提出了这样一个问题,你得到的回答就不只是“是”或者“不是”了,你会获得更多的信息。3.B本段主要介绍了采访时的态度,要礼貌而自信。从后面的“Excuseme.Iwaswonderingifyoucould.”可知,记者在街头采访时要非常有礼貌,故选B项。4.A根据后面的shouldntbelongerthantenminutes可知,这里指要把握好采访的时间。因此选A项。5.F前文说,进行6至10人的采访比较保险,F项中的Thatnumber正好与之呼应,意思是采访这么多人足以使你得到所有你想要的答案。.Dear Peter,Im expecting you to

31、 come to China.When you arrive in Beijing,youd better take the CRH train,which has been well developed and become popular in China nowadays.It has lots of different lines,so it is convenient for you to travel wherever you want to go.The CRH trains are spacious,comfortable and run at high speed.Its easy to get tickets through many channels,such as by telephone,through the Internet,or on the self-service ticket machine.Besides,prices of tickets are reasonable.It offers first-class services to passengers and I am sure you will enjoy a good journey.Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1