1、珠海市2013年5月高三综合试题(二)英 语 本试卷共10页,50小题,满分135分。考试用时120分钟。 注意事项:1、答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号,试室号,座位号填写在答题卡。 2、选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3、非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内的相应的位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4、考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将答题卷
2、和答题卡一并交回。I语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 In America,drivers education is part of the regular high school curriculum. Every student in his or her second year of high school is required to 1 a class in drivers education.However,unlike
3、 other 2 ,it is not given during the 3 school year. Instead it is a summer course. The course is divided up into two parts:class time for learning laws and 4 and driving time to practice driving. Class time is not unlike any other class. The students have a 5 from which they study the basic 6 they m
4、ust know to pass the written driving test that is given to anyone wanting to get a drivers 7 .Driving time is a chance for the students to get behind the steering wheel and practice start,steering,backing up,parking,switching lanes,turning corners,and all the other operations 8 to drive a car. Each
5、student is required to drive a total of six 9 .The students are divided up into groups of four. The students and the instructor go out driving for two-hour blocks of time. Thus,each student gets half an hour driving time per outing. The instructor and “driver” sit in 10 seats and the other three stu
6、dents sit in the back.Drivers ED cars are unlike other cars in which they have two sets of brakes,one on driver side and one on the other side where the 11 sits. Thus,if the student driver should run into 12 ,the instructor can take over. The car also has another 13 feature. On the top of the car is
7、 a sign that 14 :STUDENT DRIVER. That lets nearby drivers know that they should use extra caution because the student driver is a beginning driver,not very experienced and intended to drive 15 . 1. A. giveB. takeC. start D. seat【答案】B【解析】在美国高二的学生要求上驾驶课。这里take a class上课,是固定短语,故选B。2. A. schools B. prac
8、ticesC. operations D. courses【答案】D【解析】courses功课。根据上文可知这里谈到的驾驶课,但是驾驶课与其他的课不同,故选D。3. A. basicB. extraC. regular D. special【答案】C【解析】basic基本的; extra额外的; regular经常的,定期的; special特殊的。根据Instead it is a summer course.驾驶课不是在正常的学年内进行,故选C。4. A. featuresB. regulations C. operations D. instructions【答案】B【解析】featur
9、es特征;regulations条例,规章制度; operations运营; instructions指导,说明书。课堂上学的是法律和规章制度,故选B。5. A. textB. chance C. practiceD. test【答案】A【解析】text课文,文本,主题;chance机会;practice实践;test测试。学生必须学习课文,故选A。6. A. lawsB. skillsC. signsD. parts【答案】A【解析】laws法律; skills技能; signs标志; parts部分。从课文中他们学到必须考驾驶课必须要考的法律条文,故选A。7. A. experienceB
10、. educationC. license D. curriculum【答案】C【解析】experience经验; education教育; license执照; curriculum课程。驾驶考试是每一个想得到驾照的人必须做的,故选C。8. A. separatedB. intendedC. requiredD. mixed【答案】C【解析】separate分离; intend计划; require要求; mix混合。所有的其他的驾驶车的操作要求,故选C。9. A. coursesB. hoursC. testsD. classes【答案】B【解析】courses课程; hours小时; t
11、ests测试; classes课程。根据The students are divided up into groups of four. The students and the instructor go out driving for two-hour blocks of time.可知这里应选B。10. A. drivingB. passengerC. frontD. window【答案】C【解析】driving驾驶; passenger乘客; front前面; window窗子。根据the other three students sit in the back.与in the bac
12、k相对应的是in the front,故选C。11. A. examinerB. instructorC. operatorD. passenger【答案】B【解析】examiner主考人; instructor教员; operator操作者; passenger乘客。根据下文the instructor can take over.故选B。12. A. difficultiesB. blocks C. outingsD. corners【答案】A【解析】difficulties困难; blocks阻碍;outings短途旅游; corners角落。如果学生司机遇到困难,故选A。13. A.
13、basicB. strangeC. similar D. special【答案】D【解析】basic基本的; strange奇怪的; similar相似的; special特殊的。这个车还有另一个特殊的特征,故选D。14. A. readsB. writes C. warns D. tells【答案】A【解析】read标明,写着,读起来; write写; warn警告; tell告诉。车的上方有一个标志写着,学生司机,故选A。15. A. quicklyB. regularlyC. practically D. slowly【答案】D【解析】quickly快地; regularly定期地; p
14、ractically实际上; slowly慢慢地。学生司机是刚开学没有经验要开地很慢,故选D。笫二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为16-25的相应位置上。 WeChat was launched on Jan 12, 2011, and took more than a year 16 (draw) 100 million users. By September,2012, it 17 (reach) the 200 million m
15、ark, Tencent said.The number of people 18 (use) WeChat, a voice-messaging service developed by the Internet giant Tencent Holdings, has hit 300 million in the less than two years 19 the service was released, the Shenzhen-based company said on Wednesday. The 300 million number is 20 milestone for WeC
16、hat, and we hope the service will be ready to perform 21 the global stage in 2013, Pony Ma, Tencent chairman and chief executive officer, said on his microblog on Wednesday morning.The function of WeChat is very similar to the text messaging and voice call services 22 are provided by telecom carrier
17、s. Late last year saw the 23 (introduce) of an English version of WeChat in a bid to draw more international users. Tencent has released versions in Arabic, Italian, Vietnamese, Japanese and Thai.Tencent said it is 24 (most) pursuing its expansion plans in emerging and Asian markets. It said the com
18、pany finds 25 easier to reach its goals in such places, in part because they have cultures that are similar to Chinas.II阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A. B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Im not so sure I like my friends any moreI used to like themto be honestWed have lunch, talk on
19、 the phone or exchange emails,and they all seemed normal enough. But then came FaceBook, and I was introduced to a sad fact:many of my friends have dark sides that they had kept from meToday my friends show off the more unpleasant aspects of their personalities via FaceBook. No longer hidden,theyre
20、thrown in my face like TV commercialsunavoidable and endless advertisements for the worst of their personalitiesTake FredIf you were to have lunch with him, youd find him warm, and self-effacing(谦逊的)Read his FaceBook and youll realize hes an unbearable,food-obsessed boring manHed pause to have a cup
21、 of coffee on his way to save a drowning manand then write about itTake AndyYou wont find a smarter CEO anywhere, but now hes a CEO without a company to runSo he plays Mafia Wars on FaceBookHes doing welllevel 731Thanks to FaceBook,I know hes playing about 18 hours a dayAndy, youve run four companie
22、sand this is how you spend your downtime? What happened to golf? What happened to getting another job?Take LizShe is positive that the flu vaccine will kill us all and that we should avoid itAnd then comes Chris who likes to post at least 20 times a day on every website he can find,so I get to read
23、his thoughts twice, once on FaceBook and once on TwitterIn real life,I dont see these sides of peopleFace to face, my friends show me their bestTheyre nice,smart peopleBut face to FaceBook,my friends are like a blind date which goes horribly wrongIm left with a dilemmaWho is my real friend? Is it th
24、e Liz I have lunch with or the anti-vaccine madman on FaceBook? Is it the Fred I can grab a sandwich with or the Fred who weeps if hes at a party and the wine isnt up to his standards?26. Who is opposed to the flu vaccine in the text?A. Fred B. Andy C. Liz D. Chris【答案】C【解析】细节理解题。根据She is positive th
25、at the flu vaccine will kill us all and that we should avoid it可知Liz不赞成用流感疫苗,故选C。27. Whats Andy probably busy in doing now?A. Hes running his company B. Hes playing golf all day.C. Hes looking for another job D. Hes playing computer games.【答案】D【解析】细节理解题。根据So he plays Mafia Wars on FaceBookHes doing
26、welllevel 731Thanks to FaceBook,I know hes playing about 18 hours a dayAndy在玩电脑游戏,故选D。28. According to the text,FaceBook tends to_A. present another side of people B. offer some foods for freeC. show endless advertisements D. get you to more parties【答案】A【解析】细节理解题。根据Today my friends show off the more
27、 unpleasant aspects of their personalities via FaceBook.故选A。29. What does “it” underlined in the last paragraph refer to?A. a dilemma B. my real friend C. Facebook D. Twitter【答案】B【解析】词义猜测题。根据Who is my real friend?可知it指真正的朋友,故选B。30. The text is developed mainly by_A. giving examples B. following the
28、time orderC. 1isting figures D. raising questions【答案】A【解析】细节理解题。根据文章的内容可知它以举例说明的方式来组织材料的,故选A。 BBBC London Tributes(敬意) continue to be paid at home and abroad to Margaret Thatcher after her death at the age of 87. David Cameron, the present Prime Minister, said she had been a great Briton while US Pr
29、esident Obama called her a great champion of freedom and liberty. Her funeral is expected to be held next week. Thatcher, Britains first female premier, was in power from 1979 to 1990 and won three successive general elections. She died peacefully after suffering a stroke on April 8th 2013. She will
30、 not have a state funeral but will be accorded the same status as Princess Diana and the Queen Mother. The Union Jack above Number 10 Downing Street has been lowered to half-mast to pay tributes.“In an era in which politicians are all too often greeted with indifference, it is easy to forget that Br
31、itain was once led by a woman who inspired passion.” says Nick Robinson, a well-known BBC political editor. After cutting short a trip to Europe to return to London, Cameron described Thatcher as the patriot prime minister and greatest peacetime leader. While acknowledging that she had divided opini
32、on, Cameron said she had taken a country that was on its knees and made it stand tall again. Thatcher loved this country and served it with all she had, he added. Her other successors in No 10- Sir John Major, Tony Blair and Gordon Brown - paid tribute to her strength of character and political purp
33、ose while Labor leader Ed Miliband said Thatcher had been a unique figure who reshaped the politics of a whole generation.But critics and her opponents questioned the economic and social impact of her policies, ex-Labour leader Lord Kinnock saying her economic policies had been a disaster for Britai
34、n at the time. Among international reaction, Obama said America has lost a true friend while German Chancellor Angela Merkel said she would never forget her part in overcoming the division of Europe.Nick Robinson said Thatcher, who had suffered poor health for several years, would always be a divisi
35、ve politician but one who inspired passion among her critics and supporters.She was in power when the UK won a war following Argentinas invasion of the Falkland Islands in 1982,but during her later years in office, she was increasingly at odds with other senior figures in the Conservative Party. 31.
36、 Which of the following is NOT wrong according to the news?A. Thatcher was a member of the Labor Party.B. All the people dont sing high praise for Thatcher contribution to England.C. There was a war between England and Argentina when Thatcher retired.D. Thatcher ruled England for no more than a deca
37、de.【答案】B【解析】细节理解题。根据Tributes(敬意) continue to be paid at home and abroad to Margaret Thatcher after her death at the age of 87.故选B。32. How many Prime Ministers have come into power up till now after her retirement?A. Two B. Three C. Four D. Six【答案】C【解析】细节理解题。根据David Cameron, the present Prime Ministe
38、r, 和Her other successors in No 10- Sir John Major, Tony Blair and Gordon Brown -总共有4位首相,故选C。33. Which of the following has the closest meaning to the underlined word “successive” in Paragraph One?A. successful B. competitive C. wonderful D. continuous【答案】D【解析】词义猜测题。根据was in power from 1979 to 1990 a
39、nd won three successive general elections.可以猜出应是“连任的,连续的”,故选D。34. According to the news, we can infer that the Union Jack is _.A. a very powerful and important politician B. the national flag of England C. a working place for the Prime Minister D. a person who works for the Number 10 Downing Street【
40、答案】B【解析】推理判断题。根据The Union Jack above Number 10 Downing Street has been lowered to half-mast to pay tributes.可以推出 the Union Jack指英国国旗,故选B。35. Which of the following can be used as the title of the news?A. The First Prime Minster of EnglandB. Thatcher Contributions to Her HomelandC. A Successful Briti
41、sh WomanD. Tributes Paid At Home and Abroad【答案】D【解析】标题归纳题。根据Tributes(敬意) continue to be paid at home and abroad to Margaret Thatcher可知应选D。 CJean-Francois Millet (October 4, 1814January 20,1875) was a French painter who was famous for his scenes of farmers.After his first painting, a portrait (肖像), w
42、as accepted at the Salon of 1840, Millet returned to Cherbourg to begin a career as a portrait painter. However, the following year he married Pauline- Virginie Ono, and they moved to Paris. After being refused at the Salon of 1843 and Paulines death, Millet returned again to Cherbourg. In 1845 Mill
43、et moved to Le Harvre where he painted portraits for several months, before moving back to Paris. It was in Paris in the middle 1840s that Millet made friends with many famous artists who had great influences on him. Then he gradually revolutionized his painting style and created his own one.This is
44、 the most well known of Millets paintings, The Gleaners (拾穗者), in which poor women and children are removing the bits of grain left in the fields following the harvest. A warm golden light suggests something holy (神圣的) in this daily scene where the struggle to survive takes place. During his years o
45、f studies, Millet thought about how to best tell the sense of repetition and tiredness in the peasants daily lives. Lines traced over each womans back to the ground and then back up again and again which means their hard labor. Along the horizon (地平线), the setting sun outlines the farm with its plen
46、tiful stacks of grain, in contrast to the large shadowy figures in the foreground (前台). The dark dresses of the gleaners cut strong forms against the golden field, giving each woman a noble strength.In 1857, he presented the painting The Gleaners to the Salon to an unfriendly public.36. The passage
47、mainly tells us _.A. how Millent gained his fame.B. one of Millets paintings, The Gleaners.C. how Millet became a portrait painter.D. Millets life experience and The Gleaners. 【答案】D【解析】主旨大意题。根据全文的内容可知主要叙述了Millet一生的经历和她的作品拾穗者,故选D。37. What does the warm golden light in the painting imply?A. Poor women
48、 and children are very hard-working.B. People should go home and have a rest.C. It is a very nice day which promises a good harvest.D. Something related to religion deserves our respect.【答案】D【解析】推理判断题。根据A warm golden light suggests something holy (神圣的) in this daily scene where the struggle to survi
49、ve takes place.可以推出故选D。38. It can be inferred from the passage that _.A. Millet once left Paris but returned later.B. Millets painting present a happy countryside.C. Millet can express his thought very easily.D. The public thought highly of The Gleaners at that time.【答案】A【解析】推理判断题。根据they moved to Pa
50、ris.和before moving back to Paris可知故选A。39. What does the underlined word in the third paragraph mean?A. A creative way of doing things.B. New hope for the future.C. Doing the same thing many times.D. Disappointment with the hard life.【答案】C【解析】词义猜测题。根据Lines traced over each womans back to the ground a
51、nd then back up again and again which means their hard labor.可以推知应选C。40. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Millets new painting style was influenced by his friends.B. People in Millets paintings are often very active.C. Millet was never refused by any club in his
52、life.D. Millet took the career as a portrait painter all his life.【答案】A【解析】细节理解题。根据Millet made friends with many famous artists who had great influences on him. Millet的新作受到他的朋友的影响,故选A。 DThe Scottish countryside will soon be home to creatures which are strange to Britain. This spring, 17 beavers will
53、 be released into a remote area of rivers and forests. Hunted to die out throughout Europe, beavers havent roamed in Britains wilderness for almost 500 years. Ecologists would like to invite back other long-lost animals to help recover the natural balance. To save the countrys plants from deer, whic
54、h have doubled to 2 million since the start of this decade, an Oxford University biologist late last year called for introducing the lynx(猞猁) that died out in Britain 1,300 years ago. Nature has long been a popular cause in Europe. British people love their countryside of fences and fields, and the
55、Germans love their hiking forests. But in recent years people have set their sights on the more distant past, when Europes forests were filled with elephants, rhinoceroses and big cats. Some people are even now advocating a return to the way of wilderness that dates back to the Pleistocene era, more
56、 than 11,000 years ago.Nobody is advocating allowing elephants and lions to run crazily in big cities. But supporters would give free control to a long list of small mammals, including the beaver and lynx, which some people fear could be dangerous. Some landowners are worried at the thought of beave
57、rs cutting down trees and possible floods; the Scottish parliament refused several earlier efforts to introduce the mammal. Proposals to set wolves and bears free in Britain have also met with opposition.Although the beavers and the lynxes were popular in Europe thousands of years ago, no one is sur
58、e what effect they would have on ecosystems now. “The idea of bringing back big animals is interesting, but when you take it seriously, there are a lot of questions,” say some biologists. For example, elephants could destroy what little forest and grassland Europe has left.The beavers of Tierra del
59、Fuego provide a lesson. When a failed commercial fur farm released its few remaining beavers into the wild 60 years ago, the population exploded, and are still harming the local people. Is this Britains future? Supporters say no, the beaver will fit right in. Destroying nature is not a job for the w
60、ild.41. The underlined word “roamed” most probably means_. A. walked B. released C. developed D. exploded【答案】A【解析】词义猜测题。根据Hunted to die out throughout Europe, beavers havent可以推出应选A。42. Why did the Oxford University biologist call for introducing the lynx?A. Because the lynx died out in Britain 1,300
61、 years ago.B. Because the lynx can prevent the plants from being destroyed by deer.C. Because there are too many deer in Britain.D. Because the biologist wanted to invite back the long-lost species.【答案】B【解析】细节理解题。根据To save the countrys plants from deer, which have doubled to 2 million since the star
62、t of this decade, an Oxford University biologist late last year called for introducing the lynx(猞猁) that died out in Britain 1,300 years ago. 因为猞猁可以防止植物被鹿破坏。故选B。43. What can we learn from Para.3?A. Not all the people support setting loose wild animals in Britain.B. Some small mammals will be out of
63、control in Britain.C. The landowners dont like beavers because of the possible disasters. D. British Parliament has proposed several times to bring beavers back.【答案】C【解析】细节理解题。根据Some landowners are worried at the thought of beavers cutting down trees and possible floods故选C。44. What is the opinion of
64、 the biologists about bringing back the mammals?A. They consider bringing them back to be fantastic.B. They think bringing them back is no easy task.C. They know for sure the result of bringing them back.D. They think the mammals will destroy the ecosystem.【答案】B【解析】细节理解题。根据The idea of bringing back
65、big animals is interesting, but when you take it seriously, there are a lot of questions, 他们认为让他们回来不是容易的事情。故选B。45. What can be inferred from the passage?A. Beavers are the most useful mammals to the balance of Britain.B. Lynxes may get more freedom in Britain than tigers do.C. The ecosystem in Brita
66、in doesnt need any changes.D. Beavers released in Britain will destroy nature.【答案】B【解析】推理判断题。根据But supporters would give free control to a long list of small mammals, including the beaver and lynx,故选B。第二节信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下列记者采访加拿大运动鞋设计专家Benno Nigg时的问题及Nigg的回答,然后匹配相关的问和答。请将答案填涂在答题卡标号为46-50的相应位
67、置上。注意:选项中有一项是多余选项。Questions: A. What should people look out for when buying a new pair of sports shoes?B. What kind of technology might we see in sports shoes of the future?C. Will a more expensive shoe make me run faster or jump higher, as the ads suggest?D. When you say that expensive shoes are no
68、 better at preventing injury than cheap ones, is it true?E. Some people say we should run just as well without shoes. Whats your opinion of that?F. You helped develop the unstable Masai MBT shoes. Does this design actually work?46_Niggs Answer: That is a little bit overstated. But the relative frequ
69、ency of running injuries doesnt seem to have changed much in the past 30 years, in spite of all the developments in sports shoe design. The literature shows that shoes are a minor player in injury development. If you take a group of people and want to injure them, send them out every day for a 20-ki
70、lometre run. A lot of them will be injured in three weeks. The major factors are the distance run, the intensity and recovery time, not the shoes.【答案】D【解析】根据The literature shows that shoes are a minor player in injury development.与问题中injury相匹配,故选D。47_Niggs Answer: The problem is that if you go to a
71、store and want to find your best shoes, you dont know what to do. Things that are sometimes done, like video analysis of your rear foot movement, may not help. The only way to assess whether a shoe is right for you is how it feels. If you feel comfortable in a shoe, its likely to be good for you. We
72、 did a study with soldiers where we gave them six different inserts, and they chose the one they liked best. In four months those with inserts had 53 per cent fewer injuries than those without.【答案】A【解析】根据The problem is that if you go to a store and want to find your best shoes和The only way to assess
73、 whether a shoe is right for you is how it feels.去商店当然指的是买鞋,选项A是如何买一双新鞋,故选A。48_Niggs Answer: A shoe may act as a training device, making some muscles to function more effectively for a majority of users. Or it may use materials that last longer. That may have something to do with its price. However,
74、 for the average runner it is difficult to distinguish between actual functional designs and unnecessary features. Generally, the more a shoe controls movement, the more it acts like a cast, which means you have some muscles that dont work any more. This may mean that you lose some muscle strength,
75、and your feet are more likely to be injured.【答案】C【解析】根据A shoe may act as a training device, making some muscles to function more effectively for a majority of users. Or it may use materials that last longer. That may have something to do with its price.选项C穿上更昂贵的鞋跑得更快、跳得更高,故选C。49_Niggs Answer: There
76、are claims that there are fewer injuries when you run barefoot, but there is not yet enough evidence, or enough research, to prove that. If you look at performance, most papers suggest an advantage of 3 to 4 per cent. With a few exceptions Abebe Bikila in 1960 and Zola Budd in the 1980s people dont
77、run barefoot, so it may be that its not an advantage, or it may be that were just not used to it.【答案】E【解析】根据there are fewer injuries when you run barefoot选项E不穿鞋跑一样的好,故选E。50_Niggs Answer: Yes, for about 80 per cent of people. The major benefits are training the small muscles crossing the ankle joint,
78、 and a reduction of knee and lower back pain. However, some claims for these unstable shoes are overstated, such as the general muscle strengthening that they are claimed to produce.【答案】F【解析】根据some claims for these unstable shoes are overstated.选项F问的是你帮助发展不稳定的Masai MBT鞋了。这个设计有用吗?故选F。III 写作(共两节,满分40分
79、)第一节 基础写作(共l小题,满分15分) 2013年4月25日,中国排协召开新闻发布会,正式宣布郎平担任中国女排主教练一职,这是她1999年后时隔14年再度执教中国女排。请根据以下提示写一篇英语短文简要介绍郎平:写作内容1. 1973年,13岁的郎平开始练习打排球2. 1978年,因在全国排球比赛中表现突出,从北京队进入国家队。3. 1984年,在美国洛杉矶举行的第23届奥运会上中国队战胜美国队获得冠军时,被称为“铁榔头iron hammer”的朗平是中国队的主力队员之一。4. 从1980年起,郎平获得很多荣誉奖励。5. 退役后,二十多年里,郎平担任多支球队的教练。2008年执教的美国女队,
80、在北京奥运会上获得银牌。写作要求只能用5个句子表达全部内容。第1段已经给出,不计入写作范围内,不要在答题卷上抄写此段。评分标准句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。It was announced On Thursday at a press conference held by the Chinese Volleyball Association that Lang Ping was appointed head coach of the Chinese Womens Volleyball Team. This is the second time for her to lead the t
81、eam after an absence of 14 years._第二节 读写任务(共1小题,满分25分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。The “Clean Your Plate” campaign was started by nongovernmental organizations and activists, which urged people to save food by not wasting anything on the dining table. The campaign, launched on Weibo, was soon joine
82、d by millions of netizens across China to fight against food waste.The estimated annual waste of grain in China reaches 50 million tons, enough to feed about 200 million people for a year.People from across China support the campaign. The Central Government has promised to take measures to reduce fo
83、od waste, take the lead in saving food and follow a simple working style.More and more Chinese are saying “No” to food waste. Staff members of a restaurant set off a campaign encouraging customers to stop food waste in Qingdao, Shandong province, Jan. 24. “Did you empty the dishes today?” has become
84、 the most popular question in China. Showing an empty dish also turns a new fashion among Chinese netizens.In some restaurants there are signs reminding the diners not to waste food. Some even offer awards to the customers who eat all their food, as part of the campaign to reduce waste. More and mor
85、e restaurants kindly remind and encourage customers to take their leftovers away.写作内容1. 以约30个词概括上文的主要内容。2. 以约120个词就“光盘行动”的话题谈谈你的想法,内容包括:(1) “光盘行动”产生的背景;(2) “光盘行动”的作用;(3) 你对“光盘行动”的看法和呼求。写作要求 1. 作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。评分标准概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。珠海市2012-2013学年度第二学
86、期高三学生学业质量监测 英 语 参 考 答 案I语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)1-5 .B D C B A 6-10 .A C C B C 11-15.B A D A D 笫二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)16. to draw 17.had reached 18.using 19.since 20. a 21. on 22. that/which 23. introduction 24. mostly 25. it II阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 26-30.
87、 CDABA 31-35 BCDBD 36-40 DDACA 41-45 ABCBB 46-50 DACEFIII写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作(共l小题,满分15分)It was announced On Thursday at a press conference held by the Chinese Volleyball Association that Lang Ping was appointed head coach of the Chinese Womens Volleyball Team. This is the second time for her to le
88、ad the team after an absence of 14 years.Lang Ping started to practice playing volleyball at the age of 13 in 1973. Only five years later in 1978, she was moved from Beijing Womens Volleyball Team to the National Womens Volleyball Team because of her outstanding performance in the national volleybal
89、l competitions. When the Chinese team defeated the American team to become champion of the 23rd Los Angeles Olympics in 1984, Lang Ping, nicknamed “Iron Hammer”, was one of the main players of the team. From 1980 on, Lang Ping won quite a number of honors and awards. After retirement, she coached qu
90、ite some volleyball teams in more than 20 years, and in 2008, coached by her, the American Womens Volleyball Team took a silver medal at the Beijing Olympic Games第二节读写任务(共1小题,满分25分)A possible version:When some people started the “Clean Your Plate” campaign in an effort to reduce food waste, millions
91、 of netizens joined it and more and more people are taking real action to prevent food waste.Im quite delighted by this campaign. As far as I know, while people in advanced countries dont have to worry about their meals, millions of people in some poor areas are suffering from hunger every day. Thou
92、gh most Chinese have enough food to eat, there are still some others who are struggling hard for a little food to fill their stomach. Unfortunately, I can always see people leave a large part of their food on their plate and throw it as waste. It is reported that every year the Chinese altogether wa
93、ste 50 million tons of food, which is enough to feed 200 million people for a whole year. What an alarming waste it is! We should feel guilty to waste so much food.It is high time for us to stop such waste. There is every reason for us to clean our plates at our meals. If all people take action to cut down food waste, a large quantity of food can be saved and more people will be fed.The “Clean Your Plate” campaign is really good and useful. Lets join in and eat up our meals instead of wasting any food.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有