ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:2.27MB ,
资源ID:367256      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-367256-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021高考英语一轮复习 组合训练一(A)外研版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021高考英语一轮复习 组合训练一(A)外研版.docx

1、组合训练一(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019广东茂名高三第一次综合测试,A)Four Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps that will help you do just that.Hello EnglishIt covers all

2、the aspects of language learning, including vocabulary, translation, grammar, spelling, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audio-books, latest news, and books. However, you should already understand basic English structures and alph

3、abets, for the app cant help you learn English from scratch(从零开始).DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.L

4、ingbeIf you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. Its a community-based app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English speakers.HelloTalkHelloTalk is similar to Lingbe as it c

5、onnects you with native speakers to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send text and audio-messages, and even do video calls with ot

6、her people.If you are a beginner, start from Duolingo and then use Hello English to take full command of the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or HelloTalk.1.What should you already understand to use Hello English?A.Good reading and writing skills.B.Basic listening

7、 and speaking tips.C.Different English lessons and books.D.English letters and basic structures.2.Which app is the best choice for an English beginner at first?A.Hello English.B.Duolingo.C.Lingbe.D.HelloTalk.3.What can you do on Lingbe?A.Read the latest news.B.Enjoy the interactive games.C.Practice

8、your spoken English.D.Talk with native speakers in the flesh.答案语篇解读本文为应用文。文章主要介绍了四款免费的有利于英语学习的手机应用软件。1.D细节理解题。根据文章第二段中的However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch.可知要想使用Hello English需要理解基本的英语结构和英语字母,所以D正确。2.B细节理解

9、题。根据文章第三段第一句If you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for.及最后一句For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.可知选B。3.C细节理解题。根据文章第四段中的If you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. 可知在Lingbe

10、上可以练习口语,所以C正确。B(2019山东高三二模,B) When my father married my mother in 1943, he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed it.When I got ma

11、rried in 1970, my husband who had heard this story obtained a 1937 crown for me and I have always kept it in my wallet and I have always had enough for my needs.A friend recently fell on hard times partly through external(外部的)circumstances and partly through poor planning. Friends and I have loaned

12、her money, paid her bills, even given her food and tried to teach her budget techniques, but none of them has been a solution. She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression.Last week she looked pale and unwell, very depressed and hopeless. I then thought about how the

13、crown, a reminder of anothers care and love, had protected me so I went to the bank for a 100-dollar bill. I told my friend the story and asked her to keep the$100 in the back of her wallet. It turned out that she didnt have a wallet so she put the money in a little pencil case where she kept her co

14、ins. She immediately felt better. “I feel rich and thank you for being a good friend,” she said and we were both a bit teary.The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of “random acts of kindness”. I went home and remembered a little wallet I had

15、that Id never used and thought, “Ill give that to my friend.” I opened it and inside found $100. The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.4.What did the 1937 crown coin from the authors father mean to her mother?A.His concern for her.B.His pity and protection for h

16、er.C.His care and love for her.D.His pride and respect for her.5.Where did the authors friend keep the 100-dollar bill?A.In the back of her wallet.B.In a little pencil case.C.In the pocket of her raincoat.D.In the layer of her suitcase.6.What can be inferred from the last paragraph?A.The author beca

17、me rich all of a sudden.B.The authors friend would receive a wallet as a gift.C.The authors friend was not touched by her story.D.The author felt uncomfortable when receiving the bill.7.What can be the best title for the text?A.A hard lifeB.The help to a friendC.A crown coinD.A gift from my father答案

18、语篇解读本文为记叙文。文章以一枚硬币为线索讲述了发生在作者父母、作者与丈夫和朋友之间的故事,展示了人与人之间的关爱。4.C细节理解题。由题干中的1937 crown coin.mean可定位到原文第一段。根据该段最后一句This would mean that she always felt that she was protected.可知,爸爸给妈妈硬币的目的是对妈妈表示关爱。故选C。5.B细节理解题。由题干可定位到文章第四段。根据其中的so she put the money in a little pencil case可知,作者的朋友把钱放在一个小铅笔盒里了。故选B。6.B推理判断题

19、。由最后一段第二句可知选B。7.C主旨大意题。文章通过一枚硬币展开故事,硬币是文章的线索,故选C。C(2019山西大学附中高三4月模块诊断)A study showed that the experiences children have in their first few years are important. These experiences affect the development of the brain. When children receive more attention, they often have higher IQs. Babies receive info

20、rmation when they see, hear and feel things, which makes connections between different parts of the brain. There are a hundred trillion(万亿)connections in the brain of a three-year-old child.Researcher Judit Gervain tested how good newborns are at distinguishing different sound patterns. Her research

21、ers produced images of the brains of babies as they heard different sound patterns. For example, one order was mu-ba-ba. This is the pattern “A-B-B”. Another order was mu-ba-ge. This is the pattern “A-B-C”. The images showed that the part of the brain responsible for speech was more active during th

22、e “A-B-B”pattern. This shows that babies can tell the difference between different patterns. They also were sensitive to where it occurred in the order.Gervain is excited by these findings because the order of sounds is building blocks of words and grammar.“Position is key to language,” she says. “I

23、f something is at the beginning or at the end, it makes a big difference:John caught the bear. is very different from The bear caught John.”Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that language delivered by televisions, audio books,the Internet, or smartphonesno matter how educationald

24、oesnt appear to be enough for childrens brain development. They carried out a study of nine-month-old American babies. They expected the first group whod watched videos in Chinese to show the same kind of learning as the second group who were brought face-to-face with the same sounds. Instead they f

25、ound a huge difference. The babies in the second group were able to distinguish between similar Chinese sounds as well as native listeners. But the other babies learned nothing.8.What makes connections in a babys brain?A.Having a higher IQ.B.Getting new information.C.The babys early age.D.The connec

26、tions with other babies.9.What did Judit Gervain and her team find in the experiment?A.Babies identify different sound patterns.B.Word orders are relevant to meanings.C.Babies can well understand different words.D.A certain brain region processes language.10.What does the underlined sentence mean in

27、 Paragraph 3?A.Grammar is important in learning languages.B.Different orders have different meanings.C.Different languages have different grammar.D.Words have different sounds.11.What is the main conclusion from the study led by Patricia Kuhl?A.Babies shouldnt watch a lot of television.B.Listening t

28、o different languages develops babies brains.C.Foreign languages help babies brains develop.D.Social communication improves babies brain development.答案语篇解读本文为科普类说明文。研究发现,婴儿最初几年的经历对大脑发育很重要,但媒介信息输入对孩子大脑发育效果不明显,最有效的是面对面的语言输入。8.B细节理解题。根据第一段的Babies receive information when they see, hear and feel things,

29、 which makes connections between different parts of the brain.可知,婴儿通过看、听、摸等途径接收到不同信息,这可以让大脑不同部分形成联系,故B项正确。9.A推理判断题。根据第二段尤其是This shows that babies can tell the difference between different patterns.一句可知,实验表明,婴儿在听到“A-B-B”声音模式时,负责语言能力的大脑区域比听到“A-B-C”声音模式时更加活跃,这说明婴儿的大脑可以区别不同的声音模式,故选A。10.B句意猜测题。根据第三段的“If

30、something is at the beginning or at the end, it makes a big difference: John caught the bear. is very different from The bear caught John.”可知,有些东西放在句首和句尾会有很大的不同,比如“John抓住了熊”和“熊抓住了John”的意思是不一样的,由此可知单词位置对于语言来说很重要,单词顺序不同,意思不同。11.D推理判断题。根据最后一段的Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that l

31、anguage delivered by televisions, audio books, the Internet, or smartphonesno matter how educationaldoesnt appear to be enough for childrens brain development.可知,通过电视、有声书、网络和智能手机等媒介的语言教学,无论教育意义多大,对于婴儿大脑发育都是不够的,根据下文可知,面对面的语言输入才有效,故D项正确。D(2019湖南长郡中学二模)In the United States, experts are calling for majo

32、r changes to the admission process in higher education.The National Center for Educational Statistics (or NCES) reported that the U.S. colleges and universities received more than 9 million applications between 2013 and 2014 and admitted more than 5 million students. But the problem is not in the nu

33、mber of students, a new report says. The report is called“Turning the TideMaking Caring Common”.The report argues that the process schools use to choose students causes major problems. David Hawkins is the Executive Director for Educational Content and Policy. He says that most colleges and universi

34、ties require many things from students when they apply.Schools usually require an essay describing a students interests or why they want to study at that school. The schools also ask for letters from teachers describing why a student is a good candidate. But, Hawkins says, schools are most concerned

35、 with a students high school grades and standardized test results.The Education Conservancy is an organization that fights to make higher education equal and available. Lloyd Thacker is the Executive Director of the Education Conservancy, saying that the college admission process has changed a lot.“

36、Over the past 30 years, college admissions have become more complex.” He says that ranking systems for colleges and universities are a big part of the problem.U.S. News and World Report is a media company that creates a list of what it calls “Americas Best Colleges”. The company bases the list on in

37、formation collected from colleges and universities across the country. This information includes results of standardized tests like the SAT from all of a schools students. Higher average test results help put schools higher on the list.Thacker claims, “Too many students are learning to do whatever i

38、t takes in order to get ahead, even if that means sacrificing their own individuality, their health, their happiness and behavior.”“The impact on students and on parents is that college is all about where you go. The rank has nothing to do with the quality of education that goes on at the college.”T

39、he Harvard report states that the best way to change the admission process is by changing college applications.12.When choosing students, colleges and universities attach greatest importance to .A.their teachers opinionsB.their personal interestsC.their academic performanceD.their reasons for applic

40、ation13.The media company ranks the schools on the basis of .A.peoples attitude towards the schoolsB.employment rates of its graduatesC.the schools teaching qualityD.information like test results14.Which of the following does Lloyd Thacker probably agree with?A.Colleges are supposed to admit more an

41、d more students.B.It is necessary to apply for a proper university by referring to the rank.C.There is little relationship between colleges rank and the quality of education.D.The better the applicants grades are, the more likely they will be admitted.15.Which of the following is the best title for

42、the passage?A.Higher Rankings Matter a Great DealB.Colleges Look to Change Admission DifferenceC.Colleges Admission Process Makes a DifferenceD.Testing Results Determine Students Fate答案语篇解读美国一些专家呼吁对美国的大学招生制度进行改革,他们列举了现行制度存在的缺点,也指出了改革的方向。12.C细节理解题。根据第四段最后一句中的schools are most concerned with a students

43、 high school grades and standardized test results可知,高校在选择学生时更加注重学生的学业成绩。故选C项。13.D细节理解题。根据第七段中的bases the list on information及This information includes results of standardized tests like the SAT可知,传媒公司基于包含标准化考试的结果的信息对高校进行排名。故选D项。14.C细节理解题。根据倒数第二段中的The rank has nothing to do with the quality of education that goes on at the college.可推知,学校的排名和其教育质量之间的关系不大。故选C项。15.B主旨大意题。根据文章的描述,美国高等教育的招生过程中存在问题,专家呼吁对此进行改变。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1