ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:30 ,大小:139.50KB ,
资源ID:366932      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-366932-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省威海市威海文登区2021届高三英语上学期期中试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省威海市威海文登区2021届高三英语上学期期中试题(含解析).doc

1、山东省威海市威海文登区2021届高三英语上学期期中试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小

2、题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman want to do first?A. Go up one floor.B. Go to the bus stop.C. Go to the boys classroom.【答案】C【解析】【原文】W: Can I put my books in your classroom for now? I dont have time to go back u

3、p a floor and still make it to the bus on time.M: Sure. That way, we can go down together and sit beside each other on the bus.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of the medicine?A. It doesnt work.B. It makes her tired.C. It makes her have no appetite.【答案】C【解析】【原文】M: How is the medicine I

4、 gave you working out? Sometimes it doesnt work, or makes people tired.W: It works fine. My only complaint is that I dont feel like eating anything.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many cookies did John eat?A. Three.B. Four.C. Seven.【答案】A【解析】【原文】W: John, please save the rest of the cookies for your sister.

5、I made ten cookies. There are only three left.M: I didnt eat them all! Dad had four!4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. On the plane.B. At a conference room.C. On the train.【答案】A【解析】【原文】M: Lucky you! You got the window seat!W: Why dont we change places? I prefer to get up and walk around

6、during the flight. Here, come rest by the window. Its going to be a big conference. Youve been looking tired since the meeting yesterday.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who might the man be?A. A librarian.B. A student.C. A novelist.【答案】B【解析】【原文】W: Hi. Are all novels in the fiction section, even new arrivals? I

7、m looking for something by a new novelist.M: Im not sure I just came here to study. W: Sorry to bother you. I thought you were a librarian!第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一

8、段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the woman like about the new design?A. The red walls.B. The new piano.C. The new floor.7. What does the man want to do at the end?A. Have a meal.B. Repair the piano.C. Listen to live music.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Thanks for meeting me here.W: Yeah, its jus

9、t like old times. But the place looks really different. M: They gave it a new look. What do you think?W: The black and white floor is really nice. But I miss the piano by the front entrance.M: The piano is still here. They got it repaired and moved it into the dining room. Theres jazz every Saturday

10、 now.W: Oh, cool! Well have to come back. I have to say I love the old design, with the red walls. But live music is a great addition.M: Lets see if the food is just as good now as it was then. What are you going to order?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers doing?A. Travellin

11、g in France.B. Seeing a movie.C. Attending a party.9. Who is the man speaking to?A. His sister.B. His friend.C. An actress.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】W: Bill, please. Youre annoying the people behind us!M: I cant help it! These actors are so funny! I havent laughed this hard for a long timeW: During the s

12、econd half, youll need to be a lot quieter.M: OK. OK. Hey, whats wrong? Were you crying?W: I didnt find that scene funny. It reminded me of a fight I had with my friend Sarah on a trip to France. I havent spoken to Sarah since then. It was a lot like what we just saw, when the characters were at tha

13、t dinner party.M: The disagreement we saw on stage was full of humor and affection. I can see you really care about Sarah. You should give her a call. Youre as stubborn as Dad!W: I really miss Sarah!M: After the play, why dont you call her?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What does the man say

14、 about being a salesman?A. He didnt enjoy it.B. He wasnt good at it.C. He was satisfied with it.11. What kind of a person is the man according to the conversation?A. Serious.B. Outgoing.C. Careful.12. Where will the man work?A. In Paris.B. In Chicago.C. In Los Angeles.【答案】10. A 11. B 12. C【解析】【原文】W:

15、 Thanks for coming to the studio today, Mr. Larson. Why dont you tell me about your last position?M: Well, I started working at Smith Electronics in Chicago right after I graduated from college. I was in the sales department, and even though I was good at it, I wasnt really happy. After one year, I

16、was moved to the HR department.W: Was that a better fit?M: Yes. I prefer talking to people face-to-face, and I enjoy solving problems. I did quite well in that position.W: So, why did you leave?M: I had been working at Smith for four years straight. Then I wanted to take some time off, so I went to

17、Paris. My three-week vacation turned into a two-year stay!W: Wow! What made you come back to the United States? And why is it a good time for you to join Branson Labs?M: When my father started Branson Labs here in Los Angeles forty years ago, he wanted to pass it down to me. At my graduation dinner,

18、 I promised him that I would take over when the time was right. Im finally ready to make good on that promise.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How much does one Coke usually cost?A. $1.B. $2.C. $6.14. Why is the woman using so many special deals?A. She only buys items on sale.B. She is trying

19、to save money.C. She is a regular customer of the store.15. What do we know about the man?A. He works two jobs.B. He cant help the woman.C. He is going to quit his job soon.16. What does the man tell the woman to do?A. Study business at Harvard.B. Come by his companys office.C. Apply for a job at th

20、e grocery store.【答案】13. B 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】W: I have a special deal that says three drinks for the price of one. I printed it from your website, see? So, those three Cokes should only cost me $2, not $6.M: Oh, I didnt know about the deal. My mistake. Ill adjust that right now. W: I also have

21、 special deals for the soup, bread, and sandwich meat. They should all be cheaper.M: For some reason, our system doesnt show the deals when the item is scanned. Ill have to type in the special deals by hand. One moment.W: Thanks. I need to save all the money I can. I just got laid off. M: Im sorry t

22、o hear that, Miss. W: I went to Harvard and studied business. I never thought Id be out of work when I graduated.M: I also work as an accountant for a technology company. We are looking to hire some new accountants in various positions. W: Really? Wow, I guess its a good thing I complained to you ab

23、out getting fired.M: Why dont you come by the company office? Its at 3300 Main Street. How does 1:00 p.m. tomorrow sound?W: Sounds great. Ill see you then, and thank you for the opportunity!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When did Fred McGill start the competition?A. In 2014.B. In 2017.C. In 20

24、18.18. How many people took part in the competition this year?A. At least 100.B. At least 120.C. At least 200.19. Who is the competition intended for?A. Students in music school.B. Teens with musical talents.C. Songwriters.20. What will the audience do next?A. Join the speaker on stage.B. Sing a son

25、g together.C. Listen to a song.【答案】17. A 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Ladies and gentlemen, Im pleased to announce the winner of the 2018 song-writing competition. As you probably know, every year, young songwriters from our town enter our annual spring competition held here in the beautiful Brook Theat

26、er. When local musician Fred McGill started the event four years ago, we had no idea how much it would grow. In 2017, over 100 people sent in their songs. This year the number of people who participated doubled. Its wonderful to see the talent and energy of the next generation. Our judges were amaze

27、d by the musical skills they saw and heard. Congratulations to all the teenagers who sent in their songs. It was a difficult choice, but our committee has made a selection. Lets clap our hands for Maryanne James! Maryanne, where are you? Please join me on stage! There she is! Maryanne, we loved the

28、way you sang about everything from the colors of your garden to the eyes of children. Please accept this prize. We hope it encourages you to continue writing songs when you start music school in the fall. Finally, wed like to ask you to perform a song for our audience.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小

29、题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AHappy Birthday, Thorstein Veblen, who invented the expression “conspicuous( 炫耀性) consumption ”.Why do we buy? What drives us to get things we know we dont need and that we know are bad for the planet? Thorstein Veblen, born on July 30th, 1857,

30、discussed this in his 1899 book The Theory of the Leisure Class, where he first wrote about conspicuous consumption.According to a website named Conspicuous Consumption, the term refers to consumers who buy expensive items to show off their wealth and income rather than cover their real needs. Such

31、a consumer shows such behavior to enjoy or achieve higher social status. The result, according to Veblen, is a society characterized by wasted time and money.There is also a type of goods called “Veblen goods”, which really exist only to show the status of the person buying them. Rolls-Royce or fanc

32、y supercars are a good example; a Lamborghini wont get you anywhere faster in a world with speed limits. A Patek-Philippe watch doesnt keep time as accurately as a Timex.Conspicuous consumption can lead to conspicuous waste the ability to just throw things away and buy replacements even when they wo

33、rk perfectly well. Through “conspicuous consumption” often came “conspicuous waste”, which Veblen hated. Much of modern advertising is built upon a Veblenian idea of consumption and competition.Veblen also explains why poor people wont fight against conspicuous consumption. The poor, and all those p

34、ersons who concentrate on the struggle to make a living, are conservative because they cannot afford the effort of taking thought for the day after tomorrow.Some of Veblens theories wouldnt find a place in todays USA, but you must be impressed by his most famous saying: Invention is the mother of ne

35、cessity.Happy 163rd Birthday, Thorstein Veblen!21. What is conspicuous consumption usually connected with?A. Social position.B. Peoples needs.C. Economic growth.D. Market demand.22. What might the poor think of conspicuous consumption?A. It is a traditional practice.B. It is none of their business.C

36、. It promotes consumption.D. It is a goal they try to achieve.23. What is the authors purpose in writing the text?A. To challenge Veblens theories.B. In defense of some economics terms.C. In honor of a famous economist.D. To prevent conspicuous consumption.【答案】21. A 22. B 23. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了“炫耀

37、性消费”这种社会现象,这种表达是由Thorstein Veblen提出的,他在他的著作中第一次提到了这种现象。文章介绍了“炫耀性消费”的含义,以及出现这种现象的原因和导致的不良影响等。【21题详解】细节理解题。根据第三段中“According to a website named Conspicuous Consumption, the term refers to consumers who buy expensive items to show off their wealth and income rather than cover their real needs. Such a co

38、nsumer shows such behavior to enjoy or achieve higher social status. (据一家名为炫耀性消费的网站介绍,“炫耀性消费”指的是那些购买昂贵物品以炫耀财富和收入,而不是满足实际需求的消费者。这样的消费者表现出这样的行为是为了享受或获得更高的社会地位)”可知,炫耀性消费通常与社会地位有关。故选A。【22题详解】推理判断题。根据倒数第三段“Veblen also explains why poor people wont fight against conspicuous consumption. The poor, and all

39、those persons who concentrate on the struggle to make a living, are conservative because they cannot afford the effort of taking thought for the day after tomorrow.( Veblen还解释了为什么穷人不反对炫耀性消费。穷人和所有专注于谋生的人都是保守的,因为他们负担不起考虑今后所要付出的努力)”可推知,穷人认为炫耀性消费不关他们的事。故选B。【23题详解】推理判断题。根据第一段“Happy Birthday, Thorstein Ve

40、blen, who invented the expression conspicuous( 炫耀性) consumption.(发明了“炫耀性消费”这个表达的Thorstein Veblen,祝你生日快乐)”以及最后一段“Happy 163rd Birthday, Thorstein Veblen!( 祝你163岁生日快乐,Thorstein Veblen!)”结合文章主要介绍了“炫耀性消费”这种社会现象,这种表达是由Thorstein Veblen提出的,他在他的著作中第一次提到了这种现象。文章介绍了“炫耀性消费”的含义,以及出现这种现象的原因和导致的不良影响等。可推知,作者写这篇文章的目

41、的是纪念一位著名的经济学家。故选C。BIn storm-ravaged Santa Clarita, California, last March, Margarito Martinez approached Runner Road slowly. A small stream had overflowed onto the road. Martinez, driving a Toyota SUV, figured hed be OK.Halfway across, the rushing waters grabbed hold of his vehicle, sweeping it off

42、the road and washing it down a rocky stream bed. It finally stopped a good 80 feet away, when the water somehow lifted the SUV and landed it in the ground at a 45-degree angle. Injured, shaken, and trapped inside with the muddy water rising quickly and the door seriously damaged, Martinez was certai

43、n that he was going to die.On the road right behind Martinez were a partly-rental delivery worker and his niece. They watched the horror unfold, and when Martinezs SUV came to rest in the middle of the river, the man leaped to act. First, he grabbed heavy-duty ropes from the back of his truck and fi

44、xed the SUV to nearby posts. Then he climbed atop Martinezs vehicle and struck on a rear window with his fists. Frustrated, he turned to his niece and yelled, “Give me a rock!”Over and over he smashed the rock into the window to no avail. “We were scared that something else was going to come down an

45、d take the SUV, take him, take my uncle,” Krystina Reyes, 27, told CBSLA. Her uncle has not publicly revealed his name.Reyess uncle shouted to Martinez to move away from the window. He braced himselfright foot on the spare tire, left in the wheel well. He leaned back and threw the rock. Finally, the

46、 glass broke and the man kicked in the remaining pieces. Soon, a soaked Martinez came out through the window frame, and the men escaped to dry land. Martinez was saved by an anonymous delivery worker.24. What can we infer about Martinez from Paragraph 1?A. He lived for adventure.B. He made the wrong

47、 judgement.C He always drove carefully.D. He was a very experienced driver.25. Why did the delivery worker fix the SUV to nearby posts?A. To prevent the car from being washed away.B. To pull the car onto the bank with the truck.C. To get the seriously damaged doors open.D. To climb up to the top of

48、the car easily.26. Which of the following best describes the delivery worker?A. Promising and kind.B. Ambitious and brave.C. Determined and calm.D. Dynamic and considerate.27. Which can be a suitable title for the text?A. A Brave SUV DriverB. A Decisive RescueC. A Horrible ExperienceD. An Impulsive

49、Decision【答案】24. B 25. A 26. C 27. B【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了Martinez开着一辆丰田SUV上路,不曾想判断失误,车子被困在了河中央。多亏了一个陌生的送货员,他发现Martinez遇险后,先是果断地先用绳子固定住车子,然后在不断努力下,砸碎了车玻璃,救出了Martinez。【24题详解】推理判断题。根据第一段“In storm-ravaged Santa Clarita, California, last March, Margarito Martinez approached Runner Road slowly. A small stream

50、had overflowed onto the road. Martinez, driving a Toyota SUV, figured hed be OK.(去年3月,在遭受风暴蹂躏的加州圣塔克拉利塔,Margarito Martinez缓慢地来到Runner Road。一条小溪溢出来,流到了路上。Martinez开着一辆丰田SUV,他觉得自己不会有事)”可推知,Martinez做出了错误的判断。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“They watched the horror unfold, and when Martinezs SUV came to rest in the

51、 middle of the river, the man leaped to act. First, he grabbed heavy-duty ropes from the back of his truck and fixed the SUV to nearby posts.(当Martinez的SUV停在河中央时,那人赶了过来。首先,他从他的卡车后面抓起重型绳索,把SUV固定在附近的柱子上)”可知,送货工人把SUV固定在附近的柱子上,是为了防止停在了河中央的汽车被冲走。故选A。【26题详解】推理判断题。根据第三段中“They watched the horror unfold, and

52、 when Martinezs SUV came to rest in the middle of the river, the man leaped to act. First, he grabbed heavy-duty ropes from the back of his truck and fixed the SUV to nearby posts. Then he climbed atop Martinezs vehicle and struck on a rear window with his fists. (当Martinez的SUV停在河中央时,那人赶了过来。首先,他从他的卡

53、车后面抓起重型绳索,把SUV固定在附近的柱子上。然后,他爬上马丁内斯的车,用拳头敲打后窗)”以及“最后一段中He braced himselfright foot on the spare tire, left in the wheel well. He leaned back and threw the rock. Finally, the glass broke and the man kicked in the remaining pieces. Soon, a soaked Martinez came out through the window frame, and the men

54、escaped to dry land. (他撑起了自己右脚踩在备胎上,左脚在轮舱里。他向后一靠,扔了石头。最后,玻璃碎了,那人踢碎了剩下的碎片。很快,湿透的Martinez从窗框里出来了,人们逃到干燥的陆地上)”可推知,送货员看到Martinez遇险,马上想到从车里拿出绳子固定住SUV,说明他很冷静;接着他坚持不懈地想办法砸碎车玻璃,救出Martinez,可知他是个坚定的人。故送货员是个坚定而冷静的人。故选C。【27题详解】主旨大意题。根据最后一段中“Martinez was saved by an anonymous delivery worker.( Martinez被一个匿名的快递员救

55、了下来)”结合文章主要讲述了Martinez开着一辆丰田SUV上路,不曾想判断失误,车子被困在了河中央。多亏了一个陌生的送货员,他发现Martinez遇险后,先是果断地先用绳子固定住车子,然后在不断努力下,砸碎了车玻璃,救出了Martinez。可知,B选项“一次果断的救援”最符合文章标题。故选B。CMassive open online courses (MOOCs) are making waves nowadays, and although its too soon to determine their final influence on the universities across

56、 the country and the world, they are sparking off a lively debate among educators and students.The first MOOC arrived on the scene back in 2011 when two Stanford teachers offered their artificial intelligence class online for free. Enrollment topped 160,000, and the unexpected success of the experim

57、ent encouraged other schools.Supporters believe making quality educational instruction available to the public will provide higher quality and lower cost for many, and might easily be the best instructional model for the future. MOOCs can be attended by thousands or even hundreds of thousands of stu

58、dents at a time. In fact, Sebastian Thrun, one of the Stanford teachers who started it all, sees a day in which as few as 10 universities meet the worlds higher education needs.Where MOOCs may provide quality instruction for many, detractors often see that very fact as its biggest failing. MOOCs don

59、t offer any individualized training, and some educators feel using it as a for-credit standard in the future will leave some students behind. A common argument is that individualized, face-to-face teaching works best in many cases. The lively exchange of ideas can activate a classroom.Some find othe

60、r aspects of MOOCs troubling. In the first MOOCs, plagiarism ( 剽 窃 ) was a problem and completion rates on the whole were low. This may have been because some students were curious about the format rather than focused on the study.How will MOOCs progress in the future? No one knows for sure, but the

61、 modem classroom may turn out to be a combination of the old and the new, with on-campus activities like labs, debates and online activities working with massive online offerings to provide a special learning experience thats cost-effective and convenient.28. Which can best replace the underlined pa

62、rt in Paragraph 1?A. Witnessing falling.B. Gaining wealth.C. Getting recognition.D. Causing arguments.29. Whats the advantage of MOOCs according to supporters?A. Students can get unique training.B. The atmosphere can easily activate students.C. It offers an effective way to evaluate students.D. Stud

63、ents can get high-quality education at a low cost.30. How will MOOCs advance in the authors view?A. By increasing its enrollment rates.B. By encouraging students participation.C. By involving more experimental activities.D. By combining on-campus and online activities.31. What can be the best title

64、for the text?A. When is MOOCs Get Noticed?B. How can MOOCs Develop so Fast?C. Is MOOCs the Best Educational Model?D. Do the Advantages Outweigh the Disadvantages?【答案】28. D 29. D 30. D 31. C【解析】这是一篇议论文。主要讲述了MOOCS是远程网络教学的新模式,这一新型教学方式的优缺点以及人们对它的不同看法。【28题详解】词义猜测题。根据划线短语后“ and although its too soon to de

65、termine their final influence on the universities across the country and the world, they are sparking off a lively debate among educators and students.(尽管现在还无法确定它们对全国乃至全世界大学的最终影响,但它们已经在教育工作者和学生中引发了一场热烈的辩论。)”可知,MOOCs已经在教育工作者和学生中引发了一场热烈的辩论,所以此处划线短语making waves的意思是“引起了争论”。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第三段“Support

66、ers believe making quality educational instruction available to the public will provide higher quality and lower cost for many, and might easily be the best instructional model for the future.(支持者认为,让公众获得高质量的教育将为许多人提供更高的质量和更低的成本,并可能很容易成为未来最好的教学模式。)可知,在支持者看来,MOOCs的优点是学生可以以较低的成本获得高质量的教育。故选D。【30题详解】推理判

67、断题。根据最后一段“ No one knows for sure, but the modem classroom may turn out to be a combination of the old and the new, with on-campus activities like labs, debates and online activities working with massive online offerings to provide a special learning experience thats cost-effective and convenient.(没有

68、人确切地知道MOOCs 在将来是否会进步,但是现代教室可能是新旧教室的结合,校园活动如实验室、辩论和在线活动与大量的在线产品一起提供一种成本效益高、方便的特殊学习体验。)可知,MOOC将校园活动和网络活动相结合,在将来会获得更大进步。故选D。【31题详解】主旨大意题。阅读文章内容,并根据第一段第一句“Massive open online courses (MOOCs) are making waves nowadays,(如今,大规模在线开放课程(MOOCs)正在引起争论)”,第三段第一句“Supporters believe making quality educational instr

69、uction available to the public (支持者认为应该向公众提供高质量的教育)和倒数第二段“Some find other aspects of MOOCs troubling.(一些人发现MOOCs的其他方面令人不安。)可知,本文主要探讨了MOOCs是否是最好的教育模式。故选C。DWe all know that cuckoos (杜鹃) use a mean way to raise their babies. The female cuckoos lay their eggs into other parents nests. If the cuckoo chic

70、k hatches earlier than other eggs, it will push other eggs onto its back, one by one, and make the eggs fall out.“Its amazing,” notes Daniela Canestrari. Shes a biologist who studies animal behavior at the University of Oviedo in Spain. At first, she wasnt focusing on brood parasitism. She just want

71、ed to learn about crow behavior. But some crow nests had been parasitized by spotted cuckoos. When the cuckoo eggs hatched, the chicks didnt push crow eggs out of the nest. They grew up alongside crow chicks.“At a certain point, we noticed something that really puzzled us,” Canestrari says. Nests co

72、ntaining a cuckoo chick seemed more likely to succeed. By that she means that at least one crow chick survived long enough to fly out on its own.The researchers wondered if the reason had something to do with attackers. Wild cats sometimes attack crow nests, killing all the chicks. Are the cuckoos h

73、elpful in defending nests?So the scientists found crow nests containing a cuckoo chick. Meanwhile, they moved some cuckoos to crow nests that werent parasitized. Then the researchers monitored whether the nests succeeded. They also watched nests that had never contained a cuckoo chick.About 70 perce

74、nt of crow nests with added cuckoo chicks succeeded. This rate was similar to that of chicks in parasitized nests that kept their cuckoos. But among nests whose cuckoo chicks were removed, only about 30 percent succeeded. And this rate was similar to what was seen in nests that never held a cuckoo.“

75、The presence of the cuckoo was causing this difference,” Canestrari concluded. Then how did the cuckoos slim down the attackers and protect the crow nests? The researchers found cuckoos produced smelly liquid when they were in danger. The results showed that the attackers all turned up their noses w

76、hen they were exposed to the liquid-coated meat.32. What do we know about Daniela Canestraris research on the cuckoos?A. It focused on cuckoos behaviors.B. It brought an unexpected discovery.C. It studied the relationship between animals.D. It changed her opinions on animal behavior.33. Daniela Cane

77、strari was puzzled because .A. cuckoos can successfully defeat wild catsB. cuckoos lay eggs into other parents nestsC. nests parasitized by cuckoos are more likely to succeedD. crow chick usually survived longer than cuckoo chick34. How do the cuckoos defend against their natural enemies?A. By scari

78、ng them away.B. By producing a smelly liquid.C. By making themselves wet.D. By giving off an unpleasant smell.35. Where is the text probably from?A. In a travel leaflet.B. In a biology textbook.C. In an experimental report.D. In a nature magazine.【答案】32. B 33. C 34. B 35. D【解析】这是一篇说明文。我们都知道杜鹃通过在别的鸟的

79、巢穴中下蛋的方式来抚养它们的孩子,但最近研究人员发现,有杜鹃鸟寄生的巢穴似乎雏鸟更容易存活下来。文章介绍了这项研究开展的过程以及研究发现。【32题详解】细节理解题。根据第二段中“At first, she wasnt focusing on brood parasitism. She just wanted to learn about crow behavior. But some crow nests had been parasitized by spotted cuckoos. When the cuckoo eggs hatched, the chicks didnt push cr

80、ow eggs out of the nest. They grew up alongside crow chicks.(一开始,她并没有把注意力放在巢寄生上。她只是想了解乌鸦的行为。但是一些乌鸦的巢穴被斑点杜鹃寄生了。当杜鹃蛋孵化时,雏鸟没有把乌鸦蛋推出巢外。他们和乌鸦雏鸟一起长大)”以及第三段中“Nests containing a cuckoo chick seemed more likely to succeed. By that she means that at least one crow chick survived long enough to fly out on its

81、own.(有杜鹃的巢似乎更容易成功。她的意思是,至少有一只乌鸦雏鸟存活了足够长的时间,可以自己飞出去)”可知,Daniela Canestrari对杜鹃的研究带来了一个意想不到的发现。故选B。【33题详解】细节理解题。根据第三段中“Nests containing a cuckoo chick seemed more likely to succeed. By that she means that at least one crow chick survived long enough to fly out on its own.(有杜鹃的巢似乎更容易成功。她的意思是,至少有一只乌鸦雏鸟存活

82、了足够长的时间,可以自己飞出去)”可知,Daniela Canestrari对此感到困惑,是因为有杜鹃寄生的巢穴更有可能成功存活下来。故选C。【34题详解】细节理解题。根据最后一段中“The researchers found cuckoos produced smelly liquid when they were in danger. The results showed that the attackers all turned up their noses when they were exposed to the liquid-coated meat. (研究人员发现,杜鹃鸟处于危险

83、状态时,会分泌出难闻的液体。结果显示,当攻击者接触到涂有液体的肉时,他们全都飞走了)”可知,杜鹃通过分泌一种有臭味的液体来抵御天敌。故选B。【35题详解】推理判断题。根据文章主要介绍了我们都知道杜鹃通过在别的鸟的巢穴中下蛋的方式来抚养它们的孩子,但最近研究人员发现,有杜鹃鸟寄生的巢穴似乎雏鸟更容易存活下来。文章介绍了这项研究开展的过程以及研究发现。可推知,文章可能选自一本自然杂志。故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The word emoji comes from Japane

84、se, literally meaning picture character._36_ They come in different categories, such as faces and people, plants and animals, and food and drink.When first introduced in Japan in 1999, emojis were limited to 176 simple designs. Now there are more than 3,000 emojis. Due to their popularity, the Oxfor

85、d Dictionaries Word of the Year in 2015 was a pictograph instead of a traditional word.In todays world, emojis have become more and more popular._37_ People like them because they add emotional meanings, and are quick and easy to use. With a smiling or sad face added to a message or post, your reade

86、r can see your facial expression while reading your words._38_ For instance, if your friend is moving across the country, you may just send them a string of crying faces to express your sadness over your separation._39_ A Shakespeare series for young readers has taken William Shakespeares popular pl

87、ays and replaced some words with textspeak and emojis. The intention of these adaptations is to make the classics more accessible to young readers. Some people, however, believe that these new versions have taken away the heart and soul of Shakespeares plays.As we can see, emojis have a tendency to

88、pop up all over the place. Users of emojis say that they facilitate the way we communicate and express ourselves. But this makes others, especially educators, worry that we are losing the ability to communicate properly using the written word, or even the spoken word. After all, how many of us today

89、 would rather send a message packed with emojis than make a telephone call?_40_ On that day, emojis will have become a real pictorial language. But, for now, maybe its best that we just enjoy using them.A. Maybe emojis best days are ahead.B. The most popular emojis are absolute classics.C. The use o

90、f emojis has even spread to classical literature.D. Perhaps people will one day choose to communicate in pictures.E. It seems that emojis have clear advantages over written language.F. Emojis are small symbols representing ideas, emotions or feelings.G. Emojis can also help people express their feel

91、ings when they cant find the appropriate words.【答案】36. F 37. E 38. G 39. C 40. D【解析】本文是说明文。本文主要介绍了单词“emoji”(表情符号)的来源,它的含义以及使用范围。随着越来越多的人们开始喜欢使用表情符号,有人认为它对交流有好处,但有人则认为表情符合会降低人们的语言技能。【36题详解】上文“The word emoji comes from Japanese, literally meaning picture character.”(“emoji”一词来自日语,字面意思是“图片字符”。)说明“emoji

92、”的来源以及含义,与空处是递进关系,表情符号是一种代表思想、情绪或感觉的小符号,进一步阐述了“emoji”的含义。故选F。【37题详解】下文“With a smiling or sad face added to a message or post, your reader can see your facial expression while reading your words.”(在信息或帖子中添加一个微笑或悲伤的表情,你的读者可以在阅读你的文字时“看到”你的面部表情。)说明人们在书面语言上使用了表情符号, 人们更容易读到书写人的面部表情,与空处为递进关系,表明表情符号似乎比书面语言有

93、明显的优势。故选E。【38题详解】上文“ With a smiling or sad face added to a message or post, your reader can see”your facial expression while reading your words.”说明表情符合相比书面符号有明显的优势,下文“For instance, if your friend is moving across the country, you may just send them a string of crying faces to express your sadness ov

94、er your separation.”(例如,如果你的朋友要搬到另一个国家,你可以给他们发送一串哭泣的脸来表达你对分离的悲伤。)说明,当人们找不到合适的词语表达的时候,可以借助表情符号。G项承上启下,说明表情符号还可以帮助人们表达情感。故选G。【39题详解】下文“A Shakespeare series for young readers has taken William Shakespeares popular plays and replaced some words with textspeak and emojis. The intention of these adaptatio

95、ns is to make the classics more accessible to young readers. ”(一个面向年轻读者的莎士比亚系列采用了威廉莎士比亚的流行戏剧,用短信用语和表情符号代替了一些单词。这些改编的目的是让年轻读者更容易理解这些经典名著。)说明古典文学中使用了表情符号,C项中“classics”与下文一致,说明表情符号的使用甚至蔓延到了古典文学中,切合题意。故选C。【40题详解】上文“After all, how many of us today would rather send a message packed with emojis than make

96、a telephone call?”(毕竟,今天有多少人会宁愿发一条充满表情符号的短信,也不愿打电话呢?)说明人们现在习惯于发送表情符号短信,下文“On that day, emojis will have become a real pictorial language. ”(到那一天,表情符号将成为一种真正的图形“语言”。)说明表情符号未来将成为真正的图形“语言”,D项中picture是关键词,与下文pictorial向呼应,说明也许有一天人们会选择用图片来交流。故选D。第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从每题

97、所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。My seven-year-old son Arthur and I were leaving a holiday party and there was plenty of leftover food that the organizers were trying to give away. Immediately Arthur_41_ a dish of tiramisu that no one else wanted. “Please, Mom? Please?” I_42_ to him.As we left the re

98、staurant, Arthur stopped to look at something. Standing nearby was a gentleman with his _43_ jacket. Every few seconds he _44_ and tried to speak to the _45_ who didnt pay him any attention. At that moment, the gentleman spotted my son _46_ him. “Hey man, do you happen to have any_47_?”Arthur checke

99、d his_48_ pockets and then looked at me briefly. I _49_ my head. Arthur frowned( 皱 眉 ) and then he said, “No, I dont. But are you_50_? Do you like tiramisu? Here, you can have mine.”I blinked back tears as I watched the mans smile_51_ in appreciation. My son didnt just _52_ the food and walk away. H

100、e engaged the man in _53_ , perhaps the first one this gentleman had all day. He treated the man as a person, with_54_ . The smile on the mans face told me this was the real reason for his_55_ .41. A. ate upB. focused onC. took awayD. threw away42. A. noddedB. shoutedC. pointedD. apologized43. A. wo

101、rnB. newC. smallD. fashionable44. A. criedB. sangC. stoppedD. smiled45 A. driversB. passengersC. lookers-onD. passers-by46. A. admiringB. watchingC. followingD. protecting47. A. foodB. waterC. changeD. clothes48. A. emptyB. dirtyC. magicalD. beautiful49. A. turnedB. raisedC. shookD. lowered50. A. ti

102、redB. poorC. hungryD. thirsty51. A. workB. freezeC. broadenD. disappear52. A. giveB. findC. packD. touch53. A. holidayB. businessC. discussionD. conversation54. A. courageB. confidenceC. respectD. curiosity55. A. loveB. happinessC. presenceD. embarrassment【答案】41. B 42. A 43. A 44. D 45. D 46. B 47.

103、C 48. A 49. C 50. C 51. C 52. A 53. D 54. C 55. B【解析】本文为一篇记叙文。文章讲述了儿子(Arthur)帮助一位处于困境的男士,把爱吃的提拉米苏给了他,并且跟他聊天。男士感受到被尊重,脸上露出快乐的笑容。【41题详解】考查动词短语辨析。句意:Arthur立刻把注意力集中在一盘没人想吃的提拉米苏上。A. ate up吃完;B. focused on集中;C. took away带走;D. threw away扔掉。根据句意以及后文“Please, Mom? Please?”可知,亚瑟把注意力放到提拉米苏上,并请求妈妈的许可。故选B项。【42题详解

104、】考查动词词义辨析。句意:我向他点点头。A. nodded点头;B. shouted叫喊;C. pointed指着;D. apologized道歉。根据选项以及下文亚瑟说“Do you like tiramisu?”可知,作者点头同意亚瑟带走提拉米苏。故选A项。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:旁边站着一位穿着破夹克的绅士。A. worn破旧的;B. new新的;C. small小的;D. fashionable时尚的。根据下文绅士问亚瑟要零钱“ Hey man, do you happen to have any change?”以及亚瑟把提拉米苏给了他可知,绅士没钱,并且穿着破旧。故

105、选A项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:每隔几秒钟,他就微笑一下。A. cried哭;B. sang唱歌;C. stopped停止;D. smiled微笑。根据选项以及下文“tried to speak to ”可知,绅士试图微笑跟路人搭讪。故选D项。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:试着对那些不注意他的路人说话。A. drivers司机;B. passengers乘客;C. lookers-on旁观者;D. passers-by行人。根据选项以及故事发生的场景可以推测,绅士跟试图跟路人搭讪。故选D项。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:就在那一刻,那位先生发现我的儿子在看他。A.

106、 admiring 赞美;B. watching观看;C. following跟随;D. protecting保护。根据下文进行的对话可知,绅士注意到了儿子。故选B项。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:嘿,伙计,你有零钱吗?A. food食物;B. water水;C. change变化;D. clothes衣服。根据下文“Arthur checked his empty pockets”可知,亚瑟检查口袋看有没有零钱。故选C项。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:阿瑟检查了一下空空的口袋。A. empty空的;B. dirty脏的;C. magical有魔力的;D. beautiful

107、美丽的。根据下文“Arthur frowned( 皱 眉 ) and then he said, “No, I dont.”可知阿瑟的口袋是空的,故选A项。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:我摇了摇头。A. turned使变成;B. raised举起;C. shook动摇;D. lowered降低。根据下文亚瑟回答“No, I dont.”可知,亚瑟口袋空空的,没钱,他看向“我”,“我”也没有,所以我摇摇头。故选C项。【50题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是你饿了吗?A. tired疲惫的;B. poor贫穷的;C. hungry饥饿的 ;D. thirsty口渴的。根据下文“Do y

108、ou like tiramisu? Here, you can have mine.”可知,亚瑟询问绅士是否饿了,要不要吃提拉米苏。故选C项。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:我眨了眨眼睛,强忍住泪水,因为我看到那个男人脸上绽开了感激的笑容。A. work工作;B. freeze冻结;C. broaden扩大,伸展;D. disappear消失。根据选项以及语境可知,男人的笑容在脸上展开。故选C项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:我的儿子没有只是给了食物就走开。A. give给予;B. find发现;C. pack打包;D. touch触碰。根据选项以及上文儿子把事物给了绅士可知,该

109、处应用give。故选A项。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:他和那人攀谈起来。A. holiday假期;B. business生意;C. discussion讨论;D. conversation交谈。根据选项以及上文“My son didnt just give the food and walk away”可知,儿子没有马上离开,而是开始跟男士聊天。故选D项。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:他把那个人当人看,很尊重。A. courage勇气;B. confidence自信;C. respect尊重;D. curiosity好奇心。根据选项以及儿子的对绅士的反应可知,儿子帮助男士并且

110、给予他尊重。故选C项。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:男人脸上的笑容告诉我,这才是他快乐的真正原因。A. love爱;B. happiness幸福;C. presence存在;D. embarrassment难堪。根据选项以及男士得到帮助与尊重后,内心感到幸福快乐,脸上露出笑容可知,该空应用happiness。故选B项。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入 1 个适当的词或括号内单词的正确形式。Friendship is one of lifes greatest gifts, and it_56_ (value) in both Eas

111、tern and Western cultures. One of the most famous sayings about friendship in China can be found in the words of Confucius: Isnt it_57_ joy when friends visit from faraway places?In the UK, there is an _58_ (equal) famous poem about friendship. It reminds people_59_ (remember) and value old friendsh

112、ips, as they look to the years ahead. That poem is Auld Lang Syne.“Auld Lang Syne” is Scots and translates word for word as old long since,_60_ (mean) days gone by. The poem was written by the great Scottish poet Robert Burns. It was printed in 1796, just after Burnss death. And over the years it be

113、came the song that is so familiar_61_ us today._62_ (Joy) but at the same time a bit sad, Auld Lang Syne has featured in many films, including Waterloo Bridge, the film_63_ made the song widely known to Chinese audiences.Today, Auld Lang Syne has been translated into many different languages, and is

114、 one of the worlds best-loved songs. Its played at parties,_64_ (celebrate), festivals, and even at some shopping centers at closing time. Whatever language or occasion, it has become a symbol of friendship and_65_ (share) experiencewhether we can sing it or not.【答案】56. is valued 57. a 58. equally 5

115、9. to remember 60. meaning 61. to 62. Joyful 63. which/that 64. celebrations 65. shared【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了友谊地久天长这首歌的起源以及在东西方的流行程度。【56题详解】考查动词时态语态。句意:友谊是生命中最珍贵的礼物之一,东西方文化都重视友谊。分析可知,此处是and并列句的谓语动词,根据上文is可知应用一般现在时,且主语与谓语动词构成被动关系,用一般现在时的被动语态,主语为it,谓语动词用单数。故填is valued。【57题详解】考查冠词。句意:中国有一句关于友谊的名言,孔子说:“有朋自

116、远方来,不亦乐乎?”根据句意可知,此处为抽象名词具体化,泛指“一件高兴的事情”,应用不定冠词,且joy是发音以辅音音素开头的单词,应用a。故填a。【58题详解】考查副词。句意:在英国,有一首关于友谊的诗也同样著名。修饰后文形容词famous应用副词equally,作状语。故填equally。【59题详解】考查非谓语动词。句意:它提醒人们在展望未来的时候,要记住并珍惜老朋友的友谊。根据句意表示“提醒某人做某事”可知短语为remind sb. to do sth.,应用不定式作宾补。故填to remember。【60题详解】考查非谓语动词。句意:“Auld Lang Syne”是苏格兰语,逐字翻译

117、过来就是“old long since”,意思是“逝去的日子”。分析句子结构可知mean在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语Auld Lang Syne构成主动关系,故应用现在分词作状语。故填meaning。【61题详解】考查介词。句意:这些年来,这首歌成为了我们今天如此熟悉的歌曲。根据句意表示“为某人所熟悉”短语为be familiar to sb.。故填to。【62题详解】考查形容词。句意:欢快但又有点伤感的友谊地久天长在很多电影中都有出现,包括魂断蓝桥,正是这部电影让这首歌在中国观众中广为人知。根据后文“but at the same time a bit sad”可知此处应填形容词jo

118、yful。句首单词首字母要大写。故填Joyful。【63题详解】考查定语从句。句意:欢快但又有点伤感的友谊地久天长在很多电影中都有出现,包括魂断蓝桥,正是这部电影让这首歌在中国观众中广为人知。此处为定语从句修饰先行词film,且先行词在从句中作主语,指物,故应用关系代词which或that引导。故填which/that。【64题详解】考查名词的数。句意:它在派对、庆祝活动、节日,甚至在一些购物中心关门的时候播放。此处作宾语应填名词,且结合前后文parties以及festivals可知应用复数形式。故填celebrations。【65题详解】考查形容词。句意:无论语言和场合如何,它已经成为友谊和

119、共同经历的象征无论我们是否会唱。修饰后文名词experience应用形容词shared,作定语,表示“共享的,共同的”。故填shared。第四部分 写作(共两节,满分 40 分)第一节(满分 15 分)66. 假定你是李华,你关注的英语论坛 World Reference Forum 本期征集话题为“A Family Day Out”,你对此很感兴趣,请围绕该话题拟定帖子内容,主要包括:1. 时间、地点;2. 具体活动;3. 感受。注意:1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】 A Family Day OutLast Sunday our family we

120、nt to the Yuexiu park. The park was very beautiful, where trees were green and flowers were colorful.First of all, I rode my bike. My mum and I had a bike riding competition. I rode so fast that I won the game. I suggested that she exercise more. And then I flew a kite with my father, but I didnt do

121、 it very well. My father showed me how to fly the kite higher, after which I made great progress. In the evening, we went to the restaurant and had a big meal.I enjoy spending the time with my family because it can leave a lot of unforgettable and interesting memories.【解析】【分析】本篇书面表达属于记叙文,要求考生给一篇关于家人

122、外出的一天的文章。【详解】第一步:审题体裁:记叙文时态:根据提示,时态主要为一般过去时和一般现在时。结构:总分法要求:1. 时间、地点;2. 具体活动;3. 感受。第二步:列提纲 (重点词组)go to; colorful; first of all; bike riding competition; win the game; suggest; fly a kite; make great progress; have a big meal; unforgettable and interesting第三步:连词成句1. Last Sunday our family went to the

123、Yuexiu park. 2. The park was very beautiful, where trees were green and flowers were colorful.3. First of all, I rode my bike.4. My mum and I had a bike riding competition.5. I rode so fast that I won the game.6. I suggested that she exercise more.7. And then I flew a kite with my father, but I didn

124、t do it very well.8. My father showed me how to fly the kite higher, after which I made great progress.9. In the evening, we went to the restaurant and had a big meal.10. I enjoy spending the time with my family because it can leave a lot of unforgettable and interesting memories.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注

125、意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, And then2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover(供参考)3.表因果关系:Because, As, So, Thus, As a result(供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 My father showed me how to fly the kite higher, after which I made great progress. (运用了“介词+关系代词”非限制性定语从句

126、)高分句型2 I enjoy spending the time with my family because it can leave a lot of unforgettable and interesting memories. (运用了because引导原因状语从句)第二节(满分 25 分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。An anonymous (匿名的) persons rude note was sent to a struggling neighbor. Prior to receiving the unpleasant let

127、ter last month, Randa Ragland and her family had been facing a variety of tough challenges. Her husband had lost his job; she had been diagnosed with some health issues; but worst of all, her 3-year-old son Jaxen had been diagnosed with stage IV neuroblastoma just before his birthday. Jaxen had alre

128、ady suffered seven surgeries and been hospitalized more than 20 times.Being a desperate Mom, Ms. Ragland had to care for her little one attentively and tried to get in contact with the “best doctor in the world for this condition”. She and her husband travelled all the way state after state to give

129、her little one a fighting chance. Exhausted and worn out, she found the sparkle (火花) of the hope for lighting the messy situation was to go out.On top of all of this, she opened her mailbox in Pinson, Alabama, to find an unaddressed note from a neighbor criticizing her for the state of her lawn. The

130、 note said that since her yard had fallen into disrepair, its appearance was “affecting the resale value” of their homes and that Ragland needed to “do better.”At first, she felt a little angry. But so much had been going on with her and her family. She just didnt have the energy to be more negative

131、.She posted a photo of the note on Facebook as a means of encouraging her friends to have patience with their own neighbors because we never know what hardships someone might be going through.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Unexpectedly,her post was shared by dozens of people._Ms. Ragland had

132、 never met any of these people before in her life._【答案】Unexpectedly, her post was shared by dozens of people. It spread throughout the community. The very next day, team of lawn care service members showed up to take care of her grass; dozens of volunteers showed up with tools to clear away the rubb

133、ish; and people brought groceries from the store, while others tidied up the house. All of these volunteers joined together to form a group dedicated to helping the Ragland family.Ms. Ragland had never met any of these people be fore in her life. The compassion of the volunteers had an enormous impa

134、ct to relieve her struggles. No one had imagined that the note to the struggling neighbor later sparked an outpouring of kindness from across the community and the country. Needless to say, Ms. Ragland was filled with so much gratitude and her life was actually lit up by the note.【解析】【分析】本篇书面表达是读后续写

135、。文章主要讲述拉格伦女士一家遇到了各种严峻的考验,丈夫失业,四岁儿子患上了神经母细胞瘤,自己身体不适,还要照顾儿子,为他寻医治疗,在这绝望的状态下,拉格伦女士收到了一封匿名信指责她不打理花园影响到了他们房子的售卖,拉格伦女士已经没精力变得更消极,她在网上公布这封信让她的朋友们对可能正在经历困难的邻居多点耐心。【详解】读后续写要求考生首先要读懂已有信息,不仅能读懂字面含义,还要理清文章的脉络。续篇这篇短文时,考生要搞清楚故事的发展进程、前因后果、地理位置、人物思想情感的变化等。在此基础上,考生要顺着文章的思路,根据线索,发挥想象,对其后的情节进行合理预测,并用语言表达出来,续写时注意词数应为15

136、0左右。这篇短文续写部分分为两段,第一段开头是:出乎意料地,她的帖子被几十个人分享。由第二段给出的开头“Ms. Ragland had never met any of these people before in her life.”可知,拉格伦女士以前在她的人生中从没有遇见过这些人。第二段开头中的“these people”指代的是续写第一段的内容,由此可见,第一段在她的帖子被分享出去之后,出现了很多人来帮助拉格伦女士。所以接下来要详细写哪些人如何帮助拉格伦女士解决她遇到的问题。第二段开头是:拉格伦女士以前在她的人生中从没有遇见过这些人。由给出的段首句可知,这是拉格伦女士生活的转折点,这些

137、人的帮助给她绝望的人生带来了希望。由此可见,为了和前文拉格伦女士绝望的生活态度形成对比,接下来本段应该要写拉格伦女士因为这封信和这些人重燃生活希望,感激这些善意的人们。【点睛】本文作者所续写内容符合文章的发展进程,情节合理,字数符合要求。作者在文中使用了复合句,非谓语动词结构,使得文章句式灵活多变,也展现了作者较高的英语句式驾驭功底。如 “All of these volunteers joined together to form a group dedicated to helping the Ragland family.”中使用了过去分词作定语,“No one had imagined that the note to the struggling neighbor later sparked an outpouring of kindness from across the community and the country.”中使用了宾语从句。此外,作者在文中较多使用高级词汇,如“showed up,dozens of,clear away,tidied up,dedicated to,had an enormous impact,sparked an outpouring”等,使得文章表达更准确生动。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1