ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:367516      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-367516-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高考英语大一轮复习 考点规范练14 Unit 4 Astronomy the science of the stars 新人教版必修3.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高考英语大一轮复习 考点规范练14 Unit 4 Astronomy the science of the stars 新人教版必修3.docx

1、考点规范练14 Unit 4 Astronomy the science of the stars.阅读理解A(2019北京改编)Want to explore new cultures,meet new people and do something worthwhile at the same time?You can do all the three with Global Development Association(GDA).Whatever stage of life youre at, wherever you go and whatever project you do in

2、 GDA,youll create positive changes in a poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds.Most of our volunteers are aged 17-24.Now we need volunteer managers aged 25-75.They are extremely important in the safe and effective running of our programmes.We have such role

3、s as project managers,mountain leaders,and communication officers.Depending on which role you choose,you could help to increase a communitys access to safe drinking water,or help to protect valuable local cultures.You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will y

4、ou help our young volunteers to develop personally,youll also learn new skills and increase your cultural awareness.You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programmes:CountrySchedule4-weekprogrammes7-weekprogrammesAlgeria5

5、 Jul.1 Aug.20 Jun.7 Aug.Egypt24 Jul.20 Aug.19 Jun.6 Aug.Kenya20 Jul.16 Aug.18 Jun.5 Aug.South Africa2 Aug.29 Aug.15 Jun.2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed.All our projects aim to promote the development of poor and remote

6、 communities.There is no other chance like a GDA programme.Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.1.What is the main responsibility of volunteer managers?A.To seek local partners.B.To take in young volunteers.C.To carry out programmes.D.T

7、o foster cultural awareness.2.The programme beginning in August will operate in .A.EgyptB.AlgeriaC.KenyaD.South Africa3.The shared goal of GDAs projects is to .A.explore new culturesB.protect the environmentC.gain corporate benefitsD.help communities in needBMany years ago,people relied on the sun,t

8、he moon and stars to find their way around.Later,the compass was introduced.And now,we have satnav(卫星导航) systems to guide us.The earliest built satnav system is the Global Positioning System,which belongs to the US.Then there is Russias Global Navigation(导航) Satellite System,the European Unions Gali

9、leo and Chinas own satellite navigation system,BeiDou.On October 14,2017,an ARJ21-700 plane,which was the first domestically-produced jet equipped with the BeiDou navigation system,successfully completed a test flight.The results showed the performance of the system developed by China matches that o

10、f similar systems produced abroad,according to the Commercial Aircraft Corporation of China.Since its introduction in 2000,the BeiDou navigation system has seen increasing numbers of applications linked to everyday life,from shared bikes to farming.When it comes to shared bikes,smart locks that supp

11、ort BeiDou chips offer more accurate positioning than others,making it easier to find a bike.Farmers can use BeiDou-enabled tractors to plow(犁) the soil and use unmanned aircraft with BeiDou to sow seeds,which can improve efficiency and make better use of resources.BeiDous farming applications have

12、spread from Heilongjiang province to Beijing,Liaoning,Shanxi,Hubei and other regions across China.With its many uses,the BeiDou navigation system is even playing a big role in the Belt and Road Initiative.Today,there are more than 20 BeiDou satellites above our heads,and China plans to launch even m

13、ore this year to expand the BeiDou network to better serve the Belt and Road Initiative.“As BeiDou expands its overseas reach,it will be increasingly popular in the logistics(物流) industry,” said Miao Qianjun,secretary-general of the navigation services association.“Ships,for example,can use it to po

14、sition themselves while sailing across oceans to European countries,no longer limited to Southeast Asian regions in the near future.”4.What is the purpose of the first paragraph?A.To compare some modern satnav systems.B.To describe the benefits of satnav systems.C.To tell us how satnav systems were

15、created.D.To introduce some satnav systems and their functions.5.What can we know about the BeiDou navigation system according to the article?A.It was used successfully in a new jet plane.B.It is more powerful than other satnav systems.C.It was introduced to China on October 14,2017.D.It wasnt used

16、in our everyday life until recently.6.The BeiDou navigation system is already widely used for .A.plowing the soil and sowing seedsB.improving the efficiency of networks.C.producing more smart locks for shared bikes.D.navigating ships across oceans to European countries.7.What is Miao Qianjuns attitu

17、de toward the future of the BeiDou system?A.worriedB.casualC.positiveD.doubtful .七选五阅读(2019河南六市一模)If youre going abroad for college,you might be thinking about how to get yourself a safe and cozy home for the years ahead.Of course,dormitories are always a good place to start.But some large state col

18、leges require juniors to live off-campus due to the limited number of dorm rooms.1.Howtofindahouse2.If you are just a freshman or dont know many people,dont hesitate to approach some upperclassmen in your classes or clubs.More often than not,upperclassmen have more experience with renting and are mo

19、re familiar with the area your school is in.Another good idea is to talk to seniors who are currently living off-campus.These seniors landlords will most likely be looking for new tenants(房客) after graduation.Also,registered realtors(房地产经纪人) might be able to find you a place for a fee.In addition,Fa

20、cebook groups can also provide some useful information.3.RoommatesHaving roommates can not only save us some money,but also give us valuable companionship.However,remember that finding the right roommates for you is the most important thing,other than safety concerns.4.,definitely do not lie about y

21、our preferences,schedule,or habits,even if talking about them could make you uncomfortable.On the other side,also remember to ask your potential roommates to tell you about themselves in detail.5.,please do everybody a favor by being upfront about it.Constantly running into conflicts with your quiet

22、 roommate is definitely the last thing you want.A.If you are a party animalB.While looking for roommatesC.Get along well with your roommatesD.When having a chat with your roommateE.First,you can ask your friends who are already living off-campusF.However,be really careful if you get in touch with st

23、rangers through the InternetG.Nonetheless,renting an apartment can give you some hands-on experience with living.短文改错Everyone of us are thinking about the future.I have decided to become a middle school teacher.Does it sound surprised?I have had this dream when I was a child.I love children.I dont t

24、hink to deal with them all years round is just wasting time.On the contrary,to me it means happiness.Like we all can see,teachers are badly needed in our country,and not many of us want to become teachers.One of the main reasons of this is teachers work too hard but get too little.In spite of that,I

25、m determining to devote all my life in the cause of education.考点规范练14(必修3Unit4).【解题导语】本文是应用文。本文主要介绍一个名叫“全球发展协会”的组织招聘志愿者的广告。1.C细节理解题。根据第二段第四句“Theyareextremelyimportantinthesafeandeffectiverunningofourprogrammes.”可知,这些志愿者将在项目的安全和有些管理中发挥重要的作用。本题中关键词为running(管理)。故选C项。2.D细节理解题。根据表格中各个项目的开始时间可以发现,只有在South

26、Africa举办的为期4周的项目在八月初开始。故选D项。3.D推理判断题。根据表格下面一段的最后一句“Allourprojectsaimtopromotethedevelopmentofpoorandremotecommunities.”可知,所有的项目的目的都是促进贫穷偏僻的社区的发展。故选D项。【解题导语】自2000年投入使用以来,中国自主研发的北斗卫星导航系统在日常生活中的应用越来越多。4.D推理判断题。根据第一段的“.theGlobalPositioningSystem.,RussiasGlobalNavigationSatelliteSystem,theEuropeanUnionsG

27、alileoandChinasownsatellitenavigationsystem,BeiDou.”可知,前两段的主要目的是介绍一些卫星导航系统以及各自的功能。故选D项。5.A细节理解题。根据第二段的第一句“OnOctober14,2017,anARJ21-700plane,whichwasthefirstdomestically-producedjetequippedwiththeBeiDounavigationsystem,successfullycompletedatestflight.”可知A项正确。6.A细节理解题。根据第五段的第一句“FarmerscanuseBeiDou-en

28、abledtractorstoplowthesoilanduseunmannedaircraftwithBeiDoutosowseeds.”可知,农民们能够使用配有北斗导航系统的拖拉机和无人机进行耕地播种。故选A项。7.C推理判断题。在最后一段中他提到“随着北斗系统不断扩展其海外服务区域,它将在物流行业日益普及。比如,船只在航行至欧洲国家的途中可以用北斗系统对自身进行定位,而不只是局限于东南亚地区”。由此可推断出他对BeiDou系统的前景是非常乐观的。故选C项。.【解题导语】本文是一篇说明文。如果你要出国读大学,你可能会考虑如何在未来几年给自己找一个安全舒适的家。当然,宿舍总是首选。但一些大型

29、州立大学由于宿舍数量有限,要求大三学生住在校外。文章就如何租到合适的公寓给出了几点建议。1.G根据上文“Butsomelargestatecollegesrequirejuniorstoliveoff-campusduetothelimitednumberofdormrooms.”可知,一些大型州立大学由于宿舍数量有限,要求大三学生住在校外。根据下文“Howtofindahouse”可知,G项“尽管如此,租一套公寓可以给你一些实际的生活经验”符合此处语境。2.E根据下文“Ifyouarejustafreshmanordontknowmanypeople,donthesitatetoapproa

30、chsomeupperclassmeninyourclassesorclubs.”(如果你只是一个大一新生,或者不认识很多人,不要犹豫,在你的班级或俱乐部里找一些高年级的同学)以及上文“somelargestatecollegesrequirejuniorstoliveoff-campus”(一些大型州立大学要求大三学生住在校外)可知,E项“首先,你可以问问已经住在校外的朋友”符合此处语境。3.F根据上文“Inaddition,Facebookgroupscanalsoprovidesomeusefulinformation.”(此外,Facebook群组还可以提供一些有用的信息)可知,F项“

31、然而,如果你通过互联网与陌生人联系,一定要小心”符合此处语境。4.B根据本段小标题Roommates(室友)可知,B项“寻找室友的时候”符合此处语境,意为“在寻找室友的时候,绝对不要谎报你的喜好、时间表或习惯,即使谈论这些会让你感到不舒服”。故B项正确。5.A根据下文“Constantlyrunningintoconflictswithyourquietroommateisdefinitelythelastthingyouwant.”(和安静的室友经常发生冲突绝对是你最不想看到的事情)可知,此处指“如果你是聚会迷,请开诚布公,把问题摆到桌面上谈清楚”,由此可知A项正确。.Everyoneofu

32、sareis thinking about the future.I have decided to become a middle school teacher.Does it sound surprisedsurprising?I have had this dream when I was a child.I love children.I dont think to deal with them all yearsyear round is just wasting time.On the contrary,to me it means happiness.LikeAs we all can see,teachers are badly needed in our country,andbut not many of us want to become teachers.One of the main reasons offor this isthat teachers work too hard but get too little.In spite of that,Im determiningdetermined to devote all my life into the cause of education.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1