1、山东省新泰市第二中学高二英语选修八周清23Unit 3 单元检测(无答案)Designed by Shen Xiaoyan Checked by Dai and Zhao 2013-5-12. 单词拼写1. The role of the news u_ informing public opinion is of great importance.2. The small town looks e _ as it did when it was built 200 years ago. 3. Im sorry to d_ you so late, but I was wondering if
2、 I could use your ph one. 4. For a teacher to hit a child is not just m_ wrong but also illegal.5. These profits are based on the a _ that prices will continue to rise.6. The treatment wont cure her it m _ stops the pain.7. The law f_ the sale of cigarettes to people under the age of 16. 8. We have
3、worked out a new set of p_ for using this machi ne.9. No one o_ when the manager said it was time to go home. 10. Every servant will r_ from his position at the age of 60. 同义句转换1. At the beginning, he was against my proposal. However, in the end, he changed his mind.At first he hesitated about my su
4、ggestion, but he _ agreed.2. Later they learnt that an earthquake had taken place in that area.Then_that the area had been hit by an earthquake.3. Although he was not strong, he joined in the work. _ weakness, he took part in the work.4. We are still far from being able to clone extinct animals.We a
5、re still_ from being able to clone extinct animals.5. They dont know if the new policy is in their favour.They_this new policy can bring benefit to them. 翻译句子1. 告诉你父母真相吧,他们肯定会知道一切的。(be bound to )_2. 这项工程引起了一阵强烈的反对,对村民们产生了巨大的影响。(objection; have an impact on)_ 3. 尽管他同意这个计划,但没 作直接的回答。(in favour of; str
6、aightforward)_ 4. 在过去的10年中,他积累了大量的教学经验。(accumulate) _ 5. 他的关于人类可以克隆动物的假设最终得到了证实。(assumption;用同位语从句) _ . 阅读理解AWith petroleum reserves (石油储量) decreasing, the search is on to replace gas with a cleaner, greener alternative. Though much ecotalk has centered on biofuels from corn and soybeans, the biofue
7、l that looks more likely to replace petroleum comes from a most unlikely source: algae (藻类).Algae, like corn, soybeans, and other crops, grow via photosynthesis (光合作用) and can be processed into fuel oil. However, they yield 30 times more energy than land crops such as soybeans, according to the U.S.
8、 Department of Energy. Many algae species also can grow in saltwater and polluted water while corn and soy require arable land and fresh water that will be in short supply as the worlds population balloons.“If you replaced all the diesel (柴油) in the U.S. with soy biodiesel, it would take half the la
9、nd mass of the U.S. to grow those soybeans,” says Matt Caspari, chief executive of Aurora Biofuels, a Berkeley, Califbased private firm that specializes in algae oil technology. On the other hand, the Energy Department says that if algae fuel replaced all the petroleum fuel in the United States, it
10、would require 15,000 square miles, which is a few thousand miles larger than Maryland (12,407 square miles), the 42nd state in land area.Another bonus: Because algae can be grown just about anywhere in a closed space, they are being tested at several power plants across the nation as a carbon absorb
11、er. Smokestack emissions (烟囱排放物) can be pumped directly into the ponds, feeding the algae while keeping greenhouse gases out of the atmosphere.Although processing technology for algae fuelalso known as “oilgae” in some environmentalist circlesis improving, it is still years away from reaching your l
12、ocal gas pump. “It is just a question of cost, because no largescale facilities have been built yet.” Caspari says.1. The underlined word “yield” in the second paragraph can be replaced by _. A. control B. require C. produce D. grow2. Compared with corn and soybeans, algae _. .A. may pollute water a
13、nd soil B. can grow in poor conditionsC. provide much less energy D. need more special care3. According to the third paragraph, one of the advantages of algae fuel is that _ .A. it can be used more widely B. it is more easy to produceC. it needs much less land D. it costs much less money4. What do w
14、e learn about algae from the fourth paragraph?A. Algae help protect the environment. B. People can grow algae anywhere.C. Fish can get more oxygen from algae. D. A lgae produce less waste.5. What does the passage mainly talk about?A. Environmental protection. B. Biofuels from corn and soybeans.C. Th
15、e false hope of biofuels. D. A promising oil alternative.BPrince Charles yesterday promised to reduce the royal impact on the environment through sweeping changes to his personal lifestyle and official schedule. The prince will replace carbon-heavy private jets and helicopters with scheduled flights
16、 and train services.The move came as Pr ince Charles urged business leaders to publish the environmental impact of their activities. He said, “Few accountants and business decision-makers ask, How much of our critical natural resource is left? How many miles of polar ice cap has our business helped
17、melt this year? By how many inches have we raised sea levels? How many species have we put at risk? How many homes will be flooded, how many people will die of thirst or starvation because of our activities? These are not comfortable questions, but, by God, they need to be asked.”He added, “At the m
18、oment these costs do not appear in anyones books. Yet they are real, they are incurred (遭受) now and in a relatively short time, the damage being caused may be beyond remedy(补救). ”He said the world was “running up the biggest global credit card debt in history, but with little or no thought for how t
19、he bill will ever be paid”.Flanked by (两侧有) the prime minister and business and community leaders at St James Palace, the prince said his new “accounting for sustainability (可持续性)” project would give consumers the power to choose products that caused less damage to the planet.Duchy Originals, the Pr
20、inces food company, is taking steps to quantify how much carbon dioxide and other greenhouse gas is emitted in growing, processing and distributing its products.The changes to the Princes travel arrangements announced yesterday are part of a wider review of the carbon footprint associated with activ
21、ities at all three of his residences Clarence House in London, Highgrove and Birkhall on the Balmoral estate, as well as the activities of his 21 personal and 105 full-time staff.Measures incl ude a review of electricity use, commuter(通勤者) and other staff travel and are intended to identify further
22、reductions in carbon dioxide emissions. The review will report in June, when Clarence House will announce annual targets to reduce carbon emissions.6. One of the moves Prince Charles will take to reduce the royal impact on the environment is .A. taking private jets that are not carbon-heavyB. taking
23、 helicopters instead of private jetsC. taking trains instead of scheduled flightsD. taking scheduled flights instead of helicopters7. How does Prince Charles feel about business leaders in terms of environmental protection?A. Dissatisfied. B. Disappointed. C. Doubtful. D. Impatient.8. Duchy Original
24、s will _in response to Prince Charles-calls.A. make as much green food as possible B. cut down on its electricity useC. figure out its greenhouse gas emission D. reduce its greenhouse gas emission9. The underlined phrase “the biggest global credit card debt” in the third paragraph probably refers to
25、 .A. the great amount of waste produced by industryB. the great damage caused for the environmentC. the great amount of debts of the royal familyD. the high cost of industry in the producing process10. What would be the BEST title of the passage?A. Prince Charles promises greener royal lifestyle B.
26、Better late than never C. Prince Charles and his concern for the environmentD. The royal family has a role to play in environment protection考试范文你叫李华,是一位生活在济南的中学生,五一节期间,应同学邀请,去乡村游玩。根据你的所见所闻,写一篇120词左右的英文日记,简要说明城市不足与农村的优势。Today, my classmate invited me to his hometown, a beautiful village, for a holida
27、y. This was the first time that I had gone to the countryside and I was glad to accept his invitation. When I got there, I was wide absorbed by the beautiful surroundings. The air was fresh; the sky was blue; and the grass was green. What impressed me most was the villagers enthusiasm.Compared with
28、the countryside, our city is too crowed. And there are too many cars and buses on the road. Also the air pollution is a great problem we are facing, as it may cause us plenty of diseases. And Im tired of living in such a place. How I wish I can live in such a beautiful mountain village one day! 选修8
29、Unit 2 Cloning答案. 单词拼写. 翻译句子1. Tell your parents the tr uth, for they are bound to know all about it.2. The project raised a storm of objections and had a great impact on the villagers.3. Though he was in favour of the plan, he didnt make straightforward replies.4. He has accumu lated a lot of teach
30、ing experience during the past 10 years.5. His assumption that human beings can clone animals was proved at last.单项填空1. 解析:选A。从Just think hes a bit annoying可知,说话人表达的是并非真的讨厌他。not exactly 不完全的。2. 解析:选D。句意表示“只是偶尔去看电影”,因此用from time to time(偶尔)。at one time曾经;for a time一段时间;at a time每次。3. 解析:选D。句意为:尽管这对双胞
31、胎看起来很像,他们在很多方面都不同,特别是爱好和个性上。differ in在方面存在不同。4. 解析:选B。approve of 赞成;许可;object to 反对;prepare for 为准备;long for渴望。根据句意可知,选B。5. 解析:选C。句意为:他们冒了很多的险,吃了不少苦,但是取得了成功。pay back 偿还;pay up全部付清; pay off (计划,尝试,艰苦的工作最后终于)取得成功;pay down当场支付;用现金支付。6. 解析:选B。句意表示“已经做了很大的努力,一定会通过考试的”。be bound to 一定会。7. 解析:选D。答句句意为:事实上,我
32、不想总是带着这么多的问题去打扰她。honour纪念;怀念;help帮助;affect 影响;bother 打扰。8. 解析:选B。句意表示“她抵制不了吃甜食的诱惑”。resist doing sth.意为“抵抗做某事”。及“require arable land and fresh water”可知,玉米和大豆需要有良好的环境才能生长,而藻类在较差的环境下也能够生长。3. 解析:选C。推理判断题。根据第三段最后一句“On the other hand .the 42nd state in land area”可知,如果藻类燃料全部代替美国的石油燃料,所需土地比马里兰州的面积多一些,而该州面积仅
33、居全美国第42位。联系本段第一句的“it would take half the land mass of the U.S. to grow those soybeans”可知,生产藻类燃料仅需很少的土地。4. 解析:选A。推理判 断题。根据第四段第二句“Smokestack emissions can .of the atmosphere”可知,烟囱排放物能够直接排入养殖着藻类的池塘,既向藻类提供了养料,又防止了温室气体污染大气。可见,藻类对保护环境有利。5. 解析:选D。主旨大意题。本文介绍了一种颇具前景的藻类能源,重点分析了这种新能源的优势。注意文章第一段第一句中的关键词alternative。6. 解析:选D。细节理解题。根据文章第一段可知,查尔斯王子改变生活方式的途径是:乘班机和火车,不再乘污染严重的喷气式飞机和直升机。7. 解析:选A。推理判断题。从文章第二段查尔斯王子对商界一连串的发问中可以看出他的不满。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有